Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Varhaiskasvatuslain muutos voi aiheuttaa lisää vaikeuksia: Mikkelissä ja Savonlinnassa päiväkodeissa jo nyt pulaa sijaistajista

Elokuun voimaan astuneessa varhaiskasvatuslaissa edellytetään, että päiväkodeissa täytyy pitää aiempaa tiukemmin huoli siitä, että kasvatus- ja opetushenkilökuntaa on tarpeeksi jokaista lasta kohden joka päivä. Esimerkiksi Mikkelissä ja Savonlinnassa on nykyiselläänkin pulaa sijaistajista ja työntekijöistä. Pula osaajista ei kosketa vain Etelä-Savoa vaan on valtakunnallinen.

Sijaispula koettelee päiväkoteja – Kajaani palkkasi kokeneita lastenhoitajia paikkaamaan yllättäviä poissaoloja

Kajaanissa on pulaa varhaiskasvatuksen opettajista ja -erityisopettajista, eikä kaikkiin sijaisuuksiin saada kelpoisia henkilöitä. Tilanteen odotetaan helpottuvan muun muassa sosionomikoulutuksen ansiosta.

Oulu palkkaa lastenhoitajia ja koulunkäynninohjaajia koronan aiheuttamien vaikeuksen korjaamiseen – valtio myönsi miljoonan euron tuen

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella korjataan koronan haittoja varhaiskasvatuksessa ja esi- sekä perusopetuksessa. Valtio kohdisti avustusta eniten niihin kuntiin, joiden lapsiin ja oppilaisiin koronaepidemia on pahiten vaikuttanut.

Sundom daghemin Barnholken jatkaa ryhmäperhepäiväkotina

Päiväkodin kohtalo oli vaakalaudalla. Se sai kuitenkin jatkoaikaa muuttumalla ryhmäperhepäiväkodiksi. Rakennus kokee kesän aikana remontin.

Kirjastoautot ovat nyt kirjastokuorma-autoja! – Tampereen uusin kulkine muuntuu tarvittaessa kirjastosalista discoksi

Kirjastoautot eivät ole enää pyörillä kulkevia kirjavarastoja. Tampereen uusimmassa kirjastoautossa voi vaikka pitää elokuvanäytöksen.

Turun Hintsankujan päiväkodissa koronatartunta

Kyseinen päiväkotiryhmä hoitajineen on karanteenissa. 

Päiväkotien työntekijöiden lomautuksia on peruttu Lappeenrannassa – vielä ei tiedetä perutaanko lomautukset kokonaan vai siirtyvätkö ne

Varhaiskasvatuksen erityisopettajien ja avustavan henkilökunnan lomautukset sen sijaan alkavat.

Perhon kunta aloittaa yt-neuvottelut

Osalle työntekijöistä on jo löytynyt töitä Soiten palveluksesta.

Avunhuudot kuullut aikuinen kannatteli avantoon pudonneita pikkupoikia Forssassa

Pintapelastajat noukkivat kaikki kolme ihmistä avannosta.

Tarvitsetko koululaisellesi hoitajan? Monet hoitajavälityspalvelut toimivat normaalisti

Lapsenvahteja voi kysellä muiden muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta.

Päivähoitojonossa parikymmentä lasta Kaustisella – väliaikainen yksikkö helpottaa, mutta hoidon tarve ei vähene ensi vuonnakaan

Väliaikainen päiväkoti aloittaa vuodenvaihteessa. Se on suunniteltu kevään ratkaisuksi, mutta hoidon tarve ei näytä vähenevän sen jälkeenkään.

"Enhän minä voi lähteä kotoa pois" – Kainuussa on pula lastenhoitajista, sillä äidit tahtovat myös omaa aikaa

Kainuulaisten äitien asenteet ovat muuttuneet. Ulkopuolista apua on aiempaa helpompi ottaa vastaan.

Siun sote palkkasi lastenhoitajia työntekijöidensä perheisiin

Siun sote maksaa lastenhoitajan palkan, mutta muuten töiden sisällöstä sovitaan Siun soten työntekijöiden perheissä.

Jyväskylä rekrytoi massiivisesti päivähoitoon – 120 uutta vakituista työpaikkaa parissa kuukaudessa

Jyväskylä avasi joulukuussa hakuun 60 vakituista varhaiskasvatuksen työpaikkaa. Nyt hakuun tuli 60 lisää.

Jyväskylän jättirekrytointi veti sadoittain hakemuksia

Jyväskylän kaupunki on saanut lähes 600 hakemusta avoinna olleisiin varhaiskasvatuksen vakituisiin työsuhteisiin.

Jämsän päivähoito ei veny hoitoaikojen muutoksiin

Jämsässä kaupunki muistuttaa perheitä Tehyn ja Superin vuoronvaihtokiellon vaikutuksista päivähoitoon.

Keminmaahan avataan yksityinen päiväkoti – rakennus valmistuu nopeasti

Päiväkotiin tulee paikat 70 lapselle. Työpaikat tulevat hakuun syksyn aikana.

"Ilman sijaisia päiväkoteja voitaisiin joutua sulkemaan" – Hoitoa tarvitsevia lapsia on pääkaupunkiseudulla koko ajan enemmän, mutta samaan aikaan työvoimasta on huutava pula

Sijaispulaa paikataan pikaperehdytyksen saaneilla keikkatyöläisillä. JHL:ssä ja Talentiassa uumoillaan, että varhaiskasvatuslain uudistus pahentaa tilannetta entisestään.

Kouvola palkkaa 12 uutta lastenhoitajaa

Lastenhoitajia tarvitaan lisää, koska uusi työaikamääräys kasvattaa lastentarhanopettajien työssä suunnittelun osuutta.

Päiväkotien työntekijöitä edustavat ammattiliitot erimielisiä uudesta laista – "Näyttää siltä, että tulevat lastenhoitajat kouluttautuvat ei-minnekään"

Osa päiväkotien henkilökunnasta marssii tänään keskiviikkona ulos työpaikoiltaan vastalauseena valmisteilla olevalle varhaiskasvatuslaille.

Päiväkotien työntekijöiden ulosmarssi ei ulotu Pirkanmaalle

Lastenhoitajien mielenilmaus sulkee päiväkoteja keskiviikkona Uudellamaalla.

Vakavaa väkivaltaa itähelsinkiläisessä päiväkodissa: Kaupunki ratkaisi ongelman palkkaamalla lisää hoitajia

Mellunmäkeläisen päiväkodin toimintaa alettiin selvittää sen jälkeen, kun esikoululaisten vanhemmat nostivat esiin pitkään jatkuneen häiriökäyttäytymisen.

Miten käy läsnäolon ja hoivan päiväkodeissa? STTK tyrmää täysin hallituksen aikeen vähentää lastenhoitajien määrää

Sosionomitaustaisten varhaiskasvatuksen ammattilaisten huoli asemansa täydellisestä menettämisestä sen sijaan on osoittautumassa turhaksi.

Lastenhoitajat älähtävät: "Onko meidät täysin unohdettu?" – Varhaiskasvatuksen suurin ammattiryhmä kokee jääneensä varjoon

Lastentarhanopettajat osoittavat tänään mieltä Helsingissä palkkojen nostamisesta. Heitäkin pienemmillä palkoilla työskentelevät lastenhoitajat puolestaan kokevat jääneensä korkeasti koulutettujen varjoon.

Lastentarhanopettaja: "Palkka on aivan surkea!" Suuren päiväkodin arki on täynnä sijaispulaa, rahahuolia mutta myös iloa

Päiväkodin aamu alkaa laajalla soittokierroksella. Täytyy laskea montako lasta tulee hoitoon, riittävätkö hoitajat ja opettajat kaikille, vai pitääkö yrittää saada sijainen paikalle. Yleensä lastentarhanopettajalle ei sijaista mistään saa.

Pienen päiväkodin tempaus sujui yli odotusten – Lähes 3 000 maisemakorttia kaikista Suomen kunnista

Puumalan päiväkodin pienestä ideasta versonut tempaus sai huikean suosion. Päiväkodin seinille ripustetut kortit ovat oivaa opetusmateriaalia.

Pekingin pienipalkkaiset siirtotyöläiset unelmoivat lastenhoitajan palkasta ja hyssyttelevät vauvanukkeja kaukana omista lapsistaan

Kiinassa lastenhoitajien kysynnän uskotaan kasvavan, vaikka odotettu vauvabuumi jäi toivottua vaisummaksi.

Friday's papers: Arctic Council, Finland #1 nanny state, the dangers of ticks, and birds on the rails

Despite US pressure, the Arctic Council, now chaired by Finland, takes a tough position on climate change. An international think tank ranks Finland at the top of its Nanny State Index. Summer brings out the ticks, and yet another disease they carry has been identified. And, while the weather hasn't been bad enough to delay rail traffic, some birds have stepped in to do their bit.

Melkein jokaisella päiväkodilla on nykyään oma erityisalue – liikunta, luonto, tiede, taide...

Varsinkin yksityiselle päiväkodille erikoistuminen johonkin omaan teemaan on myös kilpailuvaltti.

Iltalehti: Hoitaja kehotti lapsia potkimaan yhtä lasta porilaisessa päiväkodissa

Porin sivistystoimen johtaja sanoo, että tapausta ei voi mitenkään hyväksyä.

Voiko teinille jättää lapset hoitoon? Vanhemman kannattaa olla tuntosarvet pystyssä

Hoitoaika, hoidettavien ikä sekä nuoren motivaatio ovat asioita, joita vanhempien pitää miettiä valitessaan lastenhoitajaa. Yli 3-vuotiasta on helpompaa hoitaa kuin vauvaa.

Juontaja Janne Katajan teesit vauvakatoon: Lapset mukaan töihin ja verohelpotuksia jälkikasvusta

Pienyrittäjä Janne Katajan mielestä valtion tulisi tukea vanhempia nykyistä huomattavasti enemmän. Toisaalta tehtävää olisi myös asenneilmapiirissä: lapsi pitäisi esimerkiksi voida ottaa työpaikalle mukaan.

Emily Blunt on uusi Maija Poppanen

Walt Disney -yhtiö on ilmoittanut, että uuden Maija Poppas -elokuvan pääosaa esittää Britanniassa syntynyt amerikkalainen näyttelijä Emily Blunt. Vuonna 1964 valmistuneen alkuperäisen elokuvan myötä sateenvarjolla lentävä lastenhoitaja on henkilöitynyt Julie Andrewsiin.

Anita Välimaan keinot perheen talouden tasapainoon: lähilomia, kierrätystä ja pätkätöitä

Kokkolalainen Anita Välimaa on huomannut hallituksen säästöpäätösten vaikutukset elämäänsä. Kiristystä tulee asiaan jos toiseen. Hallitukselle ropsahtaa arvosanaksi kuutonen, mutta voisi tulla enemmänkin, jos yrittämisestä saisi kunnon korvauksen.

Kahdelle kymenlaaksolaiselle äidille kunniamerkki kasvatustyöstä

Tasavallan presidentti jakaa kaikkiaan 29 äidille kunniamerkin tunnustuksena heidän tekemästään kasvatustyöstä. Kymenlaaksolaiset palkittavat ovat omien lasten lisäksi huolehtineet myös perheeseen sijoitetuista lapsista.

People of Kokkola esittelee: Irmeli, 68

”Outokummusta mää oon kotosin. Monta mutkaa ollu matkalla, Outokummusta Helsinkiin ja sitten mää lähin Ruotsiin. Siskon luokse menin lastenhoitajaksi ja siitä menin Tukholmaan. Sisko hommas työpaikan puhelintehtaalle. Ja sitten mää tapasin mieheni siellä. Se tuli meille käymään ja no, mentiin naimisiin. Tuli lapsia, kolme kappaletta. Kaks vanhinta synty Ruottissa.

Uusille perhepäivähoitajille olisi kysyntää Kouvolassa – väylänä oppisopimuskoulutus

Kouvolassa on vajaat 60 kunnallista perhepäivähoitajaa. Kaupunki palkkaisi enemmän, jos sopivia hoitajia olisi tarjolla. Kun hoitajia jää eläkkeelle, tilalle on monesti vaikeaa löytää uutta hoitajaa.

Anne vaihtoi Kenian hälyn ja helteen Suomen rauhaan ja pakkasiin

Kyyjärveläinen suurperhe on löytänyt ratkaisun lastenhoito-ongelmiinsa Keniasta. Au pair -sivuston kautta löytynyt Anne on ihastunut Suomeen ja suomalaisiin niin, että hän haluaa kouluttautua hoitajaksi ja jäädä Suomeen asumaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle