Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Metallirunkoinen valkoisella muovilla katettu halli, jonka etualalla oviaukon yläpuolella teksti Mainio kierrätysvuosi Talteenottopiste.

Kiertokaaren Ruskon jätekeskuksen kierrätyskeskus on kiinnostanut hyvin kävijöitä

Kiertokaaren kierrätyskeskuksen tavoitteena on ensisijaisesti parantaa tavaroiden kierrätystä.

Erityisasiantuntija Mari Juntunen

Toisen roska on toisen aarre – Oulun jätekeskuksessa pelastetaan myyntiin tavaroita, joita voi vielä käyttää

Kiertokaaren uudella talteenottopisteellä henkilökunta käy läpi asiakkaiden jätekuormia yhdessä heidän kanssaan. Löydöt myydään eteenpäin Mainio-kaupassa, joka avataan Ruskon jätekeskuksessa ensi maanantaina.

Vaasan Suvilahden kaatopaikka ilmasta käsin kuvattuna

Suvilahden vanhaa kaatopaikkaa valmistellaan virkistyskäyttöön – alueella alkavat maanrakennustyöt

Vanhan kaatopaikan alueelle on toivottu muun muassa maastopyöräilyrataa, lintutornia, kuntoportaita ja frisbeegolfrataa. Tavoitteena on alueen virkistyskäytön mahdollistaminen vuoden 2024 alkupuolella.

Kaatopaikka palaa helteissä kärvistelevässä Delhissä

Etelä-Aasiaa kärventävä helleaalto jatkuu, ja Intian kaupungeissa oloja tukaloittavat vielä palavat kaatopaikat

Jo maaliskuu oli kuumin kymmeniin vuosiin, ja nyt Intia ja Pakistan läkähtyvät yli 40 asteen helteissä.

Harjaterästä läjässä.

Ukrainan sodan pelätään tuovan Suomeen ennennäkemättömän rakennusmateriaalipulan, mutta se voi tuoda uutta potkua kierrätykseen

Suomea uhkaava rakennusmateriaalipula voi vauhditaa rakennusjätteen kierrätystä. Käsillä olevan kriisin uskotaan nostavan arvostusta kierrätysmateriaaleja kohtaan.

Jätevesialtaita Oulun Taskilan jätevedenpuhdistamossa.

Loimi-Hämeen Jätehuolto hakee Forssassa lupaa kymmenille tuhansille jätetonneille

Jäteyhtiö haluaa sijoittaa Kiimassuon jätealueelle Forssaan suunniteltua enemmän hyvin erilaisia jätteitä vuoteen 2026 saakka.

Liito-orava kurkkii pesäkolostaan.

Liito-oravan esiintyminen Kiimassuon laajennusalueella tulisi ympäristöviranomaisen mielestä tutkia

Kattavaa liito-oravaselvitystä tarvittaisiin, sillä eläin saattaa käyttää aluetta lisääntymis- ja levähdyspaikkanaan. Kiimassuon laajennusalueella on myös muinaismuistokohde.

Verkkosaaren rakennustyömaa.

Helsingistä puuttuu pilaantuneiden maiden kaatopaikka – jätemaata kuskataan satojen kilometrien päähän

Pelkästään Helsingistä pilaantuneita maa-aineksia kuljetetaan pitkiä matkoja pitkin poikin Eteläistä Suomea. Rekkarallia ajetaan esimerkiksi Forssaan, Saloon ja Lahteen.

Härmälän kaatopaikkatyömaan kunnostusta

Forssan Kiimassuon vaarallisten jätteiden kaatopaikka vaatisi massiiviset suojarakenteet

Vaarallisten jätteiden kaatopaikalla rakenteiden pitää olla mahdollisimman tiiviitä. Ne eivät saa läpäistä vettä eikä jätepenkka saa vuotaa pohjasta, summaa Hämeen ely-keskus.

Kaivuri kaivaa katualueella maata suuressa kuopassa.

Kiimassuon laajennuksen yva-menettely on käynnistynyt

Yva-menettelyssä tarkastellaan kolmea eri vaihtoehtoa, joilla vaarallisiksi luokiteltuja jätteitä jatkossa Kiimassuolle sijoitettaisiin. Vaarallisten jätteiden kaatopaikka-alueita on tarkoitus laajentaa lähes kymmenellä hehtaarilla.

Kaivinkone Näsijärven lumisessa rantamaisemassa Santalahdessa, taustalla Näsinneula.

Kiimassuon jätealue laajenee – Forssaan tuodaan pilaantuneita maita pääkaupunkiseudulta

Käytännössä Kiimassuon laajeneminen saattaa merkitä vaarallisten jätteiden kaatopaikan laajenemista vajaalla kymmenellä hehtaarilla. Laajennusalueelle on tarkoitus varastoida muun muassa pääkaupunkiseudulta kaivettuja pilaantuneita maa-aineksia.

Käytettyä kattohuopaa kasassa jäteastiassa

Bitumikierrättäjä aloittelee teollista toimintaansa Forssassa

Kattohuopia on jo käsitelty Kiimassuolla koeluoteisesti. Bitumijätteestä on tarkoitus valmistaa ainesosia muun muassa asfaltin valmistukseen.

Mies ja kaivoskone kaivoskäytävässä

Oriveden kaivoksen jätemysteeri voi viimein ratketa: Dragon Mining ja Outokumpu valmistelevat luvattomasti haudattujen jätteiden siivoamista

Poliisi tutkii louhokseen kätkettyjen jätteiden tapausta törkeänä ympäristön turmelemisena. Poliisi on odottanut, että kysymys jätteiden mahdollisesta ylöstuonnista ratkeaa.

Saara Kankaanrinta polkaisee lapiota maahan.

Vanhan kaatopaikan tutkimukset saatiin päätökseen Imatralla: kaatopaikka ei pilannut maaperää tai pohjavettä

Meltolassa 1950-luvun alusta 1970-luvun alkuun toimineen kaatopaikan aluetta tutkittiin viime syksynä ensimmäistä kertaa.

Kuusenoksa pilkistää jätteenkäsittelylaitoksen astiasta. Taustalla jätekontti.

Joulun ajoittuminen viikonloppuun helpottaa jätteenkäsittelyä – kaatopaikoilla palattiin nopeasti arkeen

Joulu lisää erityisesti pakkaus- ja ruokajätteen määrää. Jätteenkäsittelylaitoksissa tavarasta erotellaan kaikki mahdollinen hyötykäyttöön ja energiaksi. Lyhyet joulunpyhät auttavat jätteenkuljettajia.

Roskia Kahtoilammella.

Kahtoilammen vanha kaatopaikka on nyt tutkittu perusteellisesti Hämeenlinnassa

Loppuraportti on valmistunut ja Hämeen ely-keskus saa sen käsittelyynsä piakkoin. Huhtikuussa Kahtoilammen ympäristöstä löytyi vanha kaatopaikka, missä oli muun muassa asbestia.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Kultainen noutaja

Opettavaisen tarinan kansalle nosti esiin Kajo.

Murskain erottaa energiaan käytettävän muovin sekäjätteestä.

Jätekukko haluaa korottaa Heinälamminrinteen kaatopaikan läjitysalueita

Jätekukko hakee lupaa Heinälamminrinteen jätekeskuksen läjitysalueiden korottamiseksi viidellä metrillä.

Roskia Kahtoilammella.

Kahtoilammen kohtalo Hämeenlinnassa vielä auki – uimarannan maaperästä ei järisyttäviä löytöjä

Hämeenlinnan kiertotalouskoordinaattori kertoo, että kaikki tutkimukset on nyt tehty, mutta raportti ei ole vielä valmis. Kahtoilammen ympäristössä tehdyt tutkimukset liittyvät viime keväänä löytyneeseen Viisarin vanhaan kaatopaikkaan.

Jalka potkaisee kaatopaikan pohjakuona-ainesta.

Imatralla selvitetään, onko Meltolan vanha kaatopaikka pilannut maaperää tai pohjavettä – tutkimukset rajoittavat liikkumista ja aiheuttavat melua

Sekä Imatralla että Parikkalassa tutkitaan, onko vanha kaatopaikka vaikuttanut pohjaveden ja maaperän laatuun. Tuloksia on luvassa joulukuussa.

Kuwait alkaa kierrättää autonrenkaita

Kuwait kierrättää yli 40 miljoonaa autonrengasta – katso videolta, miltä näyttää hiekkaan hylättyjen renkaiden ”hautausmaalla”

Kaatopaikalle dumpattiin käytettyjä autonrenkaita 17 vuoden ajan. Suuret tulipalot ja siitä seuranneet ympäristöongelmat saivat viranomaiset sulkemaan kaatopaikan. Nyt alueelle kaavaillaan mittavaa asuinaluetta.

Vanha punainen sohva, jonka ylle kuvana on kirjoitettu The casting Coach

Riihimäellä riemastuttaneesta jätesohvasta vaadittiin jopa turistinähtävyyttä – #punainensohva jatkaa elämäänsä kymmenissä somepostauksissa

Joku hylkäsi rikkinäisen huonekalun Riihimäen vanhalle torille. Kaatopaikalle kuuluvan kalusteen heivaaminen julkiselle paikalle herätti ensin raivoryöpyn Facebookin Riihimäki-ryhmässä. Sitten sohvasta tuli kaupunkilaisille yhteinen meemi.

Kemiläinen Sari Ekorre oli yksi talkoolaisista, jotka keräsivät jätteitä Elijärveltä.

Kuntalaiset suivaantuivat laittomaan kaatopaikkaan ja siivosivat sen talkoilla – metsässä makasi jopa vaarallista rakennusjätettä: "Pöyristyttävää"

Sohvia, elektroniikkaa, pesukoneita ja jopa asbestia löytyi, kun kaupunkilaiset siivosivat talkoilla virkistysalueen rojuista Kemissä. Joukko haastaa muitakin suomalaisia siivoamaan lähiympäristöään.

Näkymä Vuosaaren täyttömäen päältä.

Vuosaarenhuipulla on tunnelma kuin Tunturi-Lapissa – Nyt virallisesti aukeavan, uudistetun ulkoilualueen alla makaa miljoonia tonneja roskaa

Itä-Helsingin omaperäinen virkistysalue avataan ensi viikolla virallisesti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. 60 metrin korkeuteen nousevan täyttömäen laelta avautuu huikeat maisemat koko Helsingin metropolin alueelle.

Mies ja kaivoskone kaivoskäytävässä

Court: Police get extra time to probe gold mine's suspected illegal dump site

Located at a depth of about 85 metres, the cavity allegedly contains discarded oil barrels and used explosives boxes. 

Mies ja kaivoskone kaivoskäytävässä

Poliisi jatkaa kaivoksen eristämistä: Kolmea kaivosyhtiön johtohenkilöä epäillään ympäristörikoksesta Oriveden kultakaivoksessa

Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivoksesta löytyi syksyllä 2018 laiton kaatopaikka. Kaivostunnelissa on ollut ensimmäisten kuvausten mukaan öljytynnyreitä, räjähdelaatikoita, muovia ja metallia.

Biojätteen keräyspaikka Ämmässuon jätteenkäsittelylaaitoksella Espoossa

Tornioon on suunnitteilla biokaasulaitos – investointipäätöstä odotetaan jo ensi vuoden alkupuolella

Tornion Energia Oy suunnittelee biokaasulaitoksen rakentamista Tornioon. Noin seitsemän miljoonaa euroa maksavaa biokaasulaitosta suunnitellaan Jäkälän jätekeskuksen alueelle. Laitos työllistäisi valmistuttuaan noin kymmenen ihmistä.

Kaatopaikkajätettä Sotungin entisellä kaatopaikalla.

Maanpintaan alkoi nousta 80-luvun viilipurkkeja suositulla ulkoilualueella – nyt vanha kaatopaikka saa päälleen pääkaupunkiseudun hiekoitushiekat

Kaatopaikan peittäminen ja maisemointi virkistysalueeksi tehdään uusiomateriaaleilla, kuten Vantaan Energian pohjatuhkilla sekä pääkaupunkiseudulta kerätyllä hiekoitushiekalla.

Läheltä

Suljetut kaatopaikat voivat kummitella vielä kauan - Sastamala tilaa selvityksen Suodenniemen vanhasta jätetäytöstä

Sähkölinjan kaapelointi maahan paljasti vanhoja jätteitä, joiden tarkemmasta sisällöstä on tilattu selvitys alan yritykseltä.

Kirjailija Roope Lipasti poseeraa kameralle.

Roope Lipastin kolumni: Ensiroskat kaatislavalla

Facebookin roskalavaryhmät ovat kiehtovia seurata ja kertovat ihmisten kierrätysmyönteisyydestä, mutta yhtä jännittävää on, kuinka melkein mikä tahansa kelpaa, kunhan sen saa ilmaiseksi, kirjoittaa Lipasti 

Suositun leikkibussin kunnostus alkoi Kotkassa

Kun Onni Vilkkaan ränsistynyt leikkibussi oli matkalla kaatopaikalle, monet halusivat pelastaa sen – "Nyt on ollut hiljaisempaa"

Huonokuntoisen ja ilkivallasta kärsineen leikkibussin korjaukset ovat alkaneet Kotkassa. 1930-luvun mallinen leikkibussi oli tunnettu maamerkki kaupungin keskustassa sijaitsevassa leikkipuistossa. Uusi sijaintipaikka ei ole vielä selvillä.

Kuvassa Jessica Hietaharju seisoo kotipihansa terassilla

Kun kaatopaikka paloi, rotat pakenivat kotien pihoille Kokkolassa – asukkaat taistelevat nyt rottavaellusta vastaan, ja ilmiö on asiantuntijalle tuttu: "Ne jäävät riesaksi"

Jäteasemalla asuneet rotat pakenivat tulipaloa lähellä asuvan Jessica Hietaharjun pihalle. Rotan raatoja on löytynyt melkein päivittäin, kun kuuden vuoden asumisen aikana rottia ei ole näkynyt lainkaan. Nykyään kuitenkaan kuka tahansa ei voi myrkyttää rottia.

Likainen muovikanisteri.

Asukkaiden jätelöydöistä lähtenyt selvitystyö käynnissä: Hämeenlinna tutkii Kahtoilammen alueen haitalliset aineet

Alueelle kaivetaan koekuoppia maaperätutkimuksia varten. Vesinäytteitä varten Kahtoilammen pohjaan asennetaan pohjavesiputki.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Pelastuslaitos: Kokkolassa jäteasemalla syttyneessä suuressa tulipalossa ei enää leviämisvaaraa

Sammutustyöt kestävät koko yön, ja paloa sammuttamassa on yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä

Terrafamen portit

Terrafamen kaivos toimii vieläkin Talvivaaran ympäristöluvalla – ja nyt uuden luvan ratkaisu siirtyy jälleen

Terrafamen ympäristölupaa on käsitelty avissa kohta kolme vuotta. Yhtiön toiminta on muuttunut paljon ja lupaa varten on tarvittu lisäselvityksiä. Yhtiö hakee muun muassa lisäystä metallien tuotantoon ja jätevesien sulfaattimäärään korotuksia.

metsään vietyä tavraa, joka olisi pitänyt viedä kierrätykseen

Kajaanin Lehtovaarantiellä näkyy ihmisen vimma roskaamiseen – joku vie metsään tietokonepöytiä, tuoleja ja matkalaukkuja

Kajaanin kaupungilta kerrotaan, että ilmoituksia niin kutsutuista luvattomista kaatopaikoista tulee muutamia vuodessa. Enimmäkseen ne ovat paikkoja, joihin on jätetty talousjätteitä, eli oikeastaan ne ovat roskaantuneita alueita.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Vihtiläiselle yrittäjälle 9 kuukauden ehdollinen vankeustuomio – läjitti jätemaata hiihtokeskuksensa rinteeseen pohjavesialueella

Syytteet jätemaan kuljettamisessa mukana ollutta kuljetusalan yritystä ja tämän vastuuhenkilöä vastaan hylättiin.

Asianajaja Mikko Toikka, Onkkaalanrivin hallituksen jäsen Veikko Tiainen ja osakas Sakari Jauhiainen kävelevät sisälle käräjäoikeuden istuntosaliin.

Asukkaat häädettiin vajoavasta rivitalosta runsaat kolme vuotta sitten: korvauskiistan käsittely alkoi viimein oikeudessa

Rivitalon entiset asukkaat vaativat kuntaa lunastamaan asuinkelvottoman kiinteistön tai korvaamaan vahingot.

Marko Kovanen Mikkelin torilla hiekoitushiekkaa kädessään.

Viisi miljoonaa kiloa hiekoitushiekkaa Mikkelin kaduille vuodessa – käytetty hiekka päätyy keväällä jätteeksi

Hiekotushiekan pesemiseen pitäisi keksiä kustannustehokas keino, että hiekka saataisiin uusiokäyttöön.

roskaauto

Nyt tuli aika tyhjentää komerot ja takapihat – jätetilastot kertovat, että Suomi siistiytyi koronavuoden aikana

Nettitilausten lisääntyminen kasvatti kartonki- ja pahvijätteen määrää enemmän kuin koskaan ennen. 

Kemin kaupunki laajentaa Nällissä sijaitsevaa lumenkäsittelyaluetta

Lumenkaatopaikan alueen maisema muuttuu, kun alueelta kaadetaan puustoa.

Haminan uusi kävely- ja lumikenkäilyreitti

Kävelijät ja lumikenkäilijät saivat oman reitin Haminaan – uutta ulkoilureittiä laajennetaan ensi kesänä

Uuden ulkoilureitin myötä kävelijöiden toivotaan siirtyvän pois hiihtoladuilta.

Maastopyöräilijöitä talvisessa metsässä

Vaasa saa talvireittejä maastopyöräilijöille – ensimmäisinä Metsäkallion ja Gerbyn alueille

Vaasan kaupunki on myöntänyt raha-avustuksen maastopyöräily-yhdistykselle moottorireen hankintaan. Reen avulla reittien teko ja huoltaminen käyn reen avulla yhdistykseltä kätevästi.

Läheltä

Hernesaaren lumenkaatopaikalla kokeillaan jättimäistä roskahaavia

Kaupunki etsii keinoja ehkäistä lumen mereen kippaamisen aiheuttamia ympäristöhaittoja.

Päivikki Palosaari

Päivikki Palosaari Rovaniemen hovioikeudessa – Syyttäjä vaatii kovempaa rangaistusta laittomasta kaatopaikasta

Syyttäjä vaatii Palosaarelle ehdollista vankeutta ympäristön turmelemisesta.

lakikirjoja hyllyssä

Työnjohtaja sai 3000 euron sakot luvattomasta kaatopaikasta Kolarissa

Käräjäoikeuden mukaan alueella oli säilytetty ja poltettu huomattava määrä jätettä useiden vuosien ajan.

Jätemuovia metsässä

Muovia, ratapölkkyjä, asuntovaunuja – marjatilayrittäjä pitää mailtaan löytynyttä jätelastia roskaantumisena eikä rikoksena, Yle seurasi oikeudenkäyntiä

Eteläkarjalaisen marjatilan yrittäjää syytetään ympäristön turmelemisesta ja törkeästä veropetoksesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle