Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin

Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

Suomen suurin makaronitehdas puskee pastaa nyt myös yöllä – Toimitusjohtaja: Alku oli ihan mahdoton, seitsenkertaisia tilausmääriä

Makaronilaatikko näyttää olevan suomalaisten lohturuokaa, pastaa myydään poikkeusoloissa liki 40 prosenttia normaalia enemmän.

S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista

Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän. 

Hamstraus näkyi heti kaupassa Kokkolassakin: torstaina tehtiin tuplamyynti ja viikonloppuna voi hyllyissä näkyä aukkoja

Kokkolan Prisma-johtaja vakuuttaa, että on turha pelätä ruuan loppuvan, vaikka hetkittäisiä puutteita voi olla.

Opettaja kyllästyi energiajuomatölkkeihin ja alkoi viedä metelöivän luokan päivittäin aamupalalle – kierrokset hyytyivät heti

Poikkeuksellisen moni ammattikoululainen on jättänyt aamupalan syömättä ennen koulupäivää Etelä-Kymenlaaksossa.

Ammattikoulun opiskelijat saavat ilmaista aamupuuroa – tarjotaan kaikilla kampuksilla Kotkassa ja Haminassa

Puuroa tarjotaan aluksi maaliskuun ajan. Jatkosta päätetään sen perusteella, kuinka suosituksi puurotarjoilu osoittautuu.

Liki kilo puuroa, 12 kananmunanvalkuaista, 400 grammaa ohraa… Sami Jauhojärven ruokavalio oli vaativa, mutta toimiva – "Aika radikaali tapa toimia, mutta opettavainen"

Suomen mäkimaajoukkue oivalsi, että suurin ero muihin maihin löytyi ruokalautaselta, ja hyppääjät kertoivat Yle Urheilulle painonpudotuksestaan. Hiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi löysi uutta puhtia uraansa, kun hän laittoi ravintoasiat kuntoon.

Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa

Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Kouvolan Sanomat: Sinuhen leipomo suljetaan Kouvolassa – 18 irtisanotaan

Koivulan leipomon toiminta on tarkoitus lopettaa maaliskuun lopussa.

Ruisleivälle ei löytynyt Suomesta uunia, joten yrittäjä pakkasi leipäjuuren ja matkasi maailmalle – se oikea löytyikin Italiasta

Kuluttajat muodostavat usein ihmissuhteen kaltaisen siteen ruokatuotteisiin. Niin on käynyt esimerkiksi Pekka Heikkisen puu-uunileivälle.

Erilaiset ruokailmiöt ohjaavat myös leipomoiden tarjontaa

Pirkanmaalla toimivat leipomoalan yritykset esittelivät toimintaansa Tampereen Keskustorilla perjantaina.

Kainuulainen talkkuna katoamassa? Ihmiset hamstrasivat talkkunaa Nälkämaan markkinoilta koko vuoden tarpeiksi

Kainuulaisen talkkunan säännöllinen valmistus loppui viime keväänä, eikä sitä ole sen jälkeen löytynyt kaupoista.

Mallasohran viljely lisääntynyt, oma mallastamo Pohjois-Savoon harkinnassa

Mallastamon paikaksi on mietitty Iisalmea ja Lapinlahtea.

Ouluun suunnitellaan maailman pohjoisinta ohramallastamoa

Pienpanimot kaipaisivat paikallisten viljantuottajien tuottamia erikoismaltaita, ja mahdollisesti tulevaisuudessa gluteenitonta ohramallasta.

Jäteleivän kierrätyslaitos Kotkassa laajentaa reviiriään – leipämurskaa saatetaan pian rahdata myös ulkomailta

Viime syksynä aloittanut Agro Recycling -yhtiö on hakenut lupaa tuoda leipäjätettä myös Baltian maista.

Keskiviikko 29.5.2019 (tv)

Suomalaisten auttamista Isis-leirillä harkitaan. Alkoholinkulutus kasvoi vain vähän. Leipomoissa tehdään kakkuja lauantain juhliin. Eiffel-tornista lasketaan vaijerilla. Säätiedot.

Pulla-Pirtti laajentaa leipomoaan Oulussa ja tavoittelee ruisleivän viennin lisäämistä Ruotsiin

Pohjoisessa on lakkautettu useita leipomoita ja tämä avaa markkinoita oululaiselle leipomolle.

Ikivanhan tattarin viljely kasvattaa suosiotaan

Luonnonvarakeskuksen mukaan yli neljäsosa tattarin viljelystä on luomua.

Pekka Heikkisen leipomo avasi konditoriansa – uuden leipomon rakennussuunnitelmat ovat loppusuoralla

Perinteikkään leipomon toiminta jatkuu lähes vuosi tulipalon jälkeen.

Satavuotias leipäjuuri selvisi tulipalosta, puu-uuni ei – jatkossa perinteikäs kajaanilainen Pekka Heikkisen leipomo pöllyttää jauhoja uudessa osoitteessa

Yrittäjät ovat katselleet paikkoja uudelle leipomolle. Kahvila ja konditoria jatkavat maaliskuussa vanhassa osoitteessa.

Leipomo Pekka Heikkisen yli puoli vuotta kestänyt hiljaisuus päättyy

Viime toukokuussa tulipalossa tuhoutuneen leipomon remontti etenee.

Jokioisten entsyymitehdas saatetaan sulkea

Genencor International on aloittamassa koko Jokioisten tehdasta koskevat yt-neuvottelut ja mahdollisen tehtaan alasajon.

Onko taikinajuurella tehty leipä parempaa kuin hiivalla nostatettu? – Tutkimustulokset terveysvaikutuksista vielä vähäisiä

Ennen juurileipä oli suosiossa, koska se paransi säilyvyyttä. Nyt taikinajuuri symboloi hitaita arvoja.

Iso osa suomalaisten juomasta viinasta valmistetaan Pohjanmaalla – tämä on tarina lakeuden viinan valmistajista

Väkevien viinojen valmistus keskittyy litroissa mitattuna Suomessa pohjalaismaakuntiin. Viinaviljan tuottaja, tislaaja ja viinabisneksen oppipoika tuovat tinkimättömän panoksensa tuotantoon pellolta aina pullonkierrätykseen saakka.

Koulu tarjoaa ilmaisen puuroaamiaisen, mutta moni opiskelija ostaa mieluummin munkin – "Onhan siihen tullut sorruttua useasti"

Monet opiskelijat tulevat kouluun tyhjin vatsoin. Maksuton aamupala antaa opiskelijoille paremmat eväät koulupäivään.

Ammattiopiston ilmainen puuroaamiainen ei kelpaa kaikille – "Usein opiskelijat korvaavat aamiaisen ostamalla munkin tai viinerin"

Kainuun ammattiopisto tarjoaa maksuttoman puuroaamiaisen opiskelijoilleen. Kävijöitä on vaihtelevasti.

Uunituore leipätrendi: vaaleaa leipää leivotaan Suomessa nyt hapanjuureen

Juureen leivottu vaalea hapanleipä houkuttelee yhä useampia suomalaisia kotiuunin ääreen. Mutta miksi?

Nuoret ja kaupunkilaiset innostuivat lähettämään tietoja leipurin aarteistaan: leipäjuurella voi olla ikää jopa yli 300 vuotta

Luonnonvarakeskus on saanut runsaasti uutta tietoa vanhoista leipäjuurista eli raskeista.

Rääkkylän Leipomo konkurssiin

Leipomo ehti toimia yli kolmekymmentä vuotta.

Kajaanin koululaiset syövät perunan sijaan pastaa ja riisiä

Lihapyörykät, lasagne sekä uunimakkara ovat koululaisten ja opiskelijoiden suosikkiruokien kärjessä.

Omenahyveen leipominen jatkuu Kuopiossa

Yli satavuotias Antell lopettaa leipomotoimintansa tämän kuun loppuun menneessä.

Fazer alkoi valmistaa sirkkasämpylöitä Lappeenrannassa

Sirkkasämpylät kulkeutuvat Lappeenrannasta kauppojen hyllyille ympäri Suomen.

Vaasan Oy suunnittelee irtisanomisia Kuusankoskella ja Kiimingissä

Yhtiö aikoo lopettaa kahvileipien irtotuotteiden valmistuksen.

Sakky tarjoaa opiskelijoilleen aamupuuroa

Puuro on ilmainen niille opiskelijoille, joille myös lounas on maksuton.

Ohran huono satotilanne luo juomateollisuudelle hintapaineita ja on saanut Koskenkorvan tislaamon kokeilemaan vehnää

Satomenetyksistä huolimatta mallasvarastojen uskotaan riittävän kotimaan tarpeisiin.

Huonoja uutisia oluen ystäville – kotimainen mallasohra uhkaa päätyä eläinten suihin: "Tilanne yhtä hankala viimeksi 1990-luvulla"

Huonolaatuista mallasohraa ei voi käyttää oluen valmistukseen, koska se aiheuttaa esimerkiksi oluen ylikuohuntaa.

Tervolan kotileipomo ajaa toimintansa alas – lopettamista on kypsytelty pitkään

Eläkkeellä on yrittäjän mukaan aikaa lapsenlapsille, sillä leipomoyrittäjän työpäivä on alkanut vuosikymmenien ajan yöaikaan.

Tulipalo tuhosi perinteikkään leipomon tiloja Kajaanin keskustassa

Palon syttymisen huomasi ohikulkija, joka ilmoitti savuhavainnoista pelastuslaitokselle keskiviikkona puoli kahden jälkeen iltapäivällä.

Rautavaaran leipomo laajentaa – kunta haluaa turvata työpaikat ja ostaa leipomon kiinteistön

Kunta vuokraa tilat leipomolle, joka tarvitsee lisää tilaa ja työntekijöitä.

Onko tiinussasi vielä isoäidinaikaista ruistaikinajuurta? Tutkijat metsästävät vanhoja raskeja tutkimukseen

Luonnonvarakeskus haluaa selvittää tarkemmin vanhojen leipäjuurien ominaisuuksia ja makueroja.

Leipäjuuresta tuli perheenjäsen, koska moni leipoo vastapainoa kiireiseen arkeen – "Jos haluaa onnistua, leivälle on annettava sielunsa"

Yhä useampi ajattelee leivästä samalla tavalla kuin aiemmat sukupolvet: siihen ei tarvita mitään jauhoja, vettä ja suolaa kummempaa. Perinteinen hapanjuurileipäleipominen on voimakkaasti kasvava ilmiö, joka houkuttelee etenkin nuoria miehiä uuniin ääreen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle