Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markus Kajo estradilla edessään mikrofoni.

Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

Leluja.

"Miksi joulupukki ei pidä minusta?" Lapsen kysymys antoi sysäyksen lelulahjoituksille, joille on ennätyksellinen kysyntä Britanniassa tänä jouluna

Entistä useampi lapsiperhe on hyväntekeväisyyden varassa joulupäivänä, kun lahjat jaetaan Britanniassa.

Leluja ja kodin pienelektroniikkaa.

Viime joulun piereskelevä apina ja väsynyt taistelurobotti ovat sähkö- ja elektroniikkaromua – niin kuin yhä useampi rikkinäinen lelu

Toiminnallisuus ja robotiikka ovat kasvaneet leluissa jo pitkään. Kuitenkin vain pieni osa elektronisista leluista päätyy materiaalikierrätykseen sen jälkeen, kun ne lakkaavat toimimasta.

Joulukuusen edessä lattialla lahjapaketteja ja koira.

Paketointirumba edessä ja paperi loppu? Näillä vinkeillä joulu pelastuu!

Kierrätysmateriaaleistakin saa kauniita paketteja.

Kuplakynttilä sytytetään

Joulun DIY-hitti on pullea kuplakynttilä, joka saa värinsä vahaliiduista – näin se valmistetaan

Käsityöhitin syntyä on vaikea ennustaa, vaikka kaava on usein ykkertainen: helppo tehdä, mutta jättää tilaa luovuudelle. Kuplakynttilä osui tänä vuonna tähän saumaan.

Joulupuu-lahjoja

Lappeenrannan Joulupuu-keräykseen on lahjoitettu lähes 900 pakettia – keräystä jatketaan nyt verkossa ja ruokakaupoissa

Lappeenrannan Joulupuu-keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan lahjakortteja, jotka lapset ja nuoret saavat joulun jälkeen.

Ihmisiä kauppakeskuksessa kasvomaskeissa. Paljon jouluvalokoristeita.

Mielikuvissa väikkyy yltäkylläinen joulujuhla – diakonia-avun tarve kärjistyy juuri jouluksi, vaikka taustalla on ongelmia pitemmältä ajalta

Kokkolan seurakuntayhtymän diakoniatyö on saanut valtavasti avunpyyntöjä joulun alla. Rahahuolien kanssa kamppailevat asiakkaat ovat havahtuneet siihen, että rahat eivät riitä lahjoihin ja arjen hankintoja ylittävään ekstraan.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: “Myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille”

Hyväntekeväisyys kuuluu jouluun. Minun lempparikeräykseni on Hyvä joulumieli, mutta auttaa voi myös laskemalla rimaa, kirjoittaa Viitala.

Värikkäitä tauluja seinustalla Kaakon taidelainaamossa Lappeenrannassa.

Taide on esimerkki siitä, että hyvän joululahjan voi myös vuokrata – näillä vinkeillä löydät sopivan teoksen pakettiin

Taide on uniikki lahja, mutta sen hankinta voi herättää epävarmuutta. Kysyimme parhaat vinkit onnistua taidelahjan hankinnassa. 

Pelastusarmeijan vapaaehtoinen Mira Korhonen päivystää joulupadalla tavaratalon edessä.

Mielikuva joulun överistä koko kansan kulutusjuhlasta on harhaa – tutkija: "Saattaa loppujen lopuksi olla aika pienen porukan juttu"

Joulu on vähittäiskaupalle vuoden tärkein sesonki, mutta sen merkitys on 2010-luvulla laimentunut. Ihmiset kuluttavat ympäri vuoden, mutta jouluna tietoisemmin.

Leluja pahvilaatikoissa hyllyillä, parhaiten näkyvissä laatikoissa lukee Ryhmä Hau ja Frozen.

Lahjoittajien loppurutistus kerrytti lopulta Hopen keräykseen kaikki tarvittavat joululahjat – vielä viime viikolla tilanne näytti synkältä

Somessa ja netissä kiertäneet haasteet kerryttivät muutamassa päivässä Hope Kokkolalle valtavan määrän joululahjoja lapsille ja nuorille.

Eduskuntatalo aurinkoisena päivänä 24. marraskuuta 2021 Helsingissä.

Moni tiehanke Pohjanmaalla sai eduskunnalta niin sanottua joululahjarahaa

Eduskunnan talousvaliokunta on perjantaina esitellyt listansa niistä projekteista, joihin myönnetään niin kutsutut joululahjarahat.

Mies kuvattuna ikkunan läpi.

Teemu Lindqvist olisi tarvinnut apua itse, ja siksi hän auttaa muita – yksi asia häntä kylmää: viime joulun lahjoittajat ovat nyt avun tarpeessa

Auttajilla on monta motiivia. Kajaanilainen Teemu Lindqvist olisi tarvinnut aikoinaan apua itse. Oululainen Julia Määttä taas saa auttamisesta lämpimän olon.

Joulukuusia ja jouluvaloja näkyy kuopiolaisen kauppakeskus Matkuksen tyhjällä käytävällä.

Joulukauppa on lähtenyt hyvin käyntiin Itä-Suomessa, heikentynyt koronatilanne ei ole toistaiseksi vähentänyt kivijalkaliikkeiden kävijämääriä

Myyjät uskovat rokotusten olevan avainasemassa siinä, että kivijalkaliikkeissäkin riittää kävijöitä. Verkkokaupan kasvu ei ole syrjäyttänyt kivijalkaliikkeitä joululahjojen hankinnassa.

Playstation 5 pelikonsolin ohjain pelaajan käsissä.

Uuden pelikonsolin voi saada tuurilla nettikaupasta jouluksi, sillä niiden saatavuus sakkaa edelleen – pienet erät myydään jopa minuuteissa

Kun johonkin verkkokauppaan tupsahtaa erä PS5-pelikonsoleita, niille on heti ostajat valmiina. Osa konsolin jo ostaneista kauppaa laitettaan voitonkiilto silmissään.

Perheiden joululahjatoiveita ripustettuna joulukuuseen.

Vain osa vähävaraisista lapsiperheistä saa Keski-Pohjanmaalla tänä jouluna apua joululahjojen hankintaan – avunpyyntöjä satelee, mutta lahjoja ei

Vähävaraisten lasten ja nuorten joululahjatoiveita toteuttaa tällä kertaa Kokkolassa ja Keski-Pohjanmaalla vain Hope-yhdistys toivepuineen. Yhdistys onkin saanut tavallista enemmän avunpyyntöjä.

joulupaketteja

Osta lahja joka ei pölyty

RSO:n joulupaketit -10%

Kierrätykseen menossa olevia joululahjapapereita

Kun raha on tiukassa, äidin mielessä pyörii vain lapset: "Tärkeintä on, että he saavat yhtä hyvän joulun kuin muutkin"

Suomessa on yli 100 000 lasta, joiden perheet elävät köyhyysrajan alapuolella. Etenkin jouluisin järjestöjen apu voi olla ratkaiseva perheiden toimeentulossa.

Nainen katselemassa lahjoja joulukaupassa.

Millä perusteella joululahjat ostetaan? Kestävän kulutuksen tuputtaminen voi olla myynnille jopa haitaksi

Eettiset ja ympäristön kannalta kestävät ostokset kiinnostavat kuluttajia. Samalla kestävien ostosten tekeminen aiheuttaa myös ristiriitaisia tunteita, ja jopa ärsytystä.

10-vuotiaan tytön joululahjatoive ripustettuna joulukuuseen. Lapussa lukee "Lahjakortti toppatakkiin."

Hope auttaa tänäkin vuonna satoja lapsia

Hope Hämeenlinna avusti viime vuonna 357 perhettä, joissa asui 763 lasta.

Joululahjapaketteja pöydällä.

Useat joulukeräykset käynnistyvät tänään

Ihmisten auttamishalu ei ole suuresti laantunut koronan aikanakaan. Joulukuun ensimmäisenä päivänä käynnistyy useampikin perinteinen joulukeräys.

Kauppakeskus Stella sisältä.

Tiina Tanttari perusti lelukaupan keskellä koronaa ja yllättyi kysynnästä – kivijalkaliikkeissä odotetaan hyvää joulumyyntiä jo toista kertaa peräkkäin

Joulumyynnin onnistuminen on lähes kriittistä monille erikoiskaupan aloille. Kivijalkaliikkeissä odotetaan tämän joulun myynnistä viime vuotta vilkkaampaa.

Kolme naista seisoo vierekkäin ja muodostaa käsillään sydämen. He ovat mikkeliläiset Sini Tarikka, Emmi Nykänen ja Pauliina Hokkanen.

Mikkeliläinen kaveriporukka auttaa vähävaraisia perheitä, eivätkä he ole ainoita – järjestöjen keräystulos jäänee silti viime vuoden ennätyksestä

Suomalaisten avustusinto oli jo ehtinyt laantua, mutta koronan aiheuttama hätä nosti joulukeräysten tuoton ennätyslukemiin viime vuonna. Tänä jouluna tuskin päästään yhtä suuriin lukemiin.

Leluja pahvilaatikoissa hyllyillä, parhaiten näkyvissä laatikoissa lukee Ryhmä Hau ja Frozen.

Kukaan ei jää ilman lahjaa, vakuuttavat hyväntekeväisyysjärjestöt joulukeräyksistä – tämän vuoden hittejä ovat led-valonauha ja frisbeegolf-varusteet

Joululahjakeräyksiä on joulun alla useilla yhdistyksillä ja seurakunnilla. Selvitimme Hope ry:n ja Joulupuu-keräyksen lahjatoiveita sekä niiden toteutumista.

Joulupuu-lahjoja

Eriarvoisessa asemassa olevien lapsiperheiden joulukeräykset alkoivat Etelä-Karjalassa – markettien lisäksi lahjan voi antaa verkossa

Hope Lappeenrannasta kerrotaan, että lapsiperheiden taloudellisen avun tarve on kasvanut koko koronaepidemian ajan. Myös perinteinen Joulupuu-keräys on alkanut Etelä-Karjalassa.

Ihmisiä Helsingin keskustassa.

Osa joululahjoista loppuu kaupoista poikkeuksellisen aikaisin, ennustavat kauppiaat: erityisesti viihde-elektroniikka hupenee hyllyistä

Joulumyyntiin vaikuttavat koronapandemian ja konttipulan aiheuttamat maailmanlaajuiset tavaroiden saatavuusongelmat.

Händer som slår in ett paket i julpapper.

Joululahjakeräykset ovat alkamassa – Meri-Lapissa tehdään yhteistyötä valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen kanssa

Monet yksittäiset toimijat ovat yhdistäneet voimiaan ja myös valtakunnalliset keräykset ovat saaneet maakunnista paikallisia yhteistyökumppaneita.

Joululahja.

Seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräykseen tullut vain murto-osa tarvittavista lahjoituksista – 800:lle lapselle yritetään vielä löytää paketti

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vähävaraisille lapsille tarkoitettu joululahjakeräys on jäljessä tavoitteestaan. Lahja lapselle -keräys järjestetään nyt 13, kertaa ja keräyksessä toteutetaan diakonia-asiakasperheiden lasten joululahjatoiveita.

jalometallialan näkymät, kuvassa Terveys vaikutteinen koru, joka tunnistaa, sydämen rytmi häiriöt ymsi, Kuvattu Vantaalla Hotelli Airportissa 05.11.2021

Jalometalliala odottaa toiveikkaana joulumyyntiä – "Erityisesti merkityksellisiin hetkiin ostetaan koruja"

Monen valmistajan myyntivalttina on nyt se, että lähes kaikki uusiin koruihin tarvitut jalometallit ovat kierrätettyjä.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Selkeä toive Whatsapp-viestissä aloitti krääsättömyyden vallankumouksen

Kaverisynttäreiden lahjanavausringit ovat pahimmillaan irvokas näytelmä, jossa opetetaan lapset arvostamaan lahjojen määrää laadun sijaan. Meidän päiväkodissa rohkeat vanhemmat katkaisivat lahjojenantamisen perinteen, mistä olen ikuisesti kiitollinen, kirjoittaa Thurén. Kolumnin voi myös kuunnella.

Erik Haula

Erik Haulalle aikainen joululahja – liittyy Mikael Granlundin seurakaveriksi NHL:ään

Jääkiekkoilija Erik Haulan ensi kauden NHL-seura on selvillä.

JOULUVIDEO ft. Pukki ja pieleen menneet kohtaukset

Katso uusin Yle Mix: Jouluinen Pukki ja nauruhepuleita

Miten hulavanne kuuluu paketoida?

Joululahjapaketit

Postilaisilla hurja ylityöntäyteinen loppukiri – joulupakettien ja korttien jako venyy aattoiltaan asti

Postilla vaikeuksia suoriutua ennätyssuuresta jakelusta etenkin kasvukeskuksissa.

Marianna Stolbow

Marianna Stolbowin kolumni: Arvostelevat sanat syövät itsetuntoa – anna tänä jouluna lahjaksi kaunista puhetta läheisillesi

Kauniit sanat kelpaavat lahjaksi kelle vain, kirjoittaa kirjailija ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow

Kirpputori  Siison Nokia

50 000 perhettä on tippunut tänä vuonna avuntarvitsijoiden joukkoon, ja lasten joulumieli on entistä useammin lähimmäisenrakkauden varassa – "Monta itkua olen itkenyt"

Some on synnyttänyt niin sanotun neljännen sektorin, joka jakaa vähävaraisille apua erilaisten tempausten keinoin.

En person plockar upp paket i hyllan i en mataffär.

Turkuun tilattu postipaketti päätyi Ouluun – syyllinen olikin verkkokauppa, ei Posti

Virhe tapahtui todennäköisimmin verkkopuodin kopioidessa tietoja tilauksesta pakettilähetykseksi.

Frisbeegolfaaja Niko Puumalainen reppu on täynnä frisbeekiekkoja.

Turun seudun frisbeegolffarit jakavat satoja kiekkoja vähävaraisille perheille

Kiekkopaketit jaetaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja lapselle - keräyksen yhteydessä.

En person plockar upp paket i hyllan i en mataffär.

Posti vei joululahjan Ouluun, vaikka oikea osoite oli Turku – virheen otti vastuulleen verkkokauppa, josta paketti tilattiin

Paketti tilattiin Turkuun, mutta Postin mukaan paketti oli ilmoitettu lähetyksessä Ouluun toimitettavaksi. Ouluun paketti myös meni.

Sähköbussi.

Sunnuntai 20.12.2020 (radio)

Al-Hol. Koronavirusmutaatio. Postipaketit. Sähköbussit. Sääennuste.

Nainen katselee joululahjoja kirjakaupassa hengityssuojain kasvoillaan.

Suomalaisten joulubudjetti keskimäärin 470 euroa – näin korona vaikuttaa joulusuunnitelmiin

HS-gallupin mukaan yli neljännes on muuttanut joulunviettosuunnitelmiaan.

joululahja

Joululahjakeräykset loppusuoralla – Turun Hope ry:ltä puuttuu vielä paketteja, seurakuntien keräyksessä lahjatoiveet loppuivat poikkeuksellisesti kesken

Turun Hope ry:n lahjakeräys jatkuu vielä lauantaina. Paketteja on lahjoitettu viime vuotta vähemmän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle