Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Komminselän silta Varkaudessa suljettuna remontin vuoksi ensi yönä

Komminselän sillalla Varkaudessa uusitaan sillan teräslaakereita ensi yönä. Silta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä tänään kello 22.30 ja on suljettuna huomisaamuun kello 5.30 saakka. Vastaavia sulkuja tulee myöhemmin vielä muutamia lisää.

Siilinjärven Fontanellan peruskorjaus lykkääntyy – remontti pitää kilpailuttaa uudelleen

Siilinjärven Fontanella-kylpylän peruskorjaus kilpailutetaan uudelleen, koska urakkatarjoukset ylittivät annetun talousraamin. Urakasta tuli 13 liian korkeaa tarjousta. Remontin piti alkaa jo tänä kesänä.

Kotkan jalkapallostadion vaatii lähes 5 miljoonan euron remontin – jos Arto Tolsa -areenaa ei kunnosteta, Veikkausliigan vaatimukset eivät enää täyty

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut Arto Tolsa -areenan tekonurmelle käyttöaikaa joulukuun puoliväliin saakka. Tästä syystä Veikkausliigassa pelaavan FC KTP:n kotikentän tekonurmi pitäisi uusia kiireellisesti.

Remontti- ja asuntolainojen räjähdysmäinen suosio yllätti pankit: "Täysin poikkeuksellista"

Asunto- ja remonttilainahakemusten määrässä eletään historiallisia aikoja. Rahoituspalvelut ovat paikoin jopa ruuhkautuneet, kun hakemuksia ei ole ehditty käsitellä sitä mukaa kuin niitä on tullut. Myös lainojen kilpailuttaminen on lisääntynyt.

Kovan onnen aallonmurtajaan löytyi tilke tietyömaalta – vastoinkäymisistä kärsinyt remontti edistyy viimein veneilijöiden suosimassa Kaunissaaressa

Vierasvenesataman työt keskeytetään loppukesäksi, kunhan satama on saatu vierailukuntoon. Se voi tapahtua jo tänä viikonloppuna. Kaunissaari on ollut pitkään veneilijöiden ja turistien suoiossa, ja siksi myös vierasvenesatama kaipaa päivitystä.

Remontin tekijöillä riittää nyt kiirettä, kun uudet mökin omistajat tarvitsevat apua

Vaalalainen puuseppä Eero Karjalainen on ollut entistä kiireisempi. Kesämökit tekevät korona-aikana kauppaansa, eivätkä uudet omistajat välttämättä uskalla tai halua tarttua työkalupakkiin vapaa-ajanasuntoaan kunnostaakseen.

Oulu10-virastotalon remontti alkaa juhannuksen jälkeen – vuoden kestävän korjauksen ajan asiakaspalvelu on osoitteessa Saaristonkatu 8

Virastotalossa alkaa vesivahinkoremontti. Rakennuksen kumpaankin kellarikerrokseen on päässyt betonirakenteen läpi vähäisiä määriä sulamis- ja sadevesiä. Tämä on havaittu ensimmäisen kerran jo alkuvuonna 2018.

Uudenkaupungin A-sairaalan remontti ylittää kustannusarvionsa

Rakennuksen kattojen ja hormien avauksen yhteydessä kävi ilmi, että läpivientejä ei ole tehty paloturvallisiksi. 

Pohjantien Oulujoen ylittävien siltojen uusiminen on loppusuoralla – Nelostien remontti välillä Oulu-Kemi valmistuu loppuvuoden aikana

Torstain ja perjantain välisenä yönä etelän suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle. Pohjoisen suuntaan ajavien kaistojen liikennejärjestelyt puretaan alustavasti ensi viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Hallinto-oikeus: Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennetun väliosan saa purkaa

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Kansallisteatterin peruskorjausta koskevan valituksen. Valitus koski Kansallisteatterin niin kutsuttua väliosaa, joka rakennettiin 1930-luvulla.

Kieppi pääsee remonttihupustaan tällä viikolla – Kokkolan Luonnontieteellinen museo saa uuden peltikaton

Yli kaksi vuotta sitten pahoin palaneen valtakunnallisesti arvokkaan luonnontieteellisen museon korjaus etenee Kokkolassa. Tällä viikolla Kiepin uudisrakennuksesta poistetaan sääsuoja ja vesikaton rakentaminen alkaa.

Hotellin remontti on valmis Bomballa

Uudistuksen pääurakoitsija oli nurmeslainen Rakennusliike Mustonen. Työt maksoivat noin miljoona euroa.

Turussa alkaa mittava Kauppatorin lähikatujen uudistamishanke – työt alkavat Kauppiaskadulta

Kauppiaskadulle tulee lisää tilaa jalankululle ja terasseille. 

Skinnarilan hovin remontti alkaa ensi vuoden alussa – LAB-ammattikorkeakoulu etsii kunnostusta varten rahoitusta

Lappeenrannassa sijaitseva Skinnarilan hovi remontoidaan seuraavien kolmen vuoden aikana. Sekä yksityistä että julkista rahoitusta tarvitaan runsaasti, sillä korjaus maksaa useita satoja tuhansia euroja.

Oulussa remontoidaan tänä kesänä viittä leikkipuistoa – lisäksi Kiiminkiin tulee upouusi keskusleikkipuisto

Kiimingin Hakomäkeen valmistuu myös uusi koira-aitaus. Leikkipuistokorjauksia tehdään Jäälin Välitalontien ja Tuokkosenmäen leikkipuistoissa sekä Kaakkurin Tikkapuistossa. Lisäksi kunnostetaan Heikkilänkankaaan Ajopelin ja Oulunsalon Kallenrannan leikkipaikat.

Isokurun reitti suljetaan reitin uusimisen ajaksi

Puolentoista kilometrin pituisen reitin kaikki rakenteet uusitaan. Reitti saa metallisen rungon, jonka päälle rakennetaan puinen kansilankutus. Reitti avataan seuraavan kerran vasta ensi vuonna.

Hervannan uusi uimahalli saa vakikävijät sekaisin – naisten pukuhuone onkin nyt miesten pukuhuone

Hervannan perusparanneltu uimahalli koki muodonmuutoksen. Pelti ja rosteri ovat vaihtuneet kaakeliin ja ilmanvaihtoon on panostettu. Asiakkaille uimahalli avaa ovensa elokuun puolivälissä.

Osuuskauppa Peeässä remontoi hotelli Puijonsarvea

Puijonsarven yli 60 huonetta uudistetaan. Kokoustiloja muutetaan aamiais- ja tapahtumaravintolaksi.

Ouluhallin laajennusosa on otettu nyt käyttöön Oulussa

Rakennuksen uudisosan ovet avautuivat tänään maanantaina kello 7. Laajennusta on rakennettu noin kahden vuoden ajan. Uuden ja vanhan Ouluhallin osan yhdistää aula, jossa on hallin upouusi kahvila.

Kotoilu on vauhdittanut keittiökauppaa – Katso, miten ammattijärjestäjä ottaa tehon irti pienistä neliöistä, lavuaarin sijainti yllättää

Korona-aika on kasvattanut keittiökauppaa erityisesti tänä keväänä. Esimerkiksi Suomen suurimpiin alan toimijoihin kuuluvan Novartin kuluttajamyynti on kasvanut vuoden takaisesta 50 prosenttia. Ikean mukaan kasvu on ollut jopa yllättävän suurta.

Immolan kasarmialueella peruskorjataan majoitus- ja museorakennuksia ja sosiaali- sekä liikuntarakennuksia – valmista pitäisi olla vuoden 2023 lopussa

Imatran Immolan kasarmialueen mittava remontti on edennyt toiseen rakennusvaiheeseen, johon kuuluvat lisäksi majoitus- ja museorakennuksen ja sosiaali- ja liikuntarakennuksen peruskorjaus.

Suunnitteletko remonttia? Toivottavasti aloitit jo: "Enää ei kysytä hintaa, vaan mitä on tarjolla"

Puutavaran ja terästuotteiden hinnat ovat nousseet osin rajusti keväällä, ja hintaralli vain kiihtyy. Tavarasta on osin myös pulaa.

Nivalan kirkon peruskorjaus valmistui – vuosien urakka maksoi 4,5 miljoonaa euroa

Kirkko siunataan käyttöön juhlallisesti piispanmessulla sunnuntaina. Samalla se saa lisänimen Pyhän sydämen kirkko.

Remonttibisnes käy nyt tulikuumana ja alalle on tullut paljon uusia yrittäjiä koronan aikana – Onko kevytyrittäjän ja kokeneen firman työnjäljessä eroja?

Remonteista tulee Kilpailu- ja kuluttajavirastoon tuhansia valituksia vuodessa. Monia remontteja teettänyt helsinkiläinen Katja Kiri neuvoo remontin tilaajaa tekemään aina tarkan kirjallisen sopimuksen.

Lappeenrannan pääkirjaston ilme kohennetaan ja toiminta nykyaikaistetaan – mittava remontti alkaa syksyllä 2022

Kirjastoista on tullut entistä enemmän oleskelu- ja työskentelypaikkoja. Lappeenrannan vuonna 1974 valmistunut pääkirjasto tarvitsee laajan remontin, jotta sen toiminnot saadaan päivitettyä nykyaikaisiksi.

Olympiastadionin remonttibudjetti ylittyi roimasti – valtio ja Helsingin kaupunki maksavat lähes 80 miljoonan euron lisälaskun puoliksi

Maan hallitus esittää tänään julkistamassaan lisätalousarviossa noin 38 miljoonan euron rahoitusta Helsingin Olympiastadionin ylittyneen remonttibudjetin kattamiseen. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi jo aiemmin oman osuutensa lisälaskusta.

Kotkassa pohditaan uuden uimahallin rakentamista Katariinaan – vanhaa hallia ei kannata enää korjata

Katariinan nykyinen uimahalli on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Uimahallin kuntoa selvitetään tarkemmin kesän aikana. Tutkimuksissa selviää, voidaanko uimahallia enää pitää auki talvikaudella.

Uuden Ylioppilastalon hotellihankkeeseen valittu urakoitsija – Skanska remontoimaan Hyatt-ketjun hotellia

Korjaustyöt käynnistyvät kesäkuussa 2021. Hankkeen arvo on lähes 50 miljoonaa euroa. Uuden Grand Hansa -hotellin on tarkoitus avautua asiakkaille kesällä 2023.

Isonkyrön yli 500-vuotiaan kirkon restaurointi on vuosien urakka, jonka tärkein vaihe alkaa kesällä: "Hosumalla ei tehdä kuin vahinkoa"

Isonkyrön vanhan kivikirkon restaurointi on useamman vuoden urakka. Tämän kesän kirkko pysyy varmuudella suljettuna. Isonkyrön seurakunnan toiveena on, että suosittu hääkirkko olisi käytössä jo ensi kesänä.

Turun keskusta valittiin vuoden parhaaksi kaupunkikeskustaksi – isoja remontteja kehuttiin raadissa

Turun kauppatori on parhaillaan remontin kourissa ja myös ympärillä olevia kiinteistöjä on remontoitu laajasti. Isot uudistustyöt saivat raadilta kiitosta, kun Elävät kaupunkikeskustat ry arvioi kilpailijoita.

Merivartijoiden jättämästä asemasta kuoriutuu majatalo Kotkassa – ovet avataan kesäkuussa

Kotkan entisestä merivartioasemasta kunnostetaan parhaillaan majataloa. Kokonaan remontin arvioidaan valmistuvan noin vuoden kuluttua.

UPM:n biojalostamon korjaustyöt alkaneet –lähiympäristöön voi kantautua meteliä ja hajuhaittoja

UPM:n Lappeenrannan biojalostamolla syttyi tulipalo reilu viikko sitten maanantaina. Viime viikkoina tehdasalueelta on kantautunut hajuhaittoja myös vesialtaiden ruoppausten jäljiltä.

Kankaanpäässä on paineita pesäpallokentän remonttiin – Pesäpalloliitto vaatii tuhat katettua istumapaikkaa lisää

Remontin alustava suunnittelu on aloitettu ja sen toteuttaminen tulee aikanaan valtuutettujen päätettäväksi. Kustannusarvio voi kaupunginjohtaja Mika Hatanpään mukaan nousta jopa miljoonaan euroon.

Lahjonnasta Bensowin säätiön remonttijupakassa syytetty mies pimitti miljoonabisnekset verottajalta – sai ehdollista vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan suomalaismiehen ehdolliseen vankeuteen, yhdyskuntapalvelukseen ja liiketoimintakieltoon useista talousrikoksista. Mies jätti ilmoittamatta verottajalle noin 1 500 000 euron liikevaihdon. Samaa miestä syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta päiväkotiremontissa Kauniaisissa.

Levottomaksi koettu "Piritori" ja Sörnäisten metroasema uuteen uskoon: Helsinki haluaa siistiä alueen

Helsingin kaupunki aikoo peruskorjata Sörnäisten metroaseman ja viereisen Vaasanpuistikon vuoteen 2023 mennessä. Tavoitteena on parantaa Kurvin alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Hankkeen hinnaksi arvioidaan noin kymmenen miljoonaa euroa.

150 vuotta sitten Tampereen ytimessä tehtailtiin lumppupaperia – kohta kansallismaisemaan houkutellaan väkeä hotellikylpylällä

Frenckellin tehtaan uudet isännät lupaavat avata arvokiinteistön kaupunkilaisille. 1800-luvulla punatiilisten seinien suojissa tehtiin paperia. Muutaman vuoden kuluttua sinne mennään hotelliin, ravintolaan, kylpylään ja museoon.

Retkeilijöiden olosuhteet paranevat Kuhmossa: Metsähallituksella useita korjauskohteita

Metsähallituksella on tulevana kesänä monta kunnostuskohdetta Kuhmossa. Korjausvelkaa pienennetään ministeriöiden lisärahoituksen avulla.

Miljoonavahinko tuotti keksinnön: pieni musta laatikko varoittaa jatkossa lumikuormasta voimalinjoilla

Naantalissa Rymättylään johtavalla suurjännitelinjalla sattui tammikuussa harvinainen onnettomuus. Kolme metallista pylvästä kaatui, kun lunta ja jäätä kertyi toispuolisesti voimalinjojen johtojen päälle. Jatkossa vaara nähdään valvomossa.

Suuri osa Kouvolan kuntavaaliehdokkaista ei kannattaisi uutta kulttuuritaloa – vanhojen kulttuuritilojen kunnostus häämöttää

Etenkin Kouvolan teatteri on huonossa kunnossa. Kaupungin kuntavaaliehdokkaat ovat Ylen vaalikoneen mukaan sitä mieltä, että vanhat kannattaa mieluummin korjata kuin rakentaa kokonaan uutta.

Kajaanilaiset innokkaina kierrätyskeskuksen sähkölaitehyllyillä – korjatuille tietokoneille ja televisioille löytyy aina ostaja

Kierrätyskeskus on paikka, jonne voi tuoda rempassa yli tai poistoon jääneitä tavaroita. Esimerkiksi sähkölaitteet eivät ennätä olla kauaa hyllyssä, kun ihmiset hankkivat niitä korjattuina koteihinsa.

Lahden alueella on runsaasti korjausvelkaa

Uutta korjausvelkaa syntyy sekä Päijät-Hämeen kiinteistöissä että tieverkostossa huomattavasti nopeammin kuin sitä lyhennetään. Suurin paine ja velka kohdistuvat 1960-1980-luvuilla rakennettuihin kiinteistöihin sekä tieverkostoon, jonka päällystys- ja paikkaustyöt vähenevät lähes 40 prosentilla viime vuodesta.

Remonttitarvikkeiden myynti ja remontointi kiihtyy kovaa vauhtia kesää kohti – kerro, millaisia kokemuksia sinulla on remontoinnista

Vuosi sitten muun muassa terassitarvikkeet loppuivat monin paikoin. Tänä keväänä menekki on taas kovaa. Myös remonttien tekijöistä on kysyntää, mikä voi näkyä tuntihinnoissa. Jos olet teettänyt viime aikoina remontteja, voit halutessasi osallistua tämän jutun tekemiseen.

Lähes 200-vuotias ravintola Kaisaniemi palaa hiljalleen alkuperäisasuunsa – Mannerheimin salaovi ja salin läpi kasvava tammi jäävät paikoilleen

Historiallinen ravintola sai maaliskuussa uudet omistajat. Nyt ravintolassa alkaa perusteellinen restaurointityö, ja kaupunkilaisille järjestetään avointen ovien päivä.

Vennivaaraan rakennetaan uusi leikkipuisto ja Nivavaaran leikkipaikka remontoidaan

Vennivaaran leikkipaikalle pystytetään leikkikalusteiden lisäksi kuntoiluvälineitä.

Retkeilijöiden tupia remontoidaan Lapissa

Nyt vuorossa ovat erityisesti pohjoisimman Lapin tuvat.

Kouvolan kaupungintaloa remontoidaan yli miljoonalla eurolla – tiloihin muuttaa lisää henkilöstöä

Kaupungintalolle tehdään tilat kaupungin henkilöstölle, joka työskentelee nykyisin Tekniikka- ja ympäristötalolla Kuusankoskella.

Kuopion kaupunki haluaa Neulamäen asukkailta ehdotuksia Inkkaripuiston parantamiseksi

Inkkaripuiston peruskorjaus suunnitellaan tänä vuonna ja rakentaminen tapahtuu ensi vuonna. Peruskorjauksessa on tarkoituksena uusia kokonaan esimerkiksi alueen leikkivälineet ja samalla tehdä puistosta yhä useammalle käyttäjäryhmälle sopiva.

Ilomantsin soteasemalle remontoidaan tilat Toivonlahteen

Pääurakka käynnistyy kesäkuun alussa. Valmista pitäisi tulla ensi tammikuun loppuun mennessä.  

Lahden historiallisen museon remontista ei vieläkään päätöstä

Kitkaa päätökseen aiheuttaa remontin nousseet kustannukset. Kaupunginhallitus päätti maanantaina palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

Joensuun ratapihan suurremontti alkaa toukokuussa – valmista on näillä näkymin vuonna 2023

Ratapiha uudistuu remontissa täysin. Korjauslistalla on kaikki turvalaitteista ja valaistuksesta matkustajalaitureihin. Hankkeen kustannusarvio on 77 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle