Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nina Nordlund.

Fiksua rahankäyttöä voi opettaa jo 2-vuotiaalle, uskoo Nina Nordlund – talousvalmentaja vastaa kuuteen kysymykseen lapsista ja rahasta

Talousvalmentaja Nina Nordlund on erikoistunut etenkin lapsiin liittyviin talouskysymyksiin. Nordlund uskoo, että jo taaperoikäiselle voi alkaa opettaa fiksua rahankäyttöä.

Läheltä

Joka kuudes eteläsavolainen eläkeläinen tekee töitä

Etelä-Savossa moni eläkeläinen on mukana työelämässä, tai ainakin on kiinnostunut työn teosta eläkepäivillään.

Turun keskustan terveysaseman aulassa ihmisiä odottamassa vuoroaan.

Kouvola kieltäytyy antamasta lisää rahaa Kymsotelle, vaikka leikkauslista on pitkä – Jaalan ja Elimäen terveysasemia uhkaa sulkeminen

Kouvola ei tässä vaiheessa ota kantaa Kymsoten esittämiin säästöihin. Sote-kuntayhtymä julkaisi listan lähes 20 miljoonan euron säästöistä ensi vuodelle, joilla se aikoo tasapainottaa talouttaan. Kunnat eivät ole suostuneet lisäämään Kymsotelle maksettavaa rahoitusta.

Heikki Hiilamo

Heikki Hiilamon kolumni: Kenelle eläkerahat oikein kuuluvat? 

Valtaviksi paisuneet eläkerahastot kuuluvat niille nykyisille palkansaajille, joiden maksamat eläkemaksut on kerätty suuria ikäluokkia varten, kirjoittaa Hiilamo.

Nordea-pankin vastakirja kädessä

Nordea ja OP patistelevat asiakkaitaan luopumaan jäljellä olevista pankkikirjoistaan – muistoesineiksi niitä ei mielellään anneta edes mitätöityinä

Nordea on lähettänyt muutamalle kymmenelle tuhannelle asiakkaalleen kirjeen, jossa se sekä kehottaa palauttamaan pankkikirjan että lopettamaan tilin. OP on ilmoittanut irtisanovansa säästökirjallisia tilejä.

Veropäätös

Otitko vahingossa kaksi osakesäästötiliä? Saat anteeksi – jos vain toisessa on rahaa

Kahden osakesäästötilin avaamisesta on voinut saada jopa yli 10 000 euron veronkorotuksen. Jos korotus on jo määrätty vuoden 2020 osalta, siihen voi hakea vapautusta.

Kainuun uuden keskussairaalan pääsisäänkäynti kuvattuna keväällä.

Kainuun soten tulos sukeltaa entisestään: säästöjä löytyisi lyhyelläkin tähtäimellä

Säästötoiminta voisivat olla esimerkiksi leikkaustoiminnan keskittäminen virka-aikaan sekä hoitojaksojen lyhentäminen osastohoidossa. Perusterveydenhuollosta ja ikäihmisten palveluista säästöt vaatisivat karsimista.

Lukko Tappara

SM-liigaseurat tekivät miljoonakaupalla enemmän tappiota kuin ruotsalaisjoukkueet – selvisivät silti rajusta koronakurimuksesta

Seurat pelastuivat sopeutustoimien, säästöjen ja tukien avulla. Tuore taloustutkimus antaa seuroille kiitosta ketteryydestä.

En nyckelknippe hänger i låset på en öppen dörr.

Alle kolmikymppiset kainuulaiset ovat ryhtyneet asuntosijoittajiksi – Kajaanin tornitalon yksiöt ja kaksiot myydään yhä nuoremmille

Asuntojen lisäksi pörssiosakkeet ja rahastot kiinnostavat nuoria kainuulaisia. Oman talouden suunnittelu koetaan luontevaksi muun muassa somesta saatujen tarinoiden ja esimerkkien ansiosta.

Rain Kooli

Poikkeuksellinen rahasade punnitsee virolaisten harkintakykyä – pannaanko 1,3 miljardia euroa eläkesäästöjä heti lihoiksi?

Arkea maailmalta: Tähän vuoteen asti eläkesäästäminen oli pakollista vuoden 1982 jälkeen syntyneille virolaisille. Vuodenvaihteessa siitä tuli vapaaehtoista. Halukkaat saivat nostaa kaikki säästönsä kerralla, kirjoittaa Ylen Viron-toimittaja Rain Kooli.

Mikkelin pääkirjaston lehtilukusali

Mikkeliläiset puolueet kirjaston lehtilukusali-jupakasta: paikallisia kuultava asiassa

Yle lähetti mikkeliläisille puolueille sähköpostikyselyn, jossa kysyttiin näkemystä kipakkaakin keskustelua herättäneen kirjaston lehtilukusalin tulevaisuudesta.

Kiinteistönvälittäjä Tomi Haltia ja toimittaja Kaisa Uusitalo

Kasvukeskuksissa nostettu isompia lainoja asp-lainakaton korotuksen jälkeen – korotus hyödyttää eniten Turun ja Tampereen asuntokaupoilla

Vaikka keskimääräiset ASP-lainasummat ovat isoissa kaupungeissa nousseet, maksimilainan ottajien osuus on pienentynyt. Pankin mukaan asunnonostajat eivät ole vielä ehtineet reagoida uudistukseen, ja muutoksen vaikutukset nähdään paremmin muutaman kuukauden päästä.

Työntekijät kantavat rantatuoleja uimarannalla.

Korona-aika paisutti suomalaisten säästöt: Yle selvitti, mihin kaikkeen rahat käytetään – ja nousevatko matkakuumeen lisäksi myös hinnat

Suomalaisille on kertynyt korona-aikana noin yhdeksän miljardin euron säästöt. Matkailu, kulttuuri ja ravintolat saavat osansa, kun kuluttaminen tänä vuonna viriää. Matkojen hinnoittelussa seurataan nyt tarkasti kysynnän kehitystä.

Kannettava tietokone pöydällä, jossa verkkopankki auki.Naisen käsi näppäimistöllä.

Finanssiala: Yhä useampi suomalainen säästää ja sijoittaa

Entistä useampi suomalainen omistaa säästöjä tai sijoituksia, kertoo Finanssialan kysely. Useimmilla on säästöjä ja sijoituksia pankkitileillä, mutta myös rahastoihin säästäminen kasvattaa suosiotaan.

Hovien perhe istuu yhdessä sohvalla: Iidan ja Miikan välissä temppuilee Hulda.

Sijoittamisesta innostuneet suomalaiset ostavat osakkeita jopa vauvoilleen: laskimme, voiko lapsilisät sijoittamalla tulla miljonääriksi

Valtaosa suomalaisista säästää lapsilleen yhä perinteisesti tilille, mutta osakkeiden ostaminen yleistyy. Jo kymmenillä tuhansilla alaikäisillä on arvo-osuustili. Asiantuntijat pitävät rahataitojen opettamista tärkeämpänä kuin sijoittamista.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Olen sijoittaja, pidän veroista

Sijoittaja voi kannattaa vahvaa hyvinvointivaltiota ja yritysten sääntelyä, kirjoittaa Thurén.

Helsingin pörssi

Savon Sanomat: Kymmeniätuhansia osakesäästötilejä tyhjillään

Suomalaisten osakesäästötileistä jopa yli kolmasosalla ei ole osakkeita, kertoo Savon Sanomat.

Seteleitä lompakossa.

Restriction-bound Finns save billions during Covid 

The amount in household bank accounts reached a record high of 104.7 billion euros in February.

Tyhjä myytävänä oleva asunto, seinällä ihmisen varjo.

Hyviä uutisia ensiasunnon ostajille: ASP-lainojen enimmäismäärät nousevat koko Suomessa – korotus voimaan ensi viikolla

Helsingissä lainan enimmäismäärä on jatkossa 215 000 euroa. Lisäksi kolmiportainen laina-asteikko muuttuu neliportaiseksi, kun Turku ja Tampere erotetaan omaksi ryhmäkseen.

Matias Holmqvist

Matias Holmqvist osti ensiasuntonsa neljännesmiljoonalla ja isolla lainalla viime kesänä – nyt ministeriössä valmistellaan korotuksia ASP-lainoihin

Asetusluonnoksen mukaan lainan enimmäismäärä nousisi Helsingissä 180 000 eurosta 215 000 euroon. Myös muualle Suomeen tulisi korotuksia.

Nousevan pörssikurssi kurssi tietokoneen näytöllä.

Sijoittajakonkari varoittaa untuvikkoja sudenkuopista: "Markkina on yksi iso seireeni" – Vältä nämä 5 aloittelevan osakesijoittajan virhettä

Osakkeita omistavien määrä kasvaa Suomessa vauhdilla. Alkuinnostuksessa tuore sijoittaja voi sortua moniin virheisiin.

Yhä useamman nuoren haaveissa siintää oma koti, mutta unelman toteuttaminen varsinkin pääkaupunkiseudulla on haastavaa.

Ensiasunnon ostajille on luvassa entistä enemmän valtion korkotukemaa lainaa – 180 000 euroa ei riitä enää Helsingissä

Valtion korkotukeman ja tarvittaessa takaaman ASP-lainan enimmäismääriä on tarkoitus korottaa jo kuluvan vuoden aikana.

Opiskelijan taloudellinen arki, kuvassa Lilli Hatinen poikaystävänsä Tapanin kanssa Helsingin Mellunmäessä.10.2.2021.

Yle seurasi, mihin opiskelijan rahat menevät Suomessa – Lilli Hatinen, 23, yllättyi automaattisista maksuista: "Piti lopettaa C More jo aiemmin"

Tutkijan mukaan nuoret jakautuivat koronavuonna entistä vahvemmin säästäjiin ja niihin, joilla oli taloudellisia vaikeuksia. Lilli Hatinen onnistui säästämään.

Professori Timo Rothovius

Nuorten sijoittamisbuumi on kovempi kuin ehkä koskaan ennen – professori kiittää somea: "Säästäminen ja sijoittaminen on yhteiskunnallisesti hyväksyttävää"

Professori Timo Rothoviuksen mukaan on hyvä, että asuntosäästäjissä ja ylipäätään sijoitusmarkkinoilla näkyy entistä enemmän nuoria.

Nainen vaatekomerossa

Eveliina Juselius, 30, siirtää joka kuukausi palkastaan 500 euroa säästöön – jopa kolmannes nuorten aikuisten varoista on sijoituksissa

Nordean tutkimusten mukaan nuoret ovat erityisen kiinnostuneita sijoitustensa vastuullisuudesta.

Mikko Vikman ulko-ovella kotonaan.

Mies säästi, sijoitti ja julisti jäävänsä eläkkeelle nuorena – sitten nautinto vei mukanaan ja nyt pihalla seisoo firettäjän pahin synti

Osakesijoittajia on nyt enemmän kuin koskaan. Osa on kuin Mikko Vikman: tavoittelee taloudellista vapautta – ja ehkä epäonnistuu.

Kadun nimikyltti "Rahatie" Kalajoen taajamassa.

Suurimmat suomalaispankit lupaavat: Ei miinuskorkoa kotitalouksien talletuksille

Tanskan malliin siirtymisen pelätään aiheuttavan talletuspaon.

Oulun kävelykatu kauppakeskus Valkean edustalla

Vähemmän lomia, lisää työtä? Oulu tavoittelee ulkoistamalla isoja säästöjä, ja me kysyimme, mihin säästöt perustuvat

Oulu on ulkoistamassa omaa toimintaansa niin, että reilut neljäsataa ihmistä siirrettäisiin yksityisten yritysten leipiin.

OP:n logo pankkikonttorin seinustalla.

OP:n lauantai-iltana alkanut laaja käyttökatko on ohi

Katkon aikana monet palvelut, kuten OP:n verkkopalvelu, OP-mobiili ja OP-yritysmobiili, eivät olleet käytössä.

aapinen ja penaali

Rovaniemen kyläkoulujen kohtalo taas päättäjien puntaroitavana

Sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila esittää edelleen että Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut lakkautetaan säästösyistä.

Vanhempainyhdistyksen väki rapsuttelee maaleja irti yli satavuotiaan hirsitalon seinästä.

Vanhempainyhdistys käytti kyläkoulun kunnostamiseen 1300 talkootyötuntia – koulu lakkautettiin reilua vuotta myöhemmin: “Tulimme huijatuksi”

Nousiaisten kunta päätti, ettei aio maksaa korvauksia talkoista Paijulan koulun vanhempainyhdistykselle. Yhdistys hakee oikaisua.

Peruskoulu sähköinen opetus  opetussuunnitelma koulu yläkoulu oppitunti opettaja opetus opettaminen koulu

Rovaniemellä kolmen kyläkoulun lakkautus jäi pöydälle lautakunnassa – päätöksiä tehtäneen lokakuussa

Rovaniemen kaupunki valmistelee lakkauttavansa Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut säästösyistä.

Äiti ja lapset puolustavat kyltein koulua mielenosoituksessa

Koulujen sulkeminen johtaa kunnissa "kuolemanspiraaliin", sanoo Avin ylitarkastaja – Riihimäellä käydään nyt viimeinen taisto lähikouluista

Kouluverkon supistaminen on tuttua tuskaa monessa kunnassa. Riihimäellä syntyi lähikoulujen sulkemista vastustava liike.

Juha Virtanen istuu pöydän ääressä.

Säästäminen vapauttaa pakkotyöstä

Firettäminen tarjoaa vapautta ja vaurautta.

Nainen tutkii verkkopankin  säästölaskuria.

Suomalaisten säästöhalut ovat nousussa

Rahan säästäminen aloitetaan usein vasta keski-iässä. Miehet sijoittavat rahastoihin ja osakkeisiin useammin kuin naiset.

Kotkan lyseon Arcus-rakennus

Kotkan lyseon lukio ja Karhulan lukio jatkamassa omina lukioinaan – opiskelija-aktiivi: "Tämä on ihan loistava uutinen"

Lukioiden on määrä tiivistää yhteistyötään esimerkiksi verkkokurssien kautta.

Janina Vatanen poseeraa kampaamossaan.

Korona käänsi Janina Vatasen, 29, rahankäytön päälaelleen – ravintolarahat menevät nyt säästöön

Ravintoloiden sulkeutuminen koronakriisin aikana on säästänyt rahaa etenkin nuorilta.

Seinäjoen terveyskeskuksen kiirevastaanotto.

Koronasta tulee kova lasku kunnille ja sairaanhoitopiireille – jo nyt meneillään olevat säästökuurit voivat jatkua pitkään

Koronavirusepidemia tekee vahinkoa taloudelle myös kuntatasolla. Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat muutenkin jo säästökuurilla

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

OAJ Pohjois-Pohjanmaa: opettajien lomautussuunnitelmat keskeytettävä kunnissa

Alueyhdistyksen mukaan lomautusten hinta on pitkällä aikavälillä suurempi kuin säästöt.

Stora Enso,  Varkaus.

Stora Enson ja Eforan yt-neuvottelut ohi Varkaudessa: liki 50 henkilöä vähennetään

Yhtiön mukaan valtaosa vähennyksistä pystytään hoitamaan eläkejärjestelyillä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle