Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tehdasalue.

Paperintuotanto voi sittenkin jatkua BillerudKorsnäsillä Pietarsaaressa – UPM:n lakon pysäyttämään tuotantoon syntyi väliaikaisratkaisu

UPM toimittaa viereisellä tontilla sijaitsevaan BillerudKorsnäsin paperitehtaaseen sen tarvitsemia raaka-aineita. Lakon vuoksi paperitehtaan tuotanto on jouduttu ajamaan alas, vaikka se ei ole työsopimuskiistan osapuoli.

Ilmakuvassa näkyy Billerud Korsnäsin tehdaskompleksi Pietarsaaressa.

80 työntekijää lomautetaan BillerudKorsnäsin paperitehtaalla Pietarsaaressa – syynä lakko naapuritehtaassa UPM:llä

Paperitehdas on riippuvainen UPM:n sellutehtaan raaka-aineista, joiden tuotanto on lakon ja tuotannon alasajon vuoksi pysähdyksissä.

Petri Salo katsoo ikkunasta ulos.

Paperi on nyt huippukallista ja saatavuus kortilla – pulan takia ensi vuoden kalentereitakaan ei ole saatu vielä painoon

Nousseet tuotantokustannukset näkyvät viime kädessä kuluttajan kukkarossa. Monien paperituotteiden hinnat voivat nousta lähikuukausina.

Kouvolan kaupungintalo.

Katujen ja koulujen annetaan tarkoituksella kylmetä Kouvolassa – UPM:n lakko vei 80 prosenttia kaupungin normaalista kaukolämmön jakelusta

Kouvolassa on varavoimalaitoksia, jotka tuottavat lämpöä fossiilisilla polttoaineilla. Kaupunki vähentää lämmitystä muun muassa tyhjissä kouluissa ja kaduilla.

UPM Kymin tehtaan sisäänkäyntialue.

Laajat lakot metsäjätti UPM:n tehtailla alkoivat: taustalla raju riita työehdoista – pääluottamusmies: "Voi tulla pitkäkin lakko"

Paperiliitto, Sähköliitto ja Ammattiliitto Pro käynnistivät lauantaina lakkotoimet seitsemällä tehdaspaikkakunnalla. Lakot häiritsevät myös tehdaspaikkakuntien sähköntuotantoa.

UPM:n  Tervasaaren tehtaan pääluottamusmies Tomi Eerola seisoo tehtaan edustalla keltaisessa työtakissa.

UPM:n tehtailla lauantaina käynnistyvä lakko sulkee tehtaat Valkeakoskella ja Tampereella – Tervasaaren tehdas ajettiin jo alas

Paperiliitto on valmistautunut pitkään lakkoon. Kuitenkin sekä työntekijät että työnantaja toivovat nopeaa ratkaisua työehtosopimuskiistaan.

UPM:n sellutehdas Pietarsaaressa valmistautuu lakkoon perjantaina

UPM:n sellu- ja paperikoneet pysähtyvät lauantaina – Pietarsaaren sellutehtaan pääluottamusmies: "Tulen päästämään porukan pois aamulla ja lähdetään yhdessä"

Yle tapasi paperiliittolaisia ja UPM:n sellutehtaan johtajan Pietarsaaren tehtaan portilla lakkoa edeltävän päivän aamuna. Osapuolet pysyvät tiukasti omissa poteroissaan. Sijaiskärsijäksi joutui naapuriyritys BillerudKorsnäs, joka joutui aloittamaan yt-neuvottelut.

UPM Rauman tehdas

Paperiliiton lakko pelottaa Raumalla – Kaupunginjohtaja: "Useissa rakennuksissa on vähän vilpoisampaa"

Rauma on vain yksi Suomen kaupungeista, joihin Paperiliiton lauantaina alkava lakko vaikuttaa. Raumalla suurimmat vaikutukset osuvat kaukolämpöön ja kaupungin vedenpuhdistamoon.

Tiia Kiuru.

UPM:n tehtaiden voimalaitokset tuottavat valtaosan kaupunkinsa kaukolämmöstä – lauantaina lakko sulkee nekin, mutta kodit eivät silti kylmene

UPM on ainoa yhtiö, joka ei ole saanut neuvoteltua Paperiliiton kanssa uutta työehtosopimusta. Lauantaina käynnistyvä lakko pysäyttää tehtaat, mutta myös tehdaskaupunkien lämmöntuotanto häiriintyy.

UPM:n tehdas Jämsänkoskella

Jämsänkosken tehdas voi jopa jäätyä, jos Paperiliiton lakko pitkittyy – silloin sen käynnistys veisi kuukausia

Lakkouhka tuntuu myös kaukolämmön tuotannossa Jämsässä, sillä paikallinen yhtiö tekee sitä yhdessä UPM:n kanssa. Lämpöä kuitenkin riittää lakonkin aikana, lupaa toimitusjohtaja.

Metsäteollisuusyhtiö UPM-Kymmene Oyj:n logo pääkonttorissa Helsingissä.

Paperiliitto antoi UPM:lle sovintoesityksen uudesta työehtosopimuksesta

Työntekijöitä edustava Paperiliitto odottaa nyt työnantaja UPM:n vastausta esitykseen. UPM puolestaan vaatii Helsingin käräjäoikeutta määräämään Paperiliittoa asettamaan lakkorajat, jotta lämmöntuotanto ja vedenkäsittely turvattaisiin mahdollisen lakon aikana.

Stora Enso,  Varkaus.

Stora Enso lisää pakkauskartongin tuotantoa Varkauden tehtaalla, investoi 23 miljoonaa euroa

Investoinnilla lisätään tuotantoa sekä kasvatetaan käytetyn kierrätyskuidun määrää kartongin tuotannossa.

Paperirullia kuljettimella.

Kovia väitteitä paperiteollisuudesta: Pääluottamusmiehen mukaan UPM uhkaa sulkea paperikoneita pysyvästi, jos lakko alkaa

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo, että jos sopimus syntyy ilman lakkoa, Suomesta ei suljeta koneita sopimuskauden aikana. Jos lakko alkaa, neuvottelijat eivät voi enää tällaista luvata.

tervasaaren portti

Paperiliiton mahdollinen lakko vaikuttaa Valkeakosken kaukolämmön saantiin

Valkeakosken kaupunki tekee tällä hetkellä varautumissuunnitelmia asiaan liittyen.

UPM Lappeenrannan biojalostamo

Paperiliitto uhkaa metsäyhtiö UPM:ää lakolla, tehtaat pysähtyisivät vuodenvaihteessa

Paperiliiton ja UPM:n väliset keskustelut eivät ole edenneet. Muiden suurten metsäyhtiöiden kanssa Paperiliitto sen sijaan on saanut neuvoteltua sopimuksia ensi vuodelle.

Paperiliiton rakennuksen seinää.

UPM:n ja Paperiliiton vääntö jatkuu – biojalostamon alasajoon valmistautuminen siirsi neuvotteluja perjantaille

Liiton hallitus punnitsee työmarkkinatilannetta ja mahdollisia työtaistelutoimia tiistaina.

Mies kävelee kulkusillalla poispäin. Vasemmalla puolella kaivoksen rikastamon malmin murskausrumpuja,

Tehtaiden tilaukset edelleen hyvällä tasolla, mutta tuotanto voi olla hiipumassa

Teollisuuden uusien tilausten kasvu on jatkunut lokakuussa. Tilaustahti on kuitenkin hidastunut aiemmista kuukausista, mikä voi ennakoidan teollisuuden kasvun hiipumista.

Tukkipuupinoja taivasta vasten kuvattuna.

Metsäteollisuutta uhkaavat vuodenvaihteessa työtaistelut – Paperiliitto varautuu jättämään lakkovaroituksia ensi viikolla

Paperiliitto saattaa aloittaa työtaistelun metsäyhtiöissä, joihin ei ole saatu työehtosopimusta tiistaihin mennessä. Neuvottelut metsäyhtiö UPM:n kanssa ovat yhä vaikeat.

Anjalan paperitehtaan johtaja Matti Lielahti Inkeroisissa.

Anjalan paperitehtaan piti olla kuolevaa lajia, mutta se saikin miljoonien investoinnin – yksi syy on kirjapaperi, jolla menee lujaa

Stora Ensolla menee nyt hyvin, ja se luo turvaa myös yhtiön ainoalle paperitehtaalle Suomessa. 21 miljoonan investointi Kouvolaan on osoitus siitä, ettei tehdas ole lähdössä mihinkään.

En vit fabriksbyggnad.

Stora Enso investoi Kristiinankaupungin aaltopahvipakkaustehtaaseen

Stora Enso investoi noin 2 miljoonaa euroa tehdasrakennuksen laajentamiseen. Tehtaan laajennuksella tehdään tilaa konesiirroille.

Imatran Kaukopään tehtaille rakenteilla olevia hakesiiloja.

Stora Enso uudistaa puunkäsittelynsä miljoonien eurojen investoinnilla Imatralla – vuosikymmeniä vanha kuorimalinja tuli elinkaarensa päähän

Stora Enso parantaa Imatran tehtaiden puunkäsittelyä 80 miljoonalla eurolla. Kaukopään tehtaalle rakennetaan uusi kuorintalinja, minkä lisäksi tehtaiden hakkeidenkäsittelyä selkeytetään.

Stora Enso,  Varkaus.

Stora Enso investoi Varkauteen – aloittaa pellettien valmistuksen

Stora Enso investoi Varkauden sahan pellettituotannon aloittamiseen 3,5 miljoonaa euroa. Pelletit tehdään sahalta saatavista lastuista, hakkeesta ja sahanpuruista.

Annica Bresky potrettikuva

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kommentoi sellukartellia varovaisesti: Tutkinta ei tarkoita, että yhtiötä syytettäisiin jostain

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky korostaa, että yhtiöllä on nollatoleranssi kilpailunvastaiseen toimintaan. Euroopan komissio on tehnyt alustavaa kartellitutkintaa havusellua valmistavissa yhtiöissä.

Stora Enson Oulun tehtaat mereltä päin.

Stora Enso miettii Oulun tehtaan toisenkin paperikoneen muuttamista kartonkituotantoon

Yksi paperikone on jo muutettu kartonkikoneeksi, suunniteltu uusi linja tekisi pakkauskartonkia. Pakkausmateriaalien tuotannon lisääminen on yksi yhtiön pitkäaikaisista tavoitteista. Suunnitelman työllisyysvaikutuksia ei vielä tiedetä.

Stora Enson Oulun tehtaat.

Stora Enson tulos parani kohisten – liikevaihto nousi lähes neljänneksellä

Tulosparannus johtui yhtiön mukaan korkeammista hinnoista ja suuremmista myyntimääristä.

Villisikoja villisika tarhalla Suomussalmella.

Kolme villisikaa juoksentelee tehdasalueella Oulussa – eläin voi olla vaarallinen haavoittuneena tai ahdistettuna

Kolmen villisian liikkeet tallentuivat tehtaan turvakameraan lauantaita vasten yöllä. Stora Enson tehdasalueella työskenteleviä ja liikkuvia on tiedotettu asiasta, sillä villisiat voivat olla vaarallisia.

Kaipolan paperitehdas.

Jämsässä Kaipolan lakkautetun paperitehtaan kiinteistölle löytyi ostaja – alueelle etsitään kierrätykseen ja uusiutuvaan energiaan erikoistuneita yrityksiä

Kaipolan suljetun paperitehtaan kiinteistö on vaihtanut omistajaa. Kiinteistön ostanut yhtiö hakee alueelle vuokralaisiksi erityisesti kiertotalouden toimijoita. Ensimmäisenä alueella aloittaa Kaipola Recycling Oy, joka työllistää alkuvaiheessa noin 30 henkilöä.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Union leader says workers want minimum 2 percent pay rise

An agreement reached last week between forestry company Stora Enso and the Paperworkers' Union could set a precedent for other sectors.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

STTK:n Palola: Kaikki pyrkivät ainakin Stora Enson palkankorotuksiin – "Täytyy muistaa, että nyt ollaan noususuhdanteessa"

Stora Enso ja Paperiliitto sopivat viime viikolla kahden prosentin palkankorotuksista vuodessa. STTK:n Palolan mukaan muilla aloilla pyritään samoihin tai korkeampiin korotuksiin.

Stora enson tehdas alue

Metsäteollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa läpimurto: Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista, sopimus ensimmäinen laatuaan

Metsäyhtiö Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua. Sopimus on ensimmäinen yrityskohtainen sopimus metsäteollisuudessa.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Lappilaiset kansanedustajat eivät kannata lakia, joka kieltäisi Veitsiluodon tehdaslaitteiden hävittämisen

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta, pitäisikö valtion estää lailla Stora Ensoa hävittämästä tehdaslaitteita Kemin Veitsiluodosta.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Stora Enson Veitsiluodon tehdasta aletaan lähipäivinä ajaa alas – yhtiön mukaan lopettavan tehtaan alasajaminen ei ole erityisen haastavaa

Alasjo kestää kuukaudesta puoleentoista kuukauteen eli se saadaan tehtyä marraskuun puoleen väliin mennessä.

Paloautoja Ekovillan tuotantolaitoksen edustalla Kouvolassa.

Tulipalon jälkeiset korjaustyöt häiritsevät Ekovillan tehtaan tuotantoa muutaman päivän – taloudelliset vahingot jäivät pieniksi

Kouvolassa sijaitsevan Ekovillan levyeristetehtaan tiloissa syttyi tiistaina tulipalo. Se saatiin sammutettua nopeasti. Suuria vahinkoja ei ehtinyt syntymään.

Paperirulla Stora Enso Veitsiluodon tehtailla, rullassa teksti "Veitsiluoto PK 3 29.9. 2021 viimeinen konerulla".

Toni Mathlinin lapsuudessa "kaikki" työskentelivät Veitsiluodossa, tänään valmistui viimeinen rulla ja paperitehdas Kemissä suljetaan

Iso osa pohjoista teollisuushistoriaa katoaa, kun viimeiset paperikoneet sammuvat Stora Enson Veitsiluodon tehtailla Kemissä. Veitsiluoto on ollut monille kemiläisille toimeentulon lähde, joillekin jopa neljässä sukupolvessa.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla Kemissä paloi sahan sivutuotekuljettimella: palo on sammutettu

Sammutustyöt Stora Enson Veitsiluodon tehtailla ovat päättyneet.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Metsä Groupin Kemin tehtailla alkaa vuosihuoltoseisokki

Koronaturvatoimet ovat tehdasalueella erityisen tarkat, sillä paikalla on runsaasti ulkopuolisia työntekijöitä.

Keminmaalainen avopari Tero Lehtisalo ja Tia-Maria Korhonen on työskennellyt tai työskentelee vielä viimeisiä hetkiä Stora Enson Veitsiluodon tehtailla.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

Sellutehdas järven rannalla

Stora Enson Imatran tehtaiden huoltoseisokki alkoi jälleen koronakaranteenien kautta – parin viikon aikana parannetaan tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta

Stora Enson Imaran tehtaiden huoltoseisokkiin tulevat ulkomaiset työntekijät ovat olleet koronaviruskaranteenissa ja heidät on testattu vielä ennen tehtaalle saapumista.

UPM Kymin piippiu tupruttaa

TES-kiista hämmentää UPM:n työntekijöitä, jotka voivat vain odottaa: "Ei tämä hirveän hienolta vaikuta"

UPM tahtoo viisi eri työehtosopimusta yhden sijaan. Pahin uhka on, että sopua ei löydy ajoissa ja vuoteen 2022 lähdetään kokonaan ilman sopimusta. Paikalliset tahot voivat vain odottaa.

Kyltti, jossa työsuojeluun liittyviä merkkejä ja Stora Enson logo. Kyltti on kiinni Veitsiluodon paperitehtaan aidassa.

Stora Enson henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut Ruotsin Borlängessä ovat päättyneet: 340 henkilöä irtisanotaan

Ruotsissa sata työntekijää on löytänyt uuden työpaikan Stora Ensosta tai yhtiön ulkopuolelta.

Takon tehdas

Pöly leimahti Takon tehtaalla Tampereen keskustassa

Pelastuslaitos oli töissä muutaman yksikön voimalla. Vahingot jäivät suhteellisen pieniksi.

Paperirullaa siistitään liittämistä varten.

Teollisuuden uudet tilaukset lisääntyivät kesäkuussa yli 38 prosenttia vuoden takaisesta

Yritykset saivat kesäkuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla päätoimialoilla. Eniten uudet tilaukset kasvoivat paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla.

Stora Enson Kemin sellutehdas

Vaihtuuko Veitsiluodon paperikoneiden jyly serverien huminaan, onko selluhaaveille pohjaa? Moni lakkautettu tehdasalue elpyy, mutta vuosien kuluessa

Hiljenevälle Stora Enson Kemin Veitsiluodon sellu- ja paperitehdasalueelle toivotaan uutta käyttöä. Esimerkkejä lakkautettujen tehdasalueiden elpymisestä on eri puolilta Suomea. Työntekijät toivovat sellutehtaan jatkavan, mutta mahdollisuudet tähän näyttävät niukoilta.

työntekijät teippaavat laminaattipaperirullia Kotkamillsin tehtaassa

Kotkamillsin myynti ulkomaille varmistui – itävaltalainen kartonkijätti ostaa metsäyhtiön 425 miljoonalla eurolla

Metsäyhtiö Kotkamills ja Euroopan suurin kartongin ja pakkauskartongin tuottaja Mayr-Melnhof sopivat yrityskaupasta viime vuoden joulukuussa. Nyt kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan.

Kyltti, jossa teksti Stora Enso Veitsiluodon tehtaat. Taustalla näkyy punatiilisiä tehdasrakennuksia ja tehtaan portti.

Irtisanomisaika alkoi juosta Veitsiluodon tehtaiden työntekijöillä

Yli 12 vuotta tehtaalla työssä olleilla irtisanomisaika on kuusi kuukautta eli heidän palkanmaksunsa päättyy tammikuun lopussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle