Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanhojen tanssit tanssitaan ensi vuonna poikkeusjärjestelyin – paritanssit on Imatralla jätetty pois

Yleisö pääsee osallistumaan Imatran vanhojenpäivän tansseihin todennäköisesti videon välityksellä.

Menikö jotain Linnan juhlista ohi? Ei hätää, katso tästä illan sykähdyttävimmät hetket

Linnan juhlissa nähtiin toinen toistaan upeampia asuja ja sotaveteraani Matti Rautiainen lausui presidenttiparille itse kirjoittamansa runon.

Säveltäjä Toivo Kärjeltä jäi satoja julkaisemattomia lauluja – hänen poikansa julkaisee niitä jälleen, vaikka vastaanotto on ollut pettymys

Säveltäjän poika Kalervo Kärki kertoo, että uudella levyllä on vanhaa tanssimusiikkia kuten tangoa, valssia ja jenkkaa.

Students in Finland trip the light fantastic at annual Seniors' Ball

The Vienna Waltz was waltzed and the Cicapo was stepped, but while the music respected tradition, fashion at Seniors' Ball events across the country was a reflection of contemporary styles and tastes.

Arja Havakan 50-vuotinen ura muusikkona: "En olisi uskonut mikä pyöritys yhdestä Lokki-valssista tulee"

Arja Havakka on ollut vuosikymmeniä suosittu tanssimuusikko etenkin Pohjois-Suomessa. Vuonna 1995 Lokki lennätti hänet koko kansan suosikiksi.

Pukuloisto näkyi vanhojentansseissa – "Hyvin meni, pieniä virheitä tuli"

Kokkolassa tanssittiin ensimmäistä kertaa kaikkien kakkosten voimin. Hollihaan saliin kokoontui päivällä 130 paria tanssiaisasussa.

Kaupunginorkesterin valssi saa 85-vuotiaan Kertun muistelemaan miestään: "Taisin minäkin kompuroida mukavasti mukana"

Mikkelin kaupunginorkesteri kiertää parhaillaan palvelukodeissa. Tarkoituksena on tavoittaa se yleisö, jonka on vaikea päästä orkesterin konsertteihin muuten.

Suomalaisen tangon musta historia

Videokooste tangon kehityksestä

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja: "Meillä oli tanssiinkutsu ja askeleet kohtasivat"

Riihimäen kaupunginhallitus esittää Forssan kaupunginjohtajaa Sami Sulkkoa Riihimäen kaupunginjohtajaksi. Riihimäen yhteydenotto tuli Sulkolle yllätyksenä. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden johtajan Riihimäelle kuudes päivä kesäkuuta.

Vallilan perinteiset vapputanssit kuopattiin lopullisesti tältä vuodelta

Puistotansseja järjestänyt Vallilan tango ry ja Vallilan Konepajalla toimivan Bruno-kirpputorin omistaja neuvottelivat tanssien siirtämisestä Brunon tiloihin, mutta suunnitelma jää nyt toteutumatta.

Eekoo sulkee aikuisten tanssiravintola Montun

Lappeerannan ainoa aikuisten tanssiravintola Monrepos on vapunaattona viimeistä iltaa auki. Tilalle tulee uusi ravintola.

Vallilan vapputansseja ei järjestetä – talkooväki haluaa välivuoden 

Alun perin noin 300 juhlijaa vetäneistä korttelitansseista paisui kolmen tuhannen hengen ilmaistapahtuma. Suosittujen vapputanssien järjestäjät haluavat pitää tänä vuonna välivuoden.

Rahkamon ja Kokon ensimmäisen mitalin takana oli kova työ ja huipputiimi

Dokumentti jäätanssiparin harjoittelusta 1993 EM-kisoihin

Tanssi saa ikäihmisen taipumaan

Tanssiessa pääsee lähelle, koskettamaan toista ihmistä. Arempikin tohtii tulla toista liki tanssiparketilla. Moni ikäihminen on löytänyt tanssista myös itselleen sopivan liikuntamuodon, joka pitää virkeänä niin henkisesti kuin fyysisesti.

Keskittyneitä ilmeitä, hikipisaroita ja kauniita taivutuksia – tanssikisoihin valmistautuminen on kovaa työtä

Moni on nähnyt televisiosta miten viehkeästi ja sulavasti kilpatanssijat tanssivat. Jokainen myös ymmärtää, että vaikka tanssi näyttääkin sujuvan helposti ja luontevasti, on se vaatinut paljon töitä. Vaasan Viuhka on tanssiseura, joka on kohta 50 vuotta ollut kilpatanssin asialla. Tänä syksynä Viuhka saa järjestettäväkseen pitkästä aikaa vakio- ja latinalaistanssien GP-kisat. Se ilahduttaa niin harrastajia kuin valmentajiakin.

Valssi taipuu ajan mukana ja tanssittaa myös luomutanssijoita

Valssi ei ole vuosien saatossa muuttunut juuri melodisesti, mutta sanoitukset ovat siirtyneet nykyaikaan. Valssin ohella myös lavatanssikulttuuri on muuttunut ja lavoilta löytyykin tänä päivänä erilaisia tanssijoita, kuten luomu- ja pro-tanssijoita.

Valssia sanoitetaan slangilla – Viitasaarella alkaa uusi kesätapahtuma

Viitasaarella alkaa uusi koko perheen kesätapahtuma Valssin Aika. Tapahtumasta tavoitellaan jokavuotista.

Klassisen musiikin reiveissä tunnelma nousee kattoon

Virossa järjestettiin äskettäin pohjois-Euroopan ensimmäiset klassisen musiikin reivit. Jättiläismäinen tanssitapahtuma veti Tallinnan Kultuurikateliin tuhansia ihmisiä. Tällaisten reivien ideana on tuulettaa pölyttyneitä käsityksiä klassisesta musiikista - ja saada ihmiset tanssimaan.

Pohjanrannan kesäteatterissa pyörähdellään kulkurin valssin tahtiin

Keminmaan Pohjanrannan kesäteatterin lavan valtaa tulevana kesänä laulunäytelmä Kulkurin valssi. Romanttisessa tarinassa nuori paroni joutuu naamioitumaan kulkuriksi, jonka sydämen valloittaa suloinen, mutta ylpeä linnanneito.

Ballroom dancers dazzle at Finland Open

Over the weekend, the Helsinki Messukeskus convention centre hosted the Finland Open DanceSport competition, featuring the best ballroom dancers in the world.

Kehitysvammaiset Susanna ja Tomi tanssivat aina hääpäivänään Metsäkukkia-valssin

Saako kehitysvammainen asua ja rakastaa niin kuin tahtoo? Tähän kysymykseen ovat törmänneet myös riihimäkeläiset Susanna ja Tomi Tuominen. A2 Kehitysvammais-iltaan osallistuva pari on ollut naimisissa kohta jo kaksikymmentä vuotta. Tuomiset elävät tyytyväistä arkea omassa asunnossaan Inkilänhovin Palvelutalossa Riihimäellä.

Huvittelemaan on pitkä matka – onneksi netti tuo viihteen vanhukselle suoraan palvelukeskukseen

Jokirannan palvelukeskus sijaitsee kaukana kaupungin hurituksista Oulun Yli-Iissä, noin viidenkymmenen kilometrin päässä Oulusta. Humputtelemaan on pitkä matka, mutta onneksi netti tuo kulttuurin ja huvit lähemmäs.

Kaijakassa tanssittiin kolmessa vuorossa – "Happihyppelyn jälkeen pääsi aamuviideltä uudestaan yrittämään"

Ravintola Kaijakka Tampereen Alarannassa on toiminut 50 vuotta. Maankuulun tanssipaikan parhaat vuodet olivat 1970-luvulla, kun päivän aikana järjestettiin kolmet tanssit.

18-vuotias Kimi luuli kutsua Linnaan pilaksi: "Ajattelin, että kaveri on keksinyt hauskan källin"

Lahtelainen Kimi Uosukainen on mukana juhlistamassa Suomen itsenäisyyttä Linnan juhlissa. Kättely ei etukäteen jännittänyt, mutta jonossa naama saattaa kalveta, hän sanoo.

Kuinka pyörähdeltiin wienervalssit? - Kaj Kunnas raportoi kymppitanssien SM-kisoista

Kaj Kunnas vieraili kymppitanssien SM-kisoissa Espoossa. Lisää tanssiurheilua illan Urheiluruudussa.

Hiipuva tanssikulttuuri lyö yhteen kaksi kieliryhmää – mollivoittoinen valssi kohtaa hilpeän foksin

Kokkolassa suomen- ja ruotsinkielisiä houkutellaan samalle tanssilattialle hiipuvan perinteen pelastamiseksi. Paikallinen nuoriseurajärjestö polkaisee pystyyn suuret pikkujoulutanssit ja odottaa yhteistapahtumaan jopa 700 tanssin ystävää. Vipatusjalkainen voi valita mieleisensä valssista, tangosta, humpasta, foksista tai buggista.

Parliament to review security in wake of Canada shooting

Finnish police have been asked to determine whether or not a shooting incident similar to one that occurred in Canada Wednesday could happen in Finland. Parliamentary chief of security Jukka Savola says, however that it’s not possible to just waltz into the Finnish Parliament.

Tanssileirillä valssataan jopa järvessä

Aamukymmeneltä salsaa, lounaan päälle hidasta valssia, ja illalla otetaan opitut askeleet käyttöön tanssiparketilla. Valasrannan seuratanssileiri Yläneellä on Suomen suurin tanssileiri. Järven rannalla tanssii viikon aikana 4 000 leiriläistä.

Prinsessat sädehtivät Lyseon lukiolla, Kiiralle oma valssi

Vanhojen päivää odotetaan hartaasti. Sen todisti vierailu aamulla Joensuun Lyseon lukiolla. Kiira Tiensuulle päivä on todella erikoinen, sillä Kiiran isä on säveltänyt nimikkovalssin tyttärelleen illan tanssiaisiin, Kiiran setä Juha Tiensuu puolestaan johtaa kaupunginorkesteria illan tanssiaisissa.

”Eikö tässä ole lainkaan sähköpiuhaa?”

Satavuotias mekaniikan ihme ihastuttaa yhä Grammarimuseossa. Gramofonissa riittää ihmettelemistä.

Multi-cultural Faces Festival bows out with "Last Waltz"

The festival, which has been staged since 1998 in western Uusimaa, will be held for the last time in August.

Lasten itsenäisyysjuhlassa tarvittiin "presidenttiparin" sijaisia

Isäntäparia vaihdettiin kesken kättelyn, valssaaminen äityi hyppimiseksi, mutta mukavaa oli ja kakku maistui. Näin voisi luonnehtia kokkolalaisen päiväkodin "linnan juhlia" lyhykäisesti. Riemun lomassa aikuiset uittivat lapsille myös tietoa itsenäisyydestä ja juhlatavoista. Kätteleminen oli näet uutta monelle.

Itsenäisyyspäivä: Tampereella tanssitaan sittenkin

Vaikka tasavallan presidentin itsenäisyyspäivävastaanotolla ei tänä vuonna tanssita, otetaan Tampereella itsenäisyyspäivänä valssiaskelia isolla porukalla. Kansanjuhlassa pyörähdellään Tonava kaunoisen tahtiin Manuela Boscon ja Matti Puron johdolla.

Teijan ja Pekan kulta jäi varpaista kiinni

Kun Teija Kustula ja Pekka Laine pääsevät parketille, liikkuu pyörätuoli vauhdilla. Reilu viikko sitten pari voitti SM-hopeaa pyörätuolitanssin aloittelijoiden sarjassa.

Tanssilava ei ole kilpaparketti

Kaikille tasapuolinen lavatanssilattia on kuin tikkataulu. Keskellä kehää olevat kympit pysyvät paikoillaan ja ulkokehän ykköset liikkuvat vauhdikkaasti. Taitotasoltaan väärällä kehällä tanssivat saavat häirikköparin maineen, jonka vuoksi kaikkien tanssitunnelma kärsii ja askeleet sekoavat. Tanssikoululla on isoin vastuu opettaa oikea tanssilavaetiketti.

Waltz dances to an unsettling tune

Berlin-based choreographer Sasha Waltz is in Finland with her production of Körper, a performance focusing on the mysteries of the human form.

Lavatanssien tenhovoima ei himmene

Suomalaiset harrastavat lavatansseja entistä enemmän. Tämä näkyy tanssilavoilla ja tanssikurssien kysynnässä.

Häätanssin ei ole pakko olla valssi

Nykypäivänä monia hääpareja voi jännittää tahdon-sanaa enemmän häävalssista suoriutuminen. Useat hääpari turvautuvatkin ammattilaisen apuun hioakseen tanssiaskeleensa kuntoon. Moderni pari valitsee häätanssikseen muun kuin valssin.

Nuoruudesta tutut sävelmät ilahduttivat vuodeosastolla

Tornion seurakunta tempaisi yhteisvastuun nimissä teemapäivän, joka kehotti lähimmäisen kohtaamiseen.

Unelmaristeilyltä painajaiseen - pysyvä merisairaus

Harvinaisesta taudista kärsivä nainen haluaa kertoa tarinansa, jotta muut riskiryhmässä olevat tietäisivät siitä.

Lost Sibelius waltz premieres in Hämeenlinna

A previously-unknown work by composer Jean Sibelius receives its Finnish premiere this week.

Mistä löytyy menomesta aikuiseen makuun?

Ruokapaikkoja ja pubeja näkyy joka kulman takana. Mutta minne keski-ikäinen ihminen suuntaa bailaamaan? Onko aikuisten tanssipaikkoja enää missään?

Lukiolaiset innostuvat vanhoista tansseista

Vanhojenpäivän tansseja harjoitellaan lukioissa tiiviisti. Usean tanssilajin opettelu on lukion toisluokkalaiselle iso, mutta mieluinen urakka.

Keräset Hyrynsalmelta juhlivat itsenäisyyttä Linnassa

Hyrynsalmelainen rakennusmies Raino Keränen ei ollut uskoa todeksi, että hänet puolisoineen kutsuttiin juhlimaan itsenäisyyspäivänä Suomen tasavallan presidentin vastaanotolle. Juhliin pariskunta lähtee iloisella mielellä.

Jalalla koreasti tähtien tavoin

Television tanssiohjelmat innostavat tavallista kansaa pyörähtelemään parketeille. Harva kehittyy huipuksi, mutta valssin oppii jokainen.

Åke Blomqvist sen tajusi – hyvä tanssija saa naisia

Blomqvistin diskovideon on nähnyt yli 200 miljoonaa ihmistä.

Kilpatanssi: Suomalaispareille hyvät tulokset Oslossa

Jaak Vainomaan ja Taina Savikurjen kauden päätavoite on marraskuisissa 10-tanssin MM-kisoissa.

Jokainen osaa tehdä musiikkia

Tamperelainen kulttuuriosuuskunta Uulu haluaa tuoda musiikin tekemisen mahdolliseksi kaikille. Uulun laulupajoissa ikäihmiset ovat tehneet jo levyllisen omia kappaleita. Musiikin tekeminen tuo tunteen, että saa olla mukana jossain suuremmassa.

Humppaa taikka...

Humpparallilla pyritään saamaan nuoria perinteisen tanssikulttuurin pariin. Salossa voi laittaa jalalla koreasti viikon ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle