Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelinjohtajalegenda Nalle Viljanen jatkaa Kirittärissä – työsarka laajenee entisestään

Nalle Viljanen on solminut Kirittärien kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen ja aloittaa seuran urheilutoimenjohtajana heinäkuun alussa.

Ilveksen suhtautuminen muuttui: Naisten joukkueen päävalmentaja sivuun tehtävistään – syynä asiaton kielenkäyttö alaikäistä pelaajaa kohtaan

Ilveksen puheenjohtaja Kari Pansio kertoi seuran halunneen tarjota joukkueen pelaajille mahdollisuuden nollaukseen ikävän tilanteen jälkeen.

Höntsäporukat riemuitsevat, kun koronarajoitukset lievenivät viimeisissäkin maakunnissa: "Tämä on ollut yksinäistä ja raskasta aikaa"

Tiukimmista koronarajoituksista on luovuttu pikku hiljaa koko maassa maakunta kerrallaan. Keskiviikosta alkaen myös hämäläiset ovat päässeet nauttimaan vapaammasta elämästä, kun kokoontumisrajoituksia purettiin.

Juniori-Hurtat haluaa lisää harrastajia jääkiekon pariin

Koronarjoitukset ovat vieneet osan harrastajista, joten Lieksan jäähalli halutaan pitää juniorikiekkoilijoiden ja taitoluistelijoiden käytössä nykyistä pidempään ensi vuonna.

Lappeenranta käyttää 40 000 euroa markkinointiyhteistyöhön urheiluseurojen kanssa

Markkinointiyhteistyösopimukset tehdään seitsemän SM-tasolla kilpailevan seuran kanssa.

Huuhan, Peikkometsän ja Puijon frisbeegolfratoja aiotaan kunnostaa Kuopiossa

Huuhan frisbeegolfradalla on tarkoitus uusia kahdeksan heittopaikkaa, Puijolla tehdä pieniä ylläpitokorjauksia. Peikkometsän radalla tehdään suurempia muutostöitä, kun osa vanhoista väylistä poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan muutama uusi väylä.

Jyväskylän Hippos-hanke etenee: päävuokralaisten sopimukset on allekirjoitettu

Osaamiskeskuksen päävuokralaiset, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ovat allekirjoittaneet lopulliset vuokrasopimuksensa. Kaupungin liikuntapalvelut järjestää tilasuunnitelmista ja liikuntavuorosopimuksesta seurafoorumin jyväskyläläisille liikunta- ja urheiluseuroille maanantaina 14.6.

Ei voinut seistä paikallaan tai istua kipujen takia – Eveliina Piippo joutui leikkaukseen ja putosi maajoukkueesta, mutta löysi kadottamansa elämänilon

Eveliina Piipon kausi viime kausi meni piloille välilevyn pullistuman takia. Tammikuussa tehty leikkaus esti kilpailemisen kansainvälisellä tasolla ja vaikuttaa edelleen hänen harjoitteluunsa.

Rovaniemen Kiekko alkaa tukea rahallisesti arvokisoihin ja maajoukkueleireille valittuja naiskiekkoilijoitaan

Tukisummat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta tuhanteen euroon. Tuki on pieni apu tilanteessa, jossa nais- ja mieskiekkoilijoiden ero toimeentulossa on hyvin suuri.

Viisikymppinen valmentaja käytti seksuaalisesti hyväkseen jalkapallojunioria Hyvinkäällä – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Hyvinkääläisen jalkapalloseuran valmentajana toiminut mies tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeuden mukaan valmentaja oli taivutellut uhrin seksuaaliseen suhteeseen valta-asemaansa hyödyntäen.

Oulun Stiiknafuulian pokkasi liikuntakeskus Hukka – yhteistyö urheiluseurojen kanssa ja korona-ajan uudet palvelut toivat yrittäjäpalkinnon

Hukka on perheyritys, jolla on Oulussa pitkät perinteet. Vuonna 2020 Hukan liikevaihto oli noin 3,3 miljoonaa euroa ja liikuntakeskus työllisti noin 50 henkilöä.

Mailattarille voitto ykköspesiksen avausottelussa

Mailattarien kausi ykköspesiksessä käynnistyi vieraspelillä Lappajärvellä. Mailattaret voitti ottelu 0-2.

Janne Ahonen jää sivuun yhdistetyn maajoukkueen taustalta – "Ottaa koville, olen pyöritellyt tätä koko kevään"

Yhdistetyn maajoukkueen välineteknikon työt jättävä Janne Ahonen siirtyy töihin autoliikkeeseen. Päätös oli ikävä uutinen olympiatalveen valmistautuvalle yhdistetyn joukkueelle.

Liukas Latvia aiheutti Leijonille hankaluuksia – Anton Lundell ratkaisi ottelun jälleen Suomelle, Jokerit-kaksikko kuritti seuratoveriaan kahdesti

Suomi nappasi puolivälieräpaikan varmistaneen voiton isäntämaa Latviasta lukemin 3–2 jatkoajalla. Anton Lundell oli jälleen Leijonien suurin sankari. 19-vuotias nuorukainen veivasi Suomelle voiton vain neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua.

Tuore tutkimus kumoaa yleisen käsityksen: urheiluseurassa harrastaminen ei paranna nuoren ruokailutottumuksia

Tutkijan mukaan ruokailutottumuksiin vaikutti enemmän liikunnan määrä kuin se, liikkuiko urheiluseurassa vai ei. Tutkijan mukaan nuorten ravitsemusta pitäisi edistää valtakunnallisesti koko perhe huomioiden.

Welhojen miesten edustusjoukkue uusiutuu lähes kokonaan

Salibandyn divariin pudonnut joukkue täytyy rakentaa alusta alkaen uudelleen. Lähteneiden pelaajien tilalle nostetaan omia nuoria. Heitä tulee myös suomisarjassa pelaavasta Vehmersalmen Vesasta sekä Kajaanista.

Tiukat rajoitukset tuntuvat seurojen kukkarossa: Simossa Ykköspesis alkaa muutaman katsojan edessä

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kesän palloilusarjat alkavat lähes täysin ilman yleisöä. Kesäkuun 6. päivään saakka ovat voimassa kymmenen hengen kokoontumisrajoitukset. Pääsylippu- ja oheismyyntitulot ovat seuroille merkittävä tulolähde.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv jättää seuransa – "Olen kiitollinen kaikille"

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni jättää kreikkalaisseuran vajaan vuoden jälkeen.

Juvalla teiden varret siivotaan yhdistysten voimin – kunnalta 200 euron talkoopalkka

Juvan kunnassa yhdistykset saavat talkookorvausta ympäristön siivoamisesta. Tempaus oli niin suosittu, että tästä tulee todennäköisesti toistuva perinne.

Suomen miesten mäkimaajoukkueessa vain kolme hyppääjää – Niittykoski uutena yhdistetyn maajoukkueeseen

Yhdistetyn miesten maajoukkueeseen nimettiin seitsemän urheilijaa ensi kaudelle. Miesten mäkimaajoukkue tiivistyy kolmeen urheilijaan tulevalle kaudelle. Naisten puolella maajoukkueessa harjoittelee neljä urheilijaa.

Kun Jasin Assehnoun sai puhelun oudosta numerosta, oli luurin toisessa päässä Markku Kanerva – tällainen on Huuhkajien EM-leiriryhmään kutsun saanut futislupaus

22-vuotiaan Jasin Assehnoun tie kasvattajaseurastaan Pitäjäenmäen Tarmosta miesten maajoukkueeseen on ollut mielenkiintoinen. Assehnounilla on kaksoiskansalaisuus, mutta Marokon sijaan hän valitsi Suomen maajoukkueen.

Kajaanin Haka kuljettaa koronanäytteitä Kajaanista Ouluun – tehtävä vaatii venymistä, mutta kohentaa hiukan seuran kassaa

Viime keväänä muutamat urheiluseurat ryhtyivät kuljettamaan koronanäytteitä laboratorioihin Kuusamosta, Oulusta ja Kemistä. Myös Kajaanin Haka tarttui toimeen. Tehtävä tuo pientä taloudellista apua tulonmenetysten kanssa painiville urheiluseuroille.

Käsipallon maajoukkuemies sai unelmasopimuksen Saksasta

Käsipalloilija Benjamin Helander siirtyy pelaamaan Saksan Bundesliigan kaksinkertaisen mestarin riveihin. Helanderin mukaan hänen ei tarvinnut miettiä kahdesti, kun seura otti häneen yhteyttä.

Riitta-Liisa Roponen nousi jälleen A-maajoukkueeseen – Anne Kyllönen ja Anita Korva jäivät ulkopuolelle

Suomen hiihtomaajoukkueeseen on valittu 14 urheilijaa, joista miehiä ja naisia on kumpiakin seitsemän. Maajoukkueen valinnoissa on alleviivattu tulevan kauden päätavoitetta Pekingin olympialaisia.

Naisten lentopallomaajoukkueen karanteenista kovat lisäkulut Lentopalloliitolle

Pitkäksi venyvä Slovakian-matka sotkee myös lentopallon Kultaisen Euroopan liigan ohjelman ja valmistautumisen. Matkavakuutus ei korvaa maajoukkueen karanteenikustannuksia.

Nuoret suomalaiskoripalloilijat suuntaavat sankoin joukoin Yhdysvaltoihin, mutta lentopallossa lähtijät ovat harvassa – ovet huippuyliopistoihin aukeamassa?

Suomen Lentopalloliitossa on viime vuosina suunnattu katseita Yhdysvaltoihin. Atlantin takaa haetaan valmennukseen kansainvälistä osaamista, mutta myös pelaajille voi aueta mahdollisuuksia Yhdysvaltojen huippuyliopistoissa.

Rovaniemen Palloseuran kauden avausottelu päättyi tasapeliin

RoPS:n ohjelmassa on tällä viikolla kaksi ottelua.

Koronan kotitesteihin kohdistuu suuria odotuksia – "Kyllä meillä voi olla niiden vuoksi turvallisempi juhannus", sanoo THL:n asiantuntija

Kotitestit tulevat lähiviikkoina myyntiin kauppoihin ja apteekkeihin. THL pitää testejä luotettavina, mutta korostaa, etteivät ne korvaa terveydenhuollon testausta. Oikein käytettynä testeillä saattaa olla myönteinen vaikutus epidemiatilanteeseen.

Mikä teki Teemu Rannikosta yhden kaikkien aikojen parhaista suomalaiskoripalloilijoista? Läheiset kertovat poikkeuksellisesta peliälystä

Yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista, Teemu Rannikko, lopetti uransa huhtikuun lopussa Salon Vilppaan mestaruusjuhliin. Nyt viisi Rannikon tuntevaa laji-ihmistä kertoo, minkälaisesta pelaajasta ja ihmisestä on kyse.

Olympiavoittaja ei mahtunut Norjan hiihtomaajoukkueeseen – kummasteli valmennusjohdon perusteluja

Ragnhild Haga ei mahtunut mukaan Norjan maastohiihtomaajoukkueeseen tulevalle olympiakaudelle. Norja julkistaa ensi kauden joukkueensa tiistaina.

Optimaaliseen ravintoon hurahtanut huippupelaaja ihmettelee, miten vähän aiheesta tiedetään Veikkausliigassa – saanut ajatuksilleen vastakaikua vain kerran

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen KTP:n riveihin palannut keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen on jalkapalloilijana outo lintu. Hän on äärimmäisen tarkka siitä mitä syö.

Ylämyllyn Yllätykselle ja Pyhäselän Urheilijoille suurimmat tuet

Valtion kehittämistukea sai kuusi pohjoiskarjalaista urheiluseuraa.

Ministeriö myönsi 408 hankkeelle yhteensä 4,5 miljoonan euron seuratuen

Seuratuella kehitetään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia ja tuetaan seurojen elinvoimaisuutta.

Maajoukkueen ilopilleri Sundström latasi PSS:n finaalisarjassa tasoihin – "Jos et yritä mitään, niin ei tapahdukaan mitään"

Porvoon Salibandyseura on voittanut kaikki kuusi kotipeliään salibandyn naisten F-liigan pudotuspeleissä.

Hallitus esitti liikunnalle 18,5 miljoonan euron tukipakettia – puolet potista liikunta- ja urheiluseuroille

Hallitus on sopinut kulttuuri- ja tapahtuma-alan sekä liikunnan ylimääräisestä lisätalousarviosta.

Kymenlaakson Liikunta ry sai nuorten kesäsetelirahaa – riittää 95 nuoren palkkaamiseen

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko myönsi nuorten kesätoimintaan liki kaksi miljoonaa.

Nuoret pääsevät jälleen harrastamaan pääkaupunkiseudulla – katso videolta pesäpalloilijoiden tunnelmat: "Tämä on vapauttavaa"

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi viime viikolla, että 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu liikuntaharrastustoiminta ulkona voidaan avata tänään maanantaina.

Jyrkkiä mäkitreenejä ja mielikuvaharjoittelua – suunnistuksen maajoukkueparin kesä menee MM-kisojen ehdoilla

Maajoukkuesuunnistajat Marika Teini ja Miika Kirmula ovat valmistautuneet kuluneen vuoden ajan keskenään harjoitellen kohti tämän kauden päätavoitetta, Tsekissä käytäviä MM-kisoja. Teini haluaa palata siellä jälleen mitalikantaan.

Peliajoista on jo pulaa, kun padelin harrastajamäärä kasvaa – lapualaisyrittäjä kehittää helposti liikuteltavaa kenttää vaikka kotipihoille

Tennistä ja squashia yhdistelevän matalan kynnyksen mailapelin harrastajamäärää on kasvanut nopeasti kymmeniin tuhansiin.

TuTo menetti taas talkootulot Ruisrockista – nyt satsataan resurssit Paavo Nurmen kisoihin, joita myös järjestetään kysymysmerkillä

Ruisrock ilmoitti torstaina peruvansa ensi kesän tapahtuman. Festivaalit ja muut tapahtumat ovat tärkeä talkootulonlähde monelle urheiluseuralle.

Lentopallon EM-ryhmästä jäi pois useita yllättäviä nimiä – näin päävalmentaja perusteli valintoja: "Ideaalimaailmassa meillä olisi isompi joukkue"

Lentopallomiesten päävalmentaja Joel Banks olisi halunnut valita suuremman EM-ryhmän, mutta liiton talous ei antanut myöten.

Suomalaisen futsalin pioneeri iloitsee maajoukkueen EM-kisapaikasta – kroatialainen valmentajaguru saa suitsutusta: "Valtava tietotaito ja arvostus maailmalla"

Jouni Pihlaja on nähnyt suomalaisen futsalin elinkaaren sen alkuhämäristä lähtien. Miesten maajoukkueen entinen päävalmentaja uskoo, että arvokisapaikka innostaa laadukasta työtä tehneitä suomalaisseuroja entisestään. 

Ojansivu ja Kaislasalo sivuun kotikisoista – Banks valitsi EM-maajoukkueryhmänsä

Miesten lentopallon maajoukkue valmistautuu Tampereen EM-kisoihin 16 pelaajan voimin.

Inarin Kultapullokisat jäävät taas hiihtämättä

Tilanteesta koituu Inarin Yritykselle iso arviolta noin 10 000 euron tappio.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle