Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nopeusvalvontakamera Korialla Kouvolassa.

Vantaalle tulee seitsemän uudenmallista nopeusvalvontakameraa

Yhtenä perusteena uusien kameroiden sijoittelulle oli lasten liikenneturvallisuus.

Kiire XL Tuire Joutsenvuo pasilan poliisitalo

Pertunmaalla murtauduttiin omakotitaloon keskellä päivää – poliisi kaipaa havaintoja

Kuva murtautujasta oli ehtinyt tallentua riistakameraan.

Huulipunapistooli.

“Kuoleman suudelmasta” kuolleisiin rottiin – historian oudoimmat vakoiluvälineet päihittävät jopa James Bondin

Tiedustelutoiminnan historia on täynnä mielikuvituksellisia välineitä, joilla salamurhattiin, kerättiin tietoa tai välitettiin viestejä.

Turvapalveluyritys Avarn Security Suomi pääkonttori Vantaalla.

”Kamera on pyydetty kääntämään toiseen suuntaan”, kuvaa järjestyksenvalvoja Avarnin väkivaltaa ihannoivaa työkulttuuria

Asemien järjestyksenvalvojien työyhteisössä vallitsee väkivaltaa ihannoiva kulttuuri, kertovat Avarnin ja sen edeltäjän entiset työntekijät.

Haalarikamera pysäköinninvalvojan rintapielessä.

Ennen pysäköinninvalvojat kohtasivat häirintää Vaasassa lähes viikoittain – sitten tulivat haalarikamerat, joista toivotaan apua myös muualla

Reilu pari vuotta käytössä olleet haalarikamerat ovat vähentäneet pysäköinnintarkastajiin kohdistuvaa häirintää Vaasassa. Ennen kameroiden käyttöönottoa välikohtauksia oli lähes viikoittain.

Olli Lamminsalo lintujen talviruokintapaikalla Oulangan kansallispuistossa.

Suuren suosion saanut Oulangan luontolive avautuu jälleen

Viime talvena livekameraa seurasi puoli miljoonaa ihmistä. WWF Suomi arvelee, että ihmiset kaipaavat rauhoittavia luontohetkiä arkipäiviinsä koronan ja Ukrainan sodan vuoksi.

Nopeusvalvontakamera Korialla Kouvolassa.

Ruotsissa on viime kuukausina varastettu ainakin 100 nopeuskameraa – tässä kolme syytä, miksi Suomessa kameroita ei noin vain varasteta

Ruotsissa on viime kuukausina varastettu noin sata nopeuskameraa, mutta Suomessa vastaavaa ei ole havaittu. Aftonbladetin mukaan varastetuilla kameroilla voi olla yhteys kotitekoisiin venäläisdrooneihin.

Pikkukarhut ja emo.

Valtteri Mulkahainen on jälleen ehdolla voittajaksi kansainvälisessä valokuvakilpailussa, jossa etsitään vuoden hauskinta eläinkuvaa

Sotkamolainen Valtteri Mulkahainen on jälleen yltänyt Comedy Wildlife Photography Awards -finalistien joukkoon kahdella karhukuvallaan.

Poliisin haalarikamera

Oikeusasiamies: Poliisi ei saa itse päättää haalarikameran kuvan poistamisesta – alkuperäinen kuva pidettävä tallessa ainakin jonkin aikaa

Oikeusasiamies katsoo, että poliisi ei voi itse päättää poistamisesta ainakaan silloin, jos häntä epäillään epäasianmukaisesta menettelystä tai toiminnasta on tehty kantelu tai rikosilmoitus.

Riistakamera ruokintapaikan lähistöllä.

Lähes neljä vuotta kestänyt salakatselu toi kuopiolaismiehelle sakkotuomion – miehen kuvaamia videoita poistettiin verkosta yli 120 kertaa

Kuopiolainen mies on tuomittu pitkään jatkuneesta salakatselusta ja kunnianloukkauksesta sakkoihin. Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan mies kuvasi naapuriaan ja julkaisi kuvaamiaan videoita verkossa.

Siilitien metroaseman ovessa ollut ilkivalta tarra on poistettu ja liimat jääneet kiinni.

Lisääntynyt ilkivalta pakottaa toimenpiteisiin Vöyrillä – päiväkodin pihassa leikitty tulella ja kiipeilty katolla

Tilanne halutaan saada hallintaan lisäämällä vartiointia, ja kieltämällä päiväkotien alueella oleskelu iltaisin. Mikäli ilkivaltaa ei saada kuriin, joutuu kunta lisäämään kameravalvontaa.

Tuija Siltamäki, Helsinki, 01.02.2019

Tuija Siltamäen kolumni: Kumpi on sinulle arvokkaampaa – Tuntemattomien tykkäykset vai kavereiden yksityisyys?

Myös juhlivilla ihmisillä on oikeus yksityisyyteen, eikä kenenkään pitäisi joutua tahtomattaan sisällöksi muiden someen, kirjoittaa Siltamäki. 

Takaa sivusta otettu kuva naisesta, joka ottaa puhelimellaan kuvaa yleisön keskellä.

Jätä nämä esineet somekuvien ulkopuolelle – tietoturva-asiantuntija: "Kännykällä otetusta kuvasta voi jäljentää kotiavaimen"

Sosiaaliseen mediaan saattaa huomaamattaan julkaista arkisesta tilanteesta kuvan, jota voidaan käyttää rikoksentekovälineenä. Tietoturva-asiantuntija ja nettipoliisi kertovat, mitä esineitä ei pitäisi näkyä julkaistavissa kuvissa.

Täysiä kuohuviinilaseja on aseteltu riviin Lahden Sibeliustalossa.

"Kannattaa harkita mitä haluaa itsestään nähtävän" – Riski juhlintakuvien päätymisestä julkisuuteen on arkipäivää myös paikallispoliitikoille

Yle Lahden tavoittamat valtuutetut ovat sitä mieltä, että poliitikon pitää muistaa roolinsa ja käyttäytyä sen mukaan. Osa haluaa juhlia vain luotettavassa seurassa.

Elfyn Evans ja Daniel Barritt ja kuvaaja Tomi Hänninen Jukojärvi2:lla.

Autot lentävät, hiekka pöllyää ja kännykälläkin voi tallentaa rallin tunnelman valokuviin – lue ammattilaisen vinkit, miten onnistut täydellisessä rallikuvassa

Ammattivalokuvaaja Tomi Hänninen on ollut kuvaamassa rallikisoja Jyväskylässä 30 vuoden ajan. Hännisen mukaan suunnitelmallisuus ja oman kameran hallitseminen auttavat onnistuneiden rallikuvien ottamisessa. Valokuvaaja kertoo, että hetkiä saa tallennettua laadukkaasti myös taskusta löytyvällä älypuhelimella.

Kajaanin liikunpalveluvastaava Jari Rajala on Kesäniemen uimarannalla14.6.2022.

Kajaanin Kesäniemen uimarannalla on tehty taas ilkivaltaa – kuuntele, miten kaupunki suitsii rannalta "villin lännen kulttuuria"

Kajaanin kaupunki aloitti uinninvalvonnan Kesäniemessä tavanomaista aikaisemmin. Koko rannan alueelle tulee kameravalvontaa, jotta se pysyisi rauhallisena koko perheen uimarantana.

Valvontakamera Lappeenrannan poliisilaitoksen seinässä.

Vöyrin kunta lisää kameravalvontaa saadakseen ilkivallan loppumaan

Vöyrin kunnan koulut ovat kärsineet ilkivallasta. Koska ilkivalta ei ole tallentunut olemassa oleviin kameroihin, halutaan kameroiden määrää nyt lisätä.

Kuva Paltamon sääksikamerasta 29.4.2020. Kuvassa edessä Penna-koiras ja takana Miila-naaras.

Sääksipariskunta Miila ja Penna saapuivat pesäpuulleen Paltamoon – samalla pesällä kumppania kävi etsimässä neljä koirasta

Sääksipariskunta tapasi toisensa pesäpuullaan eilen tiistaina. Penna-koiras rakensi pesää kuntoon aamusta asti, ja Miila-naaras saapui pesäpuulle iltapäivällä.

Kalasääski

Kallavedelle sääksen pesän liveseuranta: lähetys alkanut tänään keskiviikkona, naaras muni ensimmäisen munan maanantaina

Sääkset ovat palanneet Kallavedelle huhtikuussa Afrikasta, jossa ne viettävät aina talvet.

Selkälokki

BirdLifen livekamera seuraa myös tänä kesänä Merenkurkun selkälokkien pesintää

Saarella pesii myös muun muassa harmaalokkeja ja merimetsoja.

Villisika juoksee heinikosta järven jäälle Helsingin Viikissä helmikuussa 2022. Valokuvaaja sai tallennettua harvinaisen otuksen.

Luontokuvaaja ällistyi Helsingin Viikissä, kun ruovikosta ilmestyi villisika – lue tästä, miten voit bongata eläimiä omasta lähimetsästäsi

Harrastelijavalokuvaaja Janne Salomeren mukaan luontokuvauksessa ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Isoimmat kuvasaaliit löytää usein omasta tutusta lähimetsästä, kunhan tuntee alueen ja osaa pysähtyä ja kuunnella.

Ylösalaisin oleva luontokuva, joka heijastuu seinälle.

Näe maailma ylösalaisin omassa camera obscurassa

Muuta yksi huone kodissasi kameraksi.

Kuukkeli oksalla

Talvilintuja voi tarkkailla nyt verkossa suoraan ruokintapaikalta Kuusamosta

Oulangan kansallispuiston maisemissa olevan talvilintukameran toteuttaja on WWF Suomi. Kamera käynnistyi tiistaiaamuna 30. marraskuuta.

Haalarikamera pysäköinninvalvojan rintapielessä.

Oulun kaupungin pysäkoinnivalvojien haalarikameroista on saatu hyviä kokemuksia

Usein kameratallennuksen käynnistymisestä mainitseminen asiakkaalle on saanut kiistatilanteen laukeamaan. Kameroita voidaan harkita muillekin kaupungin työntekijöille tilanteiden mukaan.

Lisko veden pinnalla.

Tässä on Vuoden luontokuva 2021 – "liskokoiras leijuu kutulammikossaan kuin avaruudessa"

Pekka Tuuri on kilpailun historiassa viides kuvaaja, joka on pystynyt uusimaan voittonsa. Viimeksi hän voitti palkinnon 11 vuotta sitten.

Kyyhkynen kamera kaulassa

Kirjekyyhkyt olivat ilmakuvauksen pioneereja – Valokuvataiteen museo avasi remontin jälkeen näyttelyn ihmisen ja linnun suhteesta

Poliittisen valokuvan festivaali järjestetään Valokuvataiteen museossa nyt viidettä kertaa. Tänä vuonna tapahtuman teemana on linnun katse. Näyttelyssä voi tuijottaa silmiin niin broilerikanaa kuin lintuperspektiivistä kuvattua suttakin.

Viisi karhua marssii peräkkäin kohti kameraa ruskaisessa maastossa.

Surveillance camera captures bears marching off to winter slumber

A border guard surveillance camera in Kainuu recorded a female bear and four cubs heading for hibernation.

Viisi karhua marssii peräkkäin kohti kameraa ruskaisessa maastossa.

Viisi peräkkäin marssivaa karhua tallentui rajavalvontakameraan Kainuussa – rajavartioaseman päällikkö: "Onhan näissä tuuriakin"

Emokarhu ja neljä karhunpentua ovat todennäköisesti matkalla talviunille. Karhujen lisäksi valvontakameroissa näkyy joskus myös susia, ahmoja, kettuja, ilveksiä, hirviä, poroja ja metsäpeuroja.

Pysäköinnintarkastaja työasussa on haalarikamera

Oulun kaupunki ottaa käyttöön haalarikamerat – pysäköinninvalvojien uhkailu lisääntynyt: "Myös tönimistä on tapahtunut"

Pysäköinnintarkastajilla kamerat tulevat jokapäiväiseen käyttöön, ja muissa tehtävissä niitä voi käyttää satunnaisesti. Kamerat parantavat myös sekä asiakkaan että työntekijöiden oikeusturvaa.

Susanna Majuri, Suomen valokuvataiteen museo

Susanna Majuri tarttui digikameraan, vaikka taidepiireissä sitä paheksuttiin – viime vuonna kuolleen taiteilijan näyttely sukeltaa tarumaailmoihin

Suomen valokuvaiteen museossa on avautunut Susanna Majurin postuumi näyttely, Rakkaus. Majuria pidetään yhtenä oman sukupolvensa lahjakkaimmista ja persoonallisimmista valokuvataiteilijoista, joka hyödynsi kuvaustilanteissa erikoisia teknisiä ratkaisuja. Majuri oli Suomessa myös digitaalivalokuvauksen uranuurtaja.

Ilmakuvaa Kajaanista

Korona-aika siirsi jumalanpalvelukset nettiin – Kajaanin seurakunnassa kokemukset ovat hyviä, joten toimintaa kehitetään edelleen

Kajaanin pääkirkkoon asennetaan parhaillaan kolmea kameraa, jotta lähetyksistä tulee entistä laadukkaampia. Tulevaisuudessa kameroita voidaan hyödyntää myös erilaisten musiikkitilaisuuksien striimaamisessa.

Cygnus Wall -tähtisumu

Tähtisumua ja kaukaisia galakseja

16-vuotias Sebastian Silfvenius ottaa upeita avaruuskuvia

Lapin käräjäoikeus edestäpäin kuvattuna

Lappilaismiehen kamerasta löydettiin lasta esittäviä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia kuvia – tuomiona päiväsakkoja

Miehen puhelimesta löydettiin myös videomateriaalia, joissa esitetään lasta sukupuoliyhteydessä tai siihen rinnastettavassa kanssakäymisessä. Syyttäjän mukaan normaalirangaistus teosta on sakko.

Uimahyppääjä Tom Daley kutoi katsomossa villapaitaa.

Kamerat bongasivat katsomosta olympiavoittajan hellyyttävässä puuhassa – kutoo villapaitoja koirille ja kerää rahaa syöpätutkimukseen

Uimahyppääjä Tom Daley kutoo villapaitoja ja esittelee niitä suositulla Instagram-tilillään. Sunnuntaina hän herätti huomiota kutomalla villapaitaa koiralle ponnahduslautakisan katsomossa Tokiossa.

Tässä ovat parhaat katsojien lähettämät videot

Pystyisitkö ottamaan frisbeen kiinni ja vesihiihtämään samaan aikaan? Katso parhaat palat Yle Urheilun katsojien olympia-aiheisista videoista

Yle kameran kautta lähetetyt olympiayleisön urheilusuoritukset ja haasteet kirvoittivat Kalle Palanderin mökkiolympialaisiin.

I förgrunden blommor på ett träd, i bakgrunden logon för OS i Tokyo.

Haluatko mukaan Ylen olympialähetyksiin ja lähettää kannustuksesi Suomen urheilijoille? Avaa Yle-kamera ja osallistu olympiahuumaan

Tokion olympiakisoissa ei yleisöä paikan päällä nähdä, ja urheilijat elävät tiukasti eristettynä olympiakylässä. Yle-sovelluksen kameralla voit tuoda yleisön äänen kuuluviin ja lähettää kannustuksesi ja terveisesi suomalaisurheilijoille Tokioon.

Vaasan vankilan johtaja Pekka Keskinen kävelee vankilan portista ulos

Vaasan vankilan kamerajärjestelmä menee uusiksi, vaikka vankilan johtaja uskoo: "Kuva ei ole niin huonolaatuista, etteikö siitä erottaisi, ketä siinä on"

Vankiloiden kameranvalvontajärjestelmän puutteet paljastuivat ikävällä tavalla Riihimäellä. Vanki hakattiin rautaputkella, mutta valvontakameran kuvasta ei päässyt täyteen selvyyteen tekijöistä. Kamerat ovat vanhaa tekniikkaa kautta maan. Myös Vaasan vankilan kamerat uusitaan.

Kuva kahvila-ravintola Tulikukon julkisivusta. Ravintolan logo, vihreä kukko, näkyy kuvassa. Taustalla sininen taivas.

Viinavaras möläytti kaverinsa nimen valvontakameralle – tekijät jäljitettiin somessa, mutta poliisikaan ei voinut estää kaupantekoa Snapchatissa

Kotkassa vietiin yön pimeydessä ravintolasta kaksi repullista väkeviä juomia ja yksi kori miedompia alkoholijuomia. Varomattomat varkaat eivät huomanneet, että valvontakamera nauhoitti sekä kuvaa että ääntä.

Salaperäisen rupiliskon elämä kameran edessä

Rupilisko innostui esittelemään kutukomeutensa juuri kun kamera aiottiin sulkea – salaperäinen sammakkoeläin saa lisää live-aikaa

Moni kuuli harvinaisesta sammakkoeläimestä ensimmäistä kertaa WWF:n live-lähetyksen myötä. Nyt sen elämään on kurkistettu 185 000 kertaa live-kameran kautta. Rupiliskon elämän seuraaminen jatkuu niin pitkälle kuin sen kutulammessa riittää vettä.

Pysäköinnintarkastaja työasussa on haalarikamera

Tappouhkauksia ja päälleajon yrityksiä – pysäköinnintarkastajille tulossa haalarikamerat työn turvaksi

Lahden pysäköinnintarkastajat joutuvat uhkaaviin tilanteisiin työssään. Muiden kaupunkien kokemusten perusteella on havaittu, että kamerat rauhoittavat ja vähentävät uhkatilanteita.

Saimaannorppa rantakivellä

Torstai 27.5.2021 (radio)

Koronatartuntoja on vähemmän kuin aiemmin. Syyttäjä vaatii Niko Ranta-aholle 13 vuoden vankeustuomiota. Koneen rakennus paloi Hyvinkäällä. Norppalive on suljettu.

Saimaannorppa rantakivellä

Saimaa seal live stream closes early after location discovered

WWF Finland said the cessation of the popular webcast was brought forward as a precautionary measure.

Saimaannorppa rantakivellä

Suosittu norppalive suljetaan jo tänään – kameran sijainti paljastui

WWF Suomen kehityspäällikkö Justus Hyvärinen kertoo, että kameran sulkemista aikaistettiin varotoimenpiteenä, mutta kyse on päivistä.

Suomen nuoriso-opisto

Korona sekoitti Paukkulan Näyttämölinjan pilottivuoden

Koronatilanteen vuoksi Näyttämölinjan opetus on jouduttu järjestämään osaksi etänä ja vuoden pääproduktio kuvataan tallenteelle. Opiskelijoita harmittaa, etteivät he pääse esiintymään elävälle yleisölle.

Forssan monikylän rakennustyömaa.

Forssa kokeilee uutta keinoa saada asukkaat innostumaan miljoonien eurojen monitoimitalosta: sen rakentamista voi seurata netissä

Forssalaiset voivat katsella nettikamerasta, kun kaupunki rakentaa historiansa suurinta julkista rakennusta. Rakentamista voi seurata lähes reaaliajassa. Tavoiteena on, että alusta asti tutuksi tullut rakennus on helppo ottaa omakseen.

Vanha karhu liikkuu suon reunassa.

Kainuussa karhunkatselukojuille on löytänyt matkailijoita, joilla ei ole mitään tekemistä luontokuvauksen kanssa

Kuhmolaisen Wildlife Safaris Finlandin karhunkatselukausi lähti käyntiin huhtikuun alussa, ja kojuilla on nähty jo useita karhuja.

Sääksi pesässä ja yksi muna.

Saimaan sääksikamera on käynnissä – itse lintuja odotetaan vielä saapuvaksi

Tänä vuonna kameran yhteyteen on asennettu myös mikrofoni.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle