Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rauno Aaltonen kertoo erikoisista tapahtumista vuonna 1967 – rallilegendan mukaan voitto Monte Carlossa yritettiin sabotoida

Rallilegenda Rauno Aaltonen koki kilpauransa aikana lukuisia vastoinkäymisiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Niistä hän kertoo Tomin nuoteista -podcastissa.

Kuopiossa sattui linja-auton ja kuorma-auton kolari – bussissa 10 matkustajaa, joista yksi loukkaantui lievästi

Vanhalla Vitostiellä Kuopiossa sattui bussin ja kuorma-auton kolari, kun bussi ajoi kolmion takaa kuorma-auton eteen. Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla, kun rikkoontunut bussi odotti hinausta.

Auli Viitalan kolumni: Rakkaus käy kukkarolle

Vaatii pokkaa ilmoittaa, että meidän perhe nukkuu sitten autossa hääpaikan pihalla. Moni sanoo mieluummin, että ei ikävä kyllä pääse tulemaan, kirjoittaa Viitala.

Auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan Kangasniemellä, kuljettaja loukkaantui lievästi

Henkilöauto ajautui ulos tieltä. Onnettomuudessa ei ollut kuljettajan lisäksi muita osallisia.

Jyväskylän keskustassa farmariauton kuljettaja sai sairauskohtauksen – auto ajautui kauppakeskuksen ovien läpi

Autonkuljettaja sai Jyväskylän Asemakadulla sairauskohtauksen ja menetti autonsa hallinnan. Auto jatkoi matkaansa ja törmäsi kauppakeskus Sokkarin Asemakadun puoleisista lasista pariovista läpi.

Henkilöauto ja rekka törmäsivät Nelostiellä Pyhäjärvellä sunnuntaiaamuna – henkilöauton kuljettaja kuoli

Onnettomuus tapahtui niin sanotussa Vaskikellon risteyksessä kuuden kieppeillä sunnuntaiaamuna. Liikennettä ohjattiin kiertotielle onnettomuuspaikan raivaustöiden vuoksi päivän aikana. Rekan kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.

Kun Onni Vilkkaan ränsistynyt leikkibussi oli matkalla kaatopaikalle, monet halusivat pelastaa sen – "Nyt on ollut hiljaisempaa"

Huonokuntoisen ja ilkivallasta kärsineen leikkibussin korjaukset ovat alkaneet Kotkassa. 1930-luvun mallinen leikkibussi oli tunnettu maamerkki kaupungin keskustassa sijaitsevassa leikkipuistossa. Uusi sijaintipaikka ei ole vielä selvillä.

Lahti aikoo vaihtaa kaupunginjohtajan polkupyöräedun autoeduksi

Kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa esitetään, että sähköpolkupyöräetu poistetaan elokuun alusta alkaen.

Keskiviikko 9.6.2021 (radio)

Korona-aika on vähentänyt sairastumisia. EU:n koronatodistus hyväksyttiin. Puolustusvoimat antaa koronarokotuksen varusmiehille. Autojen romutus on lisääntynyt paljon. Susia on Suomessa aiempaa enemmän. Sääennuste.

Pekka Koski muistelee vuosiaan Mitsubishin rallivuosien parissa: "Sveitsiläinen lääkärikin joutui ulkopuolisena kylmään mestaruussuihkuun"

Suomen rallitoimintaa arvostettiin suuresti Japanissa. Tästä hyvänä esimerkkinä Lancerin kehitystyön alkuvaiheet. Mitsubishi Ralliart Finlandin takana oli yksi mies, Pekka Koski, joka on Tomin nuoteista -podcastissa vieraana.

Raskas ajoneuvo juuttunut siltaan Rovaniemellä

Ounasvaaran suuntaan menevä ajokaista on toistaiseksi suljettu.

Kuorma-auton ohjaamo syttyi palamaan Sievissä – tielle valunutta öljyä imeytettiin pois tieltä

Onnettomuus sattui tiellä 86 Sievin asemakylästä etelään päin. Kuorma-auton hytti oli syttynyt tuleen ajon aikana, ja se paloi täysin. Palon vuoksi tielle valui hydrauliikkaöljyä säiliöstä ja sen imeyttäminen pois tieltä haittasi liikennettä myöhään tiistai-iltana.

Mopoilijat kaipaavat aluetta, jossa saa keulia luvan kanssa – "Kenenkään ei tarvitse sitten liikenteessä pelleillä ja vaarantaa itseään"

Seinäjoella selvitetään moposuoran perustamista, sillä mopoilu on kielletty esimerkiksi kauppakeskusten pihoilla. Ehdotuksen mopoalueesta teki MLL Seinäjoki.

Mies ajoi varastetulla autolla Helsinki-Vantaan lentoaseman aidan läpi ja meni sisään parkkeerattuun lentokoneeseen

Epäilty oli tapahtuma-aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Poliisi pidätti miehen.

Yhä useampi tiekilometri paikataan ajokelpoiseksi, kun rahaa päällystämiseen ei ole – ähtäriläisyritys patentoi menetelmän, joka helpottaa loputonta työtä

Teiden kunto rapautuu, eikä niistä huolehtimiseen ole tarpeeksi rahaa. VM-Asfaltti Oy kehitti teidenpaikkausmenetelmäänsä vuosia. Pahimmillaan ajokelvoton asfalttitie voidaan muuttaa soratieksi kunnostusrahojen puutteessa.

Auto- ja moporalli halutaan kuriin Kuopion uudella aallonmurtajalla – ajoa rajoitetaan nyt liikennemerkillä

Ajoa Kuopion matkustajasataman uudella aallonmurtajalla halutaan rajoittaa. Aallonmurtajalla on ajeltu tarpeettomasti ja joskus myös liian vauhdikkaasti. Rallista on aiheutunut meluhaittaa ja turvallisuusriskejä, sekä palauteryöppy Kuopion kaupungille.

Roope Lipastin kolumni: Hyväuskoisuuden oppitunteja

Jos poliitikko väittää että asia on näin, se luultavasti ei ole, näin vaaliviikolla kysyykin usein itseltään voiko poliitikkohin luottaa ollenkaan. Äänestäjän hyväuskoisuus karisee 32 vuodessa, kirjoittaa Lipasti.

EU-direktiivi pakottaa kaupungit ottamaan sähköbusseja käyttöön – mallioppilas Kuopion 13 bussia koristaa hymyilevä töpseli

Sähköbussit yleistyvät Suomessa. Syynä on EU-direktiivi, joka vaatii lisäämään "puhtaiden ajoneuvojen" määrää joukkoliikenteessä. Sähköbusseja on nyt käytössä Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Kuopiossa.

Mikkeli kokeilee matkaparkkia – satamassa voi pysäköidä 12 tunnin ajan

Mikkelin kaupunki on perustanut sataman läheisyyteen matkaparkin, jossa matkailuautot voivat olla parkissa jopa 12 tuntia.

Kuljettaja nukahti rattiin - kaksi autoa päätyi ojan pohjalle Keuruulla

Kuljettajan nukahtaminen kesken ajon aiheutti vaaratilanteen Ähtärintiellä Keuruulla perjantaina iltapäivällä. Ojan pohjalle päätyivät sekä nukkuvan ajajan auto että sitä väistäneen vastaantulijan ajoneuvo.

Matkailuautojen tulevaisuuden voimanlähde on vielä arvoitus – kuluttajien vaatima varustetaso ja sähkö ovat yhtälö, jota Euroopan suurin valmistaja pitää lähes mahdottomana

Kiristyvät päästörajoitukset tuottavat päänvaivaa matkailuautojen kehitystyössä. Käytännössä kaikki autot on varustettu dieselmoottorilla ja korvaajaa sille ei ole. Potentiaalisin dieselmoottorin korvaaja on sähkö. Sähkökäyttöisen matkailuauton ongelmana on kuitenkin akuston paino.

Autokauppa on vilkastunut Kainuussa kesän kynnyksellä

Uusia henkilöautoja on rekisteröity niin Kainuussa kuin koko maassa tähän mennessä vuotta enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös käytettyjen autojen kauppa on vilkastunut hieman.

Parkkipaikalle heitettyjä ruuveja ja tappouhkaus – mopoilijat kertovat videolla aikuisten vihasta: "Heidän pitäisi katsoa peiliin"

Mopoilijat ovat kuumentaneet tunteita tänä keväänä. Suuret miitit ja yölliset pärinät ovat hermostuttaneet esimerkiksi imatralaisia. Nuoret kertovat, että he ovat saaneet osakseen jopa uhkailua.

Moottoripyöräkauppa käy kiivaana, mutta romutuspalkkion piiriin menopeli ei kelpaa sitkeästä lobbauksesta huolimatta

Moottoripyörien kovaa kysyntää rajoittaa tällä hetkellä saatavuus. Maahantuojilla on varastot käytännössä tyhjinä, kun Suomeen saatavat moottoripyörät ja mopot menevät suoraan ostajalle. Syynä on koronakriisistä johtuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Pentti Korpi romutti 44 autoaan ja odottelee yhä, saako niistä romutuspalkkioita luvatusti – nippuromuttajille on maksettu jo 650 000 euroa vahingonkorvauksia

Traficom ehti saada vuodenvaihteessa 323 nippuromutushakemusta, ennen kuin sekä ohjeistuksissa että laissa painettiin jarrua. Hakemuksista noin puolet on Traficomin mukaan selviä. Valtiokonttori on maksanut vahingonkorvauksia jo 50 tapauksessa.

Poliisi jatkoi mopojen ja kevytmoottoripyörien tehovalvontaa Mikkelissä – komisario: huomattava osa oli jollakin tapaa epäkuntoisia

Valvonnan tarkoituksena oli puuttua räikeimpiin havaittuihin rikkeisiin ja häiriöihin, sekä tarkastaa valvonnassa tavattujen mopojen ja kevytmoottoripyörien kunto.

Limingassa kuoli yksi ihminen henkilöauton ja rekan kolarissa maanantaina aamupäivällä

Henkilöauto oli ajanut Jyväskyläntietä etelän suuntaan ja ajautunut pohjoisen suuntaan ajaneen rekka-auton keulaan. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut.

Kysyntä kasvaa käytettyjen sähköautojen markkinoilla, mutta tarjonnassa on aukkoja – autoalan mukaan lähivuosina autoista voi tulla jopa pulaa

Käytettyjen autojen kauppiaan mukaan täyssähköistä kysytään paljon, mutta useamman sähköön siirtyvän kuluttajan valinta on silti ladattava hybridi. Autoalan mukaan käytettyjen autojen myynnillä on iso rooli liikenteen sähköistymisessä, mutta markkinat syntyvät hitaasti.

Moottoripyöräkorttien suosio on räjähtänyt käsiin: osasyynä korona ja vapauden tunteen saaminen

Moottoripyöräilyn suosio kasvaa kovaa vauhtia. Vapauden tunne, halu ajaa isommalla ja tehokkaammalla pyörällä ruokkivat harrastajia eteenpäin. Traficomin mukaan parhaimmillaan kasvu on jopa yli 60 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronaa.

Dieselrohmut saavat uuden elämän sähköautoina – kuorma-autojen konversiotehdas aloittaa syksyllä Keuruulla

Keuruulla on tarkoitus konvertoida kymmenen sähkökuorma-autoa tänä vuonna. Vuonna 2023 määrä noussee sataan. Hanketta vauhdittavat tavoitteet liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä ja kasvava kiinnostus ympäristöasioihin.

Rallimaailman superlupauksen ura jäi puolitiehen – Toni Gardemeister oli aina väärässä paikassa väärään aikaan

Toni Gardemeisterin vuonna 2008 päättyneeseen rallikuskin uraan mahtui paljon vastoinkäymisiä. Useaan kertaan tallipaikka lähti yllättäen alta.

Mopoilijoille etsitään yhteistä harrastustilaa Imatralla

Nuorten toimintaolosuhteiden parantamista ja varainkeruuta varten on perustettu Imatran Mopotalli -yhdistys. Tavoitteena on saada Imatralle myös moposuora tai muu kokoontumisalue.

Kuorma-auto nurin Mäntyharjulla – ajoneuvon nostotyö vaikuttaa liikenteeseen

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuden syy on jäänyt epäselväksi.

FIA:n entinen puheenjohtaja ja vahva F1-vaikuttaja Max Mosley on kuollut

Mosley lukeutuu F1-historian vaikutusvaltaisimpiin johtajiin yhdessä ystävänsä Bernie Ecclestonen kanssa.

Sotkamossa ja Kajaanissa poliisi vei useasta moposta kilvet – se voi vaikuttaa myös auton ajokortin saamisessa

Poliisi valvoi liikennettä kansalaisten palautteiden pohjalta muun muassa koulujen läheisyydessä. Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat Sotkamossa ja Kajaanissa 60 mopoa, jonka perusteella kilvet vietiin kuudesta viritellystä tai huonokuntoisesta moposta.

Ferrari on palaamassa kärkikastiin farssivuoden jälkeen – asiantuntija huomasi silti oleellisen kehityskohteen Monacossa

Ferrarin Charles Leclerc ja Carlos Sainz jr. väläyttivät Monacossa vauhtiaan. Asiantuntijan mukaan Leclercin auton korjaaminen aika-ajon jälkeen osoitti kuitenkin, että tallissa ei ole kaikki kohdillaan.

Auto pyörähti katon kautta ympäri ulosajossa Ylivieskassa

Onnettomuus sattui Kantokylän kohdalla sunnuntai-iltana. Autossa yksin ollut henkilö kuljetettiin jatkotutkimuksiin, hänen vammoistaan ei ole tietoa.

Vaasanpuistikon alle suunnitellaan yli 600 auton pysäköintipaikkaa, nyt halutaan kuulla asukkaiden mielipiteitä

Toriparkin laajennushankkeen tavoitteena on 600-800 uuden pysäköintipaikan rakentaminen. Laajennuksen asemakaava käynnistyi osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla vuoden alkupuolella.

Poliisi on huolestunut epäkuntoisten mopojen suuresta määrästä liikenteessä

Valvontaiskuissa iso osa tarkastetuista mopoista menettää rekisterikilven puutteiden takia.

Satoja nuoria kokoontui mopomiitteihin Kouvolassa ja Lappeenrannassa – poliisi kirjasi useita rikosilmoituksia, otti pois ajokortteja ja kirjoitti yli 20 sakkoa

Poliisin mukaan lauantaina järjestetyissä kokoontumisissa oli paikalla satoja autoilla, mopoilla ja kevytmoottoripyörillä liikkuneita nuoria. 

Bottaksen F1-kausi koki kovan takaiskun tallin harvinaisen virheen takia – asiantuntija kertoo, mitä varikkofarssissa todennäköisesti tapahtui

Valtteri Bottaksen kisa päättyi Monacon GP:ssä tallin noloon mokaan, ja suomalainen tippui MM-sarjassa neljänneksi. Ykköspaikalle kiilannut Max Verstappen on saanut suomalaiskuskia yli tuplasti enemmän pisteitä.

Verstappen nousi MM-sarjan kärkeen tyylikkäällä voitolla – Bottaksen kisa päättyi tallin noloon mokaan: "Tuollaista ei pitäisi tapahtua"

Valtteri Bottaksen kisa päättyi tylysti varikkopysähdykselle, kun hänen autoonsa ei saatu vaihdettua rengasta. Monacon GP:n voitti Max Verstappen, joka siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjan kärkeen. Kimi Räikkönen oli 11:s.

Onko Valtteri Bottakselle tilaa tässä palapelissä? Asiantuntija muistuttaa, ettei Mercedes voi luvata liikoja suomalaisen ukaasista huolimatta

Formula ykkösten kuljettajaruletti pyörii tasaiseen tahtiin kauden edetessä, ja huhut sen mukana. Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh sanoo Valtteri Bottaksen taistelevan tällä hetkellä maailmanmestaruuden lisäksi tulevaisuudestaan.

Kodit ovat täynnä arvokkaita akkumateriaaleja – kierrätyksen ulkopuolelle jäävä koboltti riittäisi satoihin tuhansiin sähköautoihin

Eurooppalaisille kaatopaikoille ja polttouuneihin päätyy vuosittain miljoonia kiloja kierrätyskelpoisia akkumetalleja. Myös kotien nurkissa lojuvien vanhojen laitteiden metallivarannot ovat merkittävät.

Katuraivo leimahti Joensuussa: auton äänimerkkiä soittanut kuljettaja sai useita kertoja nyrkistä naamaan

Tapaus sattui Sairaalakadun ja Koulukadun risteyksessä torstaina iltapäivällä.

Tänak Portugalin MM-rallin kärkipaikalla, Rovanperä alavireisen päivän päätteeksi kuudentena – Yle seurasi vaiherikkaan perjantain tapahtumat hetki hetkeltä

Hyundain Ott Tänak johtaa Portugalin MM-rallia perjantain jälkeen. Virolaisen talli ajautui suuriin ongelmiin päivän seitsemännellä pikataipaleella. Voit katsoa oheisesta tallenteesta uusintana päivän päättäneen yleisöerikoiskokeen.

Liikenneonnettomuus Rovaniemellä: Onnettomuuspaikalla useita viranomaisten yksiköitä

Lapin pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta ei kuitenkaan ole merkittävää haittaa muulle liikenteelle.

Pelastuslaitos hätiin: Inarissa tulva saartoi auton talon pihaan

Talon omistaja ja muut asukkaat jäivät tulvan vuoksi veneyhteyden varaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle