Uusimmat artikkelit
Liikennettä ohjaavat tolpat aiheuttavat päänvaivaa autoilijoille Raumalla ja Kankaanpäässä – otimme selvää, miksi tolppia on vaikea havaita
Autoilijat ajavat Rauman toritolpan säännöllisesti kumoon. Väittävät, ettei se näy. Myös Kankaanpäässä kolisee. Miksi liikennettä ohjaavat tolpat on vaikea huomata? Kysyimme psykologilta.
Wednesdayn hittitanssi on erikoinen, mutta sen oppii helposti – katso videolta tanssinopettajan vinkit
Uusia trenditansseja on ilmaantunut aina säännöllisin väliajoin. Tiputanssista ja Macarenasta on kuitenkin someaikana tultu jo kauas, kun tanssityylejä syntyy päivittäin.
Tunteiden huomioiminen on osa hyvää johtamista – tunnekouluttajan mielestä ”Teams-junaan karkaa järki”
Tunnekouluttaja Camilla Tuomisen mielestä yrityksen tunneilmapiiri on jotain, mitä kilpailija ei voi kopioida. Voit katsoa Big Friday -yritystapahtuman osallistujien ajatuksia tunteista ja yrittämisestä pääkuvaa klikkaamalla.
Seksibileissä kosketaan vain luvalla, eikä seksistä ole mitään takuuta – “Pidän siitä, kun joku vahva mies ottaa minut ja käyttää”
Krista, Oliver ja Kaisa käyvät säännöllisesti seksibileissä. Mitä tuntevat ihmiset, joiden intiimeihin hetkiin voi kuulua useampi kuin yksi kumppani?
Avantosaunojen suosio on räjähtänyt Tampereella niin kovaksi, että nyt ”saunarallista” on tullut ilmiö
Tampereen saunojen kävijämäärät ovat kasvaneet rajusti. Lukemat ovat kaksinkertaistuneet vuodentakaisesta ajasta. Uusi ilmiö on saunaralli, eli väki vaihtaa saunaa jonon nähdessään.
Kainuun ainoa darts-seura on Sotkamossa – lajin harrastaminen on hyvässä nosteessa
Darts on lajina monipuolinen ja erilaisia tapoja kilpailla on useita. Laji sopii kaikille, joten perusteet Vuokattiin oman seuran perustamiseen olivat selvät.
Maria Aronson hylkäsi new agen ja feminismin omistaakseen elämänsä Jumalalle ja perheelleen – niin tekee yhä useampi somevaikuttaja
Uushenkisyyden harjoittajat löytävät yksi toisensa jälkeen Jeesuksen ja kertovat uskoontulostaan monituhatpäisille someyleisöilleen.
Janakkalan sala-auraajasta tuli ilmiö: kunnanjohtaja teki Räpfaijan kanssa videon ja naapurikunnan lihajalostamo harkitsee nimikkomakkaraa
Viime viikolla turenkilainen Antti Vau sai moitteita kunnan työntekijältä, koska oli mennyt oma-aloitteisesti auraamaan kävelyreittejä kunnan maille. Janakkala pyysi moitteita julkisesti anteeksi.
Matkailuala panostaa taas kansainvälisiin vieraisiin – turistit löytävät Suomen edelleen harvemmin kuin ennen pandemiaa
Ulkomaisten turistien tulo Suomeen toipuu hitaasti pandemian aiheuttamasta romahduksesta.
Trendikäs turisti jättää jäljen itsestään – tästä on kyse ilmiössä, joka levisi maailmalta Suomeen
Visit Finland haluaa Suomesta maailman johtavan kestävän matkailun maan vuoteen 2025 mennessä. Vetovoimaa toivotaan uudistavasta matkailusta.
Leikkiminen kannattaa myös aikuisena, sillä se kehittää, yhdistää ja auttaa selviytymään
Leikkiminen aikuisiällä sosialisoi ja tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden kokeilla ja mokailla. Se on myös keino selviytyä.
Onko kotipaikkakuntasi paras paikka viettää talvea? Puoli seitsemän palkitsee jälleen kiinnostavimman talvikaupungin!
Puoli seitsemän etsii kaupunkia, kylää, pitäjää tai paikkakuntaa, jossa talvi on Suomen paras.
Alexander Puution kolumni: Nyky-yhteiskunta ei tarjoa elämälle uraa suurempaa tarkoitusta
Ravistellessamme yhteiskuntamme tunkkaisia rooleja olemme unohtaneet luoda korvaavia lähteitä syvästi tarkoitukselliselle elämälle, kirjoittaa Puutio.
Laura Hallamaan kolumni: Näkiköhän joku, että kaadoin kahviini tavallista maitoa?
Ihmisellä on aina ollut tarve tehdä ryhmistä osa identiteettiään. Nykyään ryhmät vain koettavat vaikuttaa kaikkeen, kirjoittaa Hallamaa.
Emilia Kujalan kolumni: Käytetyn ostaminen voi yltyä riippuvuudeksi, jota peitellään läheisiltäkin
Second handin kuluttamisen koukuttavuus on keskustelu, jota ei vielä ole kunnolla käyty, kirjoittaa Kujala.
Opiskelupaikka, lämmin kesä ja tuore kihlaus – vuotta 2022 leimasivat sota ja korona, silti ihmisten mieliin jäi ihaniakin asioita
Kuluneen vuoden epävarma maailmantilanne heijastui suomalaisten elämään ja ajatuksiin. Suruista huolimatta vuoteen mahtui myös paljon iloa, aina kiekkohuumasta rakkaudentäyteisiin hetkiin.
Muistatko virkamiestä tökkivät lehmät, jättilohet ja isot hillasaaliit? – Vuosi 2022 oli muutakin kuin sotaa ja kalliita hintoja
Katsele, kuuntele ja lue tästä jutusta Lapin uutisia kuluneelta vuodelta. Mukana on kiinnostavia kurkistuksia vuoden 2022 uutissatoon.
Ronja Salmen kolumni: Laihuus tekee paluuta – osaammeko tällä kertaa vastustaa sitä?
Uuden vuoden kunniaksi on aika karistaa turhat sometilit ja vihaseurattavat. Epärealististen kauneusihanteiden karsiminen somesta vaatii vaivannäköä, kirjoittaa Salmi.
Katuryöstöjen määrä Tampereella väheni – poliisi on tunnistanut epäiltyjä
Poliisi on edistynyt syksyn aikana tapahtuneiden katuryöstöjen esitutkinnassa. Marraskuun puolivälin jälkeen on tullut ilmi vain kaksi uutta tapausta.
Jasper Pääkkösen kivilinna, parkkihallien lumimunat ja pesukoneterveiset Putinille – lue Yle Helsingin vuoden 2022 luetuimmat jutut
Kriisivuoden aikana globaalista on tullut henkilökohtaisempaa kuin koskaan, mikä näkyy myös ihmisten tarinoissa.
Paakin perinteiset jäälyhdyt syttyvät loppiaisena – kyläläiset ovat jäädyttäneet lyhtyjä tien varteen jo 30 vuotta
Perinne alkoi muutamasta pihatielle laitetusta jäälyhdystä ja levisi tapahtumaksi, joka saa aikaan jopa liikenneruuhkia. Lyhdyt ovat jääneet sytyttämättä vain kolmena vuonna.
Kajsa Ojala, 40, nauttii kivusta – hän alkoi rääkätä itseään, kun sai lapsen: "Pelkäsin kuollakseni, että minusta tulisi pullaäiti"
Hikeä pukkaa sankkana virtana pitkin poskea, kasvot heijastavat kivuliaan poltteen lihaksissa ja keuhkoissa. Mutta Kajsa Ojala ei osaa antaa periksi, ja aivot pakottavat jatkamaan. Puoli minuuttia jäljellä, anna mennä!
Betlehemin ”ikuinen liekki” palaa Pekka Koskisen pihalla jo seitsemättä joulua – sen sodanvastainen sanoma on tänä vuonna entistäkin tärkeämpi
Yli tuhat vuotta väitetysti palanut rauhantuli on kulkenut suomalaisiinkin koteihin halki Euroopan. Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan on tehnyt liekistä tänä vuonna entistä merkityksellisemmän.
Julia Thurénin kolumni: Tarkoitus ei ole loukata, mutta ei kiitos muovikrääsää
Lahjan antaja, tästä kolumnista tulee ensin paha mieli, mutta lue se silti loppuun, sillä siellä odottaa lämmin tarjoiluehdotus.
5 tuntia putkeen porrastreeniä jopa viitenä päivänä viikossa – näin treenaa vuorikiipeilijä Lotta Hintsa
Entinen Miss Suomi Lotta Hintsa on nykyään vuorikiipeilijä. Harrastus muuttui ammatiksi, kun paljastui, että hänen fysiikkansa on kuin luotu vuorikiipeilyyn. Hintsan erinomainen hapenottokyky saattoi kehittyä lapsuusvuosina Etiopiassa.
Luksuselämää paria kuvaa vastaan? Mielikuva sokerideittailusta on usein romanttinen ja siksi myös haittapuolista täytyy puhua
Sokerideittailu alkaa usein somesta, jolloin ehdotteluille altistuvat helposti myös alaikäiset. Alaikäisen ja täysi-ikäisen välillä ei voi koskaan olla sokerideittailua, vaan kyseessä on rikos.
Pipolätkä on luovaa leikkiä jäällä
Pipolätkä on spontaani pelitapahtuma, jossa pelivälineet ja maalit voivat olla oikeastaan mitä vain.
Kaupunki täyttyi jouluvaloista, joita asukkaat rakastavat – psykologi kiittelee valon vaikutuksia mieleen
Sähkösyöpöiksi haukutut jouluvalot ilahduttavat, vaikkei niillä olekaan lääketieteellisiä virkistysvaikutuksia. Psykologi Sari Mokka kertoo, miksi katukuvan jouluvalo voi voimaannuttaa.
Emmi Nuorgamin kolumni: Pikkujoulujen järjestäjien olisi hyvä miettiä, millä tavalla huomioidaan ne henkilöt, jotka haluavat juhlia selvinpäin
Suomalaiseen pikkujoulukulttuuriin kuuluvat ilmainen viina ja pikkujoulumorkkis. Näin ei kuitenkaan olisi pakko olla, kirjoittaa Nuorgam.
Nukkumiseen liittyy lukemattomia neuvoja – uneton voi tehdä valvomisesta myös mukavaa
Läpi aikojen ihmisillä on ollut erilaisia nukkumistottumuksia. Aamuvirkkujen yhteiskunnassa elää vankkoja mielipiteitä siitä, miten tulisi nukkua. Valvominen voitaisiin nähdä myös rikkautena.
Salakuuntelua, sähköistä häirintää, manipulointia – joukkovainoamiseen uskova kokee olevansa vihamielisen ryhmän uhri
Verkosta löytyy useita asialle omistautuneita sivuja ja ryhmiä. Ilmiö on syytä erottaa rikoslakiin kirjatusta vainoamisesta, joka on yleensä pienimuotoisempaa.
Käytetty lelu tai harrastusväline sopii joululahjaksi – järjestäjät yllättyivät, kuinka hyväkuntoista tavaraa ihmiset tuovat vaihtotapahtumaan
Tamperelainen vaihtotapahtuma kannustaa antamaan jouluna käytetyn lahjan. Kierrätysaate on levinnyt myös uusia tuotteita myyviin yrityksiin.
Digipeliriippuvuuden diagnoosia joudutaan yhä odottamaan Suomessa – tutkija muistuttaa, että pelaamishäiriön oireita ei saa aliarvioida
WHO:n luokitus on herättänyt asiantuntijoiden joukossa myös kiistaa. Suomessa virallista tautiluokitusta peliriippuvuudelle odotetaan käyttöön sote-uudistuksen jälkeen.
Raisa Omaheimon kolumni: Jokainen voi vaikuttaa siihen, millaiseksi tulevaisuus muodostuu
Ihmisen perustarpeiden tulee olla täytetty, jotta voimia pitemmälle katsomiseen riittää. Jos elämä on selviytymistä, ei tulevaisuuksien kuvittelemiseen ole tilaa, kirjoittaa Omaheimo.
Virallinen villitsijä toi Vesannolle myönteistä pöhinää – vapaaehtoiset viestijät muuttivat ilmapiiriä myös somessa
Sosiaalisen median Vesantolaiset-ryhmässä on jo runsaat 4000 jäsentä, vaikka kunnassa on alle 2000 asukasta. Positiivisten postausten uskotaan lisäävän yhteisöllisyyttä.
Emilia Kujalan kolumni: Ihmisiä ei houkutella takaisin työpaikoille ja kouluun pakolla, vaan psykologisella turvallisuudella
Sosiaalisellakin ihmisellä sosiaaliset taidot voivat olla ruosteessa pitkään jatkuneen etäilyn jälkeen, kirjoittaa Kujala.
Antti Röngän kolumni: Hetki hetkeltä -todellisuus sai tajuamaan, ettei maailman rajaaminen ole vastuutonta
Informaatiovirran rajaaminen ja kohtuullinen välinpitämättömyys ei ole vastuutonta, vaan vastuullista, kirjoittaa Rönkä.
Laura Hallamaan kolumni: Kriisitalven joululahjavinkit
Kriisitalvena ystävälle voi antaa joululahjaksi purkkihernekeittoa ja lapselle taskulampun, kirjoittaa Hallamaa.
Mullistusten muotiviikko: Euroopan merkittävimpiin kuuluvien suunnittelijoiden lopetuspäätökset kohahduttivat
Kaksi muotia lähtemättömästi muokannutta suunnittelijaa teki kuluneella viikolla isoja päätöksiä. Raf Simons lopettaa nimikkomerkkinsä ja Alessandro Michele jättää Guccin.
Kati Pikkarainen pelkäsi lapsena alkoholisti-isäänsä – luottamus elämään löytyi akrobatiasta
Sirkustaiteilija Kati Pikkaraiselle pelko on tuttu tunne jo lapsuudesta. Vaikka hänen työnsä on hengenvaarallista, ilman hyvää pelkoa se ei olisi mahdollista.
Kun eskari päätti pitää lapsen joulujuhlan kirkossa, Saana Heiskanen äimistyi: ”Oli kova paikka sanoa, että tämän ei kuuluisi mennä näin”
Yhdenvertaisuus ei toteudu päiväkodeissa ja esiopetuksessa. Uskonnolliselle tilaisuudelle pitää aina olla rinnakkaistilaisuus eikä jouluhla saa olla tunnustuksellinen.
Hyrynsalmella ollaan huolissaan päihteiden käytöstä: kunnanjohtaja kertoo, että ihmiset kokevat tietyt tilanteet uhkaaviksi
Kuntalaiset ovat tuoneet ilmi havaintoja käyttäjistä ja käyttöön liittyvistä lieveilmiöistä. Aihetta on käsitelty muun muassa sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä loppusyksyn aikana.
Käsidesin suosio kaupoissa romahti – asiakkaat kertovat, miksi: ”Vähän saa pöpöjä tullakin””
Käsidesin käyttö on paikoin jopa puolittunut. THL:n asiantuntija uskoo, että kyseessä on luonnollinen ilmiö: toimintatavat normalisoituvat ajan kuluessa.
Poijärven perhe aloittaa halloweenin suunnittelun jo kesällä – sadat kävijät saapuivat katsomaan Kulosaaren kauhutaloa
Halloweenia vietetään virallisesti tänään maanantaina. Viikonlopun pelottavimmat kemut löytyivät kenties Helsingin Kulosaaresta.
Joonas Konstigin kolumni: Mitä enemmän asiat muuttuvat, sitä enemmän ne pysyvät samana – elämme 1940-lukua uudelleen
Energiapulasta murehtivaa Suomea voi lohduttaa, kun nykyoloja verrataan edelliseen pula-aikaan, kirjoittaa Konstig.
Seinät sotkettiin suklaalla ja palovaroitin revittiin irti – ilkivalta pakotti Nurmijärven vasta avatun kirjaston sulkemaan nuorten osaston
Kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo, että ilkivalta aiheuttaa kunnalle vuosittain kymmenien tuhansien eurojen kustannukset.
Luonto-optimisti ei luovuta – pian 90 vuotta täyttävä Onerva Vartiainen uskoo, että tieto on voimaa ympäristöasioissa
Onerva Vartiainen on tehnyt viisi vuosikymmentä sinnikästä työtä ympäristön puolesta. Ensi keväänä hän täyttää 90 vuotta, ja työ jatkuu.
Yli sata pikkuhirviötä pimpottaa Lehtojen ovikelloa viikonloppuna – Halloweenin juhlatarvikkeita myydään jo enemmän kuin pääsiäiskoristeita
Halloweenia juhlivat erityisesti nuoret ja lapsiperheet. Sen kaupallinen merkitys on kasvanut vauhdilla viime vuosina.
Lahjan antaminen ja saaminen voi olla vaarallista
Ihmisyhteisöt ovat antaneet lahjoja jo hyvin kauan.
Ronja Salmen kolumni: Suomessa pääsee asiantuntijaksi kirjoittamalla kirjan
On mahdotonta tulla hyväksi kirjailijaksi ilman lukuharrastusta. Lukemattomuus näkyy osassa esikoiskirjoista, joiden tekijät haluavat hyötyä kirjailija-tittelistä, kirjoittaa Salmi.