Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lelujätti ajautui konkurssiin, mutta pikkuliikkeet palvelevat persoonallisesti – kauppiaan ompelemat nuket ilostuttavat päiväkotilapsia ja pikkupotilaita

Tässäkö ovat pienten lelukauppojen selviytymiskeinot? Yksi myy hyllymetreittäin Legoja ja toinen valmistaa uniikkeja nukkeja.

Yhdistys herätti museoalueen eloon lupaviidakosta huolimatta – "Tässäkin puistossa on varmasti 16 eri viranomaista päättämässä"

Entiset työväenasuntomuseon rakennukset ja lähiympäristö ovat heränneet eloon Kouvolassa. Kaupunki luovutti rakennukset tänä vuonna paikalliselle yhdistykselle, joka kumppaneineen järjestää puistossa nyt muun muassa kesäkerhoja lapsille.

Venetsian biennaalissa Suomen paviljonkiin tulee puhuva muna

Ensi vuoden taidebiennaalissa Suomen edustajia ovat taiteilijat Erkka Nissinen ja Nathaniel Mellors. He tekevät Suomen paviljonkiin multimediainstallaation, jossa on puhuvan munan lisäksi videoita ja veistoksia.

Satujen sekametelisoppa käsittelee vahvoja teemoja huumorin varjolla

Lappeenrannan kaupunginteatterissa saa perjantaina ensi-iltansa koko perheen komedia Iso paha susi. Näytelmässä yhdistyvät useat tunnetut sadut. Kirjailija Katja Krohnin vuonna 2001 kirjoittamaan näytelmään on tehty päivityksiä tähän päivään.

Lapsille opetetaan päiväkodissa tunteita, joita aikuisetkaan eivät tunnista

Lapsia opetetaan päiväkodissa järjestelmällisesti tunnistamaan tunteita ja säätelemään niitä. Ajatuksena on, että kun taidot ovat hallussa, myös koulunkäynti ja työelämä sujuvat paremmin.

"Viimeisen päälle puettuja miehiä ja naisia täynnä itseään kuin pirtupullo" – kansa teilasi Kokoomuksen

Lukijoiden mielikuvat Kokoomuksesta eivät ole kovin mairittelevat. Puolue saa ruoskaa mm. pinnallisuudesta ja todellisuudentajun puutteesta.

Ransun luoja Eevaliisa Holma-Kinnunen kuollut

Eevaliisa Holma-Kinnunen kuoli 8. joulukuuta. Hänen luomansa Ransu-koira on ollut Pikku Kakkosen tunnetuimpia hahmoja.

Säveltäjämestarin 150-vuotisjuhla synnytti markkinoille Sibelius-humidorin, pahviteatterin, räsymatot ja tortun

Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen juhlavuosi 2015 tuo markkinoille nipun uusia Sibelius-tuotteita musiikin jatkeeksi. Hämeenlinnassa avautuu elokuun loppuun mennessä Sibelius Center, joka tarjoaa elämysten, tarinoiden ja tiedon lisäksi näyttelyjä, esittelyjä, pieniä konsertteja sekä Sibelius-myymälän. Säveltäjän juhlavuosi kiinnostaa maailmallakin - juhlavuoden 2015 kalenteria on haluttu heti Singaporeen asti.

Vasikka huutokaupassa ja Woima-sonnin erikoiskuljetus - kuuntele jutut ja katso kuvat Uuraisilta

Yle Keski-Suomen Radio kylässä -kiertue tapasi Uuraisilla muun muassa Suomen tunnetuimman meklarin, Suomen parhaimman jättikuljetusyrityksen, tulevaisuuden räp-tähtiä ja vatsastapuhujan. Uuraislaisia ilahduttaa tällä hetkellä eniten Shellin baarin herääminen henkiin Lönnin pariskunnan ahkeroimana.

Sananen – Lottovoittajien maa

Lottoa pidetään harmittomana viihteenä. Miten pieteetillä ihminen osaakaan valehdella itselleen. Kyse on unelmasta saada oma elämä takaisin.

Torniolaisnuorille kansainvälisen elokuvakilpailun voitto

Torniolaisnuorten ryhmä nappasi kansainvälisessä The 100 hours film race -kisassa neljä palkintoa: pääpalkinto, paras ohjaus, kuvaus ja miespääosa.

Tuomari kielsi kamerat - tv-kanava turvautui käsinukkeihin

Yhdysvaltalainen televisiokanava on turvautunut poikkeukselliseen keinoon raportoidakseen oikeusjutusta, jonka kuvaamisen tuomari kielsi. Ohiolainen kanava esittää oikeudessa käydyt keskustelut ja esitetyt todisteet käsinukeilla.

Sairaalaklovnitoiminta saa Päijät-Hämeessä jatkoa

Laukusta löytyy erikoisia työvarusteita: on iloisen värinen paita, hyvät tennarit, klovnin nenä ja meikit sekä älytön hattu. Kassin syövereissä on taikatemppuvarusteita, käsinukkeja, kortteja ja tarroja. Tohtori Ilona Poks on valmis työpäiväänsä Päijät-Hämeen keskussairaalassa.

Nukketeatteri vuolee zatiiria pressaehdokkaista

Politiikka voisi näkyä useammin myös nykypäivän nukketeatterissa. Näin tuumitaan Hämeenlinnassa, jossa Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri tuo pian ensi-iltaan poliittisen zatiirinsa z:lla kirjoitettuna. Pressa sihisi hississä -esitys ottaa mittaa presidenttiehdokkaista.

Pori sai uuden nukketeatterifestivaalin

Porin kulttuuritarjonta vahvistuu nukketeatterifestivaalilla. Kansainvälinen nukketeatterijuhla PIP-Fest 2011 alkaa tämän viikon sunnuntaina ja kestää aina joulukuulle saakka. Festivaalilla nähdään vierailuesityksiä, koska Porissa ei ole ammattimaista nukketeatteria.

Sorminukkeja Oulun Valveella

Sormi- tai käsinukkeja pääsee tekemään kulttuuritalo Valveelle perjantaina Oulussa.

Käsinukke Narsku

Narsku ihastutti ja vihastutti 1990-luvulla.

Kiinalainen juttu: Hupsu jänis

Ling Tsao Tang tarinan seitsemällä palalla.

Ransun joulunodotus

Ransu ja Olli viettävät aatonaattoa.

Ransu Berliinissä

Ransu esittelee Berliiniä ennen muurin murtumista 1989.

Pori Folkille kymppi täyteen

Kymmenettä kertaa järjestettävä festivaali tarjoaa satojen kotimaisten ja kansainvälisten esiintyjien voimalla monipuolisen kattauksen kansanmusiikkia, -tanssia ja kädentaitoja. Avajaisia vietetään torstai-iltana Eetunaukiolla kansainvälisissä merkeissä.

Pori Folk viettää 10-vuotisjuhlavuotta

Kymmenettä kertaa järjestettävä kansanmusiikkitapahtuma tuo Poriin satoja esiintyjiä. Folk-juhlan oheistapahtumat käynnistyvät jo 10. elokuuta.

Nukentekijä kaipaa kotimaista materiaalia

Viitasaarelaisen Sirkka-Liisa Nurmenniemen ompelemat käsinuket ovat tulleet suomalaisille tutuiksi parin vuosikymmenen aikana. Jo kymmenisen vuotta Nurmenniemen nukkeja on käytetty myös monissa kouluissa aapisen oppimateriaalina. Viime vuosina nukentekoa on haitannut pula kotimaisesta käsityömateriaalista.

Lastenohjelmat alkoivat Kasperista

Raninien tv-perhe esitteli Kasper-nuken.

Kasper I Iso

Eulaaliaa ei pääse pakoon edes ulkomailla.

Hapsiainen aamupalapöydässä

Puuhakas Hapsiainen törmää kahvipannuun.

Hapsiaisen alku- ja loppulaulut

"Kotiaavikollaan asustaa pikku Hapsiainen"

Hapsiainen oppii lentämään

Hapsianen yltää ensiksi Jyväskylän tienoille sitten Ouluun.

Hapsiainen akvaariossa

Ihme kyllä, aavikon asukki pystyy hengittämään veden alla.

Hapsiainen taiteilee

Piirtämisen lisäksi Hapsiainen on myös kätevä muovailija.

Hapsiainen tutkii ihmiskehoa

Hapsiainen herää pitkän mustavalkoisen niemen nokasta.

Hapsiainen maailman metropoleissa

Liitäen Pariisiin, New Yorkiin, Moskovaan, Ateenaan, Kairoon

Hapsiainen käsittelee päätä

Näkyvissä aivot Hapsiaisen takana eli Esa Pakarinen Jr.

Kesäötököitä

Ilkka Koivisto ja käsinukke Matti tutustuvat kesäötököihin.

Taikapiiri toimii

Taikuriyhdistys esiintyy ja pitää kokousta 1950-luvulla

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle