Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Löysitkö lompakon ja laitoit ajokortista kuvan someen? Poliisi ei siitä tykkää – uhkana jopa identiteettivarkaus

Jyväskylän löytötavaratoimistossa on edessä kiireiset ajat. Kaupungissa järjestetään MM-rallit tulevana viikonloppuna, ja isot tapahtumat lisäävät löytötavaroiden määrää.

Ajokortti ei riitä, omaa autoa vaaditaan varsinkin hoitoalalla – Superin puheenjohtaja: "Aikamoinen vaade, kun vuotuinen bruttopalkka on alle 30 000"

Omaa autoa vaaditaan yllättävään moneen työpaikkaan. Tyypillisiä ovat kotihoito, rakennus- ja korjausalan työt ja siivous. Tasavertaisista työnhakijoista voidaan valita se, jolla on oma auto käytössään.

Inssiajoihin on niin kova tunku pääkaupunkiseudulla, että apua on haettu jo poikkeukselliselta taholta: ajokokeen saattaakin vetää autokatsastaja

Ajokortteja on suoritettu pääkaupunkiseudulla tänä kesänä 40 prosenttia aiempia vuosia enemmän. Ajokoetta on voinut joutua odottamaan jopa kuukauden päivät.

Poliisi otti kortteja alaikäisiltä kaahareilta Rovaniemellä

Poliisi muistuttaa, että kokematon kuljettaja ja ylinopeus ovat erityisen vaarallinen yhdistelmä.

Ajokorttia vaaditaan edelleen monessa työssä, ja se voi tulla työnhakijalle yllätyksenä – "Ensimmäisenä kysyttiin, että onhan ajokortti"

Ajokortti jää hankkimatta erityisesti isoissa kaupungeissa asuvilta. Opinto-ohjaaja pitää nuorten ympäristötietoisuutta hienona asiana, mutta muistuttaa, että ajokorttia tarvitaan monissa yllättävissäkin ammateissa.

Ajokorttilain uudistaminen sai tuhannet reputtamaan mopokokeet, nyt tilanne on kääntynyt parempaan päin

Ajokorttilain uudistus romahdutti mopokortin teoriakokeessa hyväksyttyjen määrät ja entistä useampi joutui uusimaan kokeen. Traficomilla havaittiin myös huijaamista teoriakokeessa. Nyt reputusten määrä on vähentynyt ja huijaamista kitketty.

Puolangalla kuoli yksi ihminen liikenneonnettomuudessa keskiviikkona – autoa kuljetti alaikäinen ajo-oikeuden omaava henkilö

Liikenneonnettomuus tapahtui myöhään keskiviikkoiltana Somerentiellä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. 

Tuleeko alle 18-vuotiaiden öisille ajoille loppu ja autoon erillinen uuden kuljettajan merkki? Ministeriö: Päätöksiä ei ole vielä tehty

Henkilöauton ajokortin poikkeusluvalla alaikäisenä saaneiden ajamiseen voi tulla rajoituksia. Liikenne- ja viestintäministeriö on saanut paljon palautetta nuorten liikenneturvallisuudesta. Nyt ministeriö valmistelee muutoksia ajokorttilakiin.

Apple suunnittelee digitaalista ajokorttia – Suomessa mobiiliajokortti ehti jo olla käytössä

Traficom joutui viime vuonna rahapulan vuoksi lopettamaan mobiiliajokorttikokeilun. Suomessa ja EU:ssa on käynnissä useita hankkeita, joiden tarkoituksena on mahdollistaa henkilöllisyyden todistaminen puhelimella.

Nuorten kuljettajien riskinottoa yritetään hillitä ajokorttilain muutoksella – 16-vuotias autokoululainen: "Teoriaopetusta saisi olla lisää"

Ajokorttilakia ollaan taas muuttamassa. Opetusluvalla henkilöautokortin ajaneet nuoret syyllistyvät tuoreina kuljettajina vähemmän ajokieltorikoksiin kuin autokoulussa kortin suorittaneet. Asiantuntijat toivovat nuorille asenneopetusta.

Kahta Helvetin enkelien jäsentä syytetään ison amfetamiinikaupan järjestämisestä – idea oli kerätä 63 000 euron potti paikallisosaston pyörittämiseen

Syyttäjä vaatii molemmille vähintään neljän vuoden ehdottomia vankeustuomioita. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2019–2020 eri puolilla Itä- ja Kaakkois-Suomea.

Moottoripyöräkorttien suosio on räjähtänyt käsiin: osasyynä korona ja vapauden tunteen saaminen

Moottoripyöräilyn suosio kasvaa kovaa vauhtia. Vapauden tunne, halu ajaa isommalla ja tehokkaammalla pyörällä ruokkivat harrastajia eteenpäin. Traficomin mukaan parhaimmillaan kasvu on jopa yli 60 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronaa.

Kuntavaalien laveat äänestysohjeet hämmentävät – henkilöllisyyden voi todentaa vaikka vanhalla passilla

Vaalivirkailijan harkinnassa on se, kuinka vanha passi menee seulasta läpi. Myös toinen ihminen voi suullisella todistuksellaan varmentaa äänestäjän henkilöllisyyden.

Sotkamossa ja Kajaanissa poliisi vei useasta moposta kilvet – se voi vaikuttaa myös auton ajokortin saamisessa

Poliisi valvoi liikennettä kansalaisten palautteiden pohjalta muun muassa koulujen läheisyydessä. Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat Sotkamossa ja Kajaanissa 60 mopoa, jonka perusteella kilvet vietiin kuudesta viritellystä tai huonokuntoisesta moposta.

Satoja nuoria kokoontui mopomiitteihin Kouvolassa ja Lappeenrannassa – poliisi kirjasi useita rikosilmoituksia, otti pois ajokortteja ja kirjoitti yli 20 sakkoa

Poliisin mukaan lauantaina järjestetyissä kokoontumisissa oli paikalla satoja autoilla, mopoilla ja kevytmoottoripyörillä liikkuneita nuoria. 

Kevari hankitaan yhä harvemmin, mutta mopoilijoita vielä riittää – Joona Virtanen, 16: "Pääsee liikkumaan paikasta toiseen ihan miten lystää"

Kevytmoottoripyörien suosio on puolittunut viiden vuoden aikana. Mopoja hankitaan yhä tasaisesti, vaikka trendi on jo pitkään ollut laskeva. Yksi syy kaksipyöräisten suosion hiipumiselle on, että B-kortin voi saada ikäpoikkeusluvalla jo 17-vuotiaana.

Enemmistö Itä-Suomen kansanedustajista kiristäisi 17-vuotiaiden ajokortin saantia – moni myös lisäisi ajo-opetusta

Ikäpoikkeusluvan ehtojen muuttaminen jakaa Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kansanedustajia. Myös saman puolueen sisällä ollaan asiasta eri mieltä. Useimmat kuitenkin kiristäisivät lupaehtoja. Puolet lisäisi ajo-opetusta ennen kortin saantia.

Ajokortin poikkeusluvan ehtojen kiristäminen jakaa Vaasan vaalipiirin kansanedustajien mielipiteitä

Niukka enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista ei lämmennyt ehtojen kiristämiselle.

Yli 130 ylinopeuskuskia poliisin haaviin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun pääteillä

Pohjois-Pohjanmaalla liian lujan ajonopeuden vuoksi pysäytettiin 114 ja Kainuussa 18 autoilijaa.

Pääteillä valvotaan nyt ylinopeuksia – Oulun seudulla ajokortit pois neljältä kuskilta viime viikonloppuna

Kaksi ajo-oikeuden menettänyttä oli 17-vuotiaana ajokortin erikoisluvalla saaneita kuljettajia.

Ajokortittomat kuljettajat suhailivat päissään Lappeenrannassa

Toista kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Käyttäjätunnusten kalastelelijoita on liikkeellä jälleen

Poliisi neuvoo lopettamaan puhelun, jos epäilys huijauksesta herää.

Santeri Salmela, 16, haluaa kesällä töihin – 4H haaveilee kesäpestistä kaikille ysiluokkalaisille: "Tärkeintä on aina asenne"

Ysit töihin -hanke laajeni vuoden alussa valtakunnalliseksi, ja siinä on mukana nyt 90 4H-yhdistystä eri puolilta maata.

Nuorten liikenneturvallisuuden parantamiseksi haetaan nyt keinoja nuorilta itseltään – videoiden ja somen kieli avuksi

Autokoulun ja opetusluvan yhdistäminen antaisi hyvät perustaidot sekä riittävästi ajotuntumaa.

Parikymppiset kajaanilaisnuoret tahtovat autoilla itsekseen pimeällä, eikä aikuisen seuraa kaivata muutenkaan automatkalle

Huoli nuorten liikenneturvallisuudesta kasvaa ja useat tahot näkevät, että ajokorttilain uudistukselle on tarvetta.

Ville Kotilainen, 17: "Pitäisi aina miettiä, kenet aikuisen saan vierelleni" – nuoret tyrmäävät kiellon ajaa autolla yksin ja yöllä

Liikenneturvan esittämät yöllinen ajokielto ja pakollinen aikuinen seuralainen ajokortin ensikuukausiksi veisivät autoilusta kaivatun vapauden.

Ylen aamu tänään: Ajokorttilain uudistus on vireillä – miten lakia pitäisi muuttaa? Katso lähetys tästä

Mitä on tapahtumassa työehtojen sopimusjärjestelmälle? Osa kouluista palaa lähiopetukseen. Tampereen Ilves täyttää 90 vuotta.

Ajokortin juuri saanut saisi ajaa vain aikuinen kyydissään, yöajoille kielto – Liikenneturvalta täysin uusi ehdotus ajokorttilakiin

Kasvaneet huolet nuorten liikenneturvallisuudesta saivat ministeriön käynnistämään ajokorttilain uudistamisen.

Neljätoista kertaa liikenteessä ilman korttia: poliisi takavarikoi kemiläismiehen auton

Ilman korttia autoillut kemiläismies ei selviä teostaan enää sakoilla, vaan asia etenee syyttäjälle.

Poliisi kertoi lisää kuolemaan johtaneista moottorikelkkaturmista Lapissa: Onnettomuudet tapahtuivat Kolarissa ja Rovaniemellä

Poliisi tutkii tapahtumaa nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemansyyn tutkinta.

Poliisi valvoi pääsiäisliikennettä Meri-Lapissa – maksettavaa napsahti kymmenille kuskeille

Poliisin haaviin jäi myös huumerattijuoppo ja anastettua omaisuutta.

Nuorten ajotaito huolettaa – ajokorttilakia muutetaan

17-vuotiaiden kuljettajien loukkaantumiset olivat kasvussa vuonna 2020, ja 17-vuotiaat syyllistyivät lähes kaksi kertaa useammin ajokieltorikkomuksiin kuin 18-vuotiaat. 

Rovaniemi ottaa käyttöön ilmoittautumisautomaatit terveydenhuollon vastaanotolle

Automaatit tulevat käyttöön lähikuukausina Piekkarin hammashoitolassa, Pulkamontien terveysasemalla sekä Rinteenkulmam terveysasemalla ja lääkinnällisessä kuntoutuksessa.

15–24-vuotiaiden liikenneturvallisuus on Suomessa alle EU:n tasoa – pitäisikö ikäpoikkeuslupaa tiukentaa?

Tuoreen kyselyn mukaan yli kolme neljästä suomalaisesta on huolissaan nuorten liikenneturvallisuudesta.

Liikenne hiljeni historiallisesti koronavuonna, mutta kuolonkolarien karu määrä pysyi ennallaan – turhaumat purkautuvat piittaamattomuutena

Kun etätyöt ja karanteenit hiljensivät tieliikenteen, olisi liikennekuolemienkin luullut vähenevän samassa suhteessa.

Syntymäkuuro Antti Terho ei anna kuulovamman häiritä kilvanajoa – "Jengi välillä ihmettelee, että miten kuurolla voi olla ajokortti"

Terho on kilpaillut e-urheilu-urallaan muun muassa iRacing-ajosimulaattorin MM-sarjassa ja ottanut hopeaa SM-sarjasta.

Kun ajokortti oli Amirille liian kallis autokoulussa, päätti kummisetä alkaa ajo-opettajaksi – ja näin syntyi sometili "Sirpa – se reilu Toyota"

Yhteiskäyttöinen "Sirpa" on mahdollistanut ajokortit neljälle nuorelle ja kohta kuskeja on jo kuusi.

Juvan ajoharjoitteluradan säätiön toiminta käytännössä sinetöity – toiminnan purkamisesta päätetty

Taustalla on vuoden 2018 ajokorttiuudistus, joka sallii liukkaan ajon harjoituksen myös ajosimulaattorilla.

Poliisi määräsi itäsuomalaisen nuoren miehen ajokieltoon jo kolmannen kerran vuoden sisällä

Mies sai ajo-oikeuden alle 18-vuotiaana ikäpoikkeusluvalla tämän vuoden helmikuussa.

Lukiokilpailussa eivät pian riitä ilmaiset kirjat tai läppäri – esimerkiksi Puolanka aikoo tarjota lukiolaisilleen ajokortin

Jos toisen asteen opinnot muuttuvat maksuttomiksi, pienet kunnat joutuvat kilpailemaan opiskelijoista uusilla tavoilla.

Autokoulun piti halventua, kun pakollinen ajo-opetus laski 10 tuntiin — selvitimme, miten kävi: "Kuljettaja on vielä ihan kesken"

Autokoulun pakollisten ajotuntien määrä lähes puolittui ajokorttiuudistuksen jälkeen. Harvalle vähimmäismäärä tunteja riittää ajokokeen läpäisyyn ensimmäisellä kerralla.

Ähtärin lukio houkuttelee – tarjoaa opiskelijoilleen ajokortin

Kurssista tavoitellaan vetovoimatekijää ensi kevään yhteishakuun.

Sopimuspalomiehiä ajokorttikoulutukseen

C-luokan ajokortin puute on ollut jo haaste paloasemien lähtövalmiudelle.

Tietomurron uhrin elämä voi mullistua hetkessä, mutta henkilötunnuksen vaihto on piinallista – “Minulle ilmoitettiin, ettei sinua ole olemassakaan”

Vastaamon tietomurto moninkertaisti pyynnöt henkilötunnuksen vaihtamisesta. Kynnys vaihtamiseen on kuitenkin korkealla, eikä siinä jousteta.

Traktorimönkijät yleistyvät nuorten kulkuvälineenä – silti niitä hankitaan edelleen eniten hyötykäyttöön

Yhä useammin perhe ostaa teini-ikäiselle mönkijän helpottamaan kuljetusrumbaa.

Kemissä rattijuopumus ja Torniossa ajettiin kortitta väärillä rekisterikilvillä

Torniossa jäi poliisin haaviin kuljettaja, jonka ajoneuvossa oli väärät rekisterikilvet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle