Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähikuva kännykän näytöstä, jossa näkyy Food4You-järjestelmän mainos.

Kajaanilaisyritys kehitti uudenlaisen tilausjärjestelmän ravintoloille – korona-aika on muuttanut asiakkaiden ruokailutottumuksia

Erilaiset ruoan tilaus- ja kuljetuspalvelut ovatkin yleistyneet Kainuussakin korona-aikana. Kajaanilaisyrityksen kehittämä tilausjärjestelmä räätälöidään ravintolan verkkosivuille.

Hesburgerin työntekijä kassalla.

Finnish fast food giant Hesburger reports pre-Covid sales levels

Having expanded beyond serving customers face-to-face, the company noted that nearly half of last year's sales came from non-traditional orders, such as ones placed online.

Hesburger Kampissa Helsingissä

Hampurilaisketju Hesburgerin myynti kasvoi koronapandemiaa edeltäneelle tasolle – työoloista syntynyt kohu toi uudistuksia

Hesburgerin ravintolamyynti Suomessa oli viime vuonna noin 234 miljoonaa euroa ja nousi vuodesta 2020 kahdeksan prosenttia. Koko ketjun myynti oli noin 360 miljoonaa euroa.

En pojke äter en hamburgare. På bordet står ett glas läskedryck.

"Se olisi mielestämme hankalaa" – pikaruokaravintolat Hesburger ja McDonald's mieluummin sulkevat aikaisin kuin ottavat koronapassin käyttöön

Tiistaina voimaan astuvat ruokaravintoloiden koronarajoitukset kiristävät myös pikaruokaketjujen aukioloaikoja. Hesburger ja McDonald's sulkevat sisätilansa koronan leviämisalueilla kello 18.

Kaverukset Nori Latifi ja Furkan Bodur Itäkeskuksen KFC- ravintolan jonossa.

KFC:n kana-ateriat vetävät jonottajia jo kolmatta viikkoa – tutkija: Olisin hämmästynyt, jos sinne ei olisi jonoa

Uuden pikaruokapaikan jonossa saattaa arki-iltanakin mennä jopa puolitoista tuntia. Moni on kuitenkin valmis jonottamaan harvinaiseksi koetun kokemuksen takia.

kanansiipiä

Kansainväliset pikaruokaketjut tunnustelleet mahdollisuuksia hankkia lihaa myös Suomesta – "Suomessahan on erittäin laadukkaita raaka-aineita"

Muun muassa hampurilaisistaan tunnettu McDonald´s on käynyt suomalaisten tavarantoimittajien kanssa neuvotteluja, mutta päätynyt tuomaan naudanlihapihvinsä Italiasta. Vastikään Suomessa aloittanut Kentucky fried chicken on kertonut tuovansa kananlihan Puolasta.

Kuvassa hampurilainen ja ranskalaiset perunat peltisellä tarjottimella

Friends & Brgrs aikoo kasvaa koko maan kattavaksi pikaruokaketjuksi – perusteilla 30 uutta ravintolaa

Pörssiyhtiö NOHO-Partnersin hoivissa tarkoitus on kasvaa maanlaajuiseksi ketjuksi. Ketju suunnittelee kasvavansa kymmenellä ravintolalla vuodessa.

Kentucky Fried Chicken's launch in Finland was disrupted on Thursday

Vegan "chicken lover" protests KFC launch in Finland

The launch of Finland's first Kentucky Fried Chicken outlet did not go as planned. 

Kärkkäri on oululainen perinnemakkara

Kärkkäri täyttää 65 vuotta – makkaralla on oma asiakaskuntansa: "Oulun alueella kärkkärihulluus on voimissaan"

Kärkkärin valmistus uhattiin lopettaa 2003. Oululaiset keräsivät adressin kärkkärin valmistamisen jatkamiseksi. Nyt makkaralle pohditaan roolia osana Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Asiakas makeishyllyn edessä ruokakaupassa.

Government report urges ban on social media junk food adverts for kids

A new report commissioned by the government has urged lawmakers to clamp down on food advertising to under-18s.

Hampurilainen

Hampurilaisketju teettää nuorilla töitä ilman vessataukoja ja jopa palkatta – Oletko töissä toisessa yhtiössä? Millaisiin epäkohtiin olet törmännyt?

Oletko joutunut tekemään toistuvasti työvuoroja ilman taukoja? Oletko saanut potkut ilman syytä? Ovatko asiakkaat uhkailleet sinua? Teemme aiheesta juttua, johon kaipaamme apuasi.

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela.

Hesburger founder blames middle management, Covid crisis for staff dissatisfaction

Current and former employees of the nationwide fast-food chain have complained of chronic under-staffing problems.

Hesburgerin Heikki Salmela kehottaa työntekijöitä antamaan palautetta

Heikki Salmela syytti välijohtoa ja koronaa Hesburgerista paljastuneista ongelmista – "Törkeä juttu, jos ei ymmärrä henkilöstön merkitystä"

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela vieraili Ylen A-studiossa maanantai-iltana. Hän selitti työntekijöiden huonoa kohtelua työvoimapulalla ja koronan tuomilla kotiinkuljetusratkaisuilla, jotka ovat stressanneet työntekijöitä. Hän lupasi selvittää asiat ja antaa tulokset julkisuuteen viikon kahden sisällä.

Jasmin Ristolainen

Hesburger employees criticise "intolerable" working conditions as union urges action

Current and former staff of the fast-food chain have told Yle of chronic under-staffing problems and employees having to work long hours without breaks.

Jasmin Ristolainen

Jasmin Ristolainen ja 11 muuta nuorta kertovat karuista työoloista Hesessä – hampurilaisketjun mukaan joskus ei ole pidetty taukoja

Ylelle puhuneille Hesburgerin nykyisille ja entisille työntekijöille ensimmäinen kosketus työelämään on ollut karu – työ pikaruokaravintolassa on sisältänyt kyyneleitä, huutamista ja työuupumusta.

Otettu 18.6.2019

Oulun keskustan kauppakortteli Pekuriin lisää vuokralaisia – katutasoon burgeriravintola, kolmanteen kerrokseen teknologiayrityksiä

Hampurilaisketju Naughty BRGRin ravintola aikoo avata ovensa kiinteistössä aikaisintaan alkukesästä.

Porissa avattiin maan ensimmäinen drive in -grilli – katso, miltä luukulla näytti vuonna 1968

Suomen ensimmäinen drive in -grilli avattiin Porissa vuonna 1967 – nostalgiannälkä houkuttaa yhä asiakkaita: kerro muistosi nakkikioskeista

Amerikkalainen ilmiö levisi pian Porista muualle maahan, ja drive in -grillejä rakennettiin joka puolelle.

Lähikuva valmistuvasta hampurilaisesta Hesburgerin keittiössä.

Jämsässä yksi pikaruokaravintola on suljettu koronavarotoimena

Keskisuomalaisen mukaan ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle 30.-31. tammikuuta.

Lähikuva S-marketin ostoskorista ostoksineen.

Maanantai 7.12.2020 (tv)

Kotimainen ruoka. Ravintolan noutoruoka. Itsenäisyyspäivä. Sää.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Seinäjoen Burger Kingissä pieni tulipalo, ravintola toistaiseksi suljettuna

Todennäköisesti sähkölaitteesta alkanut palo rajoittui tekniseen tilaan.

Subwayn täytetty leipä.

Subwayn leipä ei ole leipä, päätti oikeus Irlannissa – taustalla kiista veronmaksusta

Peruselintarvikkeet on Irlannissa vapautettu arvonlisäverosta, mutta Subwayn leivässä on liikaa sokeria leiväksi.

lihava lapsi ja äiti

Tuesday's papers: Fat Finland, mass gatherings and more jobless

Is junk food the new smoking in Finland?

Animoitu kuva pilvien päällä keikkuvasta makkarasta.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa

Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Ranskanperunat

Finland's appetite for fast food grows during Covid-19 spring

Major local fast food companies all say they are looking for more growth in the next few years.

Ranskanperunat

Pikaruoka-ala porskuttaa menemään ja kasvaa entisestään

Suurien suomalaisyritysten suunnitelmissa on avata kymmeniä uusia ravintoloita lähivuosina.

Roskia maassa roska-astian vieressä.

Suomen kevät oli sotkuinen, kun ravintoloista haetut pakkaukset viskattiin roskisten ohi – lähetä meille kuva jätteistä oudossa paikassa

Koronakevään sottaisuus on korostunut erityisesti pikaruokaloiden lähellä, kun ihmiset ovat hakeneet ruokaa mukaan ja syöneet autossa.

Pikaruoasta syntynyttä roskaa Oulun torilla.

Läjäpäin pikaruokajätettä, kuohuviinipulloja pitkin puistoja – tällainen näky oli vastassa Oulussa päättäjäisjuhlinnan jäljiltä

Roskaa oli aikaisempiin vuosin nähden vähemmän. Sotku koostui silmiinpistävän paljon pikaruokajätteestä.

Padallinen makkarastroganoffia

Tomaattinen makkarastroganov – maukas arkiruoka

Maukas tomaattikastike, sipuli, kerma ja makkara – voilá!

Annos valmista tomaattipastaa kera oliivien.

Tekaise arkiruoaksi lihaton tomaattipasta

Nopea ja maukas arjensankari.

Paloauto tulipalopaikalla Kulmavuorenkadulla.

Tulipalo saatu sammutettua hampurilaisravintolassa Helsingissä

Ilmeisesti keitinrasvasta syttynyt palo aiheutti Kulmavuorenkadun hampurilaisravintolassa palo- ja savuvahinkoja.

Hesburgerin tuotepusseja.

Osuuskauppa Keskimaa kaavailee pikaruokapaikan sulkemista Jyväskylän Matkakeskuksesta

Hesburger Matkakeskuksen toiminta on ollut Keskimaan mukaan jo vuosien ajan tappiollista.

Heikki Salmela, Hesburger hallituksen puheenjohtaja.

Viherherätyksen kokenut hampurilaiskeisari Heikki Salmela uskoo, että kasviproteiini on tulevaisuuden pihvi – "Saattaa kuulostaa viherpesulta"

Hesburger-yrittäjä panostaa nyt ympäristöasioihin ja vakuuttaa epäilijöille muutoksen olevan todellinen.

varis, jonka sulat ovat kärsineet roskaruoan syömisen takia.

Torstai 21.11.2019 (radio)

Työryhmä alkaa etsiä ratkaisua Postin työriitaan. Maailmantalouden kasvu hidastuu. Hiihtäjä Juha Mieto on täyttänyt 70 vuotta. Varis voi huonosti, jos se syö roskaruokaa.

varis, jonka sulat ovat kärsineet roskaruoan syömisen takia.

Roskaruoka ajoi varikset synkkään kierteeseen – tuhosi ulkonäön ja vei lentokyvyn niin, etteivät ne kelpaa enää puolisoksi

Roskaruuan syöminen aiheuttaa kaupunkivariksille puutostilan, jonka seurauksena sen höyhenpeite kärsii.

Steve Easterbrook.

McDonald´s irtisanoi toimitusjohtajansa – syynä suhde työntekijään

Pikaruokaketjun pörssiarvo kaksinkertaistui Steve Easterbrookin kaudella.

Arabiankielisen kriisipuhelimen verkkosivu puhelimen näytöllä.

Perjantai 16.8.2019 (tv)

Päivähoito muuttuu. Kriisipuhelimeen soittaa paljon ihmisiä. Pikaruokalat vähentävät muovia. Siirtolaiset laivassa. Sää lämpenee.

Team member Emma Gäddnäs Vaasan Friends and Brgrs -ravintolassa.

Uudet hampurilaisravintolat pyristelevät eroon pikaruokamaineesta: "Burgerista halutaan elämyksiä"

Niin sanottu premium burger -buumi rantautui Suomeen muutama vuosi sitten. Markkinoille pyrkii jo useampi laadukkaampiin hampurilaisiin erikoistunut ketju.

Nousevaa männikköä Kannuksella.

Maanantai 29.7.2019 (tv)

Suomalaiset syövät paljon pikaruokaa. Venäjän oppositiojohtaja. Maapallon ylikulutus. Uimataito on tärkeä asia. Sää on viileää.

Juulia Löytökorpi

Pikaruoka maistuu suomalaisille aina vain useammin ja kansa lihoo – Onko ilmiöillä yhteys?

Matkailu- ja ravintolapalveluiden toimitusjohtajan mukaan kaupungistuminen ja ihmisten kiireinen elämäntapa ovat lisänneet pikaruoan suosiota.

Kebabkioski Saksan Münchenissä.

Kebab on hyvää ruokaa, jolla on turhan huono maine – vasta lihan laittaminen leivän väliin teki kebabista pikaruokaa 50 vuotta sitten

Erään tarinan mukaan Saksaan muuttanut turkkilainen myi ensimmäistä kertaa ”döneriä” 1969. Suomessa kebabin suosion kasvulle ei näy loppua.

Hampurilaisateria lautasella.

Lappeenrantalaiset innostuivat tilaamaan pikaruokaa ravintoloista kotiin

Wolt aloitti Lappeenrannassa toukokuun lopulla. Ruokatilauspalvelua käyttää jo 25 ravintolaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle