Uusimmat artikkelit
Muutamalla kikalla muutat yksinkertaisen munavoileivän oikeaksi luksusleiväksi – siitä tulee juhlava ja pääsiäiseen sopiva lounas
Tarjoa mielellään kasviscappuccinon kanssa.
Tee lämmittävä ja täyteläinen syyskeitto edullisesta myskikurpitsasta ja koristele se kasvissipseillä
Paahtaminen tuo kurpitsan maut esiin.
Simppelit raaka-aineet eivät tarkoita huonoa ruokaa – asiantuntija antaa viisi vinkkiä edulliseen kotiruokaan
Ruuan hinnannousu tuntuu kotikeittiöissäkin. Säästää voi suunnitelmallisuudella ja pitämällä arjen ruuat yksinkertaisina. Se ei silti tarkoita mautonta tai huonoa ruokaa.
Ennätyssuuri kotimaan hernesato riittää hernekeiton tuotantoon – ulkomaisissa herneissä on ollut hyönteisiä
Luonnonvarakeskuksen ennusteen mukaan herneestä saadaan tänä vuonna ennätyssato. Hernepeltojen pinta-ala on kasvanut.
Keitto paahdetusta kesäkurpitsasta rapeiden kesäkurpitsabriossien kera
Pakasta syksyn arkiruoka purkissa.

Ukraina voitti borssisodan, nyt Venäjä syyttää Ukrainaa muukalaisvihasta — tästä soppakiistassa on kyse
Unescon päätös luokitella borssikeitto ukrainalaiseksi kansallisaarteeksi raivostutti venäläiset.
Tarjoa täyteläistä nokkoskeittoa – se on maukasta, vihreää ja lähes ilmaista
Piristä keittoa popcorneilla ja viinietikalla.
Terveystarkastajat mittasivat keittojen suolapitoisuuden 36 lounasravintolassa Kouvolassa – suolamäärät valtaosin kohtuullisia
Projektin taustalla on kansanterveydestä huolehtiminen, sillä suomalaiset saavat liikaa suolaa ruuasta.
Houkuttele porkkanakeitosta esiin uusia makuja kahvin avulla – karvas ja hapan juoma on oivallinen makupari oranssille juurekselle
Tämä tulinen ja ruokaisa keitto sopii evääksi.
Libanonilaiset lihapullat ja neljä muuta reseptiä – kokkausmatka Imanin ja Leenan kanssa alkaa
Iman ja Leena - ensimmäiset viisi reseptiä.
Kalastaja saa nyt mateita saaliiksi – ruokakalana made on parhaimmillaan juuri talvella
Parhaillaan on menossa mateen sesonkiaika. Made on oivallinen ruokakala, jonka kanta on parantunut vesien puhdistumisen myötä. Kävimme verkoilla Vanajaveden jäällä.
Jouluhauki uudella otteella – kelpaisiko Strömsön täyteläinen haukikeitto sinunkin joulupöytääsi?
Juhlavaa pyhäruokaa, jossa maistuu anis.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin
Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.
Kun Jari Wilska keittää rössypottua Hämeenlinnassa, oululaisemigranttien veri vetää lautasen äärelle
Rössypottu on lihaperunakeittoa, johon paloitellaan päälle palasia veripaltusta. Annos keittoa vie oululaislähtöiset hämeenlinnalaiset takaisin lapsuusmuistoihin. Tämä Oulun seudun perinneruoka on vastikään innoittanut myös huippukokkeja.

Kylmä kaljakeittokaan ei auta, kun Moskova käy yhä tukalammaksi
Arkea maailmalta: Moskovan helteessä vilvoitellaan kylmillä keitoilla, mutta koronakesänä siitäkin tuli lähes mahdotonta, kirjoittaa Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.
Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu
Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.
Puolustusvoimissa tehdään torstaisin yli 20 000 annosta hernekeittoa – "Onhan se ihan hyvää ruokaa, varsinkin, jos siihen laittaa sinappia"
Puolustusvoimien perinteinen ruoka, hernekeitto, koostuu kotimaisista raaka-aineista.
Uunimakkaralla, kasvissosekeitolla ja kalaburgerilla mestariksi – Kajaanin Mamselli valmistaa Suomen parasta kouluruokaa
Voiton toivotaan herättävän keskustelua siitä kuinka hyvää kajaanilainen kouluruoka on.
Kestävää ajattelua keittiöön - nollaa ruokahävikki vale-enchiladoilla, heraleivällä ja itävaltalaisilla knöödeleillä
Nykyaikaista kotitalousoppia.
Keitoista saa maukkaita pikkurahalla – näin teet neljän hengen aterian kolmella eurolla
Valitse kasvis- tai vähälihainen versio.
Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä
Nelivuotiaani lempiruoka.
Kokeile uutta versiota ranskalaisesta hernekeitosta – Crème Ninon itujen ja versojen kera
Ja muita vinkkejä itujen käyttöön.
Gazpacho – herkullinen espanjalainen kasviskeitto
Loistava tapa hyödyntää kulahtaneet tomaatit!

Hevi-hävikistä pyöräytetään kasviskeitot ja smoothiet – kiertotalousyritys valmistaa ruuat juuri parhaimmillaan olevista raaka-aineista
Hedelmä- ja vihanneshävikki saadaan hyödynnetyksi lähes kokonaan ja hävikin hävikki on vähäistä.

Einesruokien myynnissä selvä piikki koululaisten kesälomien aikana – ravitsemusterapeutti: näin tuunaat valmisaterian terveellisemmäksi
Kesälomakausi kasvattaa valmisruokien ja helppojen välipalojen myyntiä jopa 10 prosenttia.
Näin hyödynnät kuivahtaneet leivät – Strömsön toscanalainen leipäkeitto tarjotaan zombienäkkärin kera
Leipähävikkiä voi helposti välttää.

Herkkuruoka aiheutti ikävän ilmiön koulussa – nyt koulun on pakko miettiä herkkuruokien vähentämistä
Kouluruokailussa biojätteeseen alkoi päätyy eniten lasten herkkuruokia, eikä suinkaan vähiten suosittuja vaihtoehtoja.
Muistatko vielä, miltä kanaviillokki maistui? Kouluruokasuosikit ja inhokit kautta historian lapsiraadin testissä – kaksi kestohittiä yli muiden
Maksutonta kouluruokaa on Suomessa tarjottu 70 vuotta. Jokainen vuosikymmen näkyy nykykouluissa.

Koulut alkavat vähitellen tarjota kahta pääruokaa – liharuuan rinnalle kasvisruokaa
Kotkassa kahden pääruoan käytäntöön on oltu tyytyväisiä. Kouvola harkitsee saman järjestelyn testaamista.

Kajaanin asunnottomien yö oli menestys
Kosteasta säästä huolimatta paikalle saapui noin 120 henkilöä.

Asunnottomien määrää on Kajaanissa vaikea arvioida
Ympäri Suomen järjestetään keskiviikkona tapahtumia asunnottomille. Kajaanissa tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Tyrnävällä Nälkäpäivä-keräykseen houkutellaan osallistujia hernekeiton avulla
Nälkäpäivä-keräyksia järjestetään ympäri Suomen.
Kioski FOOD: Vihreä keitto ja leipätikut -resepti
Helteille sopiva raikas keitto.

Sipoonkorvesta retkeilijöille entistä helpompi kohde
Puistoon tulee muun muassa uusia keittokatoksia, portaita ja pitkospuita.

Juomavesi omasta lähteestä, lihakeiton sijaan kanakeittoa ja kilometrikaupalla mellakka-aitaa – ensi kesän Suviseurat nousevat Nelostien varteen
Äänekosken Suviseuroille odotetaan 70 000 kävijää, mutta jatkossa perinteiset "peltoseurat" saattavat jäädä historiaan.

Hernekeitto on liittoutunut torstain kanssa – purkkihernekeitto pitää ikisuosikin pinnalla
Toiset haluavat sen sakeana, toisille maistuu laihempi versio. Hernekeittoon jokainen tekee tuttavuutta viimeistään koulussa.

Tänään vietetään kalasoppapäivää!
Suomalaiseen ruokavuoteen tulee tänään uusi teemapäivä, kun kalakeitto saa oman päivänsä. Tarkoitus on kiinnittää huomiota kalaruokien terveellisyyteen.

Uuden jättitehtaan hajuhaitat kiusaavat Äänekoskella
Metsä Groupin biotuotetehtaalla selvitetään hajuhaittoja, joista on Äänekoskella kärsitty viime viikolla ja erityisesti eilisestä alkaen.

Koulun hampurilaistarjoilu loppui lyhyeen – jäteastiat alkoivat täyttyä puolikkaista hampurilaisista
Lappeenrannassa ja Imatralla koululaiset saivat kouluaterialla hampurilaisia. Oppilaiden tuli koota se itse erilaisista aineksista.

Pertunmaan kirkonkylälle vedenkeittokehoitus
Käyttöveden keittokehoitus koskee kirkonkylän aluetta.

Söisitkö näitä silmilläsi? Näin otat täydellisen ruokakuvan
Sosiaalinen media pursuaa päivittäin kuvia ruoasta. Ammattilaisen vinkeillä annokset voi saada näyttämään entistä herkullisemmilta.

Tässäkö tuleva hittipasta – nopean proteiinipastan keittoaika vain 10-15 sekuntia
Anna-Maija Rauramaa, 20, voitti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun järjestämän ruokainnovaatiokilpailun kehittämällä supernopean pastan. Arviointiraati kiinnitti huomiota erityisesti tuotteen valmistuksen nopeuteen.

Watch: Finland gears up for sledding and buns on Shrove Tuesday
Shrove Tuesday is marked in Finland by hearty bowls of pea soup, cream-filled buns known as laskiaispulla — and a sledding bonanza on hills nationwide.

Vesi täytyy edelleen keittää Porvoossa ja Askolassa – Uusia näytteitä otettu, ongelman syy yhä epäselvä
Jo viikon päivät jatkunut veden keittokehotus jatkuu Porvoossa ainakin tiistaihin. Juomavettä jaetaan asukkaille kuudessa pisteessä edelleen aamuin illoin.

Paine ruokahävikin vähentämiseen kasvaa – muistatko hyödyntää tähteet?
Entisaikaan tähteitä hyödynnettiin nykyistä tarkemmin. Suomi on sitoutunut puolittamaan ruokahävikin vuoteen 2030 mennessä. Tähän tarvitaan kotitalouksien apua.

Sukevan Sulttaani yllättyi kutsusta Linnan juhliin – "Hernekeitto kerkesi kylmetä ennen kuin siitä pökkyrästä selvittiin"
Mika Hujanen sai salibandypiireissä pilkkanimen Sukevan Sulttaani. Tänä vuonna presidentti Sauli Niinistö kutsui hänet Linnan juhliin, sillä Sukevan Sulttaanin valtakunnan hyväntekeväisyystempausten ilo on levinnyt jo Savon rajojen ulkopuolelle.

Pori tyrmäsi epäilyt: Soppaliemi ei valu lasten käyttämien kertakäyttöastioiden läpi
Kertakäyttölautaset kestivät eilen lohikeitolla tehdyn testin Porissa. Yksittäisiä poikkeuksia on silti tullut esiin aiemmin.

Äänekosken vedestä etsitään alkueläimiä – pitkään sairastaneilta kaivataan näytteitä
Viikkoja jatkunut vesiepidemia pitää yhä otteessaan Äänekosken eteläisiä kyliä. Virusepidemia on talttumassa, mutta nyt verkostosta etsitään pieneliöitä ja parasiitteja.