Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Antti Lehtinen kotona.

Finland suffering shortage of younger blood, stem cell, sperm donors

For reasons not entirely clear, too few young men in Finland are donating blood and stem cells that could help save lives.

Pyry Yoyng

Pyry Young ei voi ehkä koskaan saada biologisia lapsia – miesten hedelmällisyys on romahtanut ja syytä arvaillaan edelleen

Joka toisen suomalaismiehen hedelmällisyys on laskenut niin alhaiseksi, että se vähintään hidastaa lasten saamista.

Tutkimus.

Public-sector fertility clinics: Record level of egg and sperm donations this year

More couples and individual women will be able to begin fertility treatments, says Tampere University Hospital.

Kristian Näkyvä

Kun Kristian Näkyvä kuuli syöpädiagnoosistaan, mielen valtasi epätietoisuus – Leijonia edustanut puolustaja aikoo palata jääkiekkokaukaloihin toivuttuaan

29-vuotias jääkiekkoilija Kristian Näkyvä sairastui kivessyöpään viime tammikuussa. Toipuminen on sujunut suunnitellusti.

Mieshormoni testosteronilla on yllättäviä vaikutuksia käytökseen.

Prisma: Testosteroni – miehuuden lähde

Mieshormonilla on yllättäviä vaikutuksia.

Siittiöitä kuvituskuva.

Nuori mies: spermasi on heikompaa kuin isäsi sperma – syytä ei tarkkaan tiedetä

Suomessa sperma on laadukkaampaa kuin Euroopassa keskimäärin, mutta meilläkin suunta on alaspäin.

Paljaspäinen nainen lumisateessa.

Voivatko aivot, nilkat tai kivekset jäätyä? Selvitimme, ovatko keski-ikäisten kautta aikain kauhistelemat muoti-ilmiöt oikeasti vaaraksi

Työterveyslaitoksen erikoistutkija pitää paljaita nilkkoja kiltimpänä nuorisotrendinä kuin tiukkoja pillifarkkuja, jotka vedettiin jalkaan kosteina.

Red Dead Redemption 2

Vuoden odotetuin peli Red Dead Redemption 2 julkaistiin ja pelimaailma on liekeissä – "Tämän haluavat kokea muutkin kuin pelaajat"

Koko pelimaailma puhuu nyt Red Dead Redemption 2:sta. Keräsimme yhteen arviot ja kommentit jo etukäteen vuoden parhaaksi julistetusta pelistä.

Musta belgianpaimenkoira seisoo sisällä.

Kandit-jakso 5: Papu toipui kastraatiosta hyvin

Kastraatioleikkaus meni hyvin.

Kivespussi-avaimenperät

Kivespussit, aikansa hittimatkamuisto – Eddie Edwards: "Onko kaikilla suomalaisilla miehillä näin pienet"

Kivesjärveläinen pariskunta valmisti 1980- ja 1990-lukujen taitteessa satoja nahkaisia kivespusseja matkamuistotuotteeksi. Yhdet omistaa mäkikotka Eddie Edwards.

Verkon kives eli paino.

Kivekset verkon painoina jo esihistoriallisella ajalla – Kainuulaiskylä repii huumoria nimestään

Kives tuo mieleen jotain aivan muuta kuin kalaverkon painon. Kivesjärveläiset ovatkin osanneet tuotteistaa nimen tuomat mielikuvat.

Lusikka

Onko sinuakin peloteltu lusikkatestillä? – Selvitimme totuuden useita sukupolvia riivanneesta myytistä

Moni mies on kuullut kouluaikana terveydenhoitajalle mennessään kauhutarinoita mystisestä lusikkatestistä. Tarinoiden mukaan lusikkatestissä kouluterveydenhoitaja laittaa lusikan oppilaan kivesten alle.

Painot kuntosalin lattialla

Testosteronikuuri surkastuttaa kivekset – nuoret kuntoilijat eivät tunne dopingin riskejä

Yhä useampi kuntourheilija kokeilee testosteronia tai sen johdannaisia lihasmassaa kasvattaakseen. Hormonikuurit lamaannuttavat elimistön oman testosteronituotannon.

Uusi dopingennätys - urheilijalta löydettiin 11 kiellettyä ainetta

Italialainen rugbypelaaja Davide Vasta on tehnyt kyseenalaisen ennätyksen.

Qantas-lentoyhtiön viiksillä koristeltu kone Australiassa.

Kivessyövät yleistyvät Suomessa – ”Toisinaan kumppani huomaa, eikä mies ole huomannut mitään”

Urologian erikoislääkärin mukaan on hämärän peitossa, miksi kivessyöpä on erityisesti länsimaiden vitsaus.

Maantiepyöräilijät etapilla sateisessa säässä.

Syöpään sairastunut pyöräilijä lopettaa

Ammattilaispyöräilyn tähtikaartiin lukeutunut italialainen Ivan Basso lopettaa aktiiviuransa. Basso sairastui kesällä kivessyöpään.

Yle Areena logo.

Suomalaissperma kohtasi laadun laskun – syynä ympäristön kemikaalicocktail?

Miksi elämännesteessä on nykyisin puolet vähemmän elämää kuin ennen? Yhdeksi syyksi on veikattu ympäristön kemikaalikuormitusta.

Kemikaalit voivat aiheuttaa syöpää ja lapsettomuutta

Pohjoismaiden ministerineuvoston tuore raportti osoittaa, että hormonitoimintaa häiritsevien aineiden käyttö aiheuttaa yhteiskunnalle merkittäviä kustannuksia. Kustannukset koostuvat erityisesti miesten hormonitoiminnan häiriintymisestä, joka voi johtaa jopa lapsettomuuteen, epämuodostumisiin ja kivessyöpään.

Miehen vuosi on lyhyempi kuin naisen vuosi

Voiko teemakuukaudella muuttaa maailmaa? Ehdota uutta teemakuukautta

Syyskuu oli muoviton, nyt lokakuussa vältellään lihansyöntiä. Onko teemakuukausilla mitään merkitystä? Entä millaista teemakuukautta sinä kaipaisit?

Yleisurheilun yleiskuvana seiväshyppy

Dopingtesti paljasti kivessyövän

Belgialainen kymmenottelija Thomas Van der Plaetsen antoi positiivisen dopingnäytteen syyskuussa tehdyssä kilpailun ulkopuolisessa dopingtestissä.

Pyöräilijä

Pyöräilevä mies, pelkäätkö impotenssia?

Netin keskustelupalstoilla miehet pohtivat, voiko pyöräily heikentää seksuaaliterveyttä. Ei siis ole mikään ihme, että fillari on saanut lisänimekseen munamankeli. Pelot liittyvät impotenssiin ja jopa syöpiin, mutta ovatko ne aiheellisia?

Carterin epäonni jatkuu - toipui kivessyövästä, sairastui keuhkosyöpään

Snookerin kaksinkertaisen MM-finalistin Ali Carterin epäonnelle ei näy loppua. Carterin on diagnisoitu sairastavan keuhkosyöpää.

Eveliina Lundqvist

Eläintilojen arkea: Kituvia lintuja, eläinten hakkaamista ja kastrointia ilman puudutusta

34-vuotias Eveliina Lundqvist näki työharjoittelunsa aikana karun totuuden eläinten kohtelusta tuotantotiloilla. Hän kirjoitti näkemästään kirjan.

Kuva siittiöistä mikroskoopin kautta.

Mies, älä pelkää teratotsoospermiaa – suojele silti siittiöitäsi

Spermavikojen syy jää hämärän peittoon lähes puolessa tapauksista. Esimerkiksi ympäristömyrkkyjen vaikutus siemennesteeseen on yhä osittain arvoitus.

Lihatiloille soluttautunut: Menkää itse katsomaan ja päättäkää sitten

Tuotantoeläinten oikeuksia ajava Eveliina Lundqvist kehottaa lihansyöjiä ottamaan selvää, missä oloissa heidän ruokansa tehdään. Lundqvist ihmettelee, miten joku voi silpoa pienen porsaan kiveksiä ilman tunnontuskia.

Yleiskuva dopingista

Kiellettyjen aineiden käyttämiseen saa helposti luvan Suomessa

Suomalaisurheilijat hakevat määräaikaisia erivapauksia kiellettyjen aineiden tai menetelmien käyttämiseen aiempaa useammin. Hakemuksista hylätään vuosittain vain noin 20-25 prosenttia.

Ehkäisypillereitä

Miesten e-pilleri kuopattu pysyvästi – ehkäisykeinoiksi jäävät kondomi tai vasektomia

Miesten ehkäisypilleriä on yritetty saada markkinoille jo vuosikymmeniä. Nyt näyttää siltä, että hormonaalinen ehkäisykeino on pysyvästi telakalla. Syyt piilevät sinällään toimivan ehkäisykeinon haittavaikutuksissa ja käytön epäkäytännöllisyydessä.

Lääkepulloja.

Lääkäri: Dopingaineet voivat johtaa jopa psykoosiin

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Juha Venäläinen varoittaa joidenkin dopingaineiden johtavan jopa psykoosin kaltaiseen tilaan suurina annoksina nautittuina. Tavallinen sivuvaikutus on myös suvunjatkamiskyvyn heikkeneminen. Savosta on löydetty kotikutoisia dopingpillereitä, joiden testosteronipitoisuudet vaihtelivat suuresti.

KALA

Kivestenpurijaksi syytettyä kalaa löytyi nyt myös Ranskasta

Piraijan sukulainen pacu on huonomaineinen, sillä sen on kerrottu purreen uhriensa kivekset irti. Pariisilaiskalastaja sai pacun onkeensa viime viikolla.

Kaksinkertainen MM-finalisti taistelee syöpää vastaan

Ali Carter kärsii kivessyövästä. Snookerin maailmanlistan 15. pelaaja sairastaa myös Crohnin tautia.

Yksi Duudsoneista hyppää liekkien läpi.

Miksi mies pistää kivekset hiirenloukkuun? Kehityspsykologia selittää

Itsensä telomiseen ajaa Itä-Suomen yliopiston tutkijan mukaan laumakäyttäytyminen ja arvostuksen hakeminen. Poikia rajuun käytökseen kannustetaan, tyttöjä ei niinkään.

Vladimir Klitschko tuulettaa.

Klitshko aikoo tyrmätä lauantaina

Mestari Vladimir Klitshko pyrkii nopeaan ratkaisuun raskaansarjan lauantain titteliottelussa kivessyövän nujertanutta Francesco Pianetaa vastaan.

Lance Armstrong

Armstrongilta vietiin tittelit - syöpäsäätiön lahjoitukset kasvoivat

Entisen pyöräilijän syöpäyhdistys hyötyi perustajansa kovasta kohtalosta. Johtajan mukaan myös tukevien viestien määrä on ollut valtava

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Kaupunginjohtajan irtiotto - kahden kuukauden maailmanmatka

Pääsiäissaarten omaleimaisuus ja paikallisten vahva omanarvontunto teki vaikutuksen Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoseen. Luukkonen koki maailmanmatkallaan myös Fidjin rankkasateet ja tulvan.

Taskubiljardi kartoittaa kivesten kunnon

Nuoria miehiä kannustetaan tänään tunnustelemaan kiveksiään. Syöpäsäätiön järjestämällä Taskubiljardi-kampanjalla tuetaan kivessyövän ja miehisten syöpäsairauksien tutkimusta ja neuvontaa. Tunnustelun toivotaan auttavan syöpälöydösten varhaisessa havaitsemisessa.

Lääkäri tutkii mammografia-kuvia.

Syöpää esiintyy vain harvoin alle 40-vuotiailla

Syöpä iskee erityisesti vanhoihin ihmisiin Suomessa. Sen estäminen ja ehkäiseminen on kuitenkin mahdollista, ilmenee Syöpä Suomessa 2011 -raportista. Neljänkymmenen ikävuoden jälkeen todennäköisyys sairastua kasvaa hyvin nopeasti.

Hereford-sonnit odottavat ostajaa

DNA-testatut siittäjät tulivat myyntiin

Suomen ensimmäiset DNA-testatut siitossonnit huutokaupattiin tiistaina Sotkamossa. DNA-testejä ei vielä tässä vaiheessa käytetä sonnien arviointiin ja markkinointiin, sillä menetelmän toimivuus ja luotettavuus ovat vielä kokeiluasteella.

Lance Armstrong.

Lance Armstrong vahvisti: Ura päättyy

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon historian menestynein kilpailija, Yhdysvaltain Lance Armstrong on vahvistanut, että kilpaura päättyy. 39-vuotias Armstrong vahvisti asian keskiviikkona kuukausi viimeiseksi jääneen kilpailunsa jälkeen.

Isän vanhuus saattaa lisätä lasten kromosomivirheitä

Downin syndrooman lisäksi myös muut kromosomivirheet saattavat liittyä isän ikään. Ainakin ylimääräisestä X-kromosomista aiheutuva Klinefelterin oireyhtymä näyttäisi olevan yleisempi vanhojen miesten siittämillä lapsilla.

Porsaita

Karjujen kastraatio tahdotaan kivuttomaksi

Eläinsuojelujärjestöt vaativat sikojen kirurgisen kastraation lopettamista. Karjuporsaiden kiveksiä poistetaan Suomessa ilman kivunlievitystä. Tiukentuva lainsäädäntö lupaa parannuksia sikojen oloihin, mutta kastraatiokieltoa ei ole suunnitteilla.

Painot.

Government Homes in on Steroid Misuse

Finland is home to some 10,000 steroid users, the majority of whom are men living in southern Finland. This week, the government launched its first ever anti-doping website aimed at informing people on the dangers of trying to attain a perfect body through body-building drugs.

Mies nostaa painoja punttisalilla.

Yhä useampi nuori mies dopingaineiden pauloissa

Suomessa arviolta jopa 60 000 kuntourheilijaa on kokeillut dopingaineita. Pääosa pitkäaikaisista käyttäjistä on nuoria kuntosalilla viihtyviä miehiä. Tarkoituksena ei ole parantaa urheilusuoritusta vaan muokata omaa vartaloa ihannemittoihin.

Puhdas äidinmaito parantaa sperman laatua

Rintamaidossa olevat ympäristömyrkyt ja kemikaalit saattavat selittää erot eri maissa asuvien miesten sperman laadussa ja kivessyövän yleisyydessä.

Näkökulma: Uhrataanko Semenya?

Kansainvälisellä yleisurheiluliitolla (IAAF) on lähiviikkoina edessään hankala ja vastenmielinenkin linjanveto. IAAF joutuu päättämään, onko Caster Semenya heidän silmissään mies vai nainen vai jotain siltä väliltä.

Tutkijat löysivät kivessyöpägeenejä

Tutkijat ovat löytäneet ensi kertaa geenejä, jotka vaikuttavat kivessyövän syntyyn. Kivesyöpä on 15 - 45-vuotiaiden miesten yleisin syöpä.

Kivessyöpäriskiä tutkittu Tampereella

Tampereella on tutkittu raskaudenaikaisten riskitekijöiden vaikutusta jälkeläisten alttiuteen saada kivessyöpä. Tietyt infektiot ja alkuraskauden steroidihormonit näyttäisivät lisäävän syöpäriskiä.

Lapsettomuudesta kärsivillä miehillä enemmän kivessyöpiä

Lapsettomuuden takia lääkäriin hakeutuvat miehet saattavat sairastua kivessyöpään hieman muita miehiä todennäköisemmin. Riski on suurentunut ainakin miehillä, joiden lapsettomuus johtuu heistä itsestään eikä puolisosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle