Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vesillä liikkuu aiempaa enemmän kokemattomia veneilijöitä – kivikkoisella Isojärvellä ei osata reittejä ja kuljetaan ilman karttoja

Veneilyn suosio on kasvanut. Vesillä se näkyy muun muassa siinä, että liikkeellä on uusia ja kokemattomia veneilijöitä. Kehitys alkoi jo viime kesänä, kun meripelastusseuran saamien hälytystehtävien määrä nousi ennätyslukemiin.

Päijät-Hämeen veneilykausi pääsee kunnolla vauhtiin, kun sisävesikanavat avautuivat

Liikenne käynnistyi perjantaina Vääksyn, Kalkkisten sekä Kimolan kanavissa. Myös retkisatamien huoltokausi on käynnistymässä.

Kallavesi vapautui jäistä aikaisin perjantaiaamuna

Kuopion satamapäällikkö Sami Lehtonen kertoo, että viimeisenä jäät sulivat matkustajasatamasta, jossa jäämaratonrataa varten jäädytetty alue sinnitteli useita päiviä estäen satamassa liikennöinnin.

"Suomestakin löytyy todellisia luksusristeilyjä" – savonlinnalainen höyrylaiva Paul Wahl palkittiin vuoden parhaana

Savonlinnassa toimivan Vip Cruisen omistama höyrylaiva s/s Paul Wahl on palkittu vuoden kotimaan matkailuyritys 2021 -tunnustuksella. Paul Wahl ja Vip Cruise ovat esimerkki siitä, että Suomestakin löytyy todellisia luksusristeilyjä ja ensiluokkaisia palveluja tarjoavia matkailuyrityksiä.

Eckerö Line avaa risteilyliikenteen Hankoon kesäkuussa

M/S Finlandia risteilee kesäkuussa kolmeen otteeseen Helsingin, Tallinnan ja Hangon satamien välillä.

Siipirataslaiva Vellamo on tulossa kesällä risteilykäyttöön Jyväskylässä

Vellamon kotisatama on aiemmin ollut Lahdessa ja laivalla on tehty siellä yleisöristeilyjä.

Kokkolalaisyritys Kewatec toimittaa Puolustusvoimille ainakin neljä venettä

Viranomaisveneitä Kokkolassa valmistava Kewatec Aluboat on saanut suuren tilauksen Puolustusvoimilta. Veneitä valmistetaan ainakin neljä. Jos tilauksen optio toteutuu, veneitä tehdään vielä viisi lisää.

Loviisan sataman kaavasuunnitelmat huolestuttavat asukkaita: Kuka haluaa muuttaa alueelle, jos olet kemikaaliterminaalin suojavyöhykkeellä

Kulttuurihistoriallisesta miljööstä on laadittu kaksi erilaista osayleiskaavaluonnosta, joissa molemmissa on varaus kemianterminaalille. Loviisan kaupungin mukaan kaavoitusprosessi on vasta käynnissä ja asukkaita kuullaan.

Suomi saattaa vaatia jo kesällä negatiivisen korona­testin maahan saapuvilta – nykyinen maahantulomalli voisi ajaa satamat kaaokseen

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee uutta maahantulomallia, joka tiukentaisi rajakontrollia. Suomi ei nyt edellytä maahan saapuvilta negatiivista koronatestitodistusta. Sen sijaan matkajärjestäjät, varustamot ja lentoyhtiöt saattavat vaatia negatiivista testitulosta.

Jyväskylän Lutakon satamassa käynnissä laiturityöt – painavia palikoita liikutellaan järeillä koneilla

Uudet laiturit ja vanhojen kunnostustyöt on tarkoitus saada satamassa valmiiksi pian. Uusittujen laitureiden myötä veneet, ravintolalaivat ja saunalautat ryhmitellään aiempaa tarkemmin tietyille paikoille.

Ulkomaankaupalle tulee satojen miljoonien eurojen lasku, kun päästökauppa tulee merenkulkuun – "Suomen on aika toimia", meppi Elsi Katainen sanoo

EU-komission esitys päästökaupan ulottamisesta meriliikenteeseen tulee jo kesäkuussa. Nukkuiko Suomi vaikuttamismahdollisuuksiensa ohi? Ei, mutta nyt suomalaisilta tarvitaan lisäponnisteluja, Katainen vastaa.

Juhannuspäivänä merivartiovene upposi, ja ohjaaja hukkui – Miehistö jäi pelastamaan työvälineitä, sillä he eivät tienneet vettä tulvivan sisään 300 litraa sekunnissa

Suomenlahden merivartioston partiovene PV 183 ajoi karille viime kesänä juhannuspäivän iltana. Pohjaan syntyi puolentoista metrin repeämä, josta virtasi vettä sisään noin 300 litraa sekunnissa. Ruorimies jäi veneen ohjaamoon ja menehtyi. 

Katso video: Tapahtumakeskus Satama Areena sai puuttuvat miljoonat – kaupunginjohtaja Esa Sirviö: "Jos kassasta ei rahaa löydy, tarvitaan lainarahoitusta"

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan valtuuston eilinen päätös oli hyvin selkeyttävä Kantasataman tulevaisuuden kannalta. Tarvittavat rahat löytynevät kaupungin tililtä, mutta on mahdollista joutua myös lainatiskille.

Britannian merijalkaväki testaa lentopukuja – katso videolta, kuinka sotilaat lentävät laivojen välillä

Kaasuturbiineilla toimivat lentopuvut helpottavat esimerkiksi nousemista laivaan.

Bangladeshissa kuoli lähes 30 ihmistä, kun vene törmäsi hiekkaa kuljettaneeseen alukseen

Pelastajat löysivät 26 ihmisen ruumiit vedestä. Venekyyti rikkoi Bangladeshin koronarajoituksia.

Merenrannalle on rakentumassa konserttien ja tärkeiden päätösten tyyssija – Kotkan kaupunginjohtaja vertaa Lahden Sibeliustaloon: "Varmuudella kiinnostaa"

Kotkan uuden Satama Areenan päätehtävä on isännöidä tapahtumia ympärivuoden. Kaupunginjohtajan mukaan Areenalle halutaan konsertteja, puoluekokouksia ja koripallopelejä.

Venäläistankkerit ovat siirtäneet öljyä aluksesta toiseen virolaisen merensuojelualueen kupeessa – nyt vaarallinen toiminta on vastatuulessa

Viron hallitus ottaa lähiviikkoina kantaa siihen, mitä niin sanotuille sts-siirroille tehdään. Täyskiellosta saattaisi seurata uusia ongelmia, sanoo ympäristöministeri Tõnis Mölder.

Katso video: Maailman pohjoisin sisävesihöyrylaiva Kouta avaa kautensa ennätysaikaisin vappuristeilyllä

Oulujärvellä seilaava maailman pohjoisin sisävesillä liikennöivä höyrylaiva aloittaa kautensa poikkeuksellisesti jo vappuna. Kouta-laiva saapuu Kajaanin Kalkkisillan laituriin vappuaattona. Tempauksella halutaan uutta toimintaa kajaanilaisten toukokuiseen juhlaan.

Kuopion sataman uusi aallonmurtaja tarjoaa hienot puitteet, nyt puuttuvat vain toimijat – "Maisemia katsellessa maistuisi kupponen kahvia"

Aallonmurtajalle saisi pystyttää vaikkapa kesäterassin, mutta tulijoita ei ole vielä ilmoittautunut.

Veneistä ja perämoottoreista on pulaa – korona vauhdittaa kauppaa, osa moottoreista jäi jumiin Suezin kanavaturman takia

Veneiden toimitusajat venyvät jo loppukesään. Perämoottoripulan takia moottoreita myydään ensisijaisesti yhdessä veneen kanssa.

Venekauppa käy kuumana: "Veneen kyljessä on jo asiakkaan nimi valmiina"

Myytävistä veneistä ja perämoottoreista saattaa tulla pian kapelo. Joensuulaisen Jokikoneen kauppias Marko Halonen kertoo, että juhannukseen mennessä kaikki suosituimmat venemallit on jo myyty loppuun tältä kesältä.

Indonesiassa Balin lähellä kadonnut sukellusvene löytyi palasina merenpohjasta

Viranomaisten mukaan kaikki sukellusveneessä olleet ovat kuolleet.

Sihvosia ei juuri maissa näy, kun Olga lasketaan irti – edes räntäsade ei pidä veneilijöitä poissa paatin kimpusta

Veneiden kevätkunnostuskausi käy juuri nyt kuumana. Lakkaus- ja maalityöt joutuvat kuitenkin odottamaan lämpimämpiä säitä.

Indonesiassa löydettiin kadonneeseen sukellusveneeseen kuuluneita esineitä – merenpohjasta 700 metrin syvyydestä

Sukellusvene on nyt julistettu uponneeksi. Toivoa eloonjääneistä ei ole.

Turkulaisten paistinrasvoille löytyi uusi käyttökohde – päätyvät polttoaineeksi Suomen suurimman järven laivoihin

Ensimmäiset vähäpäästöiset rahtialukset voivat aloittaa liikennöinnin Saimaalla vuonna 2024, kun Saimaan kanavan sulkujen pidennys on valmistunut.

Saimaan kanava avataan tilapäisesti veneilijöille – huvialuksia ja -veneitä saa pian siirtää merelle tai mereltä Saimaalle

Huvialusten siirrosta on tehtävä hyvissä ajoin ilmoitus Kaakkois-Suomen rajavartiostolle.

Haminan satamaan iso investointi – uutta mäntyöljyjalostamoa varten rakennetaan säiliöterminaali 15 miljoonalla eurolla

Samat Nordic Oy rakentaa säiliöterminaalin Fintoilin rakenteilla olevan mäntyöljytislaamon tarpeisiin.

Uusi-Seelanti kieltää karjanviennin meriteitse – Syynä huoli eläinten kärsimyksistä

Uuden-Seelannin hallitus korosti, että kiellolla ei ole tarkoitus loukata Kiinaa, joka on keskeinen elävän karjan ostaja.

Kotka ryhtyy siivoamaan Kuusisen satamaa – samalla alueelle lisätään parkkipaikkoja

Kaupungin tavoitteena on, että pysäköintipaikkoja saataisiin lisättyä alueen siivouksen ja muiden järjestelyjen kautta.

Kaskisten satamalla vahva alkuvuosi: kasvua tavaravolyymissa, liikevaihdossa ja satamassa vierailleiden alusten määrässä

Sataman mukaan kasvu on suurinta metsäteollisuuden tuotteissa, rehutuonnissa ja kasvuturveviennissä.

Viking Linen M/S Gabriella matkaa kesätapahtumiin Suomessa – edessä risteilyt Hankoon ja Kotkaan

Risteilyalus M/S Gabriella kuljettaa matkustajat päiväksi kahteen suomalaiseen kesätapahtumaan.

Majakkalaiva Kemistä tehty selvitys avaa paikallaan pysyneiden alusten mielenkiintoista historiaa – "Majakkalaivailmiö sinänsä oli aika lyhytaikainen ilmiö"

Suomen viimeisen toiminnassa olleen majakkalaiva Kemin historiasta on valmistunut kattava selvitys. Restaurointityön yhteydessä valmistunut lähes kolmesataasivuinen selvitys on verkkojulkaisu, jonka voi lukea museoviraston sivulta.

Penttilänrannan satama-alueen esirakentaminen alkanut Joensuussa

Työt on tarkoitus saada valmiiksi toukokuun loppuun mennessä.

Wasa Expressillä henkilökuntaan kuuluvalla koronatartunta – ei työskennellyt asiakaspalvelussa

Yksi henkilökuntaan kuuluva on saanut tartunnan. Samaan aikaan töissä olleet ovat nyt karanteenissa.

Suomen viimeisen majakkalaivan vaiheista valmistui ennätyslaaja selvitys – Kemi palaa Kotkaan vapun tienoilla

Historiallisesti arvokkaista aluksista ei ole aiemmin tehty yhtä laajaa selvitystä Suomessa.

Omistaja jätti laivansa uppoamaan ja katosi jäljettömiin – tällainen näky nostajia odotti, kun alus saatiin kahden vuoden jälkeen vihdoin ylös

Mary Ann -purjealuksen nosto oli pitkä ja monimutkainen projekti. Nyt alus on vihdoinkin kuivalla maalla.

Kanavaviranomainen: Suezin kanavan laivasuma on purkautunut

Sulku keräsi enimmillään yli 400 alusta Välimeren ja Punaisenmeren päätyihin.

Saaressa syntyi kahakka mökkiläisten ja vakituisten asukkaiden välille – vain osa mahtuu alukseen ja loput jäävät rannalle: "Jotkut etuilevat jonossa"

Kotkan edustalla sijaitsevaan Kuutsaloon kulkevaan yhteysalukseen ei oteta koronarajoitusten takia kuin 50 matkustajaa, ja vuoroja on tällä viikolla enää yksi.

Vaasan sataman koronatesteissä löytynyt yksi koronatartunta, Kokkolassa peräti viisi – Soiten infektioylilääkäri: "Jatkossa testataan kaikki satama-alueelta poistuvat"

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt pakollisia terveystarkastuksia jatkettavaksi rajanylityspaikoilla pohjalaismaakunnissa.

Kaksi vuotta sitten uponnutta Mary Ann -alusta ei saatu millään ylös, vaan se putosi aina uudestaan pohjaan – vihdoin onnistui: "Nyt pysyy pinnalla"

Purjelaiva on ollut upoksissa Kotkan Kantasataman vierasvenelaiturissa elokuusta 2019 lähtien.

Aurora Botnian luovutus siirtyy kesäkuulle – koronatilanne viivästyttänyt Merenkurkun autolautan valmistumista

Wasa Express jatkaa liikennöintiä reitillä Aurora Botnian luovutukseen asti.

Saaristoliikenteeseen tulee maskipakko – kaikki eivät välttämättä mahdu kyytiin pääsiäisenä

Ely-keskus kehottaa välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista yhteysaluksilla.

Suositun lomasaaren remontti meni jälleen mönkään: kunta otti oikeudet omiin käsiinsä – viranomaiset estivät toteutuksen viime hetkellä

Vastoinkäymisistä kärsineen vierasvenesataman ongelmat eivät ota laantuakseen Pyhtään Kaunissaaressa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle