Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huoli ilmastosta saa korjauttamaan vanhaa – Kainuun ainoa suutari: "On paljon semmosia ihmisiä, jotka ajattelevat kestävämmin"

Ihmiset tuovat aiempaa herkemmin korjattavaksi kenkiä ja asusteita. Erityisesti nuoret ostavat nahkatuotteita, joita voi korjata, arvioi suutari. Hän kohtaa kuitenkin edelleen materiaaleja, joita ei voi korjata, vaikka kuinka yrittäisi.

Joonas Konstigin kolumni: Niin kauan kuin mokkalipat haukkuvat hallituksen, kaikki on maailmassa kohdillaan

Torikahviloiden ja huoltoasemien ukkokööriä tulee arvostaa, sillä jollain metafyysisellä tasolla he pitävät koko Suomea elossa, kirjoittaa kirjailija Joonas Konstig. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Tee luonnollinen nahkarasva mehiläisvahasta

Näin rasvaat kenkäsi luonnollisilla aineilla.

Miljoonan napin erikoisliike pitää pintansa verkkokauppojen puristuksessa – "Ne pärjäävät, jotka tarjoavat elämyksiä"

Kivijalkakaupan asiakas arvostaa palvelua ja tunnelmaa. Sekin vaikuttaa, että laajan valikoiman tuotteita voi tunnustella käsin.

Peter Kotilainen: "Juhlat on kovat, mutta nyt on vaan kestettävä"

Suomen MM-kultajoukkue saapui Suomeen maanantaina iltapäivällä. Peter Kotilainen oli viilettänyt Riian yössä pelkkä nahkatakki päällään.

Vaarallinen potilas karkasi Niuvanniemestä – on karannut ainakin pari kertaa ennenkin

Miehellä oli lähtiessään yllä musta nahkatakki, siniset farkut sekä mustat lakerikengät.

Presidentti Sauli Niinistö hurmasi pienen Puumalan huumorintajuisen kansanmiehen otteella

Presidentin ensimmäinen vierailu Puumalaan jätti paikallisiin pysyvän jäljen. Vaikka edellisen hellepäivän jälkeen aurinko ei enää viitsinyt näyttäytyä, tunnelma oli varsin valoisa.

Kun F1-erikoistoimittaja Ecclestonelle nahkatakin teki – tällainen on mies formulasirkuksen takana

F1-erikoistoimittaja Timo Pulkkinen muistelee historiaansa ja kohtaamisiaan F1-moguli Bernie Ecclestonen kanssa. Hauska yksityiskohta miesten välillä on se, että Pulkkinen brodeerasi aikoinaan Ecclestonelle kaksi nahkatakkia.

Eläkeläisiä huijaavia takkikauppiaita liikkeellä Salossa

Aggressiivisesti käyttäytynyt myyntimies kertoi lahjoittavansa eläkeläisnaiselle nahkatakin. Maksettavaa kertyi 800 euroa.

Kalossit tekevät kauppansa – myös nuorempi polvi löytänyt päällysjalkineet

Siinä missä varttuneempi väki suojaa arvokengät mustilla päällysjalkineilla, nuoremmat ovat rohkeampia ja ostavat värikkäitä vaihtoehtoja.

Yrittäjät tyytyväisiä Tiernatoriin – säällä vaikutusta ostoskäyttäytymiseen

Oulun Rotuaarin Tiernatori vetää kävijöitä sitä enemmän kun joulu lähestyy. Lumisateen jälkeen Tiernatori asiakasvirta on kasvanut.

Teollisuustuotannon arvo putosi vajaan miljardin

Teollisuustuotannon arvo oli 81,3 miljardia euroa vuonna 2014.

Näkökulma: Nimellinen matka Paskalammelta Porvarinlahdelle

Pääkaupunkiseudulta löytyy kummallisia paikannimiä. Toimittaja Vesa Marttinen summasi nimistöasiat yhteen matkaamalla lännestä itään Kilon, Toisen savun ja Nahkahousujen halki.

Käsilaukku kierrätykseen vahingossa? – Poliisi etsii omistajaa

Poliisi yrittää löytää Kankaanpään kierrätyskeskukseen tuodun mustan nahkalaukun omistajan, koska uskoo sen sisältöineen joutuneen kierrätykseen vahingossa.

Peurunka kiinni neljä päivää – valtava yksityistilaisuus

Laukaan katukuvaan odotetaan viikon lopulla nahka-asuja, pitkiä partoja ja moottorin pärinää, kun Peurungan kylpylähotellissa järjestetään Harley Davidsonien kokoontumisajo. Valtava yksityistilaisuus kokoaa paikalle jopa 2000 motoristia ympäri maailmaa.

Työhanskoista löytyy allergisoivaa kromia – tullilaboratorio tutkii jatkossa nahkatuotteet

Nahkatuotteiden sisältämien kromi(VI)-yhdisteiden EU-lainsäädännön raja-arvot tiukkenivat toukokuun alussa. Nyt ihokosketuksiin joutuvissa nahkakäsineissä, -kengissä ja muissa tuotteissa saa olla enintään kromi(VI)-yhdisteitä 3 milligrammaa kilossa. Tullilaboratorin testeissä on löytynyt jo aiemmin työhanskoja, joissa raja-arvo ylittyy, sillä kromirajoitus on koskenut niitä jo aiemmin.

Tie vie motoristeja koulusta kouluun: koko letka koolla koulukiusaamista vastaan – katso video

Hurttalan alakoulu Hattulassa Pyhän Ristin kirkon kulmilla sai vappuaattona vieraakseen kymmenittäin moottoripyöräilijöitä. Viisikymppiset motoristit hauskuttivat lapsia luvalla sanoen kankeahkolla naruhyppelyllä koulun pihassa. Asia oli silti vakava: motoristit lähtevät kaksipyöräisensä selkään koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Trendi suosii nahkatuotteissa käsityötä: Eläimetkin saavat yksilölliset varusteet

Valjasseppiä on Suomessa tällä hetkellä noin 200. Yksi heistä on ulvilalainen Maija Airesvuo. Hänen käsissään nahasta taipuvat niin hevosten satulat kuin koirien pannat ja ihmisten vyötkin. Vasta uraansa aloitteleva Airesvuo on yllättynyt käsitöiden suuresta kysynnästä.

Pikkukoiralle nahkatakki tai luksushuppari – Lemmikkien muotibisnes kasvaa vauhdilla

Yhä useampi ihminen haluaa panostaa karvaisen kaverinsa pukemiseen. Muodin ja visuaalisen kulttuurin tutkijan Annamari Vänskän mukaan esimerkiksi pikkukoirien vaatemuoti on jo valtava bisnes.

Suomen ensimmäinen naispuolinen DJ soitti levyjä nahkapuvussa

Anne-Mari Haapavuori oli 70-luvun tiskijukkana suomalaisen diskokulttuurin pioneerejä. Tärkeintä oli saada ihmiset tanssimaan.

Valmistavan suutarin käsissä nahka muuttuu moneksi

Torniolainen Nina Valppu suoritti aikanaan kuvataiteilijan opinnot, mutta pian pensselit saivat väistyä rouheampien työkalujen tilalta. Nykyisin Ninan käsissä nahka taittuu toinen toistaan kauniimmiksi käyttöesineiksi.

Brittinyrkkeilijä pukee 38 000 euron arvoiset housut otteluun

Amir Khan ottelee Las Vegasissa. Nyrkkeilijä ei ole säästellyt asusteissaan.

Poliisi kaipaa tietoja Siwan ryöstäjästä

Poliisi etsii Jyväskylän Kisakadun Siwan ryöstäjää. Mies ryösti Siwan torstai-iltana uhaten myyjää suusanallisesti. Poliisin etsii tekijää, joka oli kaljupäinen ja pukeutunut harmaaseen huppariin, mustaan nahkatakkiin ja tummiin housuihin.

Suutari tunnistaa huonokuntoiset kengät kopinasta

Kosteus sisältä ja ulkoa syö kenkää. Nahkakenkä vaatii huolenpitoa etenkin syksyn ja talven kosteilla säillä, mutta hoitamatta ei saisi jättää keinonahkakenkääkään. Suutarimestari Kirsti Punkari kertoo tunnistavansa huonokuntoiset kengät joskus kuuntelemalla naulojen kopsumista pohjan läpi katuun.

Vailla heijastinta toikkaroiva juhlakansa taksiautoilijan harmina: "Käyttäkää ihmiset heijastinta"

Keskiviikkona vietetään kansallista heijastinpäivää. Liikenneturvan mukaan joka toinen suomalainen käyttää heijastinta. Taksiautoilijan mukaan sellainen löytyy vain harvalta. Etenkin viikonloppuna taksin on oltava tarkkana ilman heijastinta kulkevan juhlakansan vuoksi.

Tappi auki! – Oktoberfest käynnistyi

Münchenin juhlapaikalle odotetaan tänäkin vuonna kuutta miljoonaa janoista oluenystävää.

Fur farming bucks decline, creates jobs – but still faces opposition

Fur farming and related industries such as leather goods production and animal feed manufacturing have combined to create some 1,200 jobs in the past five years, according to an economic think tank. Although the controversial sector has not suffered during the ongoing economic downturn and continues to flourish, opponents are still calling for it to be put down.

Käsityöyrittäjä hurahti uuteen materiaaliin – ekologisia valintoja tekevä käyttää kalannahkaa

Kun videonauhoilla kutominen alkaa olla tuttua puuhaa, on aika tarttua kalannahkaan. Kalajokinen käsityöyrittäjä Satu Somero tekee kalannahasta muun muassa laukkuja ja kohokuvia.

Hyvinä aikoina suutari korjaa viiden euron kenkiäkin

Hyvinä aikoina ihmiset pitävät parempaa huolta jaloistaan. Huonoina aikoina suutarin korjattavaksi tulee myös aivan viimeisiään veteleviä tossuja. Yhä useampi käyttää halpoja muovikenkiä, joten perintökenkien aika alkaa olla ohi.

Junnupelaajan nappulavalinta on kevyt, komea – ja muovinen

Yhä useamman junioripelaajan jaloista löytyvät muoviset nappulakengät. Moni nuori kokee nahkakengät epäkäytännöllisiksi erityisesti sadesäällä. Muovinen vaihtoehto saa kuitenkin huutia valmentajan penkiltä. Huolena ovat erityisesti muovikenkien pitkistä nappuloista aiheutuvat vaivat.

Mateennahka kelpaa muotipiireille

Jos kalannahka jää ruokailessa syömättä, sitä ei kannata heittää roskiin. Muotitietoinen ja käsistään näppärä taikoo kalannahkoista muotiluomuksia. Etenkin mateen nahka on arvossaan kestävänä materiaalina. Kalannahkaa voi parkitsemisen jälkeen värjätä ja käyttää monenlaisten asusteiden tekemiseen.

Paavin Harley-Davidson keräsi neljännesmiljoonan hyväntekeväisyyteen

Paavin lahjana saamien ja edelleen lahjoittamien Harley-Davidson-moottoripyörän ja nahkatakin myyntituotot käytetään asunnottomien auttamiseen. Pyörästä maksettiin monin verroin enemmän kuin ennakkoon arvioitiin.

Friitalalle uusi myymälä Lappeenrantaan

Myllymäen myymäläkeskittymä Lappeenrannassa tihenee. Friitala Fashion suunnittelee alueelle uutta myymälää.

Paavi huutokauppaa Harley Davidsoninsa

Paavi Franciscus sai moottoripyörän lahjaksi viime kesänä Harley Davidsonin 110-vuotisjuhlan kunniaksi. Huutokaupan tuotto on määrä käyttää asunnottomien auttamiseen.

Kalliit hanskat kannattaa hoitaa hyvin

Nahkahansikkaat ovat hienoja ja kalliita asusteita. Ne eivät kuitenkaan pidä kastumisesta. Kun tänäkin talvena on jouduttu tekemisiin esimerkiksi märän lumen kanssa, niin onpa aihetta niitä hansikkaita huoltaa.

Näin trolli pilaa nettikeskustelun - "Tonttu yksi ihmisrotu muiden joukossa"

Ylen Suora linja julkaisee tässä artikkelissa kootusti yhden viikonlopun aikana kirjoitettuja yleisökommentteja, joista suurin osa jouduttiin hylkäämään. Tältä keskustelu näyttäisi, jos sitä ei moderoitaisi.

Lumeton ja märkä sää haastaa kengänpohjat

Sepeli ja terävät kivet rikkovat kengänpohjia, tietää suutarimestari. Märkä sää kastelee varpaat myös kengän pinnan läpi, ellei nahan kosteussuojaus ole kunnossa. Yllättävä apu kenkien huoltajalle voi löytyä paineilmakompressorista.

Citykanirukkaset lämmittävät kantajansa käsiä ja mieltä

Osa Helsingissä metsästettävistä citykaneista päätyy käsineiksi Lohjalla. Tekstiilitaiteilija Laura Merz valmistaa rukkasia kaninnahoista ja kierrätetyistä nahkavaatteista. Projektin tarkoitus on soveltaa alkuperäiskansojen ajatusmaailmaa kaupunkikulttuurissa.

Metallicaa fanittava nahkatakkimies saattaa nousta Indonesian seuraavaksi presidentiksi

Slummissa kasvanut Joko Widodo on kiilannut muiden presidenttiehdokkaiden edelle mielipidetiedusteluissa.

Oktoberfest korkattiin käyntiin 180:nnen kerran: "O'zapft is!" - video

Olutfestivaalin mieskävijät pukeutuvat perinteisesti nahkahousuasuun, kun taas naisten yleinen asuste on Dirndl-kansallispuku.

Onko kalossi keikarin seuraava trendiasuste?

Kalossit tekevät paluun trendikkäiden keikareiden parissa. Suutari tosin toivoisi kalossi-innostuksen kantavan kauemmaksikin.

JFK:n nahkatakki myytiin puolella miljoonalla eurolla

Takki löytyi presidentti John F. Kennedyn entisen avustajan jäämistöstä.

Näin saat kenkäsi kestämään

Hyvällä hoidolla nahkakenkä kestää viidestä kuuteen vuotta. Jopa vedenpitävästä materiaalista valmistetut nahka- ja tekstiilikengät kaipaavat suojausta.

Nuori Mato: Faija pyöri alasti Sliippareiden keikoilla

Roope Salminen esittää nuorta Mato Valtosta ensi syksyn Sleepy Sleepers-musikaalissa. Onnistuessaan hän saa palkan lisäksi legendaarisen nahkatakin.

Kotkassa kadonnut vuonna 1995 syntynyt tyttö

Kadonneella tytöllä, Maleha Tajicilla on todennäköisesti yllään ruskea nahkatakki sekä farkut ja nilkkurit.

Nahkatakkikaupustelija vei vanhukselta rahaa

Nahkatakkeja myynyt mies houkutteli iäkkään lahtelaismiehen mukanaan kotiovelta pankkikonttoriin.

Pesulapalvelut kelpaavat nuorelle ja vanhalle

Kuraroiskeiset vaatteet kannattaa viedä pesulaan mahdollisimman pian, jottei tiesuola polta väriä pois. Pesulaan niin juhla- kuin arkivaatteita edelleen viedäänkin. Varsinkin vanhemmat ihmiset ja toisaalta hyvässä asemassa olevat nuoret ovat pesulan vakioasiakkaita.

Näin made pääsee nahkatakistaan

Katso mateen matka leikkuulaudalta uunin kautta lautaselle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle