Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vika hydraulikoneen sähkömoottorissa sytytti Mustola Timberin tulipalon Lappeenrannassa

Pelastusviranomainen ei havainnut palontutkinnassa mitään rikokseen viittaavaa.

Ravintolan keittiössä syttynyt tulipalo levisi kerrostalon katolle Tampereen Hallituskadulla – yli 50 ihmistä evakuoitiin

Päivystäjän mukaan tulipalo sai alkunsa rakennuksen katutasolla sijaitsevasta ravintolasta, josta palo pääsi leviämään rasvahormin kautta talon vesikatolle ja rakenteisiin.

Kahden henkilöauton peräänajo Mikkelin Hiirolassa

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Pohjois-Savon pelastuslaitos lähettää apujoukkoja Kalajoelle ainakin vielä torstaina – puuskaiset tuulet voivat levittää maastopaloa

Pohjois-Savosta on lähetetty virka-apua Kalajoelle nyt viikon verran. Sammutusapua lähetetään ainakin vielä torstaina, mutta loppuviikon tarve on auki. Avuntarve riippuu säästä, sillä tuulinen keli voi lähteä voimistamaan ja levittämään paloa.

Kalajoen metsäpalopaikalla on rauhallista – keskiviikon puuskainen tuuli voi nostaa kytöpaloja, mutta leviämisriski on pienentynyt

Kalajoen metsäpalopaikalla eletään jo käytännössä jälkisammutusvaihetta, mutta keskiviikon tuulinen ja poutainen sää voi vielä haastaa sammutushenkilöstön. Arvio on, että säiden puolesta tilanne on helpottamassa.

Maastopalo työllisti pelastuslaitosta koko yön Pellossa

Tuli tuhosi neljä hehtaaria maastoa Pellon Ruuhijärvellä. Kova tuuli levitti paloa alkuvaiheessa.

Saku Tauriaisen keksintö mullisti palojen sammutuksen: "Halusin ihmiset pois palavien talojen katoilta"

Kollegan työtapaturma havahdutti pelastusalan Pelle Pelottoman, ja hän ryhtyi keksimään keinoja parantaa pelastajien työturvallisuutta. Palkittu keksintö leviää verkkaisesti muille pelastuslaitoksille.

Kalajoella metsäpalon leviämisriski pienentynyt – Etelä-Savon virka-avusta suuri osa palaamassa kotiin sammutustöistä

Heinäkuun lopulla Etelä-Savon pelastuslaitos sai virka-apupyynnön Jokilaaksojen pelastuslaitokselta mittavan maastopalon sammutukseen Kalajoelle.

Kalajoen metsäpalon leviämisriski on pienentynyt – sammutushenkilöstön ja -kaluston määrä minimiin

Tiistaipäiväksi luvattu sade helpottaa edelleen sammutustöitä, puuskainen tuulikaan ei vaikeuttane tilannetta. Keskiviikkona tuulien odotetaan taas voimistuvan. Henkilöstön määrää vähennettäneen tänään, tarvittaessa lisää sammuttajia saadaan paikalle nopeasti.

Satakunnan pelastuslaitos ei ehdi tarpeeksi nopeasti Porin Sampolaan – pelastusjohtaja ei ole huolissaan

Sampolassa on neliökilometrin suuruinen alue, johon pelastuslaitoksen pitäisi ehtiä kuudessa minuutissa. Sinne menee kuitenkin seitsemän minuuttia. Pelastusjohtaja Pekka Tähtinen pitää tilannetta siedettävänä.

Hämeenlinnassa Luopioistentiellä vakava liikenneonnettomuus, liikenne ohjataan kiertotietä

Pelastuslaitos ohjaa liikenteen kiertotietä pitkin onnettomuuspaikan ohitse.

Kilpisjärventiellä palaa kuorma-auto

Liikenne on poikki sammutustöiden ajan.

Kalajoen metsäpalon leviäminen pysäytetty, sammutushenkilöstön ja -kaluston määrä minimiin – juttua päivitetty 3.8. aamun tuoreilla tiedoilla

Tiistaipäiväksi luvattu sade helpottaa edelleen sammutustöitä, sateen vuoksi puuskainen tuulikaan ei vaikeuttane tilannetta. Keskiviikkona tuulien odotetaan taas voimistuvan. Tiistaina henkilöstön määrää aiotaan vähentää, mutta sammuttajat saadaan takaisin nopealla aikataululla.

Seitsemän karannutta hiehoa pelastettiin suohaudasta Kuopiossa

Pelastuslaitos ja tilan väki joutuivat tekemään suolla sunnuntaina kolmen tunnin työn nautojen pelastamisessa. Viimeinenkin karannut nauta löytyi suolta maanantaina.

Lauantaina hukkumiskuolema Äänekoskella ja Hankasalmella

Pelastuslaitos sai molemmista tapauksista ilmoituksen lauantaina iltapäivällä.

Turisteja evakuoitiin veneillä palojen alta Turkin Bodrumissa – tämänvuotisia maastopaloja kuvattu vuosikymmenen tuhoisimmiksi

Viime viikon aikana Turkissa on riehunut yli sata erillistä maastopaloa. Uutistoimisto AFP:n mukaan kulunut vuosi on ollut maassa maastopalojen suhteen pahin vuosikymmeneen.

Kalajoella päästiin sammuttamaan nyt paloalueen sisäpuolellekin – sammutustöistä palannut vapaaehtoinen Hans-Peter Holm: "Menen takaisin, jos tarvitaan"

Palon leviäminen on saatu sunnuntaina pysähtymään, eikä välitöntä tarvetta asukkaiden evakuointiin ole. Sammutustyöt jatkuvat silti edelleen. Vapaapalokuntalaisten rooli sammutustyössä on ollut merkittävä.

Kanta-Hämeen Pelastuslaitos osallistuu tulipalojen sammuttamiseen Kalajoella

Maanantaina Kalajoella alkaneen metsäpalon tämän hetkinen tilanne on vakaa. Sammutustyöt alueella jatkuvat yhä. Apua on saatu useilta pelastuslaitoksilta, nyt myös Kanta-Hämeen pelastuslaistos lähettää alueelle sammutusmiehistöä.

Pelastuslaitos sammutti venepalon Turun Hirvensalossa – neljä venettä paloi, viides sai vaurioita

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen liikennevälinepalosta hieman ennen kello 13 iltapäivällä.

Kymenlaakson pelastuslaitos lähettää apujoukkoja Kalajoen maastopaloalueelle – kaksitoista palopelastajaa ja kaksi säiliöautoa osallistuvat sammutustöihin

Sammutustehtäviin Kalajoelle on saatu hankittua lisäresursseja lähes kaikista Suomen pelastuslaitoksista. Laaja maastopalo sai alkunsa maanantaina.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos on mukana Kalajoen suuren maastopalon sammutustöissä – parikymmentä ammattilaista lähti auttamaan viikonlopuksi

Yhteensä parikymmentä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen vakinaista työntekijää sekä sopimuspalokuntaista on lähtenyt Kalajoelle sammuttamaan suurta maastopaloa.

Kalajoen laajalla metsäpaloalueella sataa vihdoinkin – pelastusjohtaja: "Nyt toivotaan, että sataisi pitkään ja maa kastuisi syvältä"

Kalajoen saavuttanut saderintama voi jäädä niin kapeaksi, ettei luonnonvedestä ole apua metsäpalon sammuttamisessa. Lähialueen asukkaita kehotetaan edelleen varautumaan pahimpaan eli evakoitumiseen.

Vaasan alueella leijuva savun haju on Kalajoen maastopalosta peräisin

Moni on ilmoittanut Pohjanmaan pelastuslaitokselle savuhavaintoja. Kyseessä on Kalajoen maastopalosta meren yli kantautunut savu. Pelastuslaitos on tarkistanut lähialueiden maastoja palojen varalta.

Lapista lähetetty apua Kalajoen maastopalon sammutustöihin

Lapista on lähetetty sammutusapua Kalajoella riehuvan maastopalon taltuttamiseksi. Kalajoelle on mennyt sekä kalustoa että miehistöä.

Pirkanmaan pelastuslaitos valmistelee virka-avun lähettämistä Kalajoelle

Avuksi on lähdössä myös sopimuspalokuntalaisia alueen vapaapalokunnista. Maanantaina havaittu palo on laajentunut 300 hehtaariin, eikä se vielä ole hallinnassa.

Pelastajat jaksavat työskennellä Kalajoen paloalueella vapaaehtoisten toimittamien muonien voimalla

Vapaapalokuntien tukiosastot ovat tärkeässä roolissa, jotta pelastajat jaksavat sammuttaa maastossa suurta paloa. Kalajoen suurpalossa kymmenet vapaaehtoiset valmistavat ja toimittavat muonaa palopaikalle.

Joensuun jäähalli syttyi tuleen aamupäivällä: hallista nousi liekkejä ja savua – katso videolta, miltä paikalla näytti savun hälvennyttyä

Joensuun Mehtimäen jäähallissa syttyi tulipalo aamupäivällä. Jäähallin sähkökaapeleissa levinnyt palo saatiin sammutettua nopeasti. Jäähalli pysyy suljettuna kaksi päivää.

Roskien poltosta nousseet tulet pelästyttivät ohikulkijoita Pöytyän ja Oripään rajalla – metsäpalovaroitus ei ole voimassa, nuotiot olivat luvallisia

Toista roskien polttopaikkaa ei vartioitu vieressä. Palon sytyttäjä sai pelastuslaitokselta nuhteet.

Kalajoella 300 hehtaariin laajentunut maastopalon rajaus on pitänyt 250 pelastajan voimin – sammutustyöt kestävät pitkään

Kalajoella tehdään sammutustöitä edelleen täydellä teholla. Puuskittainen tuuli aiheuttaa merkittävän riskin palon leviämiselle Kalajoella. Pelastuslaitoksen mukaan palo ei tällä hetkellä välittömästi uhkaa asutusta. 

Virroilla epäillään nestekaasuonnettomuutta kesäasunnossa

Pelastuslaitos sai keskiviikkoiltana ilmoituksen kaasun hajusta kesämökillä. Asiasta tiedottaminen on siirretty poliisille.

Pizzakioskin sisätilat tuhoutuivat tulipalossa Haminassa – taksinkuljettajan huomaama palo saatiin nopeasti hallintaan

Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen Haminan keskustassa sijaitsevan kebab-pizzerian palosta puoli neljältä aamuyöllä. Ilmoituksen tulipalosta teki pizzakioskin ohi kulkenut taksinkuljettaja.

Ripeä alkusammutus pysäytti maastopalon Kemijärvellä

Metsässä liikkujan neuvokas toiminta esti maastopalon leviämisen Kemijärvellä.

Ilmavoimien Hornetissa järjestelmähäiriö, laskeutui Tikkakoskelle ongelmitta

Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä laskeutui varotoimenpiteenä Tikkakosken lentokentälle. Lentokentällä on pysäytysvaijerijärjestelmä, jonka avulla voidaan varmistaa turvallinen lasku mahdollisessa vikatapauksessa.

Pelastuslaitos toivoo, että vanhemmat vahtisivat lapsiaan paremmin uimarannoilla

Pohjois-Pohjanmaalla on kesän aikana tehty hälytyksiä uimarannoille, kun lapset ovat joutuneet kadoksiin vanhemmiltaan. Pelastuslaitos muistuttaa vanhempien vastuusta valvoa lapsiaan.

Pohjois-Savosta apua Kalajoen palon sammutukseen

Pohjois-Savon pelastuslaitos lähettää kuusi henkilöä auttamaan suuren maastopalon sammuttamisessa.

Tuhoisa sikalapalo Alavudella – 400 sikaa kuoli, sikala ja lämpökeskus tuhoutuivat täysin

Pelastuslaitos sai hälytyksen aamupäivällä 10 jälkeen. Palokunnan saapuessa paikalle sikala oli täyden palamisen vaiheessa. Sammutustyöt jatkuvat keskiviikko-iltapäivän.

Miksi hylätyn sairaalarakennuksen ullakko lehahti tuleen? – palonsyyntutkinta pääsee sammutustöiden jälkeen vauhtiin

Poliisi ja pelastuslaitos alkavat aamupäivällä tutkia Valkealan entisen sairaalarakennuksen ullakkopalon syttymissyytä Kouvolassa. Pelastuslaitos on ollut palopaikalla taltuttamassa palopesäkkeitä läpi yön.

Venäjän maastopalojen savut kantautuvat Pohjois-Karjalaan – pelastuslaitokselle useita ilmoituksia savuhavainnoista

Pelastuslaitos sai eilen maakunnan eteläosista useita savuhavaintoilmoituksia, joissa kerrottiin voimakkaasta savun hajusta. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ohjeistaa ihmisiä tekemään ilmoituksia ainoastaan maastopaloista ja savuhavainnoista, jotka pystytään selkeästi paikallistamaan.

Pudasjärvellä paloi puoli hehtaaria metsää tiistai-iltana

Palovalvontakone havaitsi Siuruan kylällä metsäpalon puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Viimeinen pelastushenkilöstöön kuuluva poistui paikalta aamuyöllä. Palon syttymisyy ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Teollisuushallin tulipalon sammutustyöt loppusuoralla Lapualla – ei henkilövahinkoja, yritys etsii korvaavia toimitiloja

HelaSteel Oy:n aamuyöllä syttyneen tulipalon sammutustöiden arvellaan päättyvän alkuillasta. Teollisuushallista saatiin pelastettua jonkin verran hitsausyksiköitä. Savunmuodostus palopaikalla on ollut voimakasta.

Öljyä vedessä Ruoveden Laivarannassa

Ohut öljykalvo veden pinnalla on levinnyt muutaman sadan neliömetrin alueelle. Pelastuslaitos on rajannut aluetta imeytyspuomeilla.

Tyhjä tukkirekka kaatui ojaan aamuyöllä Juankoskella

Onnettomuus sattui Juankoskentien ja Pieksäntien risteyksessä.

Maastopalot roihusivat Pedersöressä ja Mustasaaressa

Molemmat palot sammutettiin nopeasti. Toisen maastopaloista uskotaan alkaneen ihmisen toimesta.

Tuli tuhosi hylätyn sairaalarakennuksen ullakon Kouvolassa – palomestari: "Raskas ja vaativa sammutettava"

Valkealan entisen psykiatrisen sairaalan tulipalo on saatu sammutettua Kouvolassa. Pelastuslaitos jatkaa palopaikan jälkisammutustöitä ja vartiointia läpi yön. Syttymissyytä päästään selvittämään aikaisintaan keskiviikkona.

Lämpökeskuksesta karkasi kipinä olkikasaan Salossa – pelastuslaitos sammutti tulipalon

Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen laajemmalle.

Kalajoen maastopalon savu yltää Pohjois-Savoon – hätäkeskukseen tullut ilmoituksia savun hajusta

Pelastuslaitos kehottaa varmistumaan savun alkuperästä ja ilmoittamaan hätäkeskukseen vasta, jos on selvä havainto savun lähteestä.

Yle seuraa: Pelastuslaitos sammuttaa suurta rakennuspaloa Kouvolassa – entisen psykiatrisen sairaalan ullakko tulessa

Valkealan vanhan psykiatrisen sairaalan ullakolla on syttynyt rakennuspalo. Kymenlaakson pelastuslaitos on sammuttanut suureksi luokiteltua paloa. Ilmoitus palosta tehtiin puoli yhdeksän jälkeen aamulla.

Kalajoen metsäpalon sammutus jatkuu useiden päivien ajan – työ on raskasta helteen sekä hankalakulkuisen maaston vuoksi

Paloa on tiistaina iltapäivällä sammuttamassa noin 40 henkilöä. Kalajoen Kannuksentiellä maanantaina syttynyt palo ehti levitä 70–80 hehtaarin alueelle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle