Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rallilegenda Simo Lampinen Jyväskylän MM-rallissa 2019.

Rallilegenda Simo Lampinen Tomin nuoteista -podcastissa: ”Jyväskylä oli käyntikorttini maailmalle”

Rallilegenda Simo Lampinen on edelleen Jyväskylän Suurajot nuorimpana voittanut kuljettaja. Pitkän uran varrelle on mahtunut paljon tapahtumia.

Kaapo Kakko

Agenttivelhon mielestä "käyntikortin jättänyt" Kakko voi tehdä historiaa, vaikka tähden tilanteessa on paljon samaa kuin Laineen vastaavassa

Kaapo Kakko ja Patrik Laine ovat erilaisia pelaajia, joita yhdistävät samat henkiset ominaisuudet – ja yhteinen agentti.

Korun latauksen luo sen tausta - ihminen, sanoo Star Wars -korun luoja

Tähtien sota -elokuva teki korutaiteilijasta tähden: "Prinsessa Leian kaulakoru on ollut käyntikorttini"

Kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckströmin elämä on täynnä onnenkantamoisia, kuuluisuuksia ja erikoisia sattumuksia. Tähtien sodan prinsessa Leian hopeinen kaulakoru on vain yksi niistä.

Kuvittellinen yrityksen käyntikortti

Kankaanpään perussuomalaiset ja vasemmistoliitto haluavat kaupungilta käyntikortit

Valtuustoaloitteen mukaan käyntikorttien jakaminen on tapana monessa kunnassa.

Tet-nuoret kuvituskuvassa, esimerkki huonosta ryhdistä.

"Screen slouch" to blame for children's bad posture

More and more young people in Finland are developing "text neck" as a result of spending so much time in a slumped position. Experts say that if a person’s posture is compromised, many other health problems can follow.

Kotikatsomon draamauutuus porautuu kaivosbisnekseen – Korpelan kujanjuoksua kuvataan Nokialla

Maalaiskomediat ja Pirunpelto ovat toimineet niin hyvänä käyntikorttina, että kuvauspaikat Ylen uusimmalle Kotikatsomo-draamalle, Korpelan kujanjuoksulle, saatiin helposti. Sarjan toista kautta pistetään parhaillaan purkkiin muun muassa Nokialla.

Sorsastaja etsii sorsaa.

Sorsastuskausi alkaa – "Jokainen metsästäjä on metsästyksen käyntikortti"

Sorsastuskausi alkaa lauantaina puolilta päivin. Kaudesta odotetaan kohtuullisen hyvää, sillä sinisorsien ja tavien kannat ovat kasvaneet viime vuodesta. Onnistunut kausi edellyttää myös hyviä metsästystapoja.

Sotilassoittokunnan soittajia

Soittokunnat ovat valtioiden "soft power" – Hamina Tattoo esittelee maiden musiikilliset käyntikortit

Sotilasmusiikkifestivaalit toimivat leppoisana keskustelupaikkana diplomaateille ja sotilaille. Hamina Tattoo houkuttelee ympyräkaupunkiin tällä viikolla yli satatuhatta vierailijaa.

Vetoautoja letkassa maantiellä

Kromin kiiltoa viimeistellään pölyhuiskilla: ”Aina miehet ovat vehkeitään vertailleet”

Pesu, vahaus, säämiskä ja pölyhuiska! Siinä aseet, jolla isotkin työjuhdat pidetään edustuskunnossa. Ammattikuljettajat hymyilevät lauantaina Hämeenlinnassa kilpaa kromattujen rekkojen ja kuorma-autojen kanssa.

Mäntyharjun aseman makasiinirakennus

Mäntyharju kyllästyi kiusalliseen käyntiinkorttiinsa – Kunta ostaa ja kunnostaa ränsistyneet asemarakennukset

Mäntyharjun kunta on ostanut vanhan asemarakennuksen ja viereisen makasiinirakennuksen. Kunnassa on tympäännytty vanhojen asemarakennusten luomaan julkiseen kuvaan ja kunnan aikeissa on nyt kunnostaa huonoon kuntoon päässeet rakennukset.

Eemeli Salin tuulettaa maalia

Superfinaalin ennakkosuosikki aikoo nauttia kunnolla - "Meidän on taas iskettävä sata lasissa"

- Aina tulee myös onnekkaita pomppuja niille, jotka ovat tehneet määrätietoisesti töitä. Mutta nyt haluan nauttia tilanteesta ja tehdä kaikkeni, että pojat pärjäävät, sanoo Classicin päävalmentaja Petteri Nykky.

Taiteilija Sanna Haimila teostensa äärellä

Pohjoisen taiteilijan on päästävä esiin etelässä löytääkseen ostajia

Pienissä kaupungeissa ostavaa yleisöä on vähän, joten taiteilijoiden on saatava teokset esiin pääkaupunkiseudulla, missä yleisöä on enemmän, sanoo torniolainen taiteilija. Isot yhteisnäyttelyt kuten lauantaina alkava Taidemaalariliiton teosvälitys ovat yksi keino löytää uutta yleisöä.

Hennalan vastaanottokeskus Lahdessa.

Putkimies ilmoittautui lakimieheksi – epäpätevät avustajat hännystelevät vastaanottokeskuksissa

Lakimiehiksi tekeytyvät huijarit yrittävät tehdä rahaa turvapaikanhakijoiden kustannuksella. Lahden seudun vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijat ovat värvänneet oikeusavustajikseen muun muassa putkifirman edustajan sekä kattofirman asentajan.

Teija-Liisa Paananen

Elokuvakomissaarin tärkein työkalu on läppäri - "Ilman Lapin kuvia ja videoita puheet jäävät sananhelinäksi"

Elokuvakomissaari Teija-Liisa Paananen markkinoi Lappia kuvauspaikkana Berliinin elokuvajuhlilla. Punaiselle matolle sopivan iltapuvun Paananen voi suosiolla jättää pakkaamatta, sillä reissu on ahkeraa kontaktien luontia ja käyntikorttien vaihtoa.

Markus Mattila (vasemmalla) ja Kalle Mattila.

Musiikkilukiossa opiskelevia yhdistää intohimo – perheen musikaalisuus voi vaikuttaa kannustukseen

Musikaaliset vanhemmat innostavat helposti nuorta valitsemaan muusikon opinnot ja uran. Harrastuspohjalta muusikoksi haaveilevalle sanotaan helpommin, että "hanki oikea ammatti".

Janne-kortti

Suomalaisen olympiavoittajan käyntikortti oberstdorfilaisesta ravintolasta

Suomalaisille Oberstdorfissa on yksi paikka ylitse muiden. Sieltä löytyvät edelleen Matti Nykänen, Janne Ahonen ja Toni Nieminen monien muiden mäkimiesten ohella. Mutta onko paikka maineensa veroinen? Yle Urheilu piipahti paikalla.

Kari Piipon näyttely aukeaa Mikkelin taidemuseossa lauantaina.

Niukkuuden taidetta: Kari Piipon töissä tyhjällä tilallakin on tarkoitus

Mikkelin taidemuseossa aukeaa lauantaina näyttely, jossa on esillä graafikko Kari Piipon töitä miltei puolen vuosisadan ajalta. Yhtä laajasti Piipon tuotanto ei ole ollut Suomessa aiemmin esillä.

Kaksi ihmistä kättelee

Kättely, suukko vai korealainen katse – näin tervehdit oikein eri maissa

Jo kädenpuristus voi kertoa ihmisestä paljon. Joissakin maissa taas ei kannata edes tervehtiä toista ilman syvempiä aikeita. Koostimme videon, joka esittelee esittäytymistapoja eri puolilla maailmaa.

Oulun Osuupankin infopisteen työntekijä.

Sandaalit sopivat joihinkin töihin, mutta pankeissa ei löysätä kravattia

Vaate viestii tietystä tehtävästä, kuten poliisin univormu. Monissa muissakin ammateissa asiallinen pukeutuminen kertoo uskottavuudesta. Pankeissa miehet käyttävät edelleen pukua ja naiset jakkupukua.

WC:n lavuaari.

Ilmainen vessa voi olla valtava kuluerä – "Wc-tilat ovat käyntikortti, pitää olla siistiä"

Huoltoasemien wc-tilojen siisteydestä koituvat kustannukset ovat merkittävät. Kuluja kertyy muun muassa paperista, vedestä, pesuaineista ja siivouksesta.

Turon toimitusjohtaja Janne Antikainen

Nimi, ilme ja mallistot uusiksi – pukuvalmistaja Turo pyrkii takaisin oikealle raiteelle

Kuopiolainen vaatevalmistaja on nyt pelkkä Turo. Nimen lisäksi myös ilme, mallistot ja osin myyntistrategiakin on pantu uusiksi.

kahvila-ravintola Birgitta Hernesaaressa.

Helsingin Hernesaari halutaan Suomen käyntikortiksi

Helsingin kantakaupungin eteläisin kärki Hernesaari halutaan rakentaa pääkaupungin ja koko Suomen käyntikortiksi. Suurin osa Suomeen tulevista risteilymatkustajista tulee pariksi tunniksi tutustumaan Suomeen ja Helsinkiin juuri Hernesaaresta.

Joku Koivu, tunnelteltta, retkeilyvälineitä.

Retkeily onnistuu pikkunikseillä – teltta pystyyn kahdessa minuutissa

Tunturikerho Kumpen jäsenet vetävät rinkoistaan esiin kuivattua ruokaa, keittimen osia, maakuualustat, makuupussit, teltan ja wc-paperin. Pienillä nikseillä kokematonkin retkeilijä voi viettää metsässä nautinnollisen luontohetken.

Kajaanin uimahalli ulkoa.

Matkailuvaltti suljetaan kesken turistikauden: "Harmi, että kaupungin käyntikortti jää vierailta näkemättä"

Kajaanin vesiliikuntakeskus Kaukavesi suljetaan kesällä kuukaudeksi huollon vuoksi. Ajankohta on takuukorjauksille tärkeä, mutta turisteja ajatellen kiinniolo on hankala.

Valelakimies huijasi perhettä – nainen tuomittu samankaltaisesta teosta muutama vuosi sitten

Oululainen noin 50-vuotias nainen on esiintynyt lakimiehenä. Hän sai huijattua yhdeltä perheeltä lainopillisista neuvoista noin tuhat euroa. Nainen on tuomittu petoksesta muutama vuosi sitten.

Suomen ortodoksisen kirkkomuseon ovi.

Katso upea video: Suomen ortodoksinen kirkkomuseo aukeaa vuosien remontin jälkeen

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo Riisa esittelee kävijöille sekä aivan uusia että aiemmin esillä olleita teoksia. Osa teoksista on mittaamattoman arvokkaita, kansallisomaisuudeksi luettavia esineitä.

Heinolan vaneritehdas lakkautettiin vuonna 2009.

Vanhan vaneritehtaan uusi elämä – yli puolet ison tehtaan tiloista täytetty

Heinolan vaneritehtaan piipuista ei ole noussut savua yli viiteen vuoteen. Pitkäjänteisellä työllä yli puolet valtavasta tehdaskiinteistöstä on kuitenkin saatu täytettyä uudella yritystoiminnalla.

Busseja punaisissa valoissa

Pitääkö bussin odottaa viime hetkellä kyytiin juoksevaa asiakasta?

Tuttu arjen tilanne monelle: bussi on siinä ihan silmien edessä, mutta juokseminen ei auta. Ovet pysyvät kiinni. Kuljettajien säännöissä ei ole ohjeita siihen, kuinka pitkään asiakasta odotetaan pysäkillä.

pohjois-haagan yhteiskoulu

Yksityiset koulut panostavat nettisivuihin – Helsingin kaupungin koulujen nettisivuja moititaan ankeiksi ja kankeiksi

Koulut haluavat näkyä positiivisesti netissä. Yksityisten koulujen näyttävät verkkosivut ovat koulun käyntikortti ja myyntivaltti. Helsingin kaupunki tarjoaa kaikille kouluille saman näköiset nettisivut.

Rolling Stones lavalla.

Areenarock on häränpyllyä heittäneen viihdekulttuurin kirkkain tähti

Suuruudenhullun rockteatterin kehityskaari peilaa viihdekulttuurissa tapahtunutta valtavaa muutosta. Musiikista on nettijakelun myötä tullut käyntikortti kalliiden konserttielämysten kaupitteluun. Tulevaisuudessa yleisö voi osallistua esitykseen kännykällään – muutenkin kuin heiluttelemalla luuria sytkärin korvikkeena.

Taiteilija Mikko Kallion luonnos rantatunnelin meluvallin taiteesta.

Tampereen Rantatunnelin meluseiniin tulee kaupungin näkyvin taidegalleria

Rantatunnelin betoniset meluesteet kaunistuvat kuuden kuvataiteilijan yhteistyöllä. Taidegalleriasta toivotaan Tampereen uutta käyntikorttia.

Likaiset työhanskat

Palkkatukirahat lopussa Keski-Suomessa

Keski-Suomessa ei enää tänä vuonna voi saada työllistämisen palkkatukea. TE-toimisto joutuu antamaan loppuvuoden kielteisiä vastauksia palkkatukihakemuksiin, sillä tukeen varattu raha on loppu.

Nimetön kyltti

Tiennimi on herkkä asia – Porissa ja Laviassa odotettavissa melkoinen kylttiralli

Osa Porin ja Lavian uusista tiennimistä on vielä teillä tietymättömillä. Lähes 60:n tien nimet vaihtuvat, kun kunnat yhdistyvät vuodenvaihteessa. Uusista nimistä ei ole vielä sovittu.

Aidosti juurella -reseptikirjan tekijät ovat tyytyväisiä uuteen kirjaansa.

Oma keittokirja on ravintoloitsijan käyntikortti

Seinäjokiset ravintoloitsijat Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri pyörittivät ravintolaansa puolisen vuotta ja totesivat tarvitsevansa uusia haasteita. Niin alkoi syntyä kaksikon oma keittokirja, joka on nyt valmis. Molemmat ovat tulokseen tyytyväisiä.

Postimerkki Audrey Hepburnista

Postimerkki sytytti sodan

Tom of Finland -postimerkkeihin liittyvä kohu ei ole ainutlaatuinen. Hieman samankaltaista kuohuntaa oli esimerkiksi 30-luvun Espanjassa, jossa paheksuttiin alastonta naista postimerkissä. Postimerkeistä syntynyt riita voi yltyä sodaksi asti – näin kävi Bolivian ja Paraguayn välillä.

Terveiset Kutturasta -näytelmän harjoitukset Joensuun kaupunginteatterissa

Joensuun kaupunginteatteria uudistaneelle johtajalle lähtöpassit? – Ohjaaja Mikko Roiha: "Tuntuu aika härskiltä"

Joensuun kaupunginteatterin ovet käyvät kuin saluunassa, sillä johtajat vaihtuvat nopeassa tahdissa. Nyt vuorossa saattaa olla Vihtori Rämä, jonka luoma yhteistyömalli saa kehuja pitkän linjan teatteriammattilaiselta. – Joensuun teatteri ei vain jää yhteen kaupunkiin, vaan toimii käyntikorttina muualla Suomessa ja Euroopassa, sanoo Mikko Roiha.

Taxify-sovellus älypuhelimen näytöllä

Välitysyhtiö torppasi virolaisen taksisovelluksen käytön

Muun muassa Kuopiossa takseja välittävä Savon Taksidata on linjannut, etteivät sen sopimuskuljettajat saa sopimusten mukaan ottaa käyttöön kilpailevia välityspalveluja. Virolainen Taxify ei niele perusteita.

Teemu Suninen

”Käyntikortteja odotellessa” - Sunisen loistava MM-debyytti huomattiin rallipiireissä

Nuoren Teemu Sunisen otteet kaksi viikkoa sitten ajetussa Jyväskylän MM-rallissa saivat tallipäälliköt piirtämään tuusulalaisnuorukaisen nimen muistivihkoonsa isoin kirjaimin.

Kuvakaappaus Süddeutsche Zeitungin nettisivuilta jutusta, joka käsittelee unohdettua 1-vuotiasta suomalaislasta.

Suomalaispariskunnan väärinkäsitys johti poliisioperaatioon Saksassa - pikkupoika jäi epähuomiossa yksin

Poliisi sai ilmoituksen Münchenissä yksin rattaistaan löytyneestä 1-vuotiaasta. Vanhemmat löytyivät lopulta ja kertoivat pojan jääneen yksin väärinkäsityksen vuoksi.

Ihmisiä jonottaa tiskeille Joensuun lentoasemalla.

Joensuun lentoaseman ilme halutaan metsäpääkaupungille sopivaksi

Pohjois-Karjala on lyönyt hynttyyt yhteen kuuden muun maakunnan kanssa, jotta alueiden lentoliikenne saadaan nousukiitoon. Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien yhteisponnistus tähtää esimerkiksi suorien lentojen lisäämiseen. Maakuntaliitto pyrkii kehittämään myös muun muassa Joensuun lentoaseman ulkoasua enemmän Euroopan metsäpääkaupungille soveltuvaksi.

Heraldikko esittelee muistivihkoaan

Heraldikko kannustaa: "Oma vaakuna on jokaisen oikeus"

Silloin kun hallitsijatkaan eivät vielä omanneet luku- ja kirjoitustaitoa, tarvittiin jokin, josta tunnistaa henkilö tai suku. Syntyi vaakuna. Tänä päivänä kuka tahansa voi teettää itselleen sellaisen.

Moottorivenettä lasketaan vesille.

RR-legendan entinen vene vangitsee katseita Naantalissa

Valentino Rossin 40 solmua viilettävä Pershing oli tuttu näky Välimeren suihkuseurapiireissä. Nyt se halkoo Saaristomeren aaltoja.

Hämeenlinnastako "Venetsia"? Vanajavedelle pohditaan kelluvia taloja

Hämeenlinnan Vikmaninlahti voisi olla kuin pikku Venetsia, jos alustavat ajatukset toteutuvat. Kelluvien talojen avulla halutaan säilyttää maisemanäkymät ja välttyä kalliilta maanvaihdoilta aivan kantakaupungin keskustan tuntumassa. Unelma ranta-asumisesta keskellä kaupunkia on seuraavaksi paikallispoliitikkojen harkittavana.

Valkoinen robotti käsittelee led-valoputkia Valtavalon Kajaanin-tehtaalla

Suomeen aiotaan perustaa Ruotsin mallin mukainen Robottilaakso

Robottilaakso-hankkeen tavoitteena on luoda kansainvälisesti kiinnostava tuotekehittelykeskus robotti-innovaatioille ja alan start-upeille sekä luoda uusia robottien soveltamiseen liittyviä palveluja. Asiasta kertoi tiistai-illan Ajankohtainen kakkonen.

Meänlandin miehet Aadam Huuva ja Sami Bergman

Meänkielistä reggaeta höystettynä Jope Ruonansuun räppäyksellä

Meänkielellä laulettua reggaemusiikkia tekevä The Meänland on julkaissut itselleen käyntikortiksi cd-sinkun. Samalla studiolla, jossa single äänitettiin, pistäytyi myös "Äkäslompolon Mauri". Hahmo ei malttanut olla sekaantumatta tutun murrealueen meininkiin.

Kauppakeskus Goodmanin eteläfasadi on siniharmaata palapeliä ja marjapuuronväristä seinää.

Onko kauppakeskus Goodmanin ulkonäkö "vau"?

Onko moottoritien päälle tuleva Hämeenlinnan kauppakeskus Goodman vau vai voi ei? Onko rakennuksen ulkonäkö sopiva käyntikortti kaupunkiin? Miellyttääkö lopputulos asukkaita tai moottoritiellä kulkijoita?

Ice Live -business forum

Tuhatpäinen bisnesfoorumi Tampereella: "Kun saisi edes kaksi asiaa arkeen vietäväksi"

Yli tuhat liike-elämän kehittäjää eri puolilta maailmaa kokoontuu tänään Tampereelle puimaan talouden haasteita. Kansainvälinen tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. 

Inter Milanin Ronaldo (oik.) pitää palloa. Spartak Moskovan Ilja Tsymbalar (vas.) seuraa.

Takavuosien lahjakas venäläistähti on poissa

1990-luvulla Venäjän lahjakkaimpien pelaajien joukkoon kuulunut Ilja Tsymbalar menehtyi.

Tiina Lindfors, Eeva Soini ja Lassi Sairela

Tanssiteatteri ERI sai Aurora-mitalin

Tunnustus jaetaan vuosittain varsinaissuomalaiselle taholle, joka on tehnyt ansiokasta työtä tieteen, taiteen tai muun kulttuurin hyväksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle