Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa on Suomen laki -teos avoinna perintökaaren kohdalta.  Aukeaman päällä kädet.

Ilman perillisiä olleelta imatralaiselta jäi liki 400 000 euron omaisuus – kaupunki suunnittelee hakevansa perintöä itselleen

Helmikuussa vuonna 2022 menehtyneen henkilön varallisuus koostuu arvopapereista, asunto-osakkeesta ja rahavaroista. Kaupunki käyttäisi perinnön asukkaiden hyväksi.

Bernard Arnault

Elon Musk ei ole enää maailman rikkain ihminen – muotimiljardööri nousi ykköseksi

Maailman rikkain ihminen on nyt Louis Vuitton -muotimiljardööri Bernard Arnault. Hän ohitti Muskin Forbesin listauksessa hetkellisesti myös viime viikolla.

Etelä-Karjalan TOP3 eniten tienanneet henkilöt. Toni Parkkisen ja Petteri Rantalaisen sekä Petteri Valkosen kuvat.

He tienasivat eniten Etelä-Karjalassa vuonna 2021 – katso lista

Yle on julkaissut vuoden 2021 kovatuloisimpien listan.

Aura Heikura hymyilevänä lähikuvassa.

Metsätilakaupoissa on Etelä-Savossa myyjän markkinat

Etelä-Savossa tehdään vuosittain noin 200 metsätilakauppaa. Myytävän metsätilan koko on keskimäärin 30 hehtaaria.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Yli 1 200 suurituloista haluaa piilottaa tulotietonsa julkisuudelta – määrä laskenut merkittävästi aiemmista vuosista

Yli 100 000 euroa tienanneet ovat voineet vastustaa tulo- ja verotietojensa toimittamista medialle. Tiedot ovat silti nähtävillä verotoimistoissa.

Hoitokodin lääketarjotin pöydällä. Taustalla hoitaja tutkii lääkelistaa.

Höyläpenkki, hammashoitotuoli ja koristetyyny – kunnissa tehdään historiallisen laaja inventaario: "Hiukan ollaan kyllä ihmetelty tätä tarkkuutta"

Kunnissa luetteloidaan kaikki hyvinvointitoimialueelle siirtyvä irtaimisto. Uudelle hyvinvointialueelle siirtyy kiinteistöjä ja tavaraa satojen miljoonien eurojen edestä.

Isojoen kunnantalo

Isojoen kunnalle lähes kahden miljoonan euron perintö – tuotosta jaetaan avustuksia asukkaille ja yrityksille

Isojokelaiset sisarukset Lyyli ja Sakari Vihermö testamenttasivat kunnalle pankkitalletuksia, kiinteistöjä sekä metsä- ja viljelysmaata.

Finanssikonserni Nordean logo pääkonttorilla Helsingissä.

Nordean liikevoitto kasvoi toisella neljänneksellä kaksi prosenttia vuoden takaisista ennätysluvuista

Nordean toisen neljänneksen liikevoitto oli tänä vuonna 1,36 miljardia euroa.

Kuvassa on tyhjä perukirjalomake ja kukkia heinäkuussa 2020.

Suomalaiset rikastuvat yhä enemmän perinnöillä, mutta erityisesti itäsuomalaisten mummonmökkien myynti vaikeutuu

Pitkään jatkuneen syntyvyyden laskun myötä perintöjä on jakamassa yhä vähemmän ihmisiä. Samaan aikaan varallisuus keskittyy vanhemmille ikäpolville.

Niina Malm ja Riikka Pakarinen.

Hallituskumppanit eivät lämpene vasemmistoliiton miljonääriverolle – pitäisi mieluummin pohtia, kuinka saadaan lisää verotettavaa, sanoo keskustan Pakarinen

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm ja keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen eivät ottaisi vasemmistoliiton ehdottamaa miljonäärien varallisuusveroa käyttöön.

Teemu Lehtinen poseeraa

"Kuolleena syntynyt ajatus", sanoo Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja miljonääriverosta

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen uskoo, että vasemmistoliiton ehdottama miljonäärivero kannustaisi siirtämään omistuksia pois Suomesta.

Käsi sivelee männyn kaarnaa.

Hoidon helppous ja nyt myös luomu houkuttavat liittymään yhteismetsiin – Kauhavalla metsästä kerätään männyn kuorta ja kuusenkerkkää

Kiinnostus yhteismetsiä kohtaan kasvaa. Kauhavan yhteismetsä oli ensimmäinnen lakimuutoksen jälkeen perustettu niin kutsuttu kuntayhteismetsä. Toiminta on ollut aktiivista jo 10 vuoden ajan.

Stadshuset i Kaskö.

Kaskisten kaupunginhallitus päättää vuoden 2021 tilinpäätöksen hyväksymisestä

Alijäämä tulee olemaan suurempi kuin aikaisemmin talousarviossa varauduttiin. Edellisvuoteen verrattuna kaupungin verotulot ovat lisääntyneet.

Roman Abramovich.

Putinin vallan vanavedessä ansaitulla rahalla ei tee Venäjällä mitään – selvitimme, mitä kuuluu Venäjän rikkaimmille ihmisille

Harva umpirikas venäläinen on kertonut kantansa Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa. Oligarkkien menneiden vuosien poliittinen valta on mennyttä, eikä moni halua sotkeutua sotaan lainkaan, arvioi Ulkopoliittisen instituutin asiantuntija.

Arvoesineitä ja testamentti

Järjestöt hankkivat perintöjä kyseenalaisilla keinoilla – MOT:n iäkkäälle testihenkilölle haluttiin laatia testamentti puhelimitse

Testamenttilahjoituksien hankkimisesta on tullut yhdistyksille ja säätiöille bisnestä, jota ei valvota. MOT:n selvityksessä paljastui, että ihmisten omaisuutta havitellaan myös arveluttavilla keinoilla.

Myytävänä oleva yksiö.

Tutkimus vahvistaa korona-ajan näppituntuman: yhä nuoremmat tekevät testamentin, myös testamenttilahjoitukset yleistyvät

Poikkeusaikana on herätty miettimään, miten turvata omaisuus ja läheiset, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Hyvä testamentti -kampanja kysyi testamenttiasioita tuhannelta suomalaiselta viime syksynä.

Olavi ja Sanni Hellén

Olavi kuoli ensin, sitten lähti Sanni – vaatimaton pariskunta oli säästänyt kaikessa hiljaisuudessa valtavan summan ja jätti kotikunnalle vain yhden ehdon

Hellénien pariskunta testamenttasi yli 600 000 euron omaisuutensa Ruokolahden kunnalle. Kuntaliiton mukaan suoraan kunnille osoitettujen testamenttien määrä on vähenemässä.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Varallisuuserot ovat kiusallisia ja on varakkaan vastuulla ottaa ne huomioon

Keskiluokkaisesta ihmisestä tuntuu kiusalliselta puhua köyhyydestä, koska on kiusallista, ettei kaikilla ole samoihin juttuihin varaa kuin minulla. Mutta jos köyhyydeltä sulkee silmänsä, sulkee myös monta ihmistä ulkopuolelle, kirjoittaa Thurén.

kannabiskasvi turun viljelmillä 2019

Espoolaismies kasvatti kannabista ammattimaisesti ja elätti itsensä 300 000 euron myyntituotoilla, epäilee poliisi

Poliisi epäilee kolmekymppisen miehen kasvattaneen ja myyneen vuosien ajan kannabista ammattimaisesti omakotitalossaan. Miehen jäätyä kiinni poliisi takavarikoi suuren osan rikoksella saadusta omaisuudesta.

Mikkelin kaupungintalon sisäänkäynti.

Mikkelin talousarvio hyväksyttiin, mutta säästökuuri jatkuu – valtuuston puheenjohtaja: "Työhousut jalkaan ja hommiin"

Valtuusto hyväksyi alijäämäisen talousarvion, mutta vaatii vielä miljoonien säästöt seuraavan kolmen kuukauden aikana. Valtuuston puheenjohtaja uskoo, että virkamiehet ja päättäjät saavat ensi vuoden tilinpäätöksen plussalle.

oulun kaupungintalo

Oulun vuoden 2022 talousarvio hyväksyttiin lisäyksin – kaupunginhallitukselle terveiset Oulun kaupunginsairaalan huonosta hoitajatilanteesta

Hallintokuntia kehotettiin karsimaan turhaa byrokratiaa ja valmistelussa on esteettömyyskoordinaattorin virka. Värtön liikuntahalli jatkaa vuoteen 2024, lisäksi rahaa liikuntapaikkoihin kartoitetaan.

Naispapin kädet

Oulun seurakuntien miljoonan euron henkilöstösäästöt toteutumassa – vanhustyön pastorin virasta tiukka äänestys kirkkovaltuuston kokouksessa

Lakkautettavia tehtäviä on etenkin pappisviroissa, lastenohjaajissa ja nuorisotyössä. Yhteensä säästöjä tehdään noin 20 viran verran vuosina 2022–2026.

Susanna Junttila.

Rovaniemen sijoituksille uusi ohjeistus – kaupunginhallituksen puheenjohtaja: nyt päästään sijoittamaan maltillisesti ja vastuullisesti

Uudet ohjeet päätettiin laatia sen jälkeen, kun reilu vuosi sitten selvisi että kaupunki oli menettänyt reilut 700 000 euroa varallisuuttaan korkean riskin sijoituksissa.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Kultainen noutaja

Opettavaisen tarinan kansalle nosti esiin Kajo.

Lappeenrannan satelliittikartta.

Lappeenrannan kaupunginhallitus aloitti ensi vuoden talousarvion käsittelyn – mittavat rakennusinvestoinnit jatkuvat

Lappeenrannan kaupunginhallitus jatkaa talousarvion käsittelyä viikon kuluttua. Käsittelyä on mahdollista jatkaa vielä kolmannenkin päivän verran.

Kokoustavia ihmisiä pöytien äärellä, läppärit edessään.

Ranuan talous jäämässä tappiolle

Talousarvioehdotuksen mukaan Ranuan kunnan talous jää ensi vuonna yli 600 000 euroa alijäämäiseksi.

Päivi Kankaanmäki, Terhi Mäkinen ja Päivi Korhonen kannattelevat nuoren männyn runkoa metsässä Hämeenlinnan Evolla.

Metsää omistavat naiset perustivat Facebook-ryhmän, koska "miesten puheista ei saanut tolkkua" – naisiin suhtaudutaan alentuvasti metsänomistajina

Melkein puolet metsänomistajista on naisia. Silti naiset kokevat, että heidät sivuutetaan metsää koskevissa keskusteluissa.  Naismetsänomistajien someryhmä syntyi tarpeesta verkostoitua ja jakaa tietoa.

Imatran kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.)

Imatran kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion – tavoitteena on kasvattaa yritysten määrää ja verotuloja

Imatran kaupunginvaltuusto on hyväksynyt ensi vuoden talousarvion neljännen käsittelyn jälkeen.

Vanhus lukee lehteä.

Upporikas sotaveteraani yllätti pienen paikkakunnan testamentilla – nyt vanhukset pääsevät taksilla kuntosalille

Ylöjärven kaupunki peri poikkeuksellisen satojen tuhansien eurojen omaisuuden. Kaupunki rakensi kuntosalin ja palkkasi geriatrin. Kyläyhdistys haluaisi mukaan toimintaan.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Naisten nimiä ei juuri löydy Pohjois-Pohjanmaan kovatuloisimpien listalta

Pohjois-Pohjanmaan suurituloisin nainen löytyy maakunnan kovatuloisimpien listalta sijalta 20. Koko maassa sadan suurituloisimman joukossa oli viime vuonna alle kymmenen naista.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Kainuun verotilaston kärki vaihtui: eniten veroja maksoivat kiinteistösijoittajat ja hallitusammattilaiset

Eniten veroja maksoi Kainuussa viime vuonna hallitusammattilainen Heikki Tuomaala. Toisella sijalla on kiinteistösijoittaja Seppo Saastamoinen.

Pertti Yliniemi, Lapland Hotels

Matkailualalta tuttu Pertti Yliniemi on Lapin tulokärki: "Ei mitään tekemistä matkailun kanssa" – kolmelle miljoonatulot yrityskaupoista

Miljoona-ansioihin ylsi ainakin seitsemän lappilaista. Pertti Yliniemi Muoniosta nostaa esiin yrittäjien verotuksen: "Todellinen veroaste on siis 60".

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Mikä ihmeen veropäivä ja kenen tulot näkyvät listoilla? "Suomessa on rehellisiä ja vähän unohtelevaisia kansalaisia", sanoo professori

Verottaja antaa keskiviikkona medialle listat suurituloisimmista suomalaisista. Kaikki varallisuus ei kuitenkaan näy verotiedoissa. Kysyimme julkistalouden professorilta, mistä on kyse.

Imatran kaupungintalo

Neljäs kerta toden sanoi – Imatran kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioesityksen

Talousarvioesityksen toimintakate on 171,1 miljoonaa euroa ja tulos 13 300 euroa.

Mauri Päivinen istuu kirkon penkillä puku yllään ja katsoo viistosti alaspäin. Taustalla kaksi miestä kirkon sisäänkäynnin edessä.

"Nyt olisi ollut minun vuoroni kuolla", ajatteli Mauri Päivinen, kun vaimon jälkeen lähti oma poika – surutaakkaa lisää armoton byrokratia

Läheisten kuormaa voi keventää tekemällä testamentin. Asianajajan mukaan esimerkiksi uusperheissä testamentin tekeminen voi olla monimutkaista ja siihen kannattaa pyytää apua.

Kahdenkymmenen sentin kolikoita pinossa.

Vaasan kaupunginhallitus jätti talousarvion pöydälle

Vaasan kaupunginhallitus palautti talousarvion valmisteluun. Kyse on kuitenkin lähinnä pienistä tarkistuksista ja varmistuksista, sanoo kaupungin talous- ja strategiajohtaja Miina Äkkinen.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee talousarviota ja -suunnitelmaa

Talousarvio- ja taloussuunnitelmaesitykseen ei sisälly veronkorotuksia.

Kerrostalon lasitettuja parvekkeita.

Building management firms admit problems after Yle investigation

Building management firms were found to receive commissions on contracts from housing company spending. 

Nuori selaa kännykästään TikTokin videoita

Mustasaaren ruotsinkielisellä yläasteella poikkeuksellista ilkivaltaa –TikTok-villityksen epäillään olevan tuhotöiden taustalla

TikTok-sovelluksessa leviää haaste, jossa yllytetään tuhoamaan koulun omaisuutta sekä varastamaan irtaimistoa. Haasteen arvellaan innostaneen nuoria tekemään ilkivaltaa Korsholms högstadiumissa.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Putkimieheksi tekeytyneen miehen epäillään anastaneen vanhuksien omaisuutta Helsingissä

Suurin osa asianomistajista on iäkkäitä henkilöitä, jotka liikkuvat rollaattorin kanssa.

Poliiis yrittää poistaa mielenosoittajaa portailta.

Helsinki court freezes climate action group's assets

Elonvaalijat, the registered association which organises the activities of the Elokapina climate protest movement, has denied committing any fundraising crimes.

Eveliina Pehkonen leimaa asunto-osakekirjaa.

Vasta kolme prosenttia taloyhtiöistä on ehtinyt siirtyä sähköiseen huoneistotietojärjestelmään – aikaa on vuoden 2023 loppuun

Paperiset osakekirjat jäävät vähitellen historiaan, kun taloyhtiöt saavat osakeluettelot siirrettyä. Sen jälkeen asuntojen nykyisten omistajien on kymmenessä vuodessa muutettava omistuksensa sähköiseksi.

Poliisit ja Elokapinan mielenosoittajat ovat vastakkain Eduskuntatalon edessä iltapimeällä.

Police suspect climate group of fundraising violations

Police have filed for a court order for the sequestration of assets of the association supporting the Elokapina climate protest movement over suspected violations of fundraising laws.

Jeff Bezos.

Forbes julkaisi maailman rikkaimpien listan – korona-aika on kiihdyttänyt omaisuuksien kasautumista

Pandemia-ajan koettelemukset eivät miljardöörien varallisuuden kertymistä haittaa. Forbesin lista paljastaa, että pörssikurssien nousu, kryptovaluutat ja elvytysraha ovat tehneet rikkaista entistä rikkaampia.

Oulun kaupungintalo kesällä

Verotulojen kasvu kirittää Oulun kaupungin taloutta, jonka tarkka suunta selviää vasta tämän vuoden koronakulujen ja -tukien jälkeen

Oulun talousluvut näyttävät ennakoitua paremmilta, mutta edelleen yli 40 miljoonaa euroa alijäämäiseltä. Verorahoitus on kääntynyt kuitenkin selvään kasvuun, ja elokuussa oltiin jo yli 60 miljoonaa euroa korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten.

Matkustaja kävelee perässä vedettävän laukun kanssa lentokentällä.

Lehti: "Voit ostaa viisumin Australiaan" – Tuhannet miljonäärit ovat saaneet viisumin maahan, vaikka se on sulkenut rajansa koronapandemian vuoksi

Koronapandemian alettua Australia sulki rajansa lähes täysin ulkomaisilta matkustajilta. Pandemian aikana maa on kuitenkin myöntänyt viisumeja, jotka mahdollistavat maahan pääsyn, jos hakijalla on miljoonia dollareita varallisuutta, kertoo Sydney Morning Herald.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu kasvaa Suomessa – verotuksen pitäisi tasata tuloja, mutta se onkin yksi syy, joka kasvattaa varallisuuseroja

Suomessa suurituloinen omistaja saattaa maksaa vähemmän veroa kuin ansiotuloa tienaava palkansaaja. Professori Matti Tuomalan mielestä epätasa-arvoinen verotusjärjestelmä on osaltaan johtanut varallisuuserojen kasvuun.

Käyrälammen uimarannan laiturit ja rantahiekkaa

Käyrälammen uimarannalle Kouvolassa suunnitellaan säilytyslokeroita arvotavaroita varten – rannalla voisi ladata myös puhelimensa

Harvalla rannalla on paikkoja, joissa voisi säilyttää arvotavaroitaan uinnin ajan. Käyrälammen uimarannalle Kouvolaan suunnitellaan säilytyslokeroita, jotka pitäisivät tavarat turvassa. Tulevaisuudessa myös puhelimen voisi ladata rannalla.

Tietokirjailija Asta Leppä poseeraa kameralle.

Asta Lepän kolumni: Kieliikö omistusasunnosta unelmointi epäluottamuksesta maailmaan?

Vuokra-asujien määrä kasvaa, mutta suomalaisten haave omasta tuvasta elää yhä sitkeästi. Historioitsijan mielestä omistusasumisen ihanne kielii jossakin määrin myös yhteiskunnallisesta epäluottamuksesta, kirjoittaa Leppä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle