Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Moni lopetti säännöllisen liikuntaharrastuksen korona-aikana – Päijät-Hämeessä pyritään saamaan liikkujat takaisin seuratoimintaan

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu -aluejärjestössä tehdään yhteistyötä seurojen ja kuntien kanssa, jotta varsinkin lapset ja nuoret palaisivat liikuntaharrastusten pariin.

Pieksämäen uusi liikuntakeskus saa käyttäjien hyväksynnän – kuntosalikäyttäjät: "Nyt on homma hanskassa"

Pieksämäen Hiekanpäässä sijaitsevassa uudessa liikuntakeskuksessa on kaksi hallia ja kuntokeskus. Keskuksen toiminta on Pieksämäen kaupungin ja hyvinvointiyrityksen yhteispeliä. Käyttäjät ovat hyvin tyytyväisiä uusiin, odotettuihin tiloihin.

Päiväkoti-ikäisille kertyy hyvä tuntimäärä liikuntaa, mutta turhan vähän juoksupyrähdyksiä ja hyppyjä – tyttöjen ja poikien taidoissa on eroja

Suomalaistutkijat saivat uutta tietoa pienten lasten liikkumisesta ja kehittelivät keinoja sen systemaattiseen seurantaan. Tutkimukseen osallistuneet 4–6-vuotiaat kokivat liikunnasta iloa ja pitivät itseään taitavina. Reipasta liikettä tarvittaisiin lisää.

UKK-instituutti selvittää, miten suomalaisten kunnon kävi korona-aikana

Melkoinen osa meistä on joutunut etätöihin. Se ei välttämättä helpota päivittäistä liikunnan harjoittamista.

Maailman pohjoisin puistojuoksutapahtuma starttaa Oulussa

Kansainvälinen vapaaehtoisjärjestö Parkrun järjestää lauantaisin viiden kilometrin juoksuja ympäri maailman. Syyskuun 11. päivä tapahtuma käynnistyy Oulussa.

Pieksämäelle odotettu Hiekanpään liikunta- ja hyvinvointikeskus on valmistunut

Koronapandemian kerrotaan viivästyttäneen hankkeen aloitukseen. Rakennusvaiheessa viivästystä kuitenkin kurottiin kiinni.

Tutkimus: Seisomisella on yhteys diabetesriskin pienemiseen – jaloillaan olemisen lisääminen voi auttaa ennaltaehkäisemään pitkäaikaissairauksia

Turun yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että seisominen on yhteydessä parempaan insuliiniherkkyyteen riippumatta päivittäisen liikunnan tai istumisen määrästä, kunnosta tai ylipainosta.

Ylä-Savossa halutaan lisätä pyöräilyä sekä kävelyä arkimatkoilla ja liikuntamuotona

Kuntien asukkailta kysytään näkemyksiä pyöräilyn ja kävelyn nykytilasta.

Pieksämäki palkitsee henkilöstöään korona-ajan työstä

Kaupunginhallitus päätti asiasta alkuviikon kokouksessaan.

Ulkokuntosalit kiinnostavat korona-ajan kuntoilijoita – isot kaupungit ovat trendin etulinjassa, Laihialla sali rakentui kaveriporukan ideasta

Ulkokuntosalit yleistyvät Suomessa vähitellen. Toistaiseksi hvyin varusteltuja saleja löytyy lähinnä suurista kaupungeista. Laihialla liikunnallinen kaveriporukka perusti ensin yhdistyksen, sitten ulkokuntosalin.

Pitkään työttöminä olleet turkulaiset pääsevät maksuttomaan terveystarkastukseen

Terveystarkastukset tehdään yhteistyössä kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Harrastajat saavat itse valita pitävätkö turvavälin – kamppailusalilla uskotaan, että valtaosa treenaa yhä lähikontaktissa: "Painia ei voi yksin"

Pääkaupunkiseudulla tulee perjantaina voimaan uusia kokoontumisrajoituksia. Avin päätökset herättävät jälleen ihmetystä harrastajien keskuudessa.

Katso, miten Enni Rukajärvi on muuttanut kesäharjoitteluaan – uransa lopettamista pohtinut lumilautailutähti harjoittelee avaruusasemien laitteilla

Olympiatalveen lähdetään kovin tavoittein - jo kisalippujen lunastaminen vaatii onnistumisia alkutalvesta. Kesän harjoittelussa lajinomaisen voiman treenaamiseen on otettu mukaan uusia tapoja.

Paltamo mukana Terve Kunta -verkostossa – suurin hyöty hyväksi koettujen kokemusten jakamisesta

Aikaisemmin kunta oli mukana verkostossa Kainuun soten kautta, mutta kunnassa uskotaan, että itsenäisenä tahona se saa verkostosta lisää tukea terveyden- ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Pekka Seppäsen kolumni: Kulttuurittomuuden kustannukset 10 miljardia vuodessa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on enemmän huolissaan liikunnasta kuin opetuksesta ja kulttuurista. Miksi ministeriö ei laadi lapsille ja nuorille kulttuurisuosituksia, kysyy Seppänen.

Oulun Heinäpään kuntoportaat valmistuivat

Portaiden alaosa on yläosaa jyrkempi ja leveämpi. Osien välissä on viiden metrin pituinen maatasanne.

EM-kultaa voittanut 17-vuotias Ilona Mononen on raakile, joka nousi kahdessa vuodessa "ok-tasolta" Euroopan huipulle

Ilona Mononen pinkoi hämmästyttävään voittoon naisten 3000 metrillä vain noin kahden vuoden tavoitteellisen harjoittelun jälkeen. Nuori juoksijalupaus on valmentaja Mikko Rajaniemen mukaan ihanteellinen valmennettava.

Karjalan Kovin -crossfit-kisa käydään nyt kymmenettä kertaa – avauslajina on kahden Cooperin yhdistelmä

Imatran Ukonniemessä viikonloppuna kilpailtava crossfit-kisa Karjalan Kovin on varannut kilpailijoille kylmävesisaaveja, joilla viilentyä lajien välillä.

Kevyt liikenne katosi suunnittelijoiden puheista – muutos on osa kokonaisuutta, joka patistaa suomalaisia kävelemään paljon nykyistä enemmän

Kävelyllä voisi saavuttaa miljardiluokan terveyshyödyt. Kävelyn lisääntyminen vaatisi muutoksia kaupunkien suunnitteluun ja viihtyisää ympäristöä. Uhkaako kävelyn ja pyöräilyn kehittäminen autoilijoiden tarvitsemia kaistoja?

Läskiviha estää monia nauttimasta liikunnasta – somevaikuttaja Taru Mänttäriä ei otettu tanssiryhmään, koska sopivaa esiintymisasua ei löytynyt

Lihavat ihmiset eivät usein tunne itseään tervetulleeksi liikkumaan. Heille ei löydy sopivia vaatteita, eivätkä liikunta-alan ammattilaisetkaan osaa aina ohjata ylipainoista ihmistä. Usein lihavat pelkäävät joutuvansa myös pilkatuiksi liikuntapaikoilla.

Tutkimus: Harva suomalainen yksilölajin maajoukkueurheilija saa päätulonsa urheilusta – jopa puolet käy töissä

Kihun kyselytutkimuksen mukaan suomalaisurheilijat treenaavat keskimäärin vain viitisentoista tuntia viikossa. Esteenä menestymiselle urheilijat kokevat kuitenkin liian pienen taloudellisen tuen ja huonot harjoitteluolosuhteet.

Lääkäri Vikströmin unelma on sijoittua olympialaisissa isäänsä paremmin – kisapaikan varmistuminen tuntui hienolta: "Sellaista ei voi montaa kertaa elämässään kokea"

Antti Vikström hankki olympiapaikan jousiammuntaan. Toisen polven olympiaedustaja Vikström työskentelee lääkärinä Haapaveden terveyskeskuksessa.

Katso videolta, miten parkour liikuttaa lapsia ja nuoria pandemia-ajan jälkeen – harrastaja: "Ollaan kaikkialla maailmassa samaa porukkaa"

Kesäleirillä on helppo päästä jyvälle uudesta lajista. Kuopiossa leiriläiset tutustuvat parkouriin pitkään lajia harrastaneen Jussi Tiilikaisen johdolla. Hän toivoo, että parkour olisi tapa houkutella lapsia liikunnan pariin koronarajoitusten jälkeen.

Salit ovat taas auki: Elli Lahtisen ja Anni Rauhalan unelmien tavoittelu jatkuu – kymmenettuhannet muut lapset ja nuoret katosivat harrastuksista

Kuvallinen tarina kertoo kahden nuoren arvaamattomasta vuodesta, jolloin treenit siirtyivät kerrostaloasuntoon ja telineet jäivät lukkojen taa.

Ouluhallin laajennus otettiin virallisesti käyttöön – iso panostus Pohjois-Suomen liikunta- ja tapahtumatilaisuuksiin

Ouluhallin kupeeseen rakentunut laajennusosa on virallisesti käytössä. Hallissa on muun muassa 1 500 katsojaa vetävä palloiluhalli sekä telinevoimistelijoille oma harjoitustila. Ouluhallin vanhan osan saneeraus ja uudisrakennus maksoivat 20 miljoonaa euroa.

Tuore tutkimus kumoaa yleisen käsityksen: urheiluseurassa harrastaminen ei paranna nuoren ruokailutottumuksia

Tutkijan mukaan ruokailutottumuksiin vaikutti enemmän liikunnan määrä kuin se, liikkuiko urheiluseurassa vai ei. Tutkijan mukaan nuorten ravitsemusta pitäisi edistää valtakunnallisesti koko perhe huomioiden.

Lukiolaisten liikkuminen tutkittiin, ja sekin on liian vähäistä – UKK-instituutin johtaja: "Tiedän, että heidän arkensa on lukusidonnaista"

Suurin osa lukiolaisista harrastaa liikuntaa kolmena tai neljänä päivänä viikossa. Vähän liikkuvia nuoria oli puolestaan noin viidennes tutkimukseen vastaajista. Tiedot käyvät ilmi Jyväskylän yliopiston ja UKK-instituutin tekemästä nuorten liikuntakäyttäytymistä selvittäneestä tutkimuksesta.

Eukonkannon MM-kisat järjestetään tulevana kesänä vuoden tauon jälkeen – videolla Sonya Zouiter ja Olli-Pekka Perttu näyttävät, millaista treeniä "hupilaji" vaatii

Seinäjokelainen pariskunta päätti viime keväänä osallistua eukonkannon MM-kisoihin, mutta ne peruttiin. Tänä vuonna on uusi yritys ja tällä hetkellä treenit kuumimmillaan. Sonkajärvellä uskotaan, että kilpailut voidaan järjestää entiseen malliin.

Mikkeliläiset haluavat panostaa lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksiin – myös tapahtumia kaivataan lisää

Mikkelin kaupunki järjesti Liikkuva Mikkeli-kyselyn, jossa selviteltiin, millaisiin asioihin mikkeliläiset haluavat panostaa. Kyselyn perusteella on luotu pitkän tähtäimen suunnitelma, jonka avulla liikuntapalveluja kehitetään seuraavan 10 vuoden ajan.

Oulun ulkokuntoilupuistoissa maksutonta väline- ja tekniikkaopastusta kesän aikana

Jokaisessa kaupungin kuntoilupuistossa on opastusta kerran viikossa. Ohjaukset sopivat kaikenikäisille eikä niihin ole ennakkoilmoittautumisia. Osallistujamäärää voidaan kuitenkin joutua rajoittamaan koronatilanteen vuoksi.

Topias Laine avasi kilpailukauden kolmannella sijalla heittolajien eurocupissa

Topias Laine riuhtaisi kolmanneksi 22-vuotiaiden keihäänheitossa heittolajien Euroopan cupissa Splitissä, Kroatiassa. Laine heitti parhaansa 76,84 kilpailun viimeisellä kierroksella. 

Lempäälän keskustan Halkolannotkoon on suunnitteilla 2,8 hehtaarin lähiliikunta-alue

Alue yhdistäisi eri liikunta- ja ulkoilumuotoja. Rakentaminen pyritään aloittamaan kesällä 2021, nimen mukaisesti Halkolan kaupunginosaan.

Urheilulta ja liikunnalta leikataan lähivuosina kymmeniä miljoonia, huippu-urheilukaan ei ole turvassa – Olympiakomitea ei tyydy päätökseen

Urheilu ja liikunta menettää ensi vuonna 11,4 miljoonaa ja seuraavana noin 15 miljoonaa euroa valtion nykyisestä tukirahoituksesta. Leikkauspaineet johtuvat rahapeliyhtiö Veikkauksen vähentyneistä tuotoista.

Katso videolta, kuinka ohjattu parvekejumppa omalla parvekkeella on korona-ajan luksusta

Hämeenlinnan Liikuntahallien harjoitukset houkuttelevat liikkujia kerrostalojen parvekkeille ja pihoihin. Erityisesti vanhusväestölle suunnatussa parvekejumpassa ohjaaja käy kerrostalon pihalla vetämässä liikuntahetken.

Kainuulaiset ikäihmiset kohtaavat toisensa virtuaalisesti – Kunnon Kevätpäivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa etänä

Kunnon Kevätpäivä -tapahtumalla on ollut ikäihmisille varsin suuri sosiaalinen vaikutus, kertoo Kainuun liikunnan asiantuntija Matias Ronkainen. Tänä vuonna se järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Eksote kehottaa 55 täyttäneitä eteläkarjalaisia tekemään itse terveystarkastuksen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri lähettää 55 vuotta täyttäneille eteläkarjalaisille sähköisen tai oikean kirjeen, jossa vastaanottajaa kehotetaan tekemään terveystarkastus Omaolo-digipalvelussa.

Kenttiä nousee kiivasta tahtia ja padelmittari lähestyy punaista – lajin suomalaispioneeri: "Tässä on vähän nyt sellaista hulluutta liikenteessä"

Padelin suosio on kasvanut rajusti viime vuosina, ja uusia kenttiä rakennetaan kiivasta tahtia. Pelkästään Jyväskylän seudulle on kuluvan vuoden aikana tulossa parikymmentä uutta kenttää.

Perjantai 23.4.2021 (tv)

Kuntosalit. Vuokratalot. Ravintolat. Sää.

Avi vahvisti: Kuntosalit saavat avata ovensa lauantaina Kymenlaaksossa

Liikunta- ja virkistystilojen sulku päättyy, koska alueen koronatilanne on helpottunut.

Hallitus esitti liikunnalle 18,5 miljoonan euron tukipakettia – puolet potista liikunta- ja urheiluseuroille

Hallitus on sopinut kulttuuri- ja tapahtuma-alan sekä liikunnan ylimääräisestä lisätalousarviosta.

Olympiakomitea ja 119 jäsenjärjestöä: Nuorten harrastustoiminnan vapauttamisen tulee tapahtua huhtikuussa ensimmäisessä aallossa

Olympiakomitean ja sen jäsenjärjestöjen mukaan hallituksen exit-strategiassa on merkittäviä epäkohtia.

Jyväskylä kouluttaa taas liikuntaluotseja – erityisesti ikäihmiset kaipaavat vapaaehtoisia liikkumisensa tueksi

Terveydentila tai toimintakyky rajoittaa monien ikääntyneiden liikkumismahdollisuuksia.

Urheilun päättäjät haluavat lapset ja nuoret kilpailemaan jo toukokuussa – aikuiset ulos urheilemaan kaksi ja puoli kuukautta hallituksen suunnitelmia aiemmin

Helsingin Sanomat uutisoi lauantaina Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteisestä suunnitelmasta koronarajoitteiden purkamiseksi. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen haluaa, että urheilun ääni kuuluu päättäjille.

UKK-instituutin johtaja on huolissaan liikuntapudokkaista, vaikka ymmärtääkin hallituksen suunnitelmia – lasten ja nuorten tutkimuksesta hälyttäviä tuloksia

UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ymmärtää hallituksen suunnitelmia, mutta toivoo, että lapset pääsisivät liikuntaharrastusten pariin vielä ennen kesää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle