Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kristiina Mäkinen.

Oikotie-ilmoitus etsii jo neljättä omistajaa: Kohu nousi, kun kaupungin vuokrakoteja myytiin sijoitusyhtiölle, sen jälkeen vasta onkin tapahtunut

Vuokralaisten etuja valvovan järjestön mukaan vuokratalojen nopeat myynnit kertovat Tampereen vetovoimasta ja sijoitusasuntobuumista.

halsua kylän raitti ilmasta

Halsua saa uuden rivitalon – isommille asunnoille jatkuva kysyntä

Halsuan kunnanvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan varata uudisrakennuksen suunnitteluun tälle vuodelle 30 000 euroa.

Henkilö kantaa muuttolaatikkoa.

Report: "Historic" change in Helsinki rental costs

The change in rental costs in the Helsinki region is due to an increase in available rental properties, according to Statistics Finland.

Henkilö kantaa muuttolaatikkoa.

Vuokrat ovat laskeneet pääkaupunkiseudulla jo puoli vuotta – Tilastokeskus puhuu historiallisesta muutoksesta

Asuntojen tarjonta alueella on kasvanut selvästi, mikä on kääntänyt vuokrat laskuun. Vuodentakaiseen verrattuna vuokrat nousivat eniten Turussa ja Tampereella.

Kaivuri rivitalon purkutyömaalla.

Kymmeniä vuokra-asuntoja aiotaan aiotaan purkaa ja myydä Ranualla

Moni asunto vaatisi isoja remontteja ja asuntoja on myös tyhjillään.

Pienoismallin oloinen ilmakuva kaupunkinäkymästä. Töölöläisiä kerrostaloja.

Korona tyhjensi asunnot Helsingin kantakaupungissa, nyt niihin asutetaan ilmaiseksi ukrainalaisia pakolaisia

Ruotsinkielinen kulttuuriseura on varannut pakolaisten majoittamiseen parikymmentä asuntoa Helsingin Töölöstä.

Ukrainalaisia pakolaisia saamassa ohjeita Kuopion vastaanottokeskuksessa huhtikuun alussa. Vasemmalla ylhäällä sairaanhoitaja Kirsi Soininen

Kuopion vastaanottokeskus etsii lisää asuntoja ukrainalaiselle

Puijolan vastaanottokeskukseen on tähän mennessä rekisteröity noin 450 sotaa paennutta ja turvaa hakevaa ukrainalaista. Turvaa hakeville suositellaan terveystarkastuksia.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kontiolahden Kiveläntielle nousee vuokratalo, johon muuttaa myös eläinlääkäri

Kontiolahden Vuokratalojen toimitusjohtaja Erkki Voutilainen kertoo, että uusille asunnoille on nyt tarvetta. Seuraavaksi katseet kääntyvät Lehmoon.

Ukrainalaisia pakolaisia saapumassa saamaan ohjeita Kuopion vastaanottokeskukseen.

Ukrainalaisia riittää Itä-Suomen tuoreissa vastaanottokeskuksissa – lisää asuntoja etsitään sekä Joensuussa että Kuopiossa

Ukrainalaisia pakolaisia on nyt Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa sekä viranomaisten järjestämissä asunnoissa että yksityismajoituksessa. Paljonko sotaa pakenevia on jo saapunut, ei tiedä kukaan.

Ihmiset vievät kasseissa ja laatikoissa lahjoituksia sotaa pakenevien ukrainalaiseten auttamiseksi.

Kemissä ukrainalaisten avuksi tehty keräys onnistui yli odotusten – 150-paikkainen vastaanottokeskus saadaan pääosin varusteltua

Kemissä lahjoitettiin torstaina taloustavaroita sotaa pakenevien ukrainalaisten auttamiseksi.

Lasinpuhaltajapatsas Riihimäen keskustassa

Riihimäen vastaanottokeskusta pistetään pystyyn nopealla aikataululla

Riihimäen vastaanottokeskuksen käynnistämisestä vastaa Kotokunta. Nyt pitää muun muassa saada asunnot asumiskuntoon ja henkilökunta rekrytoitua, sanoo yrityksen toimitusjohtaja.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Entisiä opiskelija-asuntoja remontoidaan vuokra-asunnoiksi Imatralla

Soluasunnoista tehdään kaksioita ja kolmioita. Asunnot valmistuvat toukokuun puoliväliin mennessä.

Kuvassa on kerrostalolähiömaisema Helsingistä.

Ukrainan pakolaisille etsitään satoja vuokra-asuntoja Itä-Suomessa – vastaanottokeskuksista tulossa asuntopohjaiset Kuopiossa ja Joensuussa

Joensuuhun ja Kuopioon avataan pikaisesti vastaanottokeskukset Ukrainan pakolaisille. Keskukset perustuvat yksityishuoneistoihin ja niitä varten etsitään parhaillaan satoja vuokra-asuntoja.

Suonenjoen kaupungin opastetaulu.

Suonenjoen kaupungin perheasuntoihin on kolmen kuukauden vuokra-ale loppuvuoden ajan

Isojen perheasuntojen tarve vähenee vuosi vuodelta. Eniten kysytään vuokrayksiöitä.

Omakotitalon olohuone kalusteineen.

Porista löytyy katto pään päälle varsin helposti – asuntoja on paljon tyhjillään ja kaksion saa jopa alle 20 000 eurolla

Tilastokeskuksen mukaan Porissa on lähes 7 000 asuntoa ilman vakituisia asujia. Tyhjillään on asuntoja hintahaarukan kalliimmasta ja halvimmasta päästä.

Karesuvannon koulu

Karesuvannon koululaisille valittiin väistötiloiksi muunneltava valmistalo – siitä voi myöhemmin muokata rivitalon vuokrakäyttöön

Alunperin kunta aikoi vuokrata väistötiloiksi niin sanotun viipalekoulun. Ajatuksena oli, että sellainen saataisiin nopeasti hankittua kuntaan. Todellisuus oli kuitenkin toinen.

Helsingin Mellunmäkeen kaavaillaan korkeaa rakentamista, kysyimme asukkaiden mielipidettä

Itä-Helsingissä isketään maan tasalle seitsemän kerrostaloa – metroaseman uuden tornitalon asuntoja ei myydä ollenkaan sijoitusyhtiöille

Mellunmäen metroaseman yhteyteen suunnitellaan kahta kerrostaloa, joista toinen olisi 16-kerroksinen. Kaupunki haluaisi, että omistajat valittaisiin tavanomaista tarkemmin.

Ompelutalkoot Salmiranta vastaanottokeskus vok

Maahanmuuttovirasto tuplasi Jyväskylän vastaanottokeskuspaikat - SPR valmiudessa turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun

Ukrainalaisia turvapaikanhakijoita on SPR:n mukaan tullut jo Jyväskylään "jonkin verran, mutta ei suurissa määrin". Järjestö valmistautuu kuitenkin hakijamäärien kasvuun.

Ahveniston hyppyrimäki

Kaupunginhallitus palautti purkulistan valmisteluun Hämeenlinnassa – listalla Ahveniston mäkihyppytorni ja useita vuokrattuja pientaloja

Kiinteistöjen toimenpideohjelma sisältää muun muassa useiden kaupungin pientalojen vuokrasopimuksen irtisanomisen jo tänä vuonna. Vuokralaisen irtisanomisen jälkeen talot purettaisiin.

Kuvassa tekstejä, joissa ihmiset kertovat etsivänsä asuntoa ja kertovat itsestään.

"Päihteetön, säntillinen, vauva tuloillaan" – some-maailman avoimuus valuu vuokramarkkinoille, vaikka monia asioita vuokranantaja ei saa edes kysyä

Vuokra-asunnoista käydään vetovoimaisissa kasvukeskuksissa edelleen kisaa. Somen hakuilmoituksissa avataan yksityiselämää, päivityksissä voidaan todistaa jopa perheenlisäyksestä ultraäänikuvan muodossa.

Sälgrunds fyr och de gamla fyrvaktarstugorna.

Yksi ehdokas vuokraamaan Sälgrundin luotsiaseman

Ehdotus etenee valmisteluun ja kaupunginhallituksen päätettäväksi. Kaupungilla on ollut tavoitteena löytää yrittäjä, huolehtimaan Sälgrundin matkailutoiminnasta kokonaisvaltaisesti.

Opiskelija Mikko Vanhala lukee oppikirjaa ikkunan edessä omassa vuokrayksiössään.

Mikko Vanhalan opiskelijakodin parhaita puolia on hinta: säästö voi olla satasia kuussa verrattuna markkinavuokriin – katso kaupunkisi tilanne laskurista

Hallituksen tavoite on tehdä opiskelija-asumisesta korkeakouluopiskelijoiden yleisin asumismuoto, mikä tarkoittaisi 10 000:ta uutta opiskelija-asuntoa vuoteen 2030 mennessä. Nykyisellään yksiöistä on pulaa samalla kun solut eivät kelpaa.

Opiskelijan asunto. Yksiö. Etualalla hella ja taustalla ikkuna sekä työpöytä.

Virolahti käynnistää asumiskampanjan – kunta houkuttelee asumiseen antamalla vuokra-alennusta ja myymällä tontteja halvempaan hintaan

Virolahti haluaa säilyttää asemansa muuttovoittokuntana. Kampanja on käynnissä helmikuun alusta toukokuun loppuun saakka.

Lägenhet

Sijoittajien kilpailu uusista vuokralaisista kiristyy – iso yritys tarjoaa satoihin asuntoihin ilmaisen kuukauden

Vuokra-asuntojen tarjonta on kasvanut pääkaupunkiseudulla kysyntää nopeammin. Isot vuokranantajat yrittävät houkutella uusia asukkaita alennuksilla ja lahjakorteilla.

Jusa Ihalainen katselee ulos ikkunasta tyhjässä asunnossa.

Ara-asuntojen vuokrat nousivat Kuopiossa muuta maata jyrkemmin – neliövuokra on nyt keskimäärin 12 euroa

Ara-asuntojen keskimääräinen neliövuokra on noussut vuoden 2015 lopun noin 10,70 eurosta viime vuoden lopun 12 euroon. Samassa ajassa neliövuokra on kohonnut vapailla markkinoille lähes 15 euroon.

Rakenteilla olevan asunnon keittiö, pöydällä rakennuskypärä.

Ara-asuntojen vuokraneliön hinta on noussut Joensuun alueella 11 euroon

Tilastokeskuksen mukaan vuokrat ovat kohonneet 9 prosenttia vuodesta 2015.

Talvista ilmakuvaa Hämeenlinnan keskustasta.

Vuokrat laskivat loppuvuonna Hämeenlinnassa – historiallinen muutos

Vuokrat tippuivat vuoden viimeisen neljänneksen aikana Hämeenlinnassa 0,3 prosenttia. Pudotus oli suurempi vain Jyväskylässä ja Keravalla.

Två händer vid en bärbar dator. På skärmen en uthyrningssida.

Tampereen kaupunki tiukensi lyhytaikaisen asunnonvuokrauksen ohjeistusta – jatkossa Airbnb-toiminta voi vaatia rakennusluvan

Lyhytaikaisten asunnonvuokrausta välittävien yritysten toimintaa on yritetty suitsia maailmalla aikaisemminkin.

Airbnb vuokrayksiö.

Kämpän lainaa vai luvanvaraista majoitusta? Tampereella tehtiin ohjeet

Yleistynyt asuntojen vertaisvuokraus on herättänyt kysymyksiä rajanvedosta myös Tampereella. Nyt asiasta on mustaa valkoisella.

Tampereen kaupungin vuokratalo Polvikadulla.

Uutta tietoa kohua herättäneestä asuntojen myynnistä Tampereella: 106 vuokrakodin kaupassa tarjoushaluja kysyttiin vain muutamalta sijoittajalta

Tampereen vuokra-asunnot Oy myi joulun alla yli sata asuntoa kahdeksasta kohteesta. Aiheesta nousi kohu ja yhtiö pahoittelee nyt aiheuttamaansa mielipahaa. Asukkaat saavat jatkaa vuokralla. Kaupunki oikoo tietoa testamenttilahjoituksesta.

Tarja Tetri ja koiransa Aina.

Sijoitusyhtiö osti kaupungin vuokra-asuntoja ja tarjoaa asukkaille ostettavaksi – "Ruvetaanko nyt yhdeksänkymppisinä ottamaan asuntolainaa?"

Tampereen kaupungin omistama Tampereen Vuokra-asunnot Oy myi loppuvuodesta noin sata asuntoa asuntosijoitusyhtiölle. Yhtiö aikoo myydä asunnot eteenpäin ja tarjota niitä ensin asukkaille.

Purettavan kerrostalon aula

Kerrostalojen purkuoperaatio Forssassa käynnistynyt

Viksbergin Rytyntiellä puretaan parhaillaan yhden kerrostalon sisätiloja. Rakennusmateriaaleista mahdollisimman paljon pyritään hyödyntämään energiajätteenä. Viksbergistä puretaan yhteensä neljä kerrostaloa.

Kaupunkinäkymä Jätkäsaaresta, Helsingissä.

Kilpailu vuokralaisista kiihtyy, ja uusissa sopimuksissa näkyy jo vuokrien laskua – Suomen Vuokralaisten yhdistys: "On oikein, että markkina toimii myös tähän suuntaan"

Pääkaupunkiseudulla ollaan uuden edessä: vuokralaisten jonot ovat kadonneet. Vuokra-asuntojen sijaan nyt kilpaillaan vuokralaisista.

Asunnon ovea avataan avaimella.

Kotkan Asunnot houkuttelee asukkaita tarjoamalla yhden kuun vuokran ilmaiseksi – "Kokeilemme tämän tyyppistä markkinointia ensimmäistä kertaa"

Kampanjassa mukana olevat asunnot ovat etupäässä kolmioita. Ne sijaitsevat Karhuvuoressa ja Hovilassa.

Kollaasikuva Nuorisosäätiöstä

Näin epäillyt miljoonalahjukset maksettiin Nuorisosäätiön ex-johtajille

Entisten keskustanuorten tappiollinen kylpyläbisnes sysäsi liikkeelle tapahtumaketjun, josta kehkeytyi historiallisen suuri talousrikostutkinta. Nuorisosäätiöstä kasvoi organisaatio, joka palveli lopulta ennen kaikkea säätiön johdon etua.

Avainnippu asunnonesittelymateriaalin päällä.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu puuttui syrjintään vuokra-asuntomarkkinoilla – kahdessa tapauksessa maksettiin hyvitystä

Toisessa tapauksista pari ei saanut vuokra-asuntoa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi ja toisessa siksi, että toinen aviopuolisoista oli Irakista.

Roope Lipsanen minikodissaan kädet levällään. Päällä huoneen leveysmitta 274 cm.

Roope Lipsanen, 24, asuu miniyksiössä, jossa keittiö on eteisessä – katso kuvat "tilaihmeestä"

Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomi rakentaa enemmän miniasuntoja kuin monet muut maat. Voiko niissä elää onnellista elämää?

yleiskuva

Niiralan kulma myi viisi kiinteistöään ruotsalaisyritykselle

Myydyissä viidessä kiinteistössä on yhteensä 166 asuntoa. Kaupassa asukkaiden vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle entisin ehdoin.

Paltamon kylänraitti jonka varressa S-market ja kaukana horisontissa Oulujärvi.

Paltamoon on muuttanut tänä vuonna lähes 140 uutta asukasta – maksuton varhaiskasvatus ja ilmaiset vuokra-asunnot houkuttimena

Maksuttomasta varhaiskasvatuksesta on tullut pysyvä käytäntö, koska sen toivotaan olevan kunnalle veto- ja pitovoimatekijä. Nyt myös tuorein kampanja, edullinen asuminen, alkaa näkyä kunnassa.

Nainen seisoo huoneessa ja katsoo kameraan.

Espanjassa pyörii pimeä bisnes, jossa tyhjät asunnot tiirikoidaan talonvaltaajien käyttöön – Rosa Pérez valtasi asunnon, kun oma koti meni alta

Espanjassa talonvaltaus on usein ainoa keino saada katto pään päälle, kun oma talous romahtaa.  Maassa arvioidaan olevan vähintään 100 000 vallattua asuntoa.

kerrostalon rappukäytävä

Porissa on edelleen vuokralaisen markkinat – neuvotteluvaraa on esimerkiksi vakuudessa, sopimussakossa ja jopa vuokran suuruudessa

Vuokramarkkinat ovat piristyneet hieman viime vuodesta, mutta tarjolla on silti runsaasti asuntoja. Vuokralaisella on nyt mistä valita.

Ilmakuvassa on Helsingin Kallio toukokuussa 2021.

Vuokralaisten piti palata markkinoille, mutta pääkaupunkiseudulla asuntoja odottelee tyhjänä ennätysmäärin – vuokrat eivät silti näytä laskevan

Helsingissä vuokra-asuntoja on tarjolla yli kaksi kertaa enemmän kuin ennen koronaa. Vuokranantajat ovat huomanneet, että vuokralaisista saa nyt taistella.

TYS:n uusi kerrostalo.

Vakuusmaksuista luovutaan Turun Ylioppilaskyläsäätiön vuokra-asunnoissa pysyvästi

Turun Ylioppilaskyläsäätiö kokeili vuoden 2020 ja 2021 aikana sitä, että vuokralaisilta ei edellytetty vuokran alkaessa vakuusmaksua. Pilotti onnistui ja TYS luopuu vakuusmaksuista pysyvästi.

Kojamon logo.

Muuttoliikkeen hidastuminen koronan vuoksi heijastui Kojamon tulokseen

Yhtiön mukaan vuokrausaste parani kolmannella neljänneksellä Tampereella ja Turussa. Helsingin seudulla elpyminen on lähdössä käyntiin hitaammin.

Lähikuva vuokrien nousua vastustavan mielenosoittajan kyltistä.

Andrea muutti miehensä ja teinipoikansa kanssa yksiöön – miljoona asuntopulaan kyllästynyttä berliiniläistä vaatii asuntojen pakkolunastamista

Berliinistä on tullut houkutteleva kiinteistösijoitusten kohde, ja vuokrahinnat ovat nousseet jyrkästi. Syyskuisella kansanäänestyksellä haluttiin siirtää julkiseen omistukseen jopa 240 000 asuntoa.

Avainnippu asunnonesittelymateriaalin päällä.

Vuokraturva lopettaa toimintansa Lahdessa – kaupungin heikko väestönkasvu koetaan riskinä vuokramarkkinoilla

Lahden väestö on kasvanut reilun kymmenen vuoden aikana kolmen promillen vuosivauhtia.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Vuokrat nousivat Lappeenrannassa ja Kotkassa pääkaupunkiseutua nopeammin – suurilla vuokra-asunnoilla on nyt aiempaa enemmän menekkiä

Helsingissä ja Espoossa vuokrien vuosimuutos oli 0,9 prosenttia, kun Lappeenrannassa vuokrat nousivat 1,3 prosenttia. ja Kotkassa 1,2 prosenttia.

Ilmakuva Mikkelin kaupungista elokuussa 2021.

Mikkelin vuokrat laskevat, toisin kuin muualla Suomessa

Suomen Vuokranantajien mukaan Mikkelin vuokrataso on pudonnut vuodessa 0,1 prosenttia.

Lägenhet

Vuokrat nousseet vuoden aikana eniten Turussa

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet Turussa reilut 10,6 prosenttia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle