Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mäkihyppääjä ilmalennossa Rukan suurmäessä.

Suomalaispomo sai hitaan laivan liikkeelle, mutta mäkipukujen testauksen läpinäkyvyys hiertää yhä Petter Kukkosta – ”Neutraali osapuoli puuttuu”

Mäkihyppypuvut puhuttivat Urheilustudiossa, kun Yle Urheilun asiantuntijat Petter Kukkonen ja Janne Ahonen keskustelivat FIS:n entisen varustekontrolleri Mika Jukkaran kanssa pukujen mittaamisesta ja mittaustilanteen läpinäkyvyydestä.

Jenny Rautionaho hyppää mäkeä.

Miksi naiset eivät kilpaile Rukan maailmancupissa mäkihypyssä ja yhdistetyssä? Rukan kilpailupäällikön mukaan syynä on liian iso mäki

Rukan maailmancup-tapahtuman kilpailupäällikkö Jukka Tahkola uskoo, että naisten mäkihyppy ja yhdistetty nähdään lähivuosina Rukan maailmancupin ohjelmassa.

Mäkihypyssä rikkoutui lasikatto, kun maailmancupia hypättiin marraskuun alussa ensi kertaa lumen sijasta muoville.

Norjalaisten hiihtopomojen halut ajoivat Salpausselän 100-vuotiskisat haastavaan ajankohtaan – joudutaanko mäkikisat hyppäämään lumen sijaan muoville?

Lahdessa kilpaillaan pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupia maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Tuolloin terminen kevät on useana viime vuonna ollut jo pitkällä.

Rukan hiihtostadion.

Ruka Nordic alkaa tänään – ensimmäisenä vuorossa perinteisen hiihtotyylin sprinttikarsinnat

Maastohiihdon sprinttikarsinnat alkavat kello 11. Tuolloin kisataan sekä miesten että naisten sarjoissa. Seuraamme tapahtumaa myös Yle Pohjois-Suomen lähetyksissä ja verkossa.

Piirretty ylioppilaslakki

Onnea uusille ylioppilaille! Ylen ylioppilaskoneesta näet, kuka saa valkolakin ja minkälaisin arvosanoin Suomen lukioissa on kirjoitettu

Yle julkaisee ylioppilaskoneessa tänä syksynä valmistuvien opiskelijoiden nimet sekä tilastotietoja maan kaikista lukioista.

Yhdistetyn urheilija Leevi Mutru joukkueen leirillä Planicassa.

Suomalaishyppääjä tuli pää edellä rinteeseen ja sai aivoverenvuodon – mäkeen palannut Leevi Mutru on kamppaillut hyppykammoa vastaan

Yhdistetyn urheilija Leevi Mutru kaatui pahoin heinäkuussa Lahden normaalimäessä ja on toipunut kesän aikana aivovammasta. Mutru ei kuitenkaan halua pelätä tai päättää uraansa kaatumiseen.

Opiskelija Saara Säkäjärvi ja hänen opiskelijatoverinsa seisovat Iso-Kristiinan ostoskeskuksessa.

Tutkija selvitti, miten paljon rahaa suomalainen tarvitsee onneen: "Vaatimatonta"

Paljon tutkittu nyrkkisääntö on, että raha lisää onnea, kunnes sitä on tarpeeksi. Alle tuhat euroa on kuitenkin liian vähän.

Krista Pärmäkoski hyppää ilmaan maalialueella Lahden Salpausselällä.

Nämä talvilajien maailmancupin kisat Yle näyttää kanavillaan

Talvi tulee taas ja samalla Ylen kanavat täyttyvät lumilajeista. Tänä talvena nähdään totutun kattavasti niin maailmancupin kisoja kuin MM-kilpailujakin.

Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen.

Tässä ovat Ylen Urheilustudion uudet asiantuntijat – Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen hyppäävät uuteen rooliin

Yhdistetyn maajoukkueen entinen päävalmentaja Petter Kukkonen ja entinen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen vahvistavat Urheilustudion jo ennestään vahvaa asiantuntijatiimiä.

Venäjän maastohiihtomaajoukkueen jäseniä Oslossa talvella 2022.

Venäläisten saapuminen huipputärkeisiin kokouksiin aiheutti "kaaoksen", norjalaiset häipyivät – Suomen hiihtopomo selittää, miksi ei harkitse samaa

Sveitsin Zürichissä on käynnissä Kansainvälisen hiihtoliiton tärkeitä kokouksia. Useat norjalaiset poistuivat paikalta. Suomi ei boikotoi kokouksia, mutta vaatii, että venäläiset ja valkovenäläiset eivät jatkossa olisi paikalla.

Eero Hirvonen mäkihyppyvarusteissa.

Eero Hirvonen löysi vuosiksi kadonneen hyppyvireensä yhdistetyn kesä-GP:ssä – yhteistyö ex-maajoukkuevalmentaja Petter Kukkosen kanssa kukoistaa

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ottivat kaksoisvoiton yhdistetyn kesä-GP:n kokonaiskilpailussa. Seuraavaksi kaksikko kilpailee Lahdessa SM-kesäkisoissa viikonloppuna. Syksyn ohjelmaan kuuluu leireilyä muun muassa ensi talven MM-kisapaikkakunnalla Planicassa.

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.

Ilkka Herola yhdistetyn ylivoimaiseen voittoon Ounasvaaran kesäkilpailussa - Herola kiinni myös mäkihypyn kokonaiskilpailun voitossa

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola on vahvassa vireessä, kun kansainvälinen kesä-gp lähestyy.

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola Ounasvaaralla kesäleirillä.

Useita Suomen mäkikeskuksia uhkasi täydellinen rapistuminen – Ounasvaaran talviurheilukeskus halutaan nostaa entiseen loistoonsa

Eri puolilla Suomea on kunnostettu ja rakennettu viime vuosina nopeassa tahdissa junioreille pieniä hyppyrimäkiä, mutta useat suuremmat mäet uhkaavat rapistua ja vaativat uudistuksia.

Perhe Malacinski Ounasvaaralla.

Yhdistetyn huipuille Annika ja Niklas Malacinskille Suomi on toinen kotimaa: “Mummolan hyvä ruoka ei oikein sovi yhteen mäkihypyn kanssa”

Yhdysvaltalaiset sisarukset Annika ja Niklas Malacinski ovat vierailleet pienestä asti Lapissa ja Rovaniemellä. Mummolan patojen ääreen pääsy on unelmien täyttymys. Molemmat tähtäävät urheilu-urallaan korkealle.

Antti Aalto hyppää mäkeä Pekingin olympialaisissa.

Mika Kojonkoski maalailee kovia tavoitteita Suomen mäkihypylle – neljässä vuodessa huipulle uuden tiimin voimin

Mika Kojonkosken johtama Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuetiimi on paiskinut hommia pari kuukautta. Projektin yksi tärkeimmistä palasista on suomalaisille tuiki tuntematon hollantilainen, Pierre Hartmann.

Yhdistetyn urheilija Annamaija Oinas vuonna 2021 nuorten MM-kisoissa Lahdessa.

Yhdistetyn sulkeminen olympialaisista torppaisi Annamaija Oinaan unelman – lajin tulevaisuudesta päätetään ensi viikolla

Yhdistetty saatetaan pudottaa vuoden 2030 talviolympialaisten lajivalikoimasta. Petter Kukkonen uskoo, että lajin aseman kyseenalaistamisen taustalla on tasa-arvokysymyksen lisäksi raha.

Ilkka Herola hiihtää.

Ilkka Herolan hurja urakkapäivä päättyi hopeaan ja historiankirjoihin – "En hiihdä enää metriäkään"

Ilkka Herola otti viikonlopun aikana SM-mitalin hiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Perttu Reponen voitti yhdistetyn SM-kisan.

Iivo Niskanen kolmen olympiamitalinsa kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Ounasvaaran talvikisoissa nähdään SM-ladulla kaikki talven suomalaiset hiihdon olympiamitalistit – maasto on rankempi kuin Holmenkollenilla

Ounasvaaran talvikisoja herätellään henkiin vuosien tauon jälkeen. Rovaniemelle saapuu koko Suomen pohjoismaisten hiihtolajien parhaimmisto.

Eetu Nousiainen räväytti avauskierroksen toiselle sijalle

Eetu Nousiainen hakee jatkoa huippusijoitukselle Planicassa – ensi viikolla ohjelmassa yhdistetyn SM-kisat: "Suksiakaan ei vielä ole"

Eetu Nousiainen säväytti viime sunnuntaina kahdeksannella sijalla Oberstdorfin lentomäessä. Ensi viikonloppuna Planicassa Nousiaisella on mahdollisuus jatkaa hyviä suorituksia.

Janne Ahonen tuuletti SM-pronssia.

Janne Ahosta pyydettiin mukaan yhdistetyn SM-kisoihin – antaa suoran arvion Suomen uuden mäkikomeetan mahdollisuuksista Ilkka Herolaa vastaan

Janne Ahonen paljasti, että yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen yritti houkutella häntä mukaan Rovaniemelle yhdistetyn SM-kisoihin. SM-karkeloissa on mukana sunnuntaina mäkikisassa säväyttänyt Eetu Nousiainen.

Jarl Magnus Riiber tuuletti Schonachissa maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Hannu Mannisen kaikkien aikojen voittoennätys meni rikki jännittävässä kisassa – norjalaistähti häkeltyi: "Täysin sairasta!"

Jarl Magnus Riiber piti yhdistetyn maailmancupin viimeisen kilpailun jännittävänä, kun päästi Itävallan Johannes Lamparterin voittokamppailuun.

Ilkka Herola nousi palkintokoroketaisteluun – Jarl Magnus Riiber nousi Hannu Mannisen rinnalle

"Aivan loistava hiihto!" Ilkka Herola mykisti jälleen – Jarl Magnus Riiber nousi Hannu Mannisen rinnalle kaikkien aikojen ykköseksi

Ilkka Herola nousi kaukaa takaa kamppailemaan vielä kauden toisesta palkintokorokesijoituksesta. Se ilahdutti Yle Urheilun asiantuntijaa Tommi Nikusta.

Rosa Pohjolainen Levillä 21.11.2021.

Suomen joukkue valittu nuorten talviolympiapäiville: Vuokatti-Ruka urheiluakatemiasta runsaasti urheilijoita mukana

Kisoissa nähdään myös jo Pekingissä startanneita suomalaisia, kun alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen starttaa pujottelussa Vuokatissa reilun viikon päästä alkavissa kisoissa.

Yhdistetyn valmentaja Antti Kuisma.

Päävalmentajan paikalle tähyävä Antti Kuisma haluaisi palauttaa suomalaisen yhdistetyn huipulle: "Voittamisen kulttuuri puuttuu"

Entinen yhdistetyn urheilija ja nykyinen nuorten maajoukkuevalmentaja Antti Kuisma on kiinnostunut yhdistetyn päävalmentajan pestistä, kun Petter Kukkonen jättää pestin tämän kauden jälkeen.

Ilkka Herola kuvassa.

Herolan hirmuhiihto toi viitostilan – Roponen iloitsi myös Hirvosen suorituksesta: "Urheilija on yleensä henkisesti niin vahva, miten viimeinen kisa menee"

Holmenkollenin viikonloppu päättyi yhdistetyn suomalaisilla iloisissa merkeissä, kun Ilkka Herola ja Eero Hirvonen mahtuivat seitsemän parhaan joukkoon.

Perttu Reponen hiihtää Rukan maailmancupissa 2020.

Suomelle yhdistetyn viestikultaa nuorten MM-kisoissa

Ankkuri Perttu Reponen ratkaisi omalla osuudellaan maailmanmestaruuden Suomen joukkueelle.

Perttu Reponen hiihtää olympialaisissa.

Perttu Reponen nousi loistohiihdolla nuorten MM-hopealle: "Mahtava päivä ladulla"

Perttu Reponen, 20, oli mäkiosuuden jälkeen 13:ntena, mutta nousi MM-mitaleille Zakopanessa käydyssä yhdistetyn normaalimäen kisassa.

Korona varjostaa Nuorten talviolympiapäivien järjestelyitä.

Euroopan Olympiakomitea linjasi: Venäjän ja Valko-Venäjän nuoret jätetään olympiapäivien ulkopuolelle

Venäjä oli yksi isoimmista joukkueista, joka on ilmoittautunut Vuokatin isännöimiin nuorten EYOF-kisoihin.

Bjarte Engen Vik on yksi menestyneimmistä yhdistetyn urheilijoista.

Yhdistetyn norjalaistähti Bjarte Engen Vik oli suomalaisten kauhu, joka lopetti uransa kuin seinään – vaihtoi urheilun aivan toisenlaiseen elämään

Kun listataan yhdistetyn merkittävimpiä urheilijoita, norjalaista Bjarte Engen Vikiä ei voi sivuuttaa. Urallaan kaiken voittaneella Vikillä on myös erityinen paikka suomalaisten ilonpilaajana.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä Pekingin olympialaisten pikakisassa.

Tero Seppälä ampumahiihdon yhteislähdössä – katso perjantain lähetystiedot

Suomen ja Slovakian välinen olympiavälierä kuullaan suorana Yle Puheessa kello 06.10 alkaen. Ampumahiihdossa perjantain suomalaisnimi on Tero Seppälä.

Japani yllätti yhdistetyn viestissä ja ylsi Itävallan edelle kolmanneksi

Suomi jäi yhdistetyn joukkuekilpailussa 8. sijalle – Norja ylivoimaiseen voittoon, Japanille yllätyspronssia

Suomen miehet päätyivät yhdistetyn joukkuekilpailussa hiihto-osuudella 8. sijalle heikohkon mäkiosuuden jälkeen.

Petter Kukkonen kuvassa.

Petter Kukkonen avautui rajusti olympiapettymyksen jälkeen – sanoo Yle Urheilulle, että harkitsee oikeasti lopettavansa valmentamisen kokonaan

Petter Kukkosen valmennusura ei saanut kruunua henkilökohtaisesta olympiamitalista. Suomalaiset lähtevät torstain joukkuekilpailuun paineettomassa tilanteessa ja rennoin mielin.

Jon Sallinen åker i världscupen.

Katso torstain suomalaiset ja lähetystiedot

Pekingin olympialaisissa kilpailee torstaina kuusi suomalaisurheilijaa. Suomalaisten onnistumisia saa jännittää freestylen halfpipen karsinnassa, taitoluistelussa ja yhdistetyssä.

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Iivo Niskanen.

Suomen joukkue voi poistua Pekingistä parhaalla mitalisaldolla sitten vuoden 2002 – hiihtäjien takana tulokset ovat kuitenkin täysin toisenlaiset

Pekingin talviolympialaiset ovat sujuneet Suomen joukkueelta kaksijakoisesti. Maastohiihto on lujittanut otettaan mitalilajina, sama pätee yksilölajien pistesijoihin.

Ilkka Herola joutui pettymään yhdistetyn hiihto-osuudella tiistaina 15. helmikuuta.

"Turhaa haihattelua" – asiantuntija lataa tiukan näkemyksen Ilkka Herolan mitalitaiston jälkipuinnista ja esittää ison kysymyksen lajiväelle

Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen ei usko, että Herola olisi noussut mitalikamppailuun, vaikka olisi lähtenyt kisan ykkösen Jörgen Graabakin rinnalla hiihtokisaan.

Ilkka Herola kuvassa.

Suomen mitalisuosikki Ilkka Herola ruoski itseään pettymyksen hetkellä – "Turha haaveilla niiden suhteen, mitä jäi saavuttamatta"

Ilkka Herolan olympialaiset olivat pettymys. Normaalimäen kilpailussa hän oli kuudes ja suurmäen kilpailussa 16:s. Herola ei selitellyt epäonnistumistaan.

Jarl Magnus Riiber joutui peruuttelemaan Zhangjiakoun hiihtostadionilla.

Norjan ylivoimainen kultasuosikki kyykkäsi koronataudin takia, epäilee Toni Roponen – ladulla mokannut Riiber paljasti voivansa todella pahoin

Jarl Magnus Riiber ei kokenut oloaan terveeksi tiistain kilpailussa, eikä välttämättä ole mukana joukkuekilpailussa. Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen käy läpi dramaattisen kilpailun.

Jarl Magnus Riiber olympialaisten suurmäen kilpailun hiihto-osuudella.

Kommentti: Norjan supertähti teki uskomattoman ja Lahdesta tutun virheen – valmentajan sanat joulukuulta nousivat pahaenteisesti mieleen

Jarl Magnus Riiberin piti ottaa monen vuoden hallinnan jälkeen myös olympiavoitto, mutta toisin kävi. Hän teki juniorivuosiltaan tutun virheen, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Jarl Magnus Riiberille sattui valtava moka hiihto-osuudella

"Tunnen itseni idiootiksi" – norjalaistähdeltä uskomaton munaus olympialadulla, muistatko myös nämä Riiberin hämmentävät mokat?

Jarl Magnus Riiberin hyytymisestä huolimatta Norja juhli kaksoisvoittoa yhdistetyn suurmäen kilpailussa. Riiberin menestyksekkäälle uralle on sattunut hämmentävän monta erikoista sekoilua hiihtoladulla.

Jääräpäinen Eero Hirvonen Ramsaun leirillä

"Aina kun jotain uutta ehdottaa, pitää varautua pieneen riitaan" – Petter Kukkonen on nähnyt jääräpäisen Eero Hirvosen kasvun pojasta mieheksi

Petter Kukkonen ja Eero Hirvonen avaavat yli vuosikymmenen kestäneen yhteistyön taustat, jossa riidoilta ei ole vältytty, kun jääräpäinen urheilija ja itsekriittinen valmentaja ovat rakentaneet nousua maailman huipulle.

Ilkka Herola ser trött ut.

Kommentti: Ilkka Herolan mahdollisen olympiamitalin ympärillä käydään ihmeellistä keskustelua – kaksi oivaa kiteytystä kertovat sen hölmöydestä

Ilkka Herolan mitalispekulaatiota on varjostanut keskustelu, joka on syytä unohtaa, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Jarl Magnus Riiber hoppar backe i Ruka.

Norjalaistähti Riiberin olympiamatka saa farssin piirteitä – paluu hyppyrimäkeen viivästyi, kun hyppypuku jäi autoon ja kuski lähti kotiin

Jarl Magnus Riiber kilpailee tiistaina yhdistetyn suurmäen kilpailussa. Riiber ei päässyt mukaan normaalimäen kilpailuun positiivisen koronatestituloksen takia.

Ilkka Herola ser nöjd ut efter sitt hopp i normalbacken i OS.

Katso tiistain suomalaiset ja lähetystiedot

Tiistaina suomalaisia nähdään freestylessä, yhdistetyssä, ampumahiihdossa ja taitoluistelussa.

Samppa Lajunen, OS 2002.

Samppa Lajunen teki taianomaisen olympiatempun ja katosi julkisuudesta – nyt hän kertoo, että satojen miljoonien bisnes sai kipinän urheiluaikoina

Entinen yhdistetyn urheilija Samppa Lajunen kertoi Yle Urheilulle, että paluu kisoihin oli hetkellisesti mielessä lopettamisen jälkeen. Katso kolmiosainen sarja Samppa Lajusesta Yle Areenasta.

Ilkka Herolan kasvot olivat jäässä maalissa.

Miten Ilkka Herolan unelmasauma olympiakultaan mureni? Toni Roponen avaa syyt pettymykseen ja suitsuttaa hurjaa loppua, jossa oli ainekset tragediaan

Ilkka Herola jäi kuudenneksi Pekingin olympialaisissa. Herolalta odotettiin jopa nousua kamppailuun olympiavoitosta, mutta toisin kävi.

Ilkka Herolan kilpailu päättyi pettymykseen.

Kommentti: Ilkka Herola menetti upean sauman jopa olympiavoittoon – saksalainen varasti suomalaiselle povatun roolin

Vinzenz Geiger teki sen, mitä Ilkka Herolalta odotettiin. Etukäteen olisikin pitänyt jännittää enemmän suomalaistähden hiihtokuntoa kuin mäkikuntoa, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Miesten yhdistetyn loppusuora

Saksan Geiger olympiakultaan hirmukirillä, kuudenneksi sijoittunut Ilkka Herola pettyneenä: "Voi olla, että valitsin väärän suksen"

Kuudes sija on Herolalle hänen uransa paras olympialaisissa. Herola lähti hiihto-osuudelle kahdeksannelta sijalta. Olympiakultaa voittanut Geiger oli Herolaa hiihto-osuudella 42 sekuntia nopeampi.

Ilkka Herola juhlii MM-hopeaa Oberstdorfissa talvella 2021.

Katso keskiviikon suomalaiset ja lähetystiedot

Yhdistetyn urheilijat aloittavat keskiviikkona kisansa Pekingissä. Suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Ilkka Herolaan. Naisten pujottelussa on mukana kolme suomalaista.

Ilkka Herola Seefeldin maailmancupissa maalissa.

Suureksi mitaliehdokkaaksi noussut Ilkka Herola nostaa esiin ison kysymysmerkin yhdistetyn olympiamatkojen alla: "Ei ole vertailukohtia"

Ilkka Herolan mukaan korkea ilmanala voi sekoittaa pakkaa yhdistetyn olympimitalitaistoissa. Zhangjiakoussa hiihdetään lähes 1 800 metriä merenpinnan yläpuolella. Yhdistetyssä ei ole hiihdetty korkealla kymmeneen vuoteen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle