Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seikkailukilpailu Lost in Kainuu vei taas sadat kilpailijat erämaahan – tänä vuonna seikkailukärpäsen puremat lapset pääsevät myös mukaan tunnelmaan

Osallistujamäärältään Suomen suurin seikkailukilpailu on parhaillaan käynnissä Suomussalmella. 11. kerran järjestettävässä kisassa lapsille on ensimmäistä kertaa oma seikkailurata, jossa tunnelmaa haetaan muutoin kuin extreme-tehtävillä.

Alavudelle havitellaan pumptrack-rataa – jos suunnitelmat toteutuvat, liikkumaan pääsisi jo kesällä 2021

Alavuden kaupunginhallitus käsittelee yhdistyksen rahoitusanomusta tänään maanantaina.

Ennen hypittiin katoilta ja luisteltiin kaljaterassilta toiselle – ysärin massailmiö hiipui, mutta nyt presidentinkin suosikkilaji on tulossa takaisin

Rullaluistelu villitsi maailmalla vuosikausia, kunnes laji kutistui marginaaliporukan harrastukseksi. Tänä keväänä jokin näyttäisi kuitenkin kaduilla muuttuneen.

Luistelulajeissa paljastuneet vakavat epäkohdat saivat entisen suomalaishuipun mietteliääksi: "Huumori oli välillä aika villiä"

Entinen pikaluistelija Mika Poutala ei itse havainnut kiusaamista urheilu-uransa aikana.

Karu kysely sai Luisteluliiton tiukentamaan ohjeistusta: valmennettaviin ei kosketa eikä pukukoppiin lampsita ilman lupaa

Luisteluliiton valmentajat allekirjoittavat sopimuksen, jossa he sitoutuvat toimimaan liiton uusien eettisiin periaatteisiin ja kurinpitojärjestelyihin. 

Kysely paljastaa vakavia epäkohtia luistelulajeissa – lähes puolet joutunut kiusatuksi, joka neljäs kokenut tai havainnut seksuaalista häirintää

Suomen urheilun eettisen keskuksen kyselyn mukaan pikaluistelussa, rullaluistelussa ja roller derbyssä esiintyy merkittävän paljon kiusaamista ja häirintää.

Mäkihyppääjä Jarkko Määttä treenaa kesällä rullaluistimilla ja skeittirampeilla

Kesän kisakausi alkaa heinäkuussa, mutta vielä maajoukkueen hyppääjiä ei ole sinne valittu.

Vuokatin Aateli Race kisataan jo 15. kerran

Perinteiset hiihtäjien kesäkilpailut kokoavat huiput Vuokattiin.

Kokkolan uusimmassa puistossa pääsee myös luistelemaan – puistoratoja on Suomessa harvakseltaan

Brita Marian puistossa mutkitteleva rata tarjoaa talvella mahdollisuuden luisteluun.

Rullaluistelijaa koskevat liikennesäännöt tunnetaan heikosti – tiedätkö sinä, onko luistelija pyöräilijä vai jalankulkija?

Rullaluistelijaa koskevista säännöistä puhutaan julkisuudessa harvoin. Katso videolta, miten moni pitääkin rullaluistelijaa virheellisesti polkupyöräilijänä.

Iivo Niskanen takoi Norjassa 60 kilometrin rullahiihtokisan – Bolshunov repäisi lopussa voittoon

Iivo Niskanen oli 12:s Sandnesissa Norjassa järjestetyssä 60 kilometrin Blink Classic -kilpailussa.

Hiki virtaa ja taklaukset paukkuvat – monelle viihdelajina tuttu roller derby vaatii kovaa fysiikkaa ja rautaista peliälyä

SM-viikolla toista kertaa mukana oleva roller derby viihdyttää kilpatasolla yleisöään vauhdikkuudellaan ja yllättävillä tilanteilla.

Niskaset Vuokatin Aateli Racen voittajiksi

Iivo Niskanen nousi neljännellä voitollaan eniten Aateli Race -kisoja voittaneeksi mieheksi. Kerttu Niskaselle voitto oli ensimmäinen.

Nuori äiti tunsi itsensä yksinäiseksi – taistelee nyt sen eteen, ettei kenellekään muulle kävisi niin: “Täytyy muistaa, että se on väliaikaista”

Nuori kuvataiteilija Ekaterina Kosonen palasi maailmalla viettämiensä vuosien jälkeen Kotkaan ja perusti perheen. Nyt hän parantaa kotikaupunkiaan – askel kerrallaan.

Lippumäen tekojääradan rakentaminen alkaa keväällä

Luisteluolosuhteet paranevat Kuopiossa selvästi kun Lippumäkeen valmistuu ensi talvena tekojäärata.

Rullahiihtoradalla voi hiihtää myös kesällä – "On saatu mäkiäkin, vaikkei täällä niitä kauheasti ole"

Etelä-Pohjanmaalle Jalasjärvelle rakennettu rata on kaikkien rullaluistelua tai rullahiihtoa harrastavien käytössä. Urheilijoille se tarjoaa uudenlaisia kesäharjoittelumahdollisuuksia.

Maailman hiihtotähdet kisasivat rullasuksilla – Iivo Niskanen kolmantena maaliin

Norjalaissuuruus Martin Johnsrud Sundby oli vahvin Blinkfestivalen-rullahiihtokilpailussa.

Kaisa Mäkäräinen tasapainoilee vaikeiden valintojen kanssa: "Moni ehkä sanoisi, että pitäisi viettää enemmän aikaa ampumapenkalla"

Kaisa Mäkäräinen tietää, että hän joutuu tekemään joka vuosi enemmän työtä päästäkseen edes samalle tasolle kuin millä hän oli edellisenä kautena ollut.

Björgen vahvin rullilla - Pärmäkoski norjalaisten takana neljäs

Maastohiihdon kaikkien aikojen menestyksekkäin hiihtäjä Marit Björgen juhli suvereenia voittoa Oslossa lauantaina hiihdetyssä rullahiihtokisassa.

Roller derbyssä mustelmia kannetaan ylpeydellä – "Silloin olet pelannut täysillä"

Roller derby on kontaktilaji, jota pelataan rullaluistimet jalassa. Vauhdikkaassa lajissa ei voi välttyä ruhjeilta, mutta niistä ollaan ylpeitä.

"Kontaktin ottamiseen on vielä matkaa" – Torniossa kokeiltiin roller derbyä

Roller derby on rullaluistimilla pelattava erittäin fyysinen laji, jossa loukkaantumiset ovat hyvinkin mahdollisia.

TOP5: Ilmavia heittoja ja upeaa akrobatiaa Lahden MM-kisojen avajaisissa

Lahden MM-hiihtojen avajaisissa nähtiin muun muassa Kiira Korpi rullaluistimilla. Tässä Tomi Hännisen kuvat avajaisista.

Täyskontaktilaji roller derby rantautuu Tornioon – Kypärä ja hammassuojat pakollisia

Roller derbyä pelannut ja valmentanut Iina Mykkälä on perustamassa joukkuetta Tornioon.

Johaug: "Minä tulen takaisin"

Therese Johaugin manageri Jörn Erst kertoo, että Johaug ei lopeta urheilu-uraansa.

Vöyrille rakentuu uusi rullahiihtorata ensi kesäksi

Vöyri satsaa hiihtourheiluun rakentamalla uuden rullahiihtoradan. Lähes 700 000 euron rata palvelee paitsi huippuhiihtajiä myös harrastajia pitkänä sulan maan aikana. Rata valmistuu ensi kesänä.

Yhdistetyn ykkösmiehen käsi murtui Saksassa - jarruttaa harjoittelua vielä kolme viikkoa

Ilkka Herola loukkaantui Oberstdorfin kesäkilpailussa. Kämmenluun murtuma operoitiin aiemmin syyskuussa.

Ampumahiihdon huiput kisaavat jälleen Imatralla

Rullaluistimilla hiihdettävään ampumahiihtokilpailuun on tulossa pitkä lista Suomen maajoukkue-edustajia.

Ensimmäinen Rullatervahiihto starttasi onnistuneesti

Rullatervahiihto on Suomen ensimmäinen rullahiihdon hiihtomaraton. Naisten kilpasarjassa 27 kilometrin lenkin hiihtänyt Aija Söyrinki oli erittäin tyytyväinen harvinaislaatuiseen tapahtumaan. Ensimmäiseen Rullatervahiihtoon osallistui lähes sata hiihtäjää.

Olympiavoittajan treeni kovenee – hiihtohuiput rullailevat kilpaa Ylläksellä

Jauhojärvellä hyvät kesäfiilikset: "Kohti MM-Lahtea ja sieltä kirkkain mitali”.

Insinöörin unelmien täyttymys: 1000 kilometriä rullasuksilla, yöt taivasalla

Ilomantsilainen Antti Karhapää matkaa Pohjois-Karjalasta Jäämerelle rullahiihtäen. Hotelli- tai edes telttaöitä hän ei vietä vaan nukkuu matkan varrella makuupussissa taivasalla.

Kesä-Helsingissä liikunnan ilo löytyy myös ilmaiseksi

Puistojumppaa, jalkapalloa tai roller derbyä. Liikunnan ilo kesäisessä Helsingissä ei välttämättä käy kukkarolle. Erilaisten tapahtumien, kuten puistojumppien ja pop-up -juoksukoulujen avulla kynnys osallistumiselle on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi.

Ei mitään tekemistä – keksitään sitten itse

Kemissä kisataan lauantaina Amazing Race Kemi -kilpailun voittajasta. Tapahtuman juuret juontavat reilun puolenkymmenen vuoden taakse, jolloin kaveriporukka kaipasi sopivaa tapahtumaa. Kun sitä ei löytynyt valmiina, se tehtiin itse.

Onko Oulussa kesällä mitään nähtävää? – Ainakin hautausmaa, tokaisee kaupungin matkailuneuvoja

Oulun suosituimmat kesäkohteet ovat Ainolan puisto, Nallikarin ranta ja kauppatori. Mutta kaikki oululaiset eivät veisi vieraitaan pelkästään näihin tuttuihin paikkoihin.

Liikemies Jethro suomalaisesta kateudesta: "Kytätään ja ihmetellään kauheasti toisen tekemisiä"

Vuokatin Aateli Racen kuhinoissa tv-ohjelmaansa kuvaava liikemies Jethro Rostedt uskoo, että kaikki lähtee omasta tekemisestä. Hän myös löytää yrittäjän ja urheilijan elämästä yllättävän paljon samankaltaisuuksia.

Kun suksille on päästävä kesälläkin – rullahiihto kasvattaa suosiotaan

Oulussa järjestetään tänä kesänä Suomen ainoa massahiihto rullilla. Rullatervahiihdossa nähdään, että kilpahiihtäjien lisäksi yhä useampi kuntohiihtäjä jatkaa hiihtoharrastustaan myös kesällä. Vaikka perinteinen murtomaahiihto antaa hyvät perusedellytykset rullahiihtoon, vaatii laji oman tekniikkansa.

Forssan Suvi-illan maratonin lempeät reitit miellyttävät juoksijoita

Forssan Suvi-ilta kerää kaupunkiin jälleen yli kolmetuhatta himokuntoilijaa. Lauantaina Suvi-illassa juostaan maratonia, puolimaratonia ja kymppiä, rullaluistellaan ja pyöräillään. Osallistujat taittavat matkaa Forssasta Koijärven ja Tammelan suuntaan. Reitit Forssassa ovat maratoonareille hienot, sanovat näitä teitä aikaisemminkin juosseet.

Rullaluistelija kähvelsi vaatekerran alushousuja myöten – varasti myös teräaseen ja sotki vaatteet vereen

Myymälävaras oli varustautunut rötöstelyreissulleen puretulla kynäpistoolilla ja aseen patruunoilla. Poliisi otti tekijän kiinni Hollolassa.

Kotkaan uusi rata pyörille ja skeittilaudoille

Kotkan Katariinaan rakennetaan kevään aikana uusi rata pyörille ja skeittilaudoille. 38 metriä pitkä ovaalin mallinen rata tulee nykyisen skeittiparkin viereen.

Hiljainen viikko on täynnä tekemistä – Katso pääsiäisen menovinkit

Pääkaupunkiseutu ei hiljene pääsiäisviikonlopuksi. Kokosimme menovinkkejä lapsiperheille, perinteiden rakastajille, urheiluhulluille ja muille.

Mies, joka haluaa muuttaa alamäkiluistelun markkinointihömpästä urheiluksi

Alamäkiluistelun vuoden 2011 maailmanmestari Arttu Pihlainen rakentaa lajin ympärille verkoston, joka ei murenna lajin yhteishenkeä ja sydäntä.

Oululainen roller derby –joukkue SM-liigaan

Oulu Roller Derbyn edustusjoukkue Shitty City Rollers nousee SM-liigaan eli Roller Derbyn Suomi Cupiin ensi kaudella. Joukkue ylsi kuluneella kaudella ykkösdivisioonan voittoon.

Luisteluliiton johtoon uusi nimi - "Tarvitsemme ehdottomasti lisää harrastajia"

Vesa Rosendahlin mukaan Suomen pikaluistelun kärki on liian kapea.

Kowalczykin karmea epäonni jatkuu - jääkö maailmancupin avaus väliin?

Polvileikkaus, rullasuksionnettomuus, koiran pureminen ja sairastelut. Justyna Kowalczykin valmistautuminen hiihtokauteen on ollut ongelmien sävyttämä.

Uudelle talvilajien urheilukeskukselle havitellaan kansainvälisiä kilpailuja Etelä-Pohjanmaalla

Ampumahiihtäjien mahdollisuudet lajin harrastamiseen Etelä-Pohjanmaalla paranevat. Vimpelin Lakeaharjun päälle ja rinteeseen on saatu kansainväliset kriteerit täyttävä asvalttirata. Rullahiihtoa voi harrastaa kesällä ja talvella perinteistä suksihiihtoa.

Hannu Lammikon tiistai: Kymmenen naurettavaa twiittiä EM-lentiksestä

Hannu Lammikko tekee tänään poikkeuksen. Yleisön pyynnöistä huolimatta hän twiittaa kuumimmat puheenaiheet ennen Italia- Suomi -ottelua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle