Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

SaiPa lähtee kampittamaan TPS:aa - "Optimistijollalla kiillotettua huvipurtta vastaan"

Lappeenrannan SaiPa lähtee haastamaan runkosarjakakkosta tiistaina alkavassa puolivälieräsarjassa. Turun Palloseura tavoittelee puolestaan välieräpaikkaa ensi kertaa sitten vuoden 2010.

Suomalainen olympiakonkari oli lapsena kuumakalle – "Pensaat lähtivät maasta ja puut juurineen"

Tapio Nirkko aloittaa olympiaurakkansa tiistaina. Nirkko purjehtii Rion kisoissa Finn-luokassa.

Lontoon olympiahopeamitalisti aloittaa tänään Riossa - Näin Tuuli Petäjä-Sirénistä tuli purjelautailija

Kolmansiin olympialaisiinsa osallistuva Tuuli Petäjä-Sirén hakee jatkoa Lontoon olympialaisten hopealle Riossa.

Tuula Tenkanen aloittaa tänään olympiataiston - Isä kertoo, mikä tekee suomalaisesta vahvan mitaliehdokkaan

Tuula Tenkanen kuuluu siihen 6-8 purjehtijan ryhmään, jolla on kaikki mahdollisuudet mitaliin, arvioi purjehtijan isä Tuomas Tenkanen.

Pienelle seuralle valtaisa ponnistus – junioripurjehduksen Pohjoismaiden mestaruuksista kisataan nyt Kirkkonummella

Kantvikin lahdelle on saapunut yli 250 junioripurjehtijaa kuudesta eri maasta. Torstaina starttaavien PM-kilpailujen järjestäminen on vaatinut tuhansia tunteja vapaaehtoistyötä.

Itse tehty jolla yhdistää koko perheen

Optimistijollia on rakennettu jollakerhossa Kaarinassa nyt pari vuotta. Toistaiseksi kaikki ovat pysyneet pinnalla.

Rovaniemellä herätellään pursiseuratoimintaa

Aikoinaan aktiivisestikin toimineen Lapin pursiseuran toiminta on virkistymässä pitkän hiljaiselon jälkeen. Kemijoen rannalla Kukanniemessä sijaitsevassa pursiseuran tukikohdassa on häärinyt tänä kesänä joukko innokkaita purjehtijoita. Veneitä on kunnostattu ja uusia jäseniäkin saatu.

"Kas, on toimittaja merelle lähtenyt"

Mitä siitä tulee kun laittaa kaksi maakraputoimittajaa kokeilemaan purjehdusta ensimmäistä kertaa? Yle Perämeren toimittajat Minna Aula ja Heidi Hannukainen testasivat meritaitojaan Perämeressä, Kemin sisäsatamassa.

Purjehtiminen kantaa turhaan elitistisen lajin leimaa

Joensuun Pursiseura jon järjestänyt Suomen Purjehdus ja Veneily -järjestön kanssa Purjehduksen Juniorikurssin Joensuussa. Kurssilla 8-15 -vuotiaat ovat oppineet vesillä liikkumisen perusteet ja jollalla purjehdusta.

Lomamatka 70-luvulle – reality-reissulla 2010-luvun Suomessa 1970-luvun varustein

Kolme erilaista porukkaa reissaa 2010-luvulta 1970-luvulle.

Entisestä jääkiekkoilijasta tuli kesäolympialaisten hopeamitalisti

28-vuotias Tuuli Petäjä toi Suomelle ensimmäisen olympiamitalin Lontoosta.

Ottiliana purjehtii ahkeran isoäidin nimissä

Oikeanlaisen nimen sanotaan tuovan veneelle ja sen omistajille onnea. Aki ja Kirsi Nordlingin 12,5 metriä pitkä puuvene on saanut nimekseen Ottiliana. Nimi löytyi suvusta.

Mikkeliläisveneet seilaavat Pietariin

Kunnostustöiden äänet täyttävät venesatamat lähiviikkoina. Esimerkiksi Mikkelin Pursiseuran jäsenillä on pelkästään katsastettuja veneitä toistasataa.

Ruorijuoppouden promilleraja laskee ammattiliikenteessä

Hallitus esittää, että ammattimaisessa vesiliikenteessä tapahtuvan rattijuopumuksen promilleraja laskee nykyisestä yhdestä promillesta 0,5 promilleen. Jos eduskunta hyväksyy uudistuksen, muutos astuu voimaan toukokuun alussa.

Sananen – Energistä ja hyvää huomenta

Japani on nousevan auringon maa. Harmittavaa, että auringosta saatava energia ei riitä mihinkään. Kun pienelle saarivaltiolle rakennetaan melkein kuusikymmentä ydinvoimalaa, siinä saa ihminen ihmetellä minkälaisia meistä on tullut. Mihin tarvitsemme niin paljon energiaa? Maailmahan on jo rakennettu.

Purjehdusta keskellä kantakaupunkia

Varhaisnuoret helsinkiläiset opettelevat parhaillaan purjehdustaitoja Töölönlahdella. Nuorisoasiainkeskuksen ja Suomen Purjehtijaliiton supersuosittu kurssi tutustuttaa lapset purjehdukseen optimistijollien kyydissä.

Juniorit purjehtivat pakkasessa Lohjalla

Lähes trooppiset purjehduskelit mahdollistaa Meriturvan koulutusyksikön iso sisäallas Lohjalla.

Takala purjehti nuorten EM-kultaa

Annina Takala on voittanut nuorten alle 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuden naisten olympialuokassa Laser Radialissa Tanskassa. Takalan voitto oli lopulta selkeä. Avoimen EM-kilpailun toiseksi purjehti USA:n Erika Reineke ja kolmanneksi myös USA:n Claire Dennis.

Tavoitteena uusi innokas purjehtijapolvi

Oulujärven purjehtijoiden määrä on viime vuosina vähentynyt. Uutta innokasta purjehtijasukupolvea kaivataan, ja osittain sen vuoksi Kajaanin Purjehtijat järjestävät nuorten purjehdusleirin.

Jollakurssilla opitaan kryssimään

Moni pitää purjehdusta kalliina harrastuksena - turhaan. Seuran vedolla selviää halvalla ja pääsee harrastuksessa pitkälle, sanoo Lahden purjehdusseurassa junioritoiminnasta vastaava Jukka Remahl.