Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tumman jään pinnassa kiekkoilijan varjo.

Kommentti: Jääkiekon MM-kisojen varjossa tapahtuu jotain niin irvokasta, että sitä on vaikea uskoa todeksi

Jääkiekkoliitto ei nöyrtynyt pyytämään anteeksi lapselta, joka kertoi joutuneensa rasististen solvausten kohteeksi. Se on jotain aivan käsittämätöntä, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi.

PEPO Lappeenrannan Visma-areena Lappeenrannan Skinnarilassa.

Pepo haluaa rakentaa Lappeenrantaan ison jalkapallohallin, jos kaupunki ostaa vuoroja – kysyimme, miksi

Jalkapalloseura on tarjoutunut rakentamaan Lappeenrantaan palloiluhallin, mutta myös kaupungin rakentama halli kelpaisi. Seuran mukaan halli voisi valmistua nopeammin yksityisenä hankkeena.

Juniorijääkiekkoilijoita kaukalossa.

Jääkiekkoliitto polkee lasten ja nuorten perusoikeuksia ja kiusaa heitä, sanoo asianajaja – ”14-vuotias lajia rakastava poika ei ymmärrä”

Jääkiekkoliiton kilpailusäännöt herättävät hämmennystä. Ensi kaudesta lähtien edes toiselle paikkakunnalle muuttaminen ei mahdollista lapsen siirtoa seurasta toiseen kesken kauden, jos vanha seura ei puolla siirtymistä.

Lapset salibandytreeneissä.

Poikien salibandyjoukkue etsii ukrainalaisia pelikavereita Kokkolassa – peliasut rahoitetaan seuran hyväntekeväisyystempauksilla

Nibacoksen 11-vuotiaiden poikien joukkue lupaa kattaa ukrainalaispelaajien peliasut ja -passit mm. myymällä seuran historiikkia. Varainkeruu ja hyvän tekeminen on seurassa jo tuttu juttu.

FF Jaron P12-juniori Ross Bjon harjoittelee pääpelaamista.

Palloliitto haluaa suojata jalkapallojunnut puskemisen riskeiltä – seuroille ohjeet pääpeliin vielä tänä keväänä

Suomessa ei olla kieltämässä puskemista kokonaan miltään ikäluokalta, toisin kuin esimerkiksi Englannissa. Palloliiton ajatus on vaikuttaa enemmän itse peliin, jotta puskutilanteita syntyisi vähemmän.

FC Sportin pelaajat onnittelevat toisiaan kätellen ja halaillen ottelussa

Yhteistyötä tyttö- ja naisjalkapalloilun puolella vahvistetaan Vaasan alueella – keskustelut käynnistetään myös yhteistyöstä poikapuolella

VPS, VPS Juniorit, FC Sport, BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF aloittavat yhteistyön tyttö- ja naisjalkapallon vahvistamiseksi Vaasan alueella.

Oskar Osala intervjuas av Kaj Kunnas.

Oskar Osala lähti mukaan Sportin osakeantiin ”merkittävällä summalla” – osallistuu jatkossa kasvattiseuransa urheilutoiminnan kehittämiseen

Seura on laatinut vuosille 2023-2028 viiden kohdan strategian, jonka keskeinen tavoite on saada omia juniorikasvatteja aina liigaan asti.

Viisi koripallojunioria seisoo puoliympyrässä harjoitusten päätteeksi.

Pesiskunta Vimpeli satsaa tyttöjen koripalloon – korisseura sopii musiikkiopiston kanssa harjoituspäivät, jotta tytöt saavat harrastaa rauhassa

Panostus naisten ja tyttöjen koripalloon tuottaa tulosta Vimpelissä. Edustusjoukkue pelaa liigaa ja junioreita tulee harjoituksiin myös lähikunnista. Taustalla on vuosien määrätietoinen työ.

Jääkiekko kuvituskuva

Yhdenvertaisuusvaltuutettu vaatii selvitystä Jääkiekkoliitolta junioriottelun rasismiepäilystä

Selvityspyyntö koskee viime syksyn junioriottelua, jossa vastustajan epäillään solvanneen rasistisesti lahtelaisjoukkueen pelaajaa. Valtuutettu kaipaa liitolta vastausta sen toiminnasta myös tapahtumissa, joita Pelicans-juniori koki vuonna 2021.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä.

Nuorten leijonien päävalmentaja korostaa, että tie liigapelaajaksi vie vuosia – lahjakkaat lapset pitäisi saada jääkiekon pariin jo varhain

Päävalmentaja Tomi Lämsän mielestä jääkiekkoseurojen olisi tärkeää tarjota erilaisia vaihtoehtoja harrastaa lajia. Pelaajakehitys ei ole pikavoittojen hakemista, Lämsä muistuttaa.

Maalitilanne Pallo-Pojat Juniorit (PPJ) 2006 Eira, ja Puistolan Urheilijat (PuiU) 2006 pojat jalkapallo-ottelussa, Väinämöisen kenttä, Hki, 8.7.2017.

Tyttöjen ja poikien jalkapalloseuroista luovutaan Jyväskylässä – ”saamme paremmat resurssit tehdä asioita yhdessä”, sanoo toiminnanjohtaja

Varsinaisen yhdistymisen on määrä tapahtuna vuoden 2023 aikana. Uudessa seurassa pelaa jatkossa yli tuhat lasta ja nuorta.

Lahden Pelicansin logo seinässä. Logossa iso pussinokkainen piirretty pelikaanihahmon pää.

Pelicansin junioriseuran valmentajat hyllytettiin – tarjosivat alaikäisille pelaajille alkoholia

Asiasta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii tapausta. Pelicans-organisaation mukaan asia on vakava ja valitettava.

Iso joukko Woman Volleyn ja Napapiirin kettujen pelaajia katsoo kameraan alhaalta ylös liikuntasalin lattialta.

Kaksi rovaniemeläistä lentopalloseuraa yhdistyy vuosien työn jälkeen – uusi seura on Arctic Volley Rovaniemi

Uuden seuran puheenjohtajan Mari Jolangin mukaan tyttöjen ja poikien erottelu on vanhanaikaista ja tarpeetonta. Tavoitteena on nostaa lentopallo takaisin huippulajien joukkoon.

Pohjois-Amerikassa juniorina pelannut Oskar Osala uskoo, että olisi nykypuitteissa jäänyt Vaasan Sportiin

Lätkää on pelattu Vaasassa ylimmillä sarjatasoilla vuosikymmeniä, mutta Sportin kasvateista vain kaksi on noussut NHL:ään – Robin Salo: "Pääsy on kaikilla itsestä kiinni"

SM-liigaseurojen väliset erot ovat valtavia, kun verrataan, kuinka moni niiden kasvateista on noussut NHL:ään. Vaasan Sportin heikkoa menestystä selittää pitkästä historiasta huolimatta kulttuurin puute ja esimerkiksi Oulua suppeampi pelaajapohja.

Kuvassa on nuorten jalkapalloturnaus menossa Kokkola Cupissa.

Jalkapalloturnaus Kokkola Cup on tänä vuonna taas iso ja kansainvälinen

Koti- ja ulkomaisia juniorijoukkueita on ilmoittautunut mukaan jo lähes 400.

Pesäpalloilevat lapset pyörivät piirissä.

Kajaanissa kaivataan lapsia mukaan pesäpalloon: kaveripesispäivä tekee lajia tutuksi

Kajaanin Pallokerho näkee, että Kajaanissa on potentiaalia nykyistä isompaan harrastajamäärään.

Davyd Balberov jalkapallokentällä muiden lasten kanssa.

Davyd Balberov pakeni Ukrainan sotaa pimennetyssä junassa, kun ympärillä räjähteli – jalkapallon pelaaminen Suomessa on lievittänyt stressiä

Urheiluseurat tarjoavat Suomeen tulleille ukrainalaisille lapsille mahdollisuutta harrastaa Suomessa. Muun muassa jalkapalloseura HJK on päättänyt ottaa kaikki sotaa paenneet ukrainalaislapset joukkoonsa pelaamaan maksutta.

Mikkelin Voimistelijoiden Rubies-ryhmä harjoittelee cheerleadingia Saimaa Stadiumilla Mikkelissä.

Luottamus ja yhteisöllisyys hitsaavat cheerleading-joukkueen yhteen: "Kyllä ne ottaa aina kiinni", sanoo nostoissa korkeuksiin kohoava Mette Airaksinen, 13

Cheerleading on vahvassa nosteessa Suomessa. Maajoukkueen MM-menestys on siivittänyt lajin suosiota. 

Mailattarien lukkari syöttää. Esäpallo suoraan kasvojen edessä. Taustalla merkki päällä.

Vaasan keskussairaalan pysäköintialue palautetaan pesäpallokäyttöön

Vaasan Hietalahdessa Mailattarien juniorit siirtyvät harjoittelemaan parkkikäytössä olleelle alueelle. Edustusjoukkue pelaa kotiottelunsa Hietalahden pesäpallostadionilla.

Kaksi alle pikkupoikaa istuu vierekkäin tietokoneiden äärellä pelaamassa tietokonepelejä. Etummaisella on keltainen pipo päässä ja silmälasit

E-urheilussa vaadittavat taidot on hyvä opetella jo lapsena – lasten videopelikerho luo pohjaa terveelle uralle

Elektronisen urheilun huiput harjoittelevat päivittäin jopa 12 tuntia. Suositun lajin vaarat ovat tiedossa, mutta lasten osalta valmennus on silti aivan alkutekijöissään. Pelikerhossa lapset oppivat tiimityön lisäksi taukoliikunnan merkityksen – sekä sen, ettei aina voi voittaa.

Kaksi painijaa ottelee.

Yli 300 nuorta painijaa kokoontuu viikonloppuna Kokkolaan – SM-kisat käydään lauantaina

Lauantaina Kokkolassa väännetään 15- ja 20-vuotiaiden suomenmestaruuksista.

Vasemmalla puolella kuvaa taitoluistelija Sonja Huovinen poseeraa kaukalossa, oikealla puolella jääkiekkoilija Luka Sundman istuu jäähallin katsomossa.

Sonja Huovinen kärsi veltoista jaloista, Luka Sundman pelkäsi virheitä – nuoret valmennettiin vapautumaan mielen esteistä, ja se tepsi heti

Yhä useampi nuori urheilija saa psyykkistä valmennusta, jonka avulla kehitetään mielen taitoja.

Torniolaiset juniorikiekkoilijat kentän laidalla, kädet toistensa olkapäillä.

Tornion IHC:n juniorijoukkue sai tuntea urheilumaailman epäreiluuden – nyt pettymys on nielty ja kiekkoilijat keskittyvät tuleviin peleihin

Tornion IHC:n U15 AAA-joukkue jäi ilman paikkaa ensi kauden poikien U16-ikäluokan SM-karsintasarjassa. Pelkästään tuloksia katsottaessa paikka olisi tuntunut oikeutetulta.

Hokkarit.

TIHC:n menestyvät kiekkojuniorit jäävät ilman paikkaa SM-karsintasarjassa – "Ei tällaisilla päätöksillä ole mitään tekemistä urheilun kanssa"

TIHC:n 15-vuotiaat ovat matkalla lohkovoittoon ja lopputurnaukseen. Seura haki ensi kaudeksi paikkaa 26 joukkueen SM-karsintasarjaan, mutta turhaan.

Juniorit pelaavat jääkiekkoa harjoituksissa.

Mikkelin Jukurien edustusjoukkueen supermenestys heijastuu myös junioreihin: "Kyllä se on sytyttävää", sanoo Joel Lahnasalo, 13

Jukurien ennennäkemätön liigamenestys on lisännyt kiinnostusta etenkin lasten kiekkokouluihin ja juniorien SM-sarjajoukkueisiin. Jääkiekkoliitosta nostetaan esiin myös Mikkelissä tehdyn pitkäjänteisen ja laadukkaan juniorityön merkitys.

Mikkelin Kamppareiden päävalmentaja Olli Manninen kuvattuna Mikkelin torilla.

Mikkelin Kampparit aloittaa pudotuspelitaiston - päävalmentaja: "Kaiken palloilun perusta on juniorityö"

Mikkelin Kampparit kohtaa Hänninkentällä Jyväskylä JPS:n keskiviikkona. Mannisen mukaan joukkueen itselleen asettamat tavoitteet on jo saavutettu

Entinen mäkihyppääjä, nykyisin Harjavallan vapaa-aikasihteeri Vesa Hakala.

Mäkihyppääjä Vesa Hakala muistaa 90-luvun Tonimanian ja kaipaa tämän päivän mäkihyppyyn lisää satsausta: "Junnuihin kannattaa lyödä euroja"

Entisen mäkihyppääjän mielestä Suomessa pitäisi linjata, miten hyvin mäkihypyssä halutaan kansainvälisellä tasolla menestyä. Sen mukaan laitettaisiin resursseja esimerkiksi junioritoimintaan.

Kuvassa mäkihyppyjunioreita varusteineen mäkihyppymäessä.

Juniorit liitävät taas Palomäellä – mäkihyppytornien sulkemisen uhka tahdotaan selättää, jotta Kouvolassa kasvaisi mäkikotkia

Mäkihyppyharrastusta alettiin elvyttää viime talvena. Alueen hyppyolosuhteita on parannettu, ja uusia junioreita on saatu lajin pariin.

Koripallon kuvituskuva

Lahti Basketballin junioritoiminta sai palkinnon Suomen Olympiakomitealta

Suomen Olympiakomitea palkitsi kuudennen kerran lasten ja nuorten urheiluseuroja Tähtiseura-laatupalkinnoilla. Lahti Basketball kuittaa voitosta 5 000 euroa.

Hallia oli paikkaamassa 15 aikuista lauantaina aamupäivällä.

HPS halliin viilleltiin reikiä viime yönä Helsingin Pakilassa – treenivuorot jouduttiin siirtämään ulkokentälle

Hallipäälliköt ja vapaaehtoiset ovat paikanneet hallin aamupäivän aikana. Ylipainehallin uskotaan olevan lähitunteina jälleen kunnossa.

Sukset ladulla

Kainuun Hiihtoseuralla paukkuu pyöreät: seura on yksi Suomen menestyneimpiä pohjoismaisissa hiihtolajeissa

Seura on perustettu 90 vuotta sitten. Kainuun Hiihtoseura on jalostanut monia kansainvälisen tason urheilijoita.

Petteri Koivisto kuuluu Suomen maastohiihdon suuriin lupauksiin.

Hiihtolupaus Petteri Koivisto väläytti jo vuonna 2019, mutta katosi lähes tyystin – nyt hän virittelee sensaatiota, jollaista ei ole nähty 42 vuoteen

21-vuotias Petteri Koivisto tietää, millaista on olla pohjalla. Pahanlaatuisen ylikuntotilan selättänyt juniorilupaus tavoittelee vaikeiden vuosien jälkeen paikkaa Pekingin olympialaisiin.

Sotkamon Jymyn finaali-pelin katsojia lauantaina 21.9.

Sotkamon Jymy valittiin vuoden pesäpalloseuraksi: vaikka edustusjoukkue jäi mitaleitta, niin junioreille niitä tuli

Jymyn otteluiden katsojamäärät paikan päällä sekä televisiossa olivat Superpesiksen suurimmat.

Suomi voitti kolmannen kerrran peräkkäin cheerleadingin maailmanmestaruuden! Katso joukkueen riemuisa reaktio

Suomelle kolmas peräkkäinen cheerleadingin maailmanmestaruus! Katso joukkueen mahtava reaktio: “En tiedä, miten päin pitäisi olla”

Suomen joukkueen riemu repesi, kun maailmanmestaruus julistettiin etäyhteydellä sunnuntai-iltana.

Golden Spirit Whitelighters kuvassa.

Suomen juniorit näyttivät mallia – kultaa cheerleadingin MM-kisoista!

Suomi on voittanut ensimmäistä kertaa cheerleadingin junioreiden maailmanmestaruuden. Kilpailu käytiin poikkeuksellisesti virtuaalitoteutuksena.

jääkiekko aloitusympyrässä

Etelä-Savosta kuusi jääkiekkojunnua Pohjola-leirille – leirin parhaimmisto jatkaa maajoukkueeseen

Pohjola-leiri on perinteikäs junnutapahtuma, joka toimii ponnahduslautana maajoukkueisiin. Leirin parhaimmat 44 pelaaja pääsevät ottamaan mittaa Saksasta leirin jälkeen pelattavissa peleissä.

Pojat pelaavat jalkapalloa

Kemin Karihaaran rullalla olevalle tekonurmelle on löytynyt paikka

Metsä Groupin uuden tehtaan liikennejärjestelyjen vuoksi poistettu Karihaaran tekonurmi vaihtaa paikkaa muutama satametriä nykyisestä ja hieman pienempänä.

Juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup käynnistyi

Helsinki cup pyörähti käyntiin maanantaina – helteestä ja koronasta huolimatta turnauksessa on mukana lähes ennätysmäärä joukkueita

Turnauksen finaalit pelataan lauantaina Olympiastadionilla, ensi kertaa sitten vuoden 2015.

Wasa Footballcup

Nuoret jalkapalloilijat saapuvat Vaasaan

Perinteinen Wasa Footballcup käynnistyy tänään perjantaina ja jatkuu sunnuntaihin.

Markku Kanerva.

Junnujen valmentajat keskittyvät treenien suunnittelussa vääriin asioihin, sanoo viestintäkouluttaja ja uskoo tietävänsä, miten saataisiin enemmän Huuhkajia

Valmentaminen on mennyt eteenpäin kaikilla osa-aloilla, mutta viestintäkouluttaja, junnuvalmentaja Olli Vainio kaipaisi lisää panostusta vuorovaikutukseen. Siitä voisi hänen mukaansa aueta jopa kilpailuvaltti kansainvälisillä markkinoilla.

Wasa Football Cup

Vaasan Footballcupin osallistujat eivät pääse tänä vuonna koulumajoituksiin

Tänä vuonna junioriturnaukseen on tulossa joukkueita jälleen ympäri Suomen. Majoitukset on jouduttu etsimään muista majoituspalveluista.

Tyttöjä pelaamassa jalkapalloa.

Kokkola Cup pelataan tänä kesänä, mutta karsittuna ja erityisjärjestelyin – 300 joukkuetta tulossa ympäri Suomen

Järjestäjätahon eli jalkapalloseura GBK:n mukaan kesän turnaus vaatii paljon lisätyötä ja useita ohjeistapahtumia on jouduttu karsimaan, muun muassa avajaisia ei nähdä.

Vihreäpaitainen, hymyilevä tyttö istuu keinussa.

Näin lapset ovat käsitelleet Tanska-pelin dramaattisia hetkiä – 9-vuotias Aada Honkasalo: "Tuntui oudolta, että ne kuvaa sitä"

Christian Eriksenin tuupertuminen kentälle kesken Suomi–Tanska-pelin on aiheuttanut ihmetystä pienissä jalkapallofaneissa. Tapausta on käyty läpi lähinnä kotioloissa ja tarvittaessa joukkueiden kesken.

Lieksan jäähalli

Juniori-Hurtat haluaa lisää harrastajia jääkiekon pariin

Koronarjoitukset ovat vieneet osan harrastajista, joten Lieksan jäähalli halutaan pitää juniorikiekkoilijoiden ja taitoluistelijoiden käytössä nykyistä pidempään ensi vuonna.

Kuvassa etualalla kolme jalkapalloa ja taaempana jalkapallojunioreita harjoituksissa

Junnufutiksen harrastajamäärät kovassa laskussa koronavuoden aikana – seuroilla huoli yläkouluikäisistä, Palloliitolla alle 10-vuotiaista

Alaikäisiä harrastajia oli Palloliiton mukaan viime vuonna jopa kymmenen tuhatta pelaajaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vaikka määrät ovat vähentyneet koronavuoden aikana, koronapandemian suoraa vaikutusta lopettaneisiin on vaikea arvioida.

Olavinlinna.

Savonlinnan Oopperajuhlien siirtyminen on iso pettymys lapsi- ja nuorisokuorolaisille – kuoronjohtaja: "Samalla meni nuorilta myös kesätyö alta"

Olavinlinnan oopperaesitysten peruminen näkyy myös talkootyötä tekevien urheiluseurojen budjetissa. Viimeiseen asti Oopperajuhlia suunniteltiin pidettäväksi puolitetulla yleisömäärällä. Savonlinnan Oopperajuhlat oli tarkoitus järjestää heinäkuussa.

Arvi Savolainen (vas.) ja hänen valmentajansa Tapio Lattu.

Suomen ykköspainijan valmentaja siirrettiin sivuun Lahden Ahkeran valmennusryhmän toiminnasta – juniorit ja vanhemmat valittivat epäsopivasta käytöksestä

Tapio Lattu jatkaa yhä Arvi Savolaisen valmentajana. Lattu siirrettiin sivuun Lahden Ahkeran ykkösryhmän valmentajan tehtävästä. Ahkeran toiminnanjohtajan mukaan syynä ovat "luottamuspula ja näkemyserot".

Antti Okkonen

RoPS:in ex-kapteenista Antti Okkosesta seuran uusi junioripäällikkö

Okkonen vastaa 7-12 -vuotiaiden tyttöjen ja poikien ikäkausijoukkueiden toiminnasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle