Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lundos vapen på en byggnad.

Onko Lieto jatkossa kunta vai kaupunki? Päätös siirtyi valtuustolle

Liedon kunnanhallitus päätti äänin 9-2, ettei se tee asiassa ehdotusta valtuustolle. Valtuusto kokoontuu Liedossa 30. toukokuuta.

Röttelörakennus, jossa puu- ja lasiosia sikin sokin. Rakennuksen vieressä kasvaa mäntyjä.

Asukkaiden kauhuksi naapuriin kohosi hulppean omakotitalon sijaan kaatopaikka – yli 30 vuotta maisemaa pilannut jätevuori on viimein poissa

Tontin omistaja jarrutti kunnan purkupäätöksiä lukuisilla valituksilla. Kesken jäänyt talo mätäni sillä aikaa hyvällä paikalla.

Valokuva Kannusjärven koulusta.

Haminan Kannusjärven koulu suljetaan – rakennus pidetään kuitenkin toimintavalmiudessa, ja sinne toivotaan luontokoulua

Haminan kaupunginvaltuusto päätti tiistaina lakkauttaa Kannusjärven koulun. Luontokoulun perustamista selvitetään, ja Kannusjärvi voisi olla uuden koulun paikka.

Simon Sarvisuon valmistumaisillaan olevan tuulivoimapuiston tuulimyllyjä maaliskuussa 2022

Ranualla aletaan selvittää uusiutuvan energian mahdollisuuksia – valtuustokauden aikana ei kuitenkaan käynnistetä tuulivoiman kaavoituksia

Ranuan kunnanvaltuusto päätti huhtikuussa, että kunnan alueella ei käynnistetä tuulivoiman kaavoituksia. Kunnanhallitus päätti maanantaina käynnistää selvityksen uusiutuvan energian tuotannosta.

Puvuntakkii ja kauluspaitaan pukeutunut mies pitää käsiä puuskassa, hymyilee ja katsoo kameraan.

Orimattilan kaupunginjohtajaksi valittu Kalle Larsson ei lannistu muuttotappioluvuista

Uusi kaupunginjohtaja Kalle Larsson haluaa tositoimiin mielellään jo elokuun alussa. Vahvuuksinaan hän pitää muun muassa yritysyhteistyökykyään sekä viestintä- ja markkinointiosaamistaan.

Parolan yhteiskoulun uusi koulurakennus

Hattula ei haluakaan selvittää kouluviivästyksen syitä – kunnanhallitus ei nähnyt tarvetta jälkipuinnille, vaikka koulu viivästyi kuukausikaupalla

Hattulan kunnanhallitus piti tarpeettomana selvitystä Parolan yhteiskoulun uudisrakennuksen viivästymisen syistä. Koulun piti valmistua tammikuussa, mutta se saadaan käyttöön vasta elokuussa.

Kolarin kyläraitti.

Kolari pyytää kuntalaisilta, yrityksiltä ja yhdistyksiltä ideoita kehittämiskohteiksi

Kuntalainen voi vastata useaan kyselyyn ja tuoda esiin eri rooleista tärkeimmät kehittämiskohteet. Kysely on avoinna toukokuun loppuun asti. Kuntastrategia sitoo valtuuston päätöksentekoa.

kahta pystyyn noussutta hevosta kuvaava patsas aukealla torilla

Kaksi ehdokasta loppusuoralla Orimattilan uudeksi kaupunginjohtajaksi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu valitsemaan uuden johtajan maanantaina. Ennakkotiedon mukaan Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larssonilla olisi eniten kannatusta pestiin.

Kuvassa Kokkolan uuden kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto: Mauri Peltokangas, Tiina Isotalus ja Johanna Paloranta.

Tilapäisen valiokunnan työ on tullut päätökseen Kokkolassa – kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston luottamus selviää kesäkuussa

Seuraavaksi asiasta pyydetään kaupunginhallituksen lausunto, jonka jälkeen asia etenee valtuustoon, jossa lopullinen päätös tehdään.

Keminmaan kunnantalo.

Apulaisoikeusasiamies tutkii Keminmaan kunnanhallituksen toiminnan kunnanjohtajan johtajasopimuksessa, josta ei koskaan saatu sopua

Keminmaan kunnanjohtajan tehtävästä irtisanoutuneen Mauri Posion tekemän kantelun mukaan kunnanhallitus tietoisesti lykkäsi johtajasopimuksen tekemistä kolmen vuoden ajan.

Posion kunnan uusi ja vanha logo Korouoman rotkolaakson maisemataustalla

Posio uudistaa kuntabrändinsä – motto on nyt "Kasva rauhassa"

Reilun 3 000 asukkaan kunta satsaa kunnanjohtaja Pekka Jääskön mukaan tulevaisuudessa yrittäjyyteen. Tavoitteena on tulla Suomen yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi.

Keminmaa, logo

Keminmaalle aletaan hakea uutta kunnanjohtajaa

Keminmaan kunnanjohtajan virka täytetään kuuden vuoden määräajaksi.

Markku Lumio

Markku Lumio seuraa valiokuntatyöskentelyn loppuun, ennen kuin harkitsee omaa jatkoaan kaupungin johdossa

Jos Lumio irtisanoutuisi itse, hän saisi johtajasopimuksensa mukaan irtisanomisajan palkan lisäksi puolen vuoden palkkaa vastaavan erokorvauksen.

Kansanedustaja Janne Sankelo seisoo ja katsoo kameraan.

Kauhavan valtuuston puheenjohtaja Janne Sankelo ei luota enää Markku Lumioon - "Valitettavasti tässä asiassa tuli epäonnistuminen"

Kauhavan valtuusto päätti maanantaina valiokunnan perustamisesta. Sen tehtävänä on Janne Sankelon mukaan arvioida luottamusta kaupunginjohtaja Markku Lumiota kohtaan.

Luhangan keskusta ja takana järvimaisema.

Kiinteistöverotietojen luovuttamisesta kehkeytyi omituinen jupakka Luhangassa – lähes puolet tarkastuslautakunnasta pyytänyt eroa

Luhangan kunnanhallitus on pyytänyt tarkastuslautakuntaa perustelemaan kiinteistöverotietoja koskevan pyyntönsä.

Jan Vapaavuoren kasvot sivulta kuvattuna.

Vapaavuoren ympärillä kuohuu taas – "autoritääriseksi" leimattu ex-pormestari puhuu nyt johtamisesta ja kaupunkien roolista ilmastonmuutoksessa

Helsingin entinen pormestari Jan Vapaavuori sanoo uudessa kirjassaan, että kaupunkien rooli kasvaa globaalien kriisien kuten ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kaupungit ovat hänestä jopa valtiota merkittävämpiä toimijoita.

Mies puvussa katsoo tietokoneen ruutua.

Kunnat kärsivät tehtävänsä jättävistä johtajista – Kesko on palkannut kolme kuntajohtajaa kahdessa vuodessa

Kuntaliiton mukaan kunnanjohtajan työ on muuttunut raskaammaksi. Myös yksinäisyys ja liika julkisuus vaivaavat monia. Kunnanjohtajat hakeutuvat ahkerasti muihin virkoihin mutta myös liike-elämään.

Puheenjohtajan nuija Posion kunnan tunnus.

Hallinto-oikeus hylkäsi Antti Mularin valituksen Posion kunnanjohtajan valinnasta

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus katsoi, että Posion kunnanvaltuusto ei ollut menetellyt väärin valitessaan Pekka Jääskön virkaan vuosi sitten.

halsua kylän raitti ilmasta

Halsua saa uuden rivitalon – isommille asunnoille jatkuva kysyntä

Halsuan kunnanvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan varata uudisrakennuksen suunnitteluun tälle vuodelle 30 000 euroa.

Ilmajoen kunnantalo

Hannu Akkanen jätti Ilmajoen kunnanhallitukselle oikaisuvaatimuksen – asia voi edetä käräjille asti

Ilmajoen kunnanhallitus päätti huhtikuussa, ettei se maksa vahingonkorvauksia valtuutettu Hannu Akkaselle, joka vaati niitä tarkastuslautakunnan erottamisasiaan liittyvässä hässäkässä.

Taajama-liikennemerkki Humppilassa

Humppila käynnisti kunnanjohtajan haun

Haussa on innovatiivinen ja määrätietoinen johtaja. Virka täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

Nainen istuu Alvar Aallon suunnittelemassa nojatuolissa.

Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholm on nousemassa Pyhtään kunnanjohtajaksi

Pyhtään kunnanvaltuusto päättää uudesta kunnanjohtajasta 16. toukokuuta. Työt alkavat kesälomien jälkeen.

Tuulivoimaturbiinin propellit.

Pedersören ensimmäinen tuulipuisto otti askeleen eteenpäin – kunnanvaltuusto hyväksyi Mastbackan osayleiskaavan

Pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen Pedersören kunnanvaltuusto hyväksyi Mastbackan tuulipuiston osayleiskaavan äänin 28–7. Kaava mahdollistaa kuuden noin 7 MW:n tuulivoimalan rakentamisen.

puheenjohtajan nuija

Jämsän kaupunginhallitus jyrähti jäsenelleen Pekka Laaksoselle: tuomitsee "maalittamisen" ja "epäasiallisen käytöksen"

Kaupunginhallituksen mukaan Laaksonen on lähettänyt kaupunginjohtajalle kirjeen, jonka sisällöstä muu kaupunginhallitus ilmoittaa sanoutuvansa irti.  Kirjeen sisällöstä ei kerrottu julkisuuteen. 

Kahden tunnin kiekkopaikka liikennemerkki Kalasatamassa.

Monen autoilu voi kallistua roimasti: Helsingissä pysäköintipaikat saattavat vähentyä ja maksut nousta rajusti – asukas: "Ei mitään järkeä"

Helsingin pysäköintipolitiikasta on syntymässä lihava riita. Kaikkein kysytyimmillä alueilla kuten kantakaupungissa asukaspysäköintitunnuksen hinta voisi nousta jopa 90 euroon kuukaudessa.

Kittilän kunnan entinen hallintojohtaja Esa Mäkinen korkeimman oikeuden kuulemisessa.

Kittilän ex-hallintojohtaja korkeimmassa oikeudessa: joulukuun kh-kokous rikkoi hallintolakia monella tapaa

Korkein oikeus käsittelee Kittilän laajasta virkarikosvyyhdistä rajattua osaa. Vastaajana oli kahdeksan kunnanhallituksen jäsentä ja käsittelyssä heidän toimintansa vuosina 2013 ja 2014.

Keminmaan vs. kunnanjohtaja Hannele Matinlassi Kemijoen varressa

Hannele Matinlassi Keminmaan kunnanjohtajan sijaiseksi

Keminmaan kunnanhallitus on valinnut vs. kunnanjohtajaksi Hannele Matinlassin.

Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine pilkkii ja nauttii kevätauringosta.

Inarin kansainvälisyys yllätti tuoreen kunnanjohtajan kuusi vuotta sitten – 31 vuotta eläkeikään sai hakemaan uusia haasteita

Saamelaisalueen kaikissa kunnissa vaihtuu kunnanjohtaja vuoden sisällä. Pian Inarin kuntaan haetaan uutta johtajaa, kun Toni K. Laine siirtyy Hämeen maakuntajohtajaksi.

Rautalammin kunnantalo.

Rautalammille tilapäinen valiokunta tutkimaan kunnanhallituksen puheenjohtajiston toimintakykyä ja luottamusta

Valiokunnan asettamisen taustalla on kyse menettelytavasta, jolla kunnassa on puututtu väitettyyn kunnanhallituksen jäsenten epäasialliseen käytökseen kunnan virkamiehiä kohtaan.

Aapiskujan koulun kakkosluokkalaiset opiskelevat kahden opettajan opastuksella. Oikealla Henna Hernesniemi ja luokan edessä Heini Ylisuutari.

Aapiskujan koulun väistötiloista vääntö Vimpelissä

Kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan ja jyräsi teknisen lautakunnan aiemmin tekemän esityksen.

Anna Mäkelä

Kittilän ex-kunnanjohtajalta tivattiin korkeimmassa oikeudessa, miksi hän teki tutkintapyynnön hissiyhtiön toimitusjohtajasta

Rovaniemellä on käynnissä harvinainen istuntoviikko. Korkein oikeus käsittelee Kittilän kuntapäättäjiin liittyvää laajaa virkarikosjuttua Lapissa.

Pöytyän virasta pidätetty vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö.

Pyhärannasta potkut saanut ex-kunnanjohtaja valittaa irtisanomisestaan

Pyhärannan kunnanvaltuusto erotti kunnanjohtaja Harri Hiitiön kokouksessaan 15. maaliskuuta. Erottamisen syynä oli luottamuspula. Hiitiö on nyt valittanut irtisanomisesta Turun hallinto-oikeuteen.

Korkein oikeus alkoi käsitellä Kittilän virkarikosjuttua Rovaniemellä

Harvinainen oikeuskäsittely: Korkeimman oikeuden tuomarit matkasivat Lappiin puimaan Kittilän virkarikosjuttua suullisessa käsittelyssä

Suulliset käsittelyt ovat KKO:ssa melko harvinaisia. Helsingin ulkopuolella istuntoja on noin kerran vuodessa. Rovaniemellä vastaajina on kahdeksan kunnan entistä ja nykyistä päättäjää.

Lahden valtuutettuja kokouksessa

Kaksi valtuutettua erosi Pro Lahti -ryhmästä

Pasi Tuomaila ja Jari Pykäläinen jättävät ryhmän, jonka riveissä he aloittivat ensimmäisen valtuustokautensa.

Nuija kopahtaa pöytään.

Rantasalmen kunnanjohtajan tehtävään ilmaantui 14 hakijaa, kuusi sai kutsun haastatteluun

Kertyneiden vuosilomien vuoksi kuntaa vuodesta 2008 johtaneen Kristiina Järvenpään työtehtävät päättyvät käytännössä jo toukokuussa.

Antti Rinne och Matti Vanhanen

Antti Rinnettä ei valittu Lohjan kaupunginjohtajaksi

Lohjan kaupunginjohtajaksi valittiin S-ryhmän entinen hotellijohtaja Jarkko Härmälä. Antti Rinne jäi ensimmäisellä äänestyskierroksella kolmanneksi.

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuija.

Rautalammilla tyytymättömyyttä kunnanhallituksen toimintaan – 11 valtuutettua esittää puheenjohtajiston luottamuksen selvittämistä

Aloitteen tekijät edustavat suurimpia valtuustoryhmiä: keskustaa, kokoomusta ja sosialidemokraatteja. Kunnassa on selvitetty väitteitä luottamushenkilöiden epäasiallisesta käytöksestä virkamiehiä kohtaan.

Ari Koskinen hymyilee vapautuneesti Vehmaan kunnanviraston edustalla.

Kriisikunnaksi matkalla ollut Vehmaa onnistui kääntämään taloutensa suunnan

Valtiovarainministeriö poisti rajun säästökuurin läpikäyneen Vehmaan kriisiytyvien kuntien arviointimenettelystä. Vehmaa hyötyi myös valtion koronatuista ja harkinnanvaraisista avustuksista.

Ruokolahden kunnan valtuustosali tyhjänä. Kaksi pitkää pöytää ja tuoleja.

Ruokolahti avaa uuden kunnanjohtan haun toukokuussa

Ruokolahden kunta toivoo, että Ruokolahdella olisi uusi vt. kunnanjohtaja jo juhannuksena.

Kokkolan kaupunginvaltuuston kokous. Keskellä puheenjohtaja Tiina Isotalus.

Kokkolan valtuuston puheenjohtajan luottamus ei ole vielä selvillä – tilapäinen valiokunta tekee päätöksen toukokuussa

Luottamus haluttiin selvittää Tiina Isotaluksen saatua tuomion kunnianloukkauksista viime lokakuussa.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoella kuohuu jälleen: Kunta ei suostunut vahingonkorvauksiin – erotetun tarkastuslautakunnan puheenjohtaja valmis oikeustoimiin

Ilmajoen kunnanhallitus päätyi maanantaina äänin 9–2 hylkäämään erotetun tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Hannu Akkasen korvausvaatimuksen.

Puolangan Kunnanjohtaja Esko Rautiainen

Rääkkylän kunnanjohtajaksi nousi tiukassa äänestyksessä ristiriitainen nimi

Esko Rautiainen Puolangalta sai vaalissa 12 ääntä. Kunnanhallituksen esittämä Matti Kuittinen Tohmajärveltä jäi toiseksi yhdeksällä äänellä. Rautiaisen kunnanjohtajan viranhoidossa aiemmin on ilmennyt vastoinkäymisiä.

Kolme tuulimyllyä avarassa maisemassa.

Ranualle ei tule tuulivoimaloita lähivuosina

Ranuan kunnanvaltuusto päätti asiasta maanantaina tiukan äänestyksen jälkeen.

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Ellen Rydbeck ja vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi

Hattulan talous vaatii suitsintaryhmää – viime vuonna tappiollinen tilinpäätös, eikä tämäkään vuosi näytä hyvältä

Talousryhmän tehtävä on saada Hattulan kunnan talous tasapainoon. Kaksi vuotta sitten tasapainottamistarpeeksi arvioitiin kolme miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana. Kunnanhallitus päättää työryhmästä tänään.

Sitoutumattomien aluevaaliehdokas Mauri Posio istuu tuolissa kädet sylissä.

Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posio irtisanoutuu virastaan

Posion kautta ovat leimanneet erimielisyydet luottamushenkilöiden kanssa.

Kemin kunnanvaltuusto on käynnistynyt.

Kemin yt-menettely jatkuu – ensimmäiseksi tarkastellaan eläköitymiset sekä tehtävien siirrot ja uudelleen järjestelyt

Kemin kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina valtuuston päättämän käyttötalouden sopeutuspaketin täytäntöönpanoa. Paketti vähentää Kemistä 159 henkilötyövuotta.

Harmaassa ovessa kyltti, jossa on työterveys Wellamon logo sekä aukioloajat.

Lahden kaupunginhallitus kannattaa Työterveys Wellamon myyntiä

Työterveysyhtiön asema on noussut kiistan aiheeksi Lahden politiikassa. Yhtiö ei voi toimia nykyisellä tavalla enää sote-uudistuksen tullessa voimaan. Kaupunginhallitus päätyi äänestyksessä yhtiön myymisen kannalle.

Pulpetti Leppälän koulussa.

Pitkään liipasimella olleen Talsoilan koulun kohtalo ratkaistaneen tänään

Koulutyön jatkumisesta Talsoilassa päättää Forssan kaupunginvaltuusto. Illan kokouksessa on odotettavissa äänestyksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle