Uusimmat artikkelit
Fazer investoi Vantaalle nyt leipomoon
Taustalla on kauraleipien kasvanut kysyntä.
Perjantai 19.8.2022 (tv)
Leivän hinta. Ukraina. Toukkaproteiini. Sääennuste.
Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä
Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.
Ruisleipä on suoramyynnin hittituote Viitasaarella – osuuskunta etsii uusia leipureita somen avulla
Kesä on paikallisten tuottajien suoramyynnin kulta-aikaa. Viitasaaren suoramyyntipisteessä etenkin ruisleipää menisi kaupaksi reilusti enemmän kuin harvalukuiseksi käynyt leipurijoukko ehtii paistaa.
Kustannusten nousu kurittaa leipomoita – Leipuriliitto: Pitää sitoutua hintoihin, eivätkä yritykset tiedä, mihin raaka-ainehinnat nousevat
Ukrainan kriisin mukanaan tuoma raaka-aineiden hinnan nousu heikentää leipomoiden näkymiä.
Leipomot seuraavat huolestuneena kulujen kasvua Etelä-Savossa – viljan lisäksi energiakustannukset herättävät huolta tulevasta
Paikallisissa leipomoissa huolta aiheuttaa myös kasvavat energiakustannukset ja miten kylvö onnistuu tulevana keväänä.
Pohjois-Savossa syödään ahkerimmin täysjyväviljatuotteita
Tärkeimmät täysjyväviljat ovat ruis ja kaura. Riittävä täysjyväviljan saanti ruokavaliossa pienentää esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen riskiä.
Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa
Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.
Ohran hinnannousu haaste monille kotieläintiloille
Ohran menekki on suurta etenkin sikatiloilla. Hintojen nousu on hyvä asia viljatiloille, mutta kannattavuuden kanssa painiville kotieläintiloille se tuo uusia haasteita.
Myymättä jääneestä leivästä pannaan olutta Lahdessa – ruokakauppojen hävikki kutistuu hyvää vauhtia
Vaikka koronapandemia lisäsi myyntiä viime vuonna ja laski ruokakauppojen hävikkiä, uusia ideoita kehitellään jatkuvasti. Lahdessa hävikkileivästä syntyi 1 500 litraa olutta ja olutmäskiä, jota käytettiin uuden leivän leipomiseen.
Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa
Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.
Pandemia ja omat terveyshuolet olivat kaataa yrittäjän – sitten syntyi idea leivästä, jota halutaan nyt kaikkialle Suomeen
Täysin viljaton ja gluteeniton leipänen tulee myyntiin toukokuun alussa.

Vaasan Oy lopettaa suosittujen tuoreleipien leipomisen Kotkassa ja keskittää tuotantoa Vantaalle – 39 työntekijälle potkut: "Tässä on se kiitos"
Lisäksi yhtiö lomauttaa Vantaan leipomon työntekijät tammikuuhun 2022 mennessä.
Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti
Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.
Pekka Heikkisen vanhan leipomon purku alkaa helmikuussa Kajaanin ydinkeskustassa
Leipomo tuhoutui tulipalossa toukokuussa 2018.
Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon
Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.
Pohjois-Karjalassa selvitetään uuden myllyn rakentamista
Kesällä palanut Liperin Mylly osti leipä- ja rehuviljaa noin seitsemän miljoonaa kiloa vuodessa.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin
Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.
Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut
Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.
Suomen suurin makaronitehdas puskee pastaa nyt myös yöllä – Toimitusjohtaja: Alku oli ihan mahdoton, seitsenkertaisia tilausmääriä
Makaronilaatikko näyttää olevan suomalaisten lohturuokaa, pastaa myydään poikkeusoloissa liki 40 prosenttia normaalia enemmän.

S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista
Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän.

Hamstraus näkyi heti kaupassa Kokkolassakin: torstaina tehtiin tuplamyynti ja viikonloppuna voi hyllyissä näkyä aukkoja
Kokkolan Prisma-johtaja vakuuttaa, että on turha pelätä ruuan loppuvan, vaikka hetkittäisiä puutteita voi olla.

Opettaja kyllästyi energiajuomatölkkeihin ja alkoi viedä metelöivän luokan päivittäin aamupalalle – kierrokset hyytyivät heti
Poikkeuksellisen moni ammattikoululainen on jättänyt aamupalan syömättä ennen koulupäivää Etelä-Kymenlaaksossa.

Ammattikoulun opiskelijat saavat ilmaista aamupuuroa – tarjotaan kaikilla kampuksilla Kotkassa ja Haminassa
Puuroa tarjotaan aluksi maaliskuun ajan. Jatkosta päätetään sen perusteella, kuinka suosituksi puurotarjoilu osoittautuu.
Opiskelijoiden keskittymiskykyä on saatu parannettua yllättävällä keinolla – nuorille tarjotaan ilmainen aamupuuro
Monet ammattiopistot ovat ryhtyneet tarjoamaan ilmaisen aamupuuron oppilailleen.

Liki kilo puuroa, 12 kananmunanvalkuaista, 400 grammaa ohraa… Sami Jauhojärven ruokavalio oli vaativa, mutta toimiva – "Aika radikaali tapa toimia, mutta opettavainen"
Suomen mäkimaajoukkue oivalsi, että suurin ero muihin maihin löytyi ruokalautaselta, ja hyppääjät kertoivat Yle Urheilulle painonpudotuksestaan. Hiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi löysi uutta puhtia uraansa, kun hän laittoi ravintoasiat kuntoon.

Mikä vegaaniselle karjalanpiirakalle nimeksi? Maailman suurin karjalanpiirakoiden valmistaja aikoo viedä perinneruoan maailmalle
Nurmeksessa Pielispakarin leipomossa leivotaan pian 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa
Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa
Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Kouvolan Sanomat: Sinuhen leipomo suljetaan Kouvolassa – 18 irtisanotaan
Koivulan leipomon toiminta on tarkoitus lopettaa maaliskuun lopussa.

Ruisleivälle ei löytynyt Suomesta uunia, joten yrittäjä pakkasi leipäjuuren ja matkasi maailmalle – se oikea löytyikin Italiasta
Kuluttajat muodostavat usein ihmissuhteen kaltaisen siteen ruokatuotteisiin. Niin on käynyt esimerkiksi Pekka Heikkisen puu-uunileivälle.
Erilaiset ruokailmiöt ohjaavat myös leipomoiden tarjontaa
Pirkanmaalla toimivat leipomoalan yritykset esittelivät toimintaansa Tampereen Keskustorilla perjantaina.

Kainuulainen talkkuna katoamassa? Ihmiset hamstrasivat talkkunaa Nälkämaan markkinoilta koko vuoden tarpeiksi
Kainuulaisen talkkunan säännöllinen valmistus loppui viime keväänä, eikä sitä ole sen jälkeen löytynyt kaupoista.

Mallasohran viljely lisääntynyt, oma mallastamo Pohjois-Savoon harkinnassa
Mallastamon paikaksi on mietitty Iisalmea ja Lapinlahtea.

Ouluun suunnitellaan maailman pohjoisinta ohramallastamoa
Pienpanimot kaipaisivat paikallisten viljantuottajien tuottamia erikoismaltaita, ja mahdollisesti tulevaisuudessa gluteenitonta ohramallasta.

Pekka Heikkisen uusi leipomo otetaan käyttöön jouluna – puu-uunileipää leivotaan tulevaisuudessa Petäisenniskassa
Pekka Heikkisen uusi leipomo sijaitsee Kajaanin Petäisenniskassa.

Jäteleivän kierrätyslaitos Kotkassa laajentaa reviiriään – leipämurskaa saatetaan pian rahdata myös ulkomailta
Viime syksynä aloittanut Agro Recycling -yhtiö on hakenut lupaa tuoda leipäjätettä myös Baltian maista.

Keskiviikko 29.5.2019 (tv)
Suomalaisten auttamista Isis-leirillä harkitaan. Alkoholinkulutus kasvoi vain vähän. Leipomoissa tehdään kakkuja lauantain juhliin. Eiffel-tornista lasketaan vaijerilla. Säätiedot.

Pulla-Pirtti laajentaa leipomoaan Oulussa ja tavoittelee ruisleivän viennin lisäämistä Ruotsiin
Pohjoisessa on lakkautettu useita leipomoita ja tämä avaa markkinoita oululaiselle leipomolle.

Yhtenä heinäkuun päivänä leipomo onnistui vihdoin halkaisemaan tuotteensa – syntyi menestystarina ruissipsi, joka suuntaa nyt Kiinaan
Linkosuo alkaa viedä ruis- ja kaurasipsejä Kiinaan.

Ikivanhan tattarin viljely kasvattaa suosiotaan
Luonnonvarakeskuksen mukaan yli neljäsosa tattarin viljelystä on luomua.

Pekka Heikkisen leipomo avasi konditoriansa – uuden leipomon rakennussuunnitelmat ovat loppusuoralla
Perinteikkään leipomon toiminta jatkuu lähes vuosi tulipalon jälkeen.

Satavuotias leipäjuuri selvisi tulipalosta, puu-uuni ei – jatkossa perinteikäs kajaanilainen Pekka Heikkisen leipomo pöllyttää jauhoja uudessa osoitteessa
Yrittäjät ovat katselleet paikkoja uudelle leipomolle. Kahvila ja konditoria jatkavat maaliskuussa vanhassa osoitteessa.

Leipomo Pekka Heikkisen yli puoli vuotta kestänyt hiljaisuus päättyy
Viime toukokuussa tulipalossa tuhoutuneen leipomon remontti etenee.

Jokioisten entsyymitehdas saatetaan sulkea
Genencor International on aloittamassa koko Jokioisten tehdasta koskevat yt-neuvottelut ja mahdollisen tehtaan alasajon.

Onko taikinajuurella tehty leipä parempaa kuin hiivalla nostatettu? – Tutkimustulokset terveysvaikutuksista vielä vähäisiä
Ennen juurileipä oli suosiossa, koska se paransi säilyvyyttä. Nyt taikinajuuri symboloi hitaita arvoja.

Iso osa suomalaisten juomasta viinasta valmistetaan Pohjanmaalla – tämä on tarina lakeuden viinan valmistajista
Väkevien viinojen valmistus keskittyy litroissa mitattuna Suomessa pohjalaismaakuntiin. Viinaviljan tuottaja, tislaaja ja viinabisneksen oppipoika tuovat tinkimättömän panoksensa tuotantoon pellolta aina pullonkierrätykseen saakka.

Koulu tarjoaa ilmaisen puuroaamiaisen, mutta moni opiskelija ostaa mieluummin munkin – "Onhan siihen tullut sorruttua useasti"
Monet opiskelijat tulevat kouluun tyhjin vatsoin. Maksuton aamupala antaa opiskelijoille paremmat eväät koulupäivään.

Ammattiopiston ilmainen puuroaamiainen ei kelpaa kaikille – "Usein opiskelijat korvaavat aamiaisen ostamalla munkin tai viinerin"
Kainuun ammattiopisto tarjoaa maksuttoman puuroaamiaisen opiskelijoilleen. Kävijöitä on vaihtelevasti.

Ainutlaatuinen kierrätyslaitos avattiin Kotkassa – Suomalaisten leipomoiden jäteleipä päätyy Ruotsiin bioetanolin raaka-aineeksi
Laitos on Suomen ainoa, joka tuottaa raaka-ainetta muualla toimivalle bioetanolitehtaalle.