Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä istumassa omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Lappilaiset kansanedustajat Taivalkosken voimalaitoksen kalauomasta: "Olemme erittäin iloisia, että nyt otettiin askeleita eteenpäin"

Lappilaiset kansanedustajat iloitsevat Taivalkosken voimalaitoksen kalauoman luvitusprosessin käynnistämisestä.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuudessa eduskunnassa Helsingissä 14. heinäkuuta 2020

Johanna Ojala-Niemelällä koronatartunta

Rovaniemeläinen kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kertoi tartunnastaan Facebookissa keskiviikkona.

Ilmasto- ja ympäristöministeri Emma Kari (Vihr.) Lapissa

Ympäristöministeri Emma Kari puolustaa luonnonsuojelualueita kaivostoiminnalta: "On tärkeää, että kaivostoiminta on kestävää"

Ilmasto- ja ympäristöministeri Emma Karin (vihr.) mielestä malminetsintää luonnonsuojelualueilla pitäisi rajoittaa tiukasti. Suomessa tarvitaan Karin mukaan kaivoksia, mutta toiminnan on oltava kestävää.

Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista

Syyttäjä: poliisin on kestettävä loukkaavaakin arvostelua – tutkinta kansanedustaja Ano Turtiaisen somekirjoituksista lopetettiin

Syyttäjä on tehnyt ratkaisut Helsingin poliisilaitoksen ylikomisarioon kohdistuneissa kunnianloukkausepäilyissä. Kunnianloukkaukset eivät etene oikeuteen, mutta laitonta uhkausta käsitellään käräjillä.

Ihmiset jonottavat koronatestiin.

Julkisissa tiloissa liikkuminen ilman rokotepassia tulisi Ranskassa uuden lain myötä mahdottomaksi – kansanedustajat saaneet tappouhkauksia

Ranska on säätämässä lakia, joka edellyttäisi junamatkustajilta, elokuvissa kävijöiltä ja ravintola-asiakkailta rokotustodistusta.

Kansanedustaja Jukka Mäkynen, Perussuomalaiset.

Kansanedustaja Jukka Mäkynen kehotti kansalaista hirttäytymään, sai moitteet eduskuntaryhmän puheenjohtajalta

Vaasalainen kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) on pahoitellut suuttuneena sähköpostiviesteilyssä kirjoittamaansa hirttäytymiskehoitusta. Kuvakaappaus viestistä leviää sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri Sanna Marin ja valtiovarainministeri Annika Saarikko keskustelevat eduskunnan täysistunnossa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 93–56 budjettikäsittelyn päätteeksi

Yksikään kansanedustaja ei äänestänyt luottamuslauseäänestyksessä tyhjää.

5-vuotias Minja Västinen katseli Netflixiä tabletilta eduskunnan valtiosalissa

Minja Västinen katselee Netflixiä valtiosalissa, Ano Turtiaisen huone täyttyy kukista, nakit kypsyvät – katso, mitä eduskunnassa tapahtui budjetti-iltana

Tällä viikolla eduskunnassa istuttiin vuoden lähes viimeisiä täysistuntoja. Aikarajaa ei ollut, ja puhe jatkui niin kauan kuin asiaa oli. Yle seurasi iltaa eduskunnassa keskiviikkona.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä.

Turvapaikanhakijat ja sote-uudistus kyselytunnin aiheina, joulukysymys pukista ja bensasta hauskuutti kansanedustajia – katso video

Kokoomuksen Petteri Orpo pelkäsi, että sote-palvelut ovat vuoden päästä kaaoksessa. Vuoden viimeisellä kyselytunnilla esitettiin myös perinteinen kepeä joulukysymys.

Kai Mykkänen

Kokoomuksen Kai Mykkänen lupailee yhteistyötä rokotustahdin kiihdyttämiseksi, mutta penää päätöksiä nopeasti – "Eduskunta on jäämässä joulutauolle"

Rokotusvauhdin nopeuttamiseksi talkoisiin kutsutaan apuun niin eläköityneet terveydenhuollon ammattilaiset, opiskelijat, lähihoitajat, järjestöt kuin Puolustusvoimatkin.

Oulun vaalipiirin kansanedustajat eivät yhdistäisi hyvinvointialueita ensimmäisellä kaudella

Kansanedustajakysely: tulisiko hyvinvointialueet yhdistää ensimmäisen aluevaltuustokauden aikana, jos rahat eivät riitä?

Kyselyyn vastanneet Oulun vaalipiirin kansanedustajat eivät kiirehtisi yhdistämään Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueita. Heidän näkemyksensä on, että ensimmäisestä toimintakaudesta suuri osa on toiminnan kehittämistä ja kokemuksien keräämistä.

Kotila-mökki korkeiden mäntyjen keskellä aurinkoisena kesäpäivänä Ärjänsaaressa.

Kainuun liikenne- ja luontokohteille lisärahoitusta eduskunnan "joululahjarahoista"

Kansanedustajien mukaan rahoitusta saivat nyt pienet ja keskisuuret kohteet, jotka eivät meinaa edetä ilman, että niihin korvamerkitään eduskunnan päätöksellä rahaa.

Paula Werning Eduskuntatalolla.

Kansanedustaja Paula Werningillä on koronatartunta: "Oireet ovat siedettävät"

Werning kertoi jo aiemmin saamastaan positiivisesta tuloksesta koronan pikatestistä. Hän kertoo ottaneensa kaksi koronarokotusta.

Eduskuntatalo / 09.01.2019

Perussuomalaiset vaati hallitukselta tukea sähkönhinnasta kärsiville kotitalouksille kyselytunnilla – hallitus lupasi turvaverkkojen pitävän

Kuluneella viikolla kovat pakkaset ja nousseet sähkönhinnat ovat puhuttaneet suomalaisia. Eurooppalaista yhteisvastuuta sosiaalisista kustannuksista hallitus ei halua.

Eduskuntatalo aurinkoisena päivänä 24. marraskuuta 2021 Helsingissä.

Eduskunnassa yli 20 korona-altistunutta samaan aikaan, kun kansanedustajat valmistautuvat jopa satoihin budjettiäänestyksiin

Eduskunnan hallintojohtajan mukaan koronatilanne ei ole erityisen kriittinen, mutta ajoitus on hankala. Kansanedustajat äänestävät ensi viikolla budjetista.

Katri Kulmuni lumisessa talvimaisemassa. Taustalla autotallirakennuksia.

Keskustan Katri Kulmuni lähtee ehdolle aluevaaleihin

Kulmuni kertoi asiasta ensin Facebook-sivuillaan.

Tarjoilija tarkistaa asiakkaan koronapassia One Pint Pubin baaritiskillä Ruoholahdessa, Helsingissä.

Valtaosa pohjalaisista kansanedustajista ottaisi koronapassin käyttöön työpaikoilla: "On erikoista, jos asiakkailta vaaditaan, mutta ei työntekijöiltä"

Vastanneita oli viidestä puolueesta yhteensä yhdeksän kansanedustajaa. Ainoastaan perussuomalaisten Juha Mäenpää vastusti koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla kokonaan.

Sairaanhoitaja potilashuoneessa, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Valtaosa Keski-Suomen kansanedustajista uskoo, että sote onnistuu – epäilijöitä mietityttävät pienten kuntien kohtalo, korona ja maakuntavero

Yle kysyi maakunnan kansanedustajilta näkemyksiä yli 15 vuotta sitten aloitetun sote-uudistuksen onnistumiseen. Hyvinvointialueen päättäjät valitaan aluevaaleissa tammikuussa.

Passi toimiston lasiseinän takana pöydällä pystyssä

Lounais-Suomen kansanedustajakyselyssä kylmää kyytiä paperittomien palvelujen parannuksille

Suurin osa lounaissuomalaisista kansanedustajista ei halua laajentaa paperittomien sosiaali- ja terveyspalveluja. Vain kaksi edustajaa olisi valmis parannuksiin.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Ylilääkäri kummastelee poliitikkojen vatvomista Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijainnista: "Ei kuulosta millään tavalla järkevältä"

Eksoten ylilääkäri hämmästelee uutta käännettä, jonka mukaan lääkärihelikopteri sijoitettaisiin väliaikaisesti Lappeenrantaan ja siirrettäisiin myöhemmin Kouvolaan.

Rajavartiolaitoksen stop-kyltti itärajalla

Kaakon kansanedustajat yksimielisiä: itärajan aitaaminen olisi kallista ja lähinnä symbolinen ele

Laitonta maahantuloa on parasta torjua kansainvälisellä yhteistyöllä ja lisäämällä Rajavartiolaitoksen resursseja, ajattelevat Kaakkois-Suomen kansanedustajat.

Sairaanhoitajia korona-osaston käytävällä.

Yle kysyi kansanedustajilta aluevaaleista: kaksi kolmannesta vastanneista haluaa päättämään sote-asioista – katso oman edustajasi vastaus

Kansanedustajien kiinnostus asettua ehdokkaaksi tammikuun aluevaaleissa on syksyn aikana vahvistunut. Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista 73 lähtee ehdolle, 34 kieltäytyy ja kuusi vielä pohtii asiaa.

Maatila.

Pohjalainen kansanedustaja hakee lakialoitteellaan maatilojen tuotantorakennuksille verovapautta

Ilmajokelaisen kansanedustaja Juha Mäenpään aloitteen on allekirjoittanut myös joukko muita kansanedustajia niin oppositiosta kuin hallituspuolueista.

En svartvit bild av Jyrki Kasvi som lutar mot en vägg samtidigt som han tittar in i kameran och ler. Han är klädd i en svart skjorta och svart kavaj.

”Wexteen on poissa” – neljän kollegan ja ystävän muistoissa korostuvat Jyrki Kasvin asiantuntemus, sydämellisyys ja huumori

Jyrki Kasvi tunnettiin pelimaailmassa nimellä Wexteen. Hänen kanssaan töitä tehneet kuvailevat Kasvia visionääriksi, kuuntelijaksi ja humoristiksi.

Auto ajaa talvisella tiellä, lumi pöllyää.

Pohjoisen kansanedustajat eivät pidä Oulun tieliikennekeskuksen lopettamista perusteltuna – huolta kannetaan etenkin liikenneturvallisuudesta

Finraffic Tie ilmoitti marraskuun alussa, että tieliikennekeskus lakkautetaan Oulussa ensi kesäkuun loppuun mennessä. Päätöstä perusteltiin toimitilojen vuokrasuhteen päättymisellä.

Kyltti ulkoseinässä, jossa lukee "äänestyspaikka". Kyltin keskellä on iso nuoli kuvan oikealta vasemmalle.

Enemmistö lappilaisista kansanedustajista aikoo ehdolle tammikuun aluevaaleissa

Tällä hetkellä neljä seitsemästä lappilaisesta kansanedustajasta on lähdössä aluevaaleihin ehdokkaaksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Kansanedustaja Sheikki Laakso jätti kirjallisen kysymyksen lääkärihelikopterista – epäilee ministerin saaneen väärää tietoa

Sheikki Laakso (ps.) haluaa tietää, keneltä ministeri Krista Kiuru on mahdollisesti saanut väärää tietoa Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista. Laakso epäilee, että Kiurulle on kerrottu Uttiin suunnitellun tukikohdan rakennusluvista tehdystä valituksesta, vaikka rakennuslupaa ei ole vielä edes haettu.

Hoitaja antaa koronarokotusta Helsingin Messukeskuksessa

Kansanedustajakysely: Pakolliset koronarokotukset hoitohenkilökunnalle jakavat Oulun vaalipiirin edustajien mielipiteitä

Kyselyyn vastanneet Oulun vaalipiirin kansanedustajat eivät luota pakkoon hoitohenkilöstön rokottamisessa koronaa vastaan.

Ville Kaunisto eduskunnassa 23.10.2019

Kansanedustaja Ville Kaunisto jätti kirjallisen kysymyksen lääkärikopterista – vaatii ministeri Kiurulta vastauksia

Ville Kaunisto (kok.) haluaa tietää, miksi lääkärihelikopterin Utin tukikohdan rakentamista Kouvolassa ei ole aloitettu. Hän kyseenalaistaa myös sen, että sijoituspäätöksessä oltaisiin kävelemässä terveydenhuoltolain yli.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed istumassa omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Vasemmistoliitto: Kansanedustaja Suldaan Said Ahmedille postitettiin hirttosilmukka

"Tämä vastenmielinen teko on vain osa siitä rasistista palautteesta sekä häirinnästä, jota olen politiikassa mukana ollessani saanut osakseni", Said Ahmed sanoo puolueen tiedotteessa.

Jouni Kotiaho eduskunnassa 5.3.2020

Perussuomalaisten Jouni Kotiaho oli jälleen yksi kovatuloisimmista kansanedustajista

Eduskunnan tulokuningas oli viime vuonna kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen, toiseksi eniten kansanedustajista tienasi vihreiden Pirkka-Pekka Petelius ja kolmenneksi eniten perussuomalaisten Jouni Kotiaho Jämsästä.

henkilökuva

Asiantuntijat varoittavat jo talouden ylikuumentumisesta – "Työn verotusta ei tarvitse keventää suhdanteen takia"

Työn verotuksen keventäminen olisi asiantuntijoiden mielestä tarpeen, mutta nyt ei ole oikea hetki. "Talous käy tosi kuumana muutenkin", sanoo Evan Sanna Kurronen.

Kahden metrin turvavälistä muistuttava kyltti Jyväskylän koronatestauspaikalla.

Hallitus purki koronarajoitteita, vaikka rokotuskattavuus ei ollut toivotulla tasolla – suurin osa Keski-Suomen kansanedustajista katsoo, että aika oli oikea

Koronarajoituksia ryhdyttiin purkamaan syys-lokakuun vaihteessa, jolloin noin neljäsosa suomalaisista oli vielä rokottamatta. Alun perin yhteiskuntaa oli tarkoitus avata vasta loka-marraskuussa, kun rokotuskattavuuden odotettiin olevan 80 prosenttia.

Ylen kyselyyn vastanneista 14 lounaissuomalaisesta kansanedustajasta 8 vastustaa koronarokotuspakkoa hoitoalalla.

Ylen kysely: Suurin osa lounaissuomalaisista kansanedustajista vastustaa koronarokotuspakkoa hoitohenkilökunnalle

Vain kolme Ylen tekemään kyselyyn vastannutta kansanedustajaa kannatti koronarokotuspakkoa hoitohenkilökunnalle. Kaikkiaan 14 kansanedustajaa Lounais-Suomen alueelta vastasi kyselyyn.

Digitaalinen koronapassi ja puhelin baaritiskillä.

Kaakon kansanedustajien enemmistö: koronarajoitukset purettiin oikeaan aikaan

Pitkään jatkuneista koronarajoituksista ja -suosituksista on alettu luopua syksyn edetessä. Yle kysyi Kaakkois-Suomen kansanedustajilta, onko aika oikea?

Kokki Anu Palmio pesee kattilan Ylen Huoltamon ravintolassa.

Ylen kysely: Työn verotuksen alentamiselle laaja tuki kansanedustajilta – kokoomuslaisen arvion mukaan verotus jo "kestämätöntä kurittamista"

Ehdotus työn verotuksen keventämisestä vielä tällä hallituskaudella epäilyttää varsinkin vasemmistoliitossa. SDP:stä löytyy tukea pienituloisten verojen keventämiselle. Voit katsoa oman kansanedustajasi mielipiteen jutun lopusta.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen poseeraa kameralle Tampereen valtuustosalissa.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen on pääministerin ystävä, ja se tuntuu riittävän medialle – työ sosiaaliasioiden parissa ei nouse otsikoihin

Ilmari Nurminen on urallaan keskittynyt erityisesti ikäihmisiin. Juuri heidän neuvojaan hän ajattelee esiintyessään somessa kuin kuka tahansa kolmikymppinen.

Valkeakosken terveyskeskussairaala.

Pirkanmaan sote-muutosjohtaja: Terveyskeskuksista karsiminen ei välttämättä säästä rahaa

Pirkanmaan sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala sanoo, että jos terveyskeskuksia karsitaan rajusti, potilaiden matkakustannukset voivat yllättää.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen.

Anu Vehviläinen ei asetu ehdolle aluevaaleissa – "Ratkaisuni on puhtaasti henkilökohtainen"

Vehviläinen kertoo, ettei nyt ole hänen aikansa hakeutua uusiin ja sitoviin luottamustehtäviin. Kansanedustajan ja eduskunnan puhemiehen tehtävien lisäksi hän on Joensuun kaupunginvaltuuston sekä Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston jäsen.

Punkalaidun terveysasema

Pysyykö terveyskeskus kotikulmilla vai tilataanko sairaskyyti pidemmälle? Yle kysyi asiaa Pirkanmaan kansanedustajilta

Onko joka Pirkanmaan kunnassa terveyskeskus vielä kun sote tulee? Kansanedustajien mielipiteet hajaantuivat – kerro jutun lopussa, mitä mieltä sinä olet.

Bar Q -ravintolassa Imatralla koronarajoitus -kylttejä sisällä. "Käytä maskia, kun asioit meillä."

Suuri osa kyselyyn vastanneista Vaasan vaalipiirin kansanedustajista pitää koronarajoitusten purkamisen ajankohtaa onnistuneena

Koronatilanne on paikoittain huonompi kuin koskaan koronaepidemian aikana. Ylen kansanedustajakyselyssä kysyttiin pohjalaisedustajilta, purettiinko koronarajoitukset Suomessa oikeaan aikaan.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Köyhät kutsuivat kansanedustajat yhteiseen pöytään

Kaikille kansanedustajille lähetettiin kutsu tapaamaan köyhiä ihmisiä. Paikalle tulivat vain ne harvat, jotka ovat jo valmiiksi perehtyneimpiä asiaan. Pelottaako kohtaaminen? kysyy Viitala. 

Sikainfluenssarokotetta valmistellaan.

Savo-Karjalan kansanedustajat ovat jyrkästi eri mieltä, pitäisikö hoitohenkilöstöllä olla rokotepakko koronaa vastaan

Kuusi vastaan, viisi puolesta, yksi epävarma, kolme tyhjää. Näin suhtautuvat Ylen kyselyssä rokotepakkoon Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Pitääkö Lapissa toteuttaa kahden päivystyssairaalan malli, ilman erillistä rahoitusta? – lappilaisten kansanedustajien näkemyksissä eroja

Lapissa sote-uudistuksen suurimpia kysymyksiä on erikoissairaanhoidon järjestäminen. Tällä hetkellä sitä on Rovaniemellä ja Kemissä.

SDP:n kansanedustaja Mika Kari kuuntelee asukkaita demareiden teltan edustalla Lahden keskustassa.

Kuka lähtee ehdolle Päijät-Hämeessä? Ministeri Skinnari sanoo ei aluevaaleille, kansanedustajat Mika Kari ja Hilkka Kemppi empivät

Puolueet ovat lähtökuopissaan tuleviin aluevaaleihin. Ehdokasasettelu on vielä kesken, mutta osa aluevaaliehdokkaista on jo aloittanut kampanjoinnin.

Tuomas Ojanen.

Perustuslakivaliokunta aikoo keskustella kansanedustaja Mikko Kärnän vaatimuksesta hyllyttää professori Tuomas Ojanen asiantuntijana

Kärnää vastaan nostettiin tällä viikolla syyte Ojasen kunnian loukkaamisesta. Keskiviikkona Kärnä vaati Ojasen hyllyttämistä valiokunnan kuulemisista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle