Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kauraleipiä leipomon liukuhihnalla.

Fazer investoi Vantaalle nyt leipomoon

Taustalla on kauraleipien kasvanut kysyntä.

Mustasotilaskärpäsen toukkia ihmisen käsissä.

Perjantai 19.8.2022 (tv)

Leivän hinta. Ukraina. Toukkaproteiini. Sääennuste.

Leipomoyrittäjä Mimmi Tick pitää sylissään koria, jossa on hapanjureen leivottuja leipiä.

Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä

Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.

Nuori pitkähiuksinen Essi Mehto esittelee suoramyyntipisteen uutta leivonnaisvitriiniä, hyllyillä näkyy leivonnaisia kuten täytettyjä sämpylöitä ja mustikkabritatorttu.

Ruisleipä on suoramyynnin hittituote Viitasaarella – osuuskunta etsii uusia leipureita somen avulla

Kesä on paikallisten tuottajien suoramyynnin kulta-aikaa. Viitasaaren suoramyyntipisteessä etenkin ruisleipää menisi kaupaksi reilusti enemmän kuin harvalukuiseksi käynyt leipurijoukko ehtii paistaa.

Vlalmiita leipiä Rikkilän Leivän leipomossa.

Leipomot seuraavat huolestuneena kulujen kasvua Etelä-Savossa – viljan lisäksi energiakustannukset herättävät huolta tulevasta

Paikallisissa leipomoissa huolta aiheuttaa myös kasvavat energiakustannukset ja miten kylvö onnistuu tulevana keväänä.

Nybakade rågbröd

Pohjois-Savossa syödään ahkerimmin täysjyväviljatuotteita

Tärkeimmät täysjyväviljat ovat ruis ja kaura. Riittävä täysjyväviljan saanti ruokavaliossa pienentää esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen riskiä.

Artesaanileipuri Kaisa Kinnari katsoo kameraan. Taustalla on jauhosäkkejä. Leipomo sijaitsee Virroilla. Leipomo on erikoistunut muinais-ja maatiaisviljoilla leipomiseen.

Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa

Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.

Ohran puintia.

Ohran hinnannousu haaste monille kotieläintiloille

Ohran menekki on suurta etenkin sikatiloilla. Hintojen nousu on hyvä asia viljatiloille, mutta kannattavuuden kanssa painiville kotieläintiloille se tuo uusia haasteita.

Olutpulloja tehtaan hihnalla pullotuskoneessa

Myymättä jääneestä leivästä pannaan olutta Lahdessa – ruokakauppojen hävikki kutistuu hyvää vauhtia

Vaikka koronapandemia lisäsi myyntiä viime vuonna ja laski ruokakauppojen hävikkiä, uusia ideoita kehitellään jatkuvasti. Lahdessa hävikkileivästä syntyi 1 500 litraa olutta ja olutmäskiä, jota käytettiin uuden leivän leipomiseen.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

kaarle Kokko pakkaa runebergintorttuja.

Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti

Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon

Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.

Tulipalossa tuhoutunut Liperin Mylly kesällä.

Pohjois-Karjalassa selvitetään uuden myllyn rakentamista

Kesällä palanut Liperin Mylly osti leipä- ja rehuviljaa noin seitsemän miljoonaa kiloa vuodessa.

Kuvassa on pitsikoristeisia mokkapaloja.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin

Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.

vappumunkkeja ja serpentiiniä.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Miska Kuusela.

Suomen suurin makaronitehdas puskee pastaa nyt myös yöllä – Toimitusjohtaja: Alku oli ihan mahdoton, seitsenkertaisia tilausmääriä

Makaronilaatikko näyttää olevan suomalaisten lohturuokaa, pastaa myydään poikkeusoloissa liki 40 prosenttia normaalia enemmän.

kädet vaivaavat taikinaa

S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista

Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän. 

Kuvassa on puolityhjiä säilykehyllyjä.

Hamstraus näkyi heti kaupassa Kokkolassakin: torstaina tehtiin tuplamyynti ja viikonloppuna voi hyllyissä näkyä aukkoja

Kokkolan Prisma-johtaja vakuuttaa, että on turha pelätä ruuan loppuvan, vaikka hetkittäisiä puutteita voi olla.

Puuroa otetaan jakolinjastolta lautaselle.

Opettaja kyllästyi energiajuomatölkkeihin ja alkoi viedä metelöivän luokan päivittäin aamupalalle – kierrokset hyytyivät heti

Poikkeuksellisen moni ammattikoululainen on jättänyt aamupalan syömättä ennen koulupäivää Etelä-Kymenlaaksossa.

Puuroa opiskelijan lautasella.

Ammattikoulun opiskelijat saavat ilmaista aamupuuroa – tarjotaan kaikilla kampuksilla Kotkassa ja Haminassa

Puuroa tarjotaan aluksi maaliskuun ajan. Jatkosta päätetään sen perusteella, kuinka suosituksi puurotarjoilu osoittautuu.

Sami Jauhojärvi.

Liki kilo puuroa, 12 kananmunanvalkuaista, 400 grammaa ohraa… Sami Jauhojärven ruokavalio oli vaativa, mutta toimiva – "Aika radikaali tapa toimia, mutta opettavainen"

Suomen mäkimaajoukkue oivalsi, että suurin ero muihin maihin löytyi ruokalautaselta, ja hyppääjät kertoivat Yle Urheilulle painonpudotuksestaan. Hiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi löysi uutta puhtia uraansa, kun hän laittoi ravintoasiat kuntoon.

Emma Ivane

Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa

Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Croissanteja.

Kouvolan Sanomat: Sinuhen leipomo suljetaan Kouvolassa – 18 irtisanotaan

Koivulan leipomon toiminta on tarkoitus lopettaa maaliskuun lopussa.

Puu-uunileipiä

Ruisleivälle ei löytynyt Suomesta uunia, joten yrittäjä pakkasi leipäjuuren ja matkasi maailmalle – se oikea löytyikin Italiasta

Kuluttajat muodostavat usein ihmissuhteen kaltaisen siteen ruokatuotteisiin. Niin on käynyt esimerkiksi Pekka Heikkisen puu-uunileivälle.

Några nybakade semlor av ljust bröd

Erilaiset ruokailmiöt ohjaavat myös leipomoiden tarjontaa

Pirkanmaalla toimivat leipomoalan yritykset esittelivät toimintaansa Tampereen Keskustorilla perjantaina.

kainuun talkkunapussit

Kainuulainen talkkuna katoamassa? Ihmiset hamstrasivat talkkunaa Nälkämaan markkinoilta koko vuoden tarpeiksi

Kainuulaisen talkkunan säännöllinen valmistus loppui viime keväänä, eikä sitä ole sen jälkeen löytynyt kaupoista.

Ohrapelto.

Mallasohran viljely lisääntynyt, oma mallastamo Pohjois-Savoon harkinnassa

Mallastamon paikaksi on mietitty Iisalmea ja Lapinlahtea.

Ohra

Ouluun suunnitellaan maailman pohjoisinta ohramallastamoa

Pienpanimot kaipaisivat paikallisten viljantuottajien tuottamia erikoismaltaita, ja mahdollisesti tulevaisuudessa gluteenitonta ohramallasta.

Kotkalaisella Agro Recycling -kierrätyslaitoksella pilkotaan ja kuivataan leipomoista tuotavaa leipäjätettä.

Jäteleivän kierrätyslaitos Kotkassa laajentaa reviiriään – leipämurskaa saatetaan pian rahdata myös ulkomailta

Viime syksynä aloittanut Agro Recycling -yhtiö on hakenut lupaa tuoda leipäjätettä myös Baltian maista.

Täytekakku

Keskiviikko 29.5.2019 (tv)

Suomalaisten auttamista Isis-leirillä harkitaan. Alkoholinkulutus kasvoi vain vähän. Leipomoissa tehdään kakkuja lauantain juhliin. Eiffel-tornista lasketaan vaijerilla. Säätiedot.

Ruislimppu

Pulla-Pirtti laajentaa leipomoaan Oulussa ja tavoittelee ruisleivän viennin lisäämistä Ruotsiin

Pohjoisessa on lakkautettu useita leipomoita ja tämä avaa markkinoita oululaiselle leipomolle.

Tattari

Ikivanhan tattarin viljely kasvattaa suosiotaan

Luonnonvarakeskuksen mukaan yli neljäsosa tattarin viljelystä on luomua.

Leipomo Pekka Heikkisen ovi

Pekka Heikkisen leipomo avasi konditoriansa – uuden leipomon rakennussuunnitelmat ovat loppusuoralla

Perinteikkään leipomon toiminta jatkuu lähes vuosi tulipalon jälkeen.

Kaisa Marin ja Jaakko Marin

Satavuotias leipäjuuri selvisi tulipalosta, puu-uuni ei – jatkossa perinteikäs kajaanilainen Pekka Heikkisen leipomo pöllyttää jauhoja uudessa osoitteessa

Yrittäjät ovat katselleet paikkoja uudelle leipomolle. Kahvila ja konditoria jatkavat maaliskuussa vanhassa osoitteessa.

Pekka Heikkisen leipomon julksivu remontin aikaan.

Leipomo Pekka Heikkisen yli puoli vuotta kestänyt hiljaisuus päättyy

Viime toukokuussa tulipalossa tuhoutuneen leipomon remontti etenee.

Nainen ottaa pipetillä näytettä koeputkesta

Jokioisten entsyymitehdas saatetaan sulkea

Genencor International on aloittamassa koko Jokioisten tehdasta koskevat yt-neuvottelut ja mahdollisen tehtaan alasajon.

Taikinajuureen leivotussa leivässä on vahva kuori.

Onko taikinajuurella tehty leipä parempaa kuin hiivalla nostatettu? – Tutkimustulokset terveysvaikutuksista vielä vähäisiä

Ennen juurileipä oli suosiossa, koska se paransi säilyvyyttä. Nyt taikinajuuri symboloi hitaita arvoja.

Kyrö Distilleryn tyhjiä pulloja

Iso osa suomalaisten juomasta viinasta valmistetaan Pohjanmaalla – tämä on tarina lakeuden viinan valmistajista

Väkevien viinojen valmistus keskittyy litroissa mitattuna Suomessa pohjalaismaakuntiin. Viinaviljan tuottaja, tislaaja ja viinabisneksen oppipoika tuovat tinkimättömän panoksensa tuotantoon pellolta aina pullonkierrätykseen saakka.

Opiskelija syö puuroa koulun ruokalassa.

Koulu tarjoaa ilmaisen puuroaamiaisen, mutta moni opiskelija ostaa mieluummin munkin – "Onhan siihen tullut sorruttua useasti"

Monet opiskelijat tulevat kouluun tyhjin vatsoin. Maksuton aamupala antaa opiskelijoille paremmat eväät koulupäivään.

Puuroa lautasella, lusikka puurossa.

Ammattiopiston ilmainen puuroaamiainen ei kelpaa kaikille – "Usein opiskelijat korvaavat aamiaisen ostamalla munkin tai viinerin"

Kainuun ammattiopisto tarjoaa maksuttoman puuroaamiaisen opiskelijoilleen. Kävijöitä on vaihtelevasti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle