Uusimmat artikkelit
Iltakävelyllä Lontoossa Erkki Toivasen seurassa
Suositut radiokuunnelmat tutustuttivat ihmiset Lontooseen
J. R. R. Tolkien Keski-Maan arkkitehtina
J. R. R. Tolkien synnytti nykyaikaisen fantasian
Pettäjän tien alkupää löytyi Hakaniemen sillan alta
Pettäjän tie on suomalainen tangoklassikko.
Tapahtui 1985: Radio Ykkönen
Helsinkiläinen Radio Ykkönen eli "Ettan" aloitti lähetyksensä elokuussa 1985 poliittisesti kirjavan sanomalehtijoukon hellässä huomassa.
Studs Terkel ja Amerikan unelmat
Chicagolainen radiotoimittaja ja kirjailija Louis "Studs" Terkel (1912–2008) kirjasi intohimoisesti tavallisten amerikkalaisten kokemuksia ja haaveita. Peter von Bagh ja Atte Blom kertovat hänen tuotannostaan.
Ristivetoa "Ristivedosta"
Päivi Istalan juonnettu musiikkiohjelma Ristivetoa kärjisti ristiriitoja radion johtajan ja Yleisradion hallintoelinten välillä syksyllä 1970.
Tilintekoja Reporadion ajasta
Eino S. Revon kiistelty pääjohtajakausi puhutti vielä kauan jälkikäteenkin. Vuonna 1972 sitä käsitteli kaksi eri näkökulmia edustavaa kirjaa.
Ristivetoa-ohjelma sensuurin kourissa
Radion ohjelmaneuvosto lakkautti Päivi Istalan ohjelmasarjan
Kuinka radio teki murron?
Usko Santavuori muistelee rämäpäisiä radioreportaasejaan. Toimittaja ja öljy-yhtiö Esson pr-päällikkö teki radioon kaikkiaan kuutisen sataa ohjelmaa.
Berliinin kolmoisvoittajat muistelevat
Japanin Murakosoa ei Berliinin olympialaisten kymppitonnilla vuonna 1936 pelätty, sillä suomalaiset juoksijat tiesivät miehen kehnoksi kirimieheksi.
Kymppitonnin kolmoisvoitto 1936
"Murakoso jää, Murakoso jää..." Radioselostuksen ansiosta Kohei Murakososta tuli Suomessa tunnetumpi kuin kenestäkään japanilaisesta häntä ennen.
"Ajattelevan miehen savuke"
Ylen osastopäällikkö Leo Meller ja ohjelmajohtaja Jussi Koskiluoma tutustuivat vuonna 1959 kaupalliseen amerikkalaisradioon. Sikäläisessä nopeatahtisessa mainosradiossa asiat esitettiin hieman vauhdikkaampaan tahtiin kuin Suomessa.
1950-luvun Yle oli puolueeton ja varovainen
Puolueettomalla maalla oli 1950-luvulla myös puolueeton radio. Asiaa ei voinut käsitellä radiossa, jos "oli pelkoa että se voi herättää keskustelua".
Tiukkaan napitettu radio
Radiotoimittaja Eero Saarenheimo työskenteli laitoksessa, jonka iskusanoja olivat puolueettomuus, tuhmien sanojen välttäminen ja teitittely.
Radion tulevaisuus tv:n aikakaudella
Yleisradion uudistuminen herätti vilkasta keskustelua myös 1960-luvulla. Se puhutti myös vuonna 1967 pidetyillä Yleisradion selostajapäivillä.
Politisoituuko Yleisradio
Yleisradio oli 1960-luvun lopulla siirtynyt kannanottoja kammoavasta kaudesta aikaan, jolloin keskusteltiin jopa toimittajien valinnasta puolueperustein.
Pekka Tiilikainen kouliintui Jukolan ja Enehjelmin opissa
Pekka Tiilikainen kertoo, miten tullaan mestariselostajaksi. Hän paljastaa myös, miten oppi erottamaan mies- ja naisreportterien aiheet.
Työmiehen tunnin toimittaja kertoo
"Pikkuserkku" Lauri Kantola kertoo ohjelmasta vuonna 1977.