Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Robert Helenius höjer bältet efter segern över Franz Rill 2015.

Huippuottelu varmistui! Robert Helenius kohtaa supertähti Deontay Wilderin lokakuussa New Yorkissa – luvassa suomalaisen uran suurin palkkio

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa raskaansarjan tämän hetken kovimman tyrmääjän Deontay Wilderin 15. lokakuuta. Ottelu voi saada vielä MM-titteliarvon.

Tokion olympialaiset olivat pettymys painija Arvi Savolaiselle.

Loukkaantuminen painitreeneissä päätti Arvi Savolaisen kauden MM-kisojen kynnyksellä – edessä puolen vuoden kuntoutumisjakso

Savolaisen ranne leikataan torstaina Helsingissä. Painija on jo siirtänyt tavoitteensa ensi vuoteen.

Milka Jolanki Ropeconissa.

Ropeconin fantasiamaailmaan mahtuu niin haltijoita kuin Star Wars -sotureitakin – tältä näytti Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa

Mittavasta ohjelmistostaan tunnettu Ropecon järjestettiin tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma houkutteli paikalle tuhansia roolipelaajia ja roolipelaamisesta kiinnostuineita ihmisiä. Gallerian kuvat ovat perjantailta.

Nigel Pouton nojaa polviinsa teatterin lavalla.

Russell Crowen stuntti opettaa suomalaisia tappelemaan turvallisesti – Nigel Poulton: “Odotukset ovat koventuneet alalla”

Australialainen Nigel Poulton on noussut yhdeksi maailman kysytyimmistä taistelukoreografeista. Hän pitää miekkailua kaikkein vaarallisimpana lajina teatterissa.

Rovaniemeläiset judokat Louna-Lumia ja Pihla-Mari Seikkula katsovat kameraan judoleirillä Kärkölässä. Toisella on valkoinen ja toisella sininen judopuku.

Korona söi kamppailulaji judon suosiota, mutta orimattilalaisseura panostaa laatuun – nyt oppeja jakoi belgialainen huippujudoka Sami Chouchi

EM-pronssimitalisti Sami Chouchi jakoi oppejaan tällä viikolla kansainvälisellä judoleirillä Kärkölässä. Lajin piiriin yritetään lähivuosina houkutella muutamia tuhansia uusia harrastajia.

potkunyrkkeilijä Pirkka Suksi kiinnittää käsiinsä mustaa teippiä, jota nyrkkeilijät käyttävät hanskojen alla ja katsoo keskittyneesti käsiään

Potkunyrkkeilijä Pirkka Suksen kilpailu-ura päättyi World Gamesin neljänteen sijaan

Vaasalaisurheilija kiittää Facebookissa häntä urallaan eteenpäin auttaneita ihmisiä. Suksi kertoo keskittyvänsä jatkossa valmentamiseen.

Potkunyrkkeilijä Pirkka Suksi on tempaissut vasemman suoran nyrkkeilyhanskat kädessä, etualalla toinen musta hanska

Potkunyrkkeilijä Pirkka Suksi eteni sarjassaan pronssiotteluun

Suksi ottelee lajissaan yli 91-kiloisten sarjan pronssiottelussa World Games -kilpailuissa. Tapahtuma järjestetään joka neljäs vuosi sellaisissa lajeissa, jotka eivät ole olympialaisten ohjelmistossa.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen istuu kotisohvallaan koiransa Yodan kanssa.

Mira Potkonen rymistelee nyt kehän sijaan kaukalossa – valmentajaksi opiskeleva entinen huippunyrkkeilijä haluaa saada ihmiset liikkeelle

Mira Potkosen elämä oli ennen yksinkertaisempaa. Hän nauttii kuitenkin uusista haasteistaan ja toivoo saavansa olla esimerkki kuntoliikkujille.

Martti Puumalainen, Oskari Mäki, Luukas Saha

Judon kaksivuotinen olympiakarsinta on jättihaaste – "Täytyy treenata kuten ammattiurheilija, mutta Suomessa lajista ei saa palkkaa"

Judon olympiakarsinta on poikkeuksellisen raaka. Ottelijat harjoittelevat äärirajoilla koko ajan ja heidän pitää olla hyvässä kunnossa kahden vuoden ajan kiertääkseen kansainvälisten kisojen perässä ympäri maailman.

Jonna Hakkarainen nyrkkeilee.

Jonna Hakkarainen teki ilmoituksen häirinnästä, mutta sääntöpykälä vesitti tutkinnan – muutos jo vireillä: "Ihmettelen, jos joku on eri mieltä"

Kamppailulajien liitot ja kurinpitovaliokunnan esittelijät totesivat jo alkuvuodesta, että rikkomusten ilmoittamisen viikon määräaika on liian lyhyt. Sääntöjä voidaan muuttaa aikaisintaan loppuvuodesta.

Jonna Hakkarainen nyrkkeilykehässä.

Jonna Hakkaraisen tapaus osoittaa kehitystarvetta säännöstössä: "Kurinpitovaliokunta on tulkinnut, että tässä ei painavia syitä ole ollut"

Kamppailulajien kurinpitovaliokunnassa käytössä oleva viikon aikaraja kurinpitoilmoituksissa ei sovellu hyvin häirintätapauksiin.

Jonna Hakkarainen nyrkkeilee.

Häirintäilmoituksen valmentajastaan tehnyt Jonna Hakkarainen, 21, kertoo puolen vuoden piinastaan – fyysinen terveys romahti

Jonna Hakkarainen ei yllättynyt kurinpitovaliokunnan päätöksestä, jonka mukaan hänen entinen valmentajansa ei ollut syyllistynyt "epäurheilijamaiseen käytökseen".

Jonna Hakkarainen nyrkkeilykehässä.

Kamppailulajien kurinpitovaliokunta hylkäsi Jonna Hakkaraisen valituksen – häirintätapauksen päätöksessä kesti lähes puoli vuotta

Kamppailulajien kurinpitovaliokunta on tehnyt päätöksen nyrkkeilijä Jonna Hakkaraisen kokemasta häirinnästä. Päätökseen saa hakea muutosta urheilun oikeusturvalautakunnalta.

Nyrkkeilijä Mira Potkosen punaiset nyrkkeilyhanskat.

Suek: Kamppailulajien häirintätapauksia ei voi sivuuttaa ilmoittamiseen liittyvän viikon määräajan perusteella

Suomen urheilun eettisen keskuksen lakiasiainjohtajan Petteri Lindblomin mukaan viikon aikarajaa määriteltäessä tuskin on ajateltu eettisiä rikkomusepäilyjä. Häirintätapaukset pystyttäisiin kuitenkin käsittelemään määräajasta huolimatta.

nyrkkeily kuvitus

Kamppailulajien kurinpidossa jätetty häirintäilmoituksia tutkimatta – syynä sääntöihin kirjattu viikon määräaika

Kamppailulajien kurinpitoa hallinnoi kurinpitovaliokunta, joka toimii lajiliittojen muotoilemien sääntöjen mukaan. Rikkomuksista ilmoittamiseen kirjattu viikon määräaika estää vanhojen häirintätapausten käsittelemisen.

Konsta Mäenpää.

Kovat ottelut ja tuntuvat palkkiot vetävät suomalaispainijoita Bundesliigaan

Saksalainen Bundesliiga kiehtoo jälleen suomalaispainijoita.     

Jonna Hakkarainen nyrkkeilykehässä.

Jonna Hakkarainen, 21, teki ilmoituksen entisen valmentajansa harjoittamasta häirinnästä – valmentaja saa jatkaa nyrkkeilyn johtotehtävissä

Tapauksen tutkinta on kestänyt pian puoli vuotta. Urheiluoikeuden asiantuntijan Olli Rausteen mukaan se ei ole erityisen pitkä aika tällaisissa tutkinnoissa.

Boffaajat taistelevat miekoin.

Rovaniemen Boffaajat valmistautuu historiansa suurimman tapahtuman järjestämiseen – harrastajia kiehtoo etenkin lajin rentous ja hauskanpito

Boffaajat valmistavat omat aseensa esimerkiksi muoviputkia, vaahtomuovia ja ilmastointiteippiä käyttäen. Heinäkuussa Rovaniemelle kokoontuu arviolta 100–200 boffaajaa.

Saara Niemi valmentaa Helsingin IFK:ta.

Toimittaja esitti asiattoman kysymyksen ja samalla esiin nousi vinouma urheilussa – naisvalmentajat ovat harvinaisia, ja tähän halutaan muutos

Naisleijonien valmentaja Saara Niemi ja thainyrkkeilyvalmentaja Heli Salapuro ovat saaneet rohkaisua uralleen miesvaltaisissa lajeissa Valmentaa kuin nainen -hankkeesta.

Vilma Viitanen ja Pihla Kaivo-oja kuvassa.

Huippulupaavat Pihla Kaivo-oja, 19, ja Vilma Viitanen, 20, voivat aina soittaa olympiamitalistille ja kysyä neuvoa – "Tosi tärkeä ihminen"

Pihla Kaivo-oja ja Vilma Viitanen ovat menestyneet nyrkkeilyn nuorten EM-kisoissa, mutta nyt heillä on edessään huomattavasti suurempi haaste: ensimmäiset aikuisten MM-kisat. Mira Potkonen on heille tärkeä roolimalli.

Painija Arvi Savolainen.

Arvi Savolaiselle uran ensimmäinen aikuisten arvokisamitali – suomalainen oli voimaton EM-finaalissa, katso miten kulta ratkesi

Arvi Savolainen hävisi Unkarin EM-kisoissa finaaliottelun Kiril Miloville. EM-hopea on Arvi Savolaiselle uran ensimmäinen aikuisten arvokisoissa.

Konsta Mäenpää kuvassa

Kuka oikein on Suomen tuore painisankari Konsta Mäenpää? Päävalmentaja: "Vielä tulee sekin aika, että Konsta leipoo vastustajia huolella"

Budapestin EM-painien pronssi oli Konsta Mäenpään, 24, ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Painimaajoukkueen päävalmentaja Juha Lappalainen avaa Mäenpään menestyksen taustoja.

Arvi Savolainen juhli olympiapaikkaa.

Painitähti Arvi Savolaisella on tapa, jonka takia hän joutuu sosiaalista mediaa selatessaan jännittäviin tilanteisiin

Sydänoperaatiossa syksyllä käynyt Arvi Savolainen lähtee viikonlopun EM-paineihin mitali mielessä. Savolainen ei halua vielä tietää avausvastustajansa nimeä, vaikka ottelukaaviot on jaettu.

nainen kypärä päässä

Buhurtin MM-kisoja ei nähdä Hämeenlinnassa tänä vuonna – turnaus siirtyy

Buhurtin MM-kisat siirtyvät vuoteen 2024. Syynä siirtoon on Ukrainan sota ja pandemiatilanne.

Makwan Amirkhani voitti ottelun Englannin Mike Grundya vastaan.

Makwan Amirkhani juhlii UFC-kehässä – tärkeä voitto irtosi 57 sekunnin jälkeen, onnellinen suomalainen kertoi tulevansa pian isäksi

Amirkhani voitti kotikehässään otelleen Englannin Mike Grundyn anakondakuristuksella. Amirkhani kertoi iloisen perheuutisen kehähaastattelussa.

Tyson Fury kuvassa.

Tyson Fury lopettaa uransa: "Olen kiistaton mestari, jolla on 150 miljoonaa pankissa eikä tarvetta todistaa mitään kellekään"

Furyn oli tarkoitus kohdata Anthony Joshua tai Oleksander Usyk, jos hän voittaisi WBC-titteliottelussa Dillian Whyten. WBC-mestari aikoo kuitenkin lopettaa uransa ennen sitä.

Pariisin tammikuussa kisatussa Premier Leaguessa Titta Keinäsen tarkoista potkuista sai tuta Ranskan Sombe Tricya.

Titta Keinänen palasi mitalikantaan karaten Premier Leaguessa

Valmentajaa vaihtanut Titta Keinänen venyi karaten ylimmän kategorian kansainvälisessä kilpailussa hienosti pronssille. Tätä ennen suomalainen oli Premier League -palkintokorokkeella vuonna 2019.

Oskari Metz iskee nyrkkeilysäkkiä päällään Sotkamon Jymyn pelipaita.

Nyrkkeilylupaus Oskari Metzin unelma toteutuu – pääsee iskemään EM-tittelistä Wembleylle

Ottelusopimus on allekirjoitettu, Oskari Metz haastaa Euroopan mestarin Lontoossa. “On sitä ihmeitä tehty ennenkin.” 

Judon 81 kilon Grand Prix -mitalistit Portugalissa. Vasemmalta lukien hopeamies Oskari Mäkinen, kultamitalisti Belgian Matthias Casse sekä pronssimiehet Korean Jonghoon Kim ja Japanin Yuhei Oino.

Yllättävä judovenyminen! Maailmanlistalla sijalla 115 oleva Oskari Mäkinen taipui vasta Grand Prix -finaalissa hallitsevalle maailmanmestarille

Judolahjakkuus Oskari Mäkisen Portugalin Grand Prix -turnauksessa lauantaina voitettu hopeasija on paras suomalaissaavutus tällä tasolla lähes seitsemään vuoteen.

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius ja hänen koiransa omassa mökkirannassa Ahvenanmaalla.

Robert Helenius ei saanut ottelusta sovittua palkintoa – hakee nyt lakimiesten avulla oikeutta ammattinyrkkeilyn raa'assa maailmassa

Molemmissa Robert Heleniuksen otteluissa Adam Kownackia vastaan panoksena oli WBA-liiton raskaansarjan maailmanmestarin virallisen haastajan titteli. Kun Helenius yllättäen voitti, hänelle ei annettukaan titteliä.

Robert Helenius.

Robert Helenius aloittaa treenileirin Tyson Fury -ottelua varten – suomalainen kertoo, miksi miljoonakohtaaminen ajaisi MM-unelman edelle

Robert Helenius haluaa kohdata Tyson Furyn, vaikka ottelulla ei olisi MM-titteliarvoa. Heleniuksen manageri valottaa Yle Urheilulle, miten lähellä ottelun toteutuminen on.

Robert Helenius.

Arvostettu nyrkkeilypromoottori: Robert Helenius on toinen ehdokas maailmanmestari Tyson Furyn seuraavaksi vastustajaksi

Tunnettu nyrkkeilypromoottori Bob Arum kertoo, että Robert Helenius ja Andy Ruiz jr. ovat tyrkyllä Tyson Furyn seuraavaksi vastustajaksi.

Suomen Arvi Savolainen (vas.) otti olympialaisten pronssimatsissa mittaa Iranin Mohammadhadi Saravista.

Suomen painihuippu Arvi Savolainen kärsii sydämen rytmihäiriöistä – joutunut useamman kerran sairaalaan: "Oireet ovat vahvistuneet"

Suomen ykköspainijat kärsivät terveysongelmista. Arvi Savolainen joutuu sydämen rytmihäiriöiden takia toimenpiteeseen. Elias Kuosmasen molemmat kädet leikattiin syksyllä, minkä vuoksi häneltä jää todennäköisesti EM-kisat väliin.

Sumopainija Oskari Riihiojalle puetaan mawashia eli sumopainin vyötä. Sensei Sami Ylä-Kero pukee.

Urheilun pukeutuminen puhuttaa ja myös ikivanha sumopaini venyttää sääntöjään – MM-mitalisti Oskari Riihioja: "Onneksi saa olla kalsarit"

Urheilupukeutumisen tiukkoja sääntöjä vastustetaan, venytetään ja välillä myös muutetaan. Jopa perinteisiä rituaaleja noudattava sumopaini sallii nykyään alushousut "sumovaipan" alle.

Saul "Canelo" Alvarez lyö Caleb Plantia.

Alvarez tyrmäsi Plantin ja teki historiaa ylemmässä keskisarjassa

Saul "Canelo" Alvarez pudotti Caleb Plantin 11. erässä

Arvi Savolainen painii.

Arvi Savolainen paini 23-vuotiaiden MM-pronssia

Arvi Savolainen on taistellut keräilyotteluiden kautta MM-pronssia painin alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Belgradissa.

Arvi Savolainen painii.

Markus Sihtolan pronssimatsi päättyi loukkaantumiseen – puolivälierissä pettynyt Arvi Savolainen pääsi mukaan keräilyeriin

Arvi Savolainen ja Otto Ketonen jatkavat vielä urakkaansa keskiviikkona alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa.

Arslan Khataev nyrkkeilykehässä Suomen paidassa.

Suomen nyrkkeilytoivo Arslan Khataev joutui jälleen pettymään – MM-mitali jäi olympiapaikan tapaan vain yhden voiton päähän

Arslan Khataev olisi voitolla napannut Suomen ensimmäisen nyrkkeilyn miesten MM-mitalin 20 vuoteen.

Arslan Khataev (vas.) ottelee tiistaina MM-kisojen puolivälierässä. Kuva helmikuulta Bulgarian turnauksesta.

12-vuotiaana sotaa Tšetšeniasta Kotkaan paennut Arslan Khataev voi nyt varmistaa Suomeen todella harvinaisen MM-mitalin – "Aloitin kiusaamissyistä"

Arslan Khataev voi tiistaina varmistaa ensimmäisen suomalaisen miesnyrkkeilijän MM-mitalin 20 vuoteen. Khataev pakeni sodan kauheuksia Suomeen 12-vuotiaana isoveljensä kanssa.

Teemu Packalen lopettaa vapaaottelu-uransa

Teemu Packalén lopettaa uransa – vapaaottelija kertoo, kuinka päävammat vaikuttivat päätökseen: "Hanskat naulaan"

Kaikkensa antaneen urheilijan mukaan päätös oli lopulta helppo. Packalén ei nimittäin halunnut lopettaa uraansa liian myöhään. Seuraavaksi hän haluaa jättää jäljen lastensuojelutyössä.

Arslan Khataev nyrkkeilykehässä Suomen paidassa.

Arslan Khataev iski kolmannen voittonsa Serbiassa – MM-mitali enää yhden voiton päässä

Khataev kohtaa huomenna tiistaina Alexy De la Cruz Baezin. Ottelun voittamalla hän varmistaisi itselleen MM-mitalin.

Makwan Amirkhani

Karun tappion kärsinyt Makwan Amirkhani johti otteluaan ennen tyrmäystä – myönsi vastustajan paremmuuden

Vapaaotteluorganisaatio UFC julkaisi Amirkhanin ottelun pistekortin, joka paljasti, että suomalainen oli lähellä voittoa ennen tyrmäystä.

Makwan Amirkhani.

Makwan Amirkhani tyrmättiin UFC-ottelussa – tappio oli kolmas peräkkäinen

Britti Lerone Murphy tyrmäsi Amirkhanin toisessa erässä. 32-vuotias suomalainen on voittanut UFC häkissä kuusi ottelua, ja hävinnyt viisi.

Robert Helenius kehässä

Voiko Robert Helenius haastaa seuraavaksi maailmanmestarin? Suomalaisjätti lyö kierroksia managerinsa kanssa Sky Sportsin haastattelussa

Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan ottelun voittaja saatetaan määrätä puolustamaan maailmanmestaruuttaan Robert Heleniusta vastaan.

Puumalainen on valmis raastavaan arkityöhön matkalla kohti maailman huippua

Suomen "ärsyttävin" maajoukkuevalmentaja piiskaa Martti Puumalaista kohti judon urotekoja – "Joku kaunis päivä voin olla maailman paras"

Judomaajoukkueen armoton päävalmentaja Rok Draksic hinaa terrierimäisellä arkityöllään suomalaishuippuja kohti maailman kärkeä. Suomen kruununjalokivi Martti Puumalainen näyttää osaamistaan sunnuntaina tulevassa olympiakaupungissa, jossa käydään hohdokas judon Grand Slam -turnaus.

Potkunyrkkeilijä Pirkka Suksi on tempaissut vasemman suoran nyrkkeilyhanskat kädessä, etualalla toinen musta hanska

Pirkka Suksi, 40, ottelee ensi viikolla potkunyrkkeilyn maailmanmestaruudesta: "Vastassa voi olla puolet nuorempi ja 20 kiloa kevyempi vastustaja"

Vaasalainen pitkän linjan potkunyrkkeilijä Pirkka Suksi matkustaa tänään perjantaina Pohjois-Italiassa sijaitsevaan Jesoloon, jossa otellaan ensi viikolla potkunyrkkeilyn MM-kisat.

Robert Helenius poserar efter sin seger över Kownacki

Nyrkkeilijä Robert Helenius haluaa seuraavaksi MM-otteluun – "Olisin valmis kolmen kuukauden sisällä"

Robert Helenius oli taloudellisesti tiukilla, mutta lauantain ottelu toi tilille puoli miljoonaa dollaria. Helenius sanoo olevansa elämänsä kunnossa.

Tyson Fury kuvassa.

Tyson Furya ei voi kuin äimistellä – päihdehelvetin läpikäyneen ihmemiehen suorituksia olisi ollut hyvin vaikea uskoa neljä vuotta sitten

Tyson Fury ajautui ensimmäisen maailmanmestaruusottelunsa jälkeen pahaan päihdekierteeseen. Nyrkkeilytähti nousi suosta takaisin maailman huipulle ja on sementoinut itsensä suurten raskassarjalaisten joukkoon omalla tavallaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle