Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Stetoskooppi sairaanhoitajan kaulassa.

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa Etelä-Savossa – alueella sekä avoimia työpaikkoja että työvoimapulaa

Muun muassa Mikkeliin kaivataan lisää työvoimaa sosiaali- ja terveysalalle. Sen sijaan eniten ylitarjontaa löytyy myyjistä, kirvesmiehistä ja talonrakentajista.

Kouvolalainen myyjä Teija Majander Kouvolan Prisman pihalla.

Näin myyjät kommentoivat kaupan alan sopua: ”Palkankorotus lisää laatua ruokakassiini”

Syntyneen sovun myötä kokoaikaisten työntekijöiden kuukausipalkat nousevat yhteensä 165 eurolla. Lisäksi työntekijöille maksetaan 400 euron kertakorvaus.

Citymarketissa työskentelevä Taina Nipuli katsoo kameraan.

Taina Nipulilla on 37 vuoden työura kaupan alalla: työtunteja 31 viikossa, kouraan 1 500 euroa kuussa

Kaupan alan lakko hiljensi Lahden Paavolan Citymarketin. Lakkovahdissa ollut myyjä Taina Nipuli kertoo, että syy lakkoon on yksinkertaisesti raha.

Eläkeläinen vedettävän ostoskassin kanssa suojatien edessä.

Palkkatyö näyttää kiinnostavan isoa osaa Pohjois-Pohjanmaan eläkeläisiä

Työeläkelaitos Kevan kyselyn perusteella lähes puolet Pohjois-Pohjanmaan eläkeläisistä on kiinnostunut tekemään palkkatyötä eläkkeen ohella. Eniten kiinnostaa osa-aikatyö.

Eläkeläinen kaupungilla

Eläkeläisillä on kasvavaa kiinnostusta tehdä töitä – Keski-Suomessa joka kolmas on saanut työtarjouksen

Eläkeläisistä aiempaa useampi on halukas tekemään osa-aikatyötä. Kiinnostuksesta huolimatta työssä olevien eläkeläisten osuus on pienentynyt vuodessa selvästi.

Sairaanhoitaja antamassa koronarokotetta.

Kanta-Hämeen eläkeläisille satelee työtarjouksia – kiinnostus työntekoon eläkkeen ohella kasvanut

Työeläkevakuuttaja Kevan teettämän tutkimuksen mukaan Kanta-Hämeessä yli 40 prosenttia eläkeläisistä kertoo saaneensa työtarjouksen eläkkeellä ollessaan.

Tarjoilija asettelee juomalaseja pöydälle.

Joka kolmas Etelä-Pohjanmaan eläkeläisistä on saanut työtarjouksia

Eläkeläisiä houkutellaan palkkatöihin ja yhä useampi on myös kiinnostunut tekemään niitä. Etelä-Pohjanmaalla erityisen moni olisi valmis tekemään osa-aikatöitä.

Kaksi vanhempaa naista seisoo oven edessä.

Eläkeläisten kiinnostus tehdä töitä kasvussa Pohjanmaalla

Eläkeläisten työnteon arvellaan kasvavan tulevina vuosina työvoimapulan takia. Valtaosa eläkeläisistä toivoisi palkkatyön verotukseen kevennystä.

Hoitolaitoksessa seisoo rollaattori lattialla, ja taustalla näkyy mies.

Keva: Lähes puolet Lapin eläkeläisistä kiinnostunut osa-aikatyöstä

Työeläkelaitos Kevan teettämän kyselyn mukaan 47 prosenttia Lapin eläkeläisistä olisi kiinnostunut tekemään osa-aikatyötä, jos vain saa työtarjouksen.

Liitutaululle kirjoitetaan kertolaskuja.

Eläkeläisiä houkutellaan töihin – eniten työtarjouksia satelee Kymenlaaksossa

Kymenlaaksossa työtä on tarjottu lähes joka toiselle Kevan tutkimukseen vastanneelle eläkeläiselle.

Elina Pylkkänen Ritarihuoneenpuistikossa Helsingissä.

Työ- ja elinkeinoministeriö: IT-sektori hyötyisi eniten työperäisestä maahanmuutosta

TEM:n mukaan ulkomailta voitaisiin rekrytoida esimerkiksi ohjelmoijia, sovellussuunnittelijoita ja sovellusarkkitehteja. He pärjäävät työssään englannin kielellä.

Kangasalan kunnan työpaikkojen mobiilivarausjärjestelmä

Sote-alalla suositaan yhä enemmän keikkatyötä – uusi keikkatyösovellus pyrkii vastaamaan työvoimapulaan Pohjanmaalla ja muualla Suomessa

SoTender -keikkatyösovellusta ehdotetaan avuksi sote-alan henkilöstöpulaan. Pohjanmaalla sovellus on poikinut viikossa lähes kaksisataa rekisteröitynyttä käyttäjää.

House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen Viimeiset-elokuvan pressinäytöksessä Rovaniemellä

House of Laplandin irtisanottu toimitusjohtaja Sanna Tarssanen on mukana perustamassa maakunnallista matkailuorganisaatiota Pohjois-Savoon

Tarssanen tekee töitä osa-aikaisesti Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeessa Savonia AMK:n palkkalistoilla.

Sanna Kallio seisoo marketin takahuoneessa.

Töitä on tarjolla enemmän kuin koskaan, silti moni miettii kannattaako niitä tehdä: “Onko mitään järkeä näillä bensan hinnoilla?”

Vaikka taantuma uhkaa, työtä on tarjolla enemmän kuin koskaan. Työllisyysaste on ennätyskorkea, samoin osa-aikaisten määrä. Silti moni heistä ottaisi mieluummin kokoaikaisen työn.

Ravintoloitsija Mika Lanne järjestelee laseja Cafe Antonin baaritiskillä Porissa.

Ravintola-alalla työntekijän löytäminen on nyt todella vaikeaa – löytyykö apu Intiasta?

Majoitus- ja ravintola-alan yrityksistä suurin osa kokee, että uuden työvoiman rekrytointi alalle on nyt hyvin vaikeaa. Apua toivotaan muun muassa työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

Kuvassa mies työskentelee helsinkiläisellä autohuoltamolla 23. lokakuuta 2020.

Kolmannes osa-aikaisista haaveilee kokopäivätyöstä, moni kokopäiväinen taas haluaisi lyhentää työaikaansa

Varsinkin naisten, nuorten ja vanhimpien palkansaajien osa-aikatyö on yleistä. Tilastokeskus selvitti osa-aikatyötä väestötasolla, SAK teki kyselyn omille jäsenilleen.

Kirsi-Marja Uschanov-Vuorenpää ja Leena Vaskin

Ansiopäivärahan sitominen euroihin iskee erityisesti nollatuntisopimuslaisiin ja pienipalkkaisiin naisiin – voi ajaa "aivan hirveään ahdinkoon", sanoo myyjä

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että pätkätyöläisten asemaa parannetaan. Samaan aikaan, kun heidän työehtojaan koskevaa lakia tiukennetaan, työttömyysturva uhkaa heiketä.

Etualalla Sirpa Puusti. Martta Ylätalo. Kallio. Helsinki. 5.5.2022.

Vuosi sitten alkoi hanke, jonka tavoitteena oli saada mielenterveyskuntoutujia enemmän työelämään – tulokset ovat olleet hämmästyttäviä

IPS-valmennuksen avulla vakavaankin mielenterveyden häiriöön sairastuneita työllistyy avoimille työmarkkinoille. Lähes kolmannes valmennuksessa olleista on löytänyt työpaikan. Työnteko tukee toipumista ja vahvistaa omanarvontuntoa, sanoo valmentaja Sirpa Puusti.

SYLn hallituksen jäsen Tiina Pajukari.

24-vuotias Tiina Pajukari oppi vaikeuksien kautta miten opinnot ja toimeentulo yhdistetään – tammikuussa opintolainan nostoissa tehtiin ennätys

Opiskelijat velkaantuvat nyt vauhdilla. Opintolainakanta on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Takuusäätiön mukaan viime vuonna opintolaina oli myös osasyy yhä useamman alle 30-vuotiaan velkaongelmiin.

Ammattiliitto PAMin jäseniä seisoo ulkona PAM-kyltin kanssa.

Siivoojia on marssinut ulos Rovaniemellä – työntekijöitä hiertää pieni palkka ja arkipyhistä saatavien korvausten kiertäminen vapaapäivillä

Kiinteistöpalvelualan työntekijät ovat järjestäneet ulosmarsseja työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi. Palvelualojen ammattiliitto PAM on julistanut ylityökiellon ja jättänyt lakkovaroituksen.

Henkilökuvassa Johanna Parjanen, Tampereen Stockmannin myyjä.

Tiistai 22.2.2022 (tv)

Ukraina. Osa-aikatyö. UMK. Säätiedot.

Henkilökuvassa Johanna Parjanen, Tampereen Stockmannin myyjä.

Osa-aikatyöntekijöitä on koko ajan enemmän – myyjänä 15 vuotta työskennellyt Johanna Parjanen vaihtaisi heti kokoaikaiseksi

Osa-aikatyö lisääntyy tasaisesti, mutta osa-aikaisista joka kolmas haluaisi kokoaikatöitä. Toukokuussa voimaan tuleva työnhakumalli patistaa myös päivärahaa saavia osa-aikaisia hakemaan kokopäivätöitä.

Kuvassa on nainen.

Lomautettu Sandra Ikävalko, 25, yrittää saada rahan riittämään ruokaan – palvelualoilla joka kolmas joutuu jättämään aterioita väliin

Tuoreen tutkimuksen mukaan huomattavalla osalla palvelualojen työntekijöistä on vaikeuksia saada rahat riittämään ruokaan. Pahin tilanne on nuorilla, matkailu- ja ravintola-alan työntekijöillä sekä miehillä.

Kahvilatyöntekijä Riikka Lamminen Way Bakeryssä Helsingin Kalliossa.

Osa-aikatyöt eivät innosta suomalaisia, mutta Riikka Lamminen ui vastavirtaan – asiantuntijan työ vaihtui osa-aikatyöhön kahvilassa

Osa-aikaisiin töihin ei riitä tekijöitä. Niitä ei haluta tehdä, ellei ole pakko.  Koronapandemia on lisännyt osa-aikaisia töitä vakituisten työpaikkojen kustannuksella.

Prisman kassatyöntekijöitä ja asiakkaita.

Ennuste: Hallitus pääsee lähelle paljon puhuttua työllisyystavoitettaan vuonna 2023

Työllisyys on paranemassa koronaa edeltäneelle tasolle, mutta uudet työpaikat ovat osa-aikaisia. Ennätyslukemiin noussut pitkäaikaistyöttömien määrä vähenee tasaisesti.

Kuohuviiniä laseissa.

Pikkujoulukaudesta ennakoidaan vilkasta – ravintola-ala kiittelee koronapassia ja tuskailee työvoimapulaa

Lokakuun puolivälissä käyttöön otettu koronapassi mahdollistaa myös Päijät-Hämeessä normaalit asiakasmäärät ja yöravintoloiden aukiolon. Ainoa jarruttava tekijä pikkujoulujen järjestämisessä on ravintola-alaa vaivaava työvoimapula.

Rautjärven hyvinvointiaseman etuovet.

Eksote valmistautuu yt-neuvotteluihin – henkilöstön edustajat saavat kutsun tämän viikon lopulla, jos hallitus antaa luvan

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote varautuu yt-neuvotteluihin, sillä seitsemän miljoonan euron kustannusten vähentäminen ei onnistu irtisanomisia, osa-aikaistamisia, lomautuksia tai heikennyksiä palvelussuhteiden ehtoihin.

Ruokolahden kunnanjohtaja Matias Hilden.

Matias Hildenistä tulossa Ruokolahden kehittämispäällikkö

Talousarvio- ja strategiavalmisteluun painottuva tehtävä olisi osa-aikainen ja määräaikainen.

Hoivakoti Esperi Jänismäki / espoo 23.01.2020

THL: Women disproportionately affected by pandemic

Increased childcare duties and the strain placed on female-dominated labour market sectors were among the reasons behind the added impact, THL's report said.

Hoivakoti Esperi Jänismäki / espoo 23.01.2020

THL: Koronakriisi heikensi etenkin naisten työllisyyttä

Lasten ja iäkkäiden hoiva kasaantui koronakriisin aikana etenkin naisten harteille, lähisuhdeväkivalta lisääntyi ja työttömyys iski ensisijaisesti nuoriin naisiin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo.

Ähtärin kaupungintalo edestä syksyllä.

Ähtäri aloittamassa yt-neuvottelut henkilöstönsä vähentämiseksi

Suunnitelmien mukaan henkilöstöä vähennetään esimerkiksi osa-aikaistamisella, lomauttamisella, irtisanomisella ja toimintatapamuutoksilla. Kaupunginhallitus päättää neuvottelujen aloittamisesta maanantaina. 

Kemin Valtakatu droonilla kuvattuna

Kemi on aloittanut koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut: irtisanomisia ei ole rajattu pois

Kemin käyttömenojen sopeutustarve on neljä miljoonaa euroa. Osa siitä on tarkoitus saavuttaa henkilöstömuutoksilla.

Sami Virtanen Kotkan kaupungintalolla.

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja siirsi siviilityönsä syrjään ja keskittyy nyt päätoimisesti kaupungin asioihin: "Osa-aikaisuus ei riitä tämän tehtävän hoitamiseen"

Sami Virtanen on jatkossa Kotkan päätoiminen hallituksen puheenjohtaja. Osa-aikaisen luottamustehtävän tunnit eivät Virtasen kokemuksen mukaan riittäneet hoitamaan Kotkan kokoisen kaupungin asioita. Hän myös jatkaa virkavapaalla siviilityöstään.

ruokailijat henkilöstöravintolassa

Lounasruokaloiden tulevaisuus on epävarma – Henkilöstöjohtaja: "Ruokailijoiden määrä tulee lisääntyvän hybridityön kautta noin puolittumaan"

Työpaikkaruokailussa on tapahtumassa iso muutos koronan hellittäessä. Henkilöstöravintoloista osa säilyy, mutta ruokailijoita on selvästi vähemmän. Lähi- ja etätöissä vuorotteleville tarjotaan uusia palveluja, esimerkiksi mukaan ostettavia lounaskasseja etäpäiviksi.

Patria i Tammerfors.

Patria aloittaa yt-neuvottelut metalliyksikkössään Jämsän Hallissa

Patrian yt-neuvottelujen kohteena on metalliyksikön koko henkilöstö Hallissa. Yhtiön mukaan yt-neuvotteluiden syynä on heikentynyt tilauskanta ja taloudellinen tilanne.

Läheltä

Muonion yt-neuvottelut ohi – ketään ei irtisanota

Kaikkian kunnan työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut käytiin organisaatiouudistuksen vuoksi.

Riikka Lintukangas ja Rasmus

Riikka Lintukangas palasi osittain töihin, kun vauva oli neljän kuukauden, ja huomasi, että se oli yllättävän vaikeaa Kelalle ja tabu

Osa-aikatyö voisi lisätä vauvojen vanhempien tasa-arvoa ja edistää naisten työuria. Aniharva käyttää mahdollisuutta, koska se on nyt niin vaikeaa lainsäädännön takia. Riikka Lintukangasta työ virkisti koronavuonna.

Kouvolan valtuustosali tyhjänä

Kouvolaan suunnitteilla päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtajan pesti – kuukausipalkkio olisi 6800 euroa

Kouvolan kaupunginhallitus ottaa tänään kantaa uuteen hallintosääntöön, joka tulee voimaan kesäkuussa.

Palomiehen varusteet valmiina lähtöön Espoonlahden paloasemalla 25.6.2016.

Etelä-Karjalan sivutoimiset yksikönjohtajat saavat varallaolopalkkansa – tekivät sovintoesityksen Lappeenrannan kaupungille

Lappeenrannan kaupunki maksaa kahdelle pelastuslaitoksen sivutoimiselle yksikönjohtajalle yhteensä reilut 88 000 euroa vanhoja varallaolokorvauksia.

Jyväskylän Sokos.

Keskimaa aloittaa yt-neuvottelut Jyväskylän Sokoksella

Yt-neuvottelut koskevat yhteensä 44 henkilöä: irtisanomisuhan alla on kuusi ja 24 työntekijää mahdollisesti osa-aikaistetaan.

Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen suunnittelija Ville Valkonen tutkii koronakoulutusmateriaalia.

Vantaa pyytää apua jäljessä laahaavaan koronajäljitykseen – Puolustusvoimilta tulossa 10 osa-aikaista hätäapulaista

Jo viime viikolla Vantaalta kerrottiin, että jäljityksen mielekkyyttä ylipäätään pohditaan. Myös Helsingissä koronajäljitys on ruuhkautunut.

Postinkuljettaja tyhjensi postilaatikon Korsossa 14. joulukuuta 2020 klo 17 aikaan.

Postinjakelijoiden työaika lyhenee – yt-neuvottelut päätökseen pohjalaiskunnissa

Postin yt-neuvotteluiden tulos vaikuttaa noin sadan työntekijän työaikoihin Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Hoitotarvikelaatikko, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Kuntien sotealalla tehdään paljon osa-aikatyötä – työnantajan myönteinen suhtautuminen helpottaa rekrytointia

Sosiaali- ja terveystoimessa työskentelee paljon esimerkiksi pienten lasten vanhempia, joille työaikajousto on tärkeää.

Länsi-Savo-koncernen köper 51 procent av aktierna i Sanoma Lehtimedia, som bland annat ger ut tidningarna Kouvolan Sanomat och Kymen Sanomat.

Lehdet: Kaakon Viestintä saanut yt-neuvottelunsa päätökseen – kymmenen irtisanotaan

Neuvottelut käynnistettiin joulukuussa, jolloin henkilöstövähennysten tarve oli enintään 17 henkilötyövuotta.

perushoitaja Annika Isomäki käyttää maskia.

"En jaksaisi kokopäivätyötä", sanoo 30 vuotta osa-aikatöitä tehnyt sairaanhoitaja – Pietarsaaressa alle puolet tekee täyttä viikkoa sote-alalla

Kaupungin henkilöstöpäällikön mukaan mahdollisuus osa-aikaisuuteen on helpottanut rekrytointia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle