Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viinejä Alkon myymälässä Helsingissä. Taustalla kyltti, jossa kerrotaan viinien alkuperämaa Etelä-Afrikka.

Finnwatch: Alkon eteläafrikkalaisten viinien taustalla ihmisoikeusloukkauksia – Alko pitää epäkohtia todella huolestuttavana

Finnwatchin raportissa kerrotaan muun muassa kehnoista asuinoloista, riittämättömästä palkasta ja syrjinnästä.

Leopard-panssarivaunu ajaa lumisessa maisemassa.

Keskiviikko 25.1.2023 (radio)

Leopard-panssarivaunut. Vapaa media. Posti. Lastensuojelu. Sää.

Tykin ammus, jossa teksti "For the freedom of Finland".

Jussi Halla-aho osti terveiset ukrainalaisammuksen kylkeen ja kirjoitti, että mikä edistää venäläisten sotilaiden tappamista on oikein

Suomalaiset ovat ostaneet ukrainalaisesta verkkopalvelusta viestejä ammusten kylkeen jo runsaan 140 000 euron edestä. Yksi heistä kertoo olevansa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Antony Blinken puhuu senaatissa.

Talibanin päätös estää naisten työskentely järjestöissä voi olla tuhoisa Afganistanille, Yhdysvaltain ulkoministeri varoittaa

YK:n ja kymmenien Afganistanissa toimivien kansalaisjärjestöjen edustajat tapaavat tänään.

Iisakin kirkko

Suomi–Venäjä-seura sai Kremlistä postia – pian normaali toiminta oli mahdotonta: "Moni on ymmärtänyt toimintamme tarkoituksen väärin"

Suomi–Venäjä-seura on nyt mukana Imatralla aloittamassa Venäjän hyökkäyssodan vastaista julistekampanjaa.

Kansalaisliike Pro- positiivinen Kauhavan ensimmäinen kokoontuminen.

Lumion puolustajat lähtevät torille tänään Kauhavalla – kansalaisliike julkaisi somessa kaupunginjohtajan valiokunnalle laatiman vastineen

Pro positiivinen Kauhava -kansalaisliikkeen aktiivit haluavat keskustella paikkakuntalaisten kanssa kasvokkain kaupunginjohtajan tilanteesta.

Vesi virtaa joessa, josta on purettu pato pois.

Rautjärvellä sijaitsevan Hiitolanjoen vapauttaminen palkittiin kansainvälisesti – esimerkki inspiroivasta jokien kunnostustyöstä

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on saanut kansainvälisen palkinnon Rautjärvellä sijaitsevan Hiitolanjoen vapauttamisesta. Kangaskosken padon purkaminen nostettiin parhaaksi monien Euroopan jokien padonpurkuprojektien joukosta.

Henkilö katsoo vero.fi-sivustoa tietokoneen ruudulta.

Finnwatch: Suomi pärjäsi kehnosti kansainvälisessä avoimuusvertailussa

Vertailun mukaan yritysten omistustietojen avoimuus on Suomessa erityisen heikkoa.

Maastopukuun pukeutunut nainen katsoo kameraan ase sylissään.

Kun Venäjä hyökkäsi Kiovaan, Alina, 35, päätti taistella – pahimpina hetkinä hän pohtii, kuinka saada tyttöystävä leppymään

Tohtorikoulutettava sosiaalityöntekijä on puolustanut Ukrainaa Irpinin metsissä. Hänen rinnallaan taistelee opettajia ja bisnesmiehiä, sekä kymmeniä tuhansia naisia.

Ihmisiä kylttien ja lippujen kanssa osoittamassamieltä Joensuun torin laidalla.

Joensuun rauhanryhmän jäsenmäärä on kasvanut Ukrainan sodan alettua – kokouksessa kolminkertainen osallistujamäärä

Rauhanryhmä on muun muassa järjestänyt sodanvastaisia mielenosoituksia Ukrainan tueksi. Jäsenmäärän kasvussa näkyy ihmisten tarve auttaa.

Pommituksissa tuhoutunut kerrostalo.

WSJ: Venäjä on rekrytoimassa kaupunkisotaan erikoistuneita syyrialaisia taistelijoita Kiovan valtaukseen

Syyriassa toimiva kansalaisjärjestö Syrians for Truth & Justice kertoo perjantaina julkaistussa raportissaan, että Venäjä on pyytänyt Syyrian hallitukselta nimilistaa taistelijoista, jotka voisivat olla valmiita lähtemään Ukrainaan sotimaan.

Banderolli, jossa lukee: "Helsinki tuhoaa lähimetsänsä".

Luontoaktivistit seisoivat työkoneiden edessä pelastaakseen metsän Honkasuolla – poliisi kantoi mielenosoittajia pois

Metsähakkuut Helsingissä Honkasuon alueella keskeytyivät, kun Luonto-liittoon ja Elokapinaan kuuluvat aktivistit estivät töiden etenemisen. Poliisi otti kiinni kahdeksan ihmistä.

Biden avasi demokratiahuippukokouksen

Biden sanoo demokratian kärsivän taantumasta ja avasi huippukokouksen sen vahvistamiseksi: "Jokaisen sukupolven on uudistettava demokratia"

Arvostelijoiden mukaan huippukokouksen yli sadan osanottajamaan joukosta puuttuvat ne, joille demokratiaoppitunti nimenomaan tekisi terää.

Ylen kirjeenvaihtaja kertoo Memorialin oikeudenkäynnistä

Venäjän korkein oikeus päättää ihmisoikeusjärjestö Memorialin lakkauttamisesta, oikeuden ulkopuolelle on kerääntynyt mielenosoittajia

Ylen haastettelema Memorialin opetusohjelman johtaja uskoo lakkauttamisuhan olevan viesti Venäjän hallinnolta sen omille kansalaisilleen sekä länsimaille.

Eurooppaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia kuljettanut vene Välimerellä toukokuussa. Veneestä pelastettiin ihmisiä Sea-eye 4 -alukselle.

Kreikka syyttää turvapaikanhakijoita auttaneita avustustyöntekijöitä vakoilusta, ihmisoikeusjärjestöjen mukaan oikeudenkäynti on farssi

Kreikassa on alkanut oikeusprosessi, jossa 24 avustustyöntekijää syytetään erilaisista rikoksista liittyen heidän toimintaansa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi Kreikkaan.

Elokapina osoittaa parhaillaan mieltään Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa.

Elokapina osoitti mieltä Kauppatorin kupeessa Helsingissä – Poliisi otti kiinni aktivistit, jotka kieltäytyivät poistumasta ajoradalta

Helsingin poliisilaitos kertoi perjantaina neljän jälkeen Twitterissä, että ympäristöliike Elokapina on aloittanut mielenosoituksen Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa. Poliisille ei ollut etukäteen ilmoitettu mielenosoituksesta.

Palestiinalaislapsia koulumatkalla Länsirannalla lukukauden ensimmäisenä päivänä elokuussa 2021.

Israel laittoi lastenoikeusjärjestön terrorismilistalle – Suomen Lähetysseura joutui lopettamaan yhteistyön järjestön kanssa

Israel sanoo järjestön olleen mukana ohjaamassa rahoitusta terroristiseen toimintaan. Todisteita väitteestä ei ole esitetty julkisuuteen. YK ja ihmisoikeusjärjestöt arvostelevat julistusta.

Sammalta metsässä

Luonnonsuojeluliitto vaatii Riuttaskorven hakkuiden keskeyttämistä – Metsähallitus aikoo jatkaa metsätaloutta

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri on esittänyt ympäristöministeriölle metsän liittämistä Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin.

Pihamaan muita rakennuksia Loppulassa Sanginjoella

Oulun Sanginjoelle kaavaillun luontokeskuksen yrittäjäksi parisenkymmentä kiinnostunutta – varsinaisen hakemuksen jätti yli kymmenen toimijaa

Yrittäjähaku kaavailtuun luontokeskukseen päättyi perjantaina 15. lokakuuta. Nyt Loppulan Ystävät ry käy hakemukset alustavasti läpi. Yrittäjä tai yrittäjät valitaan viimeistään ensi vuoden puolella.

Lapset leikkivät Kärpäsen lastentalon pihalla karusellissa ja hiekkalaatikolla 1950-luvulla

MLL on tukenut sadan vuoden ajan lahtelaisperheitä – päihdeongelma nousi huoleksi jo 50 vuotta sitten: "Isä juo lapsilisät"

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on reagoinut vuosikymmenien ajan yhteiskunnallisiin ilmiöihin, jotka heijastuvat lapsiin. Lahdessa toiminta alkoi joutilaiden poikien työllistämisestä sata vuotta sitten.  Aina toimintaan ei ole suhtauduttu suopeasti.

Irakista Suomeen tullut Roqaya Al-Anbagi ja suomalainen Paula Malan hymyilevät kameralle Trion kauppakeskuksessa Lahdessa.

Koulutettu ystävä on tärkeä tuki monelle maahanmuuttajalle: "Jos minulla ei ole suomalaista ystävää, en tiedä mitään"

Mannerheimin lastensuojeluliiton maahanmuuttajien ystävätoiminta on helpottanut Suomeen muuttaneiden kotoutumista. Ystävää kaipaavia maahanmuuttajia on enemmän kuin vapaaehtoisia ystäviä.

Kaksi miestä seisoo kirkon käytävällä. Oikean puoleinen on mustiin pukeutunut yhtymäjohtaja, vasemmalla punaiseen paitaan pukeutunut pappi. .

Elokapinan ja Tampereen seurakunnan yhteiseksi kaavailtu surumarssi aiheutti valtavan palautemyrskyn – seurakuntayhtymän johtaja yllättyi kritiikistä: "Palaute oli aggressiivista"

Kirkko perääntyi aikeista järjestää ilmastosurumarssi yhdessä Elokapinan kanssa, sillä suunniteltu tapahtuma sai aikaan kipakan palauteryöpyn. Seurakunta ei halunnut järjestää marssia, koska riski sen häirinnästä olisi ollut liian suuri.

Neljä seurakunnan työntekijää kantaa arkkua Elokapinan kanssa järjestettävässä mielenilmauksessa

Tampereen seurakunnat perui surusaaton, joka oli tarkoitus järjestää Elokapinan kanssa – "Rauhallista tilaa tapahtumalle ei voida taata"

Tampereen keskustorille kannettavan arkun äärellä oli tarkoitus ajatella uhanalaisia tai jo kadonneita lajeja.

Shell-yhtiön kylttejä huoltoasemalla.

Fossiilimainonta kiellettävä lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite

Yli 20 järjestön kansalaisaloite kerää nimiä vuoden 2022 lokakuuhun asti. Jos miljoonan allekirjoituksen tavoite toteutuu, on Euroopan komission otettava aloite käsittelyyn.

Pirjo Tinat,  Annamaija Hakama ja Heidi Haapala Oodin parvekkeella.

Elokapinassa katuja katkaisee nyt myös yli 45-vuotiaiden poppoo – Osa näistä keskiluokkaisista äideistä ja isistä myös maksaa kiinniotettujen aktivistien sakkoja

Kansainvälinen ilmastoliike Elokapina on saanut Suomessa äidit, isät ja isovanhemmatkin puolustamaan maapalloa yhdessä nuorison kanssa.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Extinction Rebellion, counter-protesters to face off in central Helsinki

Climate activists announced their demonstration plans 10 days ago.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Ilmastoliikkeen mielenilmaus saa seurakseen vastamielenosoituksen Mannerheimintiellä – Osallistuja: "Huomenna ei hyvä heilu Elokapinalle"

Ympäristöliike Elokapinan vastustajat järjestävät vastamielenosoituksen Helsingin Mannerheimintiellä keskiviikkona.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä

Poliisi kehottaa Elokapinaa siirtämään tulevan mielenosoituksensa pois Mannerheimintieltä – ympäristöliike aikoo pitäytyä suunnitelmassaan

Poliisi on neuvonut mielenosoittajia vaihtamaan paikaksi Kansalaistorin, mutta sen mukaan Elokapina ei ole suostunut yhteistyöhön.

Loimijoki virtaa peltojen keskellä

Kansalaisliike haluaa Loimijokivarren kunnat kalatalkoisiin ja vaelluskalat takaisin

Kokemäenjoen reitin kunnostusyhdistys haluaa Forssan seudun kuntien osallistuvan Kokemäenjoen vesistöreitin ennallistamistoimiin. Tavoitteena olisi luoda olosuhteet, joiden avulla vaelluskalakannat voitaisiin palauttaa reitille.

Loppulan tilan pihapiiri

Oulun Sanginjoen Loppulaan suunnitellaan ympärivuotista, kaikille avointa luontokeskusta – useat yritykset ovat kiinnostuneita keskuksen vetovastuusta

Yrityksen toiminnan tulisi tukea Sanginjoen luonnonsuojelualueen luontomatkailu- ja virkistyskäyttöä. Entistä metsänvartijan taloa ollaan kunnostamassa katosta lattiaan ja alueelle tehdään uusi sauna. Metsähallitus rakentaa lähistölle parkkipaikan.

Bruno Lasserre seisoo Radiokujalla Pasilassa.

Jos hallitukset eivät ryhdy ilmastotoimiin, niitä uhkaa kohta oikeustupa – Huipputuomari: "Päättäjien pitää kantaa vastuu lupauksistaan"

Monet Euroopan hallitukset ovat joutuneet käräjille liian vähäisten ilmastotoimien seurauksena. Myös Suomessa valtio voi joutua korvauksiin, jos se ei saavuta itse asetettuja ilmastotavoitteita. "Kansalaisten pitää voida luottaa ilmastolupauksiin", Ranskan korkeimman hallinto-oikeuden johtaja Bruno Lasserre sanoo Ylen haastattelussa.

Nuoret hengailee kauppakeskuksessa

Save the Children: Extremist groups recruiting youth via social media, gaming

Radical movements are actively attracting young people in Finland online, says Pelastakaa Lapset, the Finnish branch of Save the Children.

Elokapinan mielenosoitus on parhaillaan käynnissä Snellmanninkadulla Helsingissä.

Poliisi puuttui Elokapinan mielenosoitukseen Helsingin Kruununhaassa – 17 otettu kiinni, raitiovaunuliikenne kulkee jälleen normaalisti

Mielenosoittajat katkaisivat hetkellisesti raitiovaunuliikenteen Snellmaninkadulla. Poliisi ei saanut mielenilmauksesta ennakkoilmoitusta.

Finnoon sähkönjakeluasema Espoossa.

Finnwatch moittii jälleen Carunaa verosuunnittelusta: viime vuonna valtiolta jäi saamatta 10 miljoonaa

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna kiistää verojen välttelyn ja puolustaa tasevapaussääntöön perustuvaa menettelyään verkkoihin tekemillään investoinneilla. Finnwatch vaatii lainsäädäntöön muutoksia.

Afganistanilaiset pakolaiset evakuoitavana Saksan ilmavoimien lennolla Uzbekistanissa.

Kansalaisjärjestö: Saksa jätti Afganistaniin ainakin 5 000 entistä työntekijää perheineen

Saksan torstaina päättyneet evakuointilennot ehtivät kuljettaa ainakin 4 100 afganistanilaista pois Kabulista. Kansalaisjärjestön mukaan merkittävä osa Saksan palkkalistoilla olleista työntekijöistä jätettiin kuitenkin jälkeen.

Finnairin lentokone taivaalla.

Päästökompensaatioiden villejä markkinoita yritetään suitsia – sama päästövähennys on voitu käyttää useampaan kertaan

Uusi selvitys ehdottaa kompensaatiopalveluiden tuottajien vapaaehtoista rekisteriä, jotta päästövähennysten kaksoislaskennalta vältyttäisiin. Lainsäädäntöä ei kuitenkaan ole ainakaan vielä luvassa.

Mielenosoittajia.

Valkovenäläisiä tukevan järjestön johtaja katosi aamulenkillä Kiovassa – löytyi kuolleena puistosta

Valko-Venäjältä pois muuttaneita ihmisiä tukevan kansalaisjärjestön johtaja Vitali Šišov katosi maanantaiaamuna. Kiovan poliisi on aloittanut murhatutkinnan.

Valkovenäläisiä naisia osoittamassa mieltä kadulla punavalkoisiin pukeutuneena.

Valko-Venäjän kansalaisjärjestöjen "musta viikko" – Lukašenkan hallinto laukaisi ennennäkemättömän pidätysten ja kotietsintöjen aallon

Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukašenka pyrkii suitsimaan kansalaisjärjestökentän. Viranomaiset pyrkivät sulkemaan muun muassa sananvapausjärjestö PENin Valko-Venäjän keskuksen ja Valko-Venäjän journalistiyhdistyksen BAŽ:n.

Kaivosalue pääsy kielletty kyltti.

Luonnonsuojeluliitto aikoo kannella Euroopan komissioon kaivosjätteistä: esimerkkinä liitto käyttää Terrafamea

Järjestöjen mielestä Terrafamen jätteiden uraanin vaikutuksia ei ole asianmukaisesti huomioitu kaivoksen luvissa. Luonnonsuojeluliitto aikoo kysyä Euroopan komissiolta, onko kaivannaisjätedirektiivin toimeenpano Suomessa kunnossa.

Anton Keskinen kotonaan.

Elokapina-aktiivi jätti opintonsa ja päätyi putkaan: "Kapinoimme avoimesti Suomen hallitusta vastaan"

Mannerheimintien valtaus ja liikenteen pysäyttäminen ovat keinoja, joilla viesti saadaan perille, sanoo Anton Keskinen. Hän on Elokapina-aktiivi ja perustelee nyt keskiluokalle, miksi väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta tarvitaan.

Palmuöljyn tuottamista varten kasvatettua palmumetsää Indonesiassa. Kuva on otettu vuonna 2013.

Finnwatch: Nesteelle palmuöljytislettä toimittavan malesialaisen yhtiön tuotannossa yhä ihmisoikeusongelmia

Tuore raportti on Finnwatchin mukaan poikkeuksellinen, koska haastatellut työntekijät ottivat itse yhteyttä järjestöön.

Phnom Penhin oikeustalo kuvattuna viime helmikuussa.

Nuorille ympäristöaktivisteille syytteet majesteettirikoksesta Kambodžassa – rangaistuksena jopa 10 vuoden vankeus

Kambodžassa on viime vuosina tuomittu muitakin hallinnon toimia arvostelevia ympäristöaktivisteja vankeuteen. Kriitikoiden mukaan uusi majesteettirikoslaki on vain keino hiljentää toisinajattelijoita.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump poseerasi kirkon edustalla vuosi sitten.

Tuomari hylkäsi valtaosan Trumpin Raamattu-poseeraukseen kohdistuneista kanteista

Tuomarin mukaan pelkät väitteet juonittelusta ilman todisteita, eivät riitä salaliiton toteamiseen. Kansalaisjärjestön mukaan päätös sivuuttaa mielenosoittajien oikeudet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle