Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotkan testausaseman kuntoilulaitteita.

Kotkan kaupunki pyörittää kuntotestipaikkaa, jollaisia on yleensä urheiluopistoilla – loppuvuodesta päätetään, kannattaako se

Testausasema oli syksyllä suljettuna, sillä työntekijää ei ollut. Nyt asiakkaat pääsevät jälleen testeihin.

Oulun kaupunginsairaalan kyltti

Tipahtiko postiluukustasi kutsu terveystarkastukseen? Sen saivat sadat muutkin Pohjois-Pohjanmaalla asuvat

Kyseessä on THL:n tutkimus, jonka tavoitteena on saada tilannekuva Suomen väestön terveydestä. Tuloksia voidaan hyödyntää esimerkiksi kaupunkien terveyspalveluita kehitettäessä.

Noora hymyilee jutellessaan hoitajalle.

10 000 suomalaista sai kutsun erityiseen terveystarkastukseen – tästä THL:n jättitutkimuksessa on kyse

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tutkii kevään aikana suomalaisten terveyttä ja tekee terveystarkastuksia aina Utsjoelta Helsinkiin.

Fysioterapeutti Linda Kettunen neuvoo Heta Tuuria keskivartaloliikkeessä.

Pakaroiden treenaaminen on trendikästä, mutta myös terveellistä – näillä liikkeillä vahvistat tärkeää lihasta

Fysioterapeutti Linda Kettunen valitsi neljä liikettä, joilla pakaralihasta voi vahvistaa monipuolisesti jokaiseen liikesuuntaan. Korkeushyppääjä Heta Tuuri kertoo omista aktivaatiorutiineistaan.

Jalasjärveläinen Joni Hulkko juoksee lähes päivittäin.

Pakkopullamaiset lupaukset eivät onnistu – Joni Hulkko juoksi vuodessa 365 cooperia, kun halu kumpusi sisimmästä

Harvat uudenvuodenlupaukset pitävät. Joni Hulkko onnistui: hän päätti juosta tämän vuoden aikana 365 Cooperin testiä. Luvatut juoksut on nyt juostu – täydellä ilolla.

Kajsa Ojala sätter mera vikt på stången

Kajsa Ojala, 40, nauttii kivusta – hän alkoi rääkätä itseään, kun sai lapsen: "Pelkäsin kuollakseni, että minusta tulisi pullaäiti"

Hikeä pukkaa sankkana virtana pitkin poskea, kasvot heijastavat kivuliaan poltteen lihaksissa ja keuhkoissa. Mutta Kajsa Ojala ei osaa antaa periksi, ja aivot pakottavat jatkamaan. Puoli minuuttia jäljellä, anna mennä!

Tyttö tekee etunojapunnerruksia

EP:llä vain viidesluokkalaiset tytöt yltävät Move-testeissä yli Suomen keskivertotulosten

Nuorten fyysinen kunto on huonompi maalla kuin kaupungeissa. Etelä-Pohjanmaalla parhaat tulokset testattavista ryhmistä saivat 5. luokan tytöt.

Lapsi harjoittelee jalkapalloa Oulunkylän urheilukentällä

Hämäläisten nuorten kunnossa paljon petrattavaa

Valtakunnallisessa Move-tutkimuksessa testattiin jälleen viides- ja kahdeksasluokkalaisten toimintakykyä. Tulokset eivät mairittele hämäläisnuoria.

Koululaiset ovat tulleet pelaamaan koripalloa Kemin Tervahallille

Varsinaissuomalaisten nuorten fyysinen toimintakyky pysynyt suunnilleen viime vuoden tasolla – yläkoululaiset muuta maata huonokuntoisempia

Kaupungeissa nuoret ovat paremmassa kunnossa kuin maaseudulla. Varsinais-Suomessa nuorten fyysinen toimintakyky on suunnilleen viime vuoden tasolla.

Jyväskylän Mankolan koulun oppilaat Urho Haikara, Lyyli Laakso ja Leo Matheka.

Esiteinit ovat paremmassa kunnossa kaupungeissa kuin maalla – ”Täällä on enemmän mahdollisuuksia harrastaa”, miettii Elli Komulainen

Melkein puolet maaseutumaisten kuntien peruskoululaisista on niin huonossa kunnossa, että se haittaa hyvinvointia, kertovat syksyn Move-mittaukset.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Huhtasuon yhtenäiskoulun välituneilla liikutaan yhdessä opettajan kanssa –Tunnustuksena toiminnasta koulu sai rahallisen palkinnon

Yhtenäiskoulu palkittiin Liikkuva koulu -tunnustuksella eilen. Huhtasuon koulu on tehnyt pitkään työtä sen eteen, että opetus olisi toiminnallista.

Maija Maulaheimo treenaa painosäkin kanssa korkeassa polviasennossa kotipihallaan.

Fysioterapeutti Maija Maulaheimo kärsi vuosia pahoista selkäkivuista, kunnes oppi hoitamaan niitä omalla tavallaan

Maija Maulaheimon ura jalkapalloerotuomarina katkesi, kun hän nosti leikillään kaveriaan ja selästä kuului naks. Alkoi vuosien piina kipujen kanssa. Lopulta Maija löysi itselleen sopivat hoitokeinot.

Koiran ulkoilutusta Töölönlahdella

Uudet tutkimukset tukevat kävelemisen hyötyjä: jo alle 10 minuutin rivakka päivälenkki alentaa sairausriskiä

Brittitutkimusten valossa vaikuttavia tekijöitä on paitsi kävelyyn käytetty aika, myös otettujen askeleiden määrä. Intensiivinen liikunta ehkäisee paremmin sydänsairauksia.

Vikki Vähä-aho.

72-vuotias Vikki Vähä-aho käveli viidessä kuukaudessa lähes 5 600 kilometriä: ”Kaikki sujui helposti, minä vain kävelin”

Vikki Vähä-aho nukkui matkallaan luonnossa ja vietti koko kesänä vain muutamia öitä kotonaan.

Leikkipuisto, leluja hiekkalaatikolla.

Keskiviikko 12.10.2022 (tv)

Ukrainan lapset. Lääkejodi. Liikunta. Sää.

Kuvassa ylitetään suojatietä Helsingissä.

Työikäisen päivästä katosi 400 askelta, mutta niiden palauttaminen ei vaadi edes verkkareita – puhelin ja roskapussikin voivat auttaa alkuun

Suositukset lähtevät nykyään siitä, että jokainen pienikin pätkä liikettä on hyvästä. Liikkumista kannattaakin asiantuntijan mukaan ripotella arkeen, jolloin siitä voi tulla helpommin pysyvä tapa.

Äiti ja lapsi kävelevät paljain jaloin pihamaalla

Korona-aika vei 400 askelta päivittäisestä liikunnasta – suomalaisten paikoillaan kyhjöttely uhkaa jo työurien pidentämishaaveita

400 askelta on runsaat viisi prosenttia keskimääräisestä päivittäisestä liikunnasta. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta suomalaiset ovat jo ennestään viihtyneet turhan paljon istuallaan.

Lily Törmälä ja Henna Miinin nostelevat vihreitä kahvakuulia liikuntasalissa.

Istuen ja makoillen – näin suomalaiset viettävät aikaansa valveilla, ja sillä on yhä vakavampia seurauksia, toteaa tuore tutkimus

Työikäisten aikuisten liikkuminen vähentyi tuoreen tutkimuksen mukaan keskimäärin 400 askelta päivässä. Tutkija varoittaa, että jos sama meno jatkuu, työurien piteneminen ei välttämättä toteudu.

Fitnessidrottaren Agneta Honkala tränar på gym.

Anki Honkala, 56, vähät välittää kommenteista ja esiintyy ylpeänä pienissä bikineissä: "Haluan elää elämääni täysillä joka päivä"

Intohimoja voi olla monenlaisia. Jollekin se voi olla sisustamista, käsitöitä tai puutarhanhoitoa. Anki Honkalalle se on harjoittelua salilla. 56-vuotias ex-gladiaattori ei pelkää erottua joukosta.

Suomussalmen kuntoportaat syksyllä 2022

Liikuntamahdollisuudet kohentuvat Suomussalmella, kun kuntalaiset saavat kahdet uudet kuntoportaat

Kuntalaisten toiveesta portaat rakentuvat Ruukinkankaalle liikuntahallin taakse ja Syväyksenkadulta Jalonuoman rantaan vievälle ulkoilureitille.

Elisa Hepola kuvailee bikini fitness -matkaansa vuoristoratamaiseksi, sillä se on sisältänyt sekä iloja että haasteita. Arkeenpaluuta hän odottaa silti jo innolla.

Elisa Hepolaa, 22, paleltaa koko ajan, kun rasvaprosentti on pudonnut puoleen – pian hänen bikini fitness -matkansa huipentuu kisalavoille

Tänä viikonloppuna oululainen Elisa Hepola osallistuu tulokkaiden SM-kilpailuihin. Ensi kuun alkupuolella on vielä pääkilpailu Lahdessa. Hepolan bikini fitness -matka on ollut tunteiden vuoristorataa.

Historian ensimmäinen nuorten maraton keräsi 4 500 osallistujaa Jyväskylässä

Lähtöviivalla oli 4500 koululaista – Jyväskylässä juostiin ensimmäinen Nuorten Maraton

Ensimmäistä kertaa järjestetylle Nuorten Maratonille osallistui suurin osa Jyväskylän 5.-7. vuosiluokkien lapsista ja nuorista.

Lahden Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jarmo Ropponen työpöydän ääressä.

Kortteliliigassa samassa joukkueessa voi pelata kaksi kaveria, joiden kotimaat ovat sodassa keskenään

Lahden Kortteliliiga on pitänyt kaupunkilaiset liikkeellä yli viisikymmentä vuotta. Kaveriporukoiden kisailusta alkaneella toiminnalla on iso rooli ystävyyssuhteiden ja yhteisöllisyyden rakentajana.

Puulaakipesäpalloilijat Eeva Korhonen Anu Hurtig ja Arto Köngäs seisovat tyytyväisenä Korkalovaaran pesäpallostadionilla.

Pesäpallon puulaakisarja on Rovaniemellä suositumpaa kuin koskaan – Onnistumisen riemu koukuttaa ja kentällä saa olla myös kiihkeä

Harrastepesäpallo liikuttaa jo lähes kahtasataa rovaniemeläistä. Pelissä kiehtoo yhdessä tekeminen.

Wilma Murto Oregonin MM-kisoissa.

Wilma Murron, 24, timanttinen arvokisasaldo ällistyttää – kertoo neljän vuoden projektista, joka teki junioritähdestä piinkovan kilpailijan

Seiväshyppääjä Wilma Murto on kokenut arvokisakävijä nuoresta iästään huolimatta. Münchenin EM-kisoissa hän kuuluu Suomen joukkueen vahvimpiin menestyjäehdokkaisiin.

Nainen pitää käsissään käsipainoja ja tekee nyrkkeilyiskun.

Maailman ensimmäinen hikoiluagentti pistää joensuulaiset lisäämään arkiaskeleita

Joensuu haluaa kaupunkilaiset liikkeelle. Joensuulaisten hikiliikunnan määrä on laskussa ja siihen halutaan muutos. Hikoiluagentti auttaa löytämään itselleen sopivan liikkumisen tavan.

Nainen jumppaa yhdessä muiden kanssa puistossa.

Ilmaiset puistojumpat ovat olleet jälleen suosittuja Kuopiossa – osallistuja: "Ulkoilua, virkeyttä ja iloa päivään"

Kesä-heinäkuussa järjestettäviä jumppia on ollut tänä kesänä 19 paikassa ympäri kaupunkia ja maaseutualueella.

 Joukkue taukoilee Nijmegen-marssilla vuonna 2019.

Ukrainan sodan myötä osa haluaa testata valmiuksiaan reilun 100 kilometrin marssilla – Pohjois-Suomen joukkueen johtaja: "On tuskaa ja kipua"

Marssilla halutaan testata omaa kuntoa. Osalle myös Ukrainan sota on motiivina marssille lähtöön.

Liikennemerkki B7, väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa. Neliönmallisessa sinipohjaisessa merkissa on valkoisen kolmion sisällä polkupyörän kuva sekä katkoviivoitus osoittamassa pyörätien jatketta.

Rovaniemeläinen, vastaa kyselyyn pyöräreiteistä

Rovaniemeläisillä on vielä kaksi päivää aikaa osallistua asukaskyselyyn pyöräilyreittien parantamisesta kaupungissa.

Ida Hulkko profiilikuvassa Näsijärven rannalla. Hänellä on aurinkolasit päälaella.

Huippu-uimari Ida Hulkko, 23, ajatteli olevansa kone ja uupui hurjassa työtahdissa – nyt hän on tehnyt ison päätöksen tästä kaudesta

Ylikuormitus johti uimari Ida Hulkon kohdalla identiteettiongelmaan. Hulkko harjoittelee tällä hetkellä määrällisesti vähemmän ja ilo uimiseen on palannut. Hän jättää silti myös elokuun EM-kisat väliin.

Puiset kuntoportaat

Turku rakentaa viidet kuntoportaat tämän ja ensi vuoden aikana – kolmet portaat rahoitetaan asukasbudjeteista

Ensimmäisenä kuntoportaat rakennetaan Turun Luolavuoreen ja Länsikeskukseen Kalmasvuoreen.

Entinen päihderiippuvainen Toni Limnell starttaa Rukan 166 kilometrin ultramatkalle.

Entinen päihderiippuvainen Toni Limnell starttasi 166 kilometrin polkujuoksukisaan Rukalla: "Jännittää hemmetisti" – katso tunnelmia hetkeä ennen lähtöä

Päihteistä irti päässyt Toni Limnell kuntoutti itsensä ultrajuoksijaksi reilussa vuodessa. Perjantaiaamuna hän ja 167 muuta starttasivat 166 kilometrin matkalle Kuusamon Karhunkierroksella.

Mika Törrö i gymmet och lutar sig mot en stång

Joensuulainen voimamies Mika Törrö janoaa maailman vahvimman miehen titteliä – kilpailun ensimmäinen suomalaisedustus yhdeksään vuoteen

Kaliforniassa kuun lopussa järjestettävään kilpailuun on kutsuttu kolmekymmentä miestä ympäri maailman.

Classik Fitness 2019 / Helsingin Urheilutalo 21.04.2019

Lasten fitnesskisoja ei tulekaan – lajiliiton puheenjohtaja: "Olemme aina olleet sitä vastaan, että nuorten kehoja lähdettäisiin arvostelemaan"

Suomen Fitnessurheilu ry kertoi aiemmin suunnittelevansa lasten fitnesskisoja kesälle 2023. Liiton mukaan sen hallitusta ei informoitu asiasta ennen julkisuuteen tulemista. Hallitus kertoo pitäneensä ylimääräisen puhelinkokouksen tiistaina.

Reetta Kanniainen voitti bikini fitness -kilpailun yli 172-senttisten sarjassa Fitness Classic -kilpailussa Helsingin Kulttuuritalolla 21.4.2019.

Ensi vuonna järjestetään lasten fitnesskisat, ja se synnytti mediakohun – nyt liitto päätti, ettei lasten kehoja vertailla

Suomen Fitnessurheiluliitto on päättänyt, ettei lasten fitnesskisoihin tule fysiikkavertailuja. Lapset eivät myöskään kisaa bikineissä tai pudota rasvaprosenttiaan aikuisten tapaan.

Emma Remes heittää pesäpalloa pesäpalloharjoituksissa.

Kajaanin suunnitelmat tehdä lasten ja nuorten liikuntavuoroista maksullisia poikkeavat muun Kainuun linjasta

Kainuussa ainakin viisi kuntaa tarjoaa alle 18-vuotiaiden liikuntavuorot ilmaiseksi. Esimerkiksi Puolangalla avoimet vuorot ovat maksuttomia kaikille.

Ihminen testaa varpaillaan uimavettä altaan reunalta.

Unelmien liikuntapäivää vietetään myös Kanta-Hämessä

Teemapäivä kannustaa liikkumaan, ja herättelee myös heitä, joiden liikkuminen hiipui korona-aikana.

Johanna Hermans, fitnessvalmentaja ja fitnessurheilija ja Pernilla Böckerman, fitnessurheilija

Suomessa lapset saavat omat fitnesskilpailut ensi vuonna, mutta fitnesstähti Pernilla Böckerman, 22, pitää ajatusta arveluttavana

Lasten fitnesskisat ovat rantautumassa Suomeen. Niiden muotoa ja sääntöjä ei ole vielä päätetty.

Kaarinalainen Lea Santa lähdössä kävelytreffeille.

Lea Santa, 89, käy lähes viikoittain kävelytreffeillä: "Käsivoimat ovat kasvaneet, kun nostan rollaattoria esteiden yli"

Iäkkäiden kannattaa pitää huolta lihaskunnosta. Varsinkin koronapandemian jälkeen on hyvä lähteä liikkeelle.

Tyhjä kuntosali.

Paltamo sai 27 000 euroa avustusta liikuntaan, joka ohjaa muun muassa kohti terveellisempiä elämäntapoja

Tavoitteena on luoda Paltamoon matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointikokeiluja, joilla tuetaan omaehtoisen liikunnan aloittamista sekä ohjataan kohti terveellisempiä elintapoja.

Tappara juhlii jääkiekon Suomen mestaruutta 2022.

Tappara teki hurjan muodonmuutoksen – yksi tilasto paljastaa Suomen mestarien ylivoimaisen vahvuuden

Tappara on keskittynyt harjoittelussa luistelu- ja kamppailuvoiman lisäämiseen. Se näkyi lentokelinä kaukalossa ja etenkin kolmansissa erissä.

Kimmo Viik ja Otto Hyvönen kuntopyörällä.

Kimmo Viik, 17, vähensi Youtuben katselua ja sai treenit kulkemaan, kun oma koulu vinkkasi avuksi maksuttoman henkilökohtaisen valmentajan

Asiantuntijat ovat huolissaan siitä, kestääkö nuorten toimintakyky tulevaisuuden työelämässä. Toisen asteen opiskelijat voivat löytää itselleen mieleisen lajin henkilökohtaisen liikuntaneuvonnan avulla.

Väinö Liukkonen treenaa vinoja vatsalihaksia kuntosalilaitteella.

Väinö Liukkonen, 90, selvisi koronasta, mutta Helka-vaimo ei – urheilullinen huumorimies haluaa lähteä "saappaat jalassa", kun se hetki koittaa

Väinö ja Helka Liukkosen avioliitto kesti 63 vuotta. Leskimies tietää, mikä on pitkän parisuhteen salaisuus.

Eila Huoman poseeraa kameralle paljastaen näyttävät selkä ja hartilihaksensa.

Enonkoskelainen Eila Huoman valmistautuu fitnesskisoihin – viimeisten viikkojen tiukka kuri kiristää myös hermoja

Body Fitness Masters SM40-sarjassa viime vuonna hopealle noussut Huoman tähtää tällä kertaa vieläkin parempaan suoritukseen ja sijoitukseen.

I förgrunden elever som sitter vid pulpeter, i bakgrunden en lärare som skriver på en tavla.

Opettajat liikkeelle, ettei uupumus iske! – Neljä kuntaa mukana ministeriön hankkeessa, jossa halutaan lisätä kasvatusalan jaksamista

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ammattilaisten jaksamiseen halutaan työkaluja, jotka parantavat muun muassa työstä palautumista ja ehkäisevät uupumusta. Tarkoituksena on etsiä keinoja, joita voidaan hyödyntää koko Suomessa.

Lenkkeilyn suosio on lisääntynyt korona-aikana.

"Ajattelin, ettei se ole ihan täyspäisten hommaa" – Jukka Hynynen juoksee nyt lähes joka päivä, vaikka ei vielä vuosi sitten olisi uskonut

Ulkolajien suosio on kasvanut koronavuosina. Suomalaisten suosiosssa ovat erityisesti peruslajit kävely, juoksu ja pyöräily. Joskus harrastukseen voi hurahtaa vastoin kaikkia odotuksia.

Sirkka Rytkönen Naisvuoren uimahallin sisäänkäynnin luona kädessään kävelysauvat.

Mikkelin Naisvuoren uimahallin puolesta kerätty 300 nimen adressi – aktiiviuimari: "Mitä enemmän ikää on mittarissa, sitä tärkeämpää on liikkua"

Mikkelin raju säästökuuri uhkaa iskeä myös uimahalleihin. Uimahallin lakkauttaminen vietiin lisäselvitykseen maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa. Aktiiviharrastajat ovat keränneet adressia puolustaakseen Naisvuoren uimahallia.

Likes järjesti lumityötestin Jyväskylän ammattikorkeakoulun pihalla.

Lumityöt saattavat korvata kuntosalitreenin, kertoo Likesin testi – "Riippuu siitä, mitä treenillä tavoitellaan", toteaa testauspäällikkö

Lumitöillä ei kasvateta maksimivoimaa tai lihasmassaa, mutta liikuntasuositukset voivat täyttyä helpostikin. Tämä selvisi Likesin toteuttamassa lumitöiden rasittavuustestissä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle