Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen pitää kädessään aidassa kiinni olevaa lukkoa sillalla joen päällä.

Kajaanissa voi rakkauden tunnustaa nyt lukon avulla: idean äiti halusi tuoda palan Pariisia Kajaaniin

Eija Lipposen oma lemmenlukko on Seinen sillalla, hetkestä jäi lämmin muistijälki. Lukon ei ole pakko olla pariskunnan, Lipposen mielestä lukko voi symboloida rakkautta vaikka urheiluseuraan tai äitiin.

Hullunkuriset perheet -pelin tyylisiä pelikortteja, joissa erilaisia perheenjäseniä useasta eri perheestä.

Perheen yhteinen sukunimi ei ole ikiaikainen perinne – moni muukin perheeseen liittyvä uskomus on sepitettä

Perinteistä perhemallia haikailevien olisi hyvä muistaa, että uusperheet, adoptioperheet ja huoltajuuskiistat eivät ole vain nykyajan ilmiöitä.

Kuvituskuva parisuhteen hyödyistä ilman romantiikkaa. Kuvassa toisiaan koskettavat kädet, joiden ympärille erilaisia ikoneita, kuten talo, euro-merkki, hymiö ja tikkuhahmoja.

Kyllästyttääkö oma kumppani tai sinkkuelämä? Maailmalla leviää nyt uusi parisuhdemalli, johon kuuluu ystävyys ja tukeminen, muttei seksi

Väestöliiton asiantuntijan mukaan suhdetyyppi voi olla hyvä mahdollisuus unelmien tavoitteluun ihmisille, joilla on pettymyksiä aiemmissa rakkaussuhteissa tai romanttista suhdetta ei vaan tule vastaan.

Sinikka Svärd tietokoneensa ääressä.

Etäyhteydet tulivat jäädäkseen Vaasan perheasiainneuvottelukeskuksessa – moni asiakas kokee sen hyväksi ja helpommaksikin tavaksi tapaamisissa

Viime vuonna etäyhteyksinä tapahtuneita asiakastapaamisia oli lähes kuusisataa, alkuvuoden aikana jo lähes sata. Pareja rasittaa samat asiat vuodesta toiseen, vuorovaikutusongelmat ja puhumattomuus.

Kaksi henkilöä auringonlaskussa katselevat toisiaan.

Kirkon perheneuvonnasta haki apua yhä useampi – Uskottomuus noussut ilmiönä viime vuosina

Parisuhteessa kipuillaan etenkin ensimmäisen lapsen tullessa, mutta vielä enemmän, kun tulollaan on toinen lapsi.

Henri Kaitala ja Eija-Sinikka Mäkelä

Kymmenet kertoivat Ylelle, miten korona erotti, yhdisti ja pani deittailun tauolle – Henri Kaitala, 39, oli yksi onnekkaista

Kysyimme lukijoiltamme, miten korona-aika vaikutti heidän rakkauselämäänsä. Osan deittailun pandemia pilasi, kun taas osa löysi sielunkumppaninsa eristyksen keskellä.

Jussi Koskinen, Henna Järvikari-Koskinen ja heidän poikansa Lukas kotitalossaan Kotkassa.

"Jussi varmaan vaihtaa työpaikkaa", sanoivat tuttavat vauvaa odottaville Koskisille – he päättivät hoitaa lasta 3 viikon vuoroissa, ja se toimii

Ensimmäistä lastaan odottavat vanhemmat toivovat, että saisivat toimia vanhempana itsensä näköisesti. Jokainen perhe voi myös toteuttaa tasavertaista vanhemmuutta omalla tavallaan.

Ravintola Teatteri

Löysitkö puolison korona-aikana vai pilasiko pandemia rakkauselämäsi? Kerro meille, teemme aiheesta juttua

Korona-aika rajoituksineen ja turvavälisuosituksineen on muuttanut treffailua. Yle kerää kokemuksia sinkkuudesta ja rakkauden löytämisestä pandemian aikana.

Hääpari

Vihkikirkkoja varataan kesälle vielä maltillisesti – Kaisa Liiman ja Matti Väisänen siirsivät häitä jo kertaalleen ja sanoivat vihdoin tahdon

Tuleva kesä tuskin tulee olemaan kirkkohäiden osalta kovin vilkas. Seurakunnat epäilevät, että varaukset vilkastuvat vasta ensi vuonna. Avioliiton siunausten määrä on kuitenkin nousussa.

Hääpari katsoo toisaan silmiin lumisessa maisemassa.

He sanovat tänään "tahdon" – nuoripari Paltamosta ja varttuneempi pariskunta Savonlinnasta paljastavat, miksi menevät naimisiin juuri 22022022

Maistraatissa kaikki vihkimisajat menivät kuin kuumille kiville. Kirkoissa palindromipäivän hääbuumi ei näy niin isosti.

Susanna Sahlbomin ja Toni Laurilan vihkisormukset

22.02.2022 innostaa hääpareja – avioliiton solmii Vaasassa helmikuisena tiistaina reilu parikymmentä paria

Digi- ja väestötietovirasto ennustaa päivän olevan joka vuoden suosituin siviilivihkipäivä. Myös kirkolliset ovat suosittuja erikoisena päivänä.

Hääkakun aviopari.

Kempeleessä järjestetään seurakunnan ihka ensimmäinen vihkipäivä juuri "palindromipäivänä" – avioliittoon astuvia hemmotellaan mukaan otettavilla minihääkakuilla

Paikan päällä on myös mahdollisuus otatattaa hääkuva ja tilaisuus monikamerataltioidaan. Kempeleen seurakunnan yleiseen vihkitilaisuuteen osallistuu palindromipäivän 22022022 iltana kolme paria.

Häätieroja hyllyllä.

Harvinainen päivämäärä 22.2.2022 sai kuopiolaisparit liikkeelle: yksistään Kuopiossa vihitään tänään tiistaina kuutisenkymmentä hääparia

Tänään poikkeuksellisen moni savolaispariskunta vihitään avioliittoon maistraatissa tai evankelisluterilaisessa kirkossa.

Klaudia Käkelä sovittaa hääpukua

Avioliitosta tuli nuorille aikuisille vähemmistön elämäntapa – jo sata vuotta povattu muutos toteutuu nyt ainakin osittain

Avoliitot, erillissuhteet ja muut perhemuodot ovat menneet avioliittojen ohi alle 40-vuotiaiden elämässä. Suomalaisilla on kuitenkin paljon "piilevää patriarkaalista ajattelua", sanoo tutkija.

Kaksi henkilöä sängyssä peiton alla.

Näitä asioita ihmiset kysyvät Sexpon seksuaalineuvonnassa – lue viisi kysytyintä asiaa ja vastaukset

Sexpon seksuaalineuvontapuhelimeen soitetaan yhä useammin parisuhteen ongelmien vuoksi. Myös haluttomuus, mustasukkaisuus ja pelot pedofiilisista ajatuksista askarruttavat. Listasimme Sexpon viisi kysytyintä aihetta.

Epäterävä mies hemkilö kerrostalon pihassa.

Aapo ei halunnut lasta ilmastosyistä ja meni steriloitavaksi – sitten hän muutti mielensä ja maksoi tonneja saadakseen lisääntymiskykynsä takaisin

Suomalaisnuorista 42 prosenttia epäröi lasten hankkimista ilmastosyistä. Tutkija uskoo, että moni heistä muuttaa vielä mielensä.

Emmi Nuorgam

Emmi Nuorgamin kolumni: Suosittelen enemmän laiskoja aamuja rakastajan lakanoissa ja vähemmän askelkyykkyjä vessareissuilla

Jotta minulla tai sinulla on mahdollisuus ja aikaa rakastaa enemmän kuin yhtä ihmistä, täytyy oman laadukkaan elämän kriteereitä arvioida uudelleen, kirjoittaa Nuorgam.

Aiju Salminen, Yle kolumnikirjoittaja

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Arvostan avopuolisoni päiväunia

Ihminen, joka on kiltti itselleen, jaksaa paremmin olla mukava myös muille, arvelee Aiju Salminen

Asta Leppä katsoo kameraan

Asta Lepän kolumni: “Mutta eihän hän minua lyö”

Miksi henkisestä väkivallasta puhutaan niin vähän, ja miksi sitä kokenutta ihmistä yhä vähätellään? Onko vain turpaansaanti kelvollinen syy traumatisoitua, kysyy Leppä. Kolumnin voi myös kuunnella.

Päivi Kilpinen istuu sohvalla.

Kun Päivi Kilpinen ei halunnut mennä kotiin, hän oksensi parkkipaikalla ja häpesi – vasta silloin hän tajusi tarvitsevansa apua vuosia kestäneeseen väkivaltaan

Moni lähisuhdeväkivallan uhri kokee häpeää – näin teki myös lempääläinen Päivi Kilpinen. Häpeä on mielen keino suojata itseään, mutta ajan mittaan siitä tulee taakka. 

Minna ja Mari Minkkinen kotinsa sohvalla Tampereella

Minna Minkkinen luovutti kymmeniä munasoluja, ja nyt oma vaimo on raskaana lahjasiittiöiden ansiosta – "Tämä tuntuu vastalahjalta"

Naisparien ja etenkin itsellisten naisten määrä julkisen puolen hedelmöityshoidoissa on suuri. Tällä hetkellä siittiöt riittävät juuri ja juuri, mutta lähetemäärät ovat kasvussa.

Kille håller sig för ansiktet

Torstai 11.11.2012 (radio)

Suomen koronatilanne. Ravintolarajoitukset. Sinkut. Sääennuste.

Ihmiset kävelevät Helsingin keskustassa.

Etenkin miesten vastentahtoinen sinkkuus voi johtaa lyhyempään elinikään – väitöskirja tutkii suomalaisten yksinasuvien hyvinvointia

Tutkijatohtori Anu Kinnusen väitöskirja tarkastelee suomalaisten sinkkujen tämänhetkistä tilaa. Yksinasuvia on etenkin Pohjoismaissa vuosi vuodelta enemmän.

Kaisla Kauppinen istuu kierreportailla ja katsoo hymyillen kameraan.

Kaisla Kauppinen, 20, ei halua biologisia lapsia vaan aikoo adoptoida vaikka yksin – käytännössä adoptiolapsen saa silti vain aviopari

Yhä useampi suomalainen harkitsee adoptointia yksin. Yksin adoptoiva voi kuitenkin joutua erilaisten haasteiden eteen, sillä vaihtoehtoja on vähemmän ja järjestelmä suosii kahden vanhemman perheitä.

Posivan Onkalo

Tiistai 26.10.2021 (tv)

Maskit. Ydinjäte. Parisuhteet. Sää.

Espoolaispariskunta, Eeva- Liisa Tanskala ja Juhani Rahkonen heittämässä syksyn lehtiä.

Diskotanssi pyöritti Eeva-Liisan ja Juhanin avioon asti, "se oli menoa eikä nokitusta" – yhä useammat yli 50-vuotiaat pariutuvat uudelleen

Yli 50-vuotiaiden parisuhteet ovat moninaisempia kuin kolme vuosikymmentä sitten. Miehet elävät aiempaa pidempään ja naiset ovat harvemmin leskiä. Myös eroja ja uusia suhteita on aiempaa enemmän.

Nainen katsoo suoraan kameraan syksyisten lehtien takaa

Laura Puntila, 33, bloggaa seksistä avoimesti, vaikka kirjoitusten jälkeen alkaa pommitus alapääkuvilla ja paheksunta

Bloggaaja ja yrittäjä Laura Puntila haluaa ravistella käsitystä siitä, voiko nainen 2020-luvulla kirjoittaa seksuaalisesta halusta ja pukeutua paljastavasti menettämättä vakuuttavuuttaan. Tai saamatta kikkelikuvia.

Oululaiset Liisa Alanampa-Kantanen (vas) ja Terhi

Epävakaa ihminen ei ole impulsiivinen hirviö, vaan usein liiankin huomaavainen persoona, joka unohtaa itsensä – "En ole huono ihminen"

Epävakaa persoonallisuushäiriö tuo mukanaan räjähtäviä tilanteita ja raskaan leiman. Liisa Alanampa-Kantanen ja hänen puolisonsa kuitenkin kokivat, että diagnoosi auttoi heitä eteenpäin elämässä.

Pitkähiuksinen nainen seisoo käytävässä ja katsoo kohti.

Vapaaehtoiset parisuhdetyöntekijät odottavat pareja "rakkaustalkoisiin" Kajaanissa – ennaltaehkäisevää keskusteluapua ei ole vielä löydetty

Kajaanin seurakunnan perheneuvonnasta haetaan usein apua parisuhteen vaikeuksiin. Jonot ovat pitkät, joten seurakunta koulutti vapaaehtoisia parisuhdetyöntekijöitä tekemään ennaltaehkäisevää työtä.

Poliisin hihamerkki

Meri-Lapin poliisia työllistivät viikonloppuna pahoinpitelyt

Torniolaisessa ravintolassa sattui sunnuntain vastaisena yönä tapaus, jossa keski-ikäinen mies suihkutti oc-kaasua altistaen sille useita henkilöitä.

Nainen nukkumassa sohvalla.

Työnantaja on nyt kiinnostunut myös unestasi ja parisuhteestasi – ja sille on syynsä, sanovat asiantuntijat

Työnantajat tarjoavat entistä enemmän matalan kynnyksen apua työssäjaksamisen ja myös vapaa-ajan ongelmien selättämiseen. Asiantuntijoiden mukaan vapaa-ajan kuormitus on myös työnantajan asia, sillä se heijastuu työhyvinvointiin ja työkykyyn.

Lähisuhdeväkivalta.

"Jos en olisi silloin lähtenyt, en välttämättä olisi tässä" – Tanja eli 10 vuotta väkivaltaisessa suhteessa, eikä poliisikaan osannut tarjota apua

Vaikka Suomi on Euroopan vaarallisimpia maita naisille, perheväkivalta tunnistetaan edelleen huonosti. Tanja eli väkivaltaisessa suhteessa vuosia, ennen kuin tilanteeseen puututtiin.

Pakettiauto on pysäköity Helsingin senaatintorille, sen takaovet ovat auki. Sisällä näkyy pariskunta, joka makoilee sängyssä.

Arno Dickens oli juuri valmistunut haaveammattiinsa lentäjäksi, kun pandemia vei työt – nyt hän jakaa postia, asuu pakettiautossa eikä voisi olla onnellisempi

Kattohuoneisto Kazakstanissa vaihtui seitsemään neliöön pakettiautossa, kun Arno Dickens ja Linnea Parkkonen joutuivat koronan takia muuttamaan suunnitelmiaan. Pyörillä kulkeva minikoti antaa vapauden asua missä vain, mutta pakettiautoelämä vaatii kovaa työtä.

Keminmaalainen avopari Tero Lehtisalo ja Tia-Maria Korhonen on työskennellyt tai työskentelee vielä viimeisiä hetkiä Stora Enson Veitsiluodon tehtailla.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

Temptation Island Suomi -sarjan esittelytilaisuus Sanomatalossa, Sami Kuronen (oik) haastattelee ohjelmaan osallistunutta paria joista Henrikki säätää nettikameraa kotonaan ja Julia istuu studiossa, 27.1.2021.

Tosi-tv-sarjoja moralisoidaan helposti, vaikka tutkijan ja katsojien mukaan niistä voi myös oppia: "Voi toimia peilinä katsojalle"

Tutkijatohtori Pauliina Tuomen mukaan tosi-tv-ohjelmat tuovat parhaimmillaan vertaistukea ja samaistumista katsojille. Formaatista riippuen niistä voi oppia myös ihmissuhdetaitoja, tai ainakin mitä ei kannata tehdä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle