Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perunan kulutus laskee kilon vuodessa per suomalainen – markkinointiasiantuntija ehdottaa tastingeja ja tv-ohjelmia perinneherkun brändäykseen

Pasta ja riisi vievät perunalta tilaa lautasilla. Kerro jutun lopussa, mitä sinä tekisit arvostuksen nostamiseksi.

Pav Bhaji – herkullinen intialainen street food

Hyvää halvalla. Vegevalinta tarjoaa arkeen kasvisruokaa.

Rapea kukkakaalipizza juuston ystäville

Tässä suussa sulava gluteeniton resepti.

Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

Kokonaisena paistettu kukkakaali curryvoin ja uppopaistettujen kikherneiden kera

Käytä kokonaista kukkakaalia kahdella uudella tavalla.

Viime vuosi toi uusia ilmauksia politiikan kentille: Armeijassa porisi kukkakaalipirtelö – Natsia uskallettiin sanoa natsiksi

Kova puhe kiihtyy politiikassa ja ulkopuolisten vaalivaikuttamisen pelätään aiheuttavan sekasortoa vaalien ollessa ovella.

Vegetarian meals satisfy army nutrition requirements, Defence Forces report finds

Finland's Defence Minister doubted that "lentil soup and cauliflower smoothies" would provide enough energy, but a new study vindicates planned vegetarian meals.

Maanantai 28.8.2017 (radio)

Suomen ja Yhdysvaltain presidenttien tapaaminen. Poliisi selvitti Turun puukottajaepäillyn oikean nimen. Sairaanhoitajaa epäillään 86 murhasta. Kukkakaalin hinta laski tosi alas. Viljat kypsyvät myöhässä.

Huippuyliopisto selvitti – Puoli kiloa päivässä hedelmiä ja vihanneksia ei olekaan tarpeeksi

BBC kertoo laajasta tutkimuksesta, jossa selvisi muun muassa, millä hedelmillä ja vihanneksilla on erityisesti syöpää ja muita vakavia sairauksia ehkäiseviä vaikutuksia.

Bad weather in southern Europe hikes domestic vegetable prices

The price increase in vegetables imported from Europe is set to continue for the foreseeable future, food conglomerate chiefs say.

Ulkomaisten vihannesten hinnat nousivat – kurjat säät aiheuttivat suuria satotappioita Etelä-Euroopassa

Ruokakeskon osto- ja myyntipäällikkö arvioi, että vihannesten jonkin verran korkeampi hintataso jatkuu vielä pidemmän aikaa.

Ukkosenmetsästäjä aina valmiina lähtöön: "Ajan jyrinän perässä satoja kilometrejä"

Tiina Majuri pelkäsi ukkosta lapsena. Sitten jokin muuttui. Nyt hän tekee kaikkensa päästäkseen myrskyn tuntumaan.

50 kiloa reilussa neljässä kuukaudessa – Lihakauppiaan uskomaton elämänmuutos

Porilainen Henrik Eriksson saavutti terveen miehen mitat vain muutamassa kuukaudessa. Painonpudotuksen salaisuutena oli täyskäännös elintavoissa, jota kroppa oli huutanut jo pidemmän aikaa.

Marsin "kukkakaalit" merkki elämästä Maan ulkopuolella?

Marsin Gusevin kraatterista on löytynyt opaalimuodostelmia, jotka muistuttavat muun muassa Atacamassa ja Yellowstonessa löydettyjä.

Rovaniemen torille riittää kysyntää

Kauppias Tapani Lappalainen uskoo, että Rovaniemen kauppatorille tullaan jatkossakin ostamaan tuoreita kasviksia.

Kolmelle nuorelle annettiin budjetti ja ruokavastuu viikoksi – katso miten kävi

Kolme nuorta laitettiin vastuuseen omista lomasyömisistään ja koko perheen päivällisestä, kun vanhemmat ovat vielä töissä. Käyttöönsä sisarukset saivat 25 euroa päivässä.

5 tapaa nähdä kukkakaali uudessa valossa

Kukkakaalista on moneksi

Kesäpihalla valmistettiin sapaksia

Aamu-tv:n kesäpihalla tehtiin sapaksia eli suomalaisia alkupaloja. Ravintola Juuren keittiöpäällikkö Antti Ahokas opetti Sari Huovisen ja katsojat valmistamaan muun muassa nokkossiikaa ja mustaherukkasinappia sekä paahdettua lanttua ja kukkakaalipyreetä. Katso video ja reseptejä.

Kainuun varhaisperunaa riittää jo marketteihin

Omassa maakunnassa kasvaneiden perunoiden, kaalien ja vihannesten tarjonta laajenee lähipäivinä. Kainuulaista varhaisperunaa riittää jo suurinkin toimituksiin.

Lääkärin lausunto hämmensi Kaj Kunnaksen

Kun Kaj Kunnas kuuli lääkärin lausunnon hänen lihapiirakkasyöntiaikeistaan, urheilutoimittaja perääntyi: ”En halua joutua rasvalillutukseen.”

Kotimaisia vihanneksia ja marjoja tarjolla juhannukseksi

Kotimaisia vihanneksia ja marjoja juhannuspöytään mielivä saa suunsa makeaksi. Esimerkiksi Joensuun torilla on kolmatta päivää myynnissä kesälahtelaista peltomansikkaa. Keskiviikkona mansikan litrahinta oli kahdeksan euroa.

Ukkonen on lyhytikäinen ja paikallinen eli arvaamaton

Ukonilma iskee pienelle, vain muutamien kymmenien kilometrien laajuiselle alueelle, joten sääennusteista on mahdoton nähdä, salamoiko kotikulmilla. Toisaalta maallikko voi seurata pilvien muotoja ja päätellä, onko ilmassa ukkosta.

Makupaloissa paljastuvat ruskean kastikkeen salat

TV-kokit lihakääryleiden ja ruskean kastikkeen parissa.

Itämaista pyttipannua kotimaisilla kasviksilla

Kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan juuri nyt. Kasviswokki on maistuva kasvissekoitus. Lanttu, nauris, porkkana, palsternakka, sipuli ja kukkakaali antavat wokille hyvänmaun. Possu lisää wokin ruokaisuutta. Paholaisen hillolla tai chilillä ja hunajalla saat ruokaan tulisuutta sekä makeutta.

Maistuisiko lautasellinen kesäkeittoa?

Kesäkeitto on monen mielestä etovaa soppaa. Se on keikkunut kouluruokien inhokkilistan kärjessä jo vuosikymmeniä.

Juvalla opetellaan tryffeliherkun herkkää makua

Juvan Partalan Kuninkaankartanon keittiössä harjoitellaan herkkujen tekemistä tryffeleistä. Toistaiseksi tarjolla on italiaista tryffeliä, mutta tulevaisuudessa tarkoitus on löytää raaka-aineet omilta pelloilta.

Ravintolat tahtovat ostaa lähellä tuotettuja raaka-aineita

Pääkaupunkiseudun ravintolat ovat entistä kiinnostuneempia tarjoamansa ruoan raaka-aineiden alkuperästä. Kyselyt vihannesten kasvatuspaikasta ovat tuttuja Helsingin tukkutorilla.

Keskikesä on kotimaisten kasvisten juhla-aikaa

Nyt jos koskaan kannattaa tuoda kasviksia ennakkoluulottomasti ruoanlaittoon. Herkullisten makujen ja terveellisyyden lisäksi kasvikset valmistuvat erittäin nopeasti.

Kantarelleja näkyvissä!

Kantarellit ovat jo saapuneet torikauppaan. Maastossa niitä nähtiin jo juhannuksen jälkeen, mutta kuiva keli tyrehdytti kasvun. Sateiden myötä sienikausi kuitenkin alkaa samalla, kun mansikkakausi osoittaa hiipumisen merkkejä.

Torkkutyynyt Aurajoen penkeille

Tällä viikolla on Turussa lupa istahtaa Aurajoen penkille, painaa pää tyynyyn, ihailla kukkakaalin ja lohikäärmeen muotoisia cumuluspilviä tai sulkea silmät ja kuunnella alkavan kesän ääniä.

Juvan tryffeleistä saa kohta maistiaisia

Juvan tryffelikeskuksessa odotetaan tänä vuonna ensimmäistä tryffelisatoa. Tryffeleiden positiiviset kasvatustulokset ovat innostaneet kehittämään niiden ympärille turisteille tarjottavaa matkailu- ja esittelytoimintaa.

Varhaisviljely vauhtiin Pohjois-Savossa

Ensimmäiset varhaisvihannekset on istutettu avomaalle Pohjois-Savossa. Leppävirralla Kotalahdessa ensimmäiset kaalin siemenet kylvettiin kasvihuoneisiin maaliskuun puolivälissä ja avomaalle kaalin taimia päästiin istuttamaan toden teolla tänään.

Konosen onnistuneimmat yksiin kansiin

Toimittajaperheeseen syntyneelle Suonna Konoselle kirjoittaminen on ollut osa elämää jo pienestä pitäen. Musiikki oli perheen yhteinen harrastus ja lapsuudesta saakka kirjoittamisella ja musiikilla on ollut iso rooli miehen elämässä.

Tutkijat: Lehtivihannekset leikkaavat diabetesriskiä

Lisäannos vihreitä lehtivihanneksia vähentää merkittävästi diabetesriskiä. Näin sanovat yli 200 000 suomalaista, yhdysvaltalaista ja kiinalaista kattanut tutkimus.

Ruokakulttuuri nousuun erikoisohjelmalla

Suomalainen ruokakulttuuri vaatii kehittyäkseen kansalaisten arvostusta ja omaa panostusta ruoanvalmistusta kohtaan, toteaa ruokakulttuurin edistämisohjelman tuore pääsihteeri Marja Innanen.

Varhaisperuna-kasvispannu

Tämä kesäinen ruoka sopii mainiosti vaikka juhannuksen juhlapöytään. Juhannuksestahan alkaa kotimaisten vihannesten sesonki, monien mielestä vuoden paras aika. Ruuan voi valmistaa ulkona vaikka muurinpohjapannulla.

Yrtit ja salaatit sivuuttivat juurekset kotipuutarhoissa

Kylvö- ja istutustyöt ovat täydessä vauhdissa kotien hyötypuutarhoissa. Perinteisten juurikasvien viljely on vähentynyt, mikä johtuu juuresten edullisuudesta ja kotien vähäisistä varastotiloista.

Aurinko satuttaa valoihottumaista

Kutisevia rakkuloita, korvat kuin kukkakaalia, palovammoja jopa vaatteiden läpi. Valoihottumasta kärsivälle kesä voi olla tuskien taival. Sairaudesta kärsivälle auringon UV-säteet aiheuttavat jopa pieninä annoksina kiusallisia iho-oireita.

Hyvästä kaalisadosta riittää pureskeltavaa

Lämmin syksy kypsytti kaalisadon mainioksi. Nyt onkin vihannestiskeillä tarjolla monenlaista kaalia, eikä hinta hirvitä. Olisikohan kyssäkaali mukava uusi tuttavuus?

Kevätkylvöt käytiin Uudellammaalla

Varhais- ja kukkakaalin istutukset käynnistyivät viime viikon lopulla. Kevätviljojen kylvöt ovat alkaneet tällä viikolla. Kylvöjen käynnistymistä on jarruttanut hidas ja epätasainen roudan sulaminen.

Viikonlopun sateista lohtua viljelijöille

Viime viikonlopun sateet ovat helpottaneet viljelmien kuivuusongelmia ja elvyttäneet hallasta kärsineitä kasvustoja. Kevään sääolot ovat jo kuitenkin ehtineet verottaa tulevan kesän satoa.

Viljan puinnit edistyvät vauhdilla

Viljan puinnit ovat lopuillaan lähes koko maasssa. ProAgria Maaseutukeskusten Liiton kasvutilannekatsauksen mukaan syysviljojen puinti on saatu päätökseen lähes koko maassa. Myös kevätviljojen puinnit ovat edenneet vauhdikkaasti.