Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lontoon Philharmonia-orkesteri Mikkelin Mikaelissa.

Mikkelin Musiikkijuhlat nimettiin vuoden 2023 festivaaliksi – Vaihtoi sodan alettua Venäjä-yhteistyön pikavauhdilla Lontoon Philharmoniaan

Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan seurauksena Mikkelin Musiikkijuhlat katkaisi yhteistyön Pietarin Mariinski-teatterin kanssa, mutta löysi uuden kumppanin lontoolaisesta huippuorkesterista.

Olavi Uusivirta surfaa yleisön käsien päällä Ilosaarirockissa.

Aukusti-festivaali tekee paluun Jalasjärvelle neljän vuoden tauon jälkeen

Jalasjärvella 2000-luvulla pitkään järjestetty Aukusti aikoo jatkaa. Festivaali järjestetään jälleen ensi kesänä useamman vuoden tauon jälkeen.

Mies veistää puusta karhua.

Taiteen edistämiskeskus myönsi yli 360 000 euroa avustuksia Pohjois-Karjalaan

Suurimman avustuspotin, 151 000 euroa, sai Lieksan Somali perheyhdistys. Rahoilla viedään melodraamaa ja taidetoimintaa kylille.

Lontoon Philharmonia-orkesteri Mikkelin Mikaelissa.

Lontoolainen Philharmonia-orkesteri solmi usean vuoden yhteistyösopimuksen Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa

Festivaalijohtaja Teemu Laasanen kuvailee neljän vuoden yhteistyösopimusta merkittäväksi paketiksi.

Orkesteri soittaa ikkunan edessä.

Kuhmon Kamarimusiikki on ehdolla vuoden 2022 festivaaliksi

Samassa kategoriassa ovat ehdolla Flow Festival, Ilosaarirock, Ruisrock ja Tuska. Voittaja palkitaan kuukauden kuluttua Industry Awards -gaalassa Tampereella.

Kainuun Musiikkijuhlien päälava elokuussa 2022, kuvattuna yleisön perspektiivistä.

Kainuun Musiikkijuhlat pääsi kävijätavoitteeseensa, tapahtumalle luvassa jatkoa jo ensi kesäkuussa

Lähes mutkitta sujunut tapahtuma keräsi Kajaaniin viikonlopun aikana noin 10 000 festivaalivierasta. Apulanta joutui keskeyttämään keikkansa perjantaina turvallisuussyistä.

Haloo Helsinki! keikalla Ilosaarirockissa.

Kainuun Musiikkijuhlat on pääsemässä 10 000 kävijän tavoitteeseen – vastaava tuottaja: "Uskon tämän tapahtuman täyttävän musiikinnälän"

Tapahtuma järjestetään tänä viikonloppuna kaupunginlammen ja Kajaanihallin ympäristössä. Festivaaleilla esiintyy 21 artistia, mukaan luettuna muun maussa Apulanta, Arttu Wiskari, J. Karjalainen, Haloo Helsinki!, JVG ja Vesala.

Kainuun musiikkijuhlien lavaa pystytetään 24.8.2022 Kajaanihallin parkkipaikalle.

Kainuun Musiikkijuhlien päälava on suurin Kajaanissa nähty esiintymislava – 32 metriä leveällä lavalla on esiintynyt aiemmin esimerkiksi Toto

Kyseisellä lavalla ovat esiintyneet myös Ellie Goulding, Zara Larsson ja Tomas Ledin. Artistien käyttämät lavasteet ja valot ovat aiempaa suurempia, mikä vaatii myös esiintymislavalta paljon.

Mies katsoo kameraan jäähallissa.

Rovaniemen Santa Open Air -festivaali jäi yleisötavoitteestaan

Promoottori Markku Köngäs kertoo, että perjantaina ja lauantaina oli yleisöä yhteensä 2400, kun festivaalin budjetti olisi tarvinnut 2200 kävijää per päivä.

Nuori mies eli Leevi Lipponen seisoo seinää vasten ja katsoo kameraan.

Tapahtuman kasvattaminen siintää Juuan musiikkijuhlia luotsaavan Leevi Lipposen mielessä

Järjestyksessään toiset Juuan musiikkijuhlat käynnistyvät tänään. Tulevina vuosina tapahtumaa on tarkoitus kasvattaa ja houkutella kävijöitä maakunnan ulkopuolelta.

Turun konserttitalo

Turun Musiikkijuhlien pääesiintyjä vaihtui pika-aikataululla – amerikkalaissopraano Nadine Sierra sairastui, tilalle eteläafrikkalainen sopraano Pretty Yende

Turun Musiikkijuhlat alkaa maanantaina norjalaisten yhteiskonsertilla. Torstain pääesiintyjä jouduttiin korvaamaan pika-aikataululla.

Flow festivaalin alue rakenteilla Suvilahdessa.

Flow-festivaalilla on Suvilahteen viha-rakkaussuhde, joka voi kohta päättyä eroon – vuoden 2024 festivaalia saatetaan viettää uudessa paikassa

Flow-festivaalin konseptiin kuuluu urbaani miljöö ja helppo saavutettavuus julkisilla kulkuneuvoilla ja pyörällä. Siksi mikä tahansa paikka ei sovi korvaamaan Suvilahtea, jos festivaali sieltä poistuu.

Nuori nainen ottaa kuvaa kaveristaan Ilosaarirockissa.

Revitteleviä kampauksia, lettukahveja ja lounas aasialaisittain – Ilosaarirockin kuvagalleria näyttää kokonaisvaltaista elämystä etsivän festarikansan

Festareilla musiikki ei välttämättä ole pääosassa. Kahden koronakesän jälkeen Ilosaarirockiin palanneet festarikävijät hehkuttavat uusien ja vanhojen kavereiden tapaamista.

Lontoon Philharmonia-orkesteri Mikkelin Mikaelissa.

Mikkelin musiikkijuhlat toivoo yhteistyön lontoolaisen Philharmonia-orkesterin kanssa jatkuvan – festivaalijohtaja: "Tämä laitetaan tapahtumaan"

Mikkelin musiikkijuhlien järjestäjät jäävät odottamaan, ottaako kapellimestarin Santtu-Matias Rouvali vastaan festivaalin taiteellisen johtajan pestin.

Viitasaarella valmistauduttiin 40-vuotta järjestettyyn Musiikin Aika tapahtumaan.

Viitasaaren Musiikin Aika asettaa peilin nykyajan eteen: "Teokset kuvastavat historiallista taitekohtaa, jota elämme", sanoo taiteellinen johtaja

Viitasaaren Musiikin Aika elää vahvasti tässä päivässä: historiallisen murroksen ja taitekohdan haastavina teemoina ovat uudet maailmat ja moninaisuus. Moninaisuutta tarkastellaan ihmisen, historian ja yhteiskunnan näkökulmista.

Ihmisiä kävelee Provinssin festivaalialueella puiden katveessa.

Provinssissa kaikkien aikojen torstain ennätysyleisö

Helteisellä Törnävän festivaalialueella oli ensimmäisenä festivaalipäivänä 23 000 kävijää.

Kansanmusiikkijuhla Sommelo.

Keli suosii Sommelon avajaisten ulkoilmakonserttia Kuhmossa

Musiikkijuhla Sommelo alkaa tänään keskiviikkona Kuhmossa ja päättyy lauantaina.

Kansanmusiikkijuhla Sommelo.

Kansanmusiikkijuhla Sommelon lipunmyynti on sujunut ennakoitua paremmin

Järjestäjät pelkäsivät aluksi, että kahden poikkeusvuoden jälkeen yleisö oli tullut varovaiseksi. Ennakkomyynnissä lippuja on ostettu ja varattu hyvin, etenkin Värttinän konserttiin.

Ilmajoen ooppera-areena ennen esitystä, yleisöä ja lavasteet.

Ilmajoen musiikkijuhlat keräsi yli 14 000 kävijää

Järjestäjätaho on tyytyväinen Hijaiset perivät maan -oopperan kävijämäärään ja erinomaiseen vastaanottoon. Oopperaa esitettiin muusikkijuhlilla kymmenen näytöstä.

Nainen nauraa paperipinon takana.

Kuhmon kamarimusiikin valmistelut kiivaimmillaan – kuuntele, millaista yksityiskohtien hiomista ja jopa minuuttiaikatauluja tapahtuman onnistuminen vaatii

Kuhmon 52. kamarimusiikkifestivaali järjestetään 10.–23. heinäkuuta. Muusikkoja Kuhmoon on tulossa ympäri maailmaa, ja paikalle odotetaan tuhansia musiikinystäviä, joten tekemistä riittää.

Yleisö tanssii DJ Club Old Fartsin keikalla Naamat-festareilla Muuramessa.

Kaveriporukan bileistä alkaneen festarin liput viedään käsistä – Naamat järjestetään Muuramessa jälleen heinäkuussa

Naamojen lipunmyynti kesti keskiviikkona lähes kolme minuuttia. Perinteiseen tapaan rockfestarin ohjelmisto julkaistiin vasta lipunmyynnin jälkeen.

Mikkelin musiikkijuhlien festivaalijohtaja Teemu Laasanen kävi Yle Mikkelin studiossa.

Mikkelin Musiikkijuhlat sai ennätysajassa uuden ohjelmiston kasaan – Venäjän hyökkäys Ukrainaan pakotti vaihtamaan pitkäaikaisen taiteellisen johtajan

Mikkelin Musiikkijuhlien ensi kesän ohjelma julkistettiin tänään keskiviikkona. Venäjän hyökkäys Ukrainaan toi aiemmin valmisteltuun ohjelmistoon muutoksia. Kolmekymmentä vuotta musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toiminut kapellimestari Valeri Gergijev ei jatka tehtävässään ja Mariinski-orkesterin esiintymiset peruttiin.

Viulisti Essi Höglund, pianisti Kirill Kozlovski ja sellisti Martti Rousi esiintymässä Lemin musiikkijuhlilla Lemin kirkossa.

40-vuotisjuhlaansa valmistautuva Lemin musiikkijuhlat valitsi uuden johtokaksikon

Lemin musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja on baritoni Jussi Vänttinen. Toiminnanjohtajan tehtävään valittiin kulttuurituottaja Karoliina Junno-Huikari.

Valeri Gergijev vuonna 2013 Suomessa.

Mikkelin musiikkijuhlat muokkaa ohjelmistoaan Ukrainan tapahtumien vuoksi

Musiikkijuhlien järjestäjätaho kokoontui eilen ylimääräiseen kokoukseen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

RSO kamarimusiikkikonsertti 9 1819

Kuhmon kamarimusiikissa soi ensi kesänä illuusioiden taide, festivaali järjestetään entisessä laajuudessaan

Ohjelma on suurelta osin edesmenneen taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin suunnittelema, mutta uusien taiteellisten johtajien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen viimeistelemä.

Täpötäysi Provinssi Antti Tuiskun keikalla.

Ensi kesä on jo normaali, uskovat festarien järjestäjät – silti päätöksiä tapahtumatakuusta tarvittaisiin nopeasti: "Korona ei voi enää yllättää"

Kesän festivaalijärjestelyjä tehdään parhaillaan tavanomaisella vauhdilla vuodenaikaan nähden, vaikka takeita tapahtumien järjestämisestä ei koronatilanteen takia vielä kenelläkään ole.

Artisti Lauri Tähkä laulaa keikalla

Kokkolan ja Ylivieskan festareille luvassa kevyen musiikin kärkinimiä – tapahtumajärjestäjien tavoitteena yleisöä myös kaukaa

Musiikin kärkinimiä kuullaan jälleen KPO:n järjestämissä Kokkolan ja Ylivieskan kesätapahtumissa ensi kesänä.

Viulisti Essi Höglund, pianisti Kirill Kozlovski ja sellisti Martti Rousi esiintymässä Lemin musiikkijuhlilla Lemin kirkossa.

Lemin musiikkijuhlien uuden johtajakaksikon haku avautui – ensi vuosi on 40-vuotisjuhlavuosi

Ensi vuonna 40-vuotisjuhlaansa viettävä Lemin musiikkijuhlat ryhtyy etsimään uutta toiminnanjohtajaa ja taiteellista johtajaa.

Savonlinnan museon tuloaula Riihisaaressa

Uusi musiikkifestivaali Riihisaari Blues yhdistää museon ja juurimusiikin Savonlinnassa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Riihisaari Blues tuo museoon suomalaisia ja kansainvälisiä muusikoita. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

Suomen lippu puiden oksien takana.

Lauantai 6.11.2021 (radio)

Ihmisiä kuoli musiikkifestivaalilla USA:ssa. Sierra Leonessa oli paha räjähdysonnettomuus. Ähtärin eläinpuisto palauttaa ehkä pandat Kiinaan. Lauantaina on pyhäinpäivä ja ruotsalaisuuden päivä.

Sterling on amerikkalainen barbershop-ryhmä.

Kuorofestivaali valtaa Vaasan jälleen ensi toukokuussa – kuorojen ilmoittautuminen tapahtumaan on menossa

Ensi kevään tapahtuma on järjestyksessä 28. Ilmoittautuminen toukokuussa pidettäville kuorofestivaaleille on alkanut.

Yleisö kyyristelee sadetta linnanpuiston penkeillä

Linnajazz saattaa loppua Hämeenlinnassa

Perinteisen Linnajazzin toteutuminen ensi kesänä on epävarmaa. Musiikkifestivaalin jatko näyttää mahdottomalta ellei kaupungin tuki nouse.

John Malkovich elokuvassa Burn after Reading

John Malkovichin Turun musiikkijuhlien vierailu siirtyy ensi vuoteen, myös teos vaihtuu

Siirron syynä on Malkovichin tällä hetkellä työstämän elokuvan koronapandemian takia muuttuneet kuvausaikataulut.

"Kuhmon konkarit" kiittävät (Vladimir Mendelssohn, Seppo Kimanen, Yoshiko Arai, Konstantin Bogino ja Pavel Vernikov, 2016).

Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja menehtyi sairauteen – sai tietää tilanteen vakavuudesta kesken festivaalin

Tämän kesän festivaalilla Vladimir Mendelssohnin sairaus jo näkyi. Hän sai tiedon sairautensa vakavuudesta kesken festivaalin, mutta hän soitti festivaalilla vielä Schubertin Forelli-kvintetossa, jota hän oli esittänyt Kuhmossa vuodesta 1983 lähtien.

Maustetytöt

Taas yksi musiikkifestari peruuntui Tampereella koronan vuoksi: Festivaali 2021 ei toteudu Pyynikillä elokuun lopulla

Loppuunmyyty Festivaali 2021 peruuntuu viranomaispäätöksellä. Tapahtuma siirtyy ensi vuoden elokuulle.

 Yleisöä festivaalilla.

Oulussa on todettu jo 60 tartuntaa Qstockista – tapahtumatuottajille järjestetään terveysturvallisuusinfo

Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla ollaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Tiistaina kokoontuneen alueellisen koordinaatioryhmän antamat maski- ja etätyösuositukset ovat jo voimassa Oulussa.

Jarkko Martikainen Magnusborgissa.

Rauma Blues on peruttu

Festivaali oli tarkoitus järjestää tänä vuonna taivasalla, mutta koko tapahtuma päätettiin perua viime hetkellä.

Asap Rocky täyteen ahtautuneen Blockfest-yleisömn edessä lavalla. Kuva on otettu kaukaa, oikean artistin vierellä näkyy hänen kuvansa screenillä moninkertaisena.

Blockfest ilmoitti peruvansa festivaalin – järjestäjä: "Tämä olisi ollut vältettävissä"

Tapahtumaa siirrettiin jälleen vuodella. Pirkanmaa asetettiin hiljattain koronapandemian leviämisvaiheeseen. Tälle vuodelle hankitut liput käyvät ensi kesänä järjetettävässä tapahtumassa.

Festarialue

Puumalan Siltakemmakoihin tulossa kävijäennätys – järjestäjä: "Ollaan jo vähän plussan puolella"

Puumalan Siltakemmakat oli viime vuonna yksi harvoista musiikkifestivaaleista joka voitiin järjestää. Koronaturvallisuus on tänäkin vuonna otettu tosissaan.

Pianisti Iiro Rantala ja kitaristi Ulf Wakenius esiintyivät Ruissalon telakalla Turun musiikkijuhlilla 2018.

Turun musiikkijuhlat perutaan

Tapahtumiin liittyvät rajoitukset kiristyivät Varsinais-Suomessa, kun maakunta siirtyi eilen koronaviruksen leviämisvaiheeseen.

Ihmisiä Qstockissa

Qstockissa on voinut altistua koronavirukselle, tiedottaa festivaalijärjestäjä

Kaksipäiväinen Qstock-festivaali järjestettiin Oulussa viime viikonloppuna. Festivaalialueella on asioinut perjantaina sekä lauantaina henkilö, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta.

Qstockin 2021 mainosbanderolli päälavan vieressä.

Järjestäjät tyytyväisiä Qstockin onnistumiseen rajusta sadekuurosta huolimatta – esiintyminen yleisölle oli artisteille pitkän tauon jälkeen iso asia

Viikonvaihteen Qstock-festivaali keräsi Ouluun 40 000 hengen yleisön. Järjestäjät ovat tyytyväisiä kaksipäiväisen festivaalin onnistumiseen, vaikka ilmat eivät varsinkaan perjantaina suosineet ulkoilmatilaisuuksia.

Ihmisiä Qstockissa 2021

Oulussa jälleen voimaan maskisuositus – myös Qstockissa suositellaan maskia

Oulun kaupunki tiedotti maskisuosituksesta perjantaina. Suositus poistettiin käytöstä parantuneen tautitilanteen vuoksi kesäkuussa.

ihmisiä qstockissa Tommi Penttilä, Aurora Penttilä ja Emma Jokinen

40 000 ihmistä juhlii Oulussa tänä viikonloppuna – katso tunnelmat Qstock-festivaalilta

Qstock alkaa tänään Oulun Kuusisaaressa. Perjantain ja lauantain aikana festivaaleille odotetaan 40 000 kävijää, vaikka Pohjois-Suomessa odotetaan koronapandemian neljättä aaltoa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmon Kamarimusiikissa lähes 17 000 konserttikäyntiä: järjestäjät korostavat, että yhtään festivaaliin liittyvää koronatartuntaa ei ole ilmennyt

Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen on tyytyväinen festivaalin onnistumiseen. Taiteilijoiden lisäksi festivaalia oli toteuttamassa 232 työntekijää.

Yleisö tanssii DJ Club Old Fartsin keikalla Naamat-festareilla Muuramessa.

Keski-Suomessa nautitaan livemusiikista usealla festarilla tulevana viikonloppuna

Musiikkitapahtumia päästään järjestämään taas pitkän koronavuoden jälkeen. Livemusiikki soi tänä viikonloppuna usella paikkakunnalla Keski-Suomessa. Lippuja tapahtumiin on kuitenkin myyty koronatilanteen seurauksesta rajallisesti.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmon Kamarimusiikissa jo 8 000 kävijää – useat konsertit ovat loppuunmyytyjä

Viikko sitten alkanut festivaali jatkuu neljän konsertin päivävauhdilla vielä tämän viikon lauantaihin asti, jolloin se huipentuu Beethovenin yhdeksännen sinfonian uuden kamarisovituksen esitykseen.

Olavi Uusivirta bändeineen keikkalavalla

Headland-festivaali puolittaa yleisömääränsä koronatilanteen vuoksi

Koronatilanne on Lahdessa maan synkimpiä. Yleisömäärän rajoituksilla järjestäjä haluaa vähentää jonotusta sekä helpottaa turvavälien pitämistä.

SuomiPoP-musiikkifestivaali sulkee pyöräteitä Kuusisaaressa.

Kesän isot musiikkifestivaalit käynnistyvät Oulun seudulla koronaturvallisuus huomioiden

Oulun Kuusisaaressa käynnistyy kolmipäiväinen Suomipop Festivaali. Tapahtumaan odotetetaan noin 5000 kävijää päivittäin. Hailuodossa käynnistyy perjantaina Bättre Folk, joka sekin odottaa yhteensä 7000 kävijää kolmen päivän aikana Marjaniemeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle