Uusimmat artikkelit
Töissä Sami Yläkangas oli kovapintainen, mutta kotimatkalla hän itki autossa – nyt perheenisä kertoo, millaista on uupua
Sami Yläkangas ajattelee, että miehiltä odotetaan ennen kaikkea hyödyllisyyttä. Uupumisesta on hankala puhua: ”Aina on jaksettu, ja siitä maksetaan nyt kallista hintaa.”
Essee: Isien faijavitsit kasvattavat lapsia sietämään häpeää ja nöyryytystä – kerro isänpäivän kunniaksi parhaat tietämäsi
Rakastetut faijavitsit ovat nousseet hitti-ilmiöksi. Ovatko ne huumorin vastakohta vai vitsien viimeinen turvapaikka? Kerro meille pahimmat ja parhaat tietämäsi faijavitsit.
Mieskaverina toimiva Nikodemus Nousiainen nauttii lapsen kanssa peuhaamisesta: Pääsen irti arkikiireistä ja saan olla miehen roolimallina
Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminnassa on mukana noin 250 vapaaehtoista, mieskavereille olisi kysyntää roimasti enemmän. Mieskaverit toimivat kavereina lapsille, joilla on heikko yhteys isäänsä.
Hämeenlinnan kaupunki toivoo hyvinvointikyselyyn enemmän vastauksia nuorilta ja miehiltä
Hyvinvointikysely on lähetetty eri-ikäisille ja eri puolilla kaupunkia asuville hämeenlinnalaisille.
Henri Hyvösen kolumni: Miehet ovat aina näyttäneet tunteitaan, mutta niitä ei ole kutsuttu tunteiksi
Miesten tunnekylmyys on myytti, vaikka miesten tunteet eivät lämpimiä olisikaan, pohtii Hyvönen.
Ärhäkkä urheiluauto voi hyvinkin olla peniksen jatke – itsetuntoa paikataan muillakin luksusostoksilla
Huono itsetunto voi johtaa kerskakulutukseen, joten ei kannata lähteä ostoksille alamaissa. Shoppailuterapiaa edullisemmaksi tulee, jos itsetunnon kohottamiseen on tarjolla joku muu keino.
Mikä saa nuoren miehen vihaamaan naisia? Nämä seitsemän asiaa jokaisen nuoren ja kasvattajan pitäisi tietää incelistä
Väkivaltaa ihannoiva netin alakulttuuri voi vedota parisuhteissa pettyneisiin nuoriin miehiin. Incel-yhteisö on julma myös omille jäsenilleen, mutta siitä on mahdollista päästä irti.
”Miksi naiset ovat ärsyttäviä”, googlasi Miika Saksi parisuhteisiin pettyneenä – nyt hän auttaa miehiä puhumaan tunteistaan
Poikien ja miesten omat yhteisöt ovat tärkeitä paitsi ahtaan mieskuvan päivittämisessä, myös lieveilmiöiden kuten väkivaltaa ihannoivan incel-ilmiön ehkäisyssä.
Antti Röngän kolumni: Kerron itsestäni tarinaa, johon en jaksa enää uskoa
Kirjoitan itsestäni tarinaa, johon uskon liian sokeasti. Voisiko opitusta roolistaan joskus vapautua, pohtii Rönkä.
Henri Hyvösen kolumni: Puhe ”toksisesta maskuliinisuudesta” osoittaa ongelman, muttei ehdota ratkaisua
Miesten käyttäytymisen kutsumisen ”myrkylliseksi” takertuu herkästi yksittäisiin miehiin ja miesten yksittäisiin tekoihin, kirjoittaa Hyvönen.
Somevaikuttaja Veli Koo ihmettelee, mihin kyky sietää arkea on kadonnut: ”Parisuhde ei ole pelkkää leffaa”
Veli Koona tunnetun sisällöntuottajan Tuomo Kasasen mielestä deittimaailman kertakäyttökulttuuri alkaa näkyä myös parisuhteissa: ongelmia ei kestetä ja odotukset suhteen luonteesta ovat epärealistisia.
Nyt on miesten vuoro sanoa mielipiteensä parisuhteesta: Puhuminen on kaiken perusta
Vanha käsitys puhumattomasta ja pussaamattomasta suomalaisjörrikästä saa kyytiä Hyvin sanotun haastattelemilta miehiltä. He eivät pelkää puhua tunteistaan ja kannustavat muitakin siihen.
Analyysi: Hittielokuva Barbien sydämessä piilee suuri tragedia, ja sen nimi on Ken
Barbie on nyt Suomessa vuoden katsotuin elokuva.
Trauma voi yltää yli sukupolvien, ja Mikkelin miehet tekivät siitä teatteria: ”Katsojia tulee ällöttämään, itkettämään ja naurattamaan”
Moni trauma juontaa juurensa väkivallasta tai alkoholismista. Mikkelin miesteatterin näytelmä antaa äänen niille, joiden ääni harvemmin kuuluu yhteiskunnallisessa keskustelussa.
Miesten kokema syrjintä näkyy yksinäisyytenä – keskusteluklubi tarjoaa lääkkeeksi laajaa miehen mallia ja tunnepuhetta
Jäbät ja tunteet-podcastin perustaja Nosh A Lody kohtaa miehiä, jotka kokevat yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteita. Hän haluaa parantaa miesten välistä keskustelukulttuuria.
Henri Hyvösen kolumni: Puhe ”ahtaasta miehen mallista” on silmänkääntötemppu
Mieskeskustelussa viitataan toisinaan ahtaaseen ”miehen malliin”, jonka vankeja miehet ovat. Tämä puhetapa häivyttää näkyvistä miesten väliset erot, pohtii Hyvönen.
Saara Särmän kolumni: Feministi selittää miesselittämisen
Hyvä selittäminen on vähän kuin kunnon halaus – tuottaa iloa ja lämmittää mieltä, kirjoittaa Särmä.
Julia Thurénin kolumni: Puoliso ei saa päättää toisen palkasta
Rahariita muuttuu taloudelliseksi väkivallaksi, kun toinen osapuoli valitsee vahingoittaa toista rahan avulla. Tilanne pitää tunnistaa, jotta sen voi lopettaa, kirjoittaa Thurén.
Miehellä on vain yksi mahdollisuus tehdä vaikutus deittimaailmassa, sanoo somevaikuttaja Veli Koo
Monelle miehelle voi tulla tämän päivän deittailumaailmassa tunne, ettei kelpaa kenellekään.
Nyt myös miehet saavat oman vuoron Lieksan uimahalliin – naisten uintivuoro alkoi syksyllä 2021
Kyselyn mukaan jotkut lieksalaiset miehet eivät mielellään käy uimassa yleisillä vuoroilla, koska he tuntevat epävarmuutta omasta kehostaan.
Tiina Helinin kolumni: Miten sujuu parisuhde, kun nainen hioo tunnetaitojaan terapiassa, mutta mies jää edelleen saman avun ulkopuolelle?
Yhteiskunnallisuus on pois muodista – nyt uskotaan, että yksilö on vain yksin vastuussa ongelmistaan. Siksi terapia kiinnostaa, mutta rakentaako se samalla sukupuolia erottavaa kuilua?
Touko Laine, 16, lakkaa kynsiään ja se on herättänyt kysymyksiä: “Jos ihmiset alkavat tuomita, ne eivät ole kauhean hyviä ihmisiä ympärille”
Miehet koristelevat kynsiään aiempaa enemmän. Kynsien laittaminen on tullut ilmiöksi sosiaalisen median myötä. Lakkauksen lisäksi myös manikyyrit ja kynsien geelaukset ovat yleistyneet miesten keskuudessa.
Saara Särmän kolumni: Puhetavoista huomauttaminen on hiljentämiskeino, jolla pyritään pitämään naiset poissa julkisuudesta
Julkisen puhumisen tulisi olla mahdollista jokaiselle ilman, että siitä seuraa häirintää, haukkumista tai ”ystävällisiä ohjeita” muuttaa itsessään jotain, kirjoittaa Särmä.
Nuoret miehet meikkaavat nyt Koreassa, ja se näyttää tietä miesten kasvavalle kosmetiikan käytölle koko maailmassa
Korealaiset käyttävät eniten rahaa miesten ihonhoitoon maailmassa. Parikymppisistä miehistä lähes 60 prosenttia tekee kauneuskäsittelyjä viikoittain.
Kolmannes 30–44-vuotiaista miehistä on tyytymättömiä asioiden hoitamiseen Suomessa – osa jäänyt yhteiskunnan muutoksen ulkopuolelle, sanoo tutkija
Tutkijan mukaan osa miehistä on pettynyt yhteiskunnan muutokseen, jonka ulkopuolelle he ovat jääneet. He eivät ole saavuttaneet nykyistä ihannetta miehen elämästä.
Joonas Konstigin kolumni: Internetin varaisät opettavat nuorille miehille sen, mitä heidän isänsä eivät
Youtuben miesasiatubettajat kauppaavat ajatuksiaan vapailla markkinoilla, ja joku aina haksahtaa käärmeöljyyn, kirjoittaa Konstig.
Uusi miesten ehkäisypilleri vie siittiöiltä uimataidon – laboratoriokokeet lupaavia
Lääkettä voisi käyttää satunnaisesti ja sen vaikutukset katoaisivat kokonaan vuorokaudessa.
Musiikintekijöillä sukupuolesta riippuen täysin eri käsitys alansa tasa-arvoisuudesta, selviää Teoston kyselytutkimuksesta
Musiikkialan toimijat pyrkivät selvittämään, miksi Teoston rekisterin mukaan Suomen musiikin tekijöistä vain viidennes on naisia tai muunsukupuolisia.
Ivallinen hymy metrossa sai Mikko Huhdanmäen havahtumaan siihen, että hän on miehisen väkivaltakulttuurin uhri
Nuorten miesten väkivaltakulttuuri on ollut Suomessa vaiettu asia. Katuväkivalta on tavallista, mutta uhrit jäävät piiloon. Helsinkiläinen Mikko Huhdanmäki, 29, haluaa asian muuttuvan.
Joonas Konstigin kolumni: Tony Viikinki Halme ja kapean mieskuvan kirot
Klisee nykykulttuurimme “kapeasta mieskuvasta” on totta, mutta eri tavalla kuin yleensä ajatellaan, kirjoittaa Konstig
Mikko Nikkilälle kirja on elämys, mutta kaikilla näin ei ole – kirjasto alkaa herätellä miesten hiipunutta lukuintoa Kokkolassa
Kokkolassa havahduttiin koronavuosina tunteeseen siitä, että miehiä oli kirjaston asiakkaina aiempaa vähemmän. Nyt lukupiireihin ja kirjailijavierailuille tuodaan teoksia, joiden uskotaan olevan miesten makuun.
Ensihoitaja Eetu Virpi, 21, on kyllästynyt siihen, että hänen ammattitaitoaan kyseenalaistetaan hoikkuuden takia - "Haluan lisää massaa"
Eetu Virpi, 21, on aina ollut hoikka. Ongelma hoikkuudesta tuli, kun se liitettiin miehisyyden ja ammattitaidon puutteeseen.
Shadia Raskin kolumni: Lähijohtaja, tiiminvetäjä, päällikkö, ryhmänjohtaja, ryhmänvetäjä, työnjohtaja, johtaja vai esihenkilö?
Pienenä kansakuntana meillä ei ole varaa viestiä, että johtotehtävät kuuluvat sananmukaisesti vain puolelle potentiaalisista johtajista, kirjoittaa Rask.
Joka neljännen nuoren miehen mielestä keskustelu on asia, joka täytyy ”voittaa” – räp-artisti Ibe: ”Moni tuntee, että maailma on heitä vastaan”
Nuorille miehille voittaminen on tärkeää keskustelussa.
Miesflunssa ei ole naurun aihe – professori: "Ei miehiäkään saa perusteettomasti parjata"
Miesflunssa on jokasyksyinen puheen- ja naurunaihe. Osan mielestä miehet valittavat turhasta, mutta tutkimusten mukaan miehillä infektiot aiheuttavat pahempia tauteja kuin naisilla.

Timo Juvonen, 54, teki korpien keskeltä tubettamisesta itselleen ammatin – pian koneita rassaava “Metsa Man” nähdään kavereineen myös tv:ssä
Kolmen itäsuomalaisen aikuistubettajan koneiden täyttämästä arjesta julkaistaan dokumentaarinen tv-sarja. Ensi viikolla Yle Areenaan tulevan sarjan päähenkilö on Youtuben Metsa Man eli Timo Juvonen.
Musiikkialalla yli 70 prosenttia on kokenut epäasiallista käytöstä
Epäasiallisen käytöksen muodot voivat olla monenlaisia.
Maskuliininen kulttuuri estää tasa-arvon toteutumista
Tekniikan alat ovat edelleen hyvin miesvaltaisia.
Asta Lepän kolumni: Suostuin häirinnän kohteeksi, koska uskoin sen olevan kohteliaisuus
Onko tämän päivän nuorissa naisissa vielä jäljellä omaa sukupolveani kahlinnutta väärää miellyttämisenhalua – ja uskooko osa miehistä olevansa yhä oikeutettuja häirintään, toimittaja, tietokirjailija Asta Leppä pohtii.
Emmi Nuorgamin kolumni: Myös mukava mies voi olla seksuaalirikollinen
Teini-ikäisenä luulin, että aikuisten miesten huomio johtui siitä, että näytin aikuiselta. Nyt olen tajunnut sen johtuneen siitä, että näytin teiniltä, kirjoittaa Nuorgam. Kolumnin voi myös kuunnella.
Joonas Konstigin kolumni: Hyvästi, seksuaalinen vallankumous – tervetuloa takaisin, estot
Me toon jälkeinen uusi puritaanisuus on paluuta vanhaan normaaliin, ja hyvä niin, kirjoittaa Joonas Konstig
Kun Tero Hynynen kiinnostui 90-luvulla tarot-korteista, hän oli harvinaisuus – nyt uushenkisyys kiinnostaa nuoria miehiä ihan uudella tavalla
Uushenkisyys on ollut Suomessa aina selvästi enemmän naisten kuin miesten suosiossa. Uusimmassa kyselyssä alle 30-vuotiaiden miesten usko uushenkisiin asioihin on noussut lähes samalle tasolle nuorten naisten kanssa.
Milloin naiset pääsivät yksin ravintolaan ja 11 muuta kysymystä tasa-arvon historiasta ja nykypäivästä – testaa tietosi
Mikä tuleva uudistus edistää kaikkien sukupuolten tasa-arvoa, entä mitä on rakenteellinen syrjintä? Tämän visan kautta voit oppia myös uutta.
Matti Mörttisen kolumni: Tasa-arvo etenee, mutta miljoonat kuuluvat miehille
Sukupuolikiintiöt eivät ole taikasauva, mutta vinon tilanteen korjaamisessa ne voivat auttaa samaan tapaan kuin tupakointirajoitukset, kirjoittaa Mörttinen
Naisen murhasta Helsingin Maunulassa syytetty mies kiistää kaiken väkivallan, vaikka kaksi todistajaa kertoo miehen tunnustaneen puukotuksen
Syytteiden mukaan mies murhasi liikuntarajoitteisen naisen tämän kodissa raa'alla ja julmalla tavalla. Miestä syytetään myös useista naiseen kohdistuneista pahoinpitelyistä.
Antti Röngän kolumni: Hyvää ystävänpäivää, vihdoinkin ja ilman ironiaa
Ystävänpäivä on mennyt minulta joka vuosi ohi, mutta tänä vuonna se on kohdattava rohkeasti, kirjoittaa Rönkä.
Eron keskellä olevat miehet hakevat apua someryhmistä – eniten puhuttavat ero lapsista, isyys, huoltajuus ja elatusapukysymykset
Yhteishuoltajuus on usein sitä, että isä näkee lapsiaan vain viikonloppuisin ja lomilla. Etenkin nuoremmat miehet haluavat olla kiinteämpi osa perhettä, ja isyydellä on isot myönteiset terveysvaikutukset.
Ennen, nyt ja kohta!
Markus Kajo miettii 40 vuottaan Ylessä, ja ensi vuotea, mm.
Anton Vanha-Majamaa: Miksi heteromiehen on yhä niin vaikea koskea toista miestä?
1800-luvun valokuvissa miehet pitivät toisiaan kädestä ja istuivat toistensa sylissä. Vuosien myötä miesten välisestä kosketuksesta tuli kuitenkin tabu, jonka murtaminen vaatii työtä, kirjoittaa Vanha-Majamaa. Blogin voi myös kuunnella.

"Lenkillä käydään, saunotaan päälle ja puhutaan hulluja" – lapualaismiesten kuntoliikuntaryhmä täyttää 50 vuotta
Syksyllä 1971 aloittanut ryhmä on kokoontunut joka viikko koko ajan. Mukana on yhä viisi porukassa koko ajan kuntoillutta miestä.