Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Timo Soini, konkaripoliitikko Bembölen Kahvituvan pihalla.

Timo Soini pohtii vastuutaan perussuomalaisten puheenjohtajana: ”Olisiko voinut puuttua vielä kärkevämmin siihen, kun toisia ihmisiä loukataan”

Soini kritisoi nykyisiä perussuomalaisia poliittisesta linjanmuutoksesta. Puolue oli jo Soininkin aikaan rasismisyytösten kohteena.

Äärioikeiston mielenosoittajia Suomen lippujen ja iskulauseiden kanssa eduskuntatalolla.

Äärioikeiston vaatimus puuttua äärivasemmiston puheisiin on tutkijan mukaan tuttu kikka viedä huomio muihin kysymyksiin

Liike luetaan ääriiliikkeeksi, kun se lopettaa kunnioittamasta vapaata länsimaalaista demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta.

Politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

Johanna Vuorelman kolumni: Populismi ja asiantuntijausko esitetään toistensa vastakohtina, mutta niillä on paljon yhteistä

Teknokraatti luottaa vain asiantuntijuuteensa ja populisti tietää mielestään, mitä kansa haluaa. Molemmat ovat sitä mieltä, että puoluepolitiikka on syvältä.

Sahra Wagenknecht.

Vasemmistolainen Sahra Wagenknecht vastustaa niin Venäjä-pakotteita kuin ”woke-ajattelua” – ja on Saksan toiseksi suosituin poliitikko

30 prosenttia saksalaisista voisi kuvitella äänestävänsä Sahra Wagenknechtin omaa puoluetta, jos hän sellaisen perustaisi, kertoo tuore mielipidemittaus.

En pidä hänestä, mutta hän on se, mitä Italia nyt tarvitsee, sanoo roomalainen Andrea Rizzoni

Oikeistopopulistien voitto Italiassa nosti fasismi-sanan pinnalle ja kertoo nykytrendistä Euroopassa, jossa leviää sääntöjen vastaisuus

Ylen haastattelemat asiantuntijat ennakoivat eripuraa populistien kesken. Erimielisyys vallitsee jo Venäjän hyökkäyssodasta.

Lauri Anssi Moilasen ja Olli Vuokon ohjaamassa elokuvassa seurataan minkälaisen jäljen Viikinki jättää Tony Halmeeseen ja Suomen poliittiseen ilmapiiriin. Halme löydettiin kuolleena kotoaan tammikuussa 2010.

"Ei oo laitonta hakee energiaa katkeruudesta" – Viikinki-elokuva kertoo Tony Halmeen matkan koulukiusatusta kansanedustajaksi ja itsetuhoon

Viikinki on dokumenttielokuva Tony Halmeesta, koulukiusatusta pojasta, joka jäi showpainihahmonsa vangiksi, eteni eduskuntaan ääniharavana ja päätti päivänsä kesken eduskuntakauden.

Italian vaalitulos saattaa enteillä Euroopan Unionin vakauden heikentymistä, arvioi Jenna Vehviläinen Roomassa

Mitä sinun tulisi tietää Italian vaaleista? Asiantuntijat kertovat kolme tärkeintä pointtia

Italiassa hallitukseen voi nousta paatuneita EU-kriitikkoja, joista osa kyseenalaistaa Venäjä-pakotteet. Maalla ei kuitenkaan olisi varaa kiistoihin Brysselin kanssa.

Italian veljet-puolueen johtaja Giorgia Meloni Italian parlamentissa heinäkuussa.

Italian vahvin pääministeriehdokas on äärioikeistolainen nainen – tutkija: äänestäjiä kiinnostaa talous, ei poliitikkojen kytkökset Venäjään

Syyskuun vaalien ykkösnimeksi on noussut Italian veljet -puolueen Giorgia Meloni. Karismaattisesti esiintyvä oppositiopoliitikko on jättänyt varjoonsa ex-sisäministeri Matteo Salvinin ja ex-pääministeri Silvio Berlusconin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kuopion seudun perussuomalaisia loikannut uuteen puolueeseen: Pekka Timoselle puolueen Nato-kanta oli viimeinen pisara

Uuteen puolueeseen siirtyneissä on mukana kaksi Kuopion kaupunginvaltuutettua, Pekka Timonen ja Pauli Kainulainen.

Viktor Orban suutelee Marine Le Penin kättä.

Populistit yrittivät jälleen perustaa yhteistä voimaryhmää EU-parlamenttiin – rintamaa hajottaa eripuraisuus niin Venäjästä kuin koronatuistakin

Varsovaan kokoontui yli kymmenen puolueen edustajia, muun muassa Ranskan Marine Le Pen ja Unkarin Viktor Orbán. Merkittävin kotiin jäänyt oli Italian Matteo Salvini.

Nehammer

Kovan linjan maahanmuuttokriitikosta tulossa Itävallan uusi johtaja

Sisäministeri Karl Nehammer on nousemassa Itävallan seuraavaksi liittokansleriksi. Hän aikoo jatkaa edellisen liittokanslerin viitoittamalla linjalla.

Markku Jokisipilän perussuomalaisista kertovan kirjan kansi.

Onko median, tutkijoiden ja perussuomalaisten suhde vinoutunut? Päätoimittajat ja tutkijat tyrmäävät tuoreen kirjan väitteet jopa provokatiivisina

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kritisoi torstaina julkaistussa teoksessa voimakkaasti median ja tutkijoiden suhtautumista perussuomalaisiin.

Dresdenin kaupunginvaltuutettu Silke Schöps, AfD

”Liian vasemmistolainen”, moittii AfD:n paikallispoliitikko Angela Merkelin puoluetta – oikeistopopulistit odottavat Itä-Saksassa vaalimenestystä

Radikaali Vaihtoehto Saksalle -oikeistopuolue saa todennäköisesti Saksan vaaleissa sunnuntaina yli kymmenen prosentin kannatuksen. Silti yksikään puolue ei ole edelleenkään valmis yhteistyöhön sen kanssa.

Meppi Sirpa Pietikäinen: Tiukka talouspolitiikka on mennyttä maailmaa

Suomessa pelätään puhua EU:n yhteisistä taloussäännöistä populistien ja perussuomalaisten pelossa, meppi Sirpa Pietikäinen sanoo

Pietikäisen mielestä Suomen ei kannata suhtautua talouden uudistusideoihin "hyi ei" -asenteella. Pelisääntöjä pitää arvioida tulevaisuudessa, mutta vasta huolellisen analyysin jälkeen, Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen kommentoi.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.

Testaa, erotatko Riikka Purran Jussi Halla-ahosta: tässä pelissä voit vertailla Purran ja Halla-ahon mielipiteitä

Riikka Purra nousi muutamassa vuodessa perussuomalaisten johtoon. Hänen ajatuksensa ovat hyvin lähellä Jussi Halla-ahoa, mutta kuinka lähellä? Testaa.

Puheenjohtajaehdokas Riikka Purra ottaa selfien perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella 14. elokuuta 2021

Olivatko tässä perussuomalaisten vallanvaihdoksen kaksi avainhetkeä? Halla-ahon halaus kertoi sovusta, Tiihosen nousu lupaili jotain muuta

Perussuomalaisten vallanvaihto tapahtui Seinäjoella sopuisammin kuin neljä vuotta sitten. Protestiliikkeen suosio aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa uudelle puoluejohdolle.

Riikka Purra vaalituloksen selviydyttyä Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Analyysi: Riikka Purra hyökkää oikealta punavihreän hallituksen kimppuun

Riikka Purran nousu perussuomalaisten johtoon on ollut suoraviivainen ja nopea. Perussuomalaisten poliittisille vastustajille voi tulla Purran kyydissä vielä ikävä Jussi Halla-ahon (ps.) yksitotista tyyliä.

Kansanedustaja Ano Turtiainen eduskunnassa 24.2.2021

Former Finns Party MP begins process of creating new party

Valta Kuuluu Kansalle (VKK), or Power Belongs to the People, will need to garner 5,000 signatures in order to become a recognised political party.

Kokoomuksen kampanjoimassa kuntavaaleihin Helsingin Kampissa.

Halla-aho criticises "populist" NCP immigration proposals

The National Coalition Party has expressed "regret" over terminology used in a nine-point immigration policy proposal.

Riikka Purra

Ylen kysely perussuomalaisten vaikuttajille: Riikka Purra ylivoimainen suosikki uudeksi puheenjohtajaksi

Selvä enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista perussuomalaisista vaikuttajista kannattaa Riikka Purraa uudeksi puoluejohtajaksi. Mieluisin hallituskumppani olisi kokoomus, kun taas vihreitä karsastetaan. Kyselyyn vastasi noin 90 perussuomalaista.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Riikka Purra tiedotustilaisuudessaan Helsingissä 8. heinäkuuta.

MP Purra joins Finns Party leadership race

If the party's current vice-chair wins, she will become the first woman to lead the Finns Party.

Varapuheenjohtaja Riikka Purra.

Puheenjohtajuutta pohtiva perussuomalaisten Riikka Purra: "Minulla ei ole hirvittävän suurta hinkua tällaiseen pestiin"

Kansanedustaja Riikka Purra pohtii Jussi Halla-ahon saappaiden täyttämistä, kunhan eduskunta päättää istuntokautensa. Hän ei koe perussuomalaisten puheenjohtajan pestiin suurta vetoa, mutta harkitsee ehdokkuutta.

Aleksander Ceferin

Uefa-pomo vastasi saksalaisten kritiikkiin sateenkaaristadionin EM-kisapannasta: “Emme halua, että meitä käytetään populistisiin toimiin”

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferinin mukaan urheilujärjestöjä käytetään liian usein väärin omiin tarkoituksiin.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra vieraili Ylen Ykkösaamussa 8. toukokuuta.

Perussuomalaisten Riikka Purra: "Perussuomalaisten tulevalta puheenjohtajalta vaaditaan hyviä hermoja"

Perussuomalaisten puheenjohtajakisan ennakkosuosikki Riikka Purra aikoo tehdä päätöksen puheenjohtajuudesta mietiskeltyään asiaa kesämökillään. Purran mukaan puoluejohdon kesken puheenjohtajakysymyksestä on keskusteltu kuukausien ajan.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecký.

Tuesday's papers: Finns Party leadership, remote learning, defeat for Finland's Eagle-Owls

Morning newspapers look at the prospects for the populist Finns Party after its leader says he's stepping down.

Eduskuntavaalit 2019. Perussuomalaisten vaalivalvojaiset. Jussi Halla-aho suutelee vaimoaan Hilla Halla-ahoa.

Bloggaajasta politiikan huipulle – näin puoluejohtajan tehtävät jättävän Jussi Halla-ahon ura on edennyt

Jussi Halla-aho kertoi maanantaina jättävänsä puoluejohtajan tehtävät. Hän nousi puheenjohtajaksi dramaattisessa Jyväskylän puoluekokouksessa vuonna 2017. Halla-aho on omiensa keskuudessa erittäin suosittu.

Jussi Halla-aho

Analyysi: Halla-aho suitsii perussuomalaisten perinnettä – valta vaihtuu, ennen kuin puheenjohtajasta tulee puoluettaan suurempi

Isoin kysymys vallansiirrossa on se, miten perussuomalaiset pärjää jatkossa ilman Halla-ahoa, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Riikka Purra ja Jussi Halla-aho poseeraavat, Matti Matikainen kuvaa.

Kuntajytky jäi näkemättä, vaikka perussuomalaiset oli suurin voittaja ja otti ykköspaikan kuudessa kunnassa

Perussuomalaisten kannatus kasvoi 5,7 prosenttiyksikköä, ja puolue on siten vaalien suurin voittaja. Puolue saavutti suurimman puolueen aseman kuudessa kunnassa. Suosio jäi kuitenkin paljon ennusteista.

Riikka Purra

TV1:n Ykkösaamun vieraana perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra: Mitä haluat kysyä?

Ärhäkkäänä oppositiopoliitikkona tunnettu Purra kuvaa itseään vanhan liiton realistiksi, joka ei siedä veronmaksajan rahojen kippaamista typeryyteen tai toissijaisuuteen.

Ihmisiä EKRE.n järjestämässä itsenäisyyspäivän kulkueessa 2019.

Ekre-puolueen suosio on noussut Virossa ennätyksellisen korkealle – oikeistopopulistiset puheet vetoavat yhä enemmän myös vironvenäläisiin

Tallinnan yliopiston dosentin Tõnis Saartsin mukaan Ekre on onnistunut puhuttelemaan eri syistä tyytymätöntä kirjavaa joukkoa.

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz istuu yksin työpöydän ääressä EU-johtjien huippukokouksessa maaliskuussa 2021.

Yle selvitti: Pääministeripuolueiden kannatus laskee ympäri Eurooppaa – Tutkija Ronkainen: “Koronakriisin pitkittyminen kyllästyttää ihmisiä”

Ylen keräämän aineiston mukaan lähes kolme neljästä pääministeripuolueesta on menettänyt kannatusta Euroopassa.

Bulgarian pääministeri Boiko Borisov äänestämässä parlamenttivaaleissa Sofiassa.

Borisov väläyttää virkamieshallitusta koronan yli – vaalit vain sekoittivat Bulgarian poliittista kenttää

Bulgariaan luvassa pian uudet vaalit. Maan poliittisessa elämässä alkaa epävakauden aika.

Tutkimusjohtaja Sami Syrjämäki. 29.3.2021.

Kuka on populisti, kuka konservatiivi, entä "oikea" liberaali? Selvitimme, mitä ismien kiihtyvä käyttö kertoo yhteiskunnan kehityksestä

Identiteettiin, ilmastoon ja maahanmuuttoon liittyvät ismit kukoistavat, kun uudet ismit haastavat liberalismia.

Perussuomalaisen kansanedustaja Sebastian Tynkkysen oikeudenkäynti 3.10.2019.

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkyselle taas syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Tynkkynen kiistää syyllistyneensä rikokseen

Tynkkynen on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kahdesti aiemmin. Molemmat tuomiot koskivat muslimeita käsitteleviä kirjoituksia.

Presidentti Jair Bolsonaro poisti maskin kasvoiltaan kesiviikkona, kun hän alkoi puhua tiedotustilaisuudessa.

Brasilia matkalla kohti pahinta koronakuolemien viikkoa, populistipresidentin kansanedustajapoika neuvoi työntämään maskit syvälle

Sairaaloiden kestokyky romahtamassa, kun presidentti ja kuvernöörit eivät saaneet sovittua vaikuttavasta kansallisesta koronasuunnitelmasta.

Saksan AfD puolueen logo.

Oikeus hyllytti Saksan tiedusteluviranomaisten luvan tarkkailla oikeistopopulistista AfD-puoluetta

Saksan mediat kertoivat tällä viikolla kotimaantiedustelun julistaneen oikeistopopulistisen AfD-puolueen epäillyksi ääriryhmäksi.

Timo Soini.

Timo Soini to leave municipal politics after 20 years

Best known as founder of the populist Finns Party, Timo Soini says he will step down from municipal politics.

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Kaikkien kukkien pitää antaa kukkia, mutta joukossa on aina myös rikkaruohoja

Julkisessa keskustelussa typerimpiäkin väitteitä markkinoidaan mielipiteiksi, vaikka ne ovat täynnä vain tyhjää ääntä ja vimmaa, kirjoittaa Kari Enqvist.

Lapset pelaavat jääkiekkoa järven jäällä

Wednesday's papers: Power shift in DC, Finns Party top poll, traditional winter sports return

Midweek papers weigh issues such as a populist party's popularity, the US inauguration and outdoor physical education.

Terhi Kiemunki Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Finns Party splinter group dons colours of 1940s fascists

The group is aiming to collect enough supporter cards to officially register as a political party.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Ei mitään tekemistä todellisuuden kanssa

Nauraminenkin on muuttunut vaikeaksi, kun fakta ja fiktio sotketaan, kirjoittaa Matti Mörttinen

Mielenosoittajat ja mellakkapoliisit ottavat yhteen Yhdysvaltain kongressin edessä.

Demokratian käännekohta, kolhu Yhdysvaltojen maineelle vai uusien iskujen innoittaja? Kysyimme tutkijoilta, mitä kongressi-isku merkitsee

Tutkijoiden mukaan hyökkäys saattaa pysäyttää jo pidempään jatkuneen demokratian rapistumisen Yhdysvalloissa.

Party support 2.12.2020 - 5.1. 2021

Yle poll: Finns Party retains lead over PM's SDP

The populist party benefited from the political fallout over the repatriation of families from the al-Hol camp in Syria.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho hallituksen ja opposition koronatilannetta käsittelevän neuvottelun jälkeen eduskunnassa Helsingissä 21. joulukuuta 2020.

Analyysi: Perussuomalaisten suosion kasvu kertoo suomalaisesta Trump-ilmiöstä

Perussuomalaisten viesti puree tyytymättömiin, kirjoittaa politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Kuvassa Ylen tiloissa on Jussi Halla-aho, joka osallistui Ylen A-studioon 8. kesäkuuta 2020. Etualalla Li Andersson.

Perussuomalaiset tekevät pesäeroa Trumpiin, mutta hurraavat trumpilaiselle politiikalle – Niikon mukaan presidentti halusi maahan kaaosta

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho: Trumpin kaudella kynnys poliittiseen väkivaltaan on madaltunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle