Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Muotinäytöksessä valkoiseen, laahukselliseen (hää)mekkoon ja saappaisiin pukeutunut malli kävelee istuvan yleisön keskellä.

Pinja Antikainen hautasi pellavakankaan maahan ja teki siitä mekon – 2020-luvun suunnittelijalle vaate on osa luonnon kiertokulkua

LAB Muotoiluinstituutti järjesti tällä viikolla valmistuvien suunnittelijoiden muotinäytöksen. Catwalkilla esiteltiin muun muassa kompostikäsittelyjä mekkoja, ledvalaistuja ulkoiluvaatteita ja asuja, jotka näyttivät veistoksilta.

Kollaasi Au pairit -sarjan menneiden kausien Hennasta, Emelistä, Hilla-Mariasta, Juhosta ja Iinasta.

Tältä näyttää Au pairien elämä vuosia myöhemmin – tiedossa häät ja perheenlisäystä

Au pairit -sarjan juhlavuoden kunniaksi saimme videoterveiset ja kuulumisia edellisten kausien osallistujilta. Hittisarjasta nähdään tänä vuonna jo kymmenes kausi.

Kakkukoriste

Saako kirkkoon kuulumatonkin kirkkohäät? Kirkolliskokous ei pystynyt päättämään asiasta, vaan palautti asian valmisteluun

Kirkolliskokoukselle ehdotettiin avioliittoon vihkimisen ehtojen muuttamista, mutta esitys palautettiin lakivaliokuntaan. Sen sijaan kirkolliskokous päätti, että kummin voi jatkossa lisätä aikuiselle kastetulle.

Salha Hanna poseeraa kameralle ulkona kevätsäässä.

Takana on avioehtojen ennätysvuosi – Salha Hannan ei tarvinnut perustella ehtoa lähipiirille, enemmän kysymyksiä herätti naimisiin meneminen

Suomalaiset solmivat avioehtoja selvästi aiempaa enemmän. Samaan aikaan yhä harvempi suomalainen menee naimisiin.

Kuvassa mies häämekkojen välissä.

”Kyllä niitä ryökäle vie on” – hääsuunnittelija Pertti Huhtilainen vastaa jatkuvasti uteluihin ”bridezilloista”

Pertti Huhtilainen tarkastelee ensimmäistä keskustelua hääparin kanssa monelta kantilta. Jos kemiat eivät kohtaa, yhteistyötä ei aloiteta.

Kaksi ihmistä istuu lähekkäin ja pitelee toisiaan käsistä kiinni sateenkaarenvärisillä portailla.

Harjun seurakunta avaa ovensa sateenkaaripareille – kappalainen: ”On toista ihmistä rakastavaa, ettei vihkimistä suljeta keneltäkään pois”

Tamperelaisen Harjun seurakunnan tilat ovat käytettävissä vihkimisen, avioliiton siunaamisen ja hääjuhlan järjestämiseen kaikille pareille heidän sukupuoleensa katsomatta.

Jere Tikka ja Nani Alanen kuvattuna Kajaanin kirkossa 22.2.2023. Kajaanin srk järjestää 2.3.2023 vaivattoman vihkimisen. Päivä on vihkiparien suosima vihkipäivä ainakin numeroiden valossa eli 2.3.23

“Mitäpä tässä suotta odottamaan”, sanoo morsian Nani Alanen helposti muistettavasta vihkipäivästä ja menee töistä suoraan alttarille

Kajaanilaiset Nani Alanen ja Jere Tikka suunnittelivat jo juhannushäitä vuodelle 2024, mutta päättivätkin tarttua toisenlaiseen tilaisuuteen. Moni muukin kaivertaa sormukseen 2.3.2023.

Susanna Tapani.

Kommentti: Naisleijonien valmentaja ja tähtipelaaja tekivät häpeällisen ratkaisun

Kuuluuko julkisesti tuettuun urheilemiseen se, että tähtipelaaja voi lähteä kaverin hääjuhliin kesken MM-kisojen, kysyy toimittaja Jussi Paasi. 

Sami ja Minna hymyilevät kameralle puistossa.

Moni pari haluaa nyt, että pappi puhuu häissä sukupuolineutraalisti: "Halutaan varmistaa, että kaikkien on hyvä olla juhlissa"

Etenkin nuoret kyseenalaistavat nykyään ajatuksen, että ihmiset ovat aina joko miehiä tai naisia. Pappien edustaja uskoo, että siitä tulee kirkolle vielä hankalampi pala kuin samaa sukupuolta olevien vihkiminen.

Hääpari poseeraa kameralle Porin Kirjurinluodon kärjessä, taustalla näkyy suihkulähde.

Hääpari vihittiin suorassa lähetyksessä – katso tunnelmia Porin rakkauspuiston avajaisista

Yle välitti suorana tunnelmia rakkaudentäyteisistä avajaisista. Rakkauspuistolla kaupunki haluaa osoittaa välittämistä asukkailleen ja vieraille.

Viljo Harju istuu Ilmajoen kirkon parvella urkujen edessä.

Alttarille astellaan yhä useammin hittimusiikin tahdissa – kesäkanttori Viljo Harju, 18, onnistui toteuttamaan muut toiveet paitsi yhden

Prinsessa Ruusunen tai Mendelssohnin häämarssi eivät kajahda kirkon uruista enää yhtä usein kuin ennen. Häämarssiksi voi valita vaikka lempi tv-sarjan tunnarin, jos kanttori siihen taipuu.

Laura Haallamaa / kolumnisti / Pasila 20.02.2019

Laura Hallamaan kolumni: Nauroin "bridezilloille", kunnes aloin järjestää omia häitäni, eikä naurata enää

Ei ole olemassa hirviömorsiamia. On vain stressaantuneita morsiamia, joiden jokainen toive nähdään bridezillailuna, kirjoittaa Hallamaa.

Mari Koivistoisen ja Heikki Pulkan häät piti järjestää jo kesäkuussa 2020. Pari kuvattuna lähellä kotikulmiaan Vallilan Mäkelänkadulla.

Häitään vuosia siirtäneet rynnistävät nyt alttarille, hääpukuliike palkkasi jo lisää henkilökuntaa – hääpari: "Vihdoin naimisiin"

Pitopalvelussa on nyt puolet enemmän häätilauksia kuin koronavuosina. Hääpukuliikkeen ompelimon varausajat ovat täynnä. Mari Koivistoinen ja Heikki Pulkka ovat siirtäneet häitään jo kahdesti.

Matti Toivonen.

Kesähäät tulossa? Muistakaa hääkarkkien lisäksi myös avioehto

Avioerossa usein pahin yllätys liittyy rahaan ja sen jakoon. Siltä välttyy, kun tekee avioehdon. Jos ette pysty keskustelemaan avioehdosta, jättäkää häät väliin, suosittelee Puoli seiskan Matti Toivonen.

Sydänkeinu Porin rakkauspuistossa

Pori etsii pariskuntaa rakkauspuistossa vihittäväksi

Häät on tarkoitus järjestää rakkauspuiston avajaispäivänä 5. elokuuta.

Kuninkaalliset saapuivat juhlajumalanpalvelukseen Pyhän Paavalin katedraaliin

Britannia juhlistaa kuningatarta, tänään mukana myös Harry ja Meghan

Eilen julkisuudesta poissa pysytelleet prinssi Harry ja herttuatar Meghan nähtiin tänään kirkkoväen joukossa. Yle näytti juhlaväen saapumisen kirkkoon. Sopimuksellisista syistä BBC ei tarjoa itse jumalanpalvelusta välitettäväksi verkossa.

Ett brudpar står och håller om varandra, bruden håller i en stor brudbukett.

Heinäkuu on suosituin hääkuukausi Ylä-Savossa – helmikuussa järjestetty vihkihetki ei ole vähentänyt kesähäiden määrää

Eniten häitä siirrettiin eteenpäin vuonna 2020. Tänä kesänä hääpäiviä varataan jälleen korona-aikaa edeltävään tahtiin.

Hääkakun aviopari.

Rauman suosituimmassa vihkikirkossa vielä hyvin tilaa tänä kesänä – Porissa varauskalenteri on tiukempi

Kirkkohäistä haaveileva saa valita Raumalla vielä melko vapaasti, milloin haluaa häänsä järjestää. Porissa Keski-Porin kirkon lauantait ovat jo täyttyneet.

Id-juhlan avlmistelua.

Maanantai 2.5.2022 (tv)

Fennovoima. Ukrainan häät. Id-juhla. Sää.

Aviopari Ruslan ja Jelena Rebrei eivät halunneet perua hääsuunnitelmiaan, vaikka tuli sota. “Ei elämää voi laittaa tauolle”, morsian sanoi.

Yle Ukrainassa: Pariskunnat kiirehtivät Kiovassa naimisiin – Ukrainan lipun väreihin pukeutunut morsian: "Huomisesta ei koskaan tiedä"

Sota on riisunut häistä ylimääräisen. Moni astelee vihille tavallisissa vaatteissa, jopa verkkareissa. Naimisiin voi mennä videon välityksellä, jos puoliso on rintamalla.

Lopen punatiilinen kirkko puistokäytävän päässä, toukokuun lopulla kuvattuna.

Lopen seurakunnan kaikki kirkkotilat ovat myös sateenkaariparien käytössä

Lopen seurakunnan kirkkoherra ja kirkkoneuvosto päättivät yhdessä kirkkoneuvoston viimeisimmässä kokouksessa, että kirkkotilat ovat kaikkien parien käytössä.

Nuori ukrainalaispari kirkon edustalla juuri vihkimisen jälkeen

Kun Venäjä hyökkäsi, Yaryna ja Svyatoslav aikaistivat häänsä ja tarttuivat aseisiin: "Täällä kaikki ovat valmiita taistelemaan – ja tappamaan"

Millaista tuntuu, kun elämä muuttaa suuntaa? Kiovalaisen nuorenparin häät pidettiin sodan ensimmäisenä päivänä, nyt molemmat taistelevat Ukrainan itsenäisyyden puolesta.

Hääpari

Vihkikirkkoja varataan kesälle vielä maltillisesti – Kaisa Liiman ja Matti Väisänen siirsivät häitä jo kertaalleen ja sanoivat vihdoin tahdon

Tuleva kesä tuskin tulee olemaan kirkkohäiden osalta kovin vilkas. Seurakunnat epäilevät, että varaukset vilkastuvat vasta ensi vuonna. Avioliiton siunausten määrä on kuitenkin nousussa.

Sormuksia pujotetaan sormiin.

Tämä hääpäivä ei helposti unohdu: Muoniossa kolme paria lipuu avioliiton satamaan päivämäärällä 22.02.2022

Sellaisiakin vuosia on ollut, jolloin Muonion kirkossa ei ole siunattu avioliittoon yhtäkään paria. Tänään kirkkoherra Anu Toivosella on edessään kiireinen ilta.

Hääpari katsoo toisaan silmiin lumisessa maisemassa.

He sanovat tänään "tahdon" – nuoripari Paltamosta ja varttuneempi pariskunta Savonlinnasta paljastavat, miksi menevät naimisiin juuri 22022022

Maistraatissa kaikki vihkimisajat menivät kuin kuumille kiville. Kirkoissa palindromipäivän hääbuumi ei näy niin isosti.

Susanna Sahlbomin ja Toni Laurilan vihkisormukset

22.02.2022 innostaa hääpareja – avioliiton solmii Vaasassa helmikuisena tiistaina reilu parikymmentä paria

Digi- ja väestötietovirasto ennustaa päivän olevan joka vuoden suosituin siviilivihkipäivä. Myös kirkolliset ovat suosittuja erikoisena päivänä.

Hääkakun aviopari.

Kempeleessä järjestetään seurakunnan ihka ensimmäinen vihkipäivä juuri "palindromipäivänä" – avioliittoon astuvia hemmotellaan mukaan otettavilla minihääkakuilla

Paikan päällä on myös mahdollisuus otatattaa hääkuva ja tilaisuus monikamerataltioidaan. Kempeleen seurakunnan yleiseen vihkitilaisuuteen osallistuu palindromipäivän 22022022 iltana kolme paria.

Häätieroja hyllyllä.

Harvinainen päivämäärä 22.2.2022 sai kuopiolaisparit liikkeelle: yksistään Kuopiossa vihitään tänään tiistaina kuutisenkymmentä hääparia

Tänään poikkeuksellisen moni savolaispariskunta vihitään avioliittoon maistraatissa tai evankelisluterilaisessa kirkossa.

Ruusukoristeinen hääpuku.

Koronapelko haihtumassa – vihkialttari kutsuu jälleen hääpareja

Vihkimisiä on seurakunnista ensi kesäksi varattu tavanomaisen kesän vauhdilla. Näyttää siltä, että parien koronapelko on katoamassa, kerrotaan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta. Myös Lahden seudulla on vihkimisiä varattu mukavasti.

Vuoden kultaseppä 2022 Chao-Hsien Kuo, päässään hopeinen tiara. Taustalla seinällä kehystetty Kultaseppämestari-todistus.

Vuoden kultaseppä Chao-Hsien Kuo vangitsee koruihinsa lumen kimalluksen ja kasvien muodot

Taiwanilaissyntyinen kultaseppämestari on tehnyt Suomessa uraa parikymmentä vuotta. Käsityönä perinteisin menetelmin valmistetuille koruille on kysyntää ympäri maailmaa Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Kuusi naista hääpuvuissaan, vanhassa ravintolamiljöössä.

Opiskelijat pelastivat varastoon unohtuneet häämekot ja myyvät niitä nyt vastuullisille morsiamille: "Hullua, että muoti vaihtuu nopeasti"

Viisi jyväskyläistä opiskelijaa keksi myydä vuokrausliikkeen varastoon unohtuneita morsiuspukuja. Pop-up-liikkeestä löytyy 300 morsiuspukua ja muita mekkoja useilta vuosikymmeniltä.

Klaudia Käkelä sovittaa hääpukua

Avioliitosta tuli nuorille aikuisille vähemmistön elämäntapa – jo sata vuotta povattu muutos toteutuu nyt ainakin osittain

Avoliitot, erillissuhteet ja muut perhemuodot ovat menneet avioliittojen ohi alle 40-vuotiaiden elämässä. Suomalaisilla on kuitenkin paljon "piilevää patriarkaalista ajattelua", sanoo tutkija.

Prinsessa Mako luopui keisarillisista oikeuksistaan avioituessaan pitkäaikaisen poikaystävänsä kanssa.

Japanin prinsessa Mako pääsi vihdoin naimisiin – rakkausavioliitto ajoi prinsessan suureen stressiin ja suututtaa edelleen monia

Prinsessa valitsi suhteen, jonka kohut viivästyttivät vihkimistä vuosilla. Mako pyysi tiistaina anteeksi japanilaisille aiheuttamaansa mielipahaa.

Kuvanveistäjä Leo Karsikas vieressään yksi Kajaanille lahjoittamistaan veistoksista.

Kajaanin Suvantopuisto sai harvinaista herkkua – kuvanveistäjä Leo Karsikas luopui morsiamestaan ja kolmesta muusta teoksestaan

Kuvanveistäjä Leo Karsikas lahjoitti omia teoksiaan kaupungille, jotta kaikki halukkaat pääsisivät näkemään ne. Teosten nimet ovat Lama, Pyörre ja Vetehinen ja Hunnutettu. Taidelahjoitukset ovat tänä päivänä harvinaisia, ja lahjoitusta pidetään arvokkaana.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vanhojen kapioarkkujen etsintä on käynnissä – haussa ovat erityisesti Tervolan, Rovaniemen ja Kemijärven alueen noin 200 vuotta vanhat arkut

Arktikum etsii tulevaa näyttelyään varten vanhoja kapioarkkuja. Lappilaisia kapioarkkuja ja -kirstuja esittelevä näyttely avautuu vuoden kuluttua.

Kuvassa isot urut, joiden edessä on kanttori Jussi Keinonen

Mendelssohnin ja Melartinin musiikki soi edelleen vihkipareille Kajaanissa – parhaillaan käynnissä vihkimisten sesonkiaika

Varsinkin elo- ja syyskuu ovat vihkiparien suosiossa. Toiset toteuttavat häät kevyellä suunnittelulla, toisilla jokainen osa-alue on tarkkaan mietitty. Kajaanin seurakunnan kanttorit ovat tehneet nettisivuille tallenteen vihkimusiikista.

Hääpari seisoo lentokentän kiitotiellä toisiaan kädestä pidellen. Taustalla lentokone

Mikko ja Johanna Holckin hääonnen ikuistaakseen kuvaajat matkustivat 900 kilometriä – hääkuviin käytetään nyt aikaa, ajatusta ja rahaa

Hääkuvauksesta on tullut entistä isompi osa häiden suunnittelua ja budjetointia. Usein se on juhlapaikan ohella ensimmäisiä asioita, mistä morsian ja sulhanen haluavat päättää. Jopa juhlapäivä voidaan valita halutun kuvaajan aikataulun perusteella.

Ihmisiä kuumailmapallossa lentämässä Sotkamossa 2021

Ennen kuumailmapallo oli varattu vain aatelisille, nyt sellaisen kyydissä voi mennä vaikka naimisiin: katso kuvareportaasi erikoisista häistä

Häitä on peruttu ja vierasmääriä pienennetty, kun korona on estänyt juhlinnat. Seurasimme, kun yksi pari karisti hääperinteet kannoiltaan ja kiipesi yläilmoihin vannomaan valansa, seurue turvallisesti vierellä leijaillen.

häät

Koronavirus pitää hääparit varpaillaan – hääkirkkoja varataan lyhyelläkin varoitusajalla

Kirkkojen varauskalenterit kesän häille ovat liki täynnä. Moni siirsi häänsä viime vuodelta tälle vuodelle.

hääpari

Tänään Joonas ja Sini saavat toisensa, vihdoinkin – korona siirsi hääparien tärkeää päivää, ja pitopaikkojen varauslistat kirjoitettiin yhä uudelleen

Monet hääparit peruivat viime vuonna häänsä ja siirsivät ne tälle vuodelle. Osa juhlista on siirretty vielä uudestaan seuraavalle vuodelle. Joonas Komulainen ja Sini Paavola jännittivät pitkään, pääsevätkö kaikki läheiset heidän häihinsä.

hääpari emma liukka-kauppinen ja matti kauppinen tulossa ulos kirkon ovista vihkimisen jälkeen

Hääpari perui puolet kutsuista, sitten isot häät olisikin saanut pitää – katso, miten korona-aika mullisti yksien häiden valmistelut ja 13 000 euron budjetin

Kesähäät pitävät pintansa, mutta koronatilanne tuo juhlavalmisteluihin ylimääräistä kierrettä. Vastavihitty hääpari tottui hyväksymään, ettei asioita voi aina suunnitella etukäteen.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Rakkaus käy kukkarolle

Vaatii pokkaa ilmoittaa, että meidän perhe nukkuu sitten autossa hääpaikan pihalla. Moni sanoo mieluummin, että ei ikävä kyllä pääse tulemaan, kirjoittaa Viitala.

Tuleva morsian sovittaa hääpukua. Ompelija katsoo.

Ompelija löytää häämekon materiaalit kirpputoreilta ja kuolinpesistä: hääpuvuksi halutaan yhä useammin ekologinen vaihtoehto

Kierrättäminen ja asun uudelleenkäyttöarvo ovat tärkeitä nykymorsiamille. Häämekkoa ei enää välttämättä hankita uutena erikoisliikkeestä. Kierrätysmateriaaleja käyttävät ompelimot ovat myös alkaneet yleistyä.

Sanna Marin vierailemassa Mikkelissä 31.5.2021. Vierailun aikana Marin tapasi kaupungin ja maakuntaliiton edustajia.

VNK: Pääministerin ateriapalvelut keskimäärin 845 euroa kuussa – Marin Ylelle: Kaikki pääministerin asumiseen liittyvät edut ja kulut selvitetään

Aamiaistarvikkeiden keskimääräinen kustannus on ollut 270 euroa ja kylmänä toimitettavien aterioiden 575 euroa kuukaudessa. Ateriapalvelua on käytetty vaihtelevasti sen mukaan, miten pääministeri ja hänen perheensä ovat olleet Kesärannassa.

Helsingin tuomiokirkko voidaan jakaa 12 sektoriin.

Kesähäät pelastuvat: Helsingin tuomiokirkkoon voidaan ottaa nyt 120 henkeä, Tampereen ja Lapuan hiippakunnissa vieraita saa olla useita satoja

Helsingin ja Espoon hiippakuntien kirkkoihin muodostetaan kymmenen hengen sektoreita. Mikkelissä sektorit ovat 50 vieraalle. Tampereen ja Lapuan hiippakunnissa kirkkoon voi päästä jo useita satoja henkilöitä.

Britannian pääministeri avioituu kesällä 2022, kertoo The Sun -lehti

Media: Britannian pääministeri Boris Johnson naimisiin kesällä 2022

The Sun -lehti kertoo, että pääministeri Johnson avioituu kumppaninsa Carrie Symondsin kanssa.

hääpari kirkon käytävällä

Kesän kirkkohäät siintävät monen parin mielessä – Helsingissä varaustilanne on vuoden 2019 tasolla

Suosituimpien kirkkojen varauskalenterit ovat varsin täynnä, etenkin loppukesä on nyt haluttua vihkiaikaa. Tosin viime vuonna varaustilanne oli varsin samanlainen kuin nyt, kunnes ihmiset alkoivat hiljalleen perua aikoja.

Nella Kaunisto sovittamassa rippimekkoaan pukuliikkeessä.

Epävarmuus vaivaa yhä juhlien järjestäjiä – Nella Kauniston rippijuhlia lykättiin suosiolla: "Ei haittaa, vaikka nyt ei pystytä juhlimaan"

Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlat aloittavat kesän juhlasesongin, mutta koronatilanne on edelleen osassa maata vakava. Silti isojakin juhlia pidetään. Juhlia suunnittelevat miettivät tarkkaan, uskaltaako juhlat järjestää ja mitä varotoimia tarvitaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle