Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valokuitukaapelikela

Rautavaaralainen osuuskunta selvittää valokuidun rakentamista Nilsiään, Tahkolle ja Kaaville

Vaaran Valo -osuuskunnan mukaan valokuituverkko lisäisi maaseudun vetovoimaa, tukisi elinkeinoja ja loisi mahdollisuuksia uusille työpaikoille.

Kaksi miestä seisoo kaukolämpöputken äärellä.

Kiihtelysvaaran uusi kirkkokin voi saada lämpönsä paikallisen energiaosuuskunnan verkosta

Kaukolämpöverkon laajennustyöt Kiihtelysvaarassa on jo aloitettu. Uudet rakennukset liittyvät verkkoon syksyllä. Urakkaa vaikeuttaa kivinen maaperä.

Osuuskunta Maitomaan toimitusjohtaja Markku Iivonen istuu neuvotteluhuoneessa.

Suonenjokelaisen Maitomaan toimitusjohtaja vaihtuu

Markku Iivonen jättää toimitusjohtajan tehtävät henkilökohtaisista syistä. Osuuskunta Maitomaan hallinto on aloittanut uuden toimitusjohtajan etsinnän.

HOK-Elanto Kärjäoikeuden istunto

HOK-Elannon ex-kiinteistöjohtajan saamat rahat eivät olleet lahjuksia, katsoo hovioikeus – johtaja käytti 200 000 euroa tytärten esteratsastukseen

Helsingin hovikeuden mukaan HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja sai työnantajansa liikekumppaneilta yhteensä noin 200 000 euroa, mutta rahoja ei voitu pitää lahjuksena.

Ihmisiä kassalla Kalevan Prismassa Tampereella.

Asiakasomistajille juhannuslahja – Osuuskauppa Eepee maksaa tuplasti ylijäämänpalatuksia

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on maksanut viiden vuoden ajan asiakasomistajilleen palautusta ylijäämäisestä tuloksesta. Tänä vuonna on varaa maksaa tuplasti edellisvuotta enemmän.

Jarno Mannerhovi ja Jenni Lahtonen Tehdas 108:n tiloissa Nokian Tehdassaaressa

Nokian Tehdassaaressa uusi käänne: kulttuuriosuuskunta etsii vuokralaista vaikka kiista vuokrasopimuksesta on kesken

Tehdassaaresta kiistelevät alueen uusi omistaja ja siellä pitkään toiminut osuuskunta.

KPY Novapoliksen uusi tornirakennus Kuopiossa

KPY listautumassa Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle loppuvuodesta

KPY:n tekemän selvityksen mukaan listautumiselle ei ole esteitä ja asian valmistelu on edennyt.

Jarno Mannerhovi ja Jenni Lahtonen Tehdas 108:n tiloissa Nokian Tehdassaaressa

Osuuskunta kehitti ruohonjuuritason toimintaa Nokialla vuosia, sitten historiallisen miljöön omistaja vaihtui – kiistoja puidaan nyt oikeudessa

Tehdassaaren kiinteistöjen uusi omistaja kertoi uudesta kesäteatterista tiedotustilaisuudessa torstaina. Vuosia saaressa toiminut osuuskunta suhtautuu uusiin suunnitelmiin ristiriitaisesti.

Valokuitukaapelikela

Lopen kunnanhallitus joutui kumoamaan lainan takauksen kyläkuituosuuskunnalle

Lopen kunta ei voi kuntalain mukaan myöntää osuuskunnan pyytämää takausta. Järventaustan kyläkuituosuuskunta haki takausta 350 000 euron lainalle, jolla olisi turvattu valokuituverkon rakentaminen ilman keskeytyksiä.

Etelä-Savon käräjäoikeuden sisäänkäynnistä kuva.

Metsäliitto Osuuskunnalle 40 000 euron yhteisösakko työturvallisuusrikoksesta

Metsäliitto on tuomittu työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon kaksi kertaa aikaisemmin. Vuonna 2020 tuomittu yhteisösakko oli 30 000 euroa ja vuonna 2016 tuomitun yhteisösakon määrä oli 100 000 euroa.

Mies töissä vesijohtojen saneeraustyömaalla

Vesijohtoverkosto kaipaa miljardiluokan saneerausta Lounais-Suomessa – vesimaksuihin tarvitaan kovia korotuksia

Vesijohtoverkostoa pitäisi korjata Lounais-Suomen alueella kolme kertaa kiivaammalla tahdilla kuin nyt tehdään. Korjausvelan kirimiseksi umpeen vesikuution hintaan tarvittaisiin noin euron ylimääräinen korotus.

Ruostunut takaiskuventtiili

Yle selvitti: Suomessa myydään liian halpaa vettä, eikä poliitikoilla ole kanttia nostaa hintaa – se voi vielä kostautua kukkarollesi

Suomalaisten vesijohdot ruostuvat maan alla. Tulevina vuosina veden hintaan kohdistuu kymmenien prosenttien korotuspaine. Kuka maksaa jättilaskun?

tutkija Tero Mustonen, Pro Kuivasjärvi

Kansainvälinen ilmastopalkinto Pohjois-Karjalaan – Tero Mustosen luotsaamalle osuuskunnalle 100 000 euroa

Kilpailuun osallistui 200 toimijaa ympäri maailmaa. Lumimuutos voitti työllään luonnonelinympäristöjen ennallistamisen ja kalastusperinteiden säilyttämisen eteen.

Toimitusjohtaja Tapio kankaanpää

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja vaihtuu

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää jää eläkkeelle. Hän on toiminut Peeässän toimitusjohtajana vuodesta 2005 lähtien.

Kauppakassipalvelun nouto-ovi Mikkolan Prismassa.

Osuuskauppa laittoi Porin Mikkolan jätti-investoinnin jäihin – toimitusjohtaja: "Asiakkaiden ostoskäyttäytyminen on muuttunut korona-aikana"

Satakunnan Osuuskaupan piti laajentaa Porin Mikkolan toimintojaan lähes kaksinkertaisiksi. Noin 40–60 miljoonan euron investointi on nyt laitettu uudelleen suunnittelupöydälle, eikä sen toteutumisen aikataulusta ole päätöksiä.

Osuuskauppa PeeÄssän tilat Kuopiossa.

Osuuskauppa Peeässä rakentaa kolme uutta myymälää

Vesannolle ja Karttulaan rakennetaan uudet S-marketit ja Tervoon uusi Sale.

Kimmelin paraatipuolelta katsottuna ei uskoisi, että ensimmäiset huoneet ja tilat avataan jo elokuussa.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa jälleen paras alueosuuskauppa, PeeÄssä ykkönen jäsenten palkitsemisessa

Viime vuonna PKO ja PeeÄssä jakoivat ykkössijan. Nyt pohjoissavolaisten osuuskauppa jäi toiseksi, mutta oli paras jäsenten palkitsija.

Henkilöt ovat ryhmäkuvassa vihreiden puiden edessä

Ovatko eläkeläiset yksi ratkaisu hoitajapulaan? – Sairaanhoitaja jäi 6 vuotta sitten eläkkeelle, mutta ei halua lopettaa

Jopa 100 000 suomalaista eläkeläistä tekee ainakin jonkin verran töitä. Lappeenrannassa eläkeläiset tekevät kotiaputöitä oman osuuskunnan kautta.

Minna Ipek olohuoneessaan.

Minna Ipekin 7-henkinen perhe voi asua vain muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta – osuuskunta mahdollisti asunnon pienellä pääomalla

Asumisosuuskunta on ikään kuin vuokra- ja omistusasumisen yhdistelmä, eikä se ole monille kovin tuttu asumisen muoto. Minna Ipek perheineen törmäsi osuuskuntaan puolivahingossa.

Havainnekuva kerrostalorakennuksen julkisivusta etuoven kohdalta.

Viirinkallionkadun rakentaminen alkoi tällä viikolla – alueelle kaavailtu asukkaiden yhteinen kerrostalo on harvan tuntema asumisen muoto

Asumisosuuskunta-asuminen Kotkassa on herättänyt kiinnostusta ihmisissä, kertoo Suhola-yhtiöiden Hannu Suhola. Viirinkallionkadun rakentaminen Karhulan Viirinkallioon alkoi tällä viikolla. Alue on Suholan mukaan selvästi haluttu.

Gamla händer. Armar som lutar sig mot ett bord, lite med händerna i kors.

Oulaisiin aletaan rakentaa osuuskunta-asuntoja senioreille - uudenlaisella asumismuodolla halutaan jarruttaa kallista palveluasumista

Hankkeen projektipäällikkö Reino Yli-Honkola kertoo, että asunnot ovat itsenäisen asumisen ja palveluasumisen uudenlainen välimuoto. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kymmenen asuntoa, joiden on määrä valmistua vuoden kuluttua syksyllä.

Läheltä

Kangasalla puutteita vammautuneiden henkilöiden palveluasumisessa: asiakkaiden turvallisuus saattoi vaarantua

Kangasalan kaupunki on havainnut vakavia puutteita vammaislain mukaisia palveluja tarjoavassa Vetrea Elo Einarissa. Valvontakäynnillä yksikön lääketurvallisuudessa ilmeni puutteita. Myös henkilöstöä oli liian vähän.

Janakkalan Turengin keskusta-aluetta ilmakuvassa, vasemmalla S-market, oikealla Janakkalan Osuuspankin kiinteistö

Osuuskaupan suurinvestointi aiheuttaa positiivista hyrinää Janakkalassa

Osuuskauppa Hämeenmaa ilmoitti tiistaina aikeistaan rakentaa Turenkiin noin neljän tuhannen neliömetrin kauppakeskuksen.

Utajärven kunnanjohtaja Anne Sormunen istuu sohvalla.

Utajärvi virittelee uudenlaista asumisen mallia – kunta perustaa asunto-osuuskunnan ja auttaa asukkaita rakennusprojektissa

Utajärven Unelmakodit -hankkeen tavoitteena on houkutella lisää asukkaita ja huolehtia kunnan asuntotuotannosta. Osuuskunta mahdollistaa uuden omakotitalon hankkimisen ilman henkilökohtaista asuntolainaa ja vakuuksia.

KPY Novapoliksen uusi tornirakennus Kuopiossa

KPY turvaa osuuksiensa kauppaa väliaikaisratkaisulla syyskuusta alkaen – tytäryhtiö ostamaan osuuksia

Kaupankäyntiä aiemmin hoitaneen Privanetin toiminta on keskeytetty toimilupaepäselvyyksien takia. KPY ryhtyy turvaamaan osuuksien vaihdantaa väliaikaisjärjestelyin. Tytäryhtiö KPY Sijoitus Oy ostaa osuuksia syyskuusta alkaen.

Maalarit maalaavat taloa Lohjan asuntomessuilla

Sanna pääsee upouuteen kolmioon Lohjanjärven rantaan 7 000 eurolla – Osuuskunta voi olla avain tolkun hintaiseen omistusasumiseen

Yleensä kilpailu laskee hintoja, mutta asuntomarkkinoilla se päinvastoin nostaa niitä, sanoo valtion asuntorahoittaja ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti. Asunto-osuuskunta ei tavoittele voittoa, toisin kuin muut asuntorakentajat.

Kuvassa kauppaosuuskunnan puheenjohtaja Hannu Niemelä

Kyläläisten suuri ponnistus kylän elinvoimaisuuden eteen kantoi hedelmää Kalajoen Rautiossa – oma kauppa omalla työllä avautui

11.6. kello 12 vihdoin tapahtui se, mitä Kalajoen Raution kylällä oli odotettu pitkään. Oman osuuskunnan ja talkoolaisten voimin perustettu kyläkauppa avasi ovensa. Työtä kaupan eteen oli tehty jo viime vuodesta asti.

Hotelli Puijonsarvi Kuopion keskustassa

Osuuskauppa Peeässä remontoi hotelli Puijonsarvea

Puijonsarven yli 60 huonetta uudistetaan. Kokoustiloja muutetaan aamiais- ja tapahtumaravintolaksi.

OP-bankens logo.

Pieni osuuspankki aikoo yhdistyä Keski-Suomen Osuuspankkiin – Luhanka perustelee liitosta muun muassa asiakaspalvelun jatkumisella

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumissuunnitelmat tällä viikolla.  Luhangan Osuuspankin osuuskunta ja Keski-Suomen Osuuspankin edustajisto päättävät yhdistymisestä tulevana syksynä.

Läheltä

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema

Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

Henkilö ostoskärryn kanssa ostoskorien vieressä Prismassa.

Yrittäjien Mikael Pentikäinen: "Yrittäjien suhde S-ryhmään on kaksijakoinen ja osittain tulehtunut, ABC ei kelpaa taukopaikaksi"

Lukuisat yrittäjät ovat suivaantuneet osuuskaupan vahvaan asemaan paikkakunnillaan. Samalla osuuskauppa on tärkeä yhteistyökumppani yrityksille.

Lasinpuhaltaja ja hioja Kimmo Reinikka Osuuskunta Lasismin tiloissa

Entisessä lasitehtaassa on kuuden lasinpuhaltajan studio, joka on harvinainen menestyjä vaikealla alalla: "Emme juuri kieltäydy hommista"

Pienet lasistudiot pitävät hengissä suomalaista lasinpuhallustaitoa ja lasiin liittyvää osaamista. Moni studio on kaatunut rahan puutteeseen, mutta vastavalmistuneet lasinpuhaltajat ovat perustaneet uusia. Tehtaista toimii enää yksi.

Joensuun Siihtalassa on alettu rakentaa neljää pienkerrostaloa Pielisjoen rantamaisemiiin.

Joensuun Siihtalaan rakennetaan neljä ekokerrostaloa

Maalämmöllä katetaan 90 prosenttia asuntojen lämmön ja käyttöveden kulutuksesta.

Patentti- ja rekisterihallituksen asiakaspalvelun sisäänkäynti.

Lukuisia pohjoiskarjalaisia yrityksiä poistettiin kaupparekisteristä

Kaupparekisteristä poistetut yritykset eivät kehotuksista huolimatta toimittaneet tilinpäätöstään, kuten laki velvoittaa.

Ilmakuva Polvijärven keskustasta, S-market ja taustalla kirkko.

PKO aikoo hiilineutraaliksi ja samantien sen yli

Hyvä tulos mahdollistaa isot investoinnit aurinkovoimaan ja kiinteistöihin.

Arkkitehti (ja professori) Jenni Reuter tarkastelee pienoismallia  22.7.2016.

Oripään keskustaa ehostetaan arkkitehtiopiskelijoille suunnatulla ideakilpailulla

Kaupunginhallitus toivoo uusia ideoita vanhan osuusliikekiinteistöalueen jatkokäytölle.

Viidenkymmenen euron seteleitä

Etelä-Savon taiteilijoille 125 000 euron avustukset – korona-aikana avustusten merkitys nousee

Avustuksilla Taiteen kehittämiskeskus Taike vahvistaa ammattimaisen taiteentekemisen edellytyksiä ympäri Suomea.

Ohjeistusta sekä käsidesipulloja S-marketin sisäänkäynnillä.

Koronavuonna keskityttiin kotiin ja puutarhaan – ja se näkyy Osuuskauppa Eepeen luvuissa

Päivittäistavarakauppa kasvoi ja Kauppakassi-palvelu löysi käyttäjänsä. Liikennemyymälät, hotellit ja ravintolat kärsivät.

Kuvassa ilmoitus jauhohyllyllä kaupassa

Kalajoella sijaitseva Tyngän Mylly etsii edelleen uutta omistajaa – jauhoja ei tehdä enää myyntiin

Osuuskuntamuotoisena toiminut pienmylly on kaivannut omistajakuntaan uutta verta jo pitkään.

Hannu Krook.

Uusi pääjohtaja valmistaa osuuskauppoja maailmanluokan peliin: S-ryhmä taistelee vihreällä kortilla Amazonia vastaan

Hannu Krookin mukaan verkkokaupan suuri haaste on kannattavuus. Tavaroiden hyllytys, keräily ja pakkaus on liian kallista.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Siikaverkko mielii rakentamaan kuituverkkoa Kainuuseen

Yhtiön mukaan kiinnostusta löytyy Kainuusta.

Uusia autoja kaupassa

Häme sai vuodenvaihteessa fuusion kautta uuden autokauppaketjun

Osuuskauppa Hämeenmaa ja Kymen Seudun Osuuskauppa ovat yhdistäneet autokauppansa.

Valokuituverkon rakentamiskyltti maantien pientareella Rääkkylässä.

Valokuituverkon Rääkkylään rakentanut osuuskunta päätyi yrityssaneeraukseen – kunta maksaa miljoonavelat pankeille

Rääkkylän kunta takasi Valopiuha-osuuskunnan suuret pankkivelat. Yrityssaneerauksessa velat siirtyvät kunnan maksettaviksi.

toimitusjohtaja Juha Kivelä ja Joni Pöllänen ja iso lahjakortti.

PKO tavoitti 100 000 omistajan rajan

Uusista omistajista valtaosa on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan mukaan alle 35-vuotiaita.

OP:n logo pankkikonttorin seinustalla.

Neljä keskipohjalaispankkia suunnittelee yhdistymistä

Selvitys käytännön järjestelyistä tehdään talven aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle