Uusimmat artikkelit
Makupaloista tuttu Timo Nykyri muistelee surullisenkuuluisaa kiivirahkaa: "Ainoa, joka söi rahkansa loppuun, oli ohjaaja"
Anekdootteja Makupaloista ja puhetta ruoanlaitosta.
Makupalojen kiivirahka oli karvas pettymys 1999 – tämä siinä ainakin meni pieleen
Teimme reseptin vegaanisena, lopputulos oli kelvollinen
Puu-Nurmeksen nimikkoleivos maistuu mansikalle
Kilpailun voittanut ruispohjainen leivos muistuttaa vanhan talon harjakattoa. Leipuri on syntyisin Nurmeksesta.
Tarjoa täyteläistä nokkoskeittoa – se on maukasta, vihreää ja lähes ilmaista
Piristä keittoa popcorneilla ja viinietikalla.
Leivo juhlava focaccia – koristele italialainen leipä yrteillä ja kasviksilla
Täydellistä tarjottavaa brunssille tai juhlabuffettiin.
Jäähileisiä juomia juhliin tai jälkiruoaksi – kokeile Ellan granitaa kolmessa raikkaassa maussa
Sopii aurinkoiseen päivään tai tuhdin aterian päätteeksi.
Tee viikonloppuaamuista tavallista juhlavampia – tarjoa uunissa haudutettua puuroa ja pippurilla maustettua suklaajuomaa
Sekä puuron että juoman voi tehdä vegaanisena.
Leivo pääsiäisen helpoin herkku – perinteiset kääretorttuleivokset appelsiinilohkoilla koristeltuina
Kardemumma antaa leivoksille näköä ja makua.
Leivo perinteisiä italialaisia amaretti-mantelikeksejä ja tarjoa ne itse paahdetun kahvin kanssa
Amarettit ovat päältä rapeita ja sisältä sitkeitä.
Houkuttele porkkanakeitosta esiin uusia makuja kahvin avulla – karvas ja hapan juoma on oivallinen makupari oranssille juurekselle
Tämä tulinen ja ruokaisa keitto sopii evääksi.
Leivo marengilla hunnutettu veriappelsiinicurdpiirakka, jossa yhdistyy ihanasti makeus ja kirpeys
Tässä kesäisessä piirakassa maistuu kardemumma.
Kokeile erästä caesarsalaatin muunnelmaa – ruusukaalit ja paahdetut kikherneet tekevät siitä kasvispitoista ja ihanaa
Tarjoa salaatti hapanleipäkrutonkien kera.
Drinkkiklassikko teen muodossa – kokeile piparjuurella ryyditettyä mojitoteetä ja tarjoa sitä aamiaisella tai iltajuomana
Juoman voi terästää rommin sijaan piparjuurella.
Tee suolainen marenki, joka näyttää paistetulta kananmunalta – tässä munaleipä arjen luksusta rakastavalle
Tee kananmunasta jotain uutta ja kokeile suolaista marenkia
Haluatko ruokaan enemmän chilin poltetta? Tässä viisi faktaa chilistä ja kaksi reseptiä alkuun pääsemiseksi
Kokeile chilikirjolohta pikkelöidyn kurkkusalaatin kera.
Sammuta janosi saksalaiseen tapaan – kokeile perinteistä olutjuoma radleria keltaisella chilillä terävöitettynä
Juoma sopii ateriajuomaksi tai liikuntasuorituksen jälkeen n
Tee omat naposteltavat kotisohvaan - tässä kolme maukasta vaihtoehtoa
Tässä kolme herkkua lokoisaan tv-iltaan kotisohvalla.
Itse tehtyä hummusta ja vuokaruokaa – viikon arkiannokset valmistuvat jälleen Imanin ja Leenan seurassa
Viikon arkiruokareseptit Imanin ja Leenan tapaan.
Tee lihapyöryköitä italialaiseen tyyliin – vähemmän lihaa, enemmän makua
Voit jopa jättää lihan kokonaan pois
Lämpöä talvipäivään maukkaista kasvisruuista – Lubia chiti ja muut reseptit tulevalle viikolle
Viikon arkiruokareseptit Imanin ja Leenan tapaan.
Yksi maailman helppotekoisimmista jälkiruoista sisältää vain kolmea ainesosaa – zabaglione kotimaisilla marjoilla on lyömätön klassikko
Tämän tekaiset kymmenessä minuutissa.
Tee tähteistä makujen juhlaa italialaisittain – kokeile rapeita kasvispihvejä bracioleja ja melanzanchineja
Keitetyt perunat ja kuiva leipä saavat uutta puhtia yrteistä

Sari Puumalaisen oma taiteilijajuhla peruuntui koronan takia, mutta nyt hän kokoaa keittokirjaa Kansallisteatterin 150-vuotisjuhliin
Näyttelijä Sari Puumalaiselle tuli viime vuonna täyteen 25 vuotta Suomen Kansallisteatterin näyttelijänä. Nyt hän vetää hanketta, jossa kootaan entisten ja nykyisten teatterilaisten reseptit juhlakirjaan.
Tässä Strömsön 10 vinkkiä tammikuulle sopivista maukkaista ja kasvispainotteisista ruoista
Moni haluaa syödä alkuvuonna tavallista kasvispainotteisemmi
Leivo mehevä sahramimutakakku – lyömätön tapa nauttia tästä ylellisestä mausteesta
Sopii vaikka glögi-illan tarjoiluun.
Keitä marjainen aroniaglögi, jossa maistuvat chili ja marsalaviini – ne antavat mehuglögille tulisuutta ja syvyyttä
Alkoholi haihtuu pois valmistuksen aikana.
Jouluhauki uudella otteella – kelpaisiko Strömsön täyteläinen haukikeitto sinunkin joulupöytääsi?
Juhlavaa pyhäruokaa, jossa maistuu anis.
Katso tästä Kozeen Shiwanin reseptit, jotka hän suunnitteli erityisesti Ylen Linnan jatkoja varten
Katso reseptit, jotka perustuvat vieraiden tuomiin ruokiin.
Kaksi joulunajan ateriajuomaa – jotka toimivat myös muina vuodenaikoina
Jouluinen muunnelma kalimotxosta ja omenaspritzer.
Anna arkiruoalle potkua uusilla mauilla – mausta bolognesekastikkeesi kardemummalla
Kardemummaa sopii myös suolaisiin ruokiin.
Ketsuppi ottaa revanssin – Ellan kanelilla ja oluella maustettu kotitekoinen ketsuppi nostaa tylsän tomaattikastikkeen uusiin korkeuksiin
Paprika ja kaneli lisäävät makeutta luontaisesti.
Neilikalla ja sitruunalla maustettu puolukkajuoma – astetta juhlavampi arjen ruokajuoma
Ruotsalainen lounasklassikko uudella otteella.
Haluaisitko oppia koristelemaan kakkuja? Kokeneen harrastajaleipurin Anna Nguyenin vinkeillä onnistut
Drip cake -kakkujen koristelu on hauska haaste.
Tee itse kalasäilykkeesi – lapsellisen helppoa ja hyvää, särjestä tulee kuin tonnikalaa
Tomaattikastike ja kala kypsennetään lasipurkeissa uunissa.
Itämeren syysrullat maustetaan levällä – matalan kynnyksen tutustumisväylä tulevaisuuden ruokaan
Kuin kevätrullia, mutta yllättävällä twistillä.
Leväsuola on yksinkertainen tapa saada ruokaan meren makua
Näin helposti teet oman mausteesi.
Tässä on syksy lautasella – kokeile Kenny Sundqvistin paistettua kassleria happaman chutneyn ja palsternakka-perunamuusin kera
Happo on rasvaisen ruoan ystävä.
Osallistu tämänvuotiseen Nenäpäivään Strömsön tapaan
Tarjoa jollekulle omenapiirakkaa ja sano kiitos.
Paahda omenat uunissa ja saat omenasoseesta intensiivisen makuista
Näin tekee Michael Björklund.
Michael Björklundin suosikkismoothieen kuuluu tuorepuristettu omenamehu
Sekoita joukkoon lempimarjojasi ja mausta juoma vaniljalla.
Kokeile Raj Bharatin uppopaistettua intialaista tuorejuustoa – monikäyttöinen kumppani intialaisessa keittiössä
Tämä juusto sopii lähes ruokaan kuin ruokaan.
Ylelliset violetit raakapallot viikonlopun herkutteluun – aroniapallot sopivat sekä välipalaksi että juhlapöytään
Nämä maidottomat, gluteenittomat ja sokerittomat pallot mais
Täyteläinen punaviinifondue yrtticrèmen ja soijadipin kera – fondueruokaa kaikille aisteille
Mitä mainiointa ajanvietettä seuraa ja ruokaa rakastaville.
Simon Selin on Vuoden Kokki -kilpailun finalisti. Hän tarjoaa karsitun version broilericonfitista kaalinyyteillä ja paistoliemikastikkeella
Kokkaa kuin Vuoden Kokki -finalisti.
Lämpimät voileivät kantarellimuhennoksella ja mehevällä olutmarinoidulla sipulilla – retroruokaa syksyn hämärtyviin iltoihin
Lämppärit sopivat hyvin iltateelle tai kevyeksi ateriaksi.
Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma
Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit
Micke Björklund elää viikon pääkaupunkiseudun lähiruoalla – vinkkaa Mickelle raaka-aineista, omista tai muiden
Lähiruokahaaste alkaa maanantaina 16. elokuuta.
Valmista presidentillinen raparperimehu – Kultarannan resepti kuuluu kesän suosikkeihin
Juomaa tarjotaan hallituksen kesäisissä kokoontumisissa.
Raparperia sekä pää- että jälkiruoaksi – ruokaisa raparperi-nuudelisalaatti ja nopeasti valmistuva raparperileivos
Kun ajattelet lakkaamatta raparperia ja haluat lisätä sitä j
Marengilla kuorrutettu raparperijäätelökakku – sekä hapanta että makeaa
Kun kaipaat juhlatarjoiluihin jotain raikasta ja freesiä.