Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kelly Preston poseerasi valokuvaajille Cannesin eloukuvajuhlilla 15. toukokuuta 2018.

Näyttelijä Kelly Preston on kuollut

Uutisen vahvisti Instagramissa Prestonin aviomies John Travolta.

Danny Masterson (oik.) yhdessä Ashton Kutcherin (vas.) kanssa 70's Show -sarjassa vuonna 2006.

70's Show -näyttelijälle syytteet kolmesta raiskauksesta

Syytteet kiistänyt Danny Masterson pidätettiin keskiviikkona ja hänet on päästetty vapaalle 3,3 miljoonan dollarin takuita vastaan.

Mariette Lindstein Helsingissä

Kun Mariette Lindstein pakeni skientologien päämajasta, onnentunne vaihtui pian ihmetykseen: "En tiennyt mitään internetistä tai somesta"

Ruotsalainen Mariette Lindstein vietti elämästään yli parikymmentä vuotta eristyksissä ulkomaailmasta skientologien päämajassa. Hän on purkanut kokemuksiaan kirjoittamalla psykologisia trillereitä.

Dokumentteja Yhdysvalloista Yle Areenassa: Lehman Brothersin sisäpiiriläiset , Ulkolinja: Taistelu Valkoisessa talossa, Historia: Vietnamin sota, Historia: Tähtäimessä Martin Luther King, Ulkolinja: USA:n äärioikeiston mukana, Docventures: The Work.

Vankila, Vietnam ja venkula presidentti - kuusi kovinta dokkaria USA:sta nyt Areenassa

Yhdysvaltojen nykyhetki ja historia valottuvat dokumenteissa

Skientologien kirkko Hollywoodissa.

Skientologit rynnivät elokuva- ja uutisbisnekseen: Kiistelty kirkko avasi jättistudion Hollywoodissa

Skientologit uhoavat saavuttavansa uuden studionsa tuotannolla käytännössä maailman jokaisen ihmisen ja haastavansa koollaan muun muassa studiojätti Paramountin. Scientology Media Productions aikoo muun muassa lähettää studioltaan vuorokauden ympäri uutisia. Kirkon johtaja David Miscavige julisti avajaisissa, että tarkoitus on välittää "tärkeitä, hyviä ja välttämättömiä uutisia maailmalle".

Scientologia

Docventuresin viikon leffa: Going clear

Docventuresissa tällä viikolla teemana uskonto

Skientologit uskovat, että ihminen on kuolematon henkiolento  thetan, tetaani.

Skientologin kuolema

Kolme selvittämätöntä skientologin kuolemaa – oliko kyseessä itsemurha, sattuma vai liikkeestä eroon halunneiden vaientaminen? Yle TV2 16.4.2015.

Mestari, ohjaus Paul Thomas Anderson.

Mestari on elokuvakerronnan mestarinäyte

Paul Thomas Andersonin elokuva skientologista ja oppipojasta

Kuvakaappaus Mestari-elokuvasta

Todellinen skientologia

Paul Thomas Andersonin ohjaama Mestari kertoo skientologian varhaisvaiheisiin sijoittuvan tarinan. Elokuva on saanut mahtavat kehut USA:ssa, mutta antaako se todenmukaisen kuvan skientologiasta?

Presidenttiehdokas Andrej Kiskan vaalimainos näkyi bussin ikkunoiden läpi Bratislavassa 28. maaliskuuta.

Slovakia äänestää presidentistä

Vaaleista odotetaan tiukkaa kamppailua, jossa kohtaavat maan pääministeri, sosiaalidemokraattien Robert Fico ja poliittista keskustaa edustava suosittu liikemies ja hyväntekijä Andrej Kiska.

Skientologikirkon kyltti talon seinässä

Brittioikeus määritti skientologian uskonnoksi

Brittinainen haki muutosta vuonna 1970 tehtyyn oikeuspäätökseen. Yli 160 maahan levinnyttä skientologikirkkoa ei tunnusteta uskonnoksi Suomessa.

Googlen pitää korjata hakukoneen automaattista tekstinsyöttöä Saksassa

Lisäravinneyhtiön kotisivuja etsivä harhautui hakukoneella helposti skientologien nettisivuille.

Ki-duk lavalla laulamassa kultainen leijona -patsas kädessään.

Korealaisen Kim Ki-dukin ohjaus palkittiin Venetsian elokuvajuhlien parhaana

Kiitospuheessaan ohjaaja puhkesi laulamaan. Venetsian elokuvajuhlilla palkittujen joukossa ovat myös näyttelijät Philip Seymour Hoffman ja Joaquin Phoenix.

Skientologisen kirkon risti

L. Ron Hubbardin jäljiltä yli tuhat uutta luentoa

Neljännesvuosisadan kestänyt kartoitus on tuonut päivänvaloon valtavan määrän Skientologi-kirkon perustajan luentoja ja kirjeenvaihtoa.

Skientologeille sakot petoksesta Ranskassa

Ranskalainen oikeusistuin on tuominnut Ranskan skientologiakirkon tuntuviin sakkoihin petoksesta. Oikeus ei kuitenkaan puuttunut skientologien toiminnan jatkamiseen Ranskassa.

Skientologit voittivat oikeudenkäynnin Venäjää vastaan

Skientologien kirkko on voittanut oikeudenkäynnin Venäjän valtiota vastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Venäjä ei suostunut rekisteröimään kahta skientologikirkkoa 1990-luvulla.

Skientologit käräjille Ranskassa

Ranskassa on alkanut petosoikeudenkäynti skientologien kirkkoa ja sen johtajia vastaan. Jos oikeudenkäynti johtaa tuomioon, skientologien kirkko saatetaan kieltää Ranskassa.

Saksa ei kiellä skientologien toimintaa

Saksa on luopumassa tavoitteestaan kieltää skientologiakirkon toiminta maassa, koska todisteita laittomasta toiminnasta ei ole riittävästi. Asiasta kertoi sisäministeri Wolfgang Schaeuble perjantaina.

Skientologit oikeuden eteen Ranskassa

Ranskassa on alkamassa oikeudenkäynti kiisteltyjä skientologeja vastaan.

Saksa hyväksyi Tom Cruisen elokuvahankkeen

Saksan hallitus on päättänyt sallia Tom Cruisen uusimman elokuvan kuvaamisen Toisen maailmansodan muistomerkillä. Saksa oli aiemmin kieltänyt Cruisen tuotantoyhtiöltä Adolf Hitlerin salamurhayrityksestä kertovan elokuvan filmaamisen alkuperäisillä tapahtumapaikoilla.

Kohu Hollywood-elokuvasta jatkuu Saksassa

Saksassa kohu uudesta Hollywood-elokuvasta jatkuu. Hitlerin murhayrityksestä kesällä -44 kertovan jännityselokuvan kuvausten on määrä alkaa Saksassa ensi viikolla. Elokuvan pääosaan tulee Tom Cruise. Skientologia-uskonlahkon jäsenen ottaminen esittämään vastarintaliikkeen sankaria on herättänyt Saksassa laajaa vastustusta.

Most Young Finns Believe In God

Two-thirds of young Finns believe in God, but only about 40 percent consider themselves religious.

Enemmistö nuorista uskoo Jumalaan

Kaksi kolmasosaa nuorista uskoo Jumalaan, ilmenee valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan nuorisobarometristä. Tosin vain hieman yli 40 prosenttia haastatelluista nuorista piti itseään uskonnollisena.