Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rajanylitysten määrä kasvussa Norjan vastaisella rajalla

Maahan saapuvien määrä kasvoi viime viikolla lomamatkailun myötä peräti 28 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna.

HS:n epäillään paljastaneen turvallisuussalaisuuden joulukuussa 2017 julkaistussa Viestikoekeskus-jutussa – miksi tutkinta on kestänyt vuosia?

KRP sai viime vuoden lopulla valmiiksi tutkinnan, jossa viittä Helsingin Sanomien henkilökuntaan kuuluvaa epäillään rikoksesta. Tutkinta tietovuotajasta on yhä kesken.

Siilinjärvelle valtionavustusta terveysturvallisuuteen liittyvien rajatoimien huolehtimisesta

Siilinjärven kunta sai 295 324 euroa rajanylityspaikan terveysturvallisuudesta huolehtimisesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

RUK:ssa maskipakko helteistä huolimatta – ainakin yksi varusmies pyörtynyt ja viety ambulanssilla sairaalaan

Varusmies osallistui tänään tulotilaisuuteen Haminassa Reserviupseerikoulun päärakennuksen edustalla olevalla kentällä ja pyörtyi. Hän käytti tilaisuudessa Maasotakoulun ohjeistuksen mukaisesti maskia.

Sisärajavalvonta päättyy kahden viikon päästä, mutta rajavartijat eivät häivy länsirajalta mihinkään – virka-apua tarvitaan testeihin ja tarkastuksiin

Sisärajatarkastukset jatkuvat vielä reilut kaksi viikkoa. Rajavartiosto ei kuitenkaan poistu kokonaan sisärajoilta. Osa henkilökunnasta jää auttamaan terveysviranomaisia, jotta koronaa sairastavia ei pääse Suomeen.

Janne “Rysky” Riiheläisen kolumni: Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen ovat vakavissaan yhdessä sotaharjoituksissakin

Suomi on vähin äänin siirretty turvallisuuspoliittisesti uusiin asemiin. Suomi halutaan kykyjensä ja sijaintinsa takia osaksi länttä nyt myös sotilaallisesti. Pitkästä rajasta Venäjän kanssa on tullut rasitteen sijasta etu, kirjoittaa Riiheläinen.

Onttolassa kaikki uudet alokkaat saavat koronarokotuksen – 152 varusmiestä astuu palvelukseen erityisjärjestelyin

Kyseessä on neljäs saapumiserä, joka aloittaa asepalveluksensa erityisjärjestelyin. Varusmiehet osastoidaan tavallista pienempiin ryhmiin, minkä lisäksi vältetään isojen joukkojen siirtelyä ja yhtäaikaisia oppitunteja. Kiinni ollaan myös aiempaa pidempään. Puolustusvoimat kertoo rokottavansa kaikki uudet alokkaat koronaa vastaan.

Valtio yritti löytää ratkaisuja tuulivoiman rakentamisen ongelmiin Kaakkois-Suomessa, ei onnistunut – energiayhtiö: "Hukattu potentiaali"

Valtioneuvoston uusi selvitys ei tuonut Kaakkois-Suomeen kaivattuja ratkaisuja tuulivoimarakentamiseen. Puolustusvoimien aluevalvontaa ja tuulivoimaloita on edelleen hankalaa sovittaa yhteen tällä alueella.

Karjalan lennostossa palveluksensa aloittaa tänään 162 alokasta

Uudet alokkaat astuvat tänään palvelukseen myös Siilinjärven Rissalassa. Alokastarkastuksen yhteydessä kaikilla alokkailla on mahdollisuus ottaa koronarokote, mikäli sitä ei ole vielä saanut. Palvelusta suoritetaan edelleen koronaturvallisesti kohorteissa.

Uudet varusmiehet astuvat palvelukseen Lapissa

Jääkäriprikaatissa palveluksensa aloittaa maanantaina noin 1 130 varusmiestä.

Uudet alokkaat astuvat palvelukseen Kainuun prikaatiin – halukkailla mahdollisuus ottaa koronarokote

Heinäkuun alussa Kainuun prikaatilla aloittaa palveluksensa 1 650 alokasta, joista 150 on naisia. Korona-ajan rajoitukset ovat vahvasti esillä palvelukseen astuvilla, sillä terveydenhuollon ammattilaiset haastattelevat jokaisen tulevan alokkaan.

Tuulivoimaloiden saaminen Itä-Suomeen edelleen hankalaa – tuore selvitys ei tarjoa uusia ratkaisuja

Tuulivoimaloiden rakentaminen Itä-Suomeen tyssää usein Puolustusvoimien vastustukseen. Lupaa voimaloiden rakentamiseen on ollut vaikea saada. Sen vuoksi tuulivoimarakentaminen keskittyy Länsi-Suomeen.

Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin jalkapallofaneista: Sairaanhoitopiiri päätti päästää maahan ilman koronatestausta

Venäjältä palaavat jalkapalloturistit jäivät jumiin Vaalimaalla ruuhkautuneiden koronatestausten vuoksi, kunnes koronatestaus Kymsoten päätökselle lopettettiin ja rajan yli päästettiin ilman testausta. Koronatilanne on pahentunut Venäjällä viime aikoina.

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa laskee – energiajuomasta tulossa rauhan ajan pervitiini

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa on uhattuna, sillä varusmiehet juovat entistä enemmän energiajuomia. Niillä torjutaan väsymystä metsäleireillä ja oppitunneilla.

Suomen itärajalla jokakesäinen pesurumba – 190 rajapaalua puhdistuu käsipelissä

Rajavartiolaitoksen työtehtäviin kuuluu rajamerkkien kunnossapito. Kesäisin rajamerkit pestään käsipelin. Ilomantsissa merkkejä on maalla kaikkiaan 191. Lisäksi vesillä olevat rajapoijut tarkistetaan.

Ohi on! Porin prikaatista kotiutuvien varushenkilöiden poikkeuksellinen inttivuosi päättyy

Torstaina kotiutuvan saapumiserän asepalvelus oli karanteenien ja varotoimien värittämä.

Inttiin vapautui satoja aloituspaikkoja – Puolustusvoimat ehdottaa ilman kesätöitä jääneille nuorille äkkilähtöä armeijaan

Jäitkö ilman kesätöitä? Kiinnostaisiko aloittaa varusmiespalvelus jo 5.7.2021, kysyy Puolustusvoimat ja aloitti kampanjan saadakseen heinäkuun saapumiserän täyteen.

Yli 1000 nuorta suorittaa vuosittain himoitun johtajakoulutuksen, joka valmistaa heitä sotaan – taitoja halutaan kuitenkin soveltaa muuhun elämään

Reserviupseerikoulu eli RUK viettää 100-vuotisjuhliaan huomenna lauantaina, vaikka oikeasta merkkipäivästä on jo vuosi. Perinteikkäät Kirkkojärven marssi ja kurssijuhla järjestetään tänäkin vuonna.

Varuskunnan uimaranta avataan yleiseen käyttöön Säkylässä – luonnontilaan päässyt ranta siistitty

Puolustusvoimat on poistanut rannalta umpeen kasvanutta pusikkoa ja paikalle on tuotu lisää hiekkaa.

Valko-Venäjä kiristää EU:ta päästäen siirtolaisia yli rajan – Liettuan mukaan Lukašenkan hallinto järjestää kuljetuksia

Liettuan varasisäministerin Arnoldas Abramavičiusin mukaan Valko-Venäjän rajapoliisi myös auttaa siirtolaisia löytämään laittomia rajanylityspaikkoja. Valko-Venäjä kiistää väärinkäytökset.

Keskiviikko 9.6.2021 (radio)

Korona-aika on vähentänyt sairastumisia. EU:n koronatodistus hyväksyttiin. Puolustusvoimat antaa koronarokotuksen varusmiehille. Autojen romutus on lisääntynyt paljon. Susia on Suomessa aiempaa enemmän. Sääennuste.

7 nuoren elämä päättyi, kun panssarivaunu upposi järveen – pelastuneiden painajainen on kestänyt 30 vuotta: "En ole puhunut tästä oikeastaan kenellekään"

Taipalsaarella 7 varusmiestä hukkui Puolustusvoimien rauhanajan pahimmassa onnettomuudessa 14.6.1991. Onnettomuudesta selvisivät hengissä toiset 7 miestä, jotka ovat eläneet tähän päivään saakka tuo traaginen ilta harteillaan.

Ryhmähenki nousi, kun naiset ja miehet sijoitettiin armeijassa samaan tupaan – "Ei vain niitä samoja kaljuja äijiä päivät pitkät"

Naisia houkutellaan varusmiespalvelukseen, koska yhä harvempi mies käy armeijan. Yhteistuvissa naiset kokevat kuuluvansa joukkoon. Puolustusvoimat haluaa, että ensi vuonna yhteismajoittuminen olisi mahdollista kaikissa joukko-osastoissa.

Lapin sairaanhoitopiiri ja Ylitornion kunta saavat Puolustusvoimilta pientä apua rajanylittäjien koronatestaukseen – Ylitorniolla tehty perjantaina jo sata testiä

Lapin sairaanhoitopiirille on luvattu ensi viikolla alkuunsa kaksi kantahenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä, jotka saavat tehdä koronatestejä. Ylitornio saa ensi viikolla kaksi varusmiestä toimistotöihin.

Posti toi Tuomo Vennolle tärkeän kirjeen, jota hän odotti jo puoli vuotta sitten – katso Ylen Suomi-koneesta, ketkä saavat tänään ylennyksen tai kunniamerkin

Reserviläisen on turha odottaa ylennystä, jos tietyt tavoitteet eivät täyty. Tänään Puolustusvoimien lippujuhlan päivänä ne ovat tuhansilla täyttyneet. Täältä näet, tuliko ylennys sinulle tai naapuriin.

Puolustusvoimien lippujuhlapäivä: Hornetit jyrisivät aamutaivaalla, tasavallan presidentti nosti Suomen lipun salkoon Mäntyniemessä

Koronavirustilanne pakottaa Puolustusvoimat viettämään lippujuhlan päiväänsä toistamiseen ilman perinteistä paraatia. Ohjelmaan kuuluu muun muassa lipun nostaminen salkoon Mäntyniemessä ja Ilmavoimien ylilentoja.

Kreikka kiristää turvatoimia Turkin vastaisella rajalla – Poliisi otti käyttöön äänitykin karkottaakseen rajan yli pyrkiviä

Kreikan viranomaiset esittelivät laitteistoaan uutistoimisto AP:lle. Tavoitteena on pysäyttää rajan yli pyrkiviä siirtolaisia. Samalla rajalle rakennettua aitaa on pidennetty.

Vierailu Örön saarella nosti presidentti Sauli Niinistön armeijamuistot mieleen: "Kyllä siinä itsekuria oppi"

Tasavallan presidentti tarkasti Merivoimat Russarössä ja tutustui käynnissä olevaan Ritva 21 -harjoitukseen. Kierros Örössä herätti myös muistoja, sillä presidentti Niinistö on itse suorittanut varusmiespalveluksensa saarella 60-luvun lopulla.

Puolustusvoimien yhteistuvissa majoittuneista enemmistöllä hyviä kokemuksia kokeilusta

Valtaosa yhteismajoitukseen osallistuneista ilmoitti myös viihtyvänsä hyvin tuvassaan. Yhteismajoituskokeilu alkoi Puolustusvoimissa viime vuoden toukokuussa.

Lapissa järjestetty suuri sotaharjoitus päättyy – joukkojen siirtyminen kotivaruskuntiin voi ruuhkauttaa liikennettä

Northern Forest 21 -sotaharjoitus toi Lappiin liki 7 000 taistelijaa useista eri joukoista.

Britannian kuninkaallisen laivaston alus vierailee Helsingissä

Samainen alus vieraili Suomessa edellisen kerran vuonna 2019. Yleisöllä ei ole pääsyä alukselle koronarajoitusten vuoksi.

Puolustusvoimien ajoneuvo ajautui ulos tieltä Äänekoskella

Onnettomuus tapahtui torstaina iltapäivällä Honkolan ja Kangashäkin välillä.

Suomen ja Ruotsin tykit ja heittimet ampuvat yli 7000 ihmisen sotaharjoituksessa Lapissa – harjoitus tiivistää käytännön puolustusyhteistyötä

Lapissa käytävään Northern Forest 21 -sotaharjoitukseen osallistuu noin 350 Ruotsin puolustusvoimien sotilasta. Tavoitteena on harjoitella isojen joukkojen yhteistoimintaa.

Puolustusvoimat harjoittelee sodankäyntiä Lapissa sekä maalla että ilmassa

Myös maavoimien tämän vuoden merkittävin sotaharjoitus pidetään Lapissa.

20-vuotias musliminainen nosti somessa esille intin huivikiellon, saa osakseen uhkailua – oma vapaaehtoinen asepalvelus tyssäsi hijab-huivin käyttökieltoon

Rauhanturvaamisesta haaveillut Mohamud haluaa muutosta armeijan päähinekäytäntöön, sillä hän ei halua luopua itselleen tärkeästä hijabista. Puolustusvoimat vetoaa asevelvollisuuslakiin, mutta tilanne saattaa muuttua tulevaisuudessa.

Poliisiautossa istuu entistä useammin myös rajavartija – lisääntyneellä yhteispartioinnilla halutaan ehkäistä syrjäseutujen rikoksia

Rajavartiolaitos ja poliisi terävöittävät yhteistyötään rajakunnissa. Yhteispartioinnin tarkoitus on lisätä turvallisuuden tunnetta niillä harvaan asutuilla alueilla, joissa viranomaisverkosto ei ole niin tiivis kuin suuremmissa taajamissa.

Kaksi panssarivaunua törmäsi toisiinsa sotaharjoituksessa Niinisalossa – molempien vaunujen miehistöt loukkaantuivat lievästi

Panssariprikaatin johtamassa harjoituksessa molempien vaunujen miehistöt saivat lieviä ruhjeita. Yksi toimitettiin sairaalahoitoon.

Parkanossa paloi hehtaari metsää

Palo oli nykymitoilla varsin laaja. Melko harvoin Pirkanmaalla enää kärähtää kerralla hehtaaria enempää.

Käännytysten lukumäärä kasvoi viikossa kolmanneksen Helsingin satamassa – työllistävät rajatarkastusyksikköä huomattavasti

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla käännytettiin viime viikolla kymmeniä matkustajia. Yleisimpänä käännytysperusteena oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu välttämättömien työtehtävien piiriin.

Puolustusministeriö pani jäihin MPK:n avustuksen toukokuulta – yhdistys ihmettelee päätöstä: "Lyödään kärpästä lekalla"

Valtionavustuksen keskeyttäminen liittyy epäselvyyksiin ja puutteisiin, joita ministeriö havaitsi Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen (MPK) tehdyssä laillisuusvalvontatarkastuksessa.

Estonian pelastustöissä auttanut Mi8-helikopteri pelastettiin romutustuomiolta – pieni yhdistys neuvotteli aluksen kaikkien nähtäville

Venäläisvalmisteisen kopterin saaminen Hämeenlinnaan oli yli kahden vuoden projekti. Paikallinen perinneyhdistys neuvotteli Puolustusvoimien kanssa aluksen huostaansa. Katso videolta, kun kopteri nostetaan kauppakeskuksen pihalle.

Pääesikunnan tiedustelupäällikkö: Uusista tiedusteluvaltuuksista ollut konreettista hyötyä rauhanturvaajiin kohdistuvien uhkien torjunnassa

Sotilastiedustelun mukaan voimapolitiikka on palannut Eurooppaan ja aiheuttaa jännitteitä. Suomen lähialueilla arktisen alueen merkityksen kasvu vaikuttaa sotilaalliseen toimintaan.

Kokkolalaisyritys Kewatec toimittaa Puolustusvoimille ainakin neljä venettä

Viranomaisveneitä Kokkolassa valmistava Kewatec Aluboat on saanut suuren tilauksen Puolustusvoimilta. Veneitä valmistetaan ainakin neljä. Jos tilauksen optio toteutuu, veneitä tehdään vielä viisi lisää.

Ennätysmäärä hakijoita haluaa rajavartijaksi

Opiskelijapaikkoja on tämänhetkisen suunnitelman mukaan tarjolla seitsemään rajavartiolaitoksen hallintoyksikköön, joista yksi on Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Varushenkilöt kokivat, ettei heidän terveydestään välitetty: poliisi ei kuitenkaan epäile rikosta Kainuun prikaatin koronatoimissa

Varushenkilön lähiomainen teki poliisille tutkintapyynnön Kainuun prikaatin koronatoimista. Prikaatin koronaryppäässä sairastuneita oli 34 ja altistuneita yli 200. Kaikki eivät olleet tyytyväisiä tilanteen hoitoon.

Hallitus haluaa uudistaa sotilasrikosten tutkintaa: myös poliisi saisi oikeuden aloittaa esitutkinnan

Nykyään sotilasrikoksen esitutkinnan aloittamisesta voi päättää vain epäillyn kurinpitoesimies tai syyttäjä.

Puolustusministeri Kaikkonen kannustaa työntekijöitä avaamaan suunsa mahdollisista ongelmista Puolustusvoimissa: "Muuta tapaa ei ole"

Puolustusministeri Antti Kaikkonen keskusteli Puolustusvoimain komentaja Timo Kivisen kanssa tiistaina.

"Sellaista tapahtuu jokaisessa työpaikassa" – kansliapäällikkö pitää Puolustusvoimien työkulttuurin ongelmia yksittäistapauksina

Puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti kommentoi Ylen MOT:n esiin nostamia ongelmia Yle Uutisille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle