Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Helsingin kaupunki lykkäsi päätöstä Elise Gymnasticsin 100 000 euron avustuksen takaisinperinnästä – taustalla kohuvalmentaja Laura Ahosen tapaus

Päätös vuosien 2022–2023 avustusten takaisinperinnästä lykättiin lautakunnan seuraavaan kokoukseen. Seuraavaksi kaupunki pyytää selvitystä seuran eettisen toiminnan kehittämisestä neljännen kerran.

Rytminen voimistelija nauhan kanssa.

Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi voimistelun entisen maajoukkuevalmentajan valituksen

Rytmisen kilpavoimistelun entiselle maajoukkuevalmentajalle Laura Ahoselle määrätty kurinpitoseuraamus jäi voimaan.

-

Rytmisen voimistelun maajoukkuetoiminta kriisissä – urheilijat kertovat, miksi joukkue hajosi

Rytmisen voimistelun maajoukkueesta on lopettanut useita urheilijoita toukokuun EM-kisojen jälkeen, ja jäljellä on enää neljä urheilijaa. Voimistelijat kertovat ahdistavasta ilmapiiristä ja tavoitteiden puuttumisesta.

Voimistelurengas liikuntakeskuksessä Helsingissä.

Tutkimuksen mukaan syrjiminen ja suosiminen rehottavat edelleen voimistelun valmennuskulttuurissa

Voimisteluliiton tilaaman tutkimuksen tuloksia verrataan neljän vuoden takaiseen kyselyyn. Se lähetettiin 12 vuotta täyttäneille kilpa A- tai B-lisenssiurheilijoille ja valmentajalisenssivalmentajille.

Voimistelija pallon kanssa.

Entinen päävalmentaja väittää Voimisteluliiton hyväksyneen hänen valmennustapansa, liitto kiistää syytökset – urheilijat pettyivät kurinpitoon

Voimisteluliiton kurinpitovaliokunta julkaisi keskiviikkona ratkaisunsa entisen maajoukkueen päävalmentajan Laura Ahosen kurinpitotapauksessa. Ahonen kertoo liiton vaatineen häntä hyväksymään toimintakiellon.

Rytminen voimistelija nauhan kanssa.

Voimistelun entinen maajoukkuevalmentaja sai kurinpitoseuraamuksen epäasiallisesta käytöksestä

Yle Urheilu kertoi marraskuussa entisten maajoukkueurheilijoiden kokemasta epäasiallisesta kohtelusta. Voimistelijat kertoivat jatkuvasta laihduttamisesta ja vakavista terveysongelmista.

Voimistelija pallon kanssa.

Voimisteluliitto vastasi selvityspyyntöön – ministeriö toivoo liitolta avoimuutta

Opetus- ja kulttuuriministeriö käy tammikuussa läpi Voimisteluliiton selvityksen siitä, miten epäasialliseen käytökseen aiotaan jatkossa reagoida.

Rytminen voimistelija Anna Basta poseeraa palkintohyllynsä edessä.

Haukkuminen ja painon kontrollointi maajoukkueessa saivat teini-ikäisen Anna Bastan harkitsemaan itsemurhaa – Italian voimistelussa skandaali

Useat entiset voimistelijat ovat kertoneet epäasiallisesta kohtelusta Italian rytmisen voimistelun maajoukkueessa, mikä on johtanut esitutkintaan.

Maria Laakso voimisteluliiton toimistolla.

Voimisteluliitto lupaa konkreettisia toimia lajikulttuurin muuttamiseksi – Jan Vapaavuoren mielestä tukirahoihin pitäisi vaikuttaa myös lajin eettisyys

Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren mukaan yli 20:n entisen voimistelijan kirje kuvastaa, miten vakavista eettisistä ongelmista on ollut kysymys.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Entiset huippuvoimistelijat vaativat urheilupäättäjiä puuttumaan lasten kehityksen vaarantamiseen – laihdutusprojekti vei vuoden 2000 olympiaedustajan pakkohoitoon

Entiset voimistelijat patistavat avoimessa kirjeessä Voimisteluliittoa, olympiakomiteaa ja urheiluväkeä kantamaan vastuun lajikulttuurin muuttamisesta.

Rytminen voimistelija nauhan kanssa.

Voimisteluvalmentajan pahoinpitelysyytteiden käsittely saattaa jatkua hovioikeudessa – yksi asianomistajista tyytymätön tuomioon

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi valmentajan sakkoihin kolmesta voimisteluharjoituksissa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Yksi asianomistajista on ilmaissut tyytymättömyytensä koko tuomioon.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Voimisteluvalmentaja pahoinpiteli kahta lasta harjoituksissa retuuttamalla, painamalla ja lyömällä – tuomittiin sakkoihin

Oikeuden mukaan valmentaja oli muun muassa pakottanut painamalla uhrinsa kipua tuottavaan asentoon. Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso kommentoi tuomiota maanantai-iltana.

Rytminen voimistelu.

Voimisteluliitto tekee muutoksia kurinpitoonsa – myöntää, ettei tavoite voimistelusta turvallisena harrastuksena ole toteutunut

Voimisteluliitto kertoo liittyneensä urheilun vakavien eettisten rikkomusten keskitettyyn kurinpitoon.

Voimistelija pallon kanssa.

Ministeri järkyttyi rytmisessä voimistelussa paljastuneista epäkohdista ja vaatii Voimisteluliitolta nopeita toimia – ”Missään oloissa tällaista ei voi hyväksyä”

Urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen haluaa saada Voimisteluliitolta selvityksen mahdollisimman pian.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Toimittajalta: Voimisteluliiton on aika ottaa vastuu epäasiallisesta toiminnasta – lajiväen vaikeneminen kertoo yhtä paljon kuin pysäyttävät tarinat kulisseista

Voimistelua pitkään seurannut Riikka Smolander-Slotte mietti MM-kisoissa Bakussa 2019, miksi Suomen joukkue näytti niin ilottomalta. Ongelmia pidettiin piilossa, ja sama toimintatapa näyttää jatkuvan.

Rytminen voimistelija nauhan kanssa.

Asiantuntija ravistelee urheilun pölyttynyttä kauneuskäsitystä – Syömishäiriöliitto penää nyt yhteistyötä Voimisteluliiton kanssa

Syömishäiriöliiton asiantuntija Katri Mikkilä kaipaa urheilun painokeskusteluun sensitiivisyyttä. Mikkilä on huolestunut siitä, että rytmisessä voimistelussa tietyn näköistä kehoa arvotetaan korkeammalle kuin toista.

Voimistelija.

Ylilääkäri on turhautunut urheilun painopuheeseen – voimistelussa rajat ylittyivät nyt rajusti: ”Turvallisuuden luomisessa on epäonnistuttu”

Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen totesi, että suomalaisvoimistelijoiden kertomat kokemukset eivät ole hyväksyttäviä missään urheilussa, millään tasolla. Valtonen on ollut taustahenkilönä rytmisen voimistelun maajoukkueessa.

Rytmiseen voimistelun välineistä pallo, naru, keilat sekä voimistelutossut lattialla.

Ministeriö kypsyi Voimisteluliiton vitkutteluun: ”He lupasivat, että asia pannaan kuntoon”

Voimisteluliitto oli 2018 vakuuttanut, että hommat laitetaan kuntoon. Nyt opetus- ja kulttuuriministeriö on kypsynyt liiton hitauteen vastata eettisiä periaatteita koskeviin kysymyksiin. Ylijohtaja haluaa liitolta virallisen selvityksen.

Voimistelija pallon kanssa.

Suomen maajoukkueen entistä päävalmentajaa epäillään vuosia kestäneestä epäasiallisesta toiminnasta – voimistelijat kertovat jatkuvasta laihduttamisesta ja syömishäiriöistä

Rytmisen voimistelun maajoukkueen päävalmentajana pitkään toiminutta Laura Ahosta koskeva kurinpitotapaus on ollut Voimisteluliiton käsittelyssä lähes vuoden. Yle Urheilun haastattelemat voimistelijat kertovat vakavista terveysongelmista.

Päivän suomalaiset ja tv-ohjelma

Tällä sivulla on joka päivä tuorein tieto Tokion olympialaisten suomalaisten aikatauluista ja päivän Ylen tv-lähetyksistä. Discoverylla on tv:ssä yksinoikeus uintilajeihin ja koripalloon. Yle Puhe välittää kuitenkin näitä lajeja suorina lähetyksinä radiossa.

Rytmisen voimistelun valmentaja Laura Ahonen. 10.9.2019

Rytmisen voimistelun maajoukkue 13:s EM-kisoissa, Tokion matka jäi haaveeksi

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue ei saavuttanut Bulgarian EM-kilpailuissa paikkaa Tokion olympialaisiin.

Oskar Kirmes

Voimistelun EM-kilpailut käydään ilman suomalaishuippuja

Voimistelun arvokisoissa nähdään aikuisten sarjoissa ainoastaan kaksi suomalaisvoimistelijaa. Suurin osa miesten A-maajoukkueen voimistelijoista kilpailee EM-telineillä vasta keväällä 2021.

Rytmisen voimistelun maajoukkue SM-kisoissa 2020

SM-kullan napannut rytmisen voimistelun maajoukkue on vaikeuttanut ohjelmiaan – Tokio-haave elää vahvana

Suomen maajoukkue voitti odotetusti rytmisen voimistelun joukkueiden SM-kilpailut. Haave paikasta Tokion olympiakisoissa elää yhä ja sitä joukkue tavoittelee EM-kisoissa ensi kesäkuussa.

Pihla Meskanen kuvattuna toimistollaan.

Majaleiristä alkoi arkkitehtuurikasvatuksen menestystarina

Pihla Meskanen vie arkkitehtuurikasvatusta maailmalle.

Jonathan Åstrand

Urheilu-uran päättyminen aiheutti identiteettikriisin – Katja Volkova ja Jonathan Åstrand kertovat, miten löysivät tyhjyyden jälkeen uuden suunnan

Katja Volkova ja Jonathan Åstrand toivovat, että urheilijoiden henkisestä hyvinvoinnista pidettäisiin huolta uran päättymisen jälkeenkin.

Rebecca Gergalo

Voimistelun olympiakarsinnat siirtymässä ensi vuoteen – Euroopan voimisteluliitto ei halua olympiapaikkoja jakoon koronan varjossa

Euroopan voimisteluliitto linjasi maanantaina, että voimistelulajien olympiakarsintoja ei voi järjestää tämän vuoden Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Veera Luhtanen ja äitinsä Katja Luhtanen

Veera Luhtanen haluaa voimistella huipulle – jumppasalissa varttuneesta down-lapsesta kasvoi selviytyjä

Harrastajien määrä kasvaa vammaisurheilussa ja taso kovenee monessa lajissa. Jalasjärveläinen Veera Luhtanen valmentajineen tähtää Special Olympics -maailmankisoihin.

Jouki Tikkanen

Rytmisen voimistelija Jouki Tikkanen lopettaa uransa – tähtää nyt ammattivalmentajaksi

Jouki Tikkasen uran paras saavutus oli vuoden 2014 MM-kisojen neliottelun 17:s sija.

Rytmisen voimistelun joukkue Inka Ora (vasemmalta), Milja Närevaara, kapteeni Emma Rantala, Juulia Vainio, Laura Ahtonen ja Amanda Virkkunen / 10.0.2019

Rytmisen voimistelun maajoukkueen olympiaunelma mureni isoon virheeseen – EM-kisoissa seuraava ja ainoa mahdollisuus

Suomi jäi ilman joukkueiden olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisoissa Bakussa. Ensi kevään EM-kisoissa panokset ovat kovat.

Rytmisen voimistelun maajoukkue

Bakun MM-areenalle tuntumaa ottanut rytmisen voimistelun maajoukkue levollisin mielin olympiapaikkajahtiin: "Rauhassa, rohkeasti ja nöyrästi"

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue kilpailee lauantaina Bakun MM-kisoissa kaksiottelussa. Mitalien ja finaalipaikkojen lisäksi jaossa on viisi paikkaa Tokion olympiakisoihin.

Rytmisen voimistelun joukkue kuvassa. 10.9.2019

Rytmisen voimistelun maajoukkue tavoittelee historiallista olympiapaikkaa Bakun MM-kisoissa: "Tavoite on erittäin realistinen"

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue tavoittelee Bakun MM-kisoissa paitsi onnistuneita suorituksia myös historiallista olympiapaikkaa.

Rebecca Gergalo

Suomi jäi ilman olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisojen yksilökilpailussa – Rebecca Gergalo niukasti ulos neliottelun finaalista

Rebecca Gergalo oli todella lähellä neliottelun finaalipaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisoissa Bakussa. Gergalo oli karsinnan 28:s, kun 24 parasta pääsi perjantain finaaliin.

Rebecca Gergalo

Rebecca Gergalolle ehjä alku rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa

Rebecca Gergalo oli tyytyväinen aloitukseensa rytmisen voimistelun MM-kisoissa.

Rebecca Gergalo, rytminen voimistelu

Rytmisen suomalaisvoimistelijoilla kova haaste – MM-kisat lähes ainoa oljenkorsi Tokion olympialaisiin

Rytmisen voimistelun MM-kisat ovat suomalaisyksilöille lähes ainoa mahdollisuus tavoitella olympiapaikkaa. Keväällä jaetaan enää kolme paikkaa maailmancupin perusteella. Suurimmat toiveet kohdistuvat Rebecca Gergaloon.

Voimistelijan jalka ja pallo

Rytmisen maajoukkue ottaa askelia kohti olympiaunelmaa, Portugalista heltisi taas finaalipaikka

Maajoukkue valmistautuu runsaan viikon kuluttua alkaviin MM-kisoihin.

Imatran voimistelijoiden rytminen voimistelija Lisa Jamil on valittu nuorten rytmisen voimistelun MM-kisoihin Moskovaan.

Imatran voimistelijoiden Lisa Jamil pääsi nuorten rytmisen voimistelun MM-kisoihin

Imatran voimistelijoiden Lisa Jamil edustaa Suomea heinäkuussa järjestettävissä nuorten rytmisen voimistelun MM-kisoissa Moskovassa.

Oskar Kirmes

Tiesitkö, että voimistelija painaa voltin alastulossa sumopainijan verran?

Klippisarjassa avataan voimisteluun liittyviä tieteellisiä faktoja.

Akrobatiavoimistelu

Voimistelun SM-kisat keräävät kahdeksan lajin urheilijat Turkuun – huimien temppujen akrobatiavoimistelu houkuttelee harrastajia

Voimistelulajin yhteiset SM-kilpailut järjestetään viikonloppuna viidennen kerran. Turkuun kokoontuu lähes 1 000 voimistelijaa kilpailemaan kahdeksassa eri lajissa.

Rebecca Gergalo

Voimistelija Rebecca Gergalo on virheiden jälkeen löytänyt varmuuden EM-kisojen kynnyksellä – "Tuli niin paljon kisoja, ettei ehtinyt palautua"

Suomen Rebecca Gergalo kilpailee yksilöiden neliottelussa rytmisen voimistelun EM-kisoissa viikonloppuna.

Jouki Tikkanen

Tikkanen avasi rytmisen maailmancupin ennätyspisteillään

Olympiakarsintojen vuosi nostaa tasoa myös rytmisessä.

Rytmisen voimistelun maajoukkue

Rytmisen voimistelun maajoukkueen Tokio-projektin ensimmäinen haaste edessä MM-kisoissa – "Pahasti pitää epäonnistua, jotta jatkopaikkaa ei tulisi"

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue kilpailee viikonloppuna MM-kisoissa Sofiassa, Bulgariassa. MM-kisoista alkaa myös olympiapaikkakarsinta Tokioon 2020.

Voimistelun arkistokuvaa

Suomi petrasi rytmisen voimistelun finaalissa, MM-kisat lähestyvät

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue paransi pisteitään, kun se voimisteli kahdeksanneksi maailmancupin kolmen pallon ja kahden narun ohjelmassa Kazanissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle