Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan yliopiston päärakennus Palosaarella

Vaasan yliopistosta valmistuneet saavat hyvin töitä

Erityisesti tekniikan alalta valmistuneet työllistyvät pääsääntöisesti Pohjanmaan yrityksiin. Myös hallintotieteissä suurin osa on jäänyt Pohjanmaan maakuntaan.

Ansiopäivärahakemuslomaketta täytetään.

Karut työolot, huono palkka? Kerro kokemuksesi työnhausta – teemme aiheesta juttua

Työttömien arki on muuttumassa taas, kun hallitus tuo Suomeen pohjoismaisen työnhakumallin. Mutta onko luvassa vain turha haastatteluralli? MOT-toimitus etsii kertomuksia työnhaun ongelmista ja onnistumisista.

Nuori mies katsoo kohti.

Kajaanissa sparrataan alle 30-vuotiaita ja kaikkia vieraskielisiä kohti opiskelua ja työelämää

Tavoitteena on vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä. Kajaanin Hakan vetämässä kaksivuotisessa hankkeessa osallistujille järjestetään myös liikunta- ja hyvinvointipalveluja.

Henkilökuva - Juliana I Nengah työnsä äärellä LTP Logisticin varastolla

Vieraalla kielellä työskentely pelottaa – työvoimapulasta huolimatta yritykset eivät uskalla palkata ulkomaalaisia, koska englantia ei osata, kertoo kysely

Lähes 40 prosentilla suomalaisista työnantajista on hyvin heikot valmiudet tai tahtotila palkata kansainvälistä työvoimaa. Henkilöstöpalveluyritys Baronan kyselyn mukaan suurin este kielitaito.

Riku Kallioniemi

Kommentti: Palkka 200 000 euroa, mutta sopivaa henkilöä ei näytä löytyvän – kuka uskaltautuu SM-liigan toimitusjohtajaksi?

Lätkäbisneksen johtotehtävät ovat armottomia pestejä, sillä jääkiekon valta-asema tuo mukanaan hurjan määrän julkista painetta ja kritiikkiä, kirjoittaa Jussi Paasi. 

Työnhakijoita.

Työnhakutarinoiden ilta

Kuinka sinä olet saanut töitä - ja kuinka et?

Jari Kallio keskustelee TE-palveluiden Janne Turusen kanssa.

Avoimet työpaikat kiinnostivat veitsiluotolaisia Kemin rekrytilaisuudessa – "Ei ollut tyhjä reissu missään nimessä"

Työnhakumessut houkutteli torstaina Kemissä lähes sata Veitsiluodon tehtailta irtisanottua työntekijää tutustumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Opiskelijoita Tampereen Keskustorilla.

Tursajaisriemu repesi Tampereen keskustassa – ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan juhlilla on pitkä perinne

Tampereen keskusta täyttyi tänään värikkäistä Tursajaisten juhlijoista. Perinteikäs juhla järjestettiin nyt 80. kerran.

Finnkino kauppakeskus IsoKristiinassa

Viisi Lappeenrannan teatterinjohtajan pestiä hakenutta kutsutaan haastatteluun

Nykyisen teatterinjohtajan sopimus päättyy ensi heinäkuussa.

Miksi tehdä töitä, jos löhöilemälläkin tienaa?

Marja Sannikka: Työnteko ei aina maksa vaivaa

Suomessa on edelleen tilanteita, joissa sohvalta ei kannata vaivautua töihin, koska tulot eivät siitä juuri parane. Olisiko jo aika purkaa kannustinloukut, kysyy Marja Sannikka videoblogissaan.

Jyri Lähteenmäki järjestelee tiskikoneeseen meneviä astioita ravintolan tiskihuoneessa.

Kolme kehitysvammaista pääsi tavallisiin palkkatöihin – nyt he ovat työporukoidensa tärkeät lenkit: "Jos Elmo on lomalla, odotamme sen loppumista"

Kehitysvammaiset työntekijät sopeutuvat hyvin avoimille työmarkkinoille työhönvalmentajan avulla. Jyri Lähteenmäki, Elmo Ketola ja Mimmi Laurila ovat työyhteisönsä tärkeitä jäseniä ja arvostettuja työntekijöitä.

Kemin Ammattiopisto Lappian prosessi-alalla opettaja näyttää oppilaalle, mitä pitää tehdä.

Veitsiluodon tehtaan sulkeminen on prosessitekniikan koulutukselle kova, muttei lopullinen isku

Prosessinhoitajia Meri-Lapissa työllistävät edelleen suuret tehtaat, mutta työura voi löytyä myös esimerkiksi liimapuupalkkien tai oluen valmistuksesta.

Man i beige tröja står i en trädgård.

Kaupunginjohtajaksi valittu Martin Norrgård voitelee ruotsalaisten suksia vielä kevääseen asti, sitten hiihdosta tulee harrastus – "Pääsen nauttimaan siitä, että se on vapaa-aikaa"

Uudenkaarlepyyn kaupungin kanssa viilataan sopimusta, joka mahdollistaa nykyisen pestin loppuunviennin Ruotsissa, mutta myös perehtymisen tulevaan työhön.

TE-toimisto.

Hämeen ely perustaa toimielimen hoitamaan maahanmuuttoasioita

Toimielimen tehtävänä on esimerkiksi kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä. Yksi tehtävä on turvapaikkatilanteen seuraaminen. Alueellinen toimikunta on tätä ennen istunut kaksi kautta.

Kahvilatyöntekijä kaataa maitoa kahviin.

Työntekijäpula estää jo paikoin liiketoiminnan kasvua – yritykset Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla toivovat ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopumista

Oulun kauppakamarin kyselyssä moni jäsenyritys kannattaa saatavuusharkinnan poistamista. Työvoimapulaa on tällä hetkellä varsinkin teknisellä puolella ja palvelualalla. Myös perinteisillä teollisuusaloilla tarvittaisiin lisää työntekijöitä.

Kosmos, Kemin kampus, Lapin ammattikorkeakoulu

Lapin AMK ammattikorkeakoulujen tuloksellisuusvertailussa kolmanneksi paras

Lapin ammattikorkeakoulun tulokset paranivat 14 prosenttia edellisestä vuodesta. Erityisesti opiskelijapalaute ja työllistyminen ovat mittaritulosten kärkipäässä.

Kettu jengi tauolla

Työ on kehitysvammaisille arvokasta, mutta harva saa siitä rahaa – nyt he kertovat, mikä tuo iloa palkattomassa työtoiminnassa

Kehitysvammaliiton mukaan huomattavasti nykyistä useampi kehitysvammainen olisi mahdollista työllistää palkkatöihin oikeanlaisella tuella. Lappeenrannassa työelämätaitoja opiskellaan esimerkiksi mattoja kutomalla.

Kaksi naista työllisyyspalveluita mainostavan taulun edessä.

Kemissä työllisyyspalvelut löytyvät pian saman katon alta – Pointti antaa henkilökohtaista apua työnhakijoille ja työnantajille

Syksyllä avattavassa Pointti-yhteispalvelupisteessä sekä työnhakijan että työnantajan on mahdollista tavata Pointin työntekijä kasvokkain. Työnhakija saa samasta osoitteesta yhteyden kaikkiin työllistymistä auttaviin palveluihin ja toimijoihin.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennus Mikkelissä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Suomen paras useilla mittareilla – vertailussa huonoiten pärjäsivät Vaasa ja Metropolia

Kaakossa ollaan ylivertaisia esimerkiksi tutkintojen ja avoimen ammattikorkeakoulun opintopisteiden määrässä. Koulu on ollut useilla mittareilla kokoaan suurempi.

Heinon tukun elintarvikekäytävä ja isot ostoskärryt Vantaalla.

PKO palkkaa kymmeniä erityisnuoria kesätöihin

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkaa kesätöihin yli 30 erityisnuorta. PKO:n noin 1 500 työntekijästä kaikkiaan nelisenkymmentä tarvitsee työssään erityistä tukea. Henkilöt työskentelevät muun muassa vähittäiskaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa. Tyypillinen työllistymispolku alkaa harjoittelusta ja jatkuu palkkatuetulla työllä, jonka jälkeen on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen.

Brad Larsen lähikuvassa.

Jukka Jalonen jäi ilman NHL-pestiä, Jarmo Kekäläinen teki valintansa

Brad Larsen, 43, yrittää nostaa Columbuksen taas pudotuspelijoukkueeksi. Hän hyppää John Tortorellan saappaisiin.

Grafiikka näyttää yli vuoden työttömänä olleiden määrän 2019-2021. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä ylitti 100 000 rajan.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kovassa kasvussa – "On hyvin todennäköistä, että puhkotaan vielä ennätyksiä", sanoo Akavan pääekonomisti

Akavan pikalääke on väljentää koronarajoituksia suunniteltua nopeammin. Esimerkiksi urheilu- ja kulttuuritapahtumiin pitäisi päästää enemmän katsojia. Lomautusten ja työttömien työnhakijoiden määrän lasku on piilottanut alleen sen, että todellisuudessa työttömyys laskee hitaasti ja pitkäaikaistyöttömyys kasvaa nopeasti.

jalkoja ringissä

Kainuu saa aluehallintovirastolta etsivään nuorisotyöhön 345 000 euroa

Rahaa myönnettiin Kajaaniin, Kuhmoon, Sotkamoon ja Suomussalmelle. Suurimman potin sai Kajaani, eli 195 000 euroa. Myönnetyt avustukset käytetään etsivän nuorisotyön ammattilaisten palkkauskuluihin.

anton mirolybov

Itävallan koripallokausi päättyi suomalaisjuhliin – Anton Mirolybov päätti pikkukaupungin hankalan taipaleen: "Maistuu erinomaisen hyvälle"

Itävaltalaisen pikkukaupungin pitkä odotus päättyi sunnuntaina, kun Swans Gmunden kukisti Kapfenberg Bullsin finaalisarjassa. Seura oli hävinnyt tätä ennen peräti seitsemän finaalisarjaa.

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomi kiinnostaa kansainvälisiä opiskelijoita valmistumisen jälkeenkin – valtaosa haluaisi työllistyä alueelle

Itä-Suomen yliopiston kansainväliset maisteriopiskelijat ovat halukkaita sekä työllistymään että asumaan alueella valmistumisen jälkeen. Itä-Suomessa houkuttelevat esimerkiksi tasavertainen työkulttuuri ja luonto. Haasteeksi nimettiin kielitaito.

Xamkin Savonlinnan yksikkö.

Sähköinsinöörikoulutus pysyväksi osaksi Xamkin Savonlinnan tarjontaa – rehtori: "On varsin poikkeuksellista, että joku ei työllistyisi"

Sähköinsinöörejä koulutettiin aluksi kokeiluna ja kovan kysynnän vuoksi koulutus päätettiin ottaa pysyväksi osaksi Xamkin koulutuskattausta. Yritysyhteistyö nostaa myös työllistymismahdollisuuksia.

AC Oulu

AC Oulu sai vuoden urheiluteko -palkinnon, mutta ei Veikkausliigaan paluustaan vaan korona-ajan toimistaan

Oulun seudun urheilutoimittajien yhdistys korosti valinnassaan urheilutahojen toimintaa koronapandemian keskellä. Valinta kohdistui AC Ouluun, joka ei irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitään, vaan etsi heille uusi työmahdollisuuksia.

Sulkapallovalmentaja Teguh Santoso ja sulkapalloilija Kalle Koljonen halaavat sulkapallon EM-kisoissa Kiovassa 2021.

Päävalmentajan sijainen Teguh Santoso valmensi Kalle Koljosen historialliselle EM-pronssille – nyt pesti päättyy ja ruoriin tarttuu entinen huippupelaaja Ville Lång

Kalle Koljosen ja Teguh Santoson yhteistyö jatkuu Tokion olympialaisiin saakka. Anu Niemistä Santoson jälkeen sijaistava Ville Lång aloittaa maanantaina Sulkapalloliiton tilapäisenä päävalmentajana.

Krans på marknad

Market vendors hit hard by pandemic

About 5,000 jobs at open-air markets have been lost during the year because of coronavirus restrictions.

Etätyömatkailija tekee töitä matkailijoiden majoitustiloissa.

Mikkeli vokottelee etätyöläisiä vakiasukkaiksi kirjeellä: "Asettuminen on todellinen vaihtoehto"

Toiveissa on, että kesämökkiläisiä innostuisi asettumaan seudulle pysyvämmin.

Martin Norrgård

Miksi hyvää tulosta takonut huoltopäällikkö jättää Suomen hiihtomaajoukkueen vain yhden kauden jälkeen? Näin Martin Norrgård kommentoi lähtöään

Hiihtoliitto tiedotti yllättäen, että Martin Norrgårdin työsuhde on purettu yhteisellä sopimuksella.

Lapin AMK -teksti ammattikorkeakoulun rakennuksen ovessa.

Työkykykoordinaattorien koulutus alkaa Lapin ammattikorkeakoulussa

Työkykykoordinaattorikoulutuksen saatavuutta on parannettu osana hallitusohjelmaan sisältyvää Työkykyohjelmaa.

TE-palvelut kyltti.

Työllistämiskokeilu alkaa neljässä Lapin kunnassa: työtön työnhakija saa nyt monipuolisesti apua yhdeltä luukulta ja kotikunnasta

Tavoitteena on taata, että työtön saa työllistyäkseen kaiken tarvitsemansa tuen helposti ja nopeasti.

Työllisyyden kuntakokeilussa työnhakijat siirtyvät kuntien asiakkaiksi.

Yli 5000 lappilaista työnhakijaa siirtyy TE-toimistolta oman kunnan asiakkaaksi – kuntakokeilulla haetaan työllisyydenhoitoon tehokkuutta

Työllisyyden kuntakokeilussa mukana ovat Lapista Kemijärvi, Rovaniemi, Sodankylä ja Tornio.

Läheltä

Mänttä-Vilppulan työkeskuksella muutto edessä, uudet tilat kuitenkin näyttävät järjestyvän

Nykyinen vuokranantaja Mäntässä tarvitsee tähänastiset tilat omalle tuotannolleen. Uusi paikka on löytynyt Vilppulasta.

Te-toimiston tyhjän lomakkeen kuva.

Etelä-Savossa 2000 osatyökykyistä työntekijää valmiina töihin – työkykyohjelmalla helpotetaan työpaikan löytämistä

Ohjelmassa työllistymistä helpotetaan esimerkiksi työkokeilulla, palkkatuella ja työolosuhteiden järjestelytuella.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Ylen Sisäilmaa on täyttä totta

Jos pitää Sisäilmaa-sarjaa parodiana, ei tunne työkkärin todellisuutta, kirjoittaa Auli Viitala, syrjäytynyt, joka roikkuu uhallaankin mukana menossa.

Topi Tanner / myymäläapulainen / K-Market Katajanokka / Helsinki 08.02.2021

Selvitys julki: Vaikeimmassa asemassa olevat osatyökykyiset halutaan työllistää uuteen valtionyhtiöön – "Oikeaa työtä oikealla palkalla"

Hallitus ottaa mallia Ruotsista, jossa osatyökykyisiä palkkaava Samhall-yhtiö kuuluu maan suurimpiin työnantajiin.

Kuvituskuvassa on siistijä työssään toimistotiloissa Helsingissä elokuussa 2020.

"Brain waste" squanders potential and talent in Finland

Returnees and foreigners say they struggle to find work with foreign qualifications and experience due to recruitment bias.

Näppäimistö ja tietokone.

Oulun kaupungin Peliliike-hanke tukee koronaongelmista kärsiviä nuoria

Digitaalinen tukihanke on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on työllistymisongelmia.

Porthania-rakennus Helsingin yliopiston keskustakampuksella.

Ministeriön vertailu: Suomen talouskasvu jäämässä puoleen naapureista – suurempi maahanmuutto selittää Ruotsin ja Norjan etumatkaa

Suomen talous kasvaa 10 prosenttia, Norjan ja Ruotsin 20 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, sanoo valtiovarainministeriön raportti.

Eurosedlar huller om buller på en yta.

Mikkeli jakaa nuorille 250 kesätyöseteliä – Pieksämäellä seteleistä jo vuosien positiiviset kokemukset

Kesätyösetelin avulla halutaan helpottaa paikallisten nuorten työllistymistä.

Raisa Omaheimo

Raisa Omaheimon kolumni: Meillä on liian kapea käsitys siitä, mikä on asiallista pukeutumista

Etätyö antaa pukeutua mukavasti joka päivä, kirjoittaa Raisa Omaheimo. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kuvassa nainen työskentelee pöydän ääressä.

"Finding a job in Finland was not easy" — Racism, discrimination hinder foreign graduates' job hunts

Initiatives such as anonymous recruitment and extending permits of international students are under consideration.

henkilökuva

Suomeen opintojensa jälkeen työllistynyt Caelum Davies on yksi niistä, joita Suomi tahtoo lisää – Tutkija: Anonyymi rekrytointi auttaisi

Suomi tarvitsee osaajia myös ulkomailta. Hallitus haluaa antaa kansainvälisille opiskelijoille enemmän aikaa löytää töitä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle