Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pääministeri Sanna Marin uskoo Saksan jatkavan vahvasti vaalien jälkeenkin – EU:n puolustuskeskustelu ei vaikuta Suomen hävittäjäpäätökseen

EU-maiden johtajat kokoontuvat ensi viikolla Sloveniassa. Päämiesten kokouksessa keskustellaan EU:n ulkosuhteista ja esillä on myös Länsi-Balkanin tulevaisuus.

Presidentti Niinistö Ykkösaamussa: Suomalaisjoukkojen lähettämistä ulkomaille tulisi helpottaa – Haavisto kannattaa ehdotusta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää ristiriitaisena sitä, että Suomi voi lähettää joukkoja kriisialueelle nopeammin muiden pyynnöstä kuin omia kansalaisia auttamaan. Hän ehdottaa lakimuutosta. Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi Yle Uutisten haastattelussa kannattavansa ehdotusta.

Joensuuhun suunniteltu Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous on peruttu heikentyneen koronatilanteen takia

Huippukokous oli tarkoitus pitää elokuun lopulla Joensuussa, mutta nopeasti heikentynyt koronatilanne on nyt johtanut kokouksen perumiseen. Huippukokous olisi tuonut Joensuuhun noin 150 maakuntapäättäjää.

Presidentti Niinistö maalailee yhdysvaltalaislehdessä kuvaa huippukokouksesta Helsingissä vuonna 2025 – presidentti haluaa elvyttää "Helsingin hengen"

Niinistö avaa Foreign Policy -lehden kirjoituksessa näkemyksiään lähes 50 vuotta sitten Helsingissä järjestetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin (ETYK) tulevasta juhlavuodesta.

Venäjä pettyi EU-johtajien päätökseen unionin ja presidentti Putinin huippukokousten jatkosta

Huippukokouksessa keskusteltiin EU:n suhteista Venäjään ja Turkkiin. Esillä oli myös koronapandemia, maahanmuutto sekä elpyminen.

Pääministeri Marin EU-huippukokouksessa: Keskustelu Unkarin tilanteesta oli vaikea

Unkarin vähemmistöjä syrjivä politiikka on herättänyt keskustelua Brysselin huippukokouksessa.

Saksan ja Ranskan ehdotus EU:n ja Venäjän huippukokouksesta ei saanut kannatusta – Unkarin vähemmistöjä syrjivä laki herätti tunteita Brysselissä

Unkarin pääministeri Viktor Orban ei aio vetää lakia takaisin. Johtajat 17 jäsenvaltiosta ovat allekirjoittaneet kirjeen, jossa ilmaistaan huoli "perusoikeuksien uhkaamisesta".

EU-maiden johtajat pohtivat huippukokouksessaan, pitäisikö EU:n tavata Putin vai ei – Marin: "Tämä herättää paljon keskustelua"

EU:n ja Venäjän välisiä huippukokouksia ei ole pidetty sen jälkeen, kun Venäjä valtasi Krimin vuonna 2014. Saksa ja Ranska haluaisivat, että EU harkitsisi Venäjän kutsumista yhteiseen huippukokoukseen. Useat EU-maat kuitenkin vastustavat tätä.

EU-maiden johtajat pohtivat Venäjä-suhteen suuntaa ja maahanmuuttokysymyksiä huippukokouksessaan

Brysselissä keskustellaan myös jatkosta miljardirahoitukselle, jolla on tuettu Turkkia pakolaisten majoittamisessa.

Eurooppa-kirje: Biden tuli ja vakuutti jatkuvuutta – Yhdysvallat teki paluun, mutta missä on Eurooppa?

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki löytyy jutun lopusta.

Näin Putinin ja Bidenin tapaaminen heijastuu myös Suomeen, tutkija: "Merkittävä vaikutus Suomen turvallisuuteen"

Ulkopolitiikan asiantuntijoiden mukaan Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteissa näkyi nyt toivonpilkahduksia, joilla on vaikutusta turvallisuustilanteeseen Euroopassa. Jännitteiden lisääntyminen näkyisi nopeasti myös Suomessa.

Bidenin ja Putinin tapaaminen oli arvioijasta riippuen joko tärkeä keskustelunavaus tai virhearvio – "Oli jo saavutus, ettei nimitelty"

Asiantuntija-arvioissa Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien tapaamista Genevessä on kuvailtu keskustelun avaajaksi, joka jäi konkreettisilta tuloksiltaan melko köyhäksi. Yhdysvaltain republikaanien riveistä Bidenia syytetään hyväuskoiseksi.

Presidentti Niinistö Ylen haastattelussa: Navalnyin tilanne tuskin muuttuu huippukokouksen myötä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Bidenin ja Putinin tapaaminen on merkittävä Suomen vakauden kannalta. Hän pitää tärkeänä sitä, että vaikka maiden johtajat eivät olisi kaikesta samaa mieltä, on tärkeää, että he edes keskustelevat.

Kirjeenvaihtajalta: Trump laukoi omaan maaliin, Biden otti pallon haltuun – 75 prosenttia eurooppalaisista tykkää Bidenin pelitavasta

Konkreettisia tuloksia ei paljon tullut, mutta jo Bidenin Eurooppa-kiertueen imagovoittoa pidetään Washingtonissa tärkeänä, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

"Bidenin Euroopan-matka meni loisteliaasti" – asiantuntijat arvioivat, mitä huippukokous ennakoi Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteille

Geneven huippukokouksessa ei saavutettu suuria, mutta presidenttien tapaaminen tuo selkeyttä Yhdysvaltojen ja Venäjän välille.

Bidenin ja Putinin ilmeistä näki, että suurvaltojen välit eivät ole lämpimät – Yle koosti huippukokouksen kiinnostavimmat hetket

Odotukset Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin huippukokouksen suhteen olivat etukäteen matalalla. Tästä jutusta löydät kiinnostavimmat yksityiskohdat huippukokouksesta.

Miksi Biden ja Putin tapaavat tänään, vaikka välit ovat hyytävät? Sille on neljä syytä – lue ne nopeasti tästä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat tänään Genevessä. Biden toivoo suhteisiin vakautta, Putinille jo tapaaminen itsessään on voitto. Vihanpidosta huolimatta presidenteillä on myös yhteisiä tavoitteita.

Geneven huippukokous on ohi – Biden ja Putin avasivat neuvotteluyhteyden ilman isoja, uusia avauksia

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaaminen Genevessä päättyi hieman kello 18:n jälkeen Suomen aikaa kestettyään nelisen tuntia.

Bidenin ja Putinin tapaaminen lähestyy – nämä Ylen toimittajat kertovat sinulle huippukokouksen tapahtumista suoraan Genevestä

Yle raportoi Yhdysvaltojen ja Venäjän huipputapaamisesta paikan päällä Genevessä ja välittää reaktiot molempien maiden pääkaupungeista. Esittelemme nyt kokousta seuraavat toimittajat. Mitä he odottavat keskiviikolta?

"Amerikka on palannut" – Joe Bidenin Euroopan-kiertueella kuullaan helpotuksen huokauksia EU:lta ja Natolta

Alkuviikosta on luvassa merkittäviä kansainvälisiä kokouksia, kun Yhdysvaltojen Biden tapaa Naton, EU:n ja Venäjän johtajat. Liittolaismaissa Bidenin vierailu edustaa pitkään tovoittua vakautta ja ennalta-arvattavuutta. Putinin ja Bidenin tapaamiselle odotukset eivät sen sijaan ole korkealla.

Kirjeenvaihtajien analyysi: Kun Putin ja Biden tapaavat, vastakkaiset maailmankuvat törmäävät

Odotukset USA:n ja Venäjän huippukokousta kohtaan ovat matalalla ja mahdollisuudet yhteistyöhön harvassa. Tapaaminen on silti merkittävä, sillä se antaa suuntaa koko maailmanjärjestykselle, arvioivat kirjeenvaihtajat Iida Tikka ja Erkka Mikkonen.

Bidenin Euroopan-kiertuetta seurataan Yhdysvalloissa “kolmen C:n” kautta – valokeilassa korona- ja ilmastotoimet sekä Kiina

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden lähti keskiviikkoiltapäivänä Washingtonista vierailulle Eurooppaan. Bidenin odotetaan kertovan Euroopassa, missä vaiheessa hän alkaa purkaa kansainvälisiä matkustusrajoituksia.

"Tämä on jo viides Yhdysvaltain presidentti, ja Putin on vanha kettu" – Bidenin ja Putinin tapaamisessa tärkeää on tavata kasvokkain

Suurvaltojen välejä ovat vähäisten kontaktien lisäksi tulevan Geneven-huippukokouksen alla hiertäneet muun muassa diplomaattien karkottamiset sekä Ukrainan sota.

Maailman entiset presidentit ja muut silmäätekevät vetoavat G7-huippukokoukseen: Myös köyhiin maihin on saatava koronarokotteet tänä vuonna

Vetoomus luovutetaan G7-maiden huippukokoukselle ensi viikonloppuna. Presidentti Tarja Halonen on allekirjoittajien joukossa.

Yhdysvallat vaatii Valko-Venäjällä kiinni otetun oppositioaktivistin välitöntä vapauttamista

Maanpaossa elänyt Pratasevitš otettiin kiinni sunnuntaina Minskin lentokentällä.

USA:n ja Venäjän ulkoministerit kohtasivat: Bidenin ja Putinin mahdollinen huipputapaaminen yhä auki

Antony Blinkenin ja Sergei Lavrovin kahdenkeskinen tapaaminen järjestettiin Arktisen neuvoston ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Biden: Putin-tapaamisen aika ja paikka ovat edelleen avoinna – Politico: tapaamisen järjestäminen Helsingissä on epätodennäköistä

Helsinki isännöi Bidenin edeltäjän Donald Trumpin tapaamista Putinin kanssa heinäkuussa 2018. Politicon mukaan juuri tästä syystä on epätodennäköistä, että valinta kohdistuisi jälleen Helsinkiin.

Työllisyys, sosiaalikysymykset ja korona pöydällä – EU-johtajat kohtaavat Portossa

EU-maiden johtajien odotetaan keskustelevan tänään myös siitä, pitäisikö koronarokotteiden patenteista luopua, kuten Yhdysvallat on ehdottanut.

Biden sanoo haluavansa tavata Putinin kesäkuussa Euroopassa

Yhdysvallat ja Venäjä ovat pyrkineet järjestämään presidenttien huippukokouksen jossain kolmannessa maassa. Presidentti Joe Biden sanoi, että hän haluaisi tavata presidentti Vladimir Putinin kesäkuussa.

Presidentti Biden tekee ensimmäisen matkansa Eurooppaan kesäkuussa

Valkoinen talo ilmoitti presidentin matkustavan kolmeen kansainväliseen kokoukseen kesäkuussa.

Keskiviikko 14.4.2021 (radio)

Astra Zenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille. Ravintolat aukeavat maanantaina, mutta rajoitukset jatkuvat. Suomi tarjoaa mahdollisuutta järjestää USA:n ja Venäjän huippukokous Suomessa. Rauman telakka on saanut laivatilauksen.

Suomi on tarjoutunut isännöimään Bidenin ja Putinin huippukokousta

Helsinki isännöi Vladimir Putinin ja Donald Trumpin huippukokousta heinäkuussa 2018.

Presidentti Niinistö HS:ssa: Huippukokous Helsingissä Etykin hengessä voisi parantaa suurvaltojen keskusteluyhteyttä

Presidentin mukaan tilaisuus uuden huippukokouksen järjestämiselle voisi olla esimerkiksi vuonna 2025, kun Ety-kokouksesta tulee kuluneeksi 50 vuotta.

EU-maiden johtajilla huolia mahdollisten vientirajoitusten vaikutuksesta rokotetuotantoon

Rokotekysymykset veivät päähuomion EU-huippukokouksessa, joka typistyi yhteen iltaan.

Ylen aamu tänään: Nuorison ja maahanmuuttajien kokoontumiset puhuttavat – purisivatko liikkumisrajoitukset tapaamisiin? Katso lähetys tästä

EU-huippukokous alkaa tänään. Biovoimalat voivat olla mahdollisuus maatiloille. Millaista on köyhyys tänä päivänä?

Britannia aikoo järjestää G7-huippukokouksen kesäkuussa

Kokous olisi ensimmäinen lähes kahteen vuoteen.

EU-huippukokous päätti kiristää yhteistä ilmastotavoitetta – Seuraavaksi komissio esittelee suunnitelmat toimista ensi vuonna

Hiilidioksipäästöjen hinta Euroopassa nousi heti päätöksen tultua julki. Sanna Marin: Suomi voi olla tyytyväinen huippukokouksen tuloksiin.

EU-johtajien uneton yö – Puola blokkaa sopimusta ilmastotavoitteiden kiristämisestä kokouslähteiden mukaan

EU-huippukokouksessa päästiin eilen sopuun budjetista ja elpymispaketista. Yöllä sovittiin Turkin vastaisista toimista.

Päätösluonnos: EU lisäämässä pakotteita Turkin Välimeren porausten takia

Kaasun- ja öljynetsintä on rieponut erityisesti Kreikkaa ja Kyprosta, mutta pakotteet jakavat EU-maita.

Puola ja Unkari ovat hyväksyneet Saksan kompromissiehdotuksen – Tuppurainen EU:n budjetti- ja oikeusvaltiokiistasta: "Sopu on lähellä"

Uutistoimiston haastatteleman lähteen mukaan Saksan tekemä ehdotus odottaa vielä muiden jäsenvaltioiden hyväksyntää.

Eurooppa-kirje: Vaikea vuosi huipentuu, Brysselin huippukokous näyttää unionin suunnan – rokotteet ja Biden tuovat valoa pimeyteen

Saat olennaiset sisäpiirijutut Euroopan unionista kerran viikossa suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

EU-johtajien videokokouksessa ei päästy sopuun budjetista – Unkari ja Puola torppasivat oikeusvaltiomekanismin odotetusti

Pääministeri Sanna Marin korostaa, että EU:n rahapakettia on kohdeltava kokonaisuutena.

Trump kertoi elokuussa järjestävänsä G7-kokouksen presidentinvaalien jälkeen – diplomaattilähteet: Valkoisesta talosta ei ole kuulunut mitään

Diplomaattilähteiden mukaan Trumpin hallinto ei ole ollut yhteydessä muihin G7-maiden edustajiin mahdollisen kokousaikataulun tai asialistan suhteen.

Eurooppaministerit keskustelevat muun muassa oikeusvaltioasioista, monivuotisesta budjetista ja aloittavat joulukuun huippukokouksen valmistelun

Eurooppaministeri Tuppurainen luottaa, että EU-puheenjohtajamaa Saksa kykenee ratkaisemaan pattitilanteen.

Suomen edustaminen EU-huippukokouksessa voidaan uskoa tilapäisesti Ruotsille – "Ei ole mikään ongelma", sanoo alivaltiosihteeri

Mahdollinen korona-altistuminen pakotti Marinin lähtemään kokouksesta kesken perjantaina, Löfven otti kopin.

Eurooppa-kirje: Miksi Sanna Marin piiloutuu medialta? Suomalaiset toimittajat ovat muiden EU-maiden tiedotuksen varassa huippukokouksessa

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista kerran viikossa suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Kirjeenvaihtajalta: EU päätti katsoa Britannian Brexit-kortin – bluffaako BoJo?

EU ei aio tinkiä kauppaneuvotteluissa asettamistaan tavoitteista koskien kalastusta, kaupan sääntöjä ja sopimuksen hallinnointia.

EU-maat ovat saavuttaneet yksimielisyyden ilmastotavoitteiden kiristämisestä

EU-johtajat näyttivät huippukokouksessa vihreää valoa neuvottelujen jatkamiselle Britannian kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle