Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yliopettaja Johanna Maaniemi Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Harkitsetko uutta työpaikkaa? Mieti näitä asioita ennen kuin panet nimen paperiin

Itselle sopiva työpaikka on monen tekijän summa ja palkitsevuus muutakin kuin rahaa. Palkitsemisen asiantuntija Johanna Maaniemi antaa neuvoja matkalle kohti unelmaduunia.

Kaksi iäkästä pyöräilijää ajaa pyörätiellä.

Kenellä on eniten eläkepäiviä? Katso tästä, missä päin maailmaa eläkkeelle pääsee keski-ikäisenä

Eläkeikä vaihtelee eri puolilla maailmaa. Maantieteellisen sijainnin lisäksi eläkeikään vaikuttavat monissa maissa esimerkiksi ammatti, työhistoria ja sukupuoli.

KOASIN Kerrostalo. Etu-alalla parkkipaikka jossa autoja.

Jyväskyläläisnaiselle miljoonakorvaukset liukastumisonnettomuuden takia – ratkaisu voi valitusten myötä vielä muuttua

Käräjäoikeuden mukaan nainen on oikeutettu miljoonien korvauksiin, kun hän menetti työkykynsä tapaturmassa opiskeluaikanaan.

Jarkko Lehmus osittain veden pinnan alla.

Jarkko Lehmus veti itsensä nuorena piippuun treeneissä ja itki – nyt sirkuspomo vajoaa pinnan alle rentoutumaan

Uuden sirkuksen keskuksen Cirkon toiminnanjohtaja, kulttuurivieras Jarkko Lehmus haaveili nuorena musikaalinäyttelijän urasta Lontoossa. Toisin kävi. Hän päätyi baletin kautta sirkukseen.

Saimi Aaltonen tekee tehtäviä äidinkielen tunnilla.

Keskiviikko 18.1.2023 (tv)

Lukutaito. Uraani. Autojen keräily. Sääennuste.

Eeva Mäkinen, valokuvaaja Konttaisella.

Vaikuttiko ilmastonmuutos uravalintaasi? Kerro siitä meille, teemme aiheesta juttua

Onko ilmastonmuutos vaikuttanut uravalintoihisi? Tässä jutussa keräsimme kokemuksia yleisöltä.

Nainen asettelee keltaista rakennustyömaakypärää päähänsä ja hymyilee kameralle.

Vitsistä lähtenyt puhelu poiki Vilma Honkoselle, 25, työn huopakattojen tekijänä: "Ajattelin, menenkö elämässä taaksepäin, kun alan duunarihommiin"

Terveyssyiden vuoksi Vilma Honkonen lopetti kosmetologin työt kuin seinään. Keväällä 2021 hän aloitti työt alalla, josta hänellä ei ollut lainkaan aiempaa kokemusta. Nyt haaveissa on muun muassa oman talon rakentaminen – tai ainakin sen katon.

Ralf "Frille" Friman on työskennellyt Lohjan Kalkkipetterin alueella jo 64 vuotta.

Ralf Friman on tehnyt 28 vuotta pidemmän työuran kuin suomalaiset keskimäärin – silti töihin lähteminen ei ikinä tunnu raskaalta

Suomalaisten työurat pitenevät, mutta hitaasti. Yli 60 työvuoteen yltää harva, mutta lohjalainen Ralf "Frille" Friman on yksi heistä. Hän on lisäksi työskennellyt koko ikänsä samalla teollisuusalueella.

henkilökuvassa Laura Wathén kahvilan oöydän äärellä.

29-vuotias Laura Wathén haluaisi lapsen, mutta ei uransa kustannuksella – huoli uranäkymistä saa monen lykkäämään lapsihaaveitaan

Joka viides nuori nainen on huolissaan tulevaisuuden uranäkymistään, ja se vaikuttaa myös päätöksiin perheellistymisestä, kertoo Jyväskylän yliopiston tutkimus.

Inka Lampinen kävelyllä Tokoinrannassa Helsingissä

Inka Lampinen, 31, luuli jaksavansa, mutta uupui kuitenkin – Suomen MM-joukkueen poikkeustapaus jätti maailman parhaan sarjan voidakseen paremmin

Salibandymaajoukkueen puolustaja Inka Lampinen on tehnyt poikkeuksellisen pitkän pääsarjauran, ja edennyt samalla työelämässä. MM-kullan tavoittelu ajoi Lampisen huomaamatta syviin vesiin. Uupuneen urheilijan pysäytti vasta vakava loukkaantuminen.

Henri Ylönen vanhan Joensuun Lyseon lukion edessä pimeällä.

Entiset huippuylioppilaat kertovat, miksi yo-menestyjiä ei kannata kadehtia – laudatureista on apua, mutta niiden merkitys laskee nopeasti

Vajaa prosentti uusista ylioppilaista kirjoittaa yli viisi laudaturia. Kolme entistä huippuylioppilasta kokee supertodistuksen nyt mukavaksi muistoksi, joka ei määrittänyt elämän suuntaa.

Äiti opetti ammattikoripalloilija Petteri Koposelle työnteon merkityksen

Koripalloilija Petteri Koponen kiittää äitiään uran tärkeimmästä opetuksesta: "Lahjakkuudesta ei ole hyötyä, jos ei osaa tai halua tehdä duunia"

Petteri Koponen pelasi 13 vuotta Euroopan ammattilaisjoukkueissa. Elokuussa hän kertoi palaavansa Suomeen. Samalla hän kertoi, että tämä on todennäköisesti hänen viimeinen vuotensa pelaajana.

Zlatan Ibrahimovic tuulettaa maalia.

Agentti: Zlatan Ibrahimovic pohtii seurajohtajaksi ryhtymistä

Zlatan Ibrahimovicin sopimus AC Milanin kanssa päättyy ensi vuoden kesäkuussa.

Outi Mäenpää, Kirkkonummi, 01.09.2021

Näyttelijä Outi Mäenpää oli uransa huipulla, kun ikä tuli vastaan ja työtarjoukset hiipuivat: “On kuin eläisi häkissä, jonka kaltereita ei saa rikottua”

Kulttuurivieras, näyttelijä Outi Mäenpää uskoo, että maa on täynnä turhautuneita keski-ikäisiä naisia, jotka eivät saa töitä ikänsä vuoksi. Hän itse katosi valkokankailta vuosiksi, kun roolitarjoukset tyssäsivät 45-vuotiaana.

Tero Pitkämäki Kalevan kisoissa.

Pitkämäki oli järjestämässä Ruuskasen uralle arvoistaan päätöstä – "Harvinaisen kova mies, äärettömän kova kilpailija ja sitkeä urheilija"

Keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki kertoo Antti Ruuskasen olleen kilpakumppanina vaikea voitettava ja "vähän liian hyvä".

Antti Ruuskanen tuuletti EM-kultaa Zürichissä 2014.

Takuuvarma arvokisaheittäjä nousi suomalaisten suureksi keihässuosikiksi – kertaa tästä Antti Ruuskasen upean uran huippuhetket

Antti Ruuskasen menestyksekäs ura tuotti kolme aikuisten arvokisamitalia sekä lukuisia ikimuistoisia hetkiä suomalaisille yleisurheilun ystäville.

kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen.

Eläkkeelle jäänyt kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen on uusi Lappeenrannan Linnoituksen isäntä

Linnoituksen isännän arvonimi annetaan vuodeksi kerrallaan lappeenrantalaiselle tai Lappeenrannasta kotoisin olevalle, omalla alallaan ansioituneelle henkilölle.

Kakkosluokkalainen poika opiskelee kotona etänä.

One third of teachers considered career switch during epidemic, union survey finds

At the same time however, 75 percent of respondents said they felt the crisis period had been well managed within the education sector.

Mira Potkonen hymyilee kehässä.

Kuntonyrkkeilijästä tuli olympiamitalisti, vaikka alkoi panostaa täysillä vasta 27-vuotiaana – Mira Potkosen unelma oli murskautua jo vuonna 2012

Mira Potkosen nyrkkeilyuran juuret juontavat vuoteen 1997 ja Tampereen Voimailuseuran kuntonyrkkeilykurssille. Päätös kilpauralle lähtemisestä syntyi vasta yli kymmenen vuotta myöhemmin.

Pekka Rinne, oktober 2017.

Pekka Rinne jättää kaukalot hyvillä mielin: ”Mitään ei jää hampaankoloon”

Maalivahti Pekka Rinne lopettaa jääkiekkouran poikansa, koronan ja oman roolinsa pienenemisen takia. Vielä neljä vuotta sitten hän taisteli Nashvillen kanssa Stanley Cupista, ja vuotta myöhemmin hänet valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Maria Ohisalo torkar bort tårar medan hon håller presskonferens.

Tutkija: Ministerien "vauvabuumi" raivaa tietä työelämän tasa-arvolle: "Voi saada yhtä aikaa sekä kovan poliittisen uran että vanhemmuuden"

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi tänään odottavansa lasta. Eduskunnassa on nyt harvinaisen paljon tuoreita ja tulevia vanhempia johtamassa maata.

Opiskelija Maria Filippenkova tekee etätöitä ensimmäistä kertaa oman alan töissä.

Ensimmäinen oman alan työpaikka on käännekohta, ja monen ura alkaa nyt etänä – tämä aika on kerryttänyt uusia työelämätaitoja, sanoo tutkija

Työuran parina ensimmäisenä vuotena työhyvinvointi heittelee tutkimusten mukaan rajusti. Etäaikana uransa aloittavilla nuorilla perehdytyksen merkitys ja työelämään sitoutuminen korostuvat.

Helsingin Kallion lukion liikuntasalissa tehtiin 18. maaliskuuta vieraan kielen lyhyen oppimäärän ylioppilaskoe.

Saitko seiskan, C:n tai suoriuduit keskinkertaisesti? Psykologi muistuttaa, että meistä valtaosa on ihan tavallisia, ja se voi olla hyvinvoinnillekin tärkeää

Samalla kun kilpailu koulutuspaikoista ja vaatimukset työelämässä ovat koventuneet, yhteiskunnassa on ryhdytty puhumaan huipuista. Työelämän tutkimuskeskuksen johtajan mukaan hyvinvoinninkin kannalta olisi parempi, ettei yritä olla kaikessa paras, vaan hyväksyy myös keskinkertaisuuden.

Nuori mies pelaa keskittyneen näköisenä Counter-strike: global offensive peliä.

Lahjakkaan e-urheilijan ura voi tyssätä seinien puutteeseen – lajille kaivataan samanlaisia treenipaikkoja kuin muulle ammattiurheilulle

Suomen elektronisen urheilun liitto toivoo e-urheilun ympärille monipuolisempaa kasvuympäristöä.

Avaruusasema aurinkopaneelisiipineen. Alla näkyy Maan kaareva, pilvien peittämä pinta.

Nainen, olisiko sinusta Esa-astronautiksi? Haku alkaa tänään

Haussa on 4–6 uutta ura-astronauttia ja useampia määräaikaisia. Myös suomalaiset voivat hakea paikkoja.

Terminaali 2 Helsinki-Vantaan lentoasemalla koronapandemian aikana.

Thursday's papers: Vaccine strategies, career change, airport expansion

Papers report that officials who are to work the polls in April's local elections may move to the front of the queue.

Kalle Rovanperä

Kommentti: Kalle Rovanperältä uran paras suoritus kaikilla mittareilla – viimeisetkin epäilykset karisivat uuden suomalaistähden ympäriltä

Kalle Rovanperä on matkalla seuraavaksi suomalaiseksi rallin maailmanmestariksi, kirjoittaa Yle Urheilun rallitoimittaja Tomi Tuominen.

Lääkäri ja potilas

Kainuussa on maan pahin pula terveyskeskuslääkäreistä – lääkäreitä houkutellaan monipuolisella työnkuvalla

Viime vuonna useaan kuntaan oli vaikea saada vakinaista henkilökuntaa ja sijaisia.

Sirkustaiteilija ja näyttelijä Thom Monckton, Ateneumin taidemuseon sali, 21.08.2017.

Survey: Three-quarters of artists affected by pandemic, many consider changing careers

The pandemic has had a notable and even detrimental impact on the arts, according to the survey.

Sirly Ylläsjärvelle tärkeä porotartar-annos on lähes valmis tarjottavaksi.

Keittiömestari Sirly Ylläsjärven sydän ja ura ovat Lapissa: "Voin tehdä täällä mitä vain, vaikka joudun tekemään asioita, mitä muut eivät ole tehneet"

Boutique hotellin omistaja ja keittiömestari Sirly Ylläsjärvi luo uraansa Lapista käsin, vaikka se ei varsinkaan koronavuonna ole ollut helppoa.

Oulun yliopiston hiljaiset käytävät

Tutkimus: äidin asenteella on vaikutusta urakehitykseen – ja jos isä on ollut maanviljelijä, yrittäjyys kiinnostaa keskivertoa enemmän

Lapsuuden opit eivät ole ainoa tie menestykseen, mutta uuden tutkimuksen mukaan kodin asenteella on vaikutusta uraan.

Katja Mjösund ja Janne Karinkanta

Lääkäriltä painava viesti nuorille naisurheilijoille: "Siinä vaiheessa uraa ei kuulu miettiä sekuntien tai senttien viilaamista painonhallinnalla"

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Katja Mjösund kannustaa nuoria kasvamaan rauhassa naisiksi ja urheilijoiksi. Aikuisena kehon hallintaan ja urheilullisuuteen voi vaikuttaa turvallisemmin kuin kehittyvässä iässä.

Osku Heinonen

Pyrinnön Osku Heinonen hääri Vilppaan peikkona

Tampereen Pyrintö pilasi Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviasen uran 600. ottelun Korisliigassa.

Carita Vuorenpää ja Lotta Lantto leikkausalihoitajat Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:lla.

Mehiläinen Länsi-Pohjassa on onnistuttu vähentämään työkyvyttömyyseläkkeelle jäämisiä

Terveydenhuoltohenkilöstön työkyvyttömyyseläkkeelle jäämisiä on onnistuttu välttämään tai siirtämään etsimällä työntekijöille sopivampia tehtäviä.

Markku Kanerva tackar publiken.

Eagle owl boss Kanerva named Finland's Coach of the Year

Kanerva has led Finland to new heights this year.

"Isoin onnistumiseni on, että uskalsin lopettaa" - olympiatoivo Elina Gustafsson heitti hanskat naulaan juuri ennen uran päätavoitetta ja pääsi vihdoin irti kahleestaan

Olympiatoivo jätti leikin kesken – Elina Gustafsson kertoo, millaista kuraa sai niskaansa lopettamispäätöksen takia: "Oma terveys on tärkeämpää kuin yksikään voitto"

Elina Gustafsson tähtäsi Tokion olympialaisiin kahdeksan ja puoli vuotta. Kaikki työ oli tehty, tuska takanapäin, unelma toteutumassa. Sitten hän lopetti uransa kuin seinään.

Esapekka Lappi Viron MM-ralli 2020

Esapekka Lappi vahvisti: ura rallin MM-sarjassa toistaiseksi ohi – "Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet uran varrella"

Esapekka Lapin rallivuosi päättyi Monzan MM-rallissa neljänteen sijaan. Hän kertoi kisan jälkeen, ettei häntä nähdä todennäköisesti ensi vuonna sarjassa.

Mikä SUSTA tulee ISONA?

Katso uusin Yle Mix: Työhaaveissa leipuri, lääkäri ja futistähti

Pitäisikö vain miettiä, mitä tulevaisuudessa haluaisi ratkaista?

TPS:n Mika Ääritalo lähikuvassa

TPS:n seuralegendan pitkä ura päättyy tällä viikolla, rakkaan seuran ahdinko masentaa – "Haluaisin, että TPS palaa sinne, missä olimme"

Mika Ääritalon uran parhaimmat muistot ovat Suomen Cupin voitto ja Suomen edustaminen maaotteluissa.

Tom Brady ja Drew Brees keskustelevat kentän laidalla ottelun jälkeen.

Pelinrakentajalegenda Tom Bradylle uran suurinumeroisin tappio

Drew Brees heitti neljä touchdown-syöttöä. Tom Brady puolestaan heitti kolme syötönkatkoon päättynyttä yritystä.

Matti Heikkinen katsoo urheilijan silmin aktiiviurheilua!

Ihmetteletkö urheilijoiden verotietoja? Näin toimii ammattiurheilun mahdollistava järjestelmä, jossa on maailmanmestarin mukaan karkeita epäkohtia

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat riippuvaisia verosuunnittelusta, jota toteutetaan valmennus- ja urheilijarahastojen avulla.

Matilda Castren

Matilda Castrenin peli alkoi piiputtaa – toiseen kierrokseen kului 77 lyöntiä

Matilda Castrenin peli ei kulkenut LPGA-mestaruusturnauksessa ensimmäisen päivän veroisesti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle