Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lahtelaisen ravintola Las Palmasin tiski, oluthanoja, laseja tiskillä.

Koronatilanne heikkenee nopeasti Rovaniemellä, Broas toivoo lisää testaamista – ravintolarajoitukset astuvat voimaan jo ensi yönä

Samat rajoitukset ovat jo voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä. Lapin sairaanhoitopiirissä ne koskevat vain Rovaniemeä.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Häiriökäyttäytyminen yökerhoissa vähentynyt koronapassin jälkeen – NoHo: "Syntyy ehkä tiukempi seula sille, missä vireystilassa asiakkaat ovat"

Suoraa yhteyttä koronapassin käyttöönoton ja häiriökäyttäytymisen vähenemisen välille ei voi vetää ennen kuin dataa on kerätty enemmän, huomauttaa NoHo Partnersin toimitusjohtaja.

ryhmäpäällikkö Marko Lehtinen, Pirkanmaan osuuskauppa

Pirkanmaa valmistautuu koronapassin käyttöön – osaan ravintoloista pääsee keskiviikosta lähtien vain passia näyttämällä

Ravintolarajoitukset tulevat voimaan Pirkanmaalla keskiviikkona. Myös Tampereen kaupunki on päättänyt ottaa koronapassin käyttöön osassa tilojaan ja tapahtumiaan, jos rajoitukset laajenevat.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Hospitality Association: Extension of restrictions unreasonable

Restaurant restrictions were meant to expire on Monday.

Yökerho Studiossa tapahtui joukkotappelu 9.7.-10.7 välisenä yönä.

Turkulaisen yökerhon joukkotappelun poliisitutkinta voi venyä ensi vuoteen asti

Turussa tapahtui joukkotappelu yökerhossa heinäkuussa. Poliisi aloitti tuolloin tutkinnan, mutta se uhkaa viivästyä ensi vuoteen tutkinnallisista syistä.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Maksukortit paljastavat: Koronapassi avasi Suomen – ravintoloiden myynti pikkutunneilla käy kuumana ja taas on tarvetta takseillekin

Yle sai ensitilastot siitä, miten maksukorttien käyttö ampaisi nousuun ensimmäisenä koronpassiviikonloppuna. Yökerhoissa noustiin jo yli koronaa edeltävän tason, kun asiakkaiden kertaostot kasvavat.

Pubi räntäsateessa.

Nyt opetellaan koronapassin käyttöä: Yksi vaatii passin asiakkailta kello 12, toinen vasta keskiyöllä – joku ei halua tarkistusrumbaa ollenkaan

Etelä-Pohjanmaalla koronaepidemian leviämisaluiella toimivat ravintolat voivat välttää rajoitukset vaatimalla asiakkailta koronapassia. Tapoja toimia on yhtä monta kuin yrityksiä, sillä koronapassin käytöstä saavat yritykset päättää itse.

Yökerho on ydinkeskustan ravintoloista keskeisimmällä paikalla.

Osuuskauppa Keskimaa suunnittelee Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yökerhon sulkemista pysyvästi

Keskimaan mukaan Bran mahdollinen sulkeminen liittyy yökerhon Kauppakadun tilojen vuokrasopimuksen päättymiseen.

Viinilaseja ravintolassa.

Keskimaa avaa Jyväskylän yökerhonsa puolentoista vuoden sulun jälkeen – henkilökunta palaa työpaikoilleen

Ravintolarajoitusten poistuttua syyskuussa osa Jyväskylän yökerhoista palasi jo normaaleihin aukioloaikoihin. Keskimaa piti vielä ovensa suljettuina.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi tartuntatautilain muutoksista tiedotustilaisuudessa Helsingissä perjantai-iltana 15. lokakuuta 2021.

Rokotustodistus toimii Suomessa koronapassina, maahantulosäännöissä käytetään aiempaa suurempaa ilmaantuvuuslukua

Koronapassia voidaan käyttää silloin, kun tilaa tai tilaisuutta koskevat koronarajoitukset esimerkiksi yleisömäärän suhteen.

Olutravintola Kukko

Turkulaisessa yökerhossa koronapassi otetaan käyttöön lauantai-iltana – "Haluamme hoitaa asian hätiköimättä"

Jos ravintola ei ota koronapassia käyttöönsä, jatkuvat nykyiset koronarajoitukset. Varsinais-Suomessa tämä tarkoittaa valomerkkiä puoliltaöin.

Janniina Nykänen, Aino Nousiainen ja Miisa Kattelus.

Koronapassi hyväksyttiin, opiskelijat riemuitsevat: "En ole ajatellut jarrutella", sanoo Miisa Kattelus ja lähtee ystäviensä kanssa yökerhoon

Koronapassi tulee käyttöön kuudella alueella Suomessa lauantaista lähtien. Vaasan Fontanaclubissa ja Tröst Companyssa koronapassia kysytään jo huomenna, marraskuusta lähtien myös Kokkolan Callessa ja Tallissa.

Viinilaseja ravintolassa.

Eduskunnalta odotetaan vahvistusta koronapassille – aluehallintovirastot pohtivat käytäntöjä kuumeisesti yhdessä ravintoloiden kanssa

Laki hyväksyttäneen eduskunnassa tänään. Sen jälkeen lain on käytävä presidentin esittelyssä illalla, mikä jättää lopullisten käytäntöjen lukkoon lyömiselle muutaman tunnin aikaa. Valmistelutyötä on kuitenkin jo tehty aluehallintovirastoissa.

Baarimestari Samuel Honkavaara kaataa olutta lasiin The Riff baarissa.

Pian henkkarit eivät enää riitä: Ravintoloissa valmistaudutaan tanssintäyteiseen bileviikonloppuun, jona juhla jatkuu aamuun asti

Odotettu koronapassi voisi nopeimmillaan tulla käyttöön perjantai-illan päätteeksi vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Asiakkaiden koronatietojen ja henkilöllisyyden tarkastaminen voi tuoda jonoja ravintoloihin.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Jos laki hyväksytään, koronapassi tulee Pohjanmaalla käyttöön etenkin yökerhoissa, ennakoi ravintola-alan edustaja – mutta ei ehkä vielä lauantaina

Matkailu- ja ravintola-alan Pohjanmaan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jani Unkeri uskoo, että ensimmäisenä koronapassia tullaan vaatimaan yökerhoissa niissä maakunnissa, joissa on ravintolarajoituksia.

Koronatodistuksen luku kännykällä QR-koodilla

Ylen tiedot: Koronapassin ikäraja nousemassa 16 vuoteen

Laki pyritään saamaan voimaan lauantaina. Koronapassia vaativat yökerhot voisivat olla heti auki ilman rajoituksia, kertoo sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohi (kesk.).

Seinäjoen keskussairaala

Etelä-Pohjanmaa palaa koronaepidemian perustasolle – odotettavissa ravintolarajoitusten päättyminen

Edellisen kerran Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut perustasolla 1. elokuuta.

Haloo Helsingin Elli soittaa bassoa Tavastian lavalla.

Koronapassi pelastaa pikkujoulutkin, hehkuttaa maan suurimman rock-klubin ohjelmavastaava Merimaa: "Varmasti tulee lisää keikkoja loppuvuoteen"

Myös jääkiekkopiireissä ollaan tyytyväisiä siihen, että hallituksen esitys koronapassista etenee vihdoin eduskunnan käsittelyyn. Koronapassi takaa sen, että otteluihin voidaan ottaa yleisöä silloinkin kun pandemiatilanne pahenee.

Joakim Oldorff, sulkapalloilija

EM-pronssimitalisti Kalle Koljoselle yllätystappio sulkapallon SM-kisoissa – 18-vuotias lupaus jyräsi finaaliin

Miesten sulkapallon kaksinpelin SM-finaalissa kohtaavat Joakim Oldorff ja Eetu Heino. Naisten loppuottelu käydään Nella Nyqvistin ja Nella Siilasmaan kesken.

en discoboll i mörkt färgglatt ljus

Yöelämä palaa vähitellen normaaliin Jyväskylässä – Keskimaa pitää yökerhojensa ovet toistaiseksi suljettuna

Ravintolarajoitusten poistuttua osa Jyväskylän yökerhoista on jo palannut normaaleihin aukioloaikoihin. Perustason alueilla ravintoloiden asiakasmäärää tai anniskelu- ja aukioloaikoja ei enää rajoiteta.

Juhlijoita klubilla Berliinissä.

Katso suuren ihmiskokeen tulokset: Berliinin klubeilla kokeiltiin, voiko yön bilettää ilman koronapassia, maskeja ja turvavälejä

Neljäs tautiaalto iskee Suomen kulttuurialaa kiinni. Saksassa koronapassi on pakollinen ravintoloissa ja teattereissa, mutta yöelämään se ei riitä. Siksi Berliinin klubit kokeilivat jotain ainutlaatuista.

Vaasa Festival 5.8.2021

Vähintään kolme Vaasan uusista koronatapauksista on jäljitettävissä Vaasa Festivaaliin, laajoja karanteeneja odotettavissa

Vaasassa viisi uutta tartuntaa, joista ainakin kolme on käynyt viikonlopun festareilla. Lisäksi nuoret tartunnan saaneet ovat juhlineet baareissa. Myös kotibileistä on odotettavissa lisää tartuntoja.

Tervolan taajaman parannustyöt ovat valmistuneet ja avajaisia vietettiin 29. syyskuuta.

Yökerhossa Tervolassa on voinut altistua koronavirukselle viikonloppuna – Länsi-Pohjassa tietoon viikon neljäs tartunta

Ravintola Tervolahovin yökerhossa on voinut altistua koronavirukselle lauantain 24.7. ja sunnuntain 25.7. välisenä yönä kello 00–03.

Kalle Koljonen i OS.

Kalle Koljonen

Sulkapallo

Yökerho Studiossa tapahtui joukkotappelu 9.7.-10.7 välisenä yönä.

Turku police request public's help in mass brawl investigation

Between 10 and 20 people are believed to have been involved in a fight at a nightclub in the city earlier this month.

Lähihoitaja Maria Ruotsala ottaa koronanäytettä autossa istuvalta ihmiseltä.

Infektioylilääkäri Markku Broas: Lapin sairaanhoitopiiri pysyy koronan perusvaiheessa, vaikka tartuntaluvut ovat kasvussa

Koronatartuntojen määrä on ollut Lapin sairaanhoitopiirissä kasvussa. Tilastoissa näkyy tällä hetkellä rovaniemeläisestä yökerhosta alkunsa saanut koronarypäs, joka on saatu sammutettua. Kiihtymisvaiheeseen ei ole vielä tarvetta siirtyä.

Jokilaivoja Turun Aurajoessa.

Ravintolatartunnat saatava kuriin – koronanyrkki suosittaa rajoituksia Varsinais-Suomeen

Ravintoloista, yökerhoista ja ulkoilmakonserteista saatujen koronavirustartuntojen ja altistumisien määrä on kasvanut. Lisäksi lähiviikkoina Varsinais-Suomessa järjestettävät festivaalit huolestuttavat koronakoordinaatioryhmää.

Englannin Leedsissa juhlittiin koronarajoitusten poistumista

Arvostelijat haukkuvat Englannin "vapauden päivää" vastuuttomaksi – yökerhoissa biletettiin, kun suurin osa koronarajoituksista loppui keskiyöllä

Terveydenhuollon asiantuntijat vetosivat turhaan hallitukseen, jotta rajoituksia jatkettaisiin heikentyneen tartuntatilanteen vuoksi. Nyt maskin käyttäminen ja turvavälien pitäminen riippuu enimmäkseen jokaisen omasta vastuusta.

Baarityöntekijä.

Kuopioon avataan syksyllä uusi yökerho, kun legendaarisen Henry's Pubin entiset tilat remontoidaan uuteen uskoon

Henkan tiloihin remontoidaan uutta yökerhoa, joka on tarkoitus avata syyskuussa. Värimaailmaltaan tilat muuttuvat täysin, kun mustat seinät maalataan vaaleammilla ja värikkäämmillä sävyillä. Uusi yökerho on ajateltu myös opiskelijabileiden viettopaikaksi.

Yökerho Half Moonin julkisivu Rovaniemellä.

Rovaniemellä viisi uutta koronatartuntaa

Rovaniemellä on tiistain aikana tullut ilmi viisi uutta koronatartuntaa. Näistä neljä liittyy niin sanottuun yökerhoketjuun. Ketjussa on tämän päivän jälkeen 48 tartuntaa.

Yökerho Half Moonin julkisivu Rovaniemellä.

Rovaniemen tartuntapiikki taittui ahkeraan testaamiseen – baareista levinneet deltamuunnoksen tartuntaketjut on pysätytetty muuallakin samalla keinolla

Rovaniemellä yli viikko sitten yökerhoista alkunsa saaneet tartuntaketjut on todennäköisesti saatu pysäytettyä. Myös muualla Suomessa nopeasti levinneet tartunnat on onnistuttu saamaan aisoihin nopeasti. Laaja testaaminen auttaa selvittämään, miten virus on levinnyt.

Ylilääkäri Markku Broas

Rovaniemi ei siirry kiihtymisvaiheeseen – ylilääkäri Markku Broas: Positiivisia näytteitä vain vähän valtaviin testausmääriin nähden

Rovaniemen yöelämästä ryöpsähtäneeseen ketjuun on liitetty 41 tartuntaa. Lauantaina todettu tartunta osoittautui pcr-varmennuksessa negatiiviseksi. Ylilääkäri Markku Broas kehuu teisteissä käyneiden suurta joukkoa ahkeruudesta ja vastuullisuudesta.

Kyltti, joka opastaa koronavirustestaukseen.

Rovaniemellä kolme uutta tartuntaa, ainakin kaksi niistä liittyy yökerhoketjuun

Kaupungin testipaikat ruuhkautuivat jälleen lauantaina, sillä ainakin 600 ihmistä kävi testeissä. Infektioylilääkäri Markku Broas: " Tilanne näyttää kohtalaisen hyvältä, mutta tilanne voi muuttua nopeasti."

Koronavilkku-sovellus altistuneiden jäljitykseen.

Parainen varoittaa yökerhoaltistumisista

Paraisilla sijaitsevassa yökerho Frendissä on tapahtunut mahdollisia koronavirusaltistumisia. Useampi seurue on liikkunut muissakin paikoissa, joten altistumisia on voinut tapahtua myös muualla. 

Yökerho Half Moonin julkisivu Rovaniemellä.

Rovaniemen yökerhotartunnat varmistuivat koronaviruksen deltamuunnokseksi – jäljitys kuormittaa terveydenhuoltoa

Rovaniemellä yökerho Half Moonissa ja Kansan pubissa levinnyt koronaviruksen tartuntaketju on varmistunut herkästi tarttuvaksi deltamuunnokseksi. Ketjussa on tähän mennessä todettu jo 24 tartuntaa.

Terveystalon testauspisteellä koronatestiin jonotetaan seisten.

Rovaniemen koronatestauspisteet ruuhkautuivat viikonloppuna yökerhoista alkaneen tartuntaketjun takia

Jonoja on niin Mehiläisen drive in -testipisteellä kuin Terveystalon testauspisteellä.

Auto ajaa kadulla Rovaniemen keskustassa yökerho Half Moonin edessä.

Yökerhoissa Rovaniemellä levinnyt korona on johtanut altistumisiin Caritaksen vammaispalveluyksikössä

Caritas Rovaniemi -vammaispalveluyksikössä on tapahtunut noin 40 henkilön altistuminen koronavirukselle.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas

Rauhallinen koronakesä loppui yökerhotartuntoihin Rovaniemellä – Broas: "Normaalia elämää ei voi estää, altistumisen jälkeiset toimet ratkaisevat"

Rovaniemeläisen Half Moon -yökerhon tartuntaryppäässä on ilmennyt jo 20 tartuntaa. Nopeasti levinneet tartunnat antavat aihetta huoleen virusmuunnoksesta. Infektioylilääkäri Markku Broas muistuttaa, että tartuntojen leviämisen estäminen on jokaisen omalla vastuulla.

Kyltti, joka opastaa koronavirustestaukseen.

Yökerhoillan karu saldo Rovaniemellä: koronatartunta löytynyt jo yhdeltätoista baarin asiakkaalta

Lapin sairaanhoitopiirissä on varmennettu alkuviikon aikana 11 uutta koronatapausta. Nyt yhteensä 11 tapausta liittyy viikonloppuna Rovaniemellä sattuneeseen yökerhoaltistumiseen. Heistä yhden koronatartunta varmistui jo viikonloppuna.

Nainen katsoo kameraan kohti.

Yökerhot kampanjoivat seksuaalista häirintää vastaan Turussa – 25-vuotias Laura-Tuulia Aarnio: "Joka kerta saa olla vähän varuillaan"

Turussa useat yökerhot ovat lähteneet mukaan somekampanjaan, jolla pyritään vähentämään yökerhoissa tapahtuvaa seksuaalista häirintää. Ravintoloitsija Mikko Lampikoski sanoo, että he halusivat olla liikkeellä hyvän asian puolesta.

Hoitaja otti nenä-nielunäytettä Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingissä 2. heinäkuuta.

Rovaniemellä korona-altistuminen yökerhossa – kyseessä voi olla virusmuunnos

Lapin sairaanhoitopiirissä on varmistunut uusi korontartunta. Sairastunut oli yökerho Half Moonissa Rovaniemellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kaikkia samassa ravintolassa olleita pyydetään käymään koronatestissä.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Yökerhoravintolan yrittäjä iloitsee rajoitusten poistamisesta – "Johan se oli aikakin"

Kemiläisen yrittäjän Tommi Hälisen Corner Inn -yökerhoravintolan ovet olivat kiinni kahdeksan pitkää kuukautta. Koronarajoitusten poistaminen juhannuksen alla on enemmän kuin tervetullutta.

Kyltti, joka opastaa koronavirustestaukseen.

Jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa Lapissa – mahdollisia altistumisia yökerho Half Moonissa

Viikon takaisesta altistumisesta rovaniemeläisessä Kansan Pubissa on poikinut nyt seitsemän koronavirustartuntaa.

Kappelin rakennnus ja terassi Helsingissä.

Vapun osuminen viikon lopulle voi pelastaa ravintoloiden myynnin, ja terasseilla auttaa aurinko: "Patoutunutta kysyntää on paljon"

Vappu on ravintola-alalle pieni valonpilkahdus paremmista ajoista, mutta tiukat rajoitukset estävät yleisöryntäykset suurimmassa osassa Suomea. Rajoitusten vuoksi ravintolat panostavat terasseihin, vappukasseihin ja vappupäivän lounaisiin.

Jelmun pikkujoulut Tanssisali Lutakossa joulukuussa 2019.

Lutakko ehdolla vuoden klubiksi 2020: "Juhlavuosi alkoi lupaavasti"

Lutakko on ehdolla "vuoden venue"-sarjassa, jossa palkitaan vuoden klubi.

Jonathan Ekman pesee näyteikkunaa.

Vaasalaisyrittäjien sietokyky alkaa olla lopussa: toiminta ei ole uusilla koronarajoituksilla kannattavaa, joten ovet pysyvät kiinni

Vaasalaiset yökerhot näyttävät pysyvän kiinni, koska hallituksen kellonaikalinjausta pidetään naurettavana

Ravintolan baaritiskun takana kärryissä odottaa laseja kattauksia varten.

Pohjois-Savoon tulee sittenkin tiukemmat ravintolarajoitukset – lauantaista alkaen kaikki ravintolat kiinni kello 23 ja asiakaspaikkoja rajoitetaan

Koko maassa otetaan käyttöön ne rajoitukset, jotka aiemmin ovat koskeneet leviämisvaiheen maakuntia.

Soittokamoja roudataa sisään Tavastialle.

"Tulot leikkautuivat lähes kymmenesosaan" – legendaarinen Tavastia sinnittelee koronan kynsissä

Tavastia-klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaa suhtautuu optimistisesti tulevaan kesään ja syksyyn.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle