Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalainen Henna myy seksiä ikkunassa Amsterdamissa – EU-maat vastakkaisilla linjoilla prostituution sääntelyssä

Hollanti sallii seksityön tietyin ehdoin, Ruotsi kieltää. Ihmiskaupan ehkäisyn näkökulmasta molemmissa malleissa on ongelmia.

Ensimmäinen piikityshuone oli Tanskassa vanha ambulanssi, ja nyt pyörien päällä kulkee myös bordelli – idean keksijä ei suosittele nykyistä mallia Suomelle

Suomessa vieraileva Michael Lodberg Olsen kertoo, kuinka lain harmaalla alueella aloittaneista huumeiden käyttöhuoneista tuli Tanskassa hyväksyttyjä.

Bangladeshissa seksityöntekijä sai vihdoin kunnialliset hautajaiset, työkaverit pitävät tapausta läpimurtona – "Äitiäni kohdeltiin kuin ihmistä"

Hengelliset johtajat ovat tähän mennessä kieltäytyneet järjestämästä rukouksia kuolleille prostituoiduille.

Tuesday’s papers: Population decline, sex doll bankruptcy, and Litmanen’s Qatar comments

In Tuesday’s press media mull a declining Finnish population, the failure of a sex doll brothel and a football star’s ethically questionable stand on Qatar.

Poliisi tuhosi arkistot – tällaista oli prostituutio Suomessa, kun bordellit sallittiin ja seksiä myyvät naiset tunnisti harmaasta huivista

Vielä 1900-luvun taitteessa Suomen suurimmissa kaupungeissa ajateltiin, että seksin myymistä ja ostamista voitaisiin valvoa parhaiten hyväksymällä se. Prostituution historiaa tutkineet Iisa Aaltonen ja Katja Tikka pitävät ajatusta tekopyhänä.

1 500 poliisia iski ihmiskauppaa vastaan Saksassa – kymmeniä bordelleja tutkittiin, yli sata ihmistä pidätettiin

Ratsia on tähän asti suurin Saksan liittotasavallan poliisin tekemä, kertoo muun muassa Tagesspiehgel-lehti.

Centre Party youth wing calls for legalisation of brothels in Finland

An advocate for sex workers has raised concerns about how information on brothel workers would be used if registration is compulsory.

Keskustanuoret kannattaa bordellien laillistamista – Asiantuntija: Ongelmallista

Keskustanuoret perustelee laillistamista esimerkiksi seksityöläisten oikeuksilla. Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja kysyy, mihin käytettäisiin tietoja esimerkiksi siitä, että joku on työskennellyt bordellissa.

Pietarilainen uusnatsi marssitti alastonta suomalaismiestä Pietarin kadulla – tuomittiin bordelli-iskuista vankilaan

Venäläismies on tuomittu pietarilaisiin ilotaloihin tehdyistä "siveettömyyden" vastaisista iskuista.

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Hämmästy ja sivisty näistä jutuista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Seksimatkakirjan kirjoittaja: ”Thaimaa on valtionkokoinen bordelli” – Pitäisikö seksiturismia ymmärtää?

Seksiturismi herättää voimakkaita tunteita. Se on helppo tuomita köyhien ihmisten hyväksikäyttönä. Tuore suomalainen kirja haastaa ajattelemaan asiaa uudella tavalla.

Pirjo asuu entisessä bordellissa – taksikuskit kuittailevat vielä 20 vuoden jälkeen: "Ei ole talon syy, mitä siellä on tehty"

Tämä on kertomus siitä, millaista on asua talossa, joka oli aiemmin Suomen pahamaineisin bordelli.

Ilotalojen kuitteja vai matkamuistoja? – Suloisten ikkunakoirien tarinalla on kaksi puolta

Viattoman suloiset posliinikoirat ikkunalla ovat aikoinaan toimineet viestintuojina. Ikkunasta kurkkiva koirapari oli merkki isännän merimatkasta.

Punaisen talon tarina – näin opettajista, sairaanhoitajista ja kotiäideistä valmennettiin Suomen kuuluisimpia seksityöläisiä

Jyhkeän tiilitalon ovi on maalattu ruskeaksi. 20 vuotta sitten ovi oli musta ja lukossa. Silloin se kätki taakseen yötäkin pimeämmän salaisuuden, joka jätti painavan jäljen Suomen lakiin. Juttu on julkaistu alun perin maaliskuussa 2017.

Europol-operaatiossa löytyi ihmissalakuljettajien matkatoimisto

52 maan ja useiden järjestöjen yhteinen operaatio antoi järjestäytyneelle rikollisuudelle kovan iskun, iloitsi Europolin johtaja.

Querelle (16)

RW Fassbinderin viimeiseksi jäänyt elokuva

Varusmiehet saivat hirveän sotkun siivotakseen – Porkkalan palauttamisesta 60 vuotta

Kotkalainen Veikko Ryynänen oli yksi niistä varusmiehistä, joille annettiin tehtäväksi alkaa siivota Porkkalaa neuvostoliittolaisten jäljiltä. Ikävästä mutta tarpeellisesta urakasta on kulunut 60 vuotta.

Ihmiskauppa kukoistaa Malawissa – lapsia myydään orjiksi

Eteläisessä Afrikassa ihmiskauppiaat houkuttelevat hyväuskoisia lapsia mukaansa. Parempaa elämää tavoittelevat lapset päätyvät usein orjatyöhön maatiloille ja tiilitehtaisiin tai töihin bordelleihin.

Kunnallispoliittinen kesäteatteri vie villille 90-luvulle – mukana pakolaisia, ilotyttöjä ja sivareita

Neuvostoliitto hajosi, presidentit vaihtuivat Suomessa, kännykät yleistyivät ja usko Nokiaan oli kova. Pienessä Itä-Uudenmaan kunnassa, Lapinjärvellä toimi bordelli ja pakolaiskeskus. Näistä aineksista Lapinjärven kunnanjohtaja keitti näytelmän YsäriJysäri.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty tukee seksityön rangaistavuuden poistamista

Järjestö hyväksyi kiistellyn kannanoton tiistaina kiivaan väittelyn jälkeen. Kriitikoiden mukaan suunnanmuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että Amnesty ryhtyy puolustamaan parittamista ja bordellien omistamista.

Lapsimorsiamen isä: "Isät ovat onnellisia, että pääsevät eroon tytöstä"

Nepalissa alaikäisten avioliitot ovat yleisiä, ja tytöt ovat naimapuuhissa pelkkää kauppatavaraa.

Yli 20 pidätetty mittavassa ihmiskauppaoperaatiossa

Poliisit tarkastivat ravintoloita, kauneussalonkeja ja bordelleja Itävallassa, Kyproksella, Sloveniassa ja Sveitsissä jahdatessaan kiinalaisia ihmiskauppajengejä.

Espanjan poliisi hajotti alaikäisiä tarjonneen paritusringin – 29 parittajaa ja asiakasta pidätetty

Rinkin tarjosi asiakkailleen yli 400 naista ja tyttöä. Pidätettyinä on kolmen parittajan lisäksi asiakkaita, jotka olivat erityisesti pyytäneet alaikäisiä tyttöjä.

Euroopan porttola

Saksa on laillistanut prostituution, millaisia ovat seuraukset. Yle TV2 to 29.1.2015.

Pornonäyttelijä Mr. Lothar haluaa bordellit Suomeen

Hallitus esittää tiukennuksia nykyiseen seksin ostoa käsittelevään lakiin. Esityksen mukaan seksin ostaminen muuttuisi rangaistavaksi myös tilanteessa, jossa ostajan olisi pitänyt epäillä seksikauppaa tai paritusta.

EM-isäntäkaupunki Zürichin kahdet kasvot: Luksusta ja drive in -ilotaloja

Yle Urheilun Laura Arffman tutustui tarkemmin yleisurheilun EM-kisojen isäntäkaupunki Zürichiin. Kaupunki on yksi maailman rikkaimmista paikoista, mutta luksus ja kimallus ei ole koko totuus.

Bordellilaitos lailliseksi – hyödyt ja haitat?

Nykyisessä lainsäädännössä seksityöläiselle on varattu ainoastaan uhrin asema. Heillä on hyvin vähän oikeuksia. Oikeusministeriössä valmistellaan lakimuutosta, joka tiukentaisi seksikaupan pykäliä. Millaista hyötyä tai haittaa seksityön laillistamisesta olisi? Entäpä lain tiukentamisesta?

Nuordemarit ehdottavat prostituution laillistamista Suomessa

Seksityöläisten asema Suomessa on heikko. Heidän työnsä on vaarallista ja he kohtaavat väkivaltaa, huonoa kohtelua ja syrjintää. Silti esimerkiksi seksityöläisen raiskauksesta ei ole annettu tuomioita. Sosialidemokraattiset opiskelija-aktivistit haluavat parantaa seksityöläisten asemaa laillistamalla prostituution.

Disko, bordelli, vastaanottokeskus – Syvälammen motellin tulipalo poltti palan kulttuurihistoriaa

Suomusjärveläisen Syvälammen motellin tuhoutuminen tulipalossa on nostanut muistot pintaan. Motelli oli ensimmäisinä vuosikymmeninään suosittu tanssiravintola, jonka diskoon sai jonottaa tuntikausia, kertoo Syvälammen värikkäimmät vaiheet nähnyt Arto Nieminen.

29 kuoli asemiesten hyökkäyksessä Bagdadissa

29 ihmistä, joista 20 naisia kuoli asemiesten asuinrakennukseen tekemässä hyökkäyksessä Irakin pääkaupungissa Bagdadissa.

Europarlamenttiin tulee EU-kriitikoita populisteista uusnatseihin

EU-vastaiset puolueet saavat uuteen parlamenttiin hieman yli sata paikkaa. Joukossa on kaksi fasistista liikettä ja lukuisia muukalaisvihamielisiä puolueita. Perussuomalaiset ovat eurooppalaisten populistiliikkeiden maltillisimmasta päästä.

Seksiskandaalien kaatama IMF:n entinen johtaja haastaa bordellinomistajan oikeuteen

Dominique Strauss-Kahnin asianajajat syyttävät bordellinomistajaa siitä, että tämä on tarkoituksellisesti valinnut bordellilleen nimen, jossa on Strauss-Kahnin nimikirjaimet.

Hongkongin poliisi iski vessabordelleihin

Ostoskeskuksen wc-, myymälä- ja toimistotiloja oli muutettu prostituoitujen työ- ja asuintiloiksi.

Korkein oikeus Kanadassa: Prostituutiota ei saa rajoittaa turvallisuussyistä

Prostituutiota rajoittavat lait, esimerkiksi bordellien kieltäminen, vaarantavat korkeimman oikeuden mukaan seksityöläisten turvallisuutta. Kanadan hallituksella on vuosi aikaa muuttaa lait.

Argentiinassa poliisilakko, kaupat ryöstäjien armoille

Maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Cordobassa yksi kuoli ja toistasataa loukkaantui puhjenneissa väkivaltaisuuksissa lakon aikana. Poliisi vaati lisää palkkaa, mitä paikallinen kuvernööri selitti lahjusrahojen viemisellä.

JP Koskisen Ystäväni Rasputin on kielellisesti kaunis ja tarkka

Grigori Rasputin pelasti oppipojakseen orvon Vasilin vuonna 1911. Tämä kertoo kuinka tsaari Nikolai II:n hovissa valtaan päässyt Rasputin vähitellen tuhoutuu. Vasili kulkee mestarinsa rinnalla tämän kuolemaan saakka.

Tallinnan taksikuskien bordellijutussa syyte 51:lle

Viisi ihmistä pyöritti bordellia ja sai siitä suurimmat rahat. 46 taksinkuljettajan havaittiin tuovan toistuvasti asiakkaita bordelliin.

Väittely 1990-luvun suomalaisesta katuprostituutiosta

Seksin ammattilainen ja tutkija väittelevät seksityöstä.

The Grandmaster on ulkoiselta ilmeeltään hengästyttävää katsottavaa

Tämä tositapahtumiin pohjaava, eeppinen kung-fu -tarina kattaa kolme vuosikymmentä. Tarinan keskeinen henkilö on taistelulajitaituri Ip Man.

Pikkuruinen nakuranta hämmästyttää Hankasalmella

Hankasalmella Käsityö- ja taidetalo Villa Mathildassa on esillä saksalaistyylinen pikku kylä, jonka rakentaminen on kestänyt kuusi vuotta. Kylän pienen pienissä yksityiskohdissa junaratoineen ja nakurantoineen riittää ihmettelemistä.

Sveitsiläinen seksitalli muistuttaa autopesulaa – video

Sveitsiläiskaupunki torjuu prostituution lieveilmiöitä drive-in-bordellilla. Asiakas ajaa pitkin valinta- ja hintaneuvottelukaistaa, jonka varrella prostituoidut ovat bussipysäkinomaisissa katoksissa.

Sveitsiläiskaupunki torjuu prostituution lieveilmiöitä drive-in-bordellilla

Zürich päätti rakentaa prostituoiduille oman alueen 1,6 miljoonalla eurolla kansanäänestyksen jälkeen.

Taksinkuljettajat avainasemassa tallinnalaisbordellin toiminnassa

Kuljettajat huolehtivat bordellin asiakkaat sisälle saakka ja saivat huomattavan osan heidän maksamistaan rahoista. Kuljettajia epäillään parituksesta ja järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Tallinnan bordellitutkimuksissa pidätettiin taksinkuljettajia

Taksinkuljettajilla vaikuttaa olleen sopimus, jonka mukaan heille maksettiin etenkin ulkomaisten asiakkaiden hankkimisesta bordellille. Tutkimukset johtivat bordellin sulkemiseen viime kuussa.

Japanilaispoliitikko kehotti bordelliin - naiset vaativat anteeksipyyntöä

Naisjärjestöt ovat suuttuneet Osakan pormestarille siitä, että tämä on suositellut Okinawalla olevia Yhdysvaltain joukkoja käyttämään seksipalveluja. Tiistaina nousi kohu pormestarin lausunnosta, jonka mukaan toisen maailmansodan aikaiset seksiorjat olivat tarpeen.

Japanilaispoliitikko: Seksiorjat olivat tarpeen sodassa

Osakan pormestari on puolustanut bordelleja, joihin Japanin joukot pakottivat toisen maailmansodan aikana jopa 200 000 miehitysalueiden naista seksiorjiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle